• Const.ex
    Shodou okolností jsem Jeruzalém začal číst v srpnu, kdy začíná i sama kniha, takže jsem si každý následující měsíc přečetl jen danou část. Doslova jsem tedy Rok v rozděleném městě strávil spolu s autorem. Určitě zajímavá zkušenost s knihou, kterou všem doporučuji. Zároveň jsem tak během roku měl spoustu času, abych si nastudoval doplňkovou četbu o Jeruzalémě, Izraeli a celé oblasti Blízkého východu. Oprášil jsem žalostné znalosti ze školy a k nim přidal hodně nového. S tím je ale spojena moje jediná a zároveň velká výtka. Ze samotné knihy jsem se zas tolik informací nedozvěděl. Samozřejmě to nebylo ani cílem. Nejedná se o encyklopedii. Ale autor tady často něco jen naťukne a jde hned od toho. Z předchozí knihy - Barma - jsem takový pocit rozhodně neměl. Vše podstatné bylo už na stránkách knihy a čtenář tolik netápal. Byl to mnohem více ucelenější zážitek. Jeruzalém v tom jde jen tak po povrchu. Škoda. || Mám také dojem, že kdybych Jeruzalém přečetl na jedno posezení, tak bych dal nižší hodnocení. Ten rok knize hodně přidal.
  • Const.ex
    První dva svazky komiksové série World of Warcraft mám rád (o dalších dvou se ve slušné společnosti snad ani nemluví). Dokonce i Ashbringer mě docela bavil. Warcraft lore mám hodně načtený (i knihy co u nás bohužel nevyšly) a taky něco málo ve WoWku nahráno (hlavně kvůli příběhu). A musím s radostí přiznat, že tohle se mě opět líbilo. Známe lokace + zajímaví hrdinové + super kresba = parádní počtení. Potěšila taky část oficiální WoW mapy na konci knihy.

    Co ale nepotěšilo, byl ten zprasený font na vysvětlující dvoustraně na začátku knihy. Kdybych si knihu kupoval v knihkupectví, tak ji tam možná i nechám. Hrůza.
  • Const.ex
    Const.ex1.1.2023 23:44Trojka (sběratelská verze)
    Příběhem jde o slabší komiks, který ale kniha vynahrazuje výbornými bonusy a to především rozhovory s profesorem Hodkinsonem - odborníkem na starověkou Spartu. Kdyby tyto rozhovory byly natažené na celou knihu, tak bych se vůbec nezlobil. Po dočtení celé knihy jsme si tu "komiksovou vložku" přečetl znovu, ale názor na ni se mě nezměnil. I když jsem měl větší povědomí a vhled do problematiky, tak příběh byl stále stejně slabý.
  • Const.ex
    Const.ex7.4.2022 10:44Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    O WH40K téměř vůbec nic nevím a nikdy jsem nechápal tu fascinaci u ostatních. Už chápu!
  • Const.ex
    Const.ex3.4.2022 10:56Barbar Conan #04: Kitaj
    Na Conana hodně slabé. Po minulém dílu jsem se těšil na dobrodružné objevování Kitaje, ale po přečtení knihy musím konstatovat, že jsem se vlastně nic moc nedozvěděl a hlavně neobjevil. Přitom by tam Conan mohl prožít klidně i 3-4 knihy. Je toho tolik "asijského", co by mohl Conan objevit, utkat se s tím nebo to třeba jen uloupit. Je to celé dost odfláknuté. Škoda.
  • Const.ex
    Const.ex13.12.2021 08:52Netvora #04: Vyvolená
    Jak to má čtenáře bavit, když ani výtvarníci Takedu očividně postavy nebaví/štvou? Příklad za všechny je postava Yafaely. Na prvním panelu, na kterém se v komiksu objeví, má rohy a na dalších třech zase rohy nemá. Když se objeví znovu, tak nejdříve nemá a pak zase má. A takhle to jde pořád dokola. Celkově vizuál oproti prvním svazkům hodně upadá a scenáristicky se z toho stává nudná telenovela. Už mě ani nezajímá, jak to skončí. S touto sérii končím.
  • Const.ex
    Ale samozřejmě nevím, jak překladatel dostává práci zadanou a v jakém časovém rozestupu obě poloviny knihy překládal. Pokud si ale kvalitu a konzistentnost práce nehlídá sám , tak je to rozhodně na odpovědném redaktorovi. To máte tak, když zaměstnáváte lidi, které asi ani samotné nebaví číst celé knihy, které vydávají.

    Ale zpatky ke knize samotné. První polovina je stará dobrá kvalitní Lady Mechanika, ale druhá dějově trochu pokulhává. Nejdříve prolog nadhodí další zajímavé téma, ale pak se vaří z vody a jde se jiným směrem. Trochu se bojím, že než vyjde další díl, tak to čtenáři zapomenou a budou se muset vracet doprostřed! této knihy, aby se zase zorientovali. To je trochu škoda.
  • Const.ex
    Nemůžu si pomoct, ale druhou polovinu knihy pro mě zabil sám překladatel, který v první polovině překládá postavu pana Lewise jako anglického gentlemana a v druhé hovoří moravštinou. Je to neskutečně rušivé a nechápu, proč to musí "bét". Knihu bych mu nejradši vrátil, aby si ji celou přečetl a opravil.
  • Const.ex
    Const.ex13.4.2020 19:26Conan #05: Darebáci v domě
    Četlo se to opět velice dobře (na Conana od CC nedám dopustit), ale neustále jsem měl pocit, že tu trochu něco nesedí. A pak jsem začal číst čtvrtou kapitolu dostal jsem takovou grafickou facku jako už dlouho ne. Richard Isanove a jeho coloring čtvrté kapitoly (Rudý dům, Rudý kněz) je zločin proti komiksové tvorbě. Je to zarážející vzhledem k tomu, že ostatní kapitoly jsou kolorovány velice dobře a rozdíl je opravdu markantní (konec 4. a začátek 5. kapitoly). Nechápu, jak tahle část mohla být publikována, nebo že pro knižní vydání nebyla dodatečně upravena.

    Jinak je to ale pecka a pro fanoušky Conana povinnost.
  • Const.ex
    Const.ex10.4.2020 08:29Sága Valty
    Kdyby VALGAR byl alespoň o trochu zajímavějším hrdinou, tak to mohlo být i za 5* Takhle celý příběh nesou hlavně vedlejší a charakterově prokreslenější postavy.
  • Const.ex
    Dlouho jsem Astonishing X-Men odkládal a musím si bohužel poděkovat, že jsem si je nepořídil sešitově z US. Protože mě teda Joss dost zklamal. Čekal jsem víc. Mnohem víc :-(
  • Const.ex
    MARV se s tím nese*e... a FRANK taky ne! Tedy pokud někoho zrovna neporcuje. To pak se si dává pořádně načas (tedy MARV... nevím jak FRANK :-)
  • Const.ex
    Const.ex18.5.2012 11:22Batman: Ticho
    11111111: je to první vydání. První vydání takto dohromady (I a II díl).
  • Const.ex
    Const.ex10.5.2012 20:19Superman: Rudá hvězda
    Je mě jasné, že "RUDÝ SYN" zní jako western, ale to si spíše nechám poslat z US v originále, než aby mě tohle hyzdilo poličku...
  • Const.ex
    Const.ex2.11.2011 18:16Alois Nebel (2. vydání)
    První dvojstránka: Mignola v černobílém provedení!!! Druhá dvojtránka: Frank Miller (hlavně na stránce, kde je Němý ve sprše... to už ze Sin City snad líp překreslit nešlo)!!! ...a takhle se to opakuje skoro až do konce! + příběh, který nezaujme = 60%
  • Const.ex
    Fry: Pokud by šlo o záměr, tak to by bylo ještě horší :-D
  • Const.ex
    Co to je za zprasený font na prvních dvou "vystvětlujících" stranách? Malá a velká písmena se tam nelogicky střídají jak světélka na vánočním stromečku. Hrůza!
    Prostě nepochopím, jak se tohle může dostat do finální verze k tisku (s podklady do tiskárny jinak mám už nějaké zkušenosti).
  • Const.ex
    Bylo by potřeba, aby ilustrátora Dana Mora někdo konečně vzal na střelnici. To vystřelování projektilů i s nábojnicemi začíná být trochu trapné.
  • Const.ex
    Const.ex14.12.2020 13:49Žoldnéř #04: Oběť
    Ten detail pro kresbu a funkci je famózní. Když mniši dávají nálože do pukliny v balvanu, jehož výbuchem chtějí uvolnit cestu vodě, tak mají na obou stranách pukliny natažené lana s látkou, která má za úkol odvádět pryč vodu, která už teče vrchem. Takže nálože nenavlhnou. Koukal jsem na ten panel asi 10 minut. Paráda!
  • Const.ex
    Const.ex24.12.2019 12:38Usagi Yojimbo #32: Záhady
    Stejná chyba taky na straně 99.
  • Const.ex
    felis: Protože jsem se na to X-let těšil. A mělo to být prostě jasných 5*, takže 4* jsou v tomto případě velkým zklamáním. Neříkám, že to neprojdu ještě jednou a nesnížím to na 3*, protože i to je bohužel možné... no a pak už to číst radši nebudu vůbec, abych se k těm dvěma hvězdám nakonec nedostal :-(
  • Const.ex
    Azalin: Právě naopak. X-meni jsou pro mě "srdcovka", ale tady mě Whedon úplně minul. Jen co jsem otočil poslední stránku, tak jsem zklamaně musel usoudit, že opravdu nevím, v čem je těchto šest sešitů lepších, než jiné a zajímavější X-men příběhy. Second Coming to prostě není :-D
  • Const.ex
    Const.ex2.11.2021Prodám
    Nedá se jinak, ale potřebuji místo... :-(
    Předání Hradec Králové nebo zásilkovna. Jezdím dost po ČR, takže si i mohu případně naplánovat cestu a při větším odběru to zdarma dovést.

    1.200,- Fatale #01-05 KOMPLET

    2.000,- Y: Poslední z mužů #01-10 KOMPLET

    2.300,- Pochmurný kraj #01-08 KOMPLET

    3.000,- Tomb Raider Archivy S.1-4 KOMPLET

    10.000,- UKK #001 - #060 KOMPLET

    200,- UKK #074: Samotný strach, část první
    200,- UKK #075: Samotný strach, část druhá
    200,- UKK #076: X-Men: Schizma
    200,- UKK #085: Marvel: Počátky - 60. léta
    200,- UKK #087: Doctor Strange: Bezejmenná země, bezbřehý čas
    200,- UKK #088: Fantastic Four: Příchod Galactuse
    200,- UKK #090: The Amazing Spider-Man: Konec Spider-Mana
    200,- UKK #092: Nick Fury: Agent S.H.I.E.L.D.u, část 1.
    200,- UKK #096: Avengers - Zrození Ultrona
    200,- UKK #112: Captain America a Falcon: Utajená říše

    2.500,- Ultimate Spider-man a spol. #1-18 KOMPLET
    200,- Ultimate Spider-Man - Venom
    200,- Ultimate Fantastic Four: Zrod

    200,- Amazing Spider-Man: Rodinný podnik

    480,- Vei #01-02 KOMPLET

    300,- Drákula

    80,- Gantz 1

    300,- Avatar #01: Tsu'tejův příběh

    300,- Nezkrotný Berserkr
  • Const.ex
    Const.ex17.8.2016Prodám
    200 Kč//ks. Rozbalená čísla jednou čtená. Dopravu hradí kupující. Osobní předání možné v Hradci králové.
    UKK #061: Avengers: Na věky věků, část 1
    UKK #062: Avengers: Na věky věků, část 2
    UKK #065: Avengers: Elita
    UKK #066: Secret Avengers: Mise na Mars
    UKK #069: Říše stínů
    UKK #086: Thor: Příběhy z Asgardu
    UKK #087: Doktor Strange: Bezejmenná země, bezbřehý čas
    UKK #088: Fantastic Four: Příchod Galactuse
    UKK #091: The Invincible Iron Man: Tragédie a triumf
    UKK #092: Nick Fury: Agent S.H.I.E.L.D.u, část 1. (stále zabalené)
    UKK #095: The Incredible Hulk: Nespoutané monstrum (stále zabalené)
    UKK #096: Avengers - Zrození Ultrona (stále zabalené)
    UKK #097: The Mighty Thor: Ragnarok
    UKK #099: X-Men: Soumrak mutantů
    UKK #106: Hulk: Srdce atomu
    UKK #108: Captain Marvel: Život a smrt Captaina Marvela, část 1.
    UKK #109: Captain Marvel: Život a smrt Captaina Marvela, část 2.
    UKK #112: Captain America a Falcon: Utajená říše
    UKK #114: Uncanny X-Men: Druhá generace
    UKK #118: Spider-Man: Marvel Team-Up
    UKK #119: Avengers: Korvacova sága

    constantine.ex@seznam.cz
  • Const.ex
    Const.ex1.6.2011Prodám
    Prodám komplet X-Men First Class + Uncanny First Class. Každý sešit zvlášť balený, tak jak přišli z USA. Každé čislo pouze jednou přečtené, takže v bezvadném stavu ;-D Možnost koupit i pouze First Clast (vol. 1-3) nebo jen Uncanny First Class.


    X-MEN: FIRST CLASS

    Volume one (Issues 1-8)
    #8 The Treasure Hunters
    #7 Who Wants to Date a Millionaire?
    #6 The S-Men
    #5 The Littlest Frost Giant
    #4 Seeing Red
    #3 A Life of the Mind
    #2 The Bird the Beast and the Lizard
    #1 X-Men 101

    Volume two (Issues 1-16)
    #16
    #15 Bad Hair Day
    #14 Lava Man Attack!
    #13 Rise, Robot, Rise
    #12 Fly Away
    #11 ...Canon.
    #10 Frederick
    #9 The New Recruit
    #8 Adventure Into Fear
    #7 The Catalyst: Part Two
    #6 The Catalyst
    #5 Smash
    #4 Road Trip
    #3 Island X: Part Two
    #2 Island X
    #1 The Job Shadow

    Volume three (1-4)
    #4 The Mind of Jean Grey
    #3 Higher Learning
    #2 Beginning of the End
    #1 The Dream Team of... Senioritis
    + Specials: 2

    UNCANNY X-MEN: FIRST CLASS (Issues 1-8)

    #8 The Curse of Craeliach
    #7 The Shattered World
    #6 The Sky is Falling
    #5 The Knights of Hykon
    #4 Sisters of the Dragon
    #3 The Next Life
    #2 To Err is Inhuman...
    #1 Refuge
    + Special: 1

    [IMG]http://img715.imageshack.us/img715/3487/xmenfirstclass.jpg[/IMG]

    kontakt: constantine.ex@seznam.cz
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 528 (cca 203547 Kč)
Mám: 451 (cca 203183 Kč)
Chci: 21 (cca 12002 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0