Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Po zápasu s Hellboyem uniká Frankenstein z děsuplné mexické laboratoře, kde byl vězněn, a objevuje podivuhodný svět v podzemí, kde se mu podaří odhalit několik neuvěřitelných tajemství záhadné říše. Ten nejpodivnější spinoff, jakého se kdy Hellboy universum dočkalo!

Obsahuje sešity série Frankenstein Underground #1-5 (březen 2015 - červenec 2015)

Scénář
Mike Mignola
Art
Ben Stenbeck
Ink
Ben Stenbeck
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-009-7 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 mm
Tisk
barevný
Váha
510 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Frankenstein Underground (Dark Horse Comics, 2015)
  • perak
    perak21.3.2021 18:32Frankenstein v podzemí
    Další střípek z Hellboy univerza. Setkáváme se tu s několika postavami, které se objevují i v jiných knihách (a určitě mi některé souvislosti s jinými knihami unikly). Zpočátku mne vyprávění hodně bavilo, ale ke konci už jsem tam nadšený nebyl. Možná jsem namlsaný z posledních dvou UPVO, která jsem nedávno četl, ale po dočtení jsem měl pocit, že Mignola ve Frankesteinovi nepřináší nic nového, ale jen příběh, který jsem už u autora v různých variacích několikrát četl. Takže možná bych normálně hodnotil výše, ale u Mignoly je to jen průměr.
  • faster86
    faster8624.7.2020 12:27Frankenstein v podzemí
    tak jak je to skoro u všech dílů mignolaverse ja to doplňování kousků skládačky. Je fakt, že příběhy z historie jsou zajímavější než samotný příběh, který tu slouží jenom jako pojivo mezi jednotlivýma historkama, takže to nemám mignolovi za zlé. Klidně bych tady těch jednohubkových spinoffů zvládli víc ročně.
  • Walome
    Walome mecenáš21.6.2020 15:37Frankenstein v podzemí
    Očekávání nebyla vysoká, nakonec Miňola příjemně překvapil. Hrabe se v mytologii, Frankie je sympoš a Stenbeckova kresba je klasicky parádní. Jsem rád, že to tady vyšlo, neměl bych potřebu si to shánět v originále.
  • het2
    het27.6.2020 15:16Frankenstein v podzemí
    Výtečná jednohubka z Hellboy univerza, kterou si užijete i když jste žádný jiný Mignolův komiks nečetli. Nic jsem od toho nečekal (přece jen těch "money grabů" z tohohle světa už pár bylo) a o to víc jsem byl překvapený. Má to sympatického antihrdinu v podobě Frankensteinova monstra, prastará tajemství, okultní společenství, kulisy prastarých chrámů a dávných měst ukrytých v podzemí. Příběh a mytologie okolo jsou fajn a Stenbeckova kresba úžasná. Přečteno jedním dechem a určitě se k tomu brzy vrátím. 4,5 *
  • Fry
    Fry admin27.5.2020 16:47Frankenstein v podzemí
    Frankenstein v podzemí - Ještě pár let nazpět bych dal ruku do ohně za to že tato a mnohé jiné knihy Mignolversa tady nemají nejmenší šanci na vydání. Dneska je naštěstí náš trh už někde jinde a vedle hlavní linie knih Hellboye a Ú.P.V.O. dochází i na takové příběhy jako jak se z vedlejší postavy jedné nevýznamné povídky stane hlavní hrdina, jež zachrání podzemí před vlivem bohů Černé bohyně. Navíc jak píší kolegové pode mnou - pomrkává se zde po okolních sériích a navrací se i postavy, na které bychom jinak už asi zapomněli ... Za mě 4*!
  • Norri
    Norri mecenáš26.5.2020 23:13Frankenstein v podzemí
    Frankenstein v podzemí je maličkým střípkem mozaiky, který přesně zapadne do malé mezery mezi několika většími dlaždicemi. Daří se mu propojovat zdánlivě nespojitelné a vesele mává na čtenáře, kteří už mají něco z Hellboyversa načteno. Navíc to není jen obyčejná rubačka, ale Mignola se zde tentokrát pouští i do psychologie hlavního hrdiny, což jej činí mnohem zajímavějším, než je celá řada jiných Mignolových postav. Doufám, že se s Frankensteinovým monstrem ještě někde setkáme. 4,5*
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.5.2020 21:58Frankenstein v podzemí
    Neřekl bych, že je to jen rubanice, je to zabalené v trochu komplikovanějším hávu. Jak poznamenal karl173 pode mnou, je to "standartní Mignola", mě to celkem bavilo.

    Celkový dojem: 70%
  • karl173
    karl173 mecenáš23.5.2020 19:27Frankenstein v podzemí
    Po scénáristické stránce standartní Mignolova práce, která se už místy možná opakuje, ale stále udivuje a pořád má čím zaujmout. Příběh sem tam lehce drhne, ale rozhodně to nenudí a zase něco málo se nám poodhalí.
    Kresba je jednoduše parádní s tou správnou Hellboyovskou atmosférou. Ben Stenbeck a Dave Stewart je opravdu silné duo, které mě ještě nikdy nezklamalo.
    No a shrnutí? Pravda, celkově se nejedná o nejlepší dílo z tohoto univerza a upřímně si nemyslím, že by tato kniha byla nějak životně důležitá, ale na druhou stranu se rozhodně nedá říct, že by tento díl Mignolovy skládačky byl špatný. Pořád mě to bavilo číst, s chutí jsem otáčel jednu stránku za druhou a i když jsem čekal možná něco krapet komornějšího, tak jsem knihu zavíral s tím známým hřejivým pocitem spokojenosti z dobrého čtení. Tudíž zas tak špatné to být nemůže. 4*
  • TonyT
    TonyT20.5.2020 20:38Frankenstein v podzemí
    Atmosféru Hellboy universa mám jednoduše rád a stále mě baví, nicméně jinak víceméně souhlasím s tím co napsal Cyboy. Upřímně mám pocit, že kromě samotného Hellboye a U. P. V. O jsou ostatní linie trochu nevýrazné. A o tom co Mignola měl či neměl asi dvacet let dopředu promyšlené si už dávno myslím své.
  • cyboy
    cyboy mecenáš19.5.2020 21:41Frankenstein v podzemí
    Onehda tu nekdo tvrdil, ze kazdy stripek "hellboyverza" je stripkem mozaiky a buhvico jeste. Podle me si Mignola jen strasne pohodlne ustlal v te nore, kterou si vyhloubil a nema potrebu se nejak vyvijet a pise vlastne porad dokola totez. Frankenstein (coz je sam o sobe nesmysl - tak se jmenoval vedec a nikoliv netvor) je vlastne pomerne zbytecny pribeh, ktery opet vyplnuje mista, ktera ale vyplnit nepotrebuji. Trochu tam pracuje s vlastni mytologii, ale jestli kvuli tomu stoji za to napsat pet sesitu, si nejsem uplne jisty. Asi mam premignolovano, ale tohle je maximalne prumer a podobne jako Hellboy v Mexiku - zbytecny prumer. Jak dopadne Frankenstein i Hellboy vime, takze jak chce Mignola budovat nejake napeti, kdyz stejne vime, ze to "hrdina" musi prezit a cele je to jen o tom "co bych tak jeste mohl napsat"? Z celeho toho univerza beru na milost U.P.V.O., ale je otazka, jak dlouho mi to vydrzi.
    60%
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš19.5.2020 19:44Frankenstein v podzemí
    Jeden z nejhorších Mignolových scénářů. Od začátku do konce dějově plytké a jedna velká rubanice. Zachraňuje to pouze Stenbeckova kresba.
5231031
  • karl173
    karl173 mecenáš27.5.2020 11:28Frankenstein v podzemí
    Norri: Určitě se setkáme. Už začal vycházet další příběh.
  • kinak
    kinak23.5.2020 13:20Frankenstein v podzemí
    @cyboy - přímo v komiksu mas uváděno Frankensteinovo monstrum a jako Frankenstein je tam zmíněn jeho stvoritel. Takže jedine místo, kde je to chybně je back cover a to je spíše nepovedený překlad české verze, v originále to mají správně...;)
Četl/a (66)
123peta, 2scha, Alikkk, BadBoy, Balů103, ben_bella, binnmode, Cabal, calvin10, charvos, Cinema Ranger, cyboy, desto, farnhajt, figis, foudy, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Hanussen, house192, Infarkt, invape, James, japes, jh666, jindroush, karl173, KdG, Khagrael, kinak, KOWE, Lachvos, lacoste, lantan1, LookAss, Lord Baltimore, Mariohurbanek, Mercurio, mineralk, MP, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Norri, Paldini, perak, Poniczech, Poseidon1978, regressiv, rooty, RudyRod, schefik, Spike, the.kasztan, trudoš, tukak, Ukko, vita, Walome, Wasps, worm, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(150)
123peta, 2scha, adam.ra, Alfi, Alfred, Alikkk, AwatarDK, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benji, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, burzum, Cabal, calvin10, Caylen-Tor, charvos, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Deckard, DEmnoG, desto, DKoscik, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, FilipNejdl , Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., grinder, Hanussen, herbert, Honzin, house192, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jjjirik, Joshua_T, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, KOWE, kubosos, lacoste, Lamahe, lantan1, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, Loxin, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Matio, mcleek, merhyx, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Neuro, Noci, Norri, nx, o2t2, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, Poseidon1978, psramek, RadimNemec, raenius, Ricarderon, RicHard. , RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Šedo, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Valdaufinka, vishnar, vita, Wasps, willis, Wiruss, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (13)
Blacklarch, deadpool, delsemela, DracoAn, Fida, Jack, kadas97, Maty48, mikado, monty.cl, Murphy722, Nightmare, utresyby
Shání (2)
Al0f0k, Nightmare