Obálka pod přebalem
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

”Napadli mě.
Ukradli mi duši.
Propadl jsem iluzorní skulinou v chodníku a skončil na místě opuštěnejch věcí a vykořeněnejch lidí.
A jestli do roka nezískám svou duši zpátky, skončím jako mrtvola, nebo jako jeden z těch tvorů, který číhají na týhle straně reality.“

Říká David Grey, hlavní postava Krajiny půlnočních stínů, atmosférického příběhu o lidských slabostech a daleké cestě k sebepoznání, vrcholného díla J. Michaela Straczynského, známého scenáristy a producenta televizních i komiksových seriálů.
Kniha vznikala přes dvacet let. Straczynski chtěl jejím alegorickým příběhem nenásilně varovat před manipulativností sekt, se kterou měl velmi trpkou osobní zkušenost.

Bonusový příběh:
Drahocennosti - J. Michael Straczynski, Michael Zulli

Původně c originále vycházelo sešitově jako Midnight Nation #1 - #12 (říjen 2000 - červenec 2002)

Třetí upravené vydání s novým překladem, rozšířena galerie obálek jednotlivých sešitů

První vydání v roce 2004
Druhé vydání v roce 2009


Scénář
J.Michael Straczynski
Kresba
Gary Frank, Michael Zulli
Ink
Jason Gorder, Jonathan Sibal (Jon)
Lettering
Martin Trojan
Barvy
Matt Milla
Překlad
Václav Dort, Richard Klíčník, Dana Krejčová
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort
Žánry
horror, městská fantasy, ze života
ISBN/ISSN
978-80-86839-99-8 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Stran
320
Cena
699 Kč
Originál
Midnight Nation (Top Cow Productions (Image Comics), 2003)
Varianty
Krajina půlnočních stínů (3. vydání) (2015)
Krajina půlnočních stínů (2. vydání) (2009)
Krajina půlnočních stínů (2004)
  • sedw
    Hodně jsem přemýšlel nad hodnocením, až tolik, že hodnotím skoro 2 měsíce po přečtení. Ale i po této době ve mě příběh rezonuje a vzpomínám na něj. Po dočtení jsem uvažoval o 4*, ale jak se mi vše rozleželo, tak 5* je jediné správné. I přes mysteriózní nádech jde totiž o velmi civilní příběh, který by mohl vlastně prožívat každý z nás. Určitě se k tomuto dílu ještě vrátím, protože mám pořád pocit, že mi toho může ještě hodně nabídnout.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2017 07:22Krajina půlnočních stínů (3. vydání)
    Kdysi jsem dostal druhé vydání a to v opravdu salátovém vydání. Pořád si pamatuji, jak jsem dostal doporučení o vynikajících kvalitách tohoto komiksu a jak jsem pak úplně až nábožně otáčel velmi opatrně stránku za stránkou. Vychutnával jsem si každý detail a i když jsem pak po letech musel uznat, že kresba je dobová, přesto zajímavá, ten příběh je prostě fenomenální. Dlouho jsem sháněl tuto knížku a když už jsem se rozhodl pro anglickou novou verzi, tak z ničeho nic, bum, 3. vydání a opět v pevné vazbě. Jak jsem již psal, kresba na mě působí trochu tuctově, až moc přesně. Chápejte spíš to slovo tuctový jako běžný, zkrátka takových kreseb v té době bylo habaděj. Nicméně, něco na tom všem je a kresba k tomu příběhu sedí a takto se mi to celé líbí. Příběh je tak silný a emotivní, že se chce člověku kolikrát i brečet. Zároveň si člověk říká, že tak to asi v životě je. Tomu příběhu se dá věřit a působí věrohodně. Naprostá kvalitní porce skvělého příběhu a na tu dobu určitě kvalitní kresby. Bonusový oneshotek je lahůdka a tam už mi ta kresba zase sedí o něco víc. Je to věc názoru, ale pořád si tento příběh budu průběžně číst a připomínat si, že svět není jenom o tom zjevném a viditelném na první dobrou. Svět má vrstvy a v něm pokora a úcta doufám ještě nevymizely. Straczynski je vynikající spisovatel a tato kniha si zaslouží velkou pozornost.
  • mcleek
    Jeden z mých nejoblíbenějších amerických komiksů. Láska na první přečtení... dokud nás smrt nerozdělí (nebo i potom?).
  • PKD
    Není to taková bomba,jako Rising Stars,ale pořád hodně! dobrý.
  • tricky
    Midnight Nation tentokrát ve formě, kterou si 100% zaslouží tj. ve vazbě. Moje absolutní srdcovka.
  • farb
    Nebavilo mě to. Těžce mě to nebavilo. Přesto mi to nedalo a pokračoval jsem, což došlo odměny, protože ten konec mě totálně rozsekal a já odložil knihu s pocitem, že jsem právě dočetl něco hodně vyjímečného.
  • 353638
    Obrovská spokojenost. Vůbec jsem netušil, co od toho očekávat, jakmile jsem však knížku otevřel, nemohl jsem se od čtení odtrhnout. Do komiksové podoby perfektně zpracované road-movie. Těším se, až si dám repete. Pecka!
  • tricky
    absolutní srdcovka
  • Bubsy
    Straczynski prostě naprosto excelentně balancuje někde mezi filosofií a patosem. Kniha má silné momenty a v žádných ze svých částech ani na chvilku nenudí. Budete stále chtít vědět co bude dál a jen tak ji neodložíte. Četl jsem kdysi midnight nation v originálu a i když jsem věděl jak to dopadne tak mě ta knížka zase na konci dostala. Zpracování knížky je za ty peníze parádní i když se formát oproti originálu zmenšoval. Za mě naprostá spokojenost.
  • JimmyII
    Zatraceně silný komiksový román s výrazným metaforickým, filozofickým a religionistickým přesahem, který vás nenechá spát a ještě dlouho na něj budete myslet. Propracované dílo jak po scenáristické, tak kreslířské stránce - uhlazená á la superhrdinská kresba sedí a přispívá k realističnosti celého příběhu.
  • DoctorWho
    Naprosto totální spokojenost :)
  • kinak
    Jedním slovem - DOKONALOST!
  • louza
    Není co dodat. Jedna z nejzásadnějších česky vydaných grafických novel poslední dekády tentokrát v pevné dobře čitelné vazbě se skvělou obálkou. Výtečné.
  • jirin
    Začal jsem číst před půlnocí, že rozečtu a budu pokračovat déle. A šel spát nakonec asi před půl druhou, protože se nedalo odtrhnout. Člověka to opravdu vtáhne a je zvědavý jak to skončí. Bohužel konec jsem čekal ještě trochu lepší, resp. možná jsem byl příliš natěšený. Ale plný počet hvězd si to určitě zaslouží, protože takhle mě něco celkem dlouho nebavilo.

    Také příjemné zjištění, že to bylo fantasy. Já po sběžném přečtení anotace čekal spíše nějakou "detektivku" a ono to bylo něco ve stylu Gaimana Nikdykde apod.

    Kresba byla v pohodě, ale tady pro mě byla hlavní stejně dějová linka. Jen jsem jako věřící měl celkem problém s kritikou Stvořitele
  • louza
    Jeden z nejlepších v Čechách vyšlých komixů. Průnik Gaimana a Barkera zabalený ve výborné kresbě a srozumitelně odvyprávěném příběhu. Road movie pracující s fantastikou, metafyzikou i teologií má nezaměnitelný šmrnc s skvěle funguje i léta od prvního vydání. Věci bohužel trochu škodí dokonavost příběhu, která je hlavně ke konci zřetelná. Autor by donucen ukončit dějový oblouk příliš brzy, což nepřispělo jeho hladkému průběhu. I přesto je však podmanivost světa i hlavních hrdinů v něm takřka hmatatelná. České vydání je navíc kořeněné skvělými vtípky, například když se hrdinové dostanou do chaty v pustině kde se soustřeďují všechny knihy, které by mohly být napsány ale z nějakých důvodů nebyly. Titul Božena Němcová - Dědeček vás odvaří na dlouhé minuty. Výborná věc.
  • Norri
    Bylo to náročné, ale bylo to zatraceně skvělé. Nejsem si úplně jistý, jestli jsem to všechno správně pochopil, možná je to tak správně a každý si tam má najít to svoje, ale až se to uleží, tak si to rád dám znova. V jedné recenzi ten příběh přirovnávali k mému oblíbenému Clive Barkerovi, a myslím že to bylo velmi dobré přirovnání. Tuhle knihu by si moje knihovna zasloužila v pevné vazbě. Snad se mi ji někdy poštěstí sehnat.
  • Blacksad
    Asi jsem neměl tu správnou náladu (a to jsem na ni čekal pár let), asi nejsem uplně cílovka, ale mě to moc nechytlo. Jako všechno, co se tu píše tam je, na čtyři hvězdy je to taky, ale nějak jsem postrádal potřebnou hloubku. Ono hluboké to je dost - až na dno hlavního hrdiny, ale pro příběh tohoto formátu je to málo. Pořád tomu chybí to něco, co surově seškrábe všechny nánosy a přímáčkne vás držkou až na dřeň, a pak vás skrze bolestnou katarzi vytáhne zpátky na světlo. Takhle na konci všechno vyšumí lehce do ztracena...

    Nakonec jsem byl rád, že jsem odolal a nekoupil první vydání, brožka sice stojí za hovno, ale cena je v cajku :-)
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.11.2014 07:59Krajina půlnočních stínů
    Tohle byl kdysi snad můj první velký barevný a drahý komiks a já jsem zjistil, že už si vůbec nepamatuju o čem to bylo, tak jsem si to přečetl znova. No, už z toho nejsem až tak odvařený jak před deseti lety, kdy jsem neměl tolik srovnání. Je to furt dost dobrý, přímočárý mainstream, kde je zlo a dobro zcela jasně definované a žádných velkých zvratů se čtenář nedočká. Komiks se taky snaží evokovat v lidech to nejlepší, nevzdávat se a mít krystalicky čistý charakter jako každý správný americký polda. Kresba je fakt pěkná, čistá, propracovaná, akorát kdyby ti hlavní hrdinové nebyli takoví katalogoví. Taky odpouštím překladateli auťáky, fára a další jazyková zvěrstva, jakož i autorovi to, že pro efekt celý rok byl na obloze cca 10x větší měsíc než je běžné a ještě skoro furt v úplňku a jiné drobné nelogičnosti, a trochu patetického pseudohlubokobiblického žvatlání. Celkově je to zkrátka ne úplně klasický příběh zlo/dobro, který se dá co deset let znova a znova s chutí za jeden den zhltnout. Jsem nad spodní hranicí pěti hvězd, někde u 85% a musím přiznat, že tomu přidalo nejvíc to psané slovo nakonci, kde autor vysvětlil původ Lidu půlnočních stínů a dva paralelní světy, denní a noční na jednom místě + dlouhé procházky. To mě vzalo hodně a rozumím tomu, proto nemůžu jít níže.

    Jo a ještě musím podotknout, že tohle první vydání v pevné vazbě je na úžasném papíru - pevném a hlavně se ty černé plochy neomacávají, nezůstávají na nich otisky. To když čtu nové Hellboye, tak je papír lesklejší, ale jde na černé vidět úplně vše. Papír, který byl použit zde by se měl používat pořád (i když asi je dražší, protože je i poměrně hrubý).
  • Schramm
    Tak tohle je naprostá pecka, rozhodně jde o jeden z nejlepších komiksů, které jsem kdy četl. Straczynski si mě získal už v Amazing Spider-Manovi a o jeho kvalitách nepochybuju - ale tohle jsem fakt nečekal! Skvělý příběh včetně přesahu, skvělá kresba, nelze než dát absolutní hodnocení. Krajina půlnočních stínů si určitě vyžádá ještě několik přečtení. Nejsem obecně fandou komiksů v pevné vazbě, ale tohle si ji určitě zaslouží (už proto, že paperbacky od Comics Centra jsou prostě výrazně horší než od Crwe nebo BB Artu) a lituju, že už je k sehnání jen brožovaná verze.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko29.9.2014 06:57Krajina půlnočních stínů
    naprostá srdcovka (!) nadčasový, lidský, emotivní -pro mě osobně- zcela zásadní dílo
  • kaylin
    "Krajina půlnočních stínů" je komiksem, který vás překvapí. Tohle není úplně ten Straczynski, jak ho znáte. Je zamyšlenější, je místy depresivnější. Jenže právě tohle je to, co z komiksu dělá výjimečné dílo. Pokud chcete komiks, kde se budou předvádět superhrdinové, tomuhle se vyhněte, ale pokud si chcete trochu zapřemýšlet, pokud chcete, aby měl komiks dopad na vaše emoce, pokud chcete, aby vás přiměl uvažovat o životě, zkuste "Krajinu půlnočních stínů". Ona to dokáže. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/08/712-krajina-pulnocnich-stinu-85.html
  • faster86
    vsechno uz je tu napsane. je to silne. hodne silne a to si uvedomite pravde v tu chvili kdy doctete, zapalite si, podivate se na hodinky, jsou 4 rano a vy v pet vstavate
  • kerb
    bravo, fantasticky pribeh, ktery vas donuti se zamyslet, cetl jsem jednim dechem. kresba Garyho Franka je skvela a vyborne k deji sedi - tento titul je "must-have"
  • Indy
    s prací JMS jsem se seznámil skrz seriál Babylon 5 a od té doby na mistra nedám dopustit. Krajina je opravdu skvělý kus komiksu a hlavně vybroušený příběh, který jistě nezapře léta práce. Knihu jsem doslova nezvládal odložit, dokud nebyla dočtena a pak jsem si nad ní ještě pěkně popřemýšlel.
  • J.Connor
    Trochu Preacher, trochu Gaiman...mysteriózní zápletka mě velmi bavila, ale bohužel výsledné rozuzlení poněkud nedostálo mým očekáváním, stejně jako jsem měl pocit, že za roční cestu po USA toho jde zažít trochu víc. Rozhodně je to však velmi dobrý komiks.
  • George Walker Bush
    Tento komiks jsem četl docela dlouho, ale není to tím, že by byl tak tlustý. Spíše jsem se do něj nemohl tolik "dostat", nějak ta atmosféra u mě nefungovala tak, jak měla. Člověk tři čtvrtiny knihy nějak sleduje podobnou dějovou linku a čeká na to, co propukne těsně před koncem. Erupce rozuzlení a relativně šťastný dojezd je pak ve znamení patosu a citového tlachání - opět neoslní.
    Není to špatný komiks, ale čekal jsem víc.
  • Kaluž
    Děj rychle odsýpá a nenudí a jednoduchá kresba tomu hodně pomáhá (Gary Frank kreslí jen modelky). V posledních dvou sešitech to Straczynski trochu zabil, ale celkově se jedná o velice příjemné počteníčko. Krátký bonus vytržený z předchozího putování Davida a Laurel je taktéž parádní.

    K českému vydání mám negativní připomínku k použitému papíru - kvůli předimenzované gramáži a tloušťce listů vypadá vazba po přečtení jako sežvýkaná prasetem. Nevím, kde na to v CC chodí, ale s takovou jejich komiksy za chvíli začnou tisknout na karton (viz. paperbacky Se7dm nebo Smečka z Bagdádu). A obálky se mohly vložit mezi jednotlivé sešity (jsou až na konci knihy), protože občas se něco odehraje na jedné straně (tedy poslední straně sešitu) a pak se to samé ihned zopakuje na straně následující (tzv. rychlá rekapitulace předchozího děje minulého sešitu), takže to vyzní celkem retardovaně. Obálka by tomu pomohla.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš1.5.2011 15:40Krajina půlnočních stínů
    Krajina půlnočních stínů je komiks, který kdysi definitivně přitáhl mou pozornost ke světu komiksu. Pro mě osobně je to jeden z nejlepších komiksových počinů vůbec.
  • Lawer de Sanctis
    Velmi povedene!
  • smazy
    Pro mě to byl asi jeden z nejlepších komiksů co jsem zatím četl. Kresba se mi náramně líbila a příběh byl velice dobrý. A navíc dát 400 kč za 300 barevných stránek je vynikající.
  • doophy
    Tak jsem si opět po roce přečetl Krajinu půlnočních stínů a stále jsem nadšen.
  • Awakener
    vynikajici, jediny co me mrzi je vazba, ale co by clovek chtel za ty penize
  • Hulik
    Líbilo,ale na stovku mi něco chybělo.Mám tohle druhé vydání a to je za málo peněz,hodně muziky:-).
  • Galupus
    Ad Příběh: životní dílo J.M. Straczynskiho a je to vidět! naprosto vyšperkovaný a dokonale vybroušený kus křišťálu. Možná není tak dobrý vypravěč jako Neil Gaiman,ale pro mě rozhodně paráda. postavy, zápletka dialogyi monology parádní:)
    Ad Kresba: Precizní, čistá a k dílu se hodí. Jak akce tak putování zvládnuté a srozumitelné.
    Ad Hodnocení: jasná stovka bez diskuzí.
    Ad Překlad: rozhodně to musel bejt gargantuovskej počin textových polí jak blázen tloušťka knihy monstrozní, směkám Daně krejčové.

  • flipflop
    kresba i námět - paráda. Připomělo mi to film INK
  • goldschmidchen
    Příjemné počtení na odpoledne...
  • vasek
    Krajina půlnočních stínů… Jakási pseudobiblicko-gaymanovská skorohoror-fantasy… s docela silným příběhem a napínavým dějem, zabalená do limonádový kresby.

    Vyprávění bylo hodně fajn, našláplý, nenudící a člověk to zkrátka zblafne jedním dechem. Nutno teda dodat, že místy maličko zasmrdí tušená věta „to be continued“ a množství stránek je dáno poměrně hodně velkorysou (až rozmáchlou) výtvarnou koncepcí. Zvlášť teda směrem ke konci s lehce ubývající kvalitou kresby (není se čemu divit, sešity si získaly čtenáře a zkrátka už nejsou tak vymazlené) přibývá i samoúčelných celostránkových ilustrací. V závěru možná maličko dochází dech i scénáři, ale kniha si celou dobu drží velmi dobrý nadstandard a kvalitní řemeslo.

    Mínusy beru sice jako takový drobný vady na kráse, ale nezmínit to nemůžu:
    Co mi opět vadilo, je americký syndrom přebubřelý moudrosti. Běžná toť záležitost mainstreamovýho komiksu mejdin jůesej. Až mám někdy pocit, že scénáře většiny sérií schvaluje nějakej patetizační úřad.

    V závěru se pochopitelně dočkáme absolutního dovysvětlení všech nevyřčených (leč zcela zřejmých) skutečností…to asi pro případ, že by byl čtenářem snad naprostej trotl.

    Pak je tady Velkej Pan „Zlej a zápornej“ , kterej mi přišel ve svých omílajících se monolozích značně nepřesvědčivej. Veškerý jeho pindy mi připadaly natolik banální, že místo neodolatelnýho řečníka a mistra manipulace byl vidět spíš ňákej plešatej hovňous, co si nejprv musí odříkat ty svý blbostě, abysme mohli jít konečně domů. Při čtení jsem si mimoděk vzpomněl na komiks „Boj o duši“ od Michala Opitze, jehož ďábel vedl rozhodně přesvědčivější rétoriku :-D

    A takový malý zbytečný rejpnutí do žeber úplně na závěr: limonádová kresba ubírá postavám na uvěřitelnosti, což je v tomto konkrétním případě škoda.

    Závěr (neboli vývod): Takže co z toho vyvedeme? Zkrátka dobrej, kvalitní mainstream s maličko krkolomným pokusem o biblickou velehloubku. Působí to uceleně, promyšleně a když bude někdy čas, klidně bych si to přelousk znova.
  • andywart
    Mám vlastne iba poľskú verziu a to len prvú časť. I z tej je však zrejmé, že losangeleský poliš o svoju dušu nakoniec príde. Kresebne je to dosť dobré, aj keď istá unifikácia postáv uberá z celkového dojmu reálnosti. Na to, že ide o americký mainstream to je veľmi podarené. Ak by som mal celú verziu, moje hodnotenie by bolo možno trochu iné.
  • brkowycz
    Velmi příjemné počtení, které vám rozhodně nijak nevyrazí dech nějakým super silným finišem ani drtivě napínavým dějem. Slušně odvyprávěný s výbornou kresbou, příjemný příběh který někam spěje, snad bych dal i víc nebýt zamotaného konce...

    SPOILER: Nemůžu si pomoct, na to že na konci Grey ztratil duši nedopadl nijak špatně. Mohla z něj bejt větší troska.
  • royan
    Mimořádný komiks.
  • erik
    Toto mi vyložene sadlo. Krásny príbeh o hľadaní seba samého, zmysle existencie a láske.
  • Houbař
    Houbař mecenáš14.12.2007 14:27Krajina půlnočních stínů
    Pro mě hodně silně silný zážitek. Navíc, když jsem to četl, tak v rádiu dávali ploužákový set, takže jsem měl slzy takřka na krajíčku :) Jediné co to tak trochu kazí, ,je závěr - trochu moc rozvleklý a "moralizující."
  • Woffce
    Dostal jsem darem, a je to dobře ze dvou důvodů: 1) Sám bych za to ten litr nedal; 2) Sice mě to nenadchlo, ale ani vyloženě nezklamalo (hlavně díky nápaditému scénáři). Vše ostatní za mě už naťukal Andre.
  • ClimbVibe
    ClimbVibe mecenáš8.10.2007 16:32Krajina půlnočních stínů
    Ty 100% a 90% hodnocení mě hodně zaráží, ale budiž - musím smutně konstatovat, že to co na ostatní působí tak mocně se u mě totálně míjí účinkem. Jak u Vycházejích hvězd tak u Krajiny... Ale rozhodně to patří do té lepší půlky komiksového světa :)
  • Wiruss
    Jeden z nej komixů co jsem četl, je to sice částečně obšlehnutej nápad z Nikdykde, ale zpracování je výtečné. Výborní kresba, ruku v ruce s dobrým tiskem a výborně odvedenou prací od CC, super příběh jen podtrhuje. Moje doporučení zní, lidi kupujte dokud je to ještě k sehnání, jelikož dotisk patrně nebude...
  • Godsmacker
    Bezvadnej komix,super nápad a atmosféra.Nebejt toho správňáckýho rozhodnutí s duší a hepyendu,hodnotím ještě výš.
  • Big G
    Skvělý comics. Straczynski znovu ukázal, že patří mezi scenáristickou špičku. Zpracování je opravdu parádní a té tisícovky nelituju.
  • Lobodlak
    Nemůžu než doporučit. Tohle mě opravdu uchvátilo. Zajímavej nápad i postavy, mohl bych vychválit skoro všechno...co se mi ale opravdu nelíbí je ta první obálka ...ten font a ta barva..sice tam je pěknej had,ale...naštěstí jsem narazil na tu druhou :) trochu mi navíc připomněla lynchovo záběry na silnice a to mě ještě víc nalákalo
  • krvinka56
    super není co dodat
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.12.2005 18:49Krajina půlnočních stínů
    Vanikající, právě jsem nad tím strávil většinu dne a musím říct, že to je skutečně nadupané dílko, querré stojí za to. Sice to nemá takovou hloubku jako třea Sandman, ale není to povrchní mlátička. I přes tu mainstreamovskou kresbu, která je ale skvělá, vkusná, barvičky, světelné efekty, všechno prokucené do posledního okapu někde mimo hlavní děj. Obzvlášť ta práce se světlem, další bodíky za robustní vazbu, která vypadá, že vydrží a kvalitní zpracování. Dobrý kup, navíc mi to kupoval na jméno kámoš v Praze, jen jsem mu dal klubové číslo CC a jméno (thnx) a jako bonus všechny modré crwe, bez Loba, kerého mám;-) Takže příjemný den s DAVIDEM a LAUREL, stojí to zato, určitě se k tomu brzo vrátím.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš2.10.2005 00:21Krajina půlnočních stínů
    Absolútna špička. Takto ma myšlienky a príbeh v komikse dostali len v Spiderman Návrat (od Straczynského - žeby zhoda okolností? :) ) a v Sandmanovi. Kresba je dokonalá a skvele doplnená efektami (hlavne ak ide o priehľadnosť). Toto je majstrovské dielo. Spolu s 300, Sandmanom a Spideyho Návratom patrí k mojím naj.
  • Markyz de Sade
    Jeden z nejlepších comicsů jaký jsem kdy četl. MdS
  • andre
    andre mecenáš23.3.2005 08:14Krajina půlnočních stínů
    Je to dobře čtivé, člověka to pohltí. Ale zase nic extrasuper. Působí to na mě, jako komix, který se chce tvářit "intelektuálně"(?), ale přitom je to těžkej "USA" maistream. Myslím, že cílová skupina (v USA) byla, nižší střední třída (co se intelektu týká), co není "genialní", ale myslí si to osobě. (snad někdo pochopí co tím myslím) To mi připadá takovej Spawn mnohem zajímavější a košatější co se boje "zla" s "dobrem" týká.... Jinak KPS vřele doporučuji, jak jsem řekl, dobře se to čte a snad neurazí. Takže tak.
  • 2scha
    2scha mecenáš26.2.2005 12:39Krajina půlnočních stínů
    Vynikající, na něco podobného jsem fakt čekal. Základní linie mi dost připomínala Nikdykde od Geimana
  • lummox
    Nápad je velmi dobrej, ale bohužel se mi zdá, že si Straczynski nasadil laťku příliš vysoko. Rozjezd výbornej, ale konec je takovej... nevím, prostě tomu něco chybí.
  • Emperor
    Na takovyto komiks jsem dlouho cekal...kresba moc pekna, zpracovani excelentni ale nejvic u me zabodoval pribeh. Naprosta pecka. Za ty penize urcite stoji
  • Michigan
    Tohle se mi fakt libilo. Jakkoliv jsem na zacatku kresbu Garyho Franka nemusel, nakonec mi prirostla k srdci a uz si neumim u tohohle komiksu predstavit neco jinyho. Straczynskeho scenar je skvelej, hodne textu, ktery s oblibou vklada do bublin tu nebylo nijak na prekazku, diky tomu bylo na pribeh vic mista. Ona uz hlavni idea je zajimava a to jak vas udrzi u tohohle komixu v napeti az dokonce je skvely. Libilo se mi, že ani hlavni padouch neni jednobarevnej, Straczynski proste umi. Super!
  • Slaine
    Moc dobrej komiks, ale na road-movie (kterou mám moc rád) je tam málo takovejch těch vedlejších zajímavejch postaviček, který jen tak náhodou potkávaj na cestě. Tady byl akorát Lazarus + ten v té přidané povídce. Takovýhle mini-epizody k road-movie prostě patří a dělají ji pestrou a zábavnou. Místo třeba těch tolika keců o falešné naději atd. na konci (to se autor už trochu moc rozjel a docela opakoval). Ale jinak to bylo zábavný, dobře se to četlo a zpracování je opravdu skvostný.
  • willis
    Zajímavá road-movie o souboji dobra a zla. I když konec je docela konvenční, tak jsem se při čtení nenudil. Děj ubíhá bez nějakých škobrtnutí, i když nevím jestli jsem všechno tak úplně pochopil. Kresba mi nijak neurážela, k příběhu se hodí, je to takový precizní mainstream. Navíc komiks má skoro 300 stran a bonusový příběh. Za české provedení přidávám 5 procent. Pro mě zatím nejlepší komiks co tady letos vyšel.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš13.8.2004 10:31Krajina půlnočních stínů
    Ano, skvele zpracovani, moc dobrej komiks, vyborna kresba. Libil se mi to od zacatku do konce. Dobra volba CC.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš13.8.2004 09:56Krajina půlnočních stínů
    Skvělé zpracování CC, ale to je skoro vždy. Docela dobrej komiks, kterej má skvělej rozjezd, ale už né takovej dojezd. Nicméně ten nápad je fakt skvělej.
15249164
Četl/a (81)
81splinter, bananzluty, bierce, binnmode, ComicBookGuy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, Dezodoo, Doncek4321, Elnie, farnhajt, Flowtek, Fos4, foudy, Fox01, hellblazer, HellWeber, hromotlk, Infarkt, James, Jimbeam90, jindroush, kadas97, kallenved, Killingjoke, kinak, Kokuun, Lachvos, lacoste, Light, Lobok257, luky.kuky10, mart.in, Matthew, mgeralt, mineralk, misa, MisaSutcliff, mozzu, mstefl, M_M, namdnas, Nezbi, Noci, Norri, NylKasbri, Olesh, Ozymandias, Paja78, pearlxjam, perper, Poseidon1978, raenius, rajot, Raul, robertsedmik, rockyt, rooty, roswelll, RudyRod, S313, sala, schefik, Schramm, sedw, Shin, Spacecore, Spike, terrordemon, Tomket.Tom, Tony TwoDee, tricky, tukak, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, Walome, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd
(182)
353638, 81splinter, Agiru, andik007, arnecht, Ash Pointak, Ashek, AxusNalim, bananzluty, beanek, BeeSee, bierce, binnmode, blackJag, bourgeois, Bubsy, burzum, Cabal, ComicBookGuy, Corteg, Cr4sh, crush, DankoKonik, Darker, Darth Raelchi, DAxik, Deckard, Dezodoo, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Drekorian, dr_benway, dvoracekpetr1, Elnie, farb, farnhajt, Filcka, filemon, Filip123, Fimi, Flash, Flowtek, Fos4, Fox01, Golem, Gregory47, hanocri, Hebled, hellblazer, HellWeber, herrman, hiro666, hromotlk, Hulik, husakpetr93, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, J.T.honza, James, Jimbeam90, JimmyII, jindroush, Josh, kadas97, kallenved, Karel Sec, Karolín78, keNNoslaw, kinak, Kokuun, komik.sx, Kunden, Lachvos, lacoste, Lamahe, Leland, Light, Lobok257, luky.kuky10, Malachias, malejmates, markic, mart.in, Marthy76, Matejrychly89, Matthew, mcleek, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, mikina, mineralk, misa, MisaSutcliff, mozzu, MP, Mrfko, mrkirby, mstefl, mywiel, M_M, namdnas, Nezbi, Nightmare, Noci, NOD82, Nomad, noMster, Norri, NylKasbri, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paja78, pavouk, pearlxjam, Pekario, perper, Pjenkus, Poseidon1978, Qee, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, razielus, Rety, Ricarderon, Rich, robertsedmik, Rocksteady147, rockyt, rooty, roswelll, Rowan, RudyRod, S313, sala, Salien, Scaleo1, schefik, Schramm, Šedo, Shin, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, Spike, Staník, StanleyHu, Stlucius, suricattaontheway, syon, terrordemon, the.kasztan, TIM.biker, Tomasino79, tomastrejbal, Tomket.Tom, Tommy Monaghan, TommyBOYER, Tony TwoDee, TonyT, Traum, Trevelyan, Ukko, vallyslayer, VasaX, Velkej šéf, Vojtěch 393, vteco, xintax, xxaannddeerr, Zavulon, Zbysek2410, zdenur, zlejzmrd
Chce (14)
besikv, charvos, deadpool, HevyEli, Himlik, Kil-Khal, Macek78, Mamut12, Maryl, Maty48, Sidi Santini, spot, Tomate, WEAPONE
Shání (4)
HevyEli, Kil-Khal, Maryl, Tialster
Nabízí (2)
Abstinent, Fox01