Přebal zadní
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Uprostřed studené války spadne poblíž východního Berlína záhadný mimozemský objekt. Okamžitě se rozbíhá tajný průzkum pod vedením sovětské armády. Ani Američané nechtějí zůstat pozadu. Naštěstí mají v Berlíně svého muže – agenta Herringa, jenž je tajně nasazen ve Stasi.

Po dlouhých letech špionážní práce však Herring pomalu přestává věřit ve své poslání. Zatím netuší, že ho jeho nová mise postaví proti síle natolik mocné, že by mohla způsobit konec celého lidstva. A čím blíže se dostává k pravdě, tím bolestněji si uvědomuje, že má co do činění s čímsi, co nedokáže nikdo ovládnout ani zadržet.

Obsahuje sešity série Strange Skies Over East Berlin #1-4 (říjen 2019 - leden 2020).
Desky totožné s přebalem.


Scénář
Lisandro Estherren, Jeff Loveness
Art
Lisandro Estherren
Ink
Lisandro Estherren
Barvy
Patricio Delpeche
Obálka
Patricio Delpeche, Lisandro Estherren
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Radek Chaloupka, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
drama, sci-fi, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7652-040-0 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
415 g
Stran
128
Cena
599 Kč
Originál
Strange Skies Over East Berlin (Boom! Studios, 2020)
  • louza
    Skupina "hrdinů" žijící své životy ve lži za ostnatým drátem východním bloku, se tu setkává s mimozemskou entitou, která je kupodivu nechce sežrat. Ale provede jim něco mnohem horšího. Ukáže jim pravdu. O nich samých i sobě navzájem. Nápad výborný, zpracování možná až příliš alternativní. Kresba i atmosféra je skvělá, ale autor toho moc nevysvětluje a čtenář musí mnohé pochytat přímo ze vzduchu. Přesto nakonec po čtvrthodinovém rozjímání po dočtení knihy ve finále dobrý dojem a spokojenost. Rozhodně zvláštní počin, který se vyplatí projít si v jediném čtení dvakrát. Mainstream nečekejte.
  • sedw
    Nemůžu říct, že mě komiks nebavil, ale příběhově v podstatě nemá moc co nabídnout. Na mě působilo jako čistá pocitovka, takže se mi četlo dobře, ale je to něco, k čemu se nevrátím právě kvůli tomu, že dějově se komiks po prvním přečtení vyčerpal. Kresba byla parádní a připomněla mi 30 dní dlouhou noc.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš19.12.2022 07:55Podivné nebe nad východním Berlínem
    Relatívne náročný komiks, ale pravdupovediac čakal som ho ešte „ťažší“. Užil som si zvláštnu jazdu na zvláštnom koni. Som nadšený, že sa český komiksový trh dostal na úroveň, že bez problémov zvláda takéto kusy, teda kusy, ktoré by ešte pár rokov dozadu boli označené za nepredajné a teda „nevydateľné“. Comics Centrum je odvážne vydavateľstvo, ale toto je odvážne aj na nich. Scenár Jeffa Lovenessa je skvelý, originálny, živý a nepredvídateľný. Je to niečo iné (po príbehovej stránke), než sme bežne zvyknutí. Výborné sú i farby Patricia Delpechea a samozrejme vskutku úchvatná, nezameniteľná kresba jedinečného Lisandra Estherrea (pre všetkých troch pánov ide v našich končinách o debut). Tento komiks je skôr o pocitoch, než o zápletke. Ponúka vskutku širokú paletu podmanivých emócií a námetov na myšlienky. Bonusy sa rozprestierajú na cca desiatich stranách a sú pomerne chudobné (galéria obálok, medailóniky autorov), ale lepšie ako nič a k tomu tvrdá väzba, prebal, skvelý papier a fajnová (fialová!) lacetka.
  • trudoš
    trudoš editor27.9.2022 11:01Podivné nebe nad východním Berlínem
    Delší než bylo třeba, přesně o dva finální sešity. V prvním autor nahodí udičku, v druhém zatáhne a ve třetím a čtvrtém popouští vlasec tak dlouho, až štika vezme roha. Uznávám, že v tomhle ohledu jsem až příliš velký fanda klasické science fiction, abych zápletku nebral jinak než jako alegorii psychotického života agentů v hlubokém utajení, protože obsahově toho Jeff Loveness o mnoho víc nenabídne. Úplně zapomeňte na nějaké to oťukávání třetího druhu, tady se dějí věci čistě proto, aby se děly. To už i vetřelec mi přišel sympatičtější, protože tam jsem bez problémů chápal komu o co jde. Na druhou stranu, první polovina příběhu je naprosto bravurní. Tvůrcům se podařilo perfektně vystihnout hutnou atmosféru nikdy neutuchající paranoie východního bloku, což okořeňuje motiv ztroskotání/přistání čehosi zcela neznámého. A právě v momentu, kdy jsem se začal těšit na drama, vyprávění sjelo do vyčítavě snové roviny, ve které zůstalo až do samého konce. Alespoň že epilog vylepšil celkový dojem.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin10.12.2021 23:36Podivné nebe nad východním Berlínem
    Generická scifárna v kulisách východního bloku.
  • delsemela
    Nevím, čekal jsem tedy o hodně víc ! Nádech hororu tam sice byl, ale pro mně to totálně zabila hrozná kresba. Knihu jsem dočetl se sebezapřením, prostě to nebavilo ikdyž námět byl určitě dobrý, ale celkově jsem to nějak prostě nepochopil. Trošku přešlap.
    celkový dojem: 45%
  • faster86
    Nápad dobrý, prostředí dobré, kresba dobrá, první dva sešity mě bavili - potenciální nádech hororu.. ale pak se to zlomilo v kdo ví co a přestalo mě to bavit.
  • Walome
    Walome mecenáš10.8.2021 14:04Podivné nebe nad východním Berlínem
    Komorní paráda, kterou jsem slupl za jedno pohodové letní posezení (okej, za dvě, protože děti). Parádně nakresleno, povedená atmosféra, funkční děj. Příjemný překvápko, jsem rád, že to tady vyšlo.
  • suricattaontheway
    suricattaontheway9.5.2021 12:08Podivné nebe nad východním Berlínem
    Za mne paráda. Užil jsem si to. Úžasná kresba. Myšlenky a podtext, který nutí přemýšlet. Chtěl bych toho ale víc, další díl, bral bych to jako úvod. Souhlas s M_M.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.5.2021 10:11Podivné nebe nad východním Berlínem
    Oj, tak tohle bylo mnohem slabší, než slibovala nadějná anotace, nadějná zápletka, nadějná kresba, nadějné kulisy i dosti zajímavá první kapitola. Poté to sklouzlo k vágnímu, ne dobře vystavěnému příběhu, který se tváří, že se zamýšlí nad těžkými psychologickými a osudovými otázkami, ve skutečnosti ale jen tak během rychlého skládání mrtvol banálně plácá...

    Celkový dojem: 40%
  • Palebras
    Jak již bylo řečeno, jedná se o krátký na pocitech založený komiks, který ve své podstatě nemá žádný kloudný příběh a konec se dostaví velice rychle. Nebyl jsem úplně rozhodnut, zda do Podivného nebe nad východním Berlínem jít či nikoliv, ale lokace východního Berlína kam je příběh zasazen, špioni, studená válka a mimozemšťani, mi dávali naději a příslib, že v téhle kombinaci to bude prostě sázka na jistotu. A ona to taková sázka na jistotu zase nebyla.. Z východního Berlína vidíme velké kulové, protože skoro celý děj je zasazen do krytu, který kdyby ležel pod ulicemi Havířova, tak nepoznáme rozdíl, špióni zde hrají houby roli a prostě celkově všechno je jen kulisa, která má čtenáře nalákat na něco většího a sofistikovanějšího, než ve finále dostanou. Škoda, protože tohle mohlo být hodně zajímavé. Takhle hodnotím jen jako průměr!
  • Jan Janšta
    Jan Janšta28.4.2021 19:49Podivné nebe nad východním Berlínem
    Moje druhé první hodnocení a hned musím být kritický. Příběhově vyprázdněné, atmosfericky nakreslené ztvárnění scénáristovi krize. Proč bylo k vydání vybráno zrovna toto dílko jsem úplně nepochopil, ale doba zdá se přeje vyprázdněnosti.
  • Karel Sec
    Kresba super, to jsem si vychutnal. Děj je zajímavý a umím si představit jak to mohlo vypadat, kdyby tam byl lepší story telling. Je tam totiž spousta balastu a hrozných žvástů. Postavy jsou klišé, ale ta béčkovost je asi naschvál. Takže já nevím. Hodnotím to spíš kladně, ale nemyslím si, že se k tomu někdy vrátím.
  • Fry
    Podivné nebe nad východním Berlínem - 'The truth is out there'... variace na Akta X v trochu depresivnějším stylu připomínající ty nejlepší béčkové detektivní thrillery 70' let. Jak píše Zack, tohle je pocitovka, v podstatě poema nad smyslem pravdy, lži a touze přesvědčení o konání dobrých úmyslů. Tohle se určitě nebude líbit každému, své příznivce si však, věřím, najde ... Za mě 4*!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.4.2021 16:58Podivné nebe nad východním Berlínem
    Tak tohle bylo fakt překvapení. Totální slabota. Nudné a nezáživné. Dějová linka tam vlastně není. Jenom kecy a rádoby o něčem. Autoři si řekli, co asi dneska udělají, co tu ještě (ne)bylo, a vybrali si asi tohle. Hmm, jako proč? Co tím chtěl kdo říct? Jestli to má být další pokus o navázání na tradice pulpové fikce, tak to se jim asi povedlo, ale mě tohle nechává chladným. Plytké a bez výrazu. Navíc, co chtějí vlastně autoři rozehrát na tak malém prostoru 4 sešitů? Kresba byla docela fajn, proto 2 hvězdy.
  • M_M
    Podivné nebe nad východním Berlínem je další lahůdka, kterou si zřejmě nebude schopen vychutnat každý. Ale co, kaviár, ústřice a lanýže také nechutnají každému. A přemýšlet o existenciálních otázkách, malicherností nicotných hmyzích životů lidských a absurditě soupeření se také nechce každému. Sedne-li Vám ale úchvatná mrazivá atmosféra a mystický příběh s hlubokým podtextem a vyzněním, těšte se na znepokojené převalování v posteli a hloubání, dumání a přemítání.
    Tohle je další z toho mála "komiksů", které byste neměli číst pro zábavu, ale číst byste jej rozhodně měli.
  • Zack
    Mi přišlo, že je to tak o dva sešity delší, než to mělo nebo muselo být. Visual je super, má to trochu Templesmith vibe. Vůbec jak to tak píšu mi to trochu připomnělo Fell, i ta story je vlastne taková Ellisovka, kdy se reálie proplétají s mystikou a i když je to žánrově vlastně sci-fi, tak to nakonec není ani moc důležitý. Nevim proč to u nás vyšlo. Není to špatný, není to ani nijak extra dobrý. Je to spíš pocitovka, příběh je druhotný.
10151771
Četl/a (65)
123peta, 2Hitman3, 2scha, BadBoy, calvin10, Darth Raelchi, delsemela, Dezodoo, Draco nobilis, farnhajt, faster86, foudy, Franta z Čokolády, frantavasil, Fry, Garp, George Walker Bush, Georgíno J., gongon44, Hades, HevyEli, house192, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, James, Jan Janšta, jeanbaklajean, Jimbeam90, karl173, KarlosJB, Keno, kinak, KOWE, Lachvos, lacoste, Light, Lobok257, Mamut12, mineralk, MP, Mr.Plysh, oleav, Onkel 1928, Paja78, Palebras, Poseidon1978, RadimNemec, RaidcomH, RaptoR, rockyt, S313, sedw, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, terrordemon, Tony TwoDee, trudoš, Walome, Yaromil, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
(110)
2scha, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, burzum, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, Const.ex, D.K.Logic, Dali, Deckard, delsemela, DEmnoG, Dezodoo, Dinik, Draco nobilis, farnhajt, filemon, Fox01, Franta z Čokolády, frantavasil, Fry, Georgíno J., gongon44, grinder, gumidekmedvidek, Hawwwran, herbert, HevyEli, Hlousks, house192, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, Jan Janšta, jankie, jeanbaklajean, Jimbeam90, Karel Sec, karl173, Kazumaki, Keenkeen, Keno, kinak, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, lacoste, Lobok257, maara, Mamut12, mcleek, mikado, MIKER65, mineralk, Mitak, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Nightmare, Olesh, Onkel 1928, Paja78, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PH79, Poseidon1978, raenius, RaidcomH, RaptoR, rockyt, Rumburaq, S313, Saran, schefik, Šedo, sedw, Skot, sleepless, Sole, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, Tialster, Tomate, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, vishnar, vranakx, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (4)
besikv, CSE_AC/DC, Lojza, Pizza Guy
Shání (2)
CSE_AC/DC, GeorgeeW
Nabízí (3)
Jimbeam90, karl173, sedw