Vesmírný povaleč, těhotný smradlavý lenochod, ostuda lidstva, odporný a páchnoucí, slizký a hnusný zelený lidský výkal.
  • Shpeckk
    Shpeckk5.3.2022 15:25Wonder Woman: Mrtvá Země
    Skvělý zážitek! Ať už jde o temný a depresivní příběh který je podpořen hrubou, téměř neurvalou kresbou (která ale perfektně doplňuje scénář), nebo o celkové zpracování knihy. Z toho jsem měl téměř orgasmický zážitek. Přebal s vystouplým textem a parciálním lakem (jehož kouzlo odhalíte hned poté, co knihu vyprostíte z objetí plastu), luxusní křídový papír a desky s textilním potahem, které rozšiřují kresbu z přebalu. Lahůdka po všech stránkách. A to doslova.
  • Shpeckk
    Shpeckk29.11.2021 10:20Hellblazer: Vzlety a pády
    Kdo hledá, najde a kdo nehledá, tak si aspoň užije příběh. Má sice své pády, ale i vrcholy, které ale perfektně vystihuje skvělá kresba. Za sebe osobně přidávám jednu hvězdu za ten závěr. Věřím, že spoustě lidem nesedne, ale pro mě byl parádní. V rámci česky vydaných věcí mají Vzlety a pády stylově blíže k Synovi člověka (který ale nadále zůstává nepřekonán), než k Azzarellově runu.
  • Shpeckk
    Tak jsem pro dnešek odložil emerycké superhrdiny a mrknul se, co se vaří u nás. A nutno uznat, že jsem byl poměrně spokojen. Fanouškem nejen Rychlých šípů, ale i jiné Foglarovy tvorby jsem už od dětství, takže jsem byl přirozeně zvědav, jak se s Jestřábovým odkazem poprali současní tvůrci. Kniha je v základu rozdělena do tří (čtyř, ale o tom později) částí - jindy, která se odehrává v různých věkových období našich hrdinů, jinde - kdy se Šípáci dostanou například do vesmíru, a tehdy - kde se tvůrci snaží co nejlépe navázat na originální tvorbu. Zmiňovaná čtvrtá část se věnuje historii a vývoji nejen Rychlých šípů, ale "klubového" komiksu u nás. Po obsahové stránce se kvalita střídá. Jde o sborník, takže ne vždy musí daný tvůrce svým příspěvkem sednout do noty, ale nenarazil jsem na vyloženě špatný kousek. Pravda, některé příběhy (Červenáček v odboji, parodie na To) by zasloužily více prostoru, jiné možná méně. Co se týče provedení, tak to je na výbornou. Pevná vazba a její zpracování je perfektní a zvolený papír pro knižní blok je také příjemný na omak. Nejde sice o žádnou křídu, ale vůbec to nevadí. Celkově tak nakladatelství Akropolis připravilo pro čtenáře a fanoušky Šípáků skvělý dárek k jejich osmdesátinám :-)
  • Shpeckk
    Jedno číslo, jeden příběh, tři superhrdinové :-)
  • Shpeckk
  • Shpeckk
  • Shpeckk
  • Shpeckk
    Shpeckk9.8.2014 12:26Superman: Poslední syn
    Superman: Poslední syn není žádným převratným dílem v životě amerického Mirka Dušína, ale je nadmíru povedeným, čtivým a zábavným mainstreamem v tom nejlepším slova smyslu a, dle mého názoru, je přesně takovým, jakým by si ho Richard Donner přál na plátně.

    http://vlcibouda.net/bouda/komiks/457-kentovic-rodinka-a-jejich-posledni-syn
  • Shpeckk
    Pokud máte rádi akci, u které nemusíte moc přemýšlet, ale o to víc se pobavíte, a která vás vtáhne do děje tak, že bez knihy nemůžete ani na záchod, tohle je jasná volba. Po prázdninách nás čeká Liga Spravedlnosti 2: Zrození zla. Už se nemůžu dočkat ;-)

    http://vlcibouda.net/bouda/komiks/461-skvela-sedmicka
  • Shpeckk
    Shpeckk11.7.2014 19:34Batman: Země jedna
    Pro mě perfektní :-) Vice zde http://vlcibouda.net/bouda/komiks/449-batman-zeme-jedna
  • Shpeckk
    Tajné Války jsem si zamiloval od prvního přečtení, ještě v dobách, kdy omnibusy byly snem budoucnosti a český komiksofil, který uměl anglicky stěží pozdravit si musel pokoutně shánět překlady jinde :-) Od té doby uteklo hodně vody, anglicky už umím i nadávat a Tajné Války mám doma už dvakrát (omnibus a UKK) a nelituju toho. Je to sice oldschool jak prase, ale právě to činí tenhle Marvelovský Opus Magnum pro mě tak úžasným. Scénář je poplatný reklamní snaze prodávat figurky, ale i tak se tam scénáristi snaží přidat i "něco navíc". Kresba je perfektní a Keramův a Ninjerův překlad jsou taky skvělé. České vydání s bonusy a v pevné vazbě si tenhle přelomový kousek rozhodně zasloužil a je teď ozdobou mé knihovničky. Varování závěrem: Tenhle komiks není pro každého, pokud očekáváte Bendisovsky propracovaný scénář doprovázený realistickou Gary Frankovskou kresbou, tak hold máte smůlu a tenhle dortík si vůbec nevychutnáte. Pokud vás oldschoolová kresba a příběh dokáží i po letech vtáhnout do kouzelného světa, kde je možné i nemožné, nevadí vám sem tam (docela často popravdě) nějaká ta rekapitulace a máte rádi své oblíbené super -hrdiny -záporáky po kupě, pak tohle je jasná volba. Howg!
  • Shpeckk
    Nutno uznat, že ta velká bichle se na hajzl tahala těžko, takhle je to přeci jen snesitelnější :-)
  • Shpeckk
    3. Superman pobavil, napjal, zodpověděl nějaké otázky a nějaké i položil. Vce na http://vlcibouda.net/bouda/komiks/437-ptak-a-letadlo-do-tretice
  • Shpeckk
    Shpeckk13.6.2014 20:22Gantz #04
    Gantz vystrkuje růžky a ukazuje, že s ním není žádná sranda. Padají další oběti, některé i trochu nečekané. Nikdo nemá své místo ve smrti jisté. Díl opět zakončený cliffhangerem, který slibuje velké věci (rozhodně větší, než kindervajíčko). Musím (chcačky, nechcačky) souhlasit s Fryem v jistém náznaku roztahanosti, kdy se dlouho "nic neděje", ale to je IMO způsobeno i jiným vydavatelským tempem oproti originálu. Jinak se velkému Gé nedánic vytknoun. A věřte mi, kdo vytrvá, bude po zásluze odměněn. Howg!
  • Shpeckk
  • Shpeckk
    Shpeckk5.6.2014 23:29Spider-Man #14 (Speciál X-men)
    Asi nejzbytečnější komiks, který jsem kdy četl :-/ Jediné co stálo za to, byly filmové "bonusy" na konci. Jinak tvořit komiksovou adaptaci filmu který je původně podle komiksu mi příjde trošičku jako nosit dřevo do lesa a tam z něj zase slepovat stromy :-P
  • Shpeckk
    Shpeckk24.5.2014 20:47Rappa #01
    Dvoudílná akční oddychovka od autroa Vampire Hunter D. Jen škoda, že druhého dílu se asi nedočkáme :-/
  • Shpeckk
    A pomalu se blížíme do finiše s jednou z nejúžasnějších stripových sérií. Calvin a Hobbes, kteří dokázali nejen pobavit, ale i oživit vzpomínky na dětské dobrodružství a zážitky budou na pultech citelně chybět. Velký dík Crwi, že nám tuhle perfektní sérii přinesla :-)
  • Shpeckk
    Vzhledem k tomu, že nejslavnější rodina Marvelu u nás moc zastoupení nemá, jsem vděčný za každý kousek. Jen škoda, že se u nás neuchytila Ultimate verze.
    Ano, jak už je psáno níže, jde o standartní mainstream, ale já jsem za něj rád, protože toho u nás pořád nevychází dost na to, aby byl standart opravdu standart. Český čtenář je až příliš rozmlsaný lahůdkami.
  • Shpeckk
    Meh... no... první část byla super, takové to - teď, když už jsme best buddies, tak ti tady vybleju svůj životní příběh. Tahle část je fajn, příjemně se četla, rychle to odsejpalo, takže pohoda. Jenže potom dojde na červenou knihovnu a tam už jsou některé dialogy opravové utrpení. Částečně to zachraňuje Prdelman, Jesseho vzpomínání a závěr, ale jinak asi zatím nejslabší článek řetězu :-/
  • Shpeckk
    Tak tady jsem nejspíš úplně mimo mísu, protože tyhlety "OPrasKI" (Opravdu Prasečí KakánÍ) jsem opravdu moc nepobral.
    1.) Zpracování - útlý sešítek velikostí připomínající aršík poštovních známek za cenu jednoho dílu UKK či Dilberta nebo Calvina a Hobbese? Ne, díky.
    2.) Obsah - 2a - kresba: no, na základce v "malování" jsem zvládal podobné kresbičky
    2b - text: beru, že ony "fťipné" chyby v textu jsou tak nějak součástí onoho "humotu", ale opravdu je zapotřebí v dnešní (skoro až) analfabetické době valit do hlav mladším generacím ještě i tohle? Nejsem žádný gramma nazi, nebo tak něco. Uvědomuju si sám u sebe své češtinářské nedostatky, ale nepotřebuju v době, kdy se všichni LooVíÍssSSkuJou MocCiNky MuCK takové věci číst pro zábavu (zhruba po třech minutách mě z toho rozbolela hlava).
    3.) Jediné pozitivum jsou snad jen ty vtipy a jejich pointy, ty by snad ještě šly a za to je taky ta jediná hvězda. Zbytek bych spolu s Tylerem Perrym uzavřel do velké ocelové koule, zalil betonem a spustil do Mariánského příkopu. Akward!!!
    Toť můj názor a komu se to nelíbí, ať mi řiťku políbí.
  • Shpeckk
    Shpeckk5.4.2014 15:43Nezadaná
    Zábavné jak formou tak obsahem. Vedle Pupíků druhá zábavná "romanťárna" která stojí za přečtení. Pánové, nebojte se toho, je to jen žiletka :-)
  • Shpeckk
    Jedna hvězda navíc oproti původnímu vydání je za pevnou vazbu a bonusy :-)
  • Shpeckk
    Shpeckk22.3.2014 18:48Gantz #03
    Dějově o něco slabší, než minulý díl. Akce s mimozemšťany v podstatě žádná, ale pro změnu máme větší možnost nahlédnout do soukromého života hlavních hrdinů a tak trochu si dotvořit obrázek ohledně toho, co jsou vlastně zač. Místy mi to přišlo lehce nepřehledné (ale to je možná proto, že jsem to zatím četl poměrně na rychlo), přesto si kresba drží svoji úroveň. To, co Hiroya Oku ošidil na brutalitě ale tentokráte bohatě vynahradí erotičnem :-) a opět se na scéně ukáže Kundolíz :-)
  • Shpeckk
    Po Calvinovi a Garfieldovi se Dilbert dělí o třetí místo spolu s Liberty Meadows :-)
  • Shpeckk
    Pevně doufám, že Snyder udrží vysoce nasazenou laťku a další díly půjdou jen výš a výš :-)
  • Shpeckk
    Pomalé, atmosférické či nedejbože nějak alternativní či "staré" filmy mě zajmají a baví (což neznamená, že zavrhuju rychlé nealternativní nové filmy), mladá Taylorka byla curva cool and hot, a jedna z mých nejoblíbenějších věcí jsou Tajné Války Jima Shootera, takže Dark Phoenix (v barvách a pevná vazbě) jsem si užil asi jako Cleopatru na BR v HD při 5.1... A občas i kakám :-P
  • Shpeckk
    A pokud se vám to nelíbilo, tak se pak nedivte, až vás v temný uličce zastaví Francis a pomoci olověné trubky vám pomůže přehodnotin názor :-)
  • Shpeckk
    Goona sem si načetl už kdysi díky kocogelu a to že u nás začal vycházet pro mě bylo velice milým překavapením. Takže už mi zabírá místo v poličce vedle Goona 1 (a Gona 1, kterého u nás bohužel víc nevyšlo :-/).
  • Shpeckk
    Mistr slova a mistr kresby se spojili v ůžasné souhře, které nemám co vytknout :-)
  • Shpeckk
    Je ot jenom můj dojem, nebo se skutečně při tisku stala chyba a onen tetovaný nápis na přebalu je posunut zhruba o dva centimetry vedle?
  • Shpeckk
    Shpeckk19.8.2022 13:49Zámek a klíč: Zlatý věk
    @hellblazer: Dá se to číst samostatně?
  • Shpeckk
    Shpeckk19.7.2022 18:25Thor: Zabiják bohů
    Čili jestli to dobře chápu, tak tohle je ta série, na kterou navazuje Mighty Thor a posléze Thor #01: Bůh hromu znovuzrozený?
  • Shpeckk
    Shpeckk20.6.2022 09:53Flash #08: Válka Flashů
    jh666: Boha jeho, tak to je na facku od Supermana
  • Shpeckk
    Shpeckk12.5.2022 14:37Flash #08: Válka Flashů
    Tak jsem si přečetl i Heroes in Crisis, což v podstatě uzavírá přiběh Wallyho Westa nakousnutý tady ve Válce a... to jako kterému kokotovi to přišlo jako dobrý nápad? Tak příšerné hovno už jsem dlouho nečetl. A hlavně ta "pointa". To si chudák Wally nezasloužil.
  • Shpeckk
    Shpeckk24.3.2022 11:27Krize identity
    Upřímně bych byl rád i za představení méně známých postav/týmů. Například od zmiňované dvojky Loeb/Sale jejich osmidílní Challengers of the Unknown by za mě byli hodně super.
  • Shpeckk
    Shpeckk22.11.2021 21:49Hellblazer: Vzlety a pády
    Marek Zigmund Stanko: No, tak to máš už dobrých patnáct let zpoždění ;-) Už v Azzarelově runu z roku 2000 (česky vydáno 2006) se John Constantine účastnil bi/homosexuálních radovánek ;-)
  • Shpeckk
    @Gmork: Proč ne? Kvantita je fajn, vybrat si tak můžou opravdu všichni, a když se to nakladatelství dobře prodává, tak si můžou dovolit vydat i ’kvalitnější’ kousky, které se třeba až tak dobře prodávat nebudou ;-) Jen dále vzhůru ke kvantitě. PS - Nebyl to samozřejmě sarkasmus.
  • Shpeckk
    Imo jedna z nejlepších obálek, kterou jsem ya poslední rok viděl :)
  • Shpeckk
    Shpeckk18.5.2013Prodám
    Prodám -
    Spiderman: Návrat ze série UKK první vydání v původním balení (obsahuje polakát Avengers - nefilmový) 100,-
    Iron-Man: Extremis ze série UKK první vydání v původním balení 100,-
    Astonishing X-Men: Nadaní ze série UKK první vydání v původním balení 150,-
    Iron-Man: Extremis paperback CREW jednou čtené, nepoškozené 300,-
    Green Lantern: Žádný strach paperback BBArt jednou čtené, nepoškozené 250,-
    Avengers: Do boje! jednou čtené, nepoškozené 600,-

    Možnost předání v Ostravě, popř. na Crweconu, či poštou, platba na účet (je potom levnější poštovné asi o stovku)
    Kontakt v profilu :-)
  • Shpeckk
    Shpeckk18.6.2022 09:10Slevy, výprodeje, bazary
    valon: Aha, tak to potom jo :-)
  • Shpeckk
    Shpeckk15.6.2022 20:37Slevy, výprodeje, bazary
    baatcha: upřímně dost soutěží pravě na ig funguje tímhle stylem "dej mi lajk a označkuj někoho dalšího kdo mě bude sledovat". Holt letadlo v době socek :-D
  • Shpeckk
    Shpeckk27.5.2022 11:10Pindárna
    To jako nikdo ani nevzpomene Julii Newmar? Shame!
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 542 (cca 147538 Kč)
Mám: 569 (cca 161292 Kč)
Chci: 9 (cca 3911 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 3 (cca 647 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 7
Mám: 9
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0