Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Další klasický komiks z dílny Alana Moora, tentokrát jedno z jeho lety prověřených děl. Děsivý a působivý příběh o ztrátě svobody a identity v totalitní společnosti. V JAKO VENDETA, to je obraz světa, kde vládne zoufalství a nic nepromíjející tyranie.
V JAKO VENDETA, to je břitký pohled na svět a lidi, inteligence, vtip, hořkost i cit: všechno, čím komiks údajně nikdy neměl být.

Kromě hlavního příběhu obsahuje 2 meziepizody z časopisu Warrior a článek Alana Moora "Za namalovaným úsměvem" z roku 1983 z téhož časopisu.

V dílech Vincent, Valerie a Víkend přispěl kresbou Tony Wears.
Původně v originále vycházelo sešitově jako V for Vendetta #1 - #10 (září 1988 - květen 1989)

Dotisk - květen 2010


Scénář
Alan Moore
Art
David Lloyd, Tony Weare
Barvy
Siobhan Dodds, David Lloyd
Obálka
David Lloyd
Lettering
Jan Kozák
Překlad
Richard Podaný
Publicistika
Alan Moore
Redakce
Viktor Janiš, Hana Musilová
Žánry
superhrdinský, ze života
ISBN/ISSN
80-7341-690-5 (BB/art s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
815 g
Stran
286
Cena
690 Kč
Originál
V for Vendetta (DC Comics)
Varianty
V jako Vendeta (2. vydání) (2015)
V jako Vendeta (2. vydání - limitovaná edice 50 ks) (2015)
V jako Vendeta (2005)
  • Delphín
    Delphín27.4. 12:49V jako Vendeta
    Očekával jsem od toho původně něco úplně jiného, ani tak mě to ale nezklamalo. Postava V je zde tím kladným prvkem jenž má proti sobě těžkého soupeře, samotný režim. Skvělá kritika společnosti, zajímavě ale úchvatně propracovaný děj. Někdy v půlce komiksu jsem se místy začal nudit a ztrácet ovšem byl to jen krátkodobý problém, jinak jsem si tento komiks opravdu užil. Rozhodně se jedná o povinné čtivo každého milovníka komiksu. Nemusí to sednout každému, ale šanci si to bezpochyby zaslouží.
  • perak
    perak9.1.2020 09:06V jako Vendeta
    Hlavní hrdina jako režisér a herec v hlavní roli divadelní hry, v níž má od začátku promyšlené role jednotlivých postav a využívá je spolu s jím vytvořenými kulisami k vytvoření příběhu vedoucímu k závěru antických rozměrů. Autor se nebojí na svou inspiraci divadlem poukázat a jako už tradičně u Moorea jsem určitě nepochytil všechny odkazy. Pomsta zde není cílem, ale pouze nutným mezikrokem v cestě za vyššími metami. Totalitní Anglie (ale mohl to být i jakýkoliv jiný stát), jež k tomuto řádu dospěla z počátku možná dobrými úmysly, které se však změnily ve snahu o udržení moci za každou cenu a likvidující každého, kdo neplave v hlavním proudu. Sice občas až moc vysvětlující, ale pořád nadčasové. I když především v době vzniku to musela být skutečná pecka.
  • puml
    puml11.12.2019 16:48V jako Vendeta (2. vydání)
    Zaslouženě jeden z těch nejlepších komiksů. Místy jsou sice ty dialogy nebo spíš monology až příliš didaktické, připadal jsem si jako na nějaké přednášce. V těch filosofičtějších pasážích to mohlo být odlehčenější a i jednání a chování některých postav občas postrádalo hlubší logiku, ale i tak to jsou jen kosmetické vady, které jsem třeba u Strážců tolik nevnímal, ale tady toho "tlachání" bylo přeci jen někdy trochu moc. V důsledku je to ale jako srovnávat, jestli je lepší Král Lear nebo Macbeth. Prostě naprostá komiksová klasika bez ohledu na to jestli někdo radši V nebo W. Doporučuji.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.5.2018 16:14V jako Vendeta (2. vydání)
    S tímhle komiksem mám čím dál tím větší problém ho hodnotit pozitivně. Četl jsem ho asi 3x a zjišťuji, že se v tom prostě blbě orientuji. První část je perfektní a povedená. Odsýpá to, nenudí to a dostane se rozumný vhled do vládnoucí buňky Anglie. To, že někdo zpřehází historii a vyhrotí určité prvky a ještě je k tomu zdrsní není zárukou nejvyššího hodnocení. Čímž nechci devalvovat hodnotu a kvalitu tohoto komiksu, ale já jaksi nevím. Druhá část byla chaos a zmatek a až na pár dílčích pasáží jsem se ztrácel a nudilo to. Třetí část už to trochu napravuje, ale pořád je to jaksi ve formě intra ve filmu, které nám říká co všechno se stalo, než začne samotný děj. Střih, střih, střih a najednou zvraty a zvraty a pak konec. Myšlenka je skvělá a je to zase ojedinělý a netypický projev literatury. Tuto vyhrocenost můžu, je zajímavá a k tomu ta kresba, ta je prostě úchvatná. Naprosto skvělá práce se stíny a úplně se mi líbí, jak skoro každá postava v panelu není jakoby celá, že si ji musíme jakoby domyslet. Působí to strašně tajemně a podporuje to tu stínovou vládnoucí vrstvu v Anglii, jakoby by vše bylo ze stínů. nevím, kde je chyba, ale prostě z toho nejsem už tak odvařený. Víc času jsem strávil tím, že jsem si zpětně spojoval souvislosti, což si myslím, že není úplně ideální pro četbu čehokoliv. Jistá vracečka je fajn, ale ne často. Proto 4, průměr to zase není. To NE! :-)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.4.2018 21:06V jako Vendeta
    Kresba a lettering mne trochu rušily od toho abych si to užil.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 08:22V jako Vendeta
    Alan Moore - netřeba slov. Vynikající kresba, excelentní scénář = perfektní nadčasový komiks. Snad jen Moore tohle umí, že jeho komiksy neztrácí na časovosti. Buď je dobrým prorokem a trefí se, anebo je to sakra dobrý autor. Uznávám pastiche, aspoň v podání Moorea. Vykrádat umí kdekdo, naroubovat něco svého na něco již známého nebo použitého také, ale použít to s vlastní invencí tak, aby to sedělo a zapadalo a přitom to neuráželo původní vklad, umí jen elita. Přitom tohle dílo mi přijde jako nejvíc Mooreovo. Kresba Davida Lloyda mě zprvu přišla rušivá a až matoucí - zkrátka jsem se v ní ztrácel a nevyznal. Naštěstí se tento dojem ztratil s postupujícím čtení a pak i následným čtením dalších jeho komiksů - viz Hellblazer v Crwi2. Za mě 100% - kult!
  • autokineton
    autokineton14.12.2017 18:20V jako Vendeta
    Naprostá pecka, která je výmluvným dokladem toho, proč Alan Moore patří k nejlepším komiksovým scénáristům. Nadčasové (hlavně v současné době) dílo a jsem hrozně rád, že ho mám :-) Anglie vládne! 100%
  • sedw
    sedw12.12.2017 22:34V jako Vendeta
    Je pravda, že coloring je na dnešní dobu poměrně archaický, k atmosféře komiksu však velmi dobře sedl. Co se týče příběhu, až na slabší druhou část jsem byl spokojen. Politická témata mě příliš neoslovují, ale Moore mě dokázal zaujmout. Celkem tedy 4*, poslední hvězda unikla právě kvůli slabší druhé části.
  • p3tris
    p3tris6.4.2017 14:56V jako Vendeta (2. vydání)
    Myslím, že v dnešní době, kdy se evropská společnost fašizuje, má kniha co říct ještě víc než v době, kdy vyšla. Příběh a hlavně jeho zasazení jsou vynikající, i když trochu předvídatelný. Bohužel jsem se ale ztrácel v kresbě Davida Lloyda. Připadá mi nevýrazná a postavy bez nějakých čitelných rozlišovacích znaků mi brzo začaly splývat.

  • Kokuun
    Naprostá bomba kdybych nemusel ráno do práce přečetl bych to na jeden zátah, tak moc mě to chytlo. Rozhodně na tom nejsou znát ty léta co uběhly od vzniku. K tomuto dílu se budu určitě často vracet..
  • gwen666
    gwen666 mecenáš11.1.2016 20:18V jako Vendeta
    Já jsem komiks četl až po shlédnutí filmu a mile mně překvapil ( film i komiks :-) )
  • kaylin
    kaylin7.12.2015 07:04V jako Vendeta (2. vydání)
    Je to jedno z těch děl, která vám i po několikerém čtení budou předávat nové myšlenky, budete přemýšlet o nových věcech a budete nacházet nové prvky a spojitosti. Alan Moore v úvodu zmiňuje, že tam on sám vidí nedokonalosti, které však neměnil. Já ty nedokonalosti nevidím, protože podobně propracovaných, promyšlených a až do konce zvládnutých děl prostě není mnoho. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/12/1054-v-jako-vendeta-100.html
  • mart.in
    Na tuhle limitku jsem se těšil ze všech limitek nejvíc, 13. listopadu jsem v pět hodin v práci drtil f5 co vteřinu, abych o ni náhodou nepřišel. A pak byla na eshopu ještě když jsem přišel domů... ale to je jedno, hlavně že už je na poličce, krásně se na ni kouká, občas ji asi i pohladím:o). BBarte děkuji!!!
  • jirin
    jirin5.6.2014 01:56V jako Vendeta
    Opět se to u mě nesešlo s očekáváním. Další opěvovaný komiks, který mě zklamal. Bez děj, moc roztáhlé, nuda...
  • Widl
    Widl1.10.2012 21:37V jako Vendeta
    Pro mne skvěle čtivá záležitost, navíc podepřená báječnou kresbou, která k tomu sedne jako p***l na hrnec :)
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš28.5.2012 22:09V jako Vendeta
    Jen málokterý komiks si zaslouží pět hvězdiček více než právě toto dílo od proslulého scénáristy Alana Moora ( v podstatě, jakýkoli komiks od Moora si zaslouží pět hvězdiček). Grafický román vypovídající příběh o boji osamělého mstitele "V" s totalitním systémem ve Velké Británii uchvátí každého milovníka G. Orwella. Moore má sílu v popisování charakterů i jejich temných stránek. Umí zachytit lidskou stránku i u zlosynů, takže člověk pochopí i důvody jejich počínání. Temná kresba D. Lloyda jen podrthuje už tak mrazivý příběh a coloring připomínající osmdesátá léta se k celému dílu výborně hodí.
    Moore a Lloyd vytvořili něco, co se již před dvaceti lety zařadilo mezi komiksovou klasiku. A nyní si můžete pochmurnou budoucnost užít i vy. Anglie vládne!

  • Radiomir
    Radiomir22.5.2012 13:03V jako Vendeta
    S Alanem až za hrob: dovedl to, co nastínil Orwell, k pravé, znepokojující vizi.
  • Absinther
    Absinther7.5.2012 19:08V jako Vendeta
    Omlouvám se ale mě to přišlo jako jako zajímavá myšlenka rozemletá ve zdlouhavém-a přesto nepřirozeně rychle končícím(jakoby to Moore chtěl ukončit ale nevěděl jak, tak to prostě uťal bez ohledu na předchozí dynamiku a vedení příběhu)-ději bez předem určeného cíle.
  • Indy
    Indy24.11.2011 00:27V jako Vendeta
    Úžasný komiks a úžasným příběhem a poselstvím. Skvěle zpravovaná premisa a dokonale dotažený scénář. Neni v podstatě, co víc dodat, vše již bylo dříve o tomto skvostu řečeno. Můj top ve sbírce.
  • Llamasak
    Llamasak28.9.2011 16:41V jako Vendeta
    Pro mne nejlepší komiks, který jsem zatím četl. Neuvěřitelně zajímavý scénář se skvělou ilustrací.

  • Honzin
    Honzin16.7.2010 12:41V jako Vendeta
    A nejen Watchmen...


  • flipflop
    flipflop12.5.2010 16:22V jako Vendeta
    Co jiného by si zasloužilo 100 %, když ne tenhle parádní komiks
  • BlackDragon
    BlackDragon27.2.2010 13:38V jako Vendeta
    1984ka inak
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.12.2009 15:55V jako Vendeta
    Tímhle komiksem jsem byl naprosto unešen, možná víc než samotnými Strážci. Anarchista uprostřed orwellovského fašistického režimu je sice trochu pošuk, ale velmi sympatický. Jinak podle mě následovalo velmi nepovedené filmové zpracování.
  • brkowycz
    brkowycz28.12.2009 18:41V jako Vendeta
    Fak paráda. Veškerá chvála byla řečená předemnou. Já bych jen rád tlustou čarou podtrhl slova "atmosféra", "scénář" a "brilatní". Zatímco podle mého názoru úroveň scénářů od "Moora vtipáleka" trochu kolísá, a ne vždy si zaslouží hodnocení absolutní špičky (nevim, třeba Jack B. Quick mi přijde jako totální sračka), "vážný moore" mi přijde pokaždý neskutečně geniální, vyjímkou není ani tohle dílo, které by si měl přečíst každý "anarchista" aby pochopil, že význam toho slova není to, že se obléká jako vágus, pije víno z krabicáče a všude kreslí áčka v kroužku.
    PS: ještě ke kresbě: celkově mi přijde, že kdykoliv jsem otevřel jakýkoliv moorův comics v krámě, první co mě odradilo byla kresba a k jeho comicsům jsem se dostal až díky slevám a vysokým hodnocením zde, na comicsdb.cz. Rád bych všem dalším doporučil, aby se kresbou nenechali na první pohled odradit, i když nemusí být vždy naprosto líbivá, přijde mi že pokaždé sedne k příběhu tak (jak říkají lidové vrstvy), jako prdel na hrnec.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš25.9.2009 13:18V jako Vendeta
    Jeden z nejlepších komiksů. Naprostý klenot.
  • Xeelee
    Xeelee22.7.2009 22:39V jako Vendeta
    1940 Dva Belgičané pracující pro londýnskou BBC vyzývají posluchače, aby na zdi v Německem okupované Belgii psali písmeno V – Pro vlámské obyvatelstvo V znamenalo vrijheid (svoboda) a pro francouzské victorie (vítězství). Tyto nápisy se začaly objevovat po celé Evropě. (Design bleskově, str. 57)
  • Dr_Bilo
    Dr_Bilo9.3.2009 08:04V jako Vendeta
    Moore je ďábel.
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 14:33V jako Vendeta
    Tak tohle se mi líbilo moc. Příběh úžasný, Moora prostě můžu. Akorát do té kresby se pořád ne a ne dostat.
  • Mononoke
    Mononoke13.7.2008 18:38V jako Vendeta
    Pro me naprosto úžasný komiksový zážitek. Výborná kresba (myslim, že zpočátku se mi moc nezamlouvala, ale pak se mi dostala pod kůži), hustá atmosféra a inteligentní příběh v podání Alana Moorea.
    Všem, kdo váhají s koupí (třeba kvůli ceně) doporučuji!
  • choze
    choze7.4.2008 15:18V jako Vendeta
    Anarchismus zosobněný provokativně rozporuplným hrdinou versus fašismus v dystopickém ringu. Sugestivní příběh nejpreciznější pomsty od dob hraběte Monte Cristo, pomsty orwellovské totalitní hydře, pomsty za tónů klasické hudby a s mrazivým úsměvem na tváři. Respektive na masce, která "neskrývá tělo ani krev, pouze myšlenku... a myšlenky jsou neprůstřelné". Spolu s Watchmen dle mého nejlepší (a mé nejoblíbenější) moorovky a zároveň nejlepší comicsy, co jsem kdy četl. Inteligentní, drze hravý scénář (jen ta posedlost véčky :) s řadou velmi silných scén a motivů podporuje střídmá kresba, která ruku v ruce s tlumenými barvy umocňuje chlad a šeď totalitního světa. Určitě si nezasloužil tak bezzubou a rozpačitou filmovou adaptaci (viděl bych to na Fincherem režírovanou tříhodinovku), ale co si budem povídat, mohlo to dopadnout i mnohem hůř. Uvidíme, co Snyderovi Watchmen. Anglie vládne.
  • Davey
    Davey6.1.2008 00:31V jako Vendeta
    Mě to nechytlo....
  • Big G
    Big G5.1.2008 18:18V jako Vendeta
    Vždycky když čtu další "moorovku", tak si říkám: "Proč se mi od něj, sakra, líbí jenom Watchmen?!".
  • erik
    erik18.12.2007 12:57V jako Vendeta
    Do tretice brutálna pecka. Dnes mám vianočnú rozhadzovačnú náladu, tak to využívam pri mojich obľúbených knihách. Dej nie je originálny v zmysle Veľkého brata, ale inak je to "nářez". A poznámka k filmu - mne sa páči, hoci je to dejovo slabá tretina knihy, aj tak to bol asi najlepší počin Hollywoodu za dosť veľa rokov.
  • Woffce
    Woffce31.10.2007 10:21V jako Vendeta
    Zjistil jsem, že u pana Moorea musím bejt trochu vybíravej - ne všechno od něj mi kápne do noty, ale trochu si to zavinil sám: Rozmazlil si mě "peklem" a "strážcema". Ale i když - jak už tu bylo naťukáno - základní téma totalitní společnosti opravdu není příliš objevné, oba mistři svých řemesel mě popadli, vtáhli, nadchli a nepustili, aby mě po dočtení nechali - chudáka rozežranýho - o hladu. Za to je čeká V ! V jako Vendeta !
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.6.2007 09:55V jako Vendeta
    Jsem milovníkem tohoto typu románů, ztvárňujících nerovný souboj hrdinů s všemocným totalitním systémem. 1984 je můj nejoblíbenější román vůbec. Samozřejmě Konec civilizace, Edenie, ostatně všechny "Zajdelovky" atd. jsem hltal bez mžikuoka. Zde pravda, není hrdina bezmocný, jako produkt pokusů establishmentu, právě naopak, ale atmosféra totalitní společnosti je dokonalá. Moore je prostě sqělý scénarista, ať vezme do ruky libovolné téma. Jaxem si tu četl komentáře, taxem se trochu bál kresby, ale hned mi sedla i s tím coloringem a k tomuto temnému příběhu si nedovedu představit nic lepšího. Když jsem to otevřel někdy odpoledne, nebyl jsem sto book zavřít, až s poslední stranou někdy v noci a paxvypálenýma očima a mozkem jsem nemohl ani usnout. Navíc jsem Vendetu koupil v perfektním stavu za necelých 500 v nejlepším ostravském atiqošu, takže poměr cena-výkon-spokojenost-vypálený mozek zařazují tento comics na vrcholové příčky toho, co doma mám a dávám tedy známku z nejvyšších;-)
  • mikki.maser
    mikki.maser24.6.2007 21:43V jako Vendeta
    plne sohlasim s charvosem . absolutni narez
  • blackJag
    blackJag admin8.5.2007 18:16V jako Vendeta
    S klidným svědomím mohu dát stovku. Pro skvostný komiks a výborné vydání.
  • Godsmacker
    Godsmacker3.3.2007 11:53V jako Vendeta
    Moore rulez!Zatím nejlepší komix,který mám tu čest mít ve své sbírce
  • Neutrino
    Neutrino2.3.2007 15:32V jako Vendeta
    Vynikající atmosféra a nápad.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš24.1.2007 11:00V jako Vendeta
    Jen drobne info, po roce jsem si opet precetl V a teda, vsecha cest, tech 92%, ktere ode mne dostala pred rokem si plne zaslouzi. Opet naprostou okouzlen, vtazen...
  • chuy
    chuy3.1.2007 11:54V jako Vendeta
    Velice zajímavé psychologiské dílo. Pestré charaktery hlavních postav a to Moore umí (žádní černobílí hrdinové a padouši). Ponurá totalita jak ji známe od Orwella. Strukturou příběhu kdy se postupně dozvídáme víc a víc mi to připomíná strážce. Mám jen výhrady ke coloringu, protože stejné pastelové odstíny na mě působily poněkud nepřehledně.
  • charvos
    charvos13.9.2006 20:09V jako Vendeta
    absolutni narez, nic lepsiho sem snad nikdy necet
  • royan
    royan23.7.2006 18:39V jako Vendeta
    No možná jsem byl přísný, příště budu hodnotit až po 24 hodinách, měl jsem dát 100, ne žádných 95. Jenom ,že mi vadily nějaký politický cancy v úvodníku,kde Moore píše jak se mu nelíbí v Anglii,že se odstěhuje pryč,tak jsem strhnul 5 procent,ale když ted o tom přemýšlím,tak se nehodnotí úvodníky, ale komiks a ten stál za těch 100 stál.
  • royan
    royan22.7.2006 23:02V jako Vendeta
    Mimořádné dílo. Vše už tu bylo asi řečeno. Jenom jsem musel strhnout 5% za ten politicky angažovaný úvodník :-)
  • vifi
    vifi31.3.2006 11:33V jako Vendeta
    Desive, mrazive, krute a uzasne. Parkrat jsem si behme cteni rekl, ze tak rychle by se spolecnost do osidel totality nedostala, ale pak jsem si uvedomil, ze jsme tu meli rok1948 a v zavesu za nim brutalni totalita s lagry, ploty a popravami. Pointa je sice podobna spaceopeře Santiago, ale...
  • andre
    andre mecenáš13.2.2006 08:36V jako Vendeta
    Jo, klasicky dobrej Moore. Sice mi trošku připadalo, jakoby to ke konci trošičku ztrácelo dech, ale to se stává na cílové rovince i těm nejlepším atletům:) Ale možná jsem se ke konci už špatně koncetroval (rýma člověka otupí), tak nevim, uvidíme až si přečtu někdy podruhé. Jinak, jak píše Slain, že je to nepřehledný díky coloringu (pokud jsem to dobře pochopil), tak to není pravda, coloring sice mrví kresbu, ale co se přehlednosti týká, tak tomu moc pomáhá. Mám doma čb verzi, na pohled je mnohem krásnější, ale pokud se pustíte do četby (a ještě si špatně pamatujete jména, jako já), tak se v tom po chvíli přesatnete orientovat úplně. .... I publicistická část je zajímavá, člověk si tohoto díla pak začne ještě víc vážit. .... BBart zpracování je na BBart úrovni (tedy výborné):) Takže tak.
  • vocko
    vocko6.2.2006 19:18V jako Vendeta
    Tenhle comicbook jsem četl i v originále a uchvátil mě. A české vydání mě ještě dodělalo. Opravdu nářez. Nejvíc se mi líbí takové ty intoušské řečičky jako: Nejsem člověk, jsem myšlenka... Kresba mě tedy moc nevzala, ale to nevadí. Je toi prostě další Mooreův perfektníí book.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade6.2.2006 14:08V jako Vendeta
    Trošičku mi to připomíná Orwellovu "1984" a je to vážně skvělý. Kresba ač stará se mi moc líbí a děj prostě nemá chybu. MdS
  • Netorack
    Netorack6.2.2006 10:43V jako Vendeta
    Skvělé dílo. Jak je u Moora zvykem, obsahuje spoustu odkazů, některé jsem hledal na netu, některých jsem si určitě ani nevšiml. Musím strhnout 8 bodů za kresbu/coloring, která je opravdu staromódní a nepřehledná. Ovšem obsah spolehlivě vynahrazuje slabší formu...
  • Slaine
    Slaine admin4.2.2006 17:58V jako Vendeta
    Vytržení... přečetl jsem to a Moore opět nezklamal. Scénář je naprosto skvělej, temnej, beznadějnej, dostával mě ten nehybnej úsměv V. Bohužel trošku tohle dílko mrví kresba resp. coloring. Hlavně její nepřehlednost :/. Ale i tak, Vendeta to je comics, kterej mě po dlouhé době fakt dostal a už se těším až si přečtu podruhé... pak to bude... Vychutnávání.<br>
    :)
  • maara
    maara mecenáš25.1.2006 15:46V jako Vendeta
    Tak tohle si teda pořiďte. Fakt palba přímo na branku. Skvělá atmosféra, vymakanej příběh a vůbec ...
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo30.12.2005 21:09V jako Vendeta
    Whoa! Super deprese s geniálně šíleným hlavním hrdinou. Fakt ho mám moc rád.
  • willis
    willis30.12.2005 21:00V jako Vendeta
    Pro mě je čtení Moora sázka do loterie (některé věci od něj mi zkrátka nesedí)a do Vendety se mi moc nechtělo ale kdybych si ji nekoupil, tak by to byla neodpustitelná chyba. Když tak zpětně přemýšlím o komisku roku 2005, tak je pro mě jasnou volbou. Příběh mě tak vtáhnul, že kresbu ani coloring jsem napoprvé ani nevnímal. Tyhle vize totalitních společností mě, ani nevím proč, dost fascinují i jako knížky. Takže tady je takový doporučení pro ty který by si něco z tohohle soudku chtěli přečíst i nějakou beletri:1984, Edenie, Kallocain, Překrásný nový svět aneb konec civilizace.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš27.12.2005 14:43V jako Vendeta
    No co dodat, uzasny... Teda asi clovek, ktery u comicsu bere jen kresbu a rve radosti u Leeho praci radost mit nebude, ale pokud se poradne zacte a da Vendete sanci, tak ho sejme. Scenar je proste skvely, i kdyz v nekterych vecech mirne naivni, ale to na sebe Moore praskne uz v uvodniku:). Jestli nekdo celt Orwelovo 1984, tak ma alespon predstavu, do ceho pujde:). Moore opet zacina od jednoduche zapletky na ktere buduje poradne hutny a kosaty pribeh... Zpracovani a prekladu nemam co vytknout, takze s chuti do toho:)
18030991
  • Nezbi
    Nezbi4.3.2020 06:49V jako Vendeta
    Neví někdo rozdíl mezi prvním a druhým vydáním a jak vypadá obálka pod přebalem prvního? Díkys
Četl/a (124)
2Hitman3, 2scha, 3DD!3, Ash Pointak, autokineton, bananzluty, ben_bella, bierce, binnmode, blackJag, Bonpar, calvin10, charvos, chcita, ConanVJ, cyboy, Darth Raelchi, davidek, deefha, Delphín, DEmnoG, Doctorow, Doly, Don_Canagliume, Doppelganger, Draco nobilis, duri, erik, Faix, farnhajt, fel68, figis, filosh, Final, flipflop, Fox01, Garp, gezic, Grrr, gwen666, Hawwwran, Houbař, house192, hypermlok, Infarkt, invape, J.Connor, James, japes, jd., jindroush, jiskra, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Keno, Killingjoke, kinak, Knuckless, Kubix, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, Lukasitch, Macek78, Mara7, mart.in, Matthew, mira1239, monte walsh, Moyek, Mr.Bolt, namdnas, Nexis, Noci, nocs, oleav, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, RadimNemec, raenius, RaptoR, Rezet, robert.hladil, rooty, RudyRod, sala, sandman, Schramm, sedw, seezeethree, SHORTY, Shpeckk, Slaine, sleepless, SNUFKIN, Spacecore, spagr, Spike, Stara.kryta, start05, tacmud, terrordemon, the.kasztan, tom173, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vita, vrazdinek, VXP, zgrywus
(321)
123, 2Hitman3, 2scha, adam.ra, Alfi, AlienDr, amazing_k, andik007, antiimini, ardath, arnecht, Ash Pointak, autokineton, Awakener, AxusNalim, Azalin, Azbest, bananzluty, bboorreekk, BeeSee, Bellatrix, Benji, ben_bella, Bezvliv, bierce, binnmode, bioh, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacklarch, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, brkowycz, budkin, c.tucker, calvin10, calviti, Capa, CarlinEtMoi, Cassidy, Celestius, charvos, chauvesouris, chcita, chobotnička, choze, Cody, Corvus, CP, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, DAN478, Davedd168, Davey, davidek, DAxik, dbar, Deckard, deefha, DEmnoG, Dinik, disclose, discovery, Doctorow, Doly, domo9321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drakeus, Draug, dre, duri, dvoracekpetr1, eliera, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filipes, filippo, filosh, Final, flipflop, Fox01, FrAnK, freestyletricker, Fréza, Frizer, Garp, Ghostt, gocatgo, Godsmacker, goodspeed, grinder, Grrr, gwen666, Hamichal, Hanule_bambule, hanzzo, Hawwwran, Holmwood, holubdema, Honzin, Houbař, house192, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, imro, Indy, Infarkt, invape, isildur heir, J.Connor, jakouback, James, jett, Jezura, jirin, jiskra, Johnny Sasaki, johx, Josh, Joshua_T, JPU, Kabukiman, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Kazumaki, Kel, Keno, kerb, killermarf, Killingjoke, kinak, KINIMODUS, Kjon, Knuckless, koniklec, Kouzelnik7, kronoss, krvinka56, Kubix, kybl, Lachvos, lantan1, Laura Luthy, Light, Lisien, Lobodlak, Lojza, Lysandra, m.abrams, maara, Macek78, mainman, Majkl, Mankin, Mara7, mart.in, Martin Buchal, martintuna, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matio, matohan, matrosh, Matthew, Mauzr, mcleek, merhyx, mikado, mikina, mikki.maser, Milo_Harwey, MindReader, mira1239, mirec, mirror, Mistak, Mitak, moiqpiom, Mononoke, monte walsh, monty.cl, morbn, moris.cz, Moyek, MP, Mr. Terrible, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrcaspero, muf.lon, Murphy722, mywiel, NecRoman, Netorack, Neutrino, Niaz, nixtreme, Noci, Nomad, noMster, Odal , okbook, oleav, Orbeek, Paldini, Papa Wu, paulhunter, pavel, Pavouk01, pdfak, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , planika, POLAKST, Poseidon1978, q, Qee, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, razielus, recode, regressiv, renhoek, Robb, rooty, Rorschach, RudyRod, Saiffer, sala, Samurai-Jack, san, sandman, Saran, sawtooth, Schramm, schwita, Šedo, sedw, seeker666, seezeethree, SHORTY, Shpeckk, Skot, skřetman29, Slaine, sleepless, Sněhurka, SNUFKIN, songoku, soulbringer, Spike, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, start05, svobyy, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, The Genius, the.kasztan, Toe, tom173, tomastrejbal, Tombal, Tomek, TonyT, tracheotomia, Trpiš, trudoš, tulipstros, Ukko, vasek, VaZbič, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, Vojtěch 393, VojTEKK, vrazdinek, Vrenn, VvV, VXP, Widl, willis, Wiruss, Woffce, xai, Xeelee, xintax, xspeed, yama, yogi, yojimbo, z-e-d, Zack, Zajo original, zebedee, zgrywus, Zíďas, Zod
Chce (32)
1998, Baffman, Bart, Bubsy, Černá Krysa, ChaoticMan, cybern, DennyTom, Dr.Okamura, Drbo Jebo, Druid, EvilvsGod, fusnix, Glutexo, Honzyk, ivo84, J.T.honza, Jak, Kamoš, kubik1991, Lobok257, malejmates, Maty48, Mighty_Morphine, MignolaMoore, Mišulka, Montiseus, Neuro, nx, Plumm, Strokes, tuzexchrist
Shání (5)
Baffman, Černá Krysa, Kurt Cocaine, Luigim, Tialster
Nabízí (2)
adam.ra, seezeethree