Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Někdo chce hacknout Gotham!
Pro Barbaru Gordonovou není tajemství ničím cizím. Je dcerou hlavouna gothamské policie, Jima Gordona...a také pouliční samozvanou strážkyní pořádku známou jako Batgirl. Až doteď však nikdo nevěděl, že jistou dobu působila jako Oracle, nejmocnější hackerka planety.

Jméno Oracle začal používat někdo nový a Batgirl se honí po celém Gothamu za přeludy. Po boku jí stojí dvě srovnatelně nebezpečné samozvané strážkyně – Dinah Lanceová, rocková hvězda a hrdinka známá jako Black Canary, a Helena Bertinelliová, smrtící špionka přezdívaná Huntress.

Dokáže tato nesourodá trojice včas odhalit tajemství nového Oraclea a porazit zloduchy? Nebo Birds of Prey někdo přistřihne křídla, než se jim vůbec podaří vzletět?

Obsahuje sešity série Batgirl and the Birds of Prey (Rebirth) #1-6 (srpen 2016 - leden 2017) a Batgirl and the Birds of Prey: Rebirth (červenec 2016)

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitované verzi se speciální obálkou v prodeji pouze na Comic Con Prague 2020.


Scénář
Julie Bensonová, Shawna Bensonová
Art
Rogê Antônio, Claire Roe
Ink
Rogê Antônio, Claire Roe
Barvy
Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Allen Passalaqua
Obálka
Kamome Shirahama
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Michael Talián
Redakce
Filip Gotfrid, Martin Kužel
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-826-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
492 g
Stran
176
Cena
299 Kč
Originál
Batgirl and the Birds of Prey #01: Who is Oracle? (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Birds of Prey #01: Kdo je Oracle (Comic Con Prague) (2020)
Znovuzrození hrdinů DC: Birds of Prey #01: Kdo je Oracle (2020)
  • Harlequeen
  • Spike
    Ufff... Tak jak to hodnotit... Nejsem vysloveně zklamán ale ani nadšen, tohle je prototyp toho jak si představuji čistý neurážející průměr. Byl jsem zvědav, protože ačkoli sólo už jsme s hrdinkami v různých komiksech měli tu čest, společně v týmu je vidíme prvně. Ačkoli film nebyl zlý, klamal názvem a byla to spíš sólová Harley Quinn a Birds of Prey dělali křoví. Tady máme komiks opravdu čistě o Birds of Prey.

    Čeho jsem se dost bál, to byla přehnaná feminizace, jak je teď žel v módě. A ano, ačkoli tam je a občas celkem na sílu, tak ne v takové míře aby mi to nějak kazilo zážitek. Třeba taková Black Canary je tu o dost snesitelnější než v Green Arrowovi. Batgirl je taky fajn, a nekompromisní Huntress u mě vede. Chemie v týmu taky většinou funguje, i když někdy je to rozhádávání a usmiřování dost chtěné a uspěchané, ale to je holt daň typickému (nejen) superhero mainstreamu. Dialogy a hlášky občas pobaví, občas tahají za uši/oči, tam je to jak kdy. Hadí záporaci moc respektu nevzbuzují, když už je s nimi x-tá potyčka a je to pořád to samé, trochu to už nudí. Mafiáni jsou zde spíš takové archetypy, někdy skoro až karikatury. Naopak zaujal "nový Oracle", ten bavil, a i do dalších knih tahle postava vzbuzuje mou zvědavost. Dost povedené jsou střípky z minulostí postav, aspoň odsud film lehce čerpal. Samozřejmostí je povinné a zbytečné cameo Batmana.
    Co se týče kresby, tam to mám půl na půl. Je hezká, neurážející, přesná, ani moc detailní ale ani moc zjednodušující, ale občas mi vadily ty obličeje, ty byly zvláštní. Možná je to i tím že na knize dělaly samé ženy, většina kreslířů-mužů (alespoň v superhero žánru) se tak nějak automaticky snaží aby ženy v komiksech byly vizuálně pěkné. Neříkám že potřebuju v každém komiksu sexy pózy lehce oděných holek na celostránkových panelech ze kterých lezou prsa a zadky, tady jsou hlavně ty obličeje postav takové nehezké, ale to je samozřejmě jen můj osobní názor.

    Takže když to vezmu kolem a kolem, vychází z toho opravdu čirý průměr. Jak kresba, scénář, postavy, vše má svá světlá i tmavší místa. A za pár měsíců si rád přečtu pokračování, série má jen 3 knihy takže snad žádná vata a pokud další díly budou aspoň takovéhle, nemám problém a jako představení týmu Birds of Prey je to fajn oddechovka. 6/10
  • Palebras
    Parádní odreagovačka. Příběhově to sice nijak neoslní, ale někdy je prostě v jednoduchosti krása a v případě tohoto komiksu to platí dvojnásob. Příběh slušně plyne a nemá hluchá místa. Banda záporáků sice není nic z čeho by si člověk sedl na zadek, ale svou roli splňují. Co se kresby týče, ta je v některých pasážích až cartoonová, ale absolutně to ničemu nevadí a prostě mi tady sedla. Ve finále se jedná o fajn jednodušší komiks který dokáže zaujmout a dobře se čte. Těším se na další díl.
  • Multiverzum
    Origin superhrdinského týmu složeného ze tří různorodých superhrdinek se vydařil. V knize na vás čeká zábavný příběh, solidní akce a sympatické hrdinky, díky kterým se budete těšit, až Birds of Prey příště roztáhnou křídla a vyletí do ulic.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/birds-of-prey-kdo-je-oracle/
  • Walome
    Překlad je taková crewní klasika (bezpečný dům ftw) a je to prostě daň za čtení českého vydání. Ale jinak je to příjemná oddychová týmovka, postavy jsou fajn, má to tempo, kresba je ok, prostě fajn mainstream. Záporáci byli debilní, ale co už.
  • Vojtovec
    Za mě nádherné vyobrazení jak Bat girl, Black Canary, ale hlavně samotné Huntress ta byla vynikající. Bohužel jsem postrádal více ikonických padouchů ze světa Gothamu. Taky jsem postrádal další kočandy jako je např Poison Ivy nebo Cat Woman, ale třeba tam ještě budou když má vyjít ještě 2 knihy. Kresbu jsem si opravdu užil a to i samotné panely a hlavně přechody do soubojů a dle mého to mělo fakt suprovou provázanost mezi jednotlivými panely. Příběh mohl být krapet lepší. Takhle to zatím vidím na průměr a 3 hvězdy tomu rád dám. Užil jsem si to. Nelituji ani jedné koruny Jen bych do budoucna ocenil více takových týmovek s holkami kdy to kreslí pouze jedna osoba nebo nějakou sérku s Power Girl či Super Girl. Black Canary jako jediná měla docela vyvinuté vnady a to já rád xd. Takže jo upřímně jsem se bavil a když tak nad tím přemýšlím tak asi jo překlad mohl být krapet lepší. Místy to působilo tak nějak divně, ale za mě rozhodně lepší než to filmové hovno Bird of Prey.
    PS co mi ovšem docela vadí je čekat bezmála půl roku na dalších 7 sešitů, ale naštěstí mi tu prázdnotu tak nějak zaplní Komiksový výběr Spiderman.
  • Doppelganger
    Samotný komiks je příjemný průměr, který pobaví a neurazí.

    Český překlad je špatný a rušil mě při čtení. Např. z nějakého důvodu překladatel změnil (podle mě) zažitou “Babs” na “Báru”, ale “hořící postel” je podle něj očividně český idiom. Nejedna věta je nečeská - např. “Existuje deodorant.” - to jako vážně? Hlavně, že jsou pod tím podepsáni dva redaktoři.
  • karl173
    Začátek je slibný, ale jakmile se holky začali pokoušet rozvíjet zápletku, všechno šlo do kytek. Nejlépe jim tak vlastně šlo papouškovat události z minulosti. Čte se to sice svižně, ale to je na druhou stranu už dnes standard moderního komiksu a pokud má komiks jen pobavit a nepřináší nic navíc, tak to vždy bude maximálně průměr. A tady to přesně tak platí.
    Kresbu bych hodnotil podobně. Sem tam umí zaujmout, ale jinak je to takový standardní průměr s kterým jsem neměl víceméně problém, až na občasné přetvoření Black Canary do muskulaturního transvestity s neoholenýma nohama, to bohužel kreslíři několikrát celkem ujelo.
    Za mě tedy průměrné 3*
  • cyboy
    Vzhledem k tomu, ze vsechny muzske postavy v knize jsou bud zaporaci, neschopove, nebo ztelesneni predsudku a generalizace (s vyjimkou senseie, ktery ale nema roli jako takovou), tak konec vyslovene nema sanci prekvapit, protoze otrocky jede podle sablony "chlapi jsou hovada". Jinak jde o prumerny komiks, kde dost kulha logika (Oracle), ale ktery umi i prekvapit.
    Koupi pokracovani jeste zvazim.
    60%
39181