• M_M
    Podivné nebe nad východním Berlínem je další lahůdka, kterou si zřejmě nebude schopen vychutnat každý. Ale co, kaviár, ústřice a lanýže také nechutnají každému. A přemýšlet o existenciálních otázkách, malicherností nicotných hmyzích životů lidských a absurditě soupeření se také nechce každému. Sedne-li Vám ale úchvatná mrazivá atmosféra a mystický příběh s hlubokým podtextem a vyzněním, těšte se na znepokojené převalování v posteli a hloubání, dumání a přemítání.
    Tohle je další z toho mála "komiksů", které byste neměli číst pro zábavu, ale číst byste jej rozhodně měli.
  • M_M
    Zatím to nejlepší od Aarona co v češtině vyšlo - tohle mu sedlo!
  • M_M
    M_M28.4.2021 22:21Přístav Země / Zatmění
    Doufám že to třeba bude ve veřejné knihovně. Rád bych si udělal představu, protože autor i tituly vypadají zajímavě, ale nechci podporovat neseriózní prolhané šmelináře, kteří to tu "vydali".
  • M_M
    M_M21.9.2020 08:57Providence
    Drzost postoupila na další úroveň!!! V Argu si asi řekli: "Když už jsme udělali chybu kterou jsme řešili šalamounským ojebáním fanoušků, tak proč je ještě nepumpnout o prachy u opraveného vydání."
    Neuvěřitelné!!! Chce se mi blinkat
  • M_M
    M_M23.6.2020 21:59A zrodí se hvězdy...
    Darth Raelchi: To měl být pokus o navázání normální konverzace, ten nápad zkusit se v tom trošku víc nimrat. Opět to berete jako útok. Proč? Protože mám jiný názor než vy, tak se se mnou bavit nechcete? OK, respektuji, já už také ne, rozhodně nevidím že by to někam vedlo, takže prosím také: Teplá, studená, teplá, studená...
  • M_M
    M_M23.6.2020 20:53A zrodí se hvězdy...
    cyboy: No proto!
    Jinak nezapomenou...teplá, studená, teplá, studená ;-)
  • M_M
    M_M23.6.2020 19:47A zrodí se hvězdy...
    SlouzimStarymPsum: Jsem tu v diskusích naprostý zelenáč, ale teď už asi začínám leccos chápat. Škoda že to pak takhle za.... diskuse všem a třeba znechutí i knihu samotnou.
  • M_M
    M_M23.6.2020 19:03A zrodí se hvězdy...
    Walome: S onikáním super nápad, ale to by pak bylo kor směšný, ne? Takhle to má takový rádoby vážný rozměr a úroveň! :o)))
  • M_M
    M_M23.6.2020 18:25A zrodí se hvězdy...
    Jéminkote, cyboy, kde se ve Vás vzal ten sebestředný pocit že jsem Vás jakkoli oslovoval? Ta otázka s delším čtení směřovala pouze na Darth Raelchi kterého jsem se chtěl jen zeptat, zda by nebylo možné, že by třeba komiks vnímal jinak, kdyby se v něm víc nimral. A tím jinak nemyslím za každou cenu lépe. Třeba by se mu to mohlo líbit i ještě méně, nebo ho to otrávit, co já vím? Prostě jinak.
    Pro vás ta otázka ale v žádném případě neplatila. Váš příspěvek, který tu přilévá oheň do Vámi ve stejném příspěvku zároveň odsuzovaného hejtování naznačuje, že jistým způsobem uvažujete a dle toho posuzujete vše ostatní. Pak vám zřejmě přijde obyčejná věta "Ovšem na druhou stranu chápu i to, že pro ty, kdo jsou zvyklí na nenáročné černobílé postavy v nekomplikovaných přímočarých konzumních příbězích to může být příliš náročné sousto." jako útok na vaši osobu kterému se musíte bránit. To mě mrzí.
    Ale mám pro Vás doporučení (a samozřejmě to můžete vyzkoušet a nemusíte, je to jen na Vás, ale mohlo by to skvěle fungovat): Vlezte si do sprchy, pusťte si horkou vodu...ne tak aby jste se opařil, na to pozor, ale zkrátka co vydržíte. Pak honem přeštelujte na co nejstudenější. Pak zase horkou, studenou, horkou, studenou...střídat dokud to nebude lepší. Docela dobře tohle funguje i na ego .o)
  • M_M
    M_M23.6.2020 13:51A zrodí se hvězdy...
    rajot: Nemám důvod, není tomu tak. Ale spíš získávám pocit, že jsem tu svým vstupem do diskuse narušil nějaký komfort ustálené komunity. Jestli to tak je, tak to pardón, pokud mám vypadnout a nepsat, tak se z toho asi nepose**.
  • M_M
    M_M23.6.2020 13:28A zrodí se hvězdy...
    Darth Raelchi: Vaše první reakce je naprosto mimo a nepřiměřená, byť třeba emočně vyhrocená nepochopením. Na takové úrovni s Vámi asi ani nechci diskutovat.
    Dle druhé reakce v klidu a v pohodě. K tomu bych tedy měl - nechtěl byste to zkusit znovu přečíst a věnovat tomu více než těch 7 hodin? Třeba by to na Vás pak působilo jinak. Možná?
  • M_M
    M_M23.6.2020 13:24A zrodí se hvězdy...
    Sto lidí, sto chutí = samozřejmě znám, respektuji a souhlasím. A znáte vy to o té potrefené huse? Pánové, hledáte tam něco co tam není a kejháte úplně naprázdno.

    Fimi: I vy lichotníku. Já ale myslím že opravdovým znalcem je tu spíše třeba pan Darth Raelchi který je schopen za sedm hodin pojmout vizuální i textovou stránku takhle rozsáhlého díla. To je epochální!

    A nebo z věty ve které píši že někdo bere komiks čistě jako oddychové odreagování vydedukovat naprostý opak zamýšleného - netoleranci, útok na něčí vkus nebo odsouzení - to chce také značnou porci "hnutí" mysli.
    Nicméně, chápu to jako jistou pózu ve virtuálním světě, bohužel zdaleka ne výjimečnou, protože pokud by takto lidé fungovaly ve světě reálném, léčebny jsou narvané.
    :-)
    Ještě k vaší narážce na dozrání - opět špatné pochopení. Proč by to měla být známka nevyzrálosti, nebo být něco špatného na dětských komiksech, nebo komiksech s černobílými postavami? Já jsem dospělý a rád si pouštím filmové pohádky. A baví mě je číst svým dětem. Nedozrál jsem někam? A kam jsem měl dozrát??? Kde je hranice, pod kterou je člověk nedozrálý a kde ta, kdy už dozrál? To jsem zpět u sto lidí a sto chutí - ať si každý čte co chce a neodsuzuji nikoho za to že se mu líbí a a nelíbí b. Ale nechápu proč by tu někdo měl startovat a urážet jen proto, že napíšu že si myslím že to není komiks pro lidi, kteří mají z tohoto uměleckého odvětví raději tu oddychovou nenáročnou část.
  • M_M
    M_M23.6.2020 11:45A zrodí se hvězdy...
    Vy, co jste udělali dobře, že jste do toho nešli, tak pozor aby jste tu za rok nebo dva neplakali, ať to vydaj v malém formátu jako Conana. Ten příběh je absolutně geniální, postavy propracované a provedení knihy skvostné.
    Ovšem na druhou stranu chápu i to, že pro ty, kdo jsou zvyklí na nenáročné černobílé postavy v nekomplikovaných přímočarých konzumních příbězích to může být příliš náročné sousto.
  • M_M
    M_M20.9.2016 22:25Druuna 2 (pevná vazba)
    Teď mě nejak docvaklo, že doktor je Serpieriho autoportrét. Vyskytoval se i v první knize??? Nějak si nepamatuji a nemám ji po ruce k prolistování.
  • M_M
    M_M20.9.2016 22:25Druuna 2 (pevná vazba)
    Teď mě nejak docvaklo, že doktor je Serpieriho autoportrét. Vyskytoval se i v první knize??? Nějak si nepamatuji a nemám ji po ruce k prolistování.
  • M_M
    Gustik5: Čaroděj a sklo je jediná Kingovka, kterou jsem četl vícekrát...a to třikrát. Užij si to!
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0