• perak
    Želvy ninja bez humoru a bez pizzy? Tak to určitě nebude ono. Ale ne, i bez těchto jasných atributů je to příběh, který se do celkového obrazu želvích hrdinů nadmíru hodí. Zkrátka poslední ronin už není žádný hláškující mladík, ale osudem zlomený stárnoucí bojovník, který musí pomstít své blízké. Cesta za pomstou, kde lze vytušit, kam to směřuje, je velmi dobře vyprávěna a akční scény nejsou nijak přestřelené, takže pár klišé vůbec nevadí. Překvapivě smutný příběh ve finále dává naději, že se s Želvami nevidíme naposledy.
  • perak
    perak29.2. 17:17Rváčov 2
    O něco slabší než první díl. Stínadla stále působí tajemně, svět Vontů navazuje na Foglara dobře, využívání reálných míst přímo vybízí k jejich návštěvě (tedy kdyby všude nebylo tolik turistů), ale vyprávění díky několika dějovým linkám v různých dobách mi přijde občas nepřehledné a ubírá na spádu. Na druhou stranu musím hodně vyzdvihnout výtvarnou stránku knihy, to byla pastva pro oči. Doporučuji pěkně pomalu, pod světlem.
  • perak
    Trochu jsem byl před četbou skeptický - říkal jsem si, že krátké komiksové povídky těžko mohou na pár stránkách zachytiti nějaký příběh. O to větší pak bylo moje překvapení a především potěšení. Historie Divokého západu - tragické osudy jednotlivců, i celých indiánských národů, naděje ve zbohatnutí, které rychle pominou, velmi nízka cena lidského života, těžká vymahatelnost práva, kde jediným zákonem je mnohdy jen zákon silnějšího. Je jasné, že v povídkách jsou silnější i slabší kousky, ale nenarazil jsem na žádný vyložené nepovedený. Na to, kolik se v knize vystřídalo kreslířů, tak i v totmo ohledu zůstala úroveň hodně vysoko. Tuto knihu si rád někdy zopakuji.
  • perak
    Vyprávění nemá velké tempo, ale přesně odpovídá naturelu hlavního hrdiny,. Nedávno jsem viděl i film, ale zatím za mne komiks určitě lepší. Těším se na další díl.
  • perak
    perak21.1. 08:50Chlad
    To byly vizuání orgie. Na mnohé obrázky se bude jen těžko zapomínat. Občas je to tak nechutné, až je to krásné. Z tohoot pohledu za mne absolutní nadšení. Pětiprstí psi jsou skutečně strašidelní, Jack dostatečně šílený a Obrtlíka si musíte zamilovat na první dobrou, ten se povedl. Ve srovnání s tím samotný příběh trochu pokulhává, občasné nelogičnosti v chování postav a fungování chladného světa, blázni ve skutečném světě na každém rohu, ... Ještě bych chtěl zmínit samostatné povídky na konci knihy, rozhodně doporučuji nevynechat.
  • perak
    perak21.1. 08:16Totální nasazení
    Je dobře, že vycházejí takovéto knihy, které na reálných příbězích připomínají temné kousky naší histrie. Ač rozsahem kniha útlá, přesto obsahuje tři životní osudy, které se vám hluboko zaryjí do paměti.
  • perak
    perak15.11.2023 14:08Každý jeden den
    Tak za toto Crwi velký dík, že opustili svou standardní produkci a vydali tento kousek. Málokterého čtenáře nechají jednotlivé příběhy, které jsou provázané a ústí do krásného finále, chladnými. Kniha se dá určitě číst vícekrát a asi vždy si z ní odnesete nový pohled na to, co chtěli autoři říct. Nebudu se moc rozpisovat, přečtěte si a utvořte si vlastní emoce z knihy, litovat nebudete:).
  • perak
    perak7.11.2023 15:12Krize identity
    Základní kostra příběhu by dokázala dobře fungovat i bez superhrdinů. Ti tomu dodávají jiný level, ale paradoxně nejvíce tím, že se nejedná o klasický superhdinský spektákl, ale o poměrně civilní detektivní vyprávění. Vina, trest, hříchy minulosti, které začnou mít velký vliv na současnost, cesta do pekla, která je dlážděna dobrými úmysly. Jo tohle se povedlo. A velkou měrou k tomu přispěla i výborná kresba, která dokázala skvěle vystihnout emoce hlavních postav tak, že některé obrázky se vám obtisknou do paměti tak, že se jen těžko dostávají z hlavy. Jediné mínus pro mne bylo, že díky velkému počtu DCU postav jsem asi některé vedlejší linie příběhu nepochytil/nedocenil. Za mne by tak kniha mohla být o pár desítek stran útlejší.
  • perak
    perak28.9.2023 11:59Balada pro Sofii
    Když jsem četl anotaci, tak jsem byl ke knize trochu skeptický, ale po otevření mne příběh chytnul snad od první strany a nepustil až do konce. Skvěle vyprávěné, skvěle vypointované. Kniha plná emocí, ať už kladných či záporných, že asi není čtenáře, kterého by to alespoň trochu nechytlo za srdce. Mne tedy více než jen trochu. A nezaostává ani kresba, která právě ty emoce dokáže detailně vyjádřit. A nad dvoustránkovými kresbami drogového tripu jsem seděl hodně dlouho a vychutnával si každou drobnost. Tohle je hodně povedený komiks, který mohu jen a jen doporučit.
  • perak
    perak8.9.2023 17:10Lady Mechanika 5: Sangre
    Příběh je celkem fajn, ne úplná špička, ale svůj standard z předhozích dílů si LM drží. I když upíři jsou už trochu obehrané téma. Co mne zklamalo, byla kresba - u minulých dílů se mi hodně líbila, ale v případě mi nějak nesedla.
  • perak
    Díky rozsahu knihy jsou karty celkem rozdané - tady nelze očekávat detailně propracovaný příběh s nějkaými dějovými odbočkami. Postava staršího velmi schopného detektiva, který v minulosti byl účaten nepovedené akce, která ho dosud traumatizuje, také není z nejoriginálnějších. Ale díky robotický postavám ten příběh celkem funguje, a pokud odhlédnete od některých vypravěčských zkratek, tak si četbu užijete. Od Mighty Boys asi dosud nejslabší kousek, ale jako bonus k druhé knize určitě super a knihu bych si pořídil i v případě, kdyby dárkem nebyla.
  • perak
    perak31.8.2023 12:48Mýty #20: Kamelot
    Ačkoliv se hlavní příběh věnuje budování nového Kamelotu ze strany Růženky, tak je v knize hodně náznaků a dějových odboček (především Sněhu, Wlofi a jejich děti), takže vyprávění nebylo až tak ucelené a v konci nic z toho uzavřené.
    Jde tedy spíše o dlouhou předehru k velkému finále a upřímně přiznávám, že moc netuším, kam tím vším autor směřuje a jen doufám, že ty střípky dokáže zdárně složit a slepit (alespoň tak, jak se podařilo dát dohromady Wolfiho) a celé Mýty uspokojivě ukončit. Možná tento díl více docením, až po přečtení závěrečných dvou dílů.
  • perak
    perak4.8.2023 18:33Kick-Ass 3: Nářez 3
    Finální jízda sakra nadprůměrné série, po které se mi bude stýskat. Byl jsem hodně zvědav, jak Millar k závěru přistoupí, a byl jsem celkem překvapen - tohle zakončení mi k Millarovi nesedí. Ne, že by bylo špatné, ale nějak se mi ke zbylému vyznění série nehodí. Ale to je jen malé povzdechnutí nad jinak nádherně chutném dortu plném nadsázky, akce a syrového násilí. A samozřejmě super kresby.
  • perak
    perak25.7.2023 21:39Kick-Ass: Nářez - Zabijačka
    Nebyla to taková jízda, jako v případě jedničky a dvojky KA, které jsem již četl, ale i tak se mi to hodně líbilo. Mám pro Millaruv přístup k hrdinům, superhrdinům, padouchům, superpadouchům, násilí atd. slabost. A to samé platí i k té malé školou povinné holčičce Mindy, která se chce jen začlenit do dívčího kolektivu, a vypadat jako hodná poslušná dcera.
  • perak
    První půlka super, pokračování vysokého standardu z minulých dílů, avšak druhá polovina sestávající se z povídek jiných autorů byla velkých kvalitativním sešupem. Úplně zbytečné a nudné.
  • perak
    perak21.6.2023 21:17Náraz
    Tak tohle bylo zklamání. Sice občas nějaká scéna zaujala, ale spíše jen sporadicky. Příběh nebavil (tedy ten náznak příběhu) a kresba jak z nějakého dětského časopisu vůbec nepasovala na styl vyprávění.
  • perak
    V rámci humorné série neočekávaný obrat do vážné polohy. A hlavně velmi povedený. Prolínání současného děje s retrospektivními vzpomínkami, které ukazují skutečnosti, které měly zásadní vliv na utváření Goonova vnitřku i vnějšku, a to vše v dokonalém noirovém hávu s osudovou femme fatale, zákeřným protivníkem a neohroženým Goonem, v jehož srdci je však více smutku, než by našinec na první pohled čekal. Radost číst.
  • perak
    perak2.6.2023 07:46Kick-Ass 2: Nářez 2
    Millar si opět s ničím neláme hlavu a jestliže byl první díl nelítostný, drsný, sprostý, krvavý, ..., tak druhý díl šel ve všech aspektech ještě dál. Trochu ubylo humoru, což je škoda, i když by se asi do příběhu úplně nehodil. Millar jde mnohdy "přes čáru" a je to jen dobře, že rád opouští mainstreamové vody a nabízí čtenáři trochu toho méně korektního zážitku. Závěr mne hodně natěšil na další pokračování.
  • perak
    perak31.5.2023 21:27Článek II.
    Události související s atentátem na Heydricha z trochu jiného úhlu pohledu. Výborně zpracované téma, v rámci něhož autoři dokázali vypíchnout to hlavní, co se k tomuto historickému okamžiku vztahuje, a vedle toho příběh doplnit detailnějšími střípky, které nastiňují atmosféru tehdejší doby a tím dávají do souvislostí jednání jednotlivých postav. Pro mne jeden z nejlepších komiksů věnujících se československé historii, ukazující, že není vše tak černobílé, jak bývá obvykle prezentováno.
  • perak
    perak31.5.2023 20:43Země potomků
    Postapo, kde lidský život ztratil téměř jakoukoliv hodnotu, a kde jakékoliv city jsou nežádoucí, protože vás dělají slabšími. Motiv s deníkem, který pro jednoho z hlavních hrdinů zosobňuje cestu za poznáním, je hodně dobře zpracován, i když vyústění tohoto bylo hodně rychlé. Zajímavá je černobílá kresba, která se k postapo atmosféře rozvráceného světa i lidských vztahů skvěle hodí.
  • perak
    Tak, jak mne minulý díl scénářem příjemně překvapil, tak mne tento zklamal. Snaha do dortu zamíchat co nejvíce ingrediencí z DC universa (setkáme se zde např. s Batmanem, Supermanem, Bažináčem, Constantinem) je ma jednu stranu sympatická, ale ve finále je to vše hodně zkratkovité, aby se vše stihlo odvyprávět. A kromě toho Hex je se vším rychle snadno hotov bez ohledu na to, že se pohybuje ve zcela neznámém prostředí 20. století. Trochu promarněná příležitost.
  • perak
    V celkovém ději se moc v této knize neposuneme, je to takové přešlapování na místě a možná, že by příběh dokázal dobře fungovat i bez nich, ale přesto jsem si jednotlivé sešity, v nichž v každém je hlavní postavou někdo jiný. dostatečně užíval. Máme tu opět plno násilí, krve, bezohlednosti, promarněných a zmařených životů v jižanském špinavém jihu, kde není prostor na sentiment. Vše pro vítězství a zadupání oponentů, nejlépe pod drn. Jednotlivé příběhy jsou jak šrouby, které se utahují kolem trenéra Bosse a přesto mám pocit, že Boss ještě neřekl poslední slovo.
  • perak
    perak21.4.2023 17:49Paper Girls, kniha třetí
    Typický Vaughan - kupa neskutečných nápadů, který na vás hrne takovou rychlostí, že je skoro nestačíte zpracovávat, a k tomu zajímavé postavy plné emocí, které čtenáře nenechají chladnými. V případě Paper girls se podíval na zoubek cestování časem, přičemž potkávání vlastních já, jen jinak starých je v příběhu poměrně často. Tak si říkám, zda bych něco takového chtěl - asi bych se něčeho takového bál:). Četl jsem všechhny tři díly brzo po sobě, ale i tak mne to neuchránilo od toho, že jsem ne všechno plně pochopil. Ale i bez toho to bylo zajímavé a zábavné čtení, které nezklamalo.
  • perak
    perak13.4.2023 22:21Paper Girls, kniha první
    Mám rád Vaughanovy netradiční postavy, zvláštní situace, tajemné tvory. A tady je toho zatím vrchovatě. Zatím příběh dává hodně otazníků ohledně cestování časem a motivací jednotlivých postav (zvláště těch z jiných časových rovin), ale i tak to zatím hodně baví. Hodně zaujaly situace, kdy jedna postava potká sebe samu, jen jinak starou - to byly povedené pasáže. Tak snad to udrží tempo i v dalších dílech.
  • perak
    Jednička mne moc nebavila a tak jsem se ke dvojce hodně dlouho odhodlával. Oproti jedničce ubylo slov a je to ku prospěchu. Samotný příběh není úplný vrchol hitparády, ale naštěstí díky kresbě a akčnímu pojetí vyprávění kniha bavila více. .
  • perak
    Pomalu se v těch legendách a jejich verzích začínám ztrácet a přijde mi to překombinované, ale může to být jen mou neznalostí anglických legend. Každopádně jsem se při čtení spíše nudil, hlášek ubylo a dalších postav a legend přibylo. Sérii dokončím, prootže jsem zvědav, zda autor všechny postavy a dějové linky dokáže ukočírovat, ale velká očekávání nemám.
  • perak
    perak25.3.2023 17:24Kick-Ass: Nářez
    Film patří mezi mé hodně oblíbené, Millar je také oblíbenec, přesto jsem se Kick-Assu (Nářez mi nějak nejde přes rty) doma v knihovničce dlouho vyhýbal, abych si nekazl dojem z filmu. Úplně zbytečná obava. Byla to skvělá zábavná, ale i krvavá jízda. Kniha snad ještě film překonává. Jediné mínus bylo, že při znalosti příběhu jsem neměl při čtení takové ty radostné pocity, kdy autor čtenáře překvapí při dějových zvratech. No i tak to stálo za to. Millar umí výborně uchopit téma superhrdinů z jiného pohledu než je mainstream. Povedlo se mu to v Ultimates, povedlo se mu to u Kick-Assu. No a samozřejmě skvělá je i kresba. Zabíječka je mnohem povedenější (taková milejší, dětštější, důvěryhodnější) než ve filmu. Tento zákusek si nechám chvíli uležet a pak s chutí na další díl.
  • perak
    perak18.3.2023 10:46Ú.P.V.O. #17: Lidská bytost
    Ne, že by to bylo špatné, ale v kontextu celého Ú.P.VO. mne to úplně nenadchlo. Asi jsem čekal od zakončení série něco trochu jiného. Kromě originu Johanna Krause nijak nedoplňují předchozí příběhy v sérii a z tohoto pohledu to vlastně ukončení série ani nebylo. Pokud na toto čtenář přistoupí, tak nudit se nebude. Tradiční Mignolovy atributy jako je akce, nemrtvé příšery, záhady, napětí, tajemná atmosféra atd. nechybí. A při rozlučce ani Hellboy nemohl chybět.
  • perak
    perak12.3.2023 18:22Zámek a klíč: Zlatý věk
    Neměl jsem úplně velká očekávání. Povídky ze světa Zámku a klíče plus crossover se Sandmanem ne mne působily jako snaha o vydojení z osvědčených značek trochu té smetany. Ale obavy nebyly na místě. Jednotlivé volně provázané povídky jsou výborné. Celé to začíná povídkou s nádechem spíše humorným, ale postupně se více a více utahují šrouby směrem k vážným a hororovým tématům. A že bude tak skvlěle fungovat crossover se Sandmanem vylo asi největší překvapení. Určitě se dá číst bez znalosti původné série či bez znalosti Sandmana, ale myslím, že čtenář si vše lépe vychutná, když tyto příběhy alespoň rámcově znát bude (principy fungování klíčů, některé postavy u Sandmana, ...). Samostatnou kapitolou je kresba - ta povyšuje knihu o level výše a bez ní by určitě ZaK nebyl tím, čím je.
  • perak
    Kdo čeká komiksový přepis Bible, bude zklamán, ten hollywoodský velkospektákl z toho hodně čiší. Ale jako fantasy příběh s volně použitým biblickým motivem se mi to celkem líbilo. Nadpřirozené postavy, velké bitvy, láska, zrada, rodinná dramata, kruté osudy. K tomu hodně povedená kresba ve velkém formátu. Osud čtvrtého dílu raději nekomentuji.
  • perak
    Ekho už trošku přešlapuje na místě. Možná, kdybych neznal předchozí díly, tak by to bylo ok, ale takto to už nebylo to pravé potěšení. Různých originálních vychytávek světa bez elektřiny je pomálu, částí, kde je Mravena vtělená do jiné osoby také, a když už je, tak to ani nemá ten správný náboj.
  • perak
    Ekho už trošku přešlapuje na místě. Možná, kdybych neznal předchozí díly, tak by to bylo ok, ale takto to už nebylo to pravé potěšení. Různých originálních vychytávek světa bez elektřiny je pomálu, částí, kde je Mravena vtělená do jiné osoby také, a když už je, tak to ani nemá ten správný náboj.
  • perak
    Film jsem neviděl, takže nemohu srovnávat, ale ani nevím, zda ho nyní chci vidět, trochu se po dočtení bojím, že by mi Tom Cruise zkazil dojem z dobré knihy. Knížku už mám doma celkem dlouho, ale čtení jsem stále odkládal. Což bylo škoda, protože se jedná o nadprůměrou mangu. Napínavý sci-fi příběh o boji s mimozemskými agresory - mimiky), který hlavní hrdina v obměněné podobě prožívá neúspěšně opakovaně, je protkán vztahovou linkou s nejúspěšnější vojačkou (alespoň v boji s mimiky). Děj je možná trošku odhadnutelný (tedy až na samotný závěr), ale přesto jsem se ani chvíli nenudil. Právě zakončení bylo z mé strany ne úplně očekávané, ale o to bylo povedenější. Ke spokojenosti přispěla i přehledná kresba.
  • perak
    perak4.2.2023 10:55Trojka (sběratelská verze)
    Příběh samotný není až tak převratný. Pokud bych ho měl zjednodušeně shrnout do pár vět bez historických souvislostí, tak by vyzněl poměrně tuctově. Ale právě historický rámec, do kterého je vyprávění vsazeno, a detaily z tehdejší doby, posouvají knihu o několik levelů výše, takže finální dojem ze čtění je výborný. Zároveň je nutno ocenit rozsáhlý bonusový materiál, který pohled na příběh a na starověkou Spartu doplňuje takovým způsobem, že až po dočtení těchto materiálů čtenář dostane plastičtější náhled na komiks. Je to zcela jiné pojetí Sparty, než známe z Millerovy 300, kterou mám hodně rád. Ale 300 nikdy neprohlašovala, že se snaží o věrohodnou historickou sondu. I když jsou obě knihy skvělé, tak 300 i díky vizuální stránce má u mne navrch.
  • perak
    perak28.1.2023 21:36Shi #3, 4
    Asi jsem byl příliš namlsán z první knihy, ale pokračování mne nijak nenadchlo. Nějak se honilo moc zajíců a většina jich utekla. Komornější příběh, kde by nebyla zatahována anglická královna, kde by naopak byl více rozpracován hodně rychlý závěr a třeba se trochu vysvětlil původ démonů, by za mne byl určitě přijatelnější. Druhá dějová linka ze současnosti byla překvapivě ukončena už v první knize a pro mne trochu v rámci celého příběhu ztratila význam. Alespoň, že kresba si udržela vysokou úroveň.
  • perak
    perak24.1.2023 06:56Goon #01: Nic než utrpení
    Moc jsem od Goona nečekal, většinou mne komiksy z kategorie humorných zklamou, ale tentokráte mne to opravdu pobavilo. I když je to jen útržkovitý začátek, tak mne kniha zaujala, byla zábavná a vtipná, plná nápadů a hlášek, které jsem si vychutnával. A přitom občas z toho vykoukne i hlubší myšlenka. Zatím to bylo hodně útržkovité s hodně postavami, kde jsem se trošku už ztrácel. S tím by asi celá série nevystačila, doufám v nějaký ucelenější příběh. Třešničkou na dortu pak byly komerční přestávky.
  • perak
    perak21.1.2023 14:28Aldebaran (paperback)
    Na tomto komiksu nejvíce oceňuji vykreslení vesmírného z velké části vodního světa plného zcela originálních živočichů a rostlin. Jeden nápad lepší než druhý. Scény s těmito tvory jsem si opravdu užíval. Zápletka postavená na putování hlavních hrdinů a odkrývajících tajemství, která se kolem nich neustále objevují a vyúsťující v boj proti malému okruhu lidí snažících se zavést diktaturu a toužících po věčném životě sice není úplně originální, ale naštěstí vyprávění rychle ubíhá, takže se čtěnář nenudí. Tak jak byl autor vynalézavý při vymýšlení mimozemského života, tak bohužel nebyl při práci s potavami a vytváření děje s nimi spojeného. Postavy mne nějak moc nezaujaly a přestože občas se chovaly poněkud naivně, tak se jim vše dařilo, kam se hnuly, tam se dělo něco převratného, neměly problém se náhodně potkávat i po velmi dlouhé době, ... No rozhodně ale jsem moc rád, že to u nás vyšlo a budu rád, když budou následovat další pokračování.
  • perak
    perak19.1.2023 16:15Shi #1, 2
    Tak toto bylo zatím lepší, než jsem očekával. Cesta za pomstou v atmosféře viktoriánské Anglie a vedle toho paralelně na pozadí ještě další příběh, přičemž oba mají zajímavou zápletku. Hlavní linka pak obsahuje větší počet záporných, především mužských, hrdinů, ale spíše než agitka proti mužům je to otázka výrazných třídních rozdílů a tehdejšího postavení mužů ve společnosti. To se pak ženám těžko bojuje, i když občas jim nic jiného nezbývá. Hlavní hrdinky vystupují sympaticky a čtenář jim plně drží palce ve všech krkolomných situacích. Mnohem více nejednoznačně zatím působí vedlejší linka ze současnosti, kde se k pomstě využívají i prostředky z oblasti terorismu. Tak snad pokračování udrží nastavenou laťku.
  • perak
    perak11.1.2023 21:44Proces: Grafický román
    Kniha pokrývá celkem věrně děj románu, ale díky rozsahu komiksu došlo k určitému zkracování a zjednodušování a nějak se z toho vytratila všechna ta atmosféra stísněnosti, nevyhnutelnosti, ta úporná byrokracie, která hlavním hrdinou vláčí a nenechá ho vydechnout. Toto jsem četl poněkud nezaujatě, nevtažen do příběhu. Je jasné, že takovéto adaptace to mají těžké, protože se neubrání srovnání s výbornými originály, ale třeba Matyáš Namai v 1984 dokázal, že i adaptace může být na vysoké úrovni. Tady se to úplně nepovedlo. Kdo ale nechce číst originál a seznámit se s Kafkou, tak toto postačovat bude.
  • perak
    Zajímavý sci-fi komiks vždy potěší a Matce se to povedlo vrchovatě. Lemire zde opět dokazuje, jak umí dobře pracovat s postavami a emocemi, přičemž dokázal i napsat věrohodné chování dětských postav, což se ne každému autorovi podaří. K tomu přidal napínavý příběh plný akčních scén a mrtvol více než bych očekával. Vyprávění má od začátku svižné tempo, které ke konci ještě graduje, takže je těžké čtení byť jen na chvíli přerušit. Nutno ještě vyzdvihnout výbornou kresbu, která se k tomuto vesmírnému dobrodružství skvěle hodí. Nemám, co bych knize vytknul.
  • perak
    perak30.12.2022 08:20Místo činu
    Dobré to je, ale ve srovnání s jinými Brubakerovými kousky slabší. Je to takové konvenční krimi, které v rámci noir žánru ničím závratně novým nepřekvapí. Na druhou stranu přes poměrně hodně textu děj rychle plyne, nechybí zajímavé akční scény a sympatický hlavní hrdina, který nějakou tu ráno dostane, ale více jich rozdá. Na to, že je to jedno z prvnch autorových děl, tak již zde máme základy drsné školy, na nichž jsou vystavěny pozdější Brubakerovy příběhy.
  • perak
    perak21.12.2022 08:57Azimut II.
    Nečekal jsem, že se vše vysvětlí, ani, že vše bude dávat smysl, ale i tak jsem doufal v nějaký komplexnější závěr, kterým by tu jízdu, na kterou čtenář naskočí v první knize, navedl na nějaký cíl. A toho jsem se nedočkal. Celkově druhá kniha vyznívá hůře. Namísto fantaskních orgií s přehršlí nápadů a s laskavým humorem z první části tady máme zrychlenou cestu do hlubin duší některých hrdinů, která má ukázat důvody jejich jednání. Vše je najednou takové vážné, v okolí číhá válka a málokterá postava může říst, že je šťastná. Pořád to bylo fajn, kresba nádherná, ale po tom minulém namlsání to je prostě slabší odvar. I tak jsem moc rád, že u nás Azimut vyšel a mohu jen doporučit.
  • perak
    perak17.12.2022 21:14Azimut I.
    Tohle bylo hodně povedené. Je to plné fantastických nápadů, kde na první pohled neplatí žádné zákonitosti, ale přesto vše drží pohromadě a přes několik dějových linií a celkem dost postav nepůsobí příběh nesrozumitelně. Každá stránka může překvapit něčím zcela novým, co příběh posune úplně jinam, a ještě nechává na čtenářově fantazii, aby si občas část mezipříběhu domyslel. Pracuje se s napětím, humorem, kupou nadsázky tajemnem.
    Jen doufám, že na takto širokém hřišti autoři dokážou ukočírovat zakončení. Vedle toho ještě potřeba vyzdvihnout krásnou kresbu, která na velkém formátu knihy o to více vvyniká.
  • perak
    perak17.12.2022 15:57Palestina
    Je dobře, když vyjde takovéto dílo ukazující pohled na izraelsko-palestinský konflikt z druhé strany, než je ten mainstreamový v našich končinách. Sice vyprávění působí trochu jednostranně, ale aby tomu tak nebylo se myslím autor ani nesnažil. Jeho cílem bylo podívat se na věc z pohledu Palestinců, a to se mu povedlo. Přesto na mne kniha nepůsobila tak sugestivně jako Goražde
  • perak
    Takže z toho hajzla, jenž byl v první knize sakra nesympatický a čtenář by mu nejdraději tu baseballovou pálku vrazil hodně hluboko do zadku, je ve druhém díle hlavní hrdina, kterého je vám skoro líto. Tedy ne úplně, ta krvavá cestička, kterou si vybral, byla samozřejmě jeho volba, ale už to není tak černobílé, jak to vypadalo po prvním pokračování. Celé je to hodně hutné, syrové vyprávění, kde se na žádný soucit nehraje. No jsem hodně zvědav, co s tím vším udělá postava, na jejíž příjezd asi už brzy dojde.
  • perak
    Závěrečný díl byl hodně povedený. A i když jsem zřejmě vše nepochytil a potřeboval bych si to celé přečíst znovu, tak konečně v celku to do sebe zapadlo a finální dojem je mnohem lepší, než jsem zpočátku předpokládal. Cestování v čase i prostoru, díky čemuž se v ději objevují postavy, jež by měly být pod drnem, v rolích, které bych od nich po přečtení předchozích dílů nečekal., je asi největší přednostní tohoto zajímavého sci.fi příběhu.
  • perak
    Na tohle jsem se hodně těšil. A byl jsem trochu zklamaný, protože údernosti Skalpů to nedosahuje. Zatím. Ale i tak je to hodně dobré čtení plné emocí, násilí, rodových předurčení, rozhodnutí, u nichž je těžké hodnotit, zda jsou dobrá či špatná, a hlavně jižanských postav, která jsou všechno, jen ne symaptická. I když i zde se nějaké ty výjimky najdou. Jestli má nějaká postava na tváři úsměv, tak jí dlouho nevydrži, a pokud se mračí, tak jí to vydrží. Teda jestli nebude mrtvá. Už se těším na pokračování.
  • perak
    perak24.11.2022 18:02Přitažlivost
    Zajímavý příběh, ale tak nějak jsem nevěděl, kam chce autor směřovat. A nejsem si o tom jist ani po dočtení knihy. Prvek tajemna, s kterým se pracuje v průběhu celého vyprávění , tak nějak vyzněl do ztracena, resp. nebyl na konci knihy dostatečně úderný, aby finále gradovalo. Kresba hodně povedená, především lázně působí záhadně. Na fotkách jsem si našel, že takové jsou i ve skutečnosti a podnítilo to mou touhu se tam někdy podívat:). Hodn jsem váhal mezi 3 a 4 hvězdami, ale nakonec dávám 4 za celkové zpracování knihy a za to, že Argo něco takového vydává.
  • perak
    perak21.11.2022 21:40Orlové Říma #3, 4
    I pokračování hodně bavilo, ale přesto mi přišlo trošku slabší, než první kniha. Arminova změna by měla být trochu propracovanější, takto to byla příliš rychlá změna. Ale to je tak jediné, oc bych tomu vytknul. Napínavý, akční děj, intriky, věrohodný historický základ, dobře vystihnuté chraktery postav i celkové tehdejší atmosféry. K tomu výborná kresba. tak teď jen doufat v brzké dokončení.
  • perak
    perak5.11.2022 21:30Orlové Říma #1, 2
    Když někdo umí skvěle vyprávět a ještě k tomu i kreslit, tak i ne zcela originální děj vyzní jako nezapomenutelný příběh, který se dychtivě čte, a kde hlvním zklamáním je to, že tak rychle skončil. Starověký Řím je sám o sobě atraktivní téma, které je z mého pohledu zde zpracováno celkem realisticky.
    S dvěmi hlavními postavami jsme prožili léta dospívání a budování si vztahů a kariéry a přes občasné mráčky to vyznělo spíše jako klid před bouří, kterou asi přijde v pokračování.
  • perak
    perak1.12.2021 16:24Chlad
    tak za rozumnou cenu považuji už tu 50% slevu - za 700 Kč mi kniha s 400 stránkami přijde dobrý kauf
  • perak
    perak10.6.2021 11:56NANITS chronicles
    Hawwwran: pošli to kámošům poštou:)
  • perak
    Myslím, že J Pavlovský nedávno v diskusích na stránkách Crwe psal, že u nás Batmanův komplet nebude
  • perak
    perak15.6.2020 07:28A zrodí se hvězdy...
    Lantan: jdu se vysetrit na Alzheimera
  • perak
    perak14.6.2020 21:07A zrodí se hvězdy...
    Fimi: jasně, palice, psal jsem ve spěchu, tato chyba se stane maximálně jednou za deset let:)
  • perak
    perak14.6.2020 09:16A zrodí se hvězdy...
    U CC je snaha čtenáře podojit čím dál zjevnější. Dříve to byly alespoň kvalitní věci, ale nyní jsou to ve velké míře komerční shity a hlavně 144 stran včetně bonusů, jak je jejich zvykem, za 600,- je přepálené (i přes kvalitní provedení). Kupuji Baltimora, Černou sekeru a Prokletý kraj. Ale jejich výběr nových věcí je většinou hodně špatný, ale asi si své čtenáře bohužel najde. Třeba Lemire je teď u nás na vlně oblíbenosti, ale proč vybrali Berserkra nechápu. Nad Rising stars jsem váhal, ono to nemá špatné hodnocení ani zde http://www.goodreads.com/book/show/599055.Rising_Stars_Compendium?ac=1&from_search=true&qid=exBab25BTM&rank=1, ale teď se hodně chválím, že jsem nepodlehl.
  • perak
    perak28.11.2019 08:55Providence
    No je to samozřejmě podnikatelské riziko, ale Argo jde do rizika, že takto "opravenou" knihu nebudou lidi kupovat. Prostě si ze všech špatných řešení vybralo to, které považuje za nejméně rizikové. Nechci je omlouvat, ale chápu, že hodit vše do stoky je právě při takto drahé knize málo reálné. Dát slevu? Jak velkou, aby to ty, kteří to v takovéto formě nechtějí kupovat, ke koupi přesvědčilo? On je i ten dotisk, stažení, vlepení, … bude něco stát. A takovouto knihu potřebují dostat na pulty před Vánoci co nejdříve, takže i čas hraje podstatnou roli.
  • perak
    perak14.11.2018 16:45Punisher MAX #01: Kingpin
    Ví někdo, kolk má série knih? Díky
  • perak
    Tak asi každý autor má lepší a horší díla. Pokud jde o Snydera, tak první půlka New 52 Batman (především pak díly 1-3) byla hodně dobrá, pak to šlo hodně dolů. A American vampire byl skvělý (tedy četl jsem zatím jen to, co u nás vyšlo). U Bendise to bude obdobně. Právě jsem přečetl první dva omnibusy Daredevila a nemohu tomu moc co vyčíst. Určitě stojí za přečtení a jen tímto dílem si Bendis vydobyl postavení. Je však pravdou, že jeho knihy týkající se Strážců Galaxie mne moc nebyvily.
  • perak
    Criminal je za mne jednoznačně nejvýše, ale ani bych nezatracoval Captaina - na poli hrdinskych komiksu si myslim, že jde o velice dobrý počin.
  • perak
    No, že mají práva jen na první dva díly mne úplně nepřekvapuje. Je to o obchodní taktice, do níž nevidíme. Spíše se divím, že to přiznají:). Každopádně to risknu a budu doufat ve všechna pokračování a i zrychlení plánovaného vydání druhého dílu.
  • perak
    perak24.12.2023 16:22Sběratelský klub
    Yaromil: knihu nemám u sebe, ale četl jsem ji nedávno a žádné prázdné černé stránky si nevybavuji
  • perak
    perak23.11.2023 07:57Pindárna
    2scha: Když to nejsou schopni dodat, tak jakto že to mají nadále v nabídce? Z toho bych dovozoval, že to schopni dodat jsou a jen nechtějí plnit za dříve sjednaných podmínek.
  • perak
    perak16.11.2023 15:53* Připomínky a návrhy
    U souborného vydání Prašiny je špatně uvedená cena. Správně by mělo být 399,-
  • perak
    perak15.6.2023 07:50Slevy, výprodeje, bazary
    No na rozdíl třeba od booktook.cz, kde akce 20 % také občas bývá, tak Dobre-knihy.cz před touto akcí sníží dosud uplatňované slevy a po akci opět slevy navýší, takže těch jejich 20 % není ze skutečně jimi uplatňovaných cen. Sice i tak jsou to pěkné slevy, ale není to úplně OK.
  • perak
  • perak
    perak9.5.2023 09:54Nakupujeme venku
    Jonathan Arbuckle, lantan1: díky, dodacích lhůt jsem si nevšimnul
  • perak
    perak8.5.2023 21:47Nakupujeme venku
    Kdo na konci dubna objednával od Atomcomics? Už máte knihy doma nebo alespoň nějakou reakci? Já objednával 25.4., obtatem jsem dostal potvrzení platnosti, ale od té doby nic, tak nevím, zda mám čekat či urgovat. Díky
  • perak
    perak26.4.2023 15:07* Připomínky a návrhy
    Do knihovny občas zajdu a půjčuji si komiksy, které netoužím mít doma, resp. nemám velkou potřebu je číst, ale když už je v té knihovně vidím, tak si je půjčím a přelouskám:) - hlavně různé manga série, ale nejen ty.
  • perak
    perak24.1.2023 14:00Slevy, výprodeje, bazary
    No podle jejich obchodních podmínek "V případech, kdy má kupující v souladu s ustanovením § 1829 odst. 1 občanského zákoníku právo od kupní smlouvy odstoupit, je prodávající také oprávněn kdykoliv od kupní smlouvy odstoupit, a to až do doby převzetí zboží kupujícím. V takovém případě vrátí prodávající kupujícímu kupní cenu bez zbytečného odkladu, byla-li již uhrazena, a to bezhotovostně na účet určený kupujícím.". Bez zbytečného odkladu bych v daném případě viděl, že by mělo být cca do týdne.
  • perak
    perak22.11.2022 16:08Pindárna
    JA: vse stejne (tedy jen pripadne postovne) https://www.comicscentrum.cz/cerny-patek-2022
  • perak
    perak6.9.2022 20:31Sběratelský klub
    Future-Death: mám to číslované stejně, ještě jsem nečetl, zda to navazuje
  • perak
    perak28.6.2022 16:23Sběratelský klub
    Já si v dubnu objednal s vyzvednutím na pobočce a zatím žádná zpráva. Když si rozkliknu dostupnost knihy na pobočkách, tak kromě Prahy, kde už je dostupné, tak všude jinde má být kniha až 14.7. Na hranicích Prahy končí svět.
  • perak
    perak8.6.2022 17:16Pindárna
    yogi: Vnitroblok byl součástí Neonomiconu, takže kupovat celé znovu netřeba.
  • perak
    perak1.6.2022 12:49Slevy, výprodeje, bazary
    SomeOne: do konce června
  • perak
    perak15.3.2022 17:11* Připomínky a návrhy
    Ter: máš pravdu, předsedo https://www.darkhorse.com/Comics/13-185/Freaks-of-the-Heartland-6 , omlouvám se
  • perak
    perak15.3.2022 15:34* Připomínky a návrhy
    U Údolí zrůd "Obsahuje sešity série Freaks Of The Heartland #1-6 (leden 2014 - listopad 2004)" asi překlep a má být listopad 2014
  • perak
    perak9.2.2022 21:51Pindárna
    mAGiic: v jihlavské knihovně mají Kulhánka, Muriel apod. na vyžádání u info pultu a pak lze půjčit domů
    všechny knihy, tj. i komiksy až na 100 dní, nemají zde vše, ale celkem výběr je, občas se nová věc objeví hodně rychle, občas naopak i po více, jak půl roce
    a bohužel, když se něco ztratí, tak většinou nedoplní, takže třeba chybí jeden Hellboy nebo u Death note první dva díly :)
  • perak
    perak25.12.2021 21:25Pindárna
    Fimi: na zkoušku jen první volumko, ale na první rychlé nakouknutí to vypadá dobře
  • perak
    perak24.12.2021 21:52Pindárna
    Batman Černé zrcadlo, Chlad, Sweet tooth, Spirála, Something is killing the Children I
  • perak
  • perak
  • perak
    perak2.10.2021 07:29Slevy, výprodeje, bazary
    ok, dik za info, tak jsem take objednal
  • perak
    perak1.10.2021 16:56Slevy, výprodeje, bazary
    Jasně, projímadlo je občas potřeba:)
  • perak
    perak1.10.2021 14:09Slevy, výprodeje, bazary
    deefha: Pokud si dobře pamatuji jejich podmínky, tak to neznamená jakýchkoliv 5 knih ročně z jejich celkové nabídky, ale knihy z jejich "katalogu" https://www.knizniklub.cz/knizni-klub/katalog/, kde jsou většinou knihy, které by sis nekoupil
  • perak
    perak6.9.2021 14:32Sběratelský klub
    Gmork: Ok, dík:). Já se díval jen na erbkomiks a tam zatím žádná aktualita nebyla. Koukám, že dochází oproti edičnímu plánu k dřívějšímu vydání některých titulů. To potěší.
  • perak
    perak6.9.2021 13:13Sběratelský klub
    Gmork. tak především na pokračování Orlů z Říma se hodně těším. Ví se už konkrétní datum, kdy to půjde do prodeje?
  • perak
    perak13.7.2021 21:57Sběratelský klub
    Ja objednaval tak pred mesicem a prislo cca za tyden
  • perak
    perak27.4.2021 10:08Sběratelský klub
    No podle mne nějakou exkluzivitu řeší především právě ti překupníci, kteří garancí nevydání dootisků a omezené nabídky mají velký prostor pro spekulativní koupi. Většian přece nekupuje knihu kvůli tomu, že je omezený počet vydaných výtisků, ale kvůli tomu, že si chce něco přečíst, že chce mít knihu doma, ... Právě kvůli otmu si tedy já knihy kupuji a je mi celkem jedno, kolik lidí si knihu také koupilo. Nepotřebuju mít radost z toho, že mám něco, co ostatní nemají. Naopak spíše jsem rád, když si ji koupí co nejvíce lidí, protože tím vzrůstá možnost vydání dalších komiksů u nás.
  • perak
    perak18.3.2021 15:48Povinná četba
    Tak CC ohlásili na FB překvapení pro první pololetí. Jedná se o toto https://www.goodreads.com/book/show/52758296-strange-skies-over-east-berlin?from_search=true&from_srp=true&qid=IzjoCcTSS4&rank=5. Zná někdo?
  • perak
    perak12.1.2021 09:08Sběratelský klub
    Cyboy: prodejce by měl být obecně připraven na kritiku, protože vždy se budou ozývat spíše ti nespokojení. Ti spokojení se ozvou tím, že koupí opětovně od prodejce nějaký produkt. Mne nezajímá, že máte pocit, že vám není přáno a že vám někdo hází klacky pod nohy (to se prostě v rámci konkurenčního boje , kdy trošku na některé nasazujete, může stát). Základ dlouhodobého vztahu se zákazníkem je komunikace a marketing a to MB zatím bohužel zcela chybí. To očekáváte, že vám stále všichni budou klepat po ramenou, jak to dobře děláte, když opravdu informace od MB skoro žádné nejsou? Stále držím projektu palce, ale prostě určitou pachuť cítím a nedivím se "radikálnějším" názorům - i když pořád myslím, že jsou celkem slušné - a myslím, že na takové názory musíte být připraveni a i těm naslouchat namísto ublíženeckých reakcí.
    SSP: já proti rejpavosti nic nemám, jen mi při "vstupu na zdejší scénu" přišla občas až zbytečně vyostřená, ale přijde mi, že už hrany trochu otupěly a rejpavost je konstruktivní a pod většinu bych neměl problém se podepsat:)
  • perak
    perak10.1.2021 18:55Sběratelský klub
    SSP: no jo, podle obchodního rejstříku to vypadá na muže přes palubu
  • perak
    perak10.1.2021 18:52* Připomínky a návrhy
    ještě k těm hvězdičkám - myslím, že v když jsem měl přehled s obálkami a najel na komiks, tak mi to ukazovalo průměr hodnocení, teď mi to ukazuje za hvězdičkou jen pomlčku a to i v případě, kdy je u komiksu i více jak 10 hodnocení
  • perak
    perak6.1.2021 16:32* Připomínky a návrhy
    Light: pokud si v nastaveni zaškrtneš u Příspěvky ve foru označit za přečtené přímo v celkovém přehledu? Ne, tak by se ti u ikonek uživatelů měl ten vykřičník objevovat i při rozkliknutí vlákna
  • perak
    perak4.1.2021 08:30Povinná četba
    Gmork: díky za info
  • perak
    perak3.1.2021 16:26Povinná četba
    Gmork: To vypadá fajn, jen jsem doufal, že by mohlo vyjít pokračování Murény. Je nějaká šance případně do dalších roků? Danthrakon je něco ve stylu Ekho?
  • perak
    perak1.1.2021 19:08* Připomínky a návrhy
    Tak na první proběhnutí za mne palec hodně nahoru. Díky moc
  • perak
    perak10.11.2020 11:41Srazy, cony, festivaly
    Z toho, co u nás vyšlo, tak nejlepší Skalpy a Punisher. Nejhorší Avengers a ani Thor mne nezaujal. Ke ComicsConu asi Crew vydá Southern Bastards, tak ti by asi také stali za podpis:).
  • perak
    perak9.11.2020 15:50Slevy, výprodeje, bazary
    Karlito: jo, na konci listopadu, letos by to mělo být snad 27.11,
  • perak
    perak4.11.2020 11:00Filmový a hudební klub
    no zatím mne všechny nové informace minuly, ale je jasné, že všemu se neubráním, třeba nakonec podlehnu dříve
  • perak
    perak4.11.2020 08:19Filmový a hudební klub
    Já si počkám, až to bude venku celé a pak to zkouknu rychle celé. Nechtěl bych být dlouho natěšen na další díly:).
  • perak
    perak22.9.2020 10:21Sběratelský klub
    SSP je mnohdy moc dlouhý a občas na můj vkus zbytečně "rejpavý", ale pro tentokráte bych se u něj podepsal pod každé slovo. Přesně vystihnul podstatu. Zatím na mne celý průběh akce nepůsobí úplně profesionálně, tak doufám, že samotná kniha na tom bude lépe. Určitě je lepší vybudovat si pověst a důvěru na menších projektech, jako se to celkem dobře povedlo panu Vybíralovi, jehož knížky jsou kvalitně udělané a především se jedná o dobrý výběr titulů. I když Goodreads nemusí být plně směrodatné, tak přece jen nějakou indikaci dávají a zrovna u těchto titulů nejsou úplně příznivé. Raději bych také zkusil jen jeden příběh a podle toho pak šel do druhého.
    Do nabízené knihy půjdu, protože chci tu myšlenku podpořit, ale je to hra o důvěru. Při takové ceně se každá chyba či nekvalita hůře promíjí.
  • perak
    perak16.9.2020 19:56Pindárna
    Fimi: Také jsem měl pocit, že to mají vydat, tak jsem se nedávno koukal na jejich stránky a v edičním plánu jsem to nenašel http://issuu.com/knihypaseka/docs/edicni_plan_paseka_2020
  • perak
    perak29.7.2020 10:59Pindárna
    super, už teď se těším, dle Kodexu vydavatele i dle některých příspěvků ve Foru a v diskusích si myslím, že mne nabídka osloví:) přeji hodně spokojených čtenářů
  • perak
    perak22.5.2020 18:51Sběratelský klub
    Mne ted prisla z bookdepo jedna zasilka 8. pracovni den a druha 11. pracovni den.
  • perak
    perak23.4.2020 15:50Sběratelský klub
    Taky jsem dnes koukal na pošťačku trošku překvapeně. Ale o to větší radost z nečekaného.
  • perak
  • perak
    perak12.4.2020 19:05Sběratelský klub
    Fimi: zatím jen první volumko. Western s prvky fantasy. Kresba i příběh se hodně líbil, takže už je doma pokračování.
  • perak
    perak3.3.2020 07:45Filmový a hudební klub
    Mne se seriál Zámek a klíč líbí (chybí mi dva díly), ale proti knihám je to určitě slabší, nemá to takovou tu správnou atmosféru, napětí, tajemno (ne, že by tam nebylo, ale proti knihám je toho méně). Nejsem si jist, jak moc to může oslovovat diváky, kteří knihy neznají, zpočátku to bylo nudnější, ale i z mála jsem si dokázal něco vzít, protože jsem věděl, co se tím chce ukázat, ale pro neznalé musel být především začátek málo zajímavý.
  • perak
    perak3.2.2020 12:31Pindárna
    Mne tedy třeba vydání Orbitalu také nevadí, ale nevadilo by mi těch 200 Kč za to dát. Principiálně mi skutečnost, že něco nebude dovydáno vadí a v tomto ohledu by u projektu MC mělo podle mne dojít ke změně.
  • perak
    perak21.1.2020 08:13Pindárna
    Fimi: spíše ne, myslím, že k atmosféře této knihy černobílá sluší
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 666 (cca 302002 Kč)
Mám: 222 (cca 110883 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0