• delsemela
    delsemela13.10.2023 09:49Košík plný hlav
    Od Hilla jsem čekal přesně něco na tento způsob ! Po famozním Plášti je to zase parádně vymyšlený příběh, autor má opravdu neuvěřitelnou hororovou fantazii ! Za všechno tady může jedna vikingská sekyra, která proplétá celý příběh, kde nejsou hluchá místa a děj pořádně odsýpá....K tomu všemu skvělá kresba jako z 80-tkového ABC, úplně jsem se na tom americkém venkově viděl :-) , Obálka a bonusový materiál jednoduše top ! DC black label vydává dobrý pecky !!! za mne opravdu skvělý počin !!!

    celkové hodnocení: 90%
  • delsemela
    První příběh je velmi povedený po stránce ilustrační, opravdu velmi povedená oku lahodící kresba. Samotný dějový obsah je taktéže dobře napsaný , to když tučnák vystoupá ze dna až na samotný vrchol - jo tohle by šlo ! Zajímavý je polostřet tučnáka s Batmanem, tam mohlo jít do tuhého :-) , za mne skvělá jednohubka !!!
    Druhý příběh mne docela vyrazil dech jak kresbou ,tak svou brutalitou a v neposlední řadě i scénářem. Tom King tohle prostě umí, je to děj plný strachu, bezmoci .....jde z toho docela hrůza ....druhý příběh je naprosto skvělá záležitost. Všem tento komiks doporučuji

    celkové hodnocení: 85 %
  • delsemela
    delsemela6.9.2023 14:06Daredevil: Rok jedna
    Daredevila jsem znal zatím jen z filmů a seriálů a jakožto Marvelovského hrdinu jsem si ho chtěl vychutnat i na poli komiksu. A jako prvotní seznamovací kousek před čtením ( 4 větších omnibusů) s touto postavou se mi Daredevil - rok jedna líbil hodně.
    Příběh je výborný, na seznámení s hlavními protagonisty tak akorát dlouhý. Kresba mi k tomu celkově tak nějak seděla , je docela temná, opravdu zajímavá, souboje dobře krvavé a z tvrdého ranku....Celé čtivo jsem sloupl jedním nádechem a už se opravdu hodně těším na ty zmíněné omnibusy. Daredevil jako postava mi hodně sedí i ten jeho kámoš z vysoké, je to takové lidské počteníčko...takže celkově spokojenost. PS: Sám jsem zvědavý na vyústění vztahu s Elektrou a taky na to jak se tam bude následně vyskytovat Stick a jeho tajemný pobočník....+ samozřejmě Kingpin a jeho nástrahy :-)

    celkové hodnocení: 80 %
  • delsemela
    Za mne naprosto fantastický komiks ikdyž trochu náročnější na celkové pochopení, příběh je výborný - vtáhne Vás to do děje a už nepustí , probouzí to ve mne zamyšlení nad světem jako takovým ....v tomto velkém formátu je to něco parádního, tuhle kresbu mám moc rád, každopádně se k tomu asi někdy ještě vrátím, abych to celé ještě znova vstřebal a dovysvětlil si v hlavě některé niance. Jinak teda opravdu velké dílo....

    celkové hodnocení: 100 %
  • delsemela
    delsemela7.7.2023 22:30Přístav Země / Zatmění
    Velké kolosální dílo od mých oblíbenců z Mighty Boys !!!
    A taktéže jejich první kniha která vlastně vyšla a dostala se mi do ruky. Už jen potěžkat tuhle bichli je opravdová slast !
    Jsou to ucelené dva scifi příběhy, které bych asi osobně ale vydal zvlášť a nepojal je touhle formou ikdyž na druhou stranu beru,že to byl začátek produkce nového vydavatele a chtěl se blýsknout něčím co tady ještě nebylo ....Každopádně bych to viděl asi tak,že u prvního scénáře Přístav země se mi velmi zamlouvá spojitost a myšlenka styku s mimozemskou civilizací ,ale na druhou stranu se mi moc nezamlouvá konec této ságy, který je dost otevřený a vybízí jen k určitému toku myšlenek jak by to vlastně mohlo dopadnout ? Druhý příběh mi zase přijde i lépe namalovaný (hodně zajímavě) a i příběh je vymyšlený opravdu solidně až na nějaké překombinovanosti postav ve kterých jsem se posléze trochu ztrácel ! Každopádně postapokalyptický New York vypadá fakt skvěle a dotváří hustou atmosféru. Kdyby se tohle opravdu stalo,tak si to vážně moc neumím představit (bylo by to jedním slovem - šílené) ovšem myšlenka slunce jako zkázy tvora je fakt crazy !!!
    Co musím zmínit je famozně zpracovaná kniha (takový top papír jsem snad v ruce nedržel) a vypadá to ,že se to snad ani po několikátém přečtení nerozletí)....prostě kolos jak má být """ !!! Tímto prvním počinem se u mne Mighty Boys zařadili na vrchol vydavatelů a mám od nich vlastně všechny knihy (většinou sběratelky) a vždy se nemohu dočkat s čím zase pan Štěpánek přijde v další vlně :-)? Jsem tedy rád,že jsem knihu tehdy ukořistil a jako milovníka scifi je na mém seznamu hodně vysoko...

    celkové hodnocení: 90%
  • delsemela
    delsemela7.7.2023 22:00Místo činu
    Prostě Brubaker !!! Můj oblíbený ne-li zřejmě nejoblíbenější autor detektivních ság v komiksu ! Tohle rané dílo je prostě skvělé, opět famózně vymyšlené plné menších i větších zvratů a ikdyž to není tak monstrózní kolos jako např. CRIMINAL - pořád je to krimi na stejné vlně - alias na velmi dobré vlně ! Ono vymyslet dobrou kriminálku je notabene velký kumšt, to když musíte být před čtenářem o dva sloupky dopředu a mít vše propracované do nejmenšího detailu a vše vám musí do všeho správně zapadat....jo tak tohle je přesně Ed :-). Ten na této vlně jede už hodně dlouho a poprávu je králem noirového Crimi. Vždy mi lahodí v hlavě jak mi ty jména a spojitosti všechny šrotují a spojuji všechny vztahy dohromady a vždy se nestačím divit jak to skvěle zase autor poskládal ! Tady tomu není jinak.....někdy mne až vede k zamyšlení jak se autor brodí v těch největších lidských sračkách v podobě drog, chlastu či vraždách - on si v tom prostě jede svoji vlnu ( nevím jaký život žil jako mladiství a pokud by nikdy nesklouzl na horší stranu zákona tak má jednoduše neuvěřitelnou představivost a mozkovnu k tomu)
    K tomu všemu spolupracuje s top malířem Philipsem u kterého jsem si už na jeho kresbu jednoduše přivykl a tohle duo společně vytváří tradičně skvělé dílo. Těžko mohu hodnotit kam bych Místo činu zařadil jestli na pomyslný pidestal za Criminal a nebo někam jinam bo nemám ještě načtené všechny autorovi věci jako Fatale, Zabij, Velvet ovšem tohle řadím opravdu hodně vysoko. Komisař Herriman mi jaksi přirostl k srdci a klidně bych z jeho repertoáru přečetl další bichli :-). Tohle jsem si tedy opravdu náležitě vychutnal a tímto chválím BB art že se tomuto autorovi tak skvěle věnuje...za mne je ED prostě král !!!

    celkové hodnocení: 90 %
  • delsemela
    Jednoduchý scifi příběh na odreagování s velmi pěknou kresbou kvůli které jsem zvolil nakonec vyšší známku pro celé dílo.
    Prostě celkově to neurazí ,ale že bych na to za xlet vzpomínal jako na naprostou topovku tak to taky říci nemohu.
    Vše dost zachraňuje velmi pěkná kresba alias takový šálek si prostě nechám líbit :-), k tomu všemu jako překvapení (vlastně zadarmo)na konci roku - tak to je tedy taky velká lahoda :-)...prostě díky Mighty Boys !

    celkové hodnocení: 70%
  • delsemela
    delsemela7.7.2023 21:19Cyberpunk 2077: Trauma Team
    Nebylo to úplně průserové ,ale na mé vlně skvělé herní adaptace jsem očekával větší nálož ,která se mi jaksi nedostala ...
    Příběh považuji za docela průměrný a stejně tak i kresbu,která to určitě nezvedá na nějakou pomyslnou značku směrem nahoru !
    Za mne docela nevyužitý potenciál a já jsem jenom zvědavý zda další příběhy z tohoto multiversa pojedou na stejné nebo snad lepší vlně? Crew mají v tomto roce vydat další příběh, tak snad se to pohne směrem k lepšímu.... Tenhle je prostě těžký průměr ....

    celkové hodnocení: 65%
  • delsemela
    delsemela7.7.2023 21:11Cesta kostí
    Syrové drama z dálného východu (Ruska) okořeňené mystickou postavou, zajímavou kresbou místy až spadající k hororové scenérii s celkem předpokládaným koncem. Samotná ilustrace se k tomuto komiksu hodí náramně, škoda že celkově jen působící jako malá jednohubka. Každopádně ač krátká tak výstižná mozaika hrůz Ruska, jeho gulagů a celkové syrovosti této země je z toho cítit náramně. Takže za mne určitě povedené....

    celkové hodnocení: 80 %
  • delsemela
    delsemela5.7.2023 21:24Matka (sběratelská varianta)
    Jak moc Lemireho úplně nemusím (vlastně nemusím hlavně jeho kresbu), tak tohle dílo je velký majstrštyk ! Velmi působivý scifi příběh, který mne rozbil hned v zárodku :-) !!! Takový pekelný zvrat jsem nečekal ani náhodou ... Do poloviny příběhu je to nadmíru skvělé, pak se to místy trošku táhne, ale celkově je to velmi zdařilý počin. Celé jsem si to potom představoval v mysli a je to prostě hodně zajímavý příběh, který čtenáře okamžitě připoutá a chce rychle vědět konečné stanovisko celého rozuzlení. Co se týče kresby tak mi ze začátku moc neseděla,ale pak mi už přišla i celkem taková scifi zdařilá...takže bych neměl velké výtky ( hlavně že to nekreslil sám autor scénáře :-) ). Když to shrnu tak se tady opět Mighty Boys trefili do mého vkusu, dělají opravdu zajímavé věci, které mají určitou hloubku. Kvalitně je i zpracování celé knihy, zvlášť přední hřbet knihy je nádherný ! Tohle je prostě kvalitní dílko, akorát je škoda,že to nebylo ještě trošku více příběhově rozvrstvené ,ale jako větší jednohubka to je suprovka :-)

    celkové hodnocení: 85%
  • delsemela
    Za mne naprosto fantastický komiks ikdyž trochu náročnější na celkové pochopení, příběh je výborný - vtáhne Vás to do děje a už nepustí , probouzí to ve mne zamyšlení nad světem jako takovým ....v tomto velkém formátu je to něco parádního, tuhle kresbu mám moc rád, každopádně se k tomu asi někdy ještě vrátím, abych to celé ještě znova vstřebal a dovysvětlil si v hlavě některé niance. Jinak teda opravdu velké dílo....

    celkové hodnocení: 100 %
  • delsemela
    delsemela27.1.2022 13:03Jágr, legenda
    Krásné komiksové zmapování našeho nejlepšího hokejisty Jaromíra Jágra v jeho nejlepší štaci Pittsburghu a také v české hokejové reprezentaci. Výborné povídání o jednom z nejlepších hráčů všech dob vhodně doplňují dva zámořští komentátoři ,kteří mají opravdu dobré postřehy a glosují současné i historické fakta ze slavné ligy NHL. Kniha se mi líbí i po grafické stránce , některé momenty jsou parádně nakreslené a dobře vystihují dané témata z hokejového zákulisí. Z knihy je poznat Jágrova absolutní sportovní velikost , protože když byl na vrcholu byl to dozajista x let nejlepší hráč planety ! Duo které vytvořil s další legendou tučnáků Lemieuxem doslova trhalo rekordy a poprávu se na ně vzpomíná jako na jednu z nejlepších dvojic s pukem v historii. Kniha končí cca v polovině jeho kariéry a zasloužila by i pokračování a zmapování jeho štací ve Washingtonu, Rangers či ruském Omsku a dalšímu návratu do NHL ! Popřípadě i návratu po letech do Kladna. Každopádně tento komiks vřele doporučuji všem sportovním nadšencům a pokud někdo hltá Jardovu kariéru celý život ( tak pro něho je toto dílo NUTNOST)

    celkové hodnocení: 80%
  • delsemela
    delsemela4.12.2021 13:50Batman: Svět
    Komiks Batman Svět se mi jako koncept docela líbil,ale na můj vkus jsou prostě příběhy málo rozvinuté a krátké ! Ono se nelze divit když měl každý autor z daného státu k dispozici jen cca deset stran. I přesto jsou některé příběhy velmi povedené a i po ilustrační stránce se mi některé příběhy velmi zamlouvaly. Mezi nejlepší příběhy dle zemí řadím Španělsko, Německo, Česko. Vůbec nejlepší story mne upoutal ruský autor, to mi přišlo jako ze života = takový pěkný doják :-) Kresby jsou většinou velmi zdařilé a každý autor má svoji techniku a rukopis. Jako celek mi to ale přijde celkově průměrné dílo. Každopádně od některých autorů bych chtěl v budoucnu určitě velký plnohodnotný příběh. PS: abych nezapomněl co se týče našeho příběhu a kresby = pokládám počínání Kopřivy se Suchánkem určitě k těm lepším ! Kresba je velmi povedená a taky dobře zasazená do příběhu československé kumunistické Prahy. Prostě jsme se neztratili - velmi povedené !

    hodnocení: 65%
  • delsemela
    delsemela4.11.2021 21:40Plášť - edice deluxe
    první příběh byl dost zvláštní až docela ulítlý, místy jsem ho moc nechápal,ale v celkovém kontextu se mi to nakonec zamlouvalo stejně tak i kresba ! Druhý navazující příběh je ale jiná káva, to mne pohltilo totálně a žral jsem doslova každou stránku zejména v tom co bude hlavní hrdina provádět za hrůzy v dalším rozvoji příběhu. Wau !!! Opravdu mne to dostalo prostě... Kresba výborná, celkově opravdu strašně zajímavé dílo s místy až brutálními scénami, jako líbilo se moc...určitě zajímavý námět i k zamyšlení , prostě docela šílený počin
    celkový dojem : 85%
  • delsemela
    Nevím, čekal jsem tedy o hodně víc ! Nádech hororu tam sice byl, ale pro mně to totálně zabila hrozná kresba. Knihu jsem dočetl se sebezapřením, prostě to nebavilo ikdyž námět byl určitě dobrý, ale celkově jsem to nějak prostě nepochopil. Trošku přešlap.
    celkový dojem: 45%
  • delsemela
    delsemela16.9.2021 14:29Banda #02: Nakládačka
    Po prvním díle šla kvalita trošku dolů, ale pořád to má šmrnc, humor a sprostotu ! První dějiství je spíše detektivka a ve druhém se mi ten výlet do Ruska docela zamlouval, tam už zasahovala Banda jako taková. Každopádně zjištění,že už další komiksy Bandy u nás nebudou vycházet mne obrovsky zklamalo !
    celkový dojem: 80%
  • delsemela
    delsemela16.9.2021 14:16Banda #01: Karty jsou rozdaný
    drsný, sexistický, humorný a správně ulítlý první díl , kde se odehrává výborná zápletka a dochází k seznámení s postavami.
    Mimochodem je to i místy dobře brutální a plné násilností což každému nemusí vonět čili takový docela kontroverzní komiks, který mne ale velmi zaujal ! Kresba je naprosto výtečná, autor scénáře Garth Ennis je mým oblíbencem, komiks se četl tzv sám a já se už těšil na další díly
    celkový dojem: 90%
  • delsemela
    delsemela16.9.2021 11:29Zatmívačka
    Výborný scénář, který je skvěle propracovaný do nejmenšího detailu, k tomu opravdu skvělá kresba s perfektními barvami. Příběh vtáhne, postavy jsou uvěřitelné, místy jsem si opravdu připadal jako kdysi dávno v Hollywoodu na konci 50 let. Každou novou kapitolu jsem doslova hltal. Na konci jsem ale pořád čekal na nějaký velký zvrat, něco velkolepého, na nějakou nečekanou zápletku. Happyend sice nenastal ,ale i tak dopadla další spolupráce mých velkých oblíbenců Eda Brubakera a Seana Phillipse na jedničku !
    celkový dojem: 90%
  • delsemela
    delsemela7.11.2022 12:32Pindárna
    Zdravím
    Mám dotaz ...kam patří nové dílo Rorschach nebo -li jaká je posloupnost jednotlivých dílů jak se mají číst v jakém pořadí ? Je to takto ???
    Co se týče návaznosti. 1./ Strážci, pak 2./Znovuzrození superhrdinů DC ???
    https://comicsdb.cz/comics/7031/znovuzrozeni-hrdinu-dc
    dále pak 3./DC: Batman/Flash: Odznak ???
    https://comicsdb.cz/comics/7644/znovuzrozeni-hrdinu-dc-batman-flash-odznak-batman-flash
    A pak 4./Hodiny posledního soudu 1,2 ???
    5./Před strážci ???
    a kde je Rorschach
    díky za info
  • delsemela
    delsemela4.4.2022 14:01Pindárna
    Zdravím, vyšel u nás někdy komiks Reckless od Eda Brubakera ...nikde jsem to bohužel nedohledal ?
    Měla by to být 4 dílná serie.....
    díky za info
  • delsemela
    delsemela31.3.2022 14:05Pindárna
    Zdravím,

    prosím mám takový blbý dotaz,ale prosím Vás nevíte náhodou v jaké posloupnosti mám číst uvedené komiksy :-) (ať mi to navazuje)
    díky moc za info viz dole

    Před strážci: Komediant / Rorschach
    Před strážci: Minutemani / Hedvábný přízrak
    Před Strážci: Ozymandias / Karmínový korzár
    Před Strážci: Sůva / Dr. Manhattan
    Strážci

    díky moc
  • delsemela
    delsemela19.10.2021 12:17Pindárna
    Zdravím, nevím kam napsat svůj dotaz tak se ptám tady: prosím jaká je posloupnost u komiksů Strážci ??? 1./ Strážci a potom je co ? Hodiny posledního soudu 1 ,2 a nebo 4 díly Před Strážci ??? díky za info ...chci prostě jenom vědět jak to na sebe navazuje ?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 24 (cca 15817 Kč)
Mám: 272 (cca 150361 Kč)
Chci: 1976 (cca 807247 Kč)
Sháním: 109 (cca 62504 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 19 (cca 13467 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0