Jeden ze sedmi hrdých uživatelů comicsdb.
  • Walome
    Vyčítat nějakému médiu žánr je hloupost a hrozně nerad to dělám. Když začnu číst superhrdinský mainstream, tak musím počítat s tím, že to bude superhrdinský mainstream. Což je myšlenka, kterou jsem si musel celou dobu opakovat.

    Od podobných komiksů chci dvě věci - aby tam nebylo moc postav a emzáků a abych se vyznal v ději. Jednička je jakž takž splněna (záporáků je tam habakuk, ale aspoň se nemusím potýkat s bat family) a dvojka vesměs taky, ačkoliv bych přísahal, že v jednom panelu je mrtvý záporák a o stránku dál je naživu, ale třeba jsem minul bublinu s vysvětlením celé této zapeklité situace.

    No ale co fanoušky asi nejvíc zajímá - jaký tento nový story arch je... je dobře nakreslený a odsejpá. Je tam několik hezkých panelů (i když to klišé, kdy Batman šplhá v dešti po budovách je už hodně ohrané) a dva tři fórky k pochechtnutí. Nesedí mi překlad, ale to je halt Kopřiva, který pořád překládá, jako kdyby mu bylo 17, ale zase si říkám, že pro cílovku to je vlatně okej.

    Děj směřuje k něčemu, co je možná až příliš rychle vysvětleno v posledním sešitě (a končí to samozřejmě cliffhangerem) a dobře funguje chemie mezi Batmanem a Catwoman.

    A teda za tu cenu je to vesměs parádní produkt. A pochválit musím lettering.
  • Walome
    Trochu zklamání, a to i přes nízká očekávání. Autorům patří ke cti, že se snažili o nějaké pointy, významy, hlubší smysly, že si užili psaní příběhů z tohoto populárního světa a nebrali to jen jako cashgrab. Samotné příběhy nejsou nic extra, ale návrat do světa Živých mrtvých je více než příjemný. Pokud se k tomu chtěl Kirkman někdy vrátit v delší sérii, asi bych se nezlobil. Ale tyhle jednohubky mě příliš nenadchly.
  • Walome
    Walome mecenáš31.1. 21:24Gunsmith Cats #01
    Přiznám se, že mám problém se samotným žánrem a formou. V životě jsem četl dvě mangy, tohle a Gantz. Gunsmith Cats jsem četl celkem třikrát, protože chci pokaždé dojet celou sérii a zatím se mi to nepodařilo. A teď, v šestatřiceti, mi to přišlo zatím nejhorší.

    Kresba se mi blbě hodnotí, protože nemám fetish na asijské malůvky a nepovažuji to za vrchol umění, jako tolik jiných. Takže veškeré to přehánění, jevení se a celková afektovanost je pro mě spíš na překážku. Realističnost (zbraně, auta) střídají věci přitažené za vlasy (puška místo ruky atd.) a pro mě osobně byla akce hrozně nepřehledná. Do toho si přidejte několik pedo scén (jako sorry, ale spát s 13letýma holkama je prostě dementní) a máte něco, co vlastně nestojí příliš za řeč.

    Žádná z postav není ničím zajímavá, dvě hlavní hrdinky jsou prostě jen uječené, chybí vývoj postav, chybí děj, který by čtenáře vtáhl. Máme doma všechny díly, tak zkusím ještě dvojku, ale uvidíme no.
  • Walome
    Walome mecenáš2.1. 13:34Batman: Dvojník
    Do nového roku jsem nemohl vykročit lépe. Tohle je Batman, který mě baví. Bez vocásků kolem, bez emzáků, bez nadpřirozena. Temný, komorní Batman, který nás donutí se zamyslet nad statusem quo a který nás učaruje kresbou. Parádní věc. Black Label se povedl.
  • Walome
    Walome mecenáš16.12.2023 18:51Batman: Vánoce
    Tohle je naprostá povinnost pro všechny. Autorský komiks Lee Bermeja prostě musíte mít doma a to i přesto, že Vánoce mají své neduhy. Mezi ty největší řadím až otrockou snahu kopírovat Dickensovu koledu, a to i přesto, že ne vždy to sedí. Na druhou stranu, pointa je výrazně jiná (i když vlastně podobná) a funkční. Tenhle komiks vyniká atmosférou více než dějem. Zasněžený Gotham, chrchlající Batman, stromeček ozdobený lahví od piva (bohužel jsem v jedné naší vesničce viděl strom ozdobený plechovkami od staráče a obávám se, že jsou na to majitelé náležitě hrdí)... A Bermejo umí kreslit Batmana, každý záhyb jeho obleku, jeho pláště, švy na rukavicích, podrážky bot... a v pozadí rozsvícená vánoční světýlka.

    České vydání mě trochu zklamalo odfláknutou grafikou různých nápisů - cedule s názvy obchodů psané nehezkým fontem působí jak práce středoškoláka v malování. Vadily mi také nepřeložené billboardy. Ale největší haluz je vánoční přání, které na jednom panelu přeložené není, ale na druhém už ano. Je to škoda, tahle věc chtěla stoprocentní péči.

    Tak či tak, jsem moc rád, že to tady vyšlo a doufám, že se komiks bude prodávat, protože podobných jednohubek od Bermeja není nikdy dost.
  • Walome
    Walome mecenáš11.12.2023 09:20Hellboy - Mladá léta: Smrtihrad
    Blouznící Hellboy a jeho dětská představivost versus krutý hellboyův úděl a parta zabijáků v kutnách. Funguje to parádně, Humr Johnson hraje opět roli (spíše) přízraku, což mu jde dobře. Kresba se mi líbí (po přečtení bonusů mě mrzí, že pes neměl brýle) a atmošku to má.
  • Walome
    Walome mecenáš14.11.2023 09:19Joker #02
    Série Joker vypadá velice slibně. A to i přesto, že se ke slovu dostává celá řada Bat lidí, které neznám a ke kterým mám nulový vztah. Podstatný je Jim Gordon, který je starý, unavený, otrávený a odhodlaný k nekonečnému honu za gothamskými záporáky. Po výborné jedničce přichází trochu slabší dvojka, ale pořád si to drží level čtivosti a zajímavosti na vysoké úrovni. Scénárista se nepouští do nějakých velkých divočin a kresba je prostě koukatelná.
  • Walome
    Walome mecenáš22.10.2023 16:27Každý den je nový
    Děkuji GWB za doporučení. Trochu mě děsí kolik mám společného s o generaci starší dámou, ale co si budem, my všichni žijeme prakticky totožné životy. Jen mě si nikdo nikam nezve :)

    Je to melancholické, někdy depresivní, dojemné, zábavné a ve finále hodně příjemné čtení. Líbilo se mi jak LL umí hezky nakreslit totální banality (procházka v lese, scrabble s maminkou) a jak věrně dokáže zobrazit známější postavičky (Kamil Fila, Rejžek atd.). A i sebe umí kreslit velmi dobře.

    A je trochu smutné, že je to jen pár let zpět a ten svět byl úplně jiný. Dneska by se do Moskvy asi už nevypravila (i když ono nebylo o co stát ani tehdy).

    Každopádně doporučuji.
  • Walome
    Walome mecenáš8.9.2023 09:50Batman - Špatný den: Penguin / Riddler
    No tak tohle je luxusní. Nebýt tam ta holka s pěstma, tak je to ještě lepší, ale i tak je to na plnej kotel. Tohle je Batman, kterého mám rád - realistický (v rámci mezí), žádní emzáci nebo Mr. Freezové, žádný kouzla a blbosti. Žádný "děti", žádný týmy. A skoro žádný Batman.

    Nejedná se o nic echt originálního. Záporáci mají traumata a chovají se jako mileniálové na ig reels, kde brečí nad 20 let starými událostmi a nechají si jimi ovlivňovat svoje životy. Ale zatímco brečícím mileniálům se smějeme, zatímco kakáme na WC, brečícímu Tučňákovi fandíme, protože je to prostě cool záporák. To samé Riddler.

    Storylejna jsou velice jednoduchá, u Tučňáka trochu pitomá a nesmyslná, ale v rámci universa to smysl dává a hlavně to čtenáře baví. Je to svižné, je tam málo postav, kresba je parádní (hlavně teda u Riddlera, to jsem slintal) a za ty mrzký peníze to fakt stojí. Naběhněte na eshop.
  • Walome
    Walome mecenáš2.8.2023 08:27Pochmurný kraj #08: Nenávratno
    Nepochopil jsem přítomnost "rodiny", bez té by se to obešlo. Pár random NPC beze smyslu. Trochu jsem doufal, že Hester bude spíše takový velký strašák než fyzická osoba, ale co už.
    Poslední tři strany jsou famózní. Emča procházející místy HC, sama sledovaná běsy loučící se se Zapadákovem tak jako my se loučili se sérií. Ta malba je prostě top.

    Celá série má skvělou atmosféru a běsové de povedli. Malba je úchvatná a rozhodně doporučuju mít tohle doma.
  • Walome
    Walome mecenáš27.7.2023 17:10Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Takhle by se měly psát první stránky prvních sešitů. Do děje mě to vtáhlo hned poprvé. A vtáhlo mě to i napotřetí. Rozehrává se příjemná hororová story o pár postavách a první book působí příjemně komorně. Svou střídmostí mi sedí nejvíc a klidně by u ní mohlo zůstat.

    Nicméně bez téhle kresby by PK přišel možná o většinu dojmu. Je to hodně vidět v budoucnu, kdy do série přispěli jiní autoři. Tyler Crook to dělá nádherně a díky bonusům i vidíme, jak moc je poctivý.

    Tohle je ideální první book. A překlad té velké černé kozy je supr, mluví jak Tatar a stejně jí rozumíme :)
  • Walome
    Walome mecenáš3.7.2023 10:24Inkognito - Tajné vydání
    Ač nerad, musím dát 2 hvězdy. Do knihy jsem se pustil s tím, že nic nečekám. Ale během čtení jsem si uvědomil, že jsem čekal přecijen víc. Tohle je prostě klasický superhrdinský příběh, jen hlavní hrdina je totální idiot, kterému jsem nefandil a ani mě nezajímal. Plácá se mezi šílenými vědci, tajnými spolky, teroristy a vlastním egem. Do toho sem tam někoho jen tak zabije, potkává možná až zbytečně mnoho vedlejších postav, jejichž počínání vyjde doztracena a nakonec se dočkáme něčeho co má asi být vývoj charakteru.

    Brubaker tvrdí, že si chtěl napsat něco vlastního poté, co ho zprudili v Marvelu (nepíše to přímo takto, ale všichni asi tušíme jak to myslel). Čekal jsem, že se tedy víc rozjede. Ale omyl je pravdou, nedočkáme se ničeho nápaditého a bohužel ani příliš zábavného. O archetypálních ženských postavách asi ani netřeba mluvit.

    Jinak vydání je samozřejmě nádherný jako vždy.
  • Walome
    Walome mecenáš2.6.2023 18:10Supro™: Hrdinové na dluh
    Kritika dnešní sosajety a woke culture v prostředí alternativní ČR - me gusta. Všichni jsou barevní (zelené vlasy, tretky, křiklavé oblečení), všichni jsou super, ale všem je to prd platný. Pořád jim život komplikuje bílý muž toužící po penězích. Na pozadí probíhají jasné zprávy, že woke svět je povrchní úplně stejně jako ten konzervativní.

    Zápletka je vlastně romantická, což se líbilo nejen mně, ale bude se to líbit i teens. Kresba je úplně v pohodě. Panelování je skvělý. SFX v podobě kresby vycházející z mobilu je supr nápad. Storylajna odsejpá, má smysl, pointu a postavy se chovají uvěřitelně.

    Snad se bude komiksu dařit, potřebujeme kritiku woke culture jako sůl. Ale nejen to. Potřebujeme hezky nakreslené komiksy, které jsou akční a neřeší se v nich nesmrtelnost chrousta. Snad se podaří, protože to tomuhle by slušel i merch.
  • Walome
    Walome mecenáš1.6.2023 13:20Batman Detective Comics #01: Mytologie
    Ano je to pořád to samé. Ano, pořád se tam vystřídají všichni záporáci. Ano, nemění se status quo. Ale přesně takhle si pamatuju zábavné průměrné mainstreamové čtení. A to myslím kladně. Není tam moc textu, nejsou tam žádné velké koniny, příjemně to plyne. Pointa je sice pitomá, ale aspoň tam nějaká je.

    Čte se to dobře ve vlaku, na wc, i vedle ječících dětí. Prostě příjemná odpočinkovka.
  • Walome
    Walome mecenáš11.4.2023 09:59BRSRKR #02
    Ten Kindt je tam cítit na sto honů. Podle mě psal scénář komplet včetně panelování, protože některé momenty jsou naprosto totožné s DeptH. Ale jsem rád, že kresba padla na někoho jiného, protože k téhle akčňárně se jeho styl nehodí.

    Za mě druhý díl zajímavější než první (což jsem nečekal). Sice je to taková Kingovina (Stephen) plná tajných vládních projektů, ale na mě tohle béčko funguje výborně.
  • Walome
    Walome mecenáš28.3.2023 21:26Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Když jsem to četl v originále, tak jsem trochu ignoroval text a užíval si kresbu. Začátek je podle mě výborný, parádní kresba a člověk tak nějak vplouvá do "děje", resp. do světa Shaolin Kovboje. Nacistický krab mě vystřelil z fuseklí. Pak už je to trochu divočina a velké množství překladatelských oříšků, se kterými se CC popasovalo jak mohlo. Místy mi to připomínalo Loba (což je urážka) a místy Hitmana (což je pochvala).

    Ale co si budem, tady vede ta kresba. Paradoxně více vedou velké scenérie než detailní záběry. Ale koukat na všechny ty penisy, ještěrky, utržené končetiny, přívěsky, cvočky, kvéry a další titěrnosti... to je prostě nádhera. Člověk je i rád, že kresbě v cestě nestojí příběh (a klidně bych ještě ubral, hlavně na bublinách osla).

    Jsem rád, že to tu vyšlo, navíc v příhodné velikosti.
  • Walome
    Walome mecenáš16.2.2023 09:19Ú.P.V.O. #17: Lidská bytost
    Taková hezká, melancholická (místy hororová) tečka za touto sérií. Lizina letní láska není patetická, naopak bylo sympatické sledovat Liz jako zpruzelou puberťačku. I další příběhy se mi líbily, včetně originu Němčoura v zavařovačce. Nicméně i přes silnou pointu pořád vede origin Abe Sapiena :)

    Už teď se těším na Peklo na zemi.
  • Walome
    Walome mecenáš24.11.2022 14:15Punisher: Četa
    Platoon jsem četl už v angličtině a tehdy mě moc nezaujala. Dočetl jsem ji do konce, ale dojem ve mně zůstal slabý. V češtině jsem tomu dal druhou šanci a buď jsem tomu tehdy moc nerozuměl nebo mě to tentokrát chytlo v jiné náladě a komiks jsem si užil.

    Je to klasickej "vážnej" Ennis, jehož daddy issues s veškerými válečnými konflikty jsou více než patrné. Jeho fascinace válkou hraničící s fetišem je místy až patetická, nicméně funkční. Punisher je zde opět jednou jako vedlejší postava, což je nejlepší a nejsnazší cesta k tomu jako kolem hrdiny vytvořit nějakou tu mytologii. Na pozadí vietnamské války (respektive americké) to jde tak nějak samo.

    Nechybí palčivá témata jako je fetování, krádeže zásob a nesmyslnost celého konfliktu, ale vše se děje tak nějak přirozeně a skutečně je to spíše o Frankovi Castelovi než o samotné válce.
  • Walome
    Walome mecenáš3.11.2022 08:32Venom #01: Rex
    Asi nejsem cílovka. Venoma mám rád, v Animated series jsem ho miloval a bavil mě i ve filmu s Tobeym. Ale jakmile mi do příběhu naházíte draka, "miliardu let" starého boha (ach jo) a co dvě stránky tam cpete deus ex machina, začnu nechápavě kroutit hlavou. Tohle bychom zvládli uplácat s dětmi na střední škole. Jestli tohle má být nejlepší série z posledních let tak nechci číst ty ostatní.

    Kresba je cool.
  • Walome
    Walome mecenáš1.4.2022 09:50Humr Johnson #03: Znamení smrti
    Je to prostě pulp. Zábavné, akční a s hlavním hrdinou, který je plochý jak hladina zamrzlého rybníka. První povídka je skvělá (podle mě nejlepší), vzducholodě mě fascinují a vždycky mi přijde, že to jsou výmysly nějaké fantasmagorie než že se s tím skutečně kdysi létalo. Další povídky jsou taky povedené (nejméně mě bavila ta s čínskou (nebo jakou) mafií, ale zase tam byly opice se samopaly). Za mě paráda, užil jsem si to.
  • Walome
    Vision, což má podle všeho být dospělý komiks. A asi určitě je, neměl jsem pocit, že mi někdo vymývá mozek, ale bohužel asi nejsem cílovka. Nebo teda určitě ne.

    Marvel skoro neznám, viděl jsem pár filmů a i v nich jsem se divil co je ten Vision vlastně zač. Komiks mi to řekne, ale vlastně furt nevím, co si o něm mám myslet a jaký vztah k němu mám mít. Já k němu měl vztah absolutně neutrální, stejně tak ke zbytku jeho rodiny. A proto mě události v těch 12 sešitech naprosto míjely. Na rozdíl například od Zázraků, nebo Blue nebo dalších komiksů, které jsou spíše retrospektivní pocitovky, jsem při čtení neměl žádné emoce. A mohlo se dít co chtělo.
    Takže pak tam zbývá taková jakože filozofická oblast, kde se cituje Shakespear (když chceš vypadat v americký literatuře chytře, cituj Bibli nebo Shakespeara) a vysvětlují se principy matematiky.

    Vlastně mi to trochu připomínalo Watchmeny a Dr. Manhattana - tady je taky holohlavej chlap, kterej má pastelovou barvu a všude je vidět na pozadí divná kytka. Jen tam nebyl vidět penis, takže to bylo horší.
  • Walome
    Walome mecenáš10.11.2021 10:36Batman: Svět
    Batman Svět mi přišel jako zajímavý koncept, ale neměl jsem od něj nějaká velká očekávání. Nicméně mě zaujal, a to hlavně díky českému zastoupení. Ze Suchánka jsem měl velkou radost, z Kopřivy už menší, ale kdož jsem já abych šejmoval devadesátkové pulpové autory.

    Musím přiznat, že kniha je pro mě spíš zklamání. Líbily se mi vlastně jen dva příběhy a na ty ostatní jsem už během dvou dní stihl zapomenout.

    Autoři dostali hrozně málo prostoru a rozjet komiksovou POVÍDKU s Batmanem na tak málo stranách je skutečně těžký úkol. Vyhráli ti, kteří se smířili s komornějším dějem, což jsou Rusové a Francouzi. Oba ty příběhy jsou naprosto dostačující, mají děj i polentu a pohladily mě po srdíčku.

    Český příběh je ok, neurazí nenadchne, nijak mi nevadil a v porovnání s tím zbytkem minimálně vyniká parádní kresbou. Nicméně kresebně mi přišlo všechno fajn. Hodně se mi líbil španělský kreslíř (btw děj je o tom, že Bruce Wayne je na dovolené a válí se na pláži... a paradoxně patří mezi ty lepší) a německý (kde vystupují čerti).

    Hodně srandovní byl tuším Brazilský příběh, který skončil tím, že větší superhrdinové než Batman je třeba učitel nebo doktor, který i přes špatně natavený systém společnosti pracuje za mrzký peníz a koná dobro. Politický přesah si bohužel neodpustilo více autorů, ale funguje to pouze v tom ruském. Btw ta ruská povídka se řadí mezi to nejlepší, co jsem s Batmanem kdy četl. Připomnělo mi to Marvels.

    A potěšila mě homáž na Soví tribunál (to už ani nevím kde bylo), ale spíše to vyšumělo doztracena.
    Takže nevím no, za mě nic moc.
  • Walome
    Walome mecenáš23.9.2021 14:07Ú.P.V.O. #12: Žabí válka
    První povídka je děsně smutná. Bratrů žabáků mi bylo líto už v původním Hellboyovi. Povídky jsou ale všechny fajn, všechny depresivní, je to zase trochu něco jiného. Jsou to takové střípky z úhlu pohledu vedlejších postav nebo úplně vedlejších postav. A fakt se to povedlo.
  • Walome
    Walome mecenáš15.9.2021 08:22Harley Quinn: Utržená ze řetězů
    Ačkoli agitka a samoúčelnost prýští z každé stránky, příběh mě bavil. A to i přesto, že je to šííííleně levičacký. Protože ti chudí jsou slušní a hodní a ti bohatí jsou krutí a zlí. Nevím co si z toho odnese mladší generace (pro kterou je to určeno, což jsem při začátku čtení nevěděl), ale já si z toho odnesl fajn zábavu při koukání na vizuál, při sledování hysterické Poison Ivy a při sledování rozjívené HQ. Sice nevím, jak moc to sedí do DC kánonu, ale ani mě to moc nezajímá.

    Nicméně problém vidím v tom, že ten příběh nemá nic navíc, kromě těch agitek. Je tam jakože boj dobra (levičáci) proti zlu (kapitalisti), ale to málokdy stačí. Zároveň se tam HQ dopouští doslova kriminálních činů, spolupracuje se zločinci a to je jí nějakých 16 let... tak já úplně nevim, esli je tohle přesně ta doktrína, kterou chtějí soudruzi ze SJW šířit (ale asi ano). Předpokládám, že děti víc baví nějaké dobrodrůžu, než agitační pseudodrama, ale kdoví.

    Za mě každopádně cajk, já si to užil.

    A mimochodem - změny rasy u PI je úplně jedno, ta postava nemá žádnou historii, která by měla předurčit, že je bílá.
  • Walome
    Walome mecenáš22.8.2021 11:26Hellboy #02: Probuzení ďábla (2. vydání)
    Teda po posledním přečtení musím dát tomuhle díle 3 hvězdy a to čistě v rámci série, kde většinou dávám 4-5. Postav jak na orloji, dějově ne moc dobře ukočírovaný a celkově uspěchaný. Jako kdyby nevěděl, že má na vyprávění ještě 20 let čas :) Celkově tedy slabší díl, ale z pohledu člověka, který to četl už asi 3x a naposledy 25 let od vydání.
  • Walome
    Walome mecenáš10.8.2021 14:04Podivné nebe nad východním Berlínem
    Komorní paráda, kterou jsem slupl za jedno pohodové letní posezení (okej, za dvě, protože děti). Parádně nakresleno, povedená atmosféra, funkční děj. Příjemný překvápko, jsem rád, že to tady vyšlo.
  • Walome
    Walome mecenáš27.6.2021 10:49Hellboy: Vstříc mrtvým vodám
    Hellboy, jak ho máme rádi. Tajemno, atmosféra jako prase, mořský potvory, tajemný božstva a k tomu ke všemu mrazivá pointa. Hrozně příjemná věc, jsem rád, že tady vycházej i tyhle kousky. Slupnul jsem to jako malinu a rád někdy slupnu znova.
  • Walome
    Walome mecenáš15.1.2021 22:36Silver Surfer: Podobenství
    Na Marvel dobrý. A nenudil jsem se, což je u létajícího muže a růžového obra zázrak.
  • Walome
    Walome mecenáš9.1.2021 18:02Ú.P.V.O. #11: Černá bohyně
    Škoda, myslel jsem, že se z Liz stane taková Queen of Blades :) i tak to bylo fajn, útesový držák solidní.
  • Walome
    Walome mecenáš8.10.2020 10:08Batman: Bílý rytíř
    Naprostá nádhera. Samozřejmě v rámci mantinelů DC, ale to snad ani netřeba psát. Výborná kresba, výborně napsaný postavy (Harley konečně není protivná jak činže), skvěle pojatej Batman (konečně má koule), a celkově se tady hodně pracovalo s tématem "čeho je moc, toho je příliš". Murphy každou z postav dostal na hranici svého jednání a bylo hodně fajn sledovat naštvanýho Nightwinga a Jima Gordona. I já jsem poznal několik pOmRkNuTí na Batman franšízu a celkově si to hodně užil. Měl jsem půjčeno z knihovny a určitě to chci domů. Hardback je pěknej, překlad cajk.
  • Walome
    Walome mecenáš4.10.2020 13:43Tankerka #01
    Uf. To je tak příšerná věc, že bylo utrpení číst i těch 30 stran. Opět ukázka zastydlého vkusu některých českých nakladatelů, kteří hýkají nadšením nad sprostými slovíčky a létajícími tanky. Kresba je parádní, ale tím to končí. Ničemu nepřidává ani již tradiční ultra přísnej a mega drsnej překlad, protože čím zkomolenější nadávka, tím víc adidas.
  • Walome
    Walome mecenáš22.9.2020 20:51Ze života knihomolky
    Knihomolové jsou nejnudnější lidi na světě, stejně nudní, jako jsou tyhle "stripy", které snad ani nemají snahu být vtipné. Je děsivý, kolik podobných knih produkuje současná generace dospělých introvertů, ale to je holt taková doba.
  • Walome
    Walome mecenáš21.8.2020 16:28Živí mrtví #32: Odpočívej v pokoji
    Ke konci už to trochu ztrácelo dech, ale jinak byla tahle série parádní. Zásadní moment tohoto booku jsem znal, ale tak to je daň za čtení v češtině. Já si TWD užil.
  • Walome
    Walome mecenáš8.7.2020 19:54Živí mrtví: Teď poznáte Negana
    Klasický Walking Dead, neurazí, nenadchne, ale rozhodně nelituju času, který jsem tomuhle speciálu věnoval. A jsem moc rád, že tady tahle věc vyšla, protože k TWD to prostě patří. Mám radost, že tu je místo i pro něco jiného než pro hlavní sérii. A vlastně je dobře, že se Kirkman nesnažil o nějaký přesah. Takže za mě pohoda.
  • Walome
    Walome mecenáš6.7.2020 14:21Jedno obyčejný léto
    Chybí tomu děj, zvrat, pointa a další vlastnosti nutné pro zábavné čtení. Ale kresba je pěkná, lettering famózní (Paseka umí) a překlad hravý. Nejsem cílovka (neni mi 12), ale tohle bych dceři klidně dal přečíst. Superlativy a ocenění ale nechápu.
  • Walome
    Walome mecenáš24.6.2020 17:11Kočky útočí
    Nemám tolik komplexů a sociálních úzkostí jako autorka a nemyslím si, že každé kočičí uprdnutí je k popukání. Takže #nejsemcilovka

    A už vůbec si nemyslím, že jsou podobné stripy hodny fyzického vydání.
  • Walome
    Walome mecenáš21.6.2020 15:37Frankenstein v podzemí
    Očekávání nebyla vysoká, nakonec Miňola příjemně překvapil. Hrabe se v mytologii, Frankie je sympoš a Stenbeckova kresba je klasicky parádní. Jsem rád, že to tady vyšlo, neměl bych potřebu si to shánět v originále.
  • Walome
    Walome mecenáš23.5.2020 11:39Ú.P.V.O. #10: Výstraha
    Neskutečný, jak se Mignolovi daří propojovat Hellboyversum do něčeho, co má smysl a pořád umí překvapit. Ono to celé působí, jakože se jedná o malou epizodku z dojčlandu a vyklube se z toho začátek epič parády (aspoň předpokládám). Hodně se mi líbí ta odbočka s Abem, který se snaží hledat toho šmudlu s jizvou, ale je odvolán. Tady je jasně vidět, o jak velký průšvih jde.

    GWB se samozřejmě mýlí - je evidentní, že hellboyversum vzniká za pochodu, ale Mignola ho pořád dokáže utáhnout a dát mu mantinely. Pejsek s kočičkou to není ani náhodou. Je naopak super, že se Mignola vrátí k událostem z prvního dílu, které už tehdy působily nedokončeně. A jestli to má vymyšlený dvacet let nebo dvacet minut je úplně jedno. Je to zábava pro masy, ne filozofická pohoňka od Paseky pro pár hipsterů z pražský náplavky.
  • Walome
    Walome mecenáš28.2.2020 13:20Green Blood - Zelená krev #01
    Tohle je hrozně hloupá věc. Ale potřeba říct, že nejsem úplně cílovka, hádám, že ve 13 bych si to užil. Máme tady jakéhosi drsného týpka, který chodí městem a zabíjí lidi... nic jiného se tu prakticky neděje. Týpek je samozřejmě drsnej a tajemnej jak hrad v Karpatech, má mladšího brášku, kterého nevzbudí, když jeho brácha vstane z vedlejší postele uprostřed noci a vrací se nad ránem. Celé je to jakože zasazený do historického kontextu divokého západu, ale působí to děsně na sílu. Samozřejmě všude štětky, násilí a tak dále a tak dále, jak říkám, ve 13 bych asi hýkal nadšením.

    Nicméně kresba je super, za tu to má ty dvě hvězdičky. Citoslovce zajímavý, sfx nula, slovo "target" na fotce mě trošku bolelo v srdíčku. Říkal jsem si, že překlad je nějakej divnej, a že na to měla Anna Křivánková asi málo času, a teď koukám, že překlad dělal někdo jiný, tak to mnohé vysvětluje.
  • Walome
    Překlad je taková crewní klasika (bezpečný dům ftw) a je to prostě daň za čtení českého vydání. Ale jinak je to příjemná oddychová týmovka, postavy jsou fajn, má to tempo, kresba je ok, prostě fajn mainstream. Záporáci byli debilní, ale co už.
  • Walome
    Walome mecenáš12.2.2020 14:13James Bond - Agent 007: Casino Royale
    Bohužel, i tenhle Bond mě nudí. Kresba ujde, CC jsou lásky, ale tady se mi prostě netrefili do vkusu. Vadí mi vypravěč i popisy okolí. Bond je hrozně nudná postava, je to jen panák, který plní mise. Celkově jsou tam hrozně plochý postavy.
  • Walome
    Vůbec nechápu lidi jako je cybo, kteří Abea hodnotí jako samostatnou sérii. V tuhle chvíli už snad všem mělo dojít, že Hellboy universum je kompletní spleť příběhů, kde něco jako "jednotlivé série" neexistuje, není to tak ani koncipováno a rozhodně neznamená, že když je druhý book nějaký, bude třetí book taky takový. Všechno jsou to střípky jedné obří geniální mozaiky. No ale to je jedno.

    První povídka je smutná, až krutá, druhá je tragická a třetí spíše hororově akční. Zatímco Abea známe spíše jako zádumčivého a přemýšlivého, tady se chápe sekery jak otec ze Studny a nechybí ani malé Hellboyovo cameo s humornou pointou. Mignolův rukopis je znát a kresba je cajk. Za mě velký nadšení, že to tady vychází (a to jsem měl Abea v originále) a ta cena (360,-) je možná až přehnaně vstřícná. Dyť je to proboha levnější než kdejaká pochcaná beletrie.
  • Walome
    Walome mecenáš16.1.2020 19:23Rváč
    No tak hurá, konečně Lumír, kterej neni úplně zoufalej. Naopak mě bavil (i když jedno oko jsem přimhouřit musel). Jasně, pořád je to otravná melancholická pocitovka bez děje, postavy jsou stejný jako ve všech ostatních jeho věcech, ale to PANELOVÁNÍ!

    Z toho jsem se skoro počůral. Geniální práce s panelama a komiksovým médiem obecně je na tomhle díle to nejlepší. A povedla se i atmosféra izolovaného zapadákova. Pochválit musím taky sfxka a překlad, existence slova seskveč pro mě byla překvapením!

    A musím přiznat, že jsem bulel.
  • Walome
    Walome mecenáš14.1.2020 19:45Ú.P.V.O. #09: 1946
    Tak tohle je naprostá láska. Hororová, parádně napsaná a úžasně nakreslená láska. Miluju Hellboyverse.
  • Walome
    Walome mecenáš8.1.2020 10:10Živí mrtví #29: Jak daleko zajdem
    Po emoční ždímačce z minulého dílu přichází trochu klid. Číst tohle po sešitech, tak mě asi jebne (smí se tu psát sprostě, nebo budu smazán?), ale takhle po boocích a v tempu, které si sám určím, je to fajn. Ale už jsem rád, že se blíží konec.
  • Walome
    Walome mecenáš8.1.2020 08:36Živí mrtví #28: Neodvratný osud
    Příliš mnoho emocí.
  • Walome
    Walome mecenáš5.1.2020 09:58Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Naprostej top, moje oblibena kniha z hellboyversa. Jedinecna atmosfera, paradni kresba, Abe (stejne jako Hellboy) pri sve prvni mise spise prihlizi udalostem a je to cely velka parada.
  • Walome
    Walome mecenáš6.11.2019 20:09Sykes
    Tak tohle mi sedlo perfektně. Úžasná kresba, nádherný scenérie, postav málo, ale o to je příběh silnější a pointa mě potěšila. Opravdu jsem si tenhle komiks moc užil. Práce s panelama při akčních pasážích je úchvatná. Westerny mě nijak extra neberou, ale tohle jsem si skutečně užil. Chtěl jsem dát 4 hvězdy, ale kromě uspěchaného závěru mi na komiksu nic nevadilo, takže dávám pět a pořizuju do sbírky (původně půjčeno z knihovny).
  • Walome
    Walome mecenáš5.11.2019 20:28Živí mrtví #27: Válka šeptem
    Furt stejný, furt zábavný. Scéna s bejsbolkou byla super. Negan mě baví. Tenhle díl skoro bez Ricka a ničemu to nevadilo. Trochu mě mrzí, že po Šeptačích už nic nebude, ale vše jednou končí.
  • Walome
    Walome mecenáš5.11.2019 14:32Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    Co si budeme povídat, u českého komiksu vždycky mám v hlavě takovéto "je to český komiks, budu shovívavější". A ačkoli je Spellsword Sága moc fajn, byla tato mantra potřeba. Děj byl na celém komiksu spíše do počtu, neobešel se bez jednoho obřího klišé, které čekáte od samého začátku a kresba má daleko k tomu, co vídáme v americkém komiksu. ALE u čtení Spellsword Ságy jsem se upřímně bavil. Hry s barvama jsou moc fajn. Hodně překvapilo, že na mě fungovala akce. Úžasné jsou pasáže, které prezentují zrychlené plynutí děje (například cestování po moři) a některé scenérie jsou vážně parádní.

    Humor někdy funguje, někdy méně. Práce s jazykem mi přišla slabší, některé fráze připomínali spíše angličtinu. Ale nic, nad čím bych kroutil hlavou.

    Těšil jsem se na dospělejší zážitek, tohle je opět "jen" dětský komiks (možná teen komiks), ale jsem moc spokojen. Zamrzí snad jen, že celá tahle sranda byla dotovaná hned dvěma subjekty, ale jinak to u nás asi (zatím) nejde. Já nelituju ani koruny a klidně bych dal i víc, aby tam ta dvě loga nemusela být.
  • Walome
    :D
  • Walome
    Walome mecenáš15.5.2023 16:12Supro™: Hrdinové na dluh
    Na tomhle jsem zvědavej. Na Světě knihy jsem nebyl, ale co jsem slyšel, tak komiks měl úspěch na Štěpánku přišla řada lidí. To je dobře, nepochopil jsem, že jsem ji neviděl na comic conu, tak aspoň na Světě knihy měla fejm.

    Klášter nejsvětějšího srdce byl moc fajn, její tvorba pak šla +- mimo mě, ale tohle mě zajímá moc.
  • Walome
    Walome mecenáš20.4.2023 18:45Kometa #01 (dotisk)
    Ten mám doma :) možná ještě někde
  • Walome
    a některé nedovyšly...
  • Walome
    Ano je to nový komplet.

    "Znáte je z filmů, popkultury nebo počítačových her... ale znáte první příběhy, ve kterých se vaše oblíbené postavy objevily? V roce 1961 vytvořili Stan Lee a Jack Kirby Fantastickou čtyřku. V následujícím, téměř magickém roce se objevují další tři superhrdinové: Spider-Man, Thor a Hulk. V roce 1963 se svět setkává s Iron Manem, X-Meny, Avengers a pak s mnoha dalšími!
    Toto požehnané období amerického komiksu je známé jako "stříbrný věk komiksu".
    SEZNAMTE SE S ÚPLNĚ PRVNÍMI PŘÍBĚHY SVÝCH OBLÍBENÝCH HRDINŮ A SE ZRODEM SUPERHRDINSKÉ MYTOLOGIE MARVELU!"
  • Walome
    Walome mecenáš18.7.2022 12:57Sebevražedný oddíl #07: Vymýtit zlo
    cover je boží
  • Walome
    Walome mecenáš1.4.2022 10:00Humr Johnson #03: Znamení smrti
    Já to beru jako velkej puzzle, občas je nějakej kousek zásadnější, občas je to jen výplň. Dokud mě to baví, tak supr. Ale taky mě štve, že to je neukončený, nemyslete si. Rád bych viděl světlo na konci tunelu :)

    NICMÉNĚ je potřeba si říct, že ty minisérie jsou většinou supr (teď myslím ty různé ročníkové UPVO nebo ročníkové HELLBOY a UPVO) a jsou úplně jiné než hlavní linka. Humr je taky jiný než hlavní linka, Abe je jiný, hlavní linka je taky jiná než hlavní linka :) (když si dneska přečtete první díly tak je to úplně jiné než pár posledních knih) atd. Je to pestrá zábava ze světa, který jsem si zamiloval.

    A ano, při zpětném čtení je vidět, že Mignola měl něco vymyšleného na 10 let dopředu a občas je vidět, že ne. Např. v první knize by měl Humra Johnsona, kdyby ho měl tehdy vymyšleného (což si vynahradil v novém filmu) atd.
  • Walome
    Walome mecenáš26.5.2021 22:26Batman Mikea Mignoly
    O tomhle jsem vůbec nevěděl že existuje (ani ta edice), ale chci to!
  • Walome
    Walome mecenáš6.5.2021 20:55Přístav Země / Zatmění
    Tak mám za sebou zatím Přístav a ten mě bavil. Čekal jsem to teda trochu komplexnější, komplikovanější a chytřejší (protože ta premisa je hodně slibná), nakonec to bylo spíš takový UPVO s hůř napsanýma postavama, ale užil jsem si to. I když osobně nenávidím, když je děj vysvětlován formou zpráv nebo pomocí rozhovorů v tv studiu, ale budiž. A závěr mě mírně překvapil a hodně potěšil, protože jsem tak nějak doufal, že to spěje přesně tam (ale nebylo to úplně tupý a do očí bijící).

    Nevím, kdy se dostanu k zatmění, ale přístav cajk.
  • Walome
    Walome mecenáš4.5.2021 14:03Přístav Země / Zatmění
    valon: piju!
  • Walome
    Walome mecenáš29.4.2021 15:43Přístav Země / Zatmění
    To by byla dobrá drinking game - pokaždé, když cyboy napíše, že už nic nenapíše, a pokaždé, když se vrátí, si dejme panáka.
  • Walome
    Walome mecenáš29.4.2021 10:09Přístav Země / Zatmění
    Btw já teda myslím že CC počty tak nějak organicky oznamujou, ne? Třeba tady zrovna u těch hvězd:https://www.facebook.com/comicscentrum/posts/3384671208239475

    Ne, že by na tom teda nějak záleželo, podle mě je fuk kolik čeho vyjde, hlavně že se na mě dostane, když to chci mít doma :)
  • Walome
    Walome mecenáš28.4.2021 22:36Podivné nebe nad východním Berlínem
    Jan Janšta: :D
  • Walome
    Walome mecenáš28.4.2021 11:29Přístav Země / Zatmění
    Teď mě vyděsilo, že Cyboy je jak Andrej a má na všechny číslo!
  • Walome
    Walome mecenáš15.8.2020 16:27Béowulf
    Kolik chybí bublin?
  • Walome
    Walome mecenáš26.6.2020 14:11Bestie burdenské #01: Historky z psíšeří
    Proboha proč bych si měl něco někam vkládat? Tohle řešení bylo jediné možné. CC to samozřejmě bolí, což je na prd, ale zachovali se tak, jak by se měl chovat každý, kdo nechce prodávat zmetky a okrádat konečného uživatele.
  • Walome
    Walome mecenáš25.6.2020 23:14Bestie burdenské #01: Historky z psíšeří
    Darker: jakoze by prisli k tobe domu a nasilim ti vnutili opravene vydani?
  • Walome
  • Walome
    Walome mecenáš23.6.2020 18:53A zrodí se hvězdy...
    Proč si rovnou neonikáte?
  • Walome
    Walome mecenáš23.6.2020 14:05A zrodí se hvězdy...
    Zeptám se: a není to všechno jedno? Jakože I KDYBY Comics Centrum "dělalo podvod na čtenáře" (ve smyslu, že by kolosálky byla velká konspirace určená k tomu, jak za svůj produkt dostat peníze předem), I KDYBY CC začalo vydávat věci pro jinou cílovku, I KDYBY existovala "CC sekta" (ke které bych asi patřil, páč CC mám fakt rád a jsem si jistý, že podvodníci nejsou), tak pořád jde jen o tom, že oni vydávají nějaké komiksy a je na každém, jestli si je koupí nebo nekoupí.

    Jako chápal bych, kdyby se podobná debata rozjela v momentě, kdy by tam chyběly nějaké stránky nebo byly prázdné bubliny. Nebo kdyby vám to přišlo vydané v paperbacích. Ale Hvězdy se prostě jen někomu netrefily do vkusu (jasně, nasere to, je to drahá sranda, ale prostě stát se to může). A my můžeme nebo nemusíme kupovat jejich komiksy. Nakladatelé nám nic nedluží, nemáme právo si od nich cokoliv nárokovat. Oni vydají nějaký produkt a my jim za to buď dáme nebo nedáme peníze. Konec příběhu.
  • Walome
    Walome mecenáš20.5.2020 22:11Papež ukrutný (limitovaná edice)
    louza: asi ostatní nejsou přecitlivělí, no :)
  • Walome
    Walome mecenáš20.5.2020 22:09Papež ukrutný
    Kolik prázdných bublin kniha obsahuje?
  • Walome
    Walome mecenáš6.11.2019 14:47Českobudějovické pověsti
    Na tehlech komiksech me nejvic bavi, ze to nejsou komiksy.
  • Walome
    Scaleo: :D přesně moje slova. Mejk ček komiks grejt egejn.
  • Walome
    Walome mecenáš27.3.2019 20:01Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Nicméně Kaluž to napsal dobře :D
  • Walome
    Walome mecenáš15.3.2019 08:40Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Teda po zkusenosti s knihou a po ukazkach jsem cekal totalni hovno, ale nakonec to nebylo tak hrozny.
  • Walome
    Walome mecenáš5.3.2019 22:46Gantz #22
    cyboy: jasně že máš pravdu, ale není to špatně. Není špatně, že crew vydává hovna a čtenář se musí orientovat (protože hádám, že ty hovna bude někdo kupovat). Není nakladatelova povinnost vydávat "jen dobré věci". Jednu dobu se tvrdilo, že veškeré komiksy, které stálo za to vydat, tu už vyšly - to byla nehorázná hovadina. Vkus má každý jiný a nějakej kid si radši přečte Mass Effect než Strážce.

    Ano, je kalkul vydávat věci jako Minecraft, ale to taky není špatně, sám píšeš, že je to přece jenom byznys a ty lidi si musej nějak vydělat. To, že CREW konkuruje sama sobě, je už na jinou debatu :D

    Takže tak jsem to myslel. Já jsem rád, že komiksový trh u nás je tak daleko, že mohou vycházet i hovna.
  • Walome
    Walome mecenáš5.3.2019 21:52Gantz #22
    Cyboy: až na ten poslední odstavec (který považuju za takovéto stařecké brblání) super příspěvek. S Gantzem jsem přestal někdy... ani nevím kdy a mám touhu se k němu vrátit, ale za posledních x let jsem vlastně nenašel důvod proč. A pokud se ani ve 22. díle nic nedozvíme, tak to s tím důvodem bude problém :D Jinak jak jsou na tom ostatní mangy netuším, páč #nemamnacteno, ale Gantz jsi popsal přesně.
  • Walome
    Walome mecenáš21.2.2019 22:52Umění války: Komiksová adaptace
    ohoho ten lettering
  • Walome
    Walome mecenáš21.2.2019 09:56Morgavsa a Morgana #01: Dračí chůvy
    Jéé tohle vypadá hezky. Kvůli Zázrakovi skoro člověk zapomněl jak umí Kopl hezky kreslit.
  • Walome
    Walome mecenáš14.12.2018 15:25Sherlock #01: Studie v růžové
    erik: pokud jsi Erik z fb tak musíš minimálně tušit :)
  • Walome
    Walome mecenáš14.12.2018 13:28Sherlock #01: Studie v růžové
    Wow...
  • Walome
    Must have.
  • Walome
    Walome mecenáš28.11.2018 15:47Iko #01
    Ekho, Okko a Iko, máme to komplet.
  • Walome
    Walome mecenáš24.11.2018 20:42Ms. Marvel #01: (Ne)normální
    Venomslav12stars: Paseka má vždy parádní.
  • Walome
    Walome mecenáš7.11.2018 16:15Pečeme s Kafkou
    Tak ta poslední ukázka mě rozesmála nahlas :)
  • Walome
    Walome mecenáš26.10.2018 07:53Malý Mikuláš: Původní komiks
    To je super, jak je to výjimečně komiks a v ukázce je text :D
  • Walome
    Walome mecenáš26.10.2018 07:49Labyrint světa a ráj srdce
    Už jsem se tomu smál pár týdnů zpátky. Tohle je totální katastrofa a devalvace komiksu jako média. Dětské omalovánky s příšerným letteringem. Cena je už jen komický bonus.
  • Walome
    Walome mecenáš23.10.2018 12:15Lovec čarodějnic #01: Ve službách andělů
    mike: já vim :) (vtip)
  • Walome
    Tohle bude solidní peklo.
  • Walome
    Walome mecenáš20.9.2018 10:49Z neznámého světa a další příběhy
    GWB: hej kámo nejvíc bráško borec. Praha pyčo!
  • Walome
    Walome mecenáš19.9.2018 13:16Z neznámého světa a další příběhy
    Fimi: "selské" - to je naprosto přesný :D
  • Walome
    Walome mecenáš19.9.2018 09:36Z neznámého světa a další příběhy
    louza: dostal jsem echo, že je tu na mě HEJT, tak jsem si tej "hejt" šel přečíst a koukám, že je to celkem fajn kritika, ačkoli trošku zabarvená osobním pohledem na předmět, o kterém se tu bavíte, což je logický.

    "Parta kolem Potměšila" to chce dělat tak, jak to dělá. Není to o tom, že bysme nemohli. Minimálně Vojta a Kuba načteno mají a je to znát, když o něčem mluví. Kdežto zbytek o tom ví menší či větší hovno (já větší). Podstatné je, že nás to prostě baví a děláme to tak, jak chceme. Přesně s tím vínem a pivem (ale chlebíčky budeme rušit, to jo :D ). A když budu mluvit za sebe - mě to takhle baví. Bavěj mě komiksy a baví mě o nich točit videa. To, že to není fakticky bohaté a informativní vím, ale popravdě si nemyslím, že je to problém - protože faktických a informativních je tu iks dalších a já nemám žádný důvod trávit svůj volný čas tím, že budu dělat něco, co mě nebaví.
    Takže jako máš pravdu, že naše kanále jsou takový, jak píšeš, ale nevidím v tom problém.

    edit: jo a já vousy nemám, moc mi nerostou :(
    Jo a ještě dlužno dodat, že Komiksové Noviny nejsou jen opilecké ubohosti! Jakub teď rozjel novou sérii, která by Tě třeba mohla zaujmout:
    http://www.youtube.com/watch?v=bBwDP2h43Mg
  • Walome
    Walome mecenáš14.9.2018 13:07Kapsy
    Chraňbůh, že bych něco chtěl vyčítat comicsdb, já sám vím jak nakladatelé nejsou často schopni poskytnout ukázku v přijatelné kvalitě.

    Naštěstí díky nejmenovanému samaritánovi jsem do knihy mohl nahlédnout a líbilo se :)
  • Walome
    Walome mecenáš14.9.2018 08:20Kapsy
    Bez ukázek trochu o ničem (vím, že za to comicsdb nemůže). Takhle na to zapomenu jakmile ty stránky zavřu. Nakladatelé by si měli dát větší práci s poskytováním slušného propagačního materiálu. Ale tak euromédii je to asi buřt.
  • Walome
    Walome mecenáš27.7.2018 11:03Lissy 2017/02
    "Koňská láska v ohrožení"

    To bude drama.
  • Walome
    Walome mecenáš29.6.2018 14:13Arkwright Integral
    Škoda, že v ukázce jsou jen černobílé stránky, když CC má na stránkách i barevné.
  • Walome
    Walome mecenáš25.5.2018 09:28Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Tormentr: přesně.
  • Walome
    Tak před 19 hodinama to sdíleli na FB, tak jsem jen slepej :)

    http://www.comicspoint.cz/wonder-woman-znovuzrozeni-hrdinu-dc-01-lzi-broz/d-83334/
  • Walome
    cyboy: nojo to mi nedošlo že to může být crewní :)

    Tormentr: my se chápem :)
  • Walome
    Walome mecenáš29.7.2023Prodám
    Prodám Giddeon Falls paperback 1+2 za 400,- (posílám jen Zásilkovnou)

    Prodám https://comicsdb.cz/comics/3544/vetrelci-vs-predator-omnibus-1 plus Vetřelci vs Predátor 2 za 3000,- posílám přes zásilkovnu. Platba předem na účet.

    Prodám Tokyjský ghúl RE prvních 5 knih za 600,- posílám přes zásilkovnu, platba předem na účet.

  • Walome
    Walome mecenáš30.6.2023Prodám
    Prodám https://comicsdb.cz/comics/3544/vetrelci-vs-predator-omnibus-1 plus Vetřelci vs Predátor 2 za 4000,- posílám přes zásilkovnu. Platba předem na účet.

    Prodám Tokyjský ghúl RE prvních 5 knih za 600,- posílám přes zásilkovnu, platba předem na účet.
  • Walome
    Walome mecenáš8.6.2023Prodám
    Druuna 1 čtené
    Druuna 2 zabalená
    Druuna 3 zabalená

    vše pevná vazba

    5000 celkem
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2022Prodám
    DivočinaI hardback, čteno jednou, 4000,-

    Posílám přes zásilkovnu.

  • Walome
    Walome mecenáš25.8.2020Prodám
    Prodávám dicky, kus za 150 vcetne posty (zasilkovna) piste mi do mesáže.

    http://www.flickr.com/photos/159952135@N03/shares/s32YD9
  • Walome
    Walome mecenáš22.2.2017Prodám
    Gotham Central paperbacky 1-4 (ENG)

    1200,- komplet

    předání v Praze, případně poštou (200,-)

    ondrej.hartman87@gmail.com
    FB: Ondřej Walome Hartman
  • Walome
    Walome mecenáš6.12.2016Prodám
    Joker (Azzarello, Bermejo, v eng) podepsáno Bermejem 650,-
    Gotham Central (eng) komplet 1300,-
    Hellboy and BPRD 1952, 5 sešitovek, první podepsaná Mignolou, 1500,-
    Kid Paddle 1+2, 150,- dohromady
    Opráski, ty první, 100,-
    Outcast, první TPB, podepsáno Azacetou, 500,-
    Hellblazer, to, co vyšlo v ČR (samostatné paperbacky), 1600,-
    World of Warcraft 1-4, 1200,-
    Hellboy 6: Podivná místa paperback, 300,-
    Hellboy 2: Probuzení ďábla první vydání 2000,-
    Hellboy 3: Spoutaná rakev první vydání 2000,-
    Hellboy: Pravá ruka zkázy první vydání, podepsáno Mignolou, 2500,-
    Zero 4, 200,-

    Předání Praha-Staroměstská nebo pošta - za jednu prodejní položku cca 50,-

    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš17.12.2015Prodám
    Prodám zabalený Zámek a klíč 3, cena 420, pošta 50.

    walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš9.7.2015Prodám
    Prodám Punisher (původní 1-4 a 0-9 MAX) co u nás vyšly v češtině. Čtené, stav oukej, klidně pošlu fotky, předání Praha, nebo pošta, ale poštovný bude tak 160,-

    Prodám POUZE JAKO KOMPLET za 2600,-, tj. 200,-/ks

    Můj email ondrej.hartman87@gmail.com
  • Walome
    Walome mecenáš15.4.2015Koupím
    Koupím Preacher 3
  • Walome
    Walome mecenáš2.3.2015Prodám
    Prodám Zámek a klíč 3 za 470,- zabalený, jako nový.

    http://aukro.cz/zamek-a-klic-3-koruna-stinu-i5141954469.html
  • Walome
    Walome mecenáš3.2.2015Prodám
    Prodám:

    Hellboy 6 - Podivná místa paperback 666,-
    Batman Smrt rodiny paperback 300,-
    Kůstek 1 ještě zabalenej 150,-
    UKK Spider-Man - Návrat 300,-

    + poštovné nebo předání v Praze

    Možno kontaktovat na walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš21.1.2015Prodám
    Prodám Hellboy: Podivná místa paperback za 600,- os. předání Praha, popřípadě poštovné 50,-
    email: walome@seznam.cz , na požádání pošlu foto, stav ok
  • Walome
    Walome mecenáš4.8.2014Prodám
    Prodám zabaleného Saudka - Muriel a andělé za 1500,-

    předání v Prahe, nebo poštovné asi tak 8 pětek, pošta jsou zloději :)

    na mail walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš7.7.2014Prodám
    Prodám:
    Smečka paperback 100,-
    Detective Comics: Tváře smrti hardback 300,-
    Kůstek: Útěk z Kůstkova ještě zabaleno 250,-

    předání Praha, nebo pošta (80,-)
    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš2.6.2014Prodám
    Batman Detective 1 hardback - 450
    Batman Detective 2 paperback - 350
    Hellboy Podivná místa paperback - 600 (trošku to křoupe, lepidlo už asi moc nevydrží, čteno 2x)
    Jonah Hex - paperback orancaný rohy 100
    Kůstek - Útěk z Kůstkova zabaleno - 250
    Parchanti paperback - 100
    Parchanti paperback 2 - 100
    Sláine Poklady Británie, paperback - 400
    Smečka - paperback - 100
    UPVO 1 paperback - 150


    English:
    Kingpin (Punisher 1) - 300


    A jako AKČNÍ BALÍČEK nabízím ne dva, ne tří, ale čtyři, ale pět komiksů (Jonah Hex, Parchanti 1 a 2 a Ú.P.V.O., Smečka) za akční cenu 350,-!!! takže neváhejte, volejte a objednávejte!!!
  • Walome
    Walome mecenáš22.5.2014Prodám
    Dražím Ženskou pro kterou bych vraždil, paperback, nalomený hřbet viz foto.
    http://aukro.cz/zenska-pro-kterou-bych-vrazdil-sin-city-2-i4252069242.html
  • Walome
    Walome mecenáš15.5.2014Prodám
    Prodám Captain America omnibus 1. Rozbalený, jednou čtený, ale stav ok.
    Předání v Praze, poštovné po ČR 60,-
    Cena 500,-
    Foto milerád pošlu.

    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš22.4.2014Prodám
    Prodám, možnost předání Praha, jinak poštovný 50-70,-

    Batman Detective Comics 1 - Tváře smrti (hardback) - 450,-
    Batman Detective Comics 2 - Zastrašovací taktiky (paperback) - 350,-
    PředStrážci 2 (paperback) - 350,-


    Následující kusy buď samostatně NEBO KOMPLET ZA 500,-
    Conan - Dcera pána mrazu (paperback) - 250,-
    Jonah Hexx (paperback) - 200,-
    Parchanti 1 a 2 (paperbacky) - 200,-
    Smečka (paperback) - 100,-
    ÚPVO - Dutozem a další povídky (paperback) - 100,-

    Můj email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš3.4.2014Prodám
    Prodám první Před strážce brož. za 350,-/ks,
    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš6.3.2014Prodám
    Prodám:
    Drsná škola - 500,-
    Detective Comics 2 brož. - 400,-
    Ú. P. V. O. a další povídky - 150,-
    Conan a pán mrazu brož. - 150,-
    Smečka brož. - 100,-
    Parchanti 1 + 2 - 200,-
    100 nábojů 1 + 2 - 500,-
    Jonah Hex brož. - 200,-
    Bleach 8 - 100,-
    Lucifer - Božská komedie - 300,-

    Předání Praha, CRWEcon, pošta.

    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš27.1.2014Prodám
    Prodávám tento seznam.

    http://daletth.webnode.cz/antik/#a1-jpg1


    Kontakt na mě walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš29.12.2013Prodám
    Prodám Borgii paperback za 400,- při osobním předání, za nějakých 430,- i s poštovným. Jednou čtené, je to supr komiks, jdu do pevné vazby. Můj email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš25.11.2013Prodám
    Prodám Detective Comics 2 paperback za 300 + případné poštovné, nebo osobní předání v Prahe.
  • Walome
    Walome mecenáš4.11.2013Prodám
    Prodám:
    Zámek a klíč 1 (paperback) 150,-
    Hellboy 7 - Pražský upír (paperback) 150,-
    Hellboy 8 - Temnota vábí (paperback a trochu ohnutý roh, případně pošlu foto) 250,-
    Ú. P. V. O. 1 - Dutozem (paperback) 150,-
    Conan - Dcera pána mrazu (paperback) 250,-
    100 nábojů 1 - 250,-
    100 nábojů 2 - 250,-
    + případné poštovné

    mail walome@seznam.cz

    Komiksů od CC se zbavuji z toho důvodu, že jdu do HB a všechny je mohu doporučit. 100 nábojů mě prostě nezaujalo.
  • Walome
    Walome mecenáš29.7.2013Prodám
    Prodám
    Soví tribunál paperback jednou čtené 250,-
    Flash: Znovuzrození nedočtené 250,-

    spíše někomu, kdo se pohybuje v Praze - nechcete přece po mně, abych v takovém pařáku absolvoval návštěvu pošty :) (žert, samozřejmě rád zašlu, ale s poštovným už to není tak výhodné, pokud vůbec...)

    mé barvivo: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš2.7.2013Prodám
    prodám http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4895 za 300,- z místa. Čtené jednou a je to pecka, jdu do hardbacku :))

    email walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš18.3. 14:08Pindárna
    MaF: :D
  • Walome
    Walome mecenáš16.3. 10:03Herní vlákno
    Darker: kamose chapu :D

    Dalamar: hoodne dobre nafoceno
  • Walome
    Walome mecenáš14.3. 21:15Herní vlákno
    Darker: hezký. Taky se už roky chystám něco namalovat...
  • Walome
    Walome mecenáš2.3. 12:41Pindárna
    Skalpy a Punisher Max od Aarona.
  • Walome
    Walome mecenáš1.3. 21:32Pindárna
    farnhajt: no spis je otazka proc na nej nekdo reaguje :,)
  • Walome
    Walome mecenáš19.2. 21:44Filmový a hudební klub
    Ja se divim ze nekdo jeste vubec resi Marvel filmy.
  • Walome
    Walome mecenáš19.12.2023 09:20* Připomínky a návrhy
    Zack: já bych merch nekoupil určitě, ale asi nejsem cílovka. (já nejsem cílovka žádnýho merche, triček nebo hrnků mám dost a nic originálnějšího nikdo zatím nevymyslel)
  • Walome
    Walome mecenáš12.12.2023 21:44Pindárna
    Ja pouzivam appku booxy. Neni hezka, ale na tech mych par knih to staci.
  • Walome
    Walome mecenáš26.8.2023 11:43* Připomínky a návrhy
    Zack: nope.
  • Walome
    Walome mecenáš25.8.2023 22:05Pindárna
    Kapis: me obmekcilo ze cte komiksy, ja jsem jednoduchej clovek.
  • Walome
    Walome mecenáš21.8.2023 18:16Pindárna
    Treba Bartos komiksy cte, chodi do Comics Centra.
  • Walome
    Walome mecenáš9.8.2023 09:40Pindárna
    Proboha nenakupujte u prekupniku z luxoru a nakupujte primo u nakladatelu.
  • Walome
    Walome mecenáš9.8.2023 08:02Filmový a hudební klub
    Vsechny Nolanovi Batmani stojej za hovno (jako vetsina jeho filmu). Oppie me ale bavil hodne, takze mu nejnudnejsiho Batmana v historii kinematografie snad i prominu.

    A Imax je zbytecnej tak nejak obecne, spatnej obraz i zvuk. Ale ocenil jsem ze lidi byli zticha a nikdo nesvitil mobilem. A tech nekolik scen kde zvuk hral prim fungovaly dobre.
  • Walome
    Walome mecenáš4.8.2023 07:34Nakupujeme venku
    Gmork: neznal jsem, ale rip.
  • Walome
    Walome mecenáš27.7.2023 09:17Pindárna
    MisaNuff: jono barák je koníček sám o sobě.
  • Walome
    Walome mecenáš26.7.2023 09:41Pindárna
    Dopp: ja mam kamose kterej pracuje z domova a na volny noze a ten treba koukne na 3 filmy denne.
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2023 18:39Pindárna
    Zack: na streamech neni prodlouzena verze ne?

    Monti: aha to jsem nevedel :D ale tak to je to nejmensi. Ja to myslel tak ze ta dvd kvalita uz je fakt slaba. U nejakejch filmu je to fuk ale zrovna lotr si zaslouzi lepcejsi.

    Ale trosku me trapi dcera ktera si rada pousti svoje pohadky na dvd (na blurejku toho moc nema) a pritom na disney je to v lepsi kvalite :,)
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2023 09:59Pindárna
    Toe: ale fuj :)
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2023 09:22Pindárna
    My ted koukali na lotra z dvd a bylo to hrozny :) plus je tam takova specialitka ze ma to dvd dve strany, protoze ty filmy jsou neunosne dlouhy :D priste uz to musime dat z uhd.
  • Walome
    Walome mecenáš20.7.2023 06:25Filmový a hudební klub
    Mikei: jo to jsem byl hodne prekvapenej ze lidi jeste chodej do kina.
  • Walome
    Walome mecenáš18.7.2023 22:26Pindárna
    seneke: tvl bacha Toren ma nejvetsi fejm
  • Walome
    Walome mecenáš13.7.2023 15:04Pindárna
    Tak "československá" to a to vzniká proto, aby bylo víc views / odběratelů atd. Proto jsou i ty různý debilní show v tv československý, protože se zvětší trh. Což platí i o webech. Tam nejde o bratrství, ale o pragmatismus.
  • Walome
    Walome mecenáš5.7.2023 17:49Pindárna
    komiksfan: skoda ze mam doma zakaz podporovat tohodle zlodeje :D akce je to krasna
  • Walome
    Walome mecenáš27.6.2023 13:56Sběratelský klub
    Lenny: tyhle lidi nemaj soudnost. Ale to, ze dostane "exkluzivni" info od babartu je jeste vtipnejsi.
  • Walome
    Walome mecenáš27.6.2023 13:01Sběratelský klub
    Kudela, chodil do Krakatitu (jakoze pravidelne), bavil se s prodavaci, chodil na predpremiery s crwi a u toho si vzdy nenapadne ukradl "par" komiksu. Nakonec jich bylo tolik ze si na nej pocihala i policiie. Je to uz par let (jeste pred covidem).

    Edit: mozna do Arkhamu, ted nevim.
  • Walome
    Walome mecenáš27.6.2023 12:39Sběratelský klub
    faster86: ze zloděje knih influencerem, thats slovakian dream
  • Walome
    Walome mecenáš30.5.2023 10:10Pindárna
    faster68: myslim že ne, byla naznačena nějaká novinka s prvním gay superhrdinou (netuším co to je), ale o tom se mluvilo myslím už dřív.

    Tohle nebylo o novinkách, ale o oslavách toho co bylo :)
  • Walome
    Walome mecenáš29.5.2023 13:34Pindárna
    S Goonem se jeste uvidi jak to vyjde, ale vyjde to. Pak tam bylo neco o zelvach ale v tech ja se neorientuju tak ani nevim.

    Bylo to fajn, komorni akce, pivo, hezky shrnuti 20 let.
  • Walome
    Walome mecenáš16.2.2023 09:29* Připomínky a návrhy
    Brýden, všiml jsem si pár věcí, které mi udělaly radost (možná jsou tu už dlouho, to nedokážu říct). Takže chci pochválit - že když si kliknu na komiks ze série, mohu listovat mezi předchozím a následujícím dílem. A taky se hodí, že je napsáno, z jakých sešitů je book složen. Zároveň bych chtěl znovu pochválit upomínky co mi chodí do pošty v momentě, kdy vyjde nový díl mnou sledované série. Pac a pussy.
  • Walome
    Walome mecenáš20.2.2022 09:20Pindárna
    Kolosalky stojej kolik? 2000-2500? To za 6 komiksu a bonusy nejsou "brutalni penize". Plus lidi to asi jako ja budou prodavat tak to par stovek vrati.

    Spawna nevim proc by tu mel nekdo vydavat co tak vsude ctu tak je to dost hrozna vec. Navic je to 30 let stary, myslim, ze uz jsme se posunuli.

    A smysl podnikani je vydelat. Takze "mit koule" na to vydat neprodejnej komiks je myslenka uplne mimo.
  • Walome
    Walome mecenáš30.8.2021 13:57Pindárna
    J. Pavlovský několikrát řekl, že Superman se prodává blbě, proto nevychází v Rebirthu.
  • Walome
    Walome mecenáš10.8.2021 21:48Sběratelský klub
    Toe: Noár je parádní, to jsem rád, že babart vydá.
  • Walome
    Walome mecenáš10.8.2021 21:47Nakupujeme venku
    Hawwwean: čtu nahá ženská s ocáskem, tak jsi mě namlsal a nakonec zklamání :(
  • Walome
    Walome mecenáš14.5.2021 16:02Pindárna
    Ten Hitler je skvelej no. Taky jsem chtel neco takovyho udelat ale ani nahodou bych to neudelal takhle dobre.

    maco: jo no, kdyby sli vsichni na discord tak Zack nemusi nic nastavovat.
  • Walome
    Walome mecenáš14.5.2021 13:23Pindárna
    Tak počkat, chcete mi říct, že tu ještě nemáte Hitlera nadávajícího na Mighty Boys? :D nebo jsem to přehlédl?

    https://www.youtube.com/watch?v=2JziiiT4B0c
  • Walome
    Walome mecenáš14.5.2021 09:27Povinná četba
    valon: místní polská klika je zdrojem (nejen) mé nekonečné zábavy, přijde mi to hrozně srandovní. Ale také mi přijde srandovní mít 150 vláken pro 50 aktivních uživatelů. Ale to je prostě krása místního folkloru :)
  • Walome
    Walome mecenáš13.5.2021 23:27Povinná četba
    Kidi na tik toku se smejou boomerum ze jsou na fb ale to nevideli tohle forum nebo bushem zminivany nyx :D

    Touha po recenzich na cizijazycne komiksy vylozene pobavila, kez by existovalo neco jako goodreads.
  • Walome
    Walome mecenáš10.5.2021 20:40Sběratelský klub
    P.G.: ono to zmizelo jak housky na krámě a na aukru se to po jednotlivých číslech prodávalo za několikanásobek původní ceny. Je tam nějakej skin do fortnite nebo co.
  • Walome
    Walome mecenáš4.5.2021 14:57Povinná četba
    Já mám tady skoro pocit, že vás ten Vybíral nutí si to pouzdro koupit :)
  • Walome
    Walome mecenáš29.4.2021 10:21Sběratelský klub
    Colder cpu Comics Centru od doby co jsem to měl poprvé v ruce, to fakt řve "Comics Cenrtum" od první stránky :) tak bych měl radost kdyby to bylo ono.
  • Walome
    Walome mecenáš31.3.2021 22:53* Připomínky a návrhy
    Nezbi: však to je ocenění, kolik s tím bylo práce, jinak by to hvězdu nedostalo žádnou :) ne vážně, je úplně v pohodě subjektivně hodnotit jakékoli díly a využívat k tomu plně hodnotící škálu.
  • Walome
    Walome mecenáš31.3.2021 22:52Srazy, cony, festivaly
    seneke: a k čemu by to bylo dobrý? Jakože fakt. To byla cena pro cenu (stejně jako většina cen v různých oblastech kultury). Myslím, že nechat to umřít je důkaz sebereflexe organizátorů a já to chválim. Kéž by ji měla i akademie komiksu (a jiné akademie).
  • Walome
    Walome mecenáš27.2.2021 20:18Pindárna
    Nezbi: nastesti nemam psychickou poruchu takze je pouzivam k cemu se pouzivat maji.
  • Walome
    Walome mecenáš25.2.2021 11:29Pindárna
    nejakdivne: ja jenom doufam, ze tohle neni pravda :)
  • Walome
    Walome mecenáš25.2.2021 09:57Pindárna
    Zack: jo to dava smysl. Kez by treba existoval internet, kde by se daly knihy propagovat i prodavat.
  • Walome
    Walome mecenáš15.2.2021 15:35Slevy, výprodeje, bazary
    Nejakdivne: jo. Na luxoru jsem kupoval ze zoufalstvi a neveril vlastnim ocim. A albatros to samy. Hnus. Ale tak oni zijou v dobe pred 20 lety (coz bylo videt uz pred koronou, natoz s ni).
  • Walome
    Walome mecenáš15.2.2021 10:39Slevy, výprodeje, bazary
    Fry: zadnej nakladatel u nas nema poradny stranky.
  • Walome
    Walome mecenáš11.2.2021 16:21Publicistika
    MaF: takže má ještě šanci.
  • Walome
    Walome mecenáš11.2.2021 09:43Publicistika
    GWB: v Síni slávy chybí Klíčník.
  • Walome
    Walome mecenáš3.2.2021 14:44Sběratelský klub
    lantan1: jo to jsem viděl jak tam připomněli Hokrovo lízání prdele. Ale myslel jsem čistě na fb, kam to prostě nedali (zatím). Uf, tak to ještě že jsem to nečet celý, to by mi zase jednou praskla žilka :)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 497 (cca 230049 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 48
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0