Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

V tramvaji koukáš lidem přes rameno, jen abys zjistila, jakou knížku právě čtou. Než aby sis koupila něco na sebe, raději utratíš jmění v knihkupectví. Tajně (a někdy i naprosto veřejně) čicháš ke svým novým knižním úlovkům. Zkrátka čteš všude, všechno a pořád, a když zrovna nečteš, o knihách si aspoň povídáš. Poznáváš se? Pak je tato knížka dalším povinnou položkou na tvém reading listu. stránky tohoto vtipného komiksu se budeš potutelně usmívat a říkat si, že hlavní postava je napsaná přímo podle tebe.

Scénář
Debbie Tung
Art
Debbie Tung
Obálka
Roman Horák, Debbie Tung
Lettering
Roman Horák
Překlad
Katarína H. Belejová
Redakce
Katarína H. Belejová, Radek Střecha, Jana Vrzalíková
Žánry
autobiografie, humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-2642-694-3 (CPress (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
134 x 205 mm
Tisk
černobílý
Stran
144
Cena
249 Kč
Originál
Book Love (Andrews McMeel Publishing, 2019)
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:16Ze života knihomolky
    Vlastně je to velmi chytré tím, že to cílí přímo na čtenáře. Často se některé pointy opakují ( jen s jiným vizuálem ), ale člověk to tak s lehkostí projde, že mu po prolistování, uvízne lehký úsměv na rtech.
  • Walome
    Walome mecenáš22.9.2020 20:51Ze života knihomolky
    Knihomolové jsou nejnudnější lidi na světě, stejně nudní, jako jsou tyhle "stripy", které snad ani nemají snahu být vtipné. Je děsivý, kolik podobných knih produkuje současná generace dospělých introvertů, ale to je holt taková doba.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin9.1.2020 15:51Ze života knihomolky
    Ještě mě v životě žádná kniha tak dobře nevystihla. 95 procent stripů bylo vytrženo z mého každodenního života.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.9.2019 10:24Ze života knihomolky
    Tohle je v podstatě strašně milá kniha, zackovsky řečeno "pod deku s kakaem", taková studie na téma "Kniha a čtení". Jako knihovník a milovník knih, který by nejraději omezil komiksy na minimum a četl zase už jen "normální" knihy tohle oceňuji, často se v tom i vidím. Jenže po několika stránkách cítím pointu už z prvního okénka. Není to žádná řachanda, což nevadí, ale motivy se docela opakují. Občas člověk neví, jestli čte Debbie Thung nebo Sarah Andersen. A ačkoli je autorka na první pohled milá knihomolka, je očividné, že její styl čtení je značně konzumní a její vkus je značně mainstreamový. Vidím to mnohdy u mladých pohledných booktuberek. Čtou, čtou, prezentují knihy (mnohem spíše se sebeprezentují), ale mávají před sebou novinkami a bestsellery, které nepovažuji zrovna za to nejlepší, co si člověk skutečně může přečíst. Jejich recenze jsou ploché, protože samy nejsou kdovíjakou vzdělanou a intelektuální autoritou. Je to o líbivém a jednoduchém vkusu. Je to o fotkách na instagram. Pěkná útulná literární kavárna se líbí i nečtenářovi, že. Je to mnohdy o reklamě. Je to pro ten typ lidí, co chodí na Goodreads (já tam taky chodím, Lenny, Walome, Pavlovský tam taky chodí, mluvím o jakémsi archetypu). No, tak či onak, jsem z toho takový rozmrzelý lehce.

    Celkový dojem: 60%
2521
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.9.2020 21:55Ze života knihomolky
    Komentáře Draco a walomeho pod sebou jsou úsměvné :)))