Jeden ze sedmi hrdých uživatelů comicsdb.
  • Walome
    Walome mecenáš26.1.2017 22:29Živí mrtví #10: Čím se stáváme
    Trochu zvolnilo tempo, ale čte se to pořád dobře, svižně.
  • Walome
    Těžký průměr. Supráci se střídají naprosto nelogicky, scénář je děravej, motiv hlavního záporáka je prapodivnej atd. atd. Ale zábavnou funkci to plní.
  • Walome
    Nebýt toho bonusu na konci, dostane to dvě hvězdičky a ani nemrknu. Nudná kresba, scénář nepřekvapí, supráci se zjevují a mizí jak je u DC mainstreamu tradicí a za celou knihu se nestane nic, co by mě nějak znatelně poznamenalo a dokonce bych si dovolil tvrdit, že se nestane vůbec nic zajímavého. Je tam pár supr panelů (asi 3), ale jinak teda meh.
  • Walome
    Walome mecenáš11.1.2017 11:25Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Nebýt poslední epizody se Supermanem, možná sáhnu i po 3 hvězdách. Ale ta to vytáhla někam vysoko, včetně očekávaného, leč humorného závěru. Africké dobrodrůžu začíná skvěle, dokonale vykresleným přátelstvím ve zbrani, ale pak se to trochu natahuje a ztrácí tempo. A humoru tam tentokrát taky moc není, důraz je na akci a filosofické debatování.
  • Walome
    Walome mecenáš10.1.2017 10:27Hitman #04: Odvážným štěstí přeje
    Funguje to i po 20 letech včerně narážek na moderní techniku (mobil) a nesnášenlivost mezi obyvateli Spojeného království. Nesmyslná a hovadská akce střídají vážněji laděné dialogy a je to fajn. Intermezza s vojáky SAS byly trochu nudný, ale jinak za mě ok, bavil jsem se.
  • Walome
    Walome mecenáš30.12.2016 21:34Batman #06: Hřbitovní směna (pevná vazba)
    Takovej těžkej průměr, scénáristicky podprůměr. Povídky nejsou moc nápadité, některé nemají ani pointu, další jsou příliš rozvleklé (i přes malý počet stran). Nejzajímavější jsou tak různí kreslíři, kteří Hřbitovní směnu vytahují na ty tři hvězdy. Ale tak neurazilo mě to.
  • Walome
    Walome mecenáš7.12.2016 11:07Johnny Cash, I see a darkness
    Je dobře, že podobné komiksy existují a že vychází i u nás, vlastně je to docela dobrá forma jak někomu převyprávět něčí bibliografii. Ve srovnání s filmem Walk the line je tohle podle všeho věrnější vyprávění a není tu důraz na lovestory mezi Johnym a June, ale spíše na Johnyho, jeho kariéru a vnitřní trable.

    Kresba se mi líbila moc, žádné opičky, hezky účelná a přitom dává důraz na některé momenty (Johny na jevišti), takže i ten komiksový jazyk tu funguje.
  • Walome
    Walome mecenáš4.12.2016 11:42Deadpool #01: Mrtví prezidenti
    Lenny: František Janeček je jeden z nejbohatších lidi v šoubyznyse u nás, dělá muzikály a manažuje např. Karla Gotta. Nicméně ano, v překladu se mi tohle taky nelíbí.
  • Walome
    Walome mecenáš2.12.2016 09:53Dospělost je mýtus
    Tohle vůbec není špatná volba vydat. Nicméně už z netu je evidentní, že Sarah je úzkostmi a nejistotou sevřená osoba, což slouží jako drtivá většina point jejích komiksů. To samé platí o menzesu. Jako je to vtipný párkrát, ale podesátý už moc ne. Nicméně mi víc vadí ta úzkost, kterou považuje za normu. Aby to náhodou nevyslalo mladejm lidem signál, že je vlastně úplně normální bejt neustále ve sračkách a v nejistotě.
  • Walome
  • Walome
    Walome mecenáš27.11.2016 14:46Mýty #10: Dobrý princ
    Mýty pomalu ale jistě přestávají být pro mě. Postavy mě přestávají zajímat, kresba už mě opravdu nudí a trápí a děj trpí, protože je rozmělněn mezi množství postav, přičemž většina jsou nudné a nevýrazné. Nicméně v minulosti jsem se občas u Mýtů opravdu dobře bavil a nehodlám to vzdávat.
  • Walome
    Walome mecenáš21.6.2016 20:06Mýty #09: Synové impéria
    Zase o něco slabší kousek, hlavně kvůli hypotetické dějové rovině. Hodně dobře fungují ty krátké příběhy, hlavně Loczika je super. Storka se Santou je taky silná a poslední dva sešity (tu natahovačku ke konci ani nepočítám) kreslil někdo jinej, což je vždycky plus. A Sněhurka je tu konečně pořádně sexy! Každopádně Mýty je pro mě série, u které se mi jedna kniha nelíbí vůbec a další moc, tahle byla spíš slabší.
  • Walome
    Walome mecenáš16.4.2016 12:35Muži hněvu
    Jeden z nejhorších komiksů (a příběhů obecně) jaký jsem kdy četl. Hlavní hrdina je vypatlanej idiot, děj to nemá, pointu se to snaží mít a všechno je to hrozně hloupé a na efekt. Tady Aaron teda hodně ustřelil.
  • Walome
    Walome mecenáš18.2.2016 08:33Deadpool: Drákulova výzva
    Tupější než LOBO a méně vtipné než Harley. Jestli mě tohle mělo přesvědčit o tom, abych četl Deadpoola, tak se to nepovedlo.
  • Walome
    Walome mecenáš27.1.2016 07:24Úsměv
    Jak píše brkowycz, z peripetií kolem zubů jsem se regulérně ošíval (a uvědomoval si, že jsem přes půl roku nebyl u zubaře) a holčinu litoval. Bavilo mě i to ostatní (já pubertální historky rád), ačkoli mi tam chyběly častější pointy. Jasně, je to biografie, ta pointy mít nemusí (a na jednu stranu je to příjemné), ale když už něco vyprávím, vyústění by to mít mohlo.
    Humoru je tu hodně, napomáhá překlad citoslovcí i místy přehnaná gesta postav, ale že bych se u toho výraznějc řehtal, to zase ne. I přesto musím dát 5/5, protože jsem se prostě náramně bavil. A dopomohl k tomu i fakt, že příběh se odehrává na konci osmdesátých let, takže je tam ta devadesátková nostalgie (nintendo, pevná tel. linka, kreslené disneyovky v kinech).
  • Walome
    Walome mecenáš12.1.2016 12:22Ú.P.V.O. #04: Smrt
    Od tří hvězd to zachránila linka s Abem. Druhá příběhová linie mi přišla místy natahovaná, ačkoli měla skvělé momenty.
  • Walome
    Vlastně pořád trochu tápu, co se Goona týče. První díl byl výborný, druhý slabší a třetí mě dost zklamal. U čtyrky je pomalý rozjezd, ale poté jsem se už i nahlas smál a upřímně se bavil. Absurdní humor v kombinaci s parádní kresbou je prostě perfektní. Dějově je to zatím hodně epizodní a nějak si neumím představit jak se jednou Powell dopracuje k onomu temnému finále, které momentálně tuším probíhá.

    Ta série mě stále ještě zajímá, určitě půjdu do dalšího dílu a snad i dalšího a dalšího a další a dalšího a dalšího a dalšího...
  • Walome
    Walome mecenáš9.11.2015 20:25Sex není zadarmo
    To je snad ten nejhorší komiks, jaký jsem kdy četl kromě některých superhrdinských zhovadilostí či intoušských příběhů. Máme tu protagonistu, který si platí šlapky... a to je vše. 282 stran (z toho 50 dodatků, které odmítám číst) o jeho návštěvách děvek, o filosofování a blábolech o tom, že šuk je podstatný, ale láska ne. Bohužel psaný nudnou a hloupou formou, kdy je hlavní postava absolutně odpuzující jak vzhledem, tak myšlením, tak kecama.

    Pracuje to s tím největším klišé na světě, že partnerka stojí víc než štětka, ale hrdina přitom neukazuje žádný aspekt svého života, který by byl zajímavý. Jen pracuje a souloží se šlapkama a pije pivo. To si radši přečtu nějakého beatníka. Hrozné, děsivé, o ničem.
  • Walome
    Walome mecenáš9.11.2015 20:20Pupíky #07: Téměř dokonalé štěstí
    Po předešlých pětkách dávám 4/5, ale to jen proto, že jsem čekal větší posun v jedné z příběhových linek. Ten komiks neskutečně roste, jak dějem, tak postavama. Je to perfektní, vůbec nechápu, jak něco takhle nenápadnýho může být tak super. Díky Albatrosu, že to u nás vydává.
  • Walome
    Walome mecenáš27.10.2015 21:23Zámek a klíč #04: Klíče království
    Majklbig: ale v tom je ten vtip - klíče byly zajímavé zezačátku, byly nové jak pro nás, tak pro postavy. Ale teď jsme si prostě zvykli a komiks to tak schválně urychluje. Navíc je evidentní, že nějaké klíče přestává být důležité a začínáme se věnovat jiným aspektům příběhu ;)
  • Walome
    Walome mecenáš11.9.2015 17:27Teror ve jménu víry
    Millerův strach (a nasrání) z terorismu je v tomhle komiksu takřka hmatatelný. Jednoduchou příběhovou linku to posouvá někam mnohem dál, než se na první pohled zdá.
  • Walome
    Walome mecenáš4.8.2015 10:36Kolosální Conan
    Erik není úplně mimo, Nordova zvětšená kresba mě zezačátku taky praštila do očí. Ale pak jsem na to zapomněl a až Erik mi to připomněl :) Začetl jsem se. Já na Conana nikdy moc nebyl, ale Dcera pána mrazu se mi hodně líbila a Kolosální Conan sliboval slušnou porci zábavy. A tu jsem dostal, užíval jsem si kresbu i scénář, pohledu do krajiny a na města, Ruthovy flashbacky jsou excelentní.

    Příběhy jsou v základu prosté, ale mimoděk formují svět a ačkoli většinou vše končí tím, že Conan vše rozseká, bavilo mě to. V závěru atmosféra houstne a klidně bych si dal ještě porci navíc :)
  • Walome
    Walome mecenáš28.7.2015 15:03Pupíky #06: Léto na zabití
    Jak píší kluci pode mnou... je to pecka. Když už si myslíte, že vás tu nic nepřekvapí a že největší haló na sebe vezme dramatická zápletka, nejvíc vám učaruje vývoj postav. Je to skutečně super. Co není tak super, že až letos v září vyjde sedmička v originále...

  • Walome
    Walome mecenáš16.7.2015 14:25Hellboy #10: Paskřivec a další příběhy
    Ruku na srdce, je to vlastně pořád stejné. Hellboy někam přijde, kouká, poslouchá místní legendy, do toho atmosféra hutná jak čarodějnickej lektvar a pak bum plác, pravá ruka zkázy zbouchá pár příšer na hromadu a je klid. A to mám rád!
    Moc se mi líbilo složení kreslířů. Nejdřív Corben, kterej Paskřivce nakreslil tak nechutně, jak by to Mignola se svým stylem nikdy nemohl (nebo nechtěl) zvládnout, pak učesanější Alexander, který hodně dobře nakreslil jak Hellboye, tak Abe, taková nostalgická vsuvka v podobě Mignoly a nakonec Fegredo, který svůj um dokázal už v příběhové linii. Všechno je to super, ale Mignola se mi prostě líbí nejvíc, nemůžu si pomoct.
    Inu, povedlo se. Jo a ta polsední povídka, kde se skoro nemluví a Hellboy poletuje vzduchem, ta mi vyvolala i husí kůži.
    Jen tý hovorový češtiny na mě bylo v první povídce moc, ale nikomu to neříkejte!
  • Walome
    Walome mecenáš10.7.2015 20:05Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Nechápu, jak něco takovýho někdo mohl napsat, kde se vzala ta inteligence a mozková kapacita všechno skloubit dohromady a vytvořit takovejhle majstrštych. A vzhledem k tomu, jak je to starý, mi nezbývá nic jiného, než smeknout.
  • Walome
    Walome mecenáš19.6.2015 10:08Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Tak scéna se lžičkou překvapila i mně, a to se moc překvapit nedám :) baví mě to, ale teda docela mě zajímá kam až to dospěje - někdo tu psal, že WD je telenovela a vzhledem k množství čísel se toho obávám.
  • Walome
  • Walome
    Walome mecenáš22.4.2015 20:01Sága #01
    Úplně vysranej z toho zatím nejsem, ale dobrý, určitě hodně dobrý. Vtipný, má to spád, sympatický postavy, pestrej svět atd... dějově zatím jednoduchý rozjezd, tak uvidíme - Y má nevyužitý potenciál,ale tohle zatím vypadá lépe. Jinak. No, jsem zvědavý na další book, jestli vyjde.
  • Walome
    Fascinuje mě místní nadšení. Komiks absolutně o ničem, zápletka komicky vykonstruovaná, na začátku prvního sešitu se objevý problém, ke kterému ihned zaujmou superhrdinové jasné stanovisko... a poté někteří změní názor. Odhalení Spider-Mana vyšlo absolutně naprázdno :D nechápu úmysl. Captain vs Iron Man o ničem, nevěřil jsem jim ani jeden nenávistný pohled, navíc hlášky Capa byly divný.
    Dvě hvězdy za kresbu, která se mi líbila, i když malíř neumí nosy, resp. na ně má asi tak dvě šablony a hodně je obtahuje. Hype obří, ale komiks fakt o ničem.
  • Walome
    Hrozivé, hloupé a absolutně nevtipné... a ještě nudné. Brr, rychle pryč.
  • Walome
    Začátek fajn, pak nuda, pak blábol. Ruce pryč.
  • Walome
    Tohle bylo nečekaně hodně vtipný... a hlavně naschvál! Ne jako Tajný války, který jsou blbý až jsou vtipný, tohle bylo skutečně vtipný. Jen mi She-hulk nepřijde jako až taková sexbomba, ale budiž. Jen ten Jonah nějak ztratil koule a u soudu se na můj vkus moc potí.
  • Walome
    Walome mecenáš27.2.2015 10:53Zaklínač #01: Skleněný dům
    Málo koz a bobrů, jinak Zaklínač jak ho známe :)
  • Walome
    Teda čekat na tenhle origin přes 20 let, tak jsem pěkně naštvanej. Takhle nudnou a předvídatelnou story dokáže vymyslet student deváté třídy a vyhrát s ní povídkovou oblastní soutěž. K tomu kresba, která je hezká, ale na komiks se nehodící. Historické zařazení plní jen funkci pozadí a onikaní si mohli v mainstreamovém komiksu odpustit. To platí o fontu, který neváže oko. Kdyby se vynechal úvod a potkali bychom Logena (btw debilněji přijít ke svému jménu snad ani nemohl) mezi kanadskými horníky, bylo by celé vyprávění mnohem působivější.
  • Walome
    Jímavé a melancholické. Škoda nudných dlouhých akčních pasáží. A samozřejmě je třeba se povznést nad skutečností, že by po loserovi Parkerovi jeli dvě takovýdle kočky, ještě k tomu v jeden moment.
  • Walome
    Naprosto hrozivá kresba. Všichni mají pohled v sloup, přičemž omluvitelné je to jen u Matta (a i tam je to protivný). Foggy vypadá jak kdyby ho maloval Disney a to se dá říct o dalších postavičkách. Dějově to mohlo být učesanější, hlavně se tam mlátí to, že si máme myslet, že Mattovi hrabe a přitom v momentě, kdy se v příběhu objeví Dr. Strange víme, že čteme příběh, kde magie funguje. Celková pointa je tak poměrně očekávatelná.

    Tak či tak je tam pár silných a povedených momentů.
  • Walome
    Příběhově průměr, ale kresba je super a docela rychle to odsýpalo. Nejlepší je první a poslední sešit, poslední to fakt nakopnul.
  • Walome
    Walome mecenáš23.1.2015 11:42Ultimátní komiksový komplet #012: Zázraky
    Tož dobré to bylo, ale bez znalosti základu marvel universa tenhle komiks nemá šanci promluvit k novým scénářům. Každopádně pohled obyčejného člověk je rozhodně zajímavý.
  • Walome
    Blábol, ale občas jsem se aspoň zasmál :)
  • Walome
    Nuda k uzoufání ve stále stejném prostředí :(
  • Walome
    Konečně UKK u kterýho nemám chuť se smát nebo brečet nudou a zoufalstvím. Miller se sice opakuje, jeho popisný rámečky soubojů by mohly být klidně v Sin City, ale je mi to jedno. Má to koule, děj je spíše noirovka než superhero a Kingpin je prostě skvělá postava, to tlustý prase mi nějak přirostlo k srdci, možná za to může i Aaronův Punisher :)
  • Walome
    Tak takovejhle shit snad ani nikdo nemohl myslet vážně a už vůbec nechápu, proč tahle hrůza zabila hned dva booky z UKK. Něco tak pitomýho jsem ještě neviděl, když pominu plytkost a nudu, tak momenty, kdy gumák funguje jako obří pytel na nelítající superhrdiny, aby je Iron Man mohl čapnout a letět s nima, to je fakt moc. Hvězdička za překlad, kterej mi zabránil spát, jinak tragédie.
  • Walome
    Tak takovejhle shit snad ani nikdo nemohl myslet vážně a už vůbec nechápu, proč tahle hrůza zabila hned dva booky z UKK. Něco tak pitomýho jsem ještě neviděl, když pominu plytkost a nudu, tak momenty, kdy gumák funguje jako obří pytel na nelítající superhrdiny, aby je Iron Man mohl čapnout a letět s nima, to je fakt moc. Hvězdička za překlad, kterej mi zabránil spát, jinak tragédie.
  • Walome
    Walome mecenáš11.1.2015 19:16Ultimátní komiksový komplet #004: Wolverine
    V rámci UKK se to už aspoň dalo číst, ale pořád by to chtělo trochu učesat. Některé scény jsou tu navíc a je to bez většího náboje. Je tam jakýsi pokus o Wolverinův vnitřní rozpor, což na tu dobu chválím, ale jinak je to nezáživné.
  • Walome
    Walome mecenáš6.1.2015 15:13Hellboy, kniha první
    Již přečteno, něco mám přečteno podruhé, něco potřetí, ale to vůbec neva. Komplexnost hellboyova světa se rozšiřuje co kniha. Některé povídky jsou nosnější, než jiné, například Pravá ruka zkázy je vyloženě nakopávací. Hellboy je cool, je to skvěle malovaný, skvěle napsaný a v tomhle monster double formátu se to ještě navíc vyjímá v knihovně. Vazba je skvělá a papír je tlustej, nezustávaj na něm otisky a celý to má prostě dokonalou fazónu.

    Ještě chci pochválit chronologické řazení povídek, skvělý nápad.

    A bezmála 100 stran bonusů je prostě super rochnění pro fanoušky.
  • Walome
    Walome mecenáš18.12.2014 11:26Punisher MAX #08: Vdovy
    Tenhle Punisher je více o vedlejších postavách než ti předchozí a ničemu to nevadí. Frank víceméně celý příběh proleží a na chvíli přijde i o své ikonické triko. Platí, že nic není horšího než zhrzená ženská, přičemž Frank se o tom přesvědčí hned šestinásobně. Hodně potěší vedlejší linka černošského policajta, který je bohužel součástí i jedné scénáristické berličky. Dal bych 4,5, pět ne, protože mě to nedostalo jak některé předchozí kousky.
  • Walome
    Walome mecenáš12.12.2014 16:41Pupíky #05: Ďábelský pár
    Když už si myslíte (asi setinu vteřiny), že komiks za chvíli začne stát na místě, BUM! Karin změní vizáž (a je neskutečně sexy) bojfrienda a aby toho nebylo málo, dostaví se přesah do úplně jiného žánru! Skoro se bojím jít do 6, protože ta bude asi hodně hustá a po 7 ani vidu ani slechu :(
  • Walome
    Až na hodně politické dialogy o ničem a obyčejnou kresbu mě to bavilo, ale stále si k téhle sérii tak docela nedokážu najít cestu, i když několik momentů v tomto sešitě bylo hodně silných.
  • Walome
    Walome mecenáš4.12.2014 10:01Gantz #05 (opravené vydání)
    Já se bavil, mně naopak trocha sexu úplně stačí :D má to akci, říz, jen je toho málo a klidně bych vítal dvojnásobnej pakl :)
  • Walome
    Walome mecenáš18.11.2014 11:50Gantz #05
    Škoda, že u nás nevychází tahle manga po dvou, protože ta jedna brožurka strašně rychle uteče. Je nabitá hezky kreslenou akcí, která odsýpá až příliš rychle a když si představím, že máme před sebou ještě 4 roky vydávání... no, počkáme si :) ale mě to baví, a to mangu nečtu, nerozumím jí.
  • Walome
    :D
  • Walome
    Walome mecenáš15.5.2023 16:12Supro™: Hrdinové na dluh
    Na tomhle jsem zvědavej. Na Světě knihy jsem nebyl, ale co jsem slyšel, tak komiks měl úspěch na Štěpánku přišla řada lidí. To je dobře, nepochopil jsem, že jsem ji neviděl na comic conu, tak aspoň na Světě knihy měla fejm.

    Klášter nejsvětějšího srdce byl moc fajn, její tvorba pak šla +- mimo mě, ale tohle mě zajímá moc.
  • Walome
    Walome mecenáš20.4.2023 18:45Kometa #01 (dotisk)
    Ten mám doma :) možná ještě někde
  • Walome
    a některé nedovyšly...
  • Walome
    Ano je to nový komplet.

    "Znáte je z filmů, popkultury nebo počítačových her... ale znáte první příběhy, ve kterých se vaše oblíbené postavy objevily? V roce 1961 vytvořili Stan Lee a Jack Kirby Fantastickou čtyřku. V následujícím, téměř magickém roce se objevují další tři superhrdinové: Spider-Man, Thor a Hulk. V roce 1963 se svět setkává s Iron Manem, X-Meny, Avengers a pak s mnoha dalšími!
    Toto požehnané období amerického komiksu je známé jako "stříbrný věk komiksu".
    SEZNAMTE SE S ÚPLNĚ PRVNÍMI PŘÍBĚHY SVÝCH OBLÍBENÝCH HRDINŮ A SE ZRODEM SUPERHRDINSKÉ MYTOLOGIE MARVELU!"
  • Walome
    Walome mecenáš18.7.2022 12:57Sebevražedný oddíl #07: Vymýtit zlo
    cover je boží
  • Walome
    Walome mecenáš1.4.2022 10:00Humr Johnson #03: Znamení smrti
    Já to beru jako velkej puzzle, občas je nějakej kousek zásadnější, občas je to jen výplň. Dokud mě to baví, tak supr. Ale taky mě štve, že to je neukončený, nemyslete si. Rád bych viděl světlo na konci tunelu :)

    NICMÉNĚ je potřeba si říct, že ty minisérie jsou většinou supr (teď myslím ty různé ročníkové UPVO nebo ročníkové HELLBOY a UPVO) a jsou úplně jiné než hlavní linka. Humr je taky jiný než hlavní linka, Abe je jiný, hlavní linka je taky jiná než hlavní linka :) (když si dneska přečtete první díly tak je to úplně jiné než pár posledních knih) atd. Je to pestrá zábava ze světa, který jsem si zamiloval.

    A ano, při zpětném čtení je vidět, že Mignola měl něco vymyšleného na 10 let dopředu a občas je vidět, že ne. Např. v první knize by měl Humra Johnsona, kdyby ho měl tehdy vymyšleného (což si vynahradil v novém filmu) atd.
  • Walome
    Walome mecenáš26.5.2021 22:26Batman Mikea Mignoly
    O tomhle jsem vůbec nevěděl že existuje (ani ta edice), ale chci to!
  • Walome
    Walome mecenáš6.5.2021 20:55Přístav Země / Zatmění
    Tak mám za sebou zatím Přístav a ten mě bavil. Čekal jsem to teda trochu komplexnější, komplikovanější a chytřejší (protože ta premisa je hodně slibná), nakonec to bylo spíš takový UPVO s hůř napsanýma postavama, ale užil jsem si to. I když osobně nenávidím, když je děj vysvětlován formou zpráv nebo pomocí rozhovorů v tv studiu, ale budiž. A závěr mě mírně překvapil a hodně potěšil, protože jsem tak nějak doufal, že to spěje přesně tam (ale nebylo to úplně tupý a do očí bijící).

    Nevím, kdy se dostanu k zatmění, ale přístav cajk.
  • Walome
    Walome mecenáš4.5.2021 14:03Přístav Země / Zatmění
    valon: piju!
  • Walome
    Walome mecenáš29.4.2021 15:43Přístav Země / Zatmění
    To by byla dobrá drinking game - pokaždé, když cyboy napíše, že už nic nenapíše, a pokaždé, když se vrátí, si dejme panáka.
  • Walome
    Walome mecenáš29.4.2021 10:09Přístav Země / Zatmění
    Btw já teda myslím že CC počty tak nějak organicky oznamujou, ne? Třeba tady zrovna u těch hvězd:https://www.facebook.com/comicscentrum/posts/3384671208239475

    Ne, že by na tom teda nějak záleželo, podle mě je fuk kolik čeho vyjde, hlavně že se na mě dostane, když to chci mít doma :)
  • Walome
    Walome mecenáš28.4.2021 22:36Podivné nebe nad východním Berlínem
    Jan Janšta: :D
  • Walome
    Walome mecenáš28.4.2021 11:29Přístav Země / Zatmění
    Teď mě vyděsilo, že Cyboy je jak Andrej a má na všechny číslo!
  • Walome
    Walome mecenáš15.8.2020 16:27Béowulf
    Kolik chybí bublin?
  • Walome
    Walome mecenáš26.6.2020 14:11Bestie burdenské #01: Historky z psíšeří
    Proboha proč bych si měl něco někam vkládat? Tohle řešení bylo jediné možné. CC to samozřejmě bolí, což je na prd, ale zachovali se tak, jak by se měl chovat každý, kdo nechce prodávat zmetky a okrádat konečného uživatele.
  • Walome
    Walome mecenáš25.6.2020 23:14Bestie burdenské #01: Historky z psíšeří
    Darker: jakoze by prisli k tobe domu a nasilim ti vnutili opravene vydani?
  • Walome
  • Walome
    Walome mecenáš23.6.2020 18:53A zrodí se hvězdy...
    Proč si rovnou neonikáte?
  • Walome
    Walome mecenáš23.6.2020 14:05A zrodí se hvězdy...
    Zeptám se: a není to všechno jedno? Jakože I KDYBY Comics Centrum "dělalo podvod na čtenáře" (ve smyslu, že by kolosálky byla velká konspirace určená k tomu, jak za svůj produkt dostat peníze předem), I KDYBY CC začalo vydávat věci pro jinou cílovku, I KDYBY existovala "CC sekta" (ke které bych asi patřil, páč CC mám fakt rád a jsem si jistý, že podvodníci nejsou), tak pořád jde jen o tom, že oni vydávají nějaké komiksy a je na každém, jestli si je koupí nebo nekoupí.

    Jako chápal bych, kdyby se podobná debata rozjela v momentě, kdy by tam chyběly nějaké stránky nebo byly prázdné bubliny. Nebo kdyby vám to přišlo vydané v paperbacích. Ale Hvězdy se prostě jen někomu netrefily do vkusu (jasně, nasere to, je to drahá sranda, ale prostě stát se to může). A my můžeme nebo nemusíme kupovat jejich komiksy. Nakladatelé nám nic nedluží, nemáme právo si od nich cokoliv nárokovat. Oni vydají nějaký produkt a my jim za to buď dáme nebo nedáme peníze. Konec příběhu.
  • Walome
    Walome mecenáš20.5.2020 22:11Papež ukrutný (limitovaná edice)
    louza: asi ostatní nejsou přecitlivělí, no :)
  • Walome
    Walome mecenáš20.5.2020 22:09Papež ukrutný
    Kolik prázdných bublin kniha obsahuje?
  • Walome
    Walome mecenáš6.11.2019 14:47Českobudějovické pověsti
    Na tehlech komiksech me nejvic bavi, ze to nejsou komiksy.
  • Walome
    Scaleo: :D přesně moje slova. Mejk ček komiks grejt egejn.
  • Walome
    Walome mecenáš27.3.2019 20:01Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Nicméně Kaluž to napsal dobře :D
  • Walome
    Walome mecenáš15.3.2019 08:40Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Teda po zkusenosti s knihou a po ukazkach jsem cekal totalni hovno, ale nakonec to nebylo tak hrozny.
  • Walome
    Walome mecenáš5.3.2019 22:46Gantz #22
    cyboy: jasně že máš pravdu, ale není to špatně. Není špatně, že crew vydává hovna a čtenář se musí orientovat (protože hádám, že ty hovna bude někdo kupovat). Není nakladatelova povinnost vydávat "jen dobré věci". Jednu dobu se tvrdilo, že veškeré komiksy, které stálo za to vydat, tu už vyšly - to byla nehorázná hovadina. Vkus má každý jiný a nějakej kid si radši přečte Mass Effect než Strážce.

    Ano, je kalkul vydávat věci jako Minecraft, ale to taky není špatně, sám píšeš, že je to přece jenom byznys a ty lidi si musej nějak vydělat. To, že CREW konkuruje sama sobě, je už na jinou debatu :D

    Takže tak jsem to myslel. Já jsem rád, že komiksový trh u nás je tak daleko, že mohou vycházet i hovna.
  • Walome
    Walome mecenáš5.3.2019 21:52Gantz #22
    Cyboy: až na ten poslední odstavec (který považuju za takovéto stařecké brblání) super příspěvek. S Gantzem jsem přestal někdy... ani nevím kdy a mám touhu se k němu vrátit, ale za posledních x let jsem vlastně nenašel důvod proč. A pokud se ani ve 22. díle nic nedozvíme, tak to s tím důvodem bude problém :D Jinak jak jsou na tom ostatní mangy netuším, páč #nemamnacteno, ale Gantz jsi popsal přesně.
  • Walome
    Walome mecenáš21.2.2019 22:52Umění války: Komiksová adaptace
    ohoho ten lettering
  • Walome
    Walome mecenáš21.2.2019 09:56Morgavsa a Morgana #01: Dračí chůvy
    Jéé tohle vypadá hezky. Kvůli Zázrakovi skoro člověk zapomněl jak umí Kopl hezky kreslit.
  • Walome
    Walome mecenáš14.12.2018 15:25Sherlock #01: Studie v růžové
    erik: pokud jsi Erik z fb tak musíš minimálně tušit :)
  • Walome
    Walome mecenáš14.12.2018 13:28Sherlock #01: Studie v růžové
    Wow...
  • Walome
    Must have.
  • Walome
    Walome mecenáš28.11.2018 15:47Iko #01
    Ekho, Okko a Iko, máme to komplet.
  • Walome
    Walome mecenáš24.11.2018 20:42Ms. Marvel #01: (Ne)normální
    Venomslav12stars: Paseka má vždy parádní.
  • Walome
    Walome mecenáš7.11.2018 16:15Pečeme s Kafkou
    Tak ta poslední ukázka mě rozesmála nahlas :)
  • Walome
    Walome mecenáš26.10.2018 07:53Malý Mikuláš: Původní komiks
    To je super, jak je to výjimečně komiks a v ukázce je text :D
  • Walome
    Walome mecenáš26.10.2018 07:49Labyrint světa a ráj srdce
    Už jsem se tomu smál pár týdnů zpátky. Tohle je totální katastrofa a devalvace komiksu jako média. Dětské omalovánky s příšerným letteringem. Cena je už jen komický bonus.
  • Walome
    Walome mecenáš23.10.2018 12:15Lovec čarodějnic #01: Ve službách andělů
    mike: já vim :) (vtip)
  • Walome
    Tohle bude solidní peklo.
  • Walome
    Walome mecenáš20.9.2018 10:49Z neznámého světa a další příběhy
    GWB: hej kámo nejvíc bráško borec. Praha pyčo!
  • Walome
    Walome mecenáš19.9.2018 13:16Z neznámého světa a další příběhy
    Fimi: "selské" - to je naprosto přesný :D
  • Walome
    Walome mecenáš19.9.2018 09:36Z neznámého světa a další příběhy
    louza: dostal jsem echo, že je tu na mě HEJT, tak jsem si tej "hejt" šel přečíst a koukám, že je to celkem fajn kritika, ačkoli trošku zabarvená osobním pohledem na předmět, o kterém se tu bavíte, což je logický.

    "Parta kolem Potměšila" to chce dělat tak, jak to dělá. Není to o tom, že bysme nemohli. Minimálně Vojta a Kuba načteno mají a je to znát, když o něčem mluví. Kdežto zbytek o tom ví menší či větší hovno (já větší). Podstatné je, že nás to prostě baví a děláme to tak, jak chceme. Přesně s tím vínem a pivem (ale chlebíčky budeme rušit, to jo :D ). A když budu mluvit za sebe - mě to takhle baví. Bavěj mě komiksy a baví mě o nich točit videa. To, že to není fakticky bohaté a informativní vím, ale popravdě si nemyslím, že je to problém - protože faktických a informativních je tu iks dalších a já nemám žádný důvod trávit svůj volný čas tím, že budu dělat něco, co mě nebaví.
    Takže jako máš pravdu, že naše kanále jsou takový, jak píšeš, ale nevidím v tom problém.

    edit: jo a já vousy nemám, moc mi nerostou :(
    Jo a ještě dlužno dodat, že Komiksové Noviny nejsou jen opilecké ubohosti! Jakub teď rozjel novou sérii, která by Tě třeba mohla zaujmout:
    http://www.youtube.com/watch?v=bBwDP2h43Mg
  • Walome
    Walome mecenáš14.9.2018 13:07Kapsy
    Chraňbůh, že bych něco chtěl vyčítat comicsdb, já sám vím jak nakladatelé nejsou často schopni poskytnout ukázku v přijatelné kvalitě.

    Naštěstí díky nejmenovanému samaritánovi jsem do knihy mohl nahlédnout a líbilo se :)
  • Walome
    Walome mecenáš14.9.2018 08:20Kapsy
    Bez ukázek trochu o ničem (vím, že za to comicsdb nemůže). Takhle na to zapomenu jakmile ty stránky zavřu. Nakladatelé by si měli dát větší práci s poskytováním slušného propagačního materiálu. Ale tak euromédii je to asi buřt.
  • Walome
    Walome mecenáš27.7.2018 11:03Lissy 2017/02
    "Koňská láska v ohrožení"

    To bude drama.
  • Walome
    Walome mecenáš29.6.2018 14:13Arkwright Integral
    Škoda, že v ukázce jsou jen černobílé stránky, když CC má na stránkách i barevné.
  • Walome
    Walome mecenáš25.5.2018 09:28Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Tormentr: přesně.
  • Walome
    Tak před 19 hodinama to sdíleli na FB, tak jsem jen slepej :)

    http://www.comicspoint.cz/wonder-woman-znovuzrozeni-hrdinu-dc-01-lzi-broz/d-83334/
  • Walome
    cyboy: nojo to mi nedošlo že to může být crewní :)

    Tormentr: my se chápem :)
  • Walome
    Walome mecenáš29.7.2023Prodám
    Prodám Giddeon Falls paperback 1+2 za 400,- (posílám jen Zásilkovnou)

    Prodám https://comicsdb.cz/comics/3544/vetrelci-vs-predator-omnibus-1 plus Vetřelci vs Predátor 2 za 3000,- posílám přes zásilkovnu. Platba předem na účet.

    Prodám Tokyjský ghúl RE prvních 5 knih za 600,- posílám přes zásilkovnu, platba předem na účet.

  • Walome
    Walome mecenáš30.6.2023Prodám
    Prodám https://comicsdb.cz/comics/3544/vetrelci-vs-predator-omnibus-1 plus Vetřelci vs Predátor 2 za 4000,- posílám přes zásilkovnu. Platba předem na účet.

    Prodám Tokyjský ghúl RE prvních 5 knih za 600,- posílám přes zásilkovnu, platba předem na účet.
  • Walome
    Walome mecenáš8.6.2023Prodám
    Druuna 1 čtené
    Druuna 2 zabalená
    Druuna 3 zabalená

    vše pevná vazba

    5000 celkem
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2022Prodám
    DivočinaI hardback, čteno jednou, 4000,-

    Posílám přes zásilkovnu.

  • Walome
    Walome mecenáš25.8.2020Prodám
    Prodávám dicky, kus za 150 vcetne posty (zasilkovna) piste mi do mesáže.

    http://www.flickr.com/photos/159952135@N03/shares/s32YD9
  • Walome
    Walome mecenáš22.2.2017Prodám
    Gotham Central paperbacky 1-4 (ENG)

    1200,- komplet

    předání v Praze, případně poštou (200,-)

    ondrej.hartman87@gmail.com
    FB: Ondřej Walome Hartman
  • Walome
    Walome mecenáš6.12.2016Prodám
    Joker (Azzarello, Bermejo, v eng) podepsáno Bermejem 650,-
    Gotham Central (eng) komplet 1300,-
    Hellboy and BPRD 1952, 5 sešitovek, první podepsaná Mignolou, 1500,-
    Kid Paddle 1+2, 150,- dohromady
    Opráski, ty první, 100,-
    Outcast, první TPB, podepsáno Azacetou, 500,-
    Hellblazer, to, co vyšlo v ČR (samostatné paperbacky), 1600,-
    World of Warcraft 1-4, 1200,-
    Hellboy 6: Podivná místa paperback, 300,-
    Hellboy 2: Probuzení ďábla první vydání 2000,-
    Hellboy 3: Spoutaná rakev první vydání 2000,-
    Hellboy: Pravá ruka zkázy první vydání, podepsáno Mignolou, 2500,-
    Zero 4, 200,-

    Předání Praha-Staroměstská nebo pošta - za jednu prodejní položku cca 50,-

    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš17.12.2015Prodám
    Prodám zabalený Zámek a klíč 3, cena 420, pošta 50.

    walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš9.7.2015Prodám
    Prodám Punisher (původní 1-4 a 0-9 MAX) co u nás vyšly v češtině. Čtené, stav oukej, klidně pošlu fotky, předání Praha, nebo pošta, ale poštovný bude tak 160,-

    Prodám POUZE JAKO KOMPLET za 2600,-, tj. 200,-/ks

    Můj email ondrej.hartman87@gmail.com
  • Walome
    Walome mecenáš15.4.2015Koupím
    Koupím Preacher 3
  • Walome
    Walome mecenáš2.3.2015Prodám
    Prodám Zámek a klíč 3 za 470,- zabalený, jako nový.

    http://aukro.cz/zamek-a-klic-3-koruna-stinu-i5141954469.html
  • Walome
    Walome mecenáš3.2.2015Prodám
    Prodám:

    Hellboy 6 - Podivná místa paperback 666,-
    Batman Smrt rodiny paperback 300,-
    Kůstek 1 ještě zabalenej 150,-
    UKK Spider-Man - Návrat 300,-

    + poštovné nebo předání v Praze

    Možno kontaktovat na walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš21.1.2015Prodám
    Prodám Hellboy: Podivná místa paperback za 600,- os. předání Praha, popřípadě poštovné 50,-
    email: walome@seznam.cz , na požádání pošlu foto, stav ok
  • Walome
    Walome mecenáš4.8.2014Prodám
    Prodám zabaleného Saudka - Muriel a andělé za 1500,-

    předání v Prahe, nebo poštovné asi tak 8 pětek, pošta jsou zloději :)

    na mail walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš7.7.2014Prodám
    Prodám:
    Smečka paperback 100,-
    Detective Comics: Tváře smrti hardback 300,-
    Kůstek: Útěk z Kůstkova ještě zabaleno 250,-

    předání Praha, nebo pošta (80,-)
    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš2.6.2014Prodám
    Batman Detective 1 hardback - 450
    Batman Detective 2 paperback - 350
    Hellboy Podivná místa paperback - 600 (trošku to křoupe, lepidlo už asi moc nevydrží, čteno 2x)
    Jonah Hex - paperback orancaný rohy 100
    Kůstek - Útěk z Kůstkova zabaleno - 250
    Parchanti paperback - 100
    Parchanti paperback 2 - 100
    Sláine Poklady Británie, paperback - 400
    Smečka - paperback - 100
    UPVO 1 paperback - 150


    English:
    Kingpin (Punisher 1) - 300


    A jako AKČNÍ BALÍČEK nabízím ne dva, ne tří, ale čtyři, ale pět komiksů (Jonah Hex, Parchanti 1 a 2 a Ú.P.V.O., Smečka) za akční cenu 350,-!!! takže neváhejte, volejte a objednávejte!!!
  • Walome
    Walome mecenáš22.5.2014Prodám
    Dražím Ženskou pro kterou bych vraždil, paperback, nalomený hřbet viz foto.
    http://aukro.cz/zenska-pro-kterou-bych-vrazdil-sin-city-2-i4252069242.html
  • Walome
    Walome mecenáš15.5.2014Prodám
    Prodám Captain America omnibus 1. Rozbalený, jednou čtený, ale stav ok.
    Předání v Praze, poštovné po ČR 60,-
    Cena 500,-
    Foto milerád pošlu.

    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš22.4.2014Prodám
    Prodám, možnost předání Praha, jinak poštovný 50-70,-

    Batman Detective Comics 1 - Tváře smrti (hardback) - 450,-
    Batman Detective Comics 2 - Zastrašovací taktiky (paperback) - 350,-
    PředStrážci 2 (paperback) - 350,-


    Následující kusy buď samostatně NEBO KOMPLET ZA 500,-
    Conan - Dcera pána mrazu (paperback) - 250,-
    Jonah Hexx (paperback) - 200,-
    Parchanti 1 a 2 (paperbacky) - 200,-
    Smečka (paperback) - 100,-
    ÚPVO - Dutozem a další povídky (paperback) - 100,-

    Můj email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš3.4.2014Prodám
    Prodám první Před strážce brož. za 350,-/ks,
    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš6.3.2014Prodám
    Prodám:
    Drsná škola - 500,-
    Detective Comics 2 brož. - 400,-
    Ú. P. V. O. a další povídky - 150,-
    Conan a pán mrazu brož. - 150,-
    Smečka brož. - 100,-
    Parchanti 1 + 2 - 200,-
    100 nábojů 1 + 2 - 500,-
    Jonah Hex brož. - 200,-
    Bleach 8 - 100,-
    Lucifer - Božská komedie - 300,-

    Předání Praha, CRWEcon, pošta.

    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš27.1.2014Prodám
    Prodávám tento seznam.

    http://daletth.webnode.cz/antik/#a1-jpg1


    Kontakt na mě walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš29.12.2013Prodám
    Prodám Borgii paperback za 400,- při osobním předání, za nějakých 430,- i s poštovným. Jednou čtené, je to supr komiks, jdu do pevné vazby. Můj email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš25.11.2013Prodám
    Prodám Detective Comics 2 paperback za 300 + případné poštovné, nebo osobní předání v Prahe.
  • Walome
    Walome mecenáš4.11.2013Prodám
    Prodám:
    Zámek a klíč 1 (paperback) 150,-
    Hellboy 7 - Pražský upír (paperback) 150,-
    Hellboy 8 - Temnota vábí (paperback a trochu ohnutý roh, případně pošlu foto) 250,-
    Ú. P. V. O. 1 - Dutozem (paperback) 150,-
    Conan - Dcera pána mrazu (paperback) 250,-
    100 nábojů 1 - 250,-
    100 nábojů 2 - 250,-
    + případné poštovné

    mail walome@seznam.cz

    Komiksů od CC se zbavuji z toho důvodu, že jdu do HB a všechny je mohu doporučit. 100 nábojů mě prostě nezaujalo.
  • Walome
    Walome mecenáš29.7.2013Prodám
    Prodám
    Soví tribunál paperback jednou čtené 250,-
    Flash: Znovuzrození nedočtené 250,-

    spíše někomu, kdo se pohybuje v Praze - nechcete přece po mně, abych v takovém pařáku absolvoval návštěvu pošty :) (žert, samozřejmě rád zašlu, ale s poštovným už to není tak výhodné, pokud vůbec...)

    mé barvivo: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš2.7.2013Prodám
    prodám http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4895 za 300,- z místa. Čtené jednou a je to pecka, jdu do hardbacku :))

    email walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš16.4. 09:22* Připomínky a návrhy
    Toe: jasně, já myslel jen pár konkrétních příkladů (hádám jednotky), kdy jsem tu něco hledal a nebyly tam žádné ukázky, i když na webu nakladatele byly. Jinak samozřejmě tu v 99 % případech jsou, a to včetně obskurností :)
  • Walome
    Walome mecenáš15.4. 16:05* Připomínky a návrhy
    GWB a Zack: díky!

    (je fakt, že odkaz je vlastně blbost)
  • Walome
    Walome mecenáš15.4. 13:28* Připomínky a návrhy
    Občas mi přijde škoda, že tu nejsou ukázky z komiksů (i přesto, že jsou ukázky legálně na internetech). Nevím jestli to má nějaký důvod, ale říkal jsem si, jestli by nešlo případně přidat odkaz na listovačku. Konkrétní příklad:

    https://comicsdb.cz/comics/10735/batman-v-zaru-smrti

    listovačka přímo na webu crwe: https://crew.digitania.eu/1942/564306/16
  • Walome
    Walome mecenáš15.4. 09:49Pindárna
    Já se chystám sbírat tu novou sérii s Batmanem od CRWE, která začíná Jedem, uvidíme co z toho bude :)
  • Walome
    Walome mecenáš12.4. 09:18Pindárna
    Ono nejde o tom co je nebo není v té manze (ono tam ve finále není nic, "explicitní" projevy si představuju jinak, to mi teenčina kuřba v Gunsmith Cats přijde explicitnější) ale o to jak to řeší Argo. Argo opět ukázalo, že nemaj žádnou kvalitu kontroly - tak jako se to ukázalo v Providence - kde ještě krásně posrali kupujícím hlavy. A pokud sami přiznají, že to od Arga nikdo nečetl, tak potěš koště :)

    Ono ani to Providence by nevadilo (se prostě stane), ale bylo to o tom, jak to "vyřešili", jak pak lhali o tom, že to nebudou vydávat znovu a o tom, že když jste si to kupovali, tak před koupí jste neměli šanci zjistit, že kupujete zmetek atd.

    JENOMŽE dokud si lidi budou nechávat posírat ty hlavy, tak nakladatelé jako Argo a jim podobní nemají vůbec důvod měnit svoje chování. Já od toho klamání zákazníka, které předvedli s Providence, od nich nic nekupuju, protože podporovat podvodníky a lháře mě moc nebaví.

    Ale to je u nás (a asi i všude jinde) obecně nešvar. Lidi kupujou sračky a kazí to i těm ostatním, kteří by rádi kvalitní věci.

    edit: a plus je teda smutný, že si nestojej za svým a že stačí jedno video, aby to stáhli z krámu a hodili na to igelit.
  • Walome
    Walome mecenáš10.4. 12:40Pindárna
    123peta: no jasně, pro mě je snazší si počkat na ig (a pak na to stejně zapomenout).
  • Walome
    Walome mecenáš9.4. 21:47Pindárna
    seneke: ne, jsou moc dlouhý :( ale oni to pak hází na fb a ig jednotlivě což je fajn
  • Walome
    Walome mecenáš5.4. 11:40Pindárna
    Zack: :D okej
  • Walome
    Walome mecenáš5.4. 11:12Pindárna
    TonyT: ono celkově ty nadšený reakce jsou taková zajímavá věc - já teď narazil na nějakou prodejnu kávy a ty lidi jim tam psali to samé co lidi píšou pod CC, jak jsou dotyční úžasní a jak jim rádi narvou ty peníze do krku. Ale je to prostě podnikání. Je to obchod. Pokud zítra ta pražírna zavře, tak do týdne na ni lidi zapomenou. Nebo když se podíváš na lidi co se bijou do krve (na internetu) třeba za apple. Sám mám apple věci ale prostě je to korporát, kterýmu házím peníze protože se mi líběj ty výrobky, ale žádný emoce k tomu nemám. Jen jsem rád že to funguje a jak to vypadá.

    No tím jsem chtěl sáhodlouze říct, že podobný reakce mi taky přijdou legrační. Ale třeba to těm podnikatelům dělá radost :)

    Alfi: protože to tady neumí emojis
  • Walome
    Walome mecenáš4.4. 19:16Pindárna
    soulbringer: < 3 < 3
  • Walome
    Walome mecenáš4.4. 16:25Pindárna
    Gmork:

    "Co nastane, až i z této sekty začnou lidi odpadat" - přestanou vydávat kolosálky, to je velice jednoduchý :D

    "Já dát za komiks dva a půl, tak si o něm zjistím první poslední." - no tak pro někoho 2500 není zas takový téma. Já chodím často po Praze 1 a taky nekroutím hlavou nad tím kolik tam stojí rolců a bentley, když já mám doma i30.
  • Walome
    Walome mecenáš4.4. 10:33Pindárna
    damacon: jasně, ale to jsme tehdy nemohli při tý pofidérní kampani vědět. Ale máš pravdu, napsal jsem to blbě.
  • Walome
    Walome mecenáš3.4. 16:41Pindárna
    Fimi: teda pokud mám být onen idiot já, tak se pleteš :) já jedinou haha stránku kterou jsem měl byla Nakašátko má názor (a na tu mi dal ban, to je pravda :D ). A samozřejmě že ban můžeš dostat každý, ale pak je jasné, že zbudou jen ti fanbois. Hlavně já tam byl aktivní v době kdy MB lhali a já na to upozorňoval, což bylo zezačátku. Teď nemám tušení co MB dělaj. Ono já holt mám nějakou morálku (jakš takš) a pokud někdo okrádá potenciální zákazníky a lže jim, tak zdvihám varovný prstík (tak jako jsem to dělal třeba i s Argem). Respektiva zdvihal jsem, dneska už jsem rád že stíhám sledovat co vychází z toho co mě baví, natož něco jiného.

    A než se někdo zeptá A V ČEM LHALI tak sem dávám sebepromo, abych předešel (doufejme) sáhodlouhým odstavcům a internetovým diskuzím (což je samo o sobě už dost oldschool).

    https://www.youtube.com/watch?v=rqcJ-__sER8

    edit: (šmarja to už je 3 roky stará historie :D vyserme se na to)
  • Walome
    Walome mecenáš3.4. 14:58Pindárna
    damacon: btw poptávka nabídka je poměrně základní koncept. Chceš? Máš na to? Tak si to kup. Nechceš? Nemáš na to? Tak si to nekupuj. Jestli to stojí 2400, 3000 nebo 5000 je u zbytné věci úplně fuk. A řešit počet stran ve spojení s cenou je můj oblíbený místní bizár :) to je jak kdybys v kině chtěl platit míň za kratší filmy.
  • Walome
    Walome mecenáš3.4. 13:19Pindárna
    Fimi: pres bany na fb se nadava blbe :)
  • Walome
    Walome mecenáš28.3. 15:05Pindárna
    louza: no ja se na to moc netvaril ale ono to bohuzel vyslo jako nejlepsi moznost :D

    Tak knizky u nas nejedou vubec. Vezmi si ze u nas rocne vyjde cca 15000 knih. Vetsina v nakladu max 2000 kusu. Neco klidne i 300. Aby to byl bestseller staci prodat 30000 ks knih. Viewegh v prime timu prodaval cca 50000 kusu. Ted jsou ty cisla pry vetsi ale neverim tomu. Vezmi si jaky debakl byl u nas Harty Potter (ale to bylo primarne kvuli neschopnosti O. Millera). Ten trh proste nefunguje. To neni nejaka moje domnenka ale fakt. Zeptej se kohokoliv kdo u nas vydava knihy a nema za sebou jinou firmu/jiny prachy. Nebo se zeptej ceskych autoru knih. Kdyz ma z jedne knihy 10 % je to hodne.

    Tak ted koukam ze Miller dokonce povazuje za bestseller neco ceho se proda 1500 :D no tak kde to jsme.
  • Walome
    Walome mecenáš27.3. 15:05Pindárna
    louza: to je vůbec otázka jak nalákat nový lidi k čemukoliv. My teď máme takovej spolek na malým městě a nakonec jsme skončili u roznášení letáků :D protože nás prostě nic lepšího nenapadlo.
  • Walome
    Walome mecenáš22.3. 12:36Pindárna
    Mně šlo spíš o to, že nechápu, jakou luxor plní funkci. Někdo tu psal, že se skrze něj hledají noví zákazníci - znám jednu osobu, která píše knihy - vychází u známého nakladatele, je plošně v distribuci - a sama přes instáč za měsíc prodá stejně kusů, jako všechna tahle knihkupectví za rok (!). Takže pokud se budeme bavit o velkém zavedeném nakladateli, ten by ty čísla musel mít nekolikanásobně větší.

    Ten přeprodej pro mě, jakožto pro koncovku, nemá absolutně žádnou přidanou hodnotu. Ještě navíc musím jít fyzicky do toho krámu. Takže ať si každý nakupuje kde chce, jen já se divím tomu, že stále někdo chodí do Luxorů apod (a že je jich tolik, aby se uživilo 40 poboček v těch nejdražších nájmech).

    NICMÉNĚ bavil jsem se jedním s klukem, který si dělá samonáklad jedné knihy a po letech, kdy si to prodával a posílal sám oslovil distribuci. Distribuce si vzala 60 %, část nákladu samozřejmě zničí, část prodejů zamlčí, ale i tak říkal, že šul nul to cca vyjde a že mu to pár novejch lidí přineslo. Otázkou pro mě zůstává, jestli to za to stojí.

    Protože ve správném kapitalismu by na tomhle řetězci museli vydělat všichni a všichni by měli být milionáři - ale to platí jen o tom poslední (nejzbytečnějším) článku řetězce. A to mě nepřestává fascinovat :D
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 15:47Pindárna
    soulbringer: no jasně, ale tolik kamenejch prodejen, tolik nájmů, tolik zaměstnanců... a ta služba není nic jinýho než výdejna knih.

    To že maj eshop Booktook jsem nevěděl (ani ho neznám popravdě).

    Django: lidé je skupují a pálí před školama.
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 12:56Pindárna
    Kapis : jo tam smrdíš kouřem jenom když projdeš okolo.
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 11:38Pindárna
    Tak jasně knižní klub jede manželka :D
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 10:37Pindárna
    No já tam včera byl jak v Jiříkově vidění. Knížky halabala (ne)seřazený, narvaný regály k prasknutí, a v tom prázdným obchodě tam jsou 4 holky (všechny teda příjemný, to mě mile překvapilo) a já si tak říkal - tohle může bejt prodejna bez zaměstnanců, kam přijdu, vezmu si a půjdu, jak je možný, že tohle ještě funguje?

    Ale damacone máš asi pravdu, takhle to může fungovat (zejména s těma dětma).

    BadBoy: jo no. Já tam měl dost problém si něco vybrat i na ten voucher.
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 09:46Pindárna
    Mě včera potěšil starší pán v Luxoru (kde jsem byl jen proto, že jsem dostal kupon, roky jsem tam nebyl), který chtěl nějakou knížku, slečna ji přinesla, pán si vygooglil levnější cenu na internetech a řekl, že ji nechce, že si ji objedná z netu.

    Luxor je přežitek jak nádražní hospody a báby za přepážkou na nádražích. Absolutně nechápu, že tenhle nic nepřinášející prostředník přežil covid.
  • Walome
    Walome mecenáš18.3. 14:08Pindárna
    MaF: :D
  • Walome
    Walome mecenáš16.3. 10:03Herní vlákno
    Darker: kamose chapu :D

    Dalamar: hoodne dobre nafoceno
  • Walome
    Walome mecenáš14.3. 21:15Herní vlákno
    Darker: hezký. Taky se už roky chystám něco namalovat...
  • Walome
    Walome mecenáš2.3. 12:41Pindárna
    Skalpy a Punisher Max od Aarona.
  • Walome
    Walome mecenáš1.3. 21:32Pindárna
    farnhajt: no spis je otazka proc na nej nekdo reaguje :,)
  • Walome
    Walome mecenáš19.2. 21:44Filmový a hudební klub
    Ja se divim ze nekdo jeste vubec resi Marvel filmy.
  • Walome
    Walome mecenáš19.12.2023 09:20* Připomínky a návrhy
    Zack: já bych merch nekoupil určitě, ale asi nejsem cílovka. (já nejsem cílovka žádnýho merche, triček nebo hrnků mám dost a nic originálnějšího nikdo zatím nevymyslel)
  • Walome
    Walome mecenáš12.12.2023 21:44Pindárna
    Ja pouzivam appku booxy. Neni hezka, ale na tech mych par knih to staci.
  • Walome
    Walome mecenáš26.8.2023 11:43* Připomínky a návrhy
    Zack: nope.
  • Walome
    Walome mecenáš25.8.2023 22:05Pindárna
    Kapis: me obmekcilo ze cte komiksy, ja jsem jednoduchej clovek.
  • Walome
    Walome mecenáš21.8.2023 18:16Pindárna
    Treba Bartos komiksy cte, chodi do Comics Centra.
  • Walome
    Walome mecenáš9.8.2023 09:40Pindárna
    Proboha nenakupujte u prekupniku z luxoru a nakupujte primo u nakladatelu.
  • Walome
    Walome mecenáš9.8.2023 08:02Filmový a hudební klub
    Vsechny Nolanovi Batmani stojej za hovno (jako vetsina jeho filmu). Oppie me ale bavil hodne, takze mu nejnudnejsiho Batmana v historii kinematografie snad i prominu.

    A Imax je zbytecnej tak nejak obecne, spatnej obraz i zvuk. Ale ocenil jsem ze lidi byli zticha a nikdo nesvitil mobilem. A tech nekolik scen kde zvuk hral prim fungovaly dobre.
  • Walome
    Walome mecenáš4.8.2023 07:34Nakupujeme venku
    Gmork: neznal jsem, ale rip.
  • Walome
    Walome mecenáš27.7.2023 09:17Pindárna
    MisaNuff: jono barák je koníček sám o sobě.
  • Walome
    Walome mecenáš26.7.2023 09:41Pindárna
    Dopp: ja mam kamose kterej pracuje z domova a na volny noze a ten treba koukne na 3 filmy denne.
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2023 18:39Pindárna
    Zack: na streamech neni prodlouzena verze ne?

    Monti: aha to jsem nevedel :D ale tak to je to nejmensi. Ja to myslel tak ze ta dvd kvalita uz je fakt slaba. U nejakejch filmu je to fuk ale zrovna lotr si zaslouzi lepcejsi.

    Ale trosku me trapi dcera ktera si rada pousti svoje pohadky na dvd (na blurejku toho moc nema) a pritom na disney je to v lepsi kvalite :,)
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2023 09:59Pindárna
    Toe: ale fuj :)
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2023 09:22Pindárna
    My ted koukali na lotra z dvd a bylo to hrozny :) plus je tam takova specialitka ze ma to dvd dve strany, protoze ty filmy jsou neunosne dlouhy :D priste uz to musime dat z uhd.
  • Walome
    Walome mecenáš20.7.2023 06:25Filmový a hudební klub
    Mikei: jo to jsem byl hodne prekvapenej ze lidi jeste chodej do kina.
  • Walome
    Walome mecenáš18.7.2023 22:26Pindárna
    seneke: tvl bacha Toren ma nejvetsi fejm
  • Walome
    Walome mecenáš13.7.2023 15:04Pindárna
    Tak "československá" to a to vzniká proto, aby bylo víc views / odběratelů atd. Proto jsou i ty různý debilní show v tv československý, protože se zvětší trh. Což platí i o webech. Tam nejde o bratrství, ale o pragmatismus.
  • Walome
    Walome mecenáš5.7.2023 17:49Pindárna
    komiksfan: skoda ze mam doma zakaz podporovat tohodle zlodeje :D akce je to krasna
  • Walome
    Walome mecenáš27.6.2023 13:56Sběratelský klub
    Lenny: tyhle lidi nemaj soudnost. Ale to, ze dostane "exkluzivni" info od babartu je jeste vtipnejsi.
  • Walome
    Walome mecenáš27.6.2023 13:01Sběratelský klub
    Kudela, chodil do Krakatitu (jakoze pravidelne), bavil se s prodavaci, chodil na predpremiery s crwi a u toho si vzdy nenapadne ukradl "par" komiksu. Nakonec jich bylo tolik ze si na nej pocihala i policiie. Je to uz par let (jeste pred covidem).

    Edit: mozna do Arkhamu, ted nevim.
  • Walome
    Walome mecenáš27.6.2023 12:39Sběratelský klub
    faster86: ze zloděje knih influencerem, thats slovakian dream
  • Walome
    Walome mecenáš30.5.2023 10:10Pindárna
    faster68: myslim že ne, byla naznačena nějaká novinka s prvním gay superhrdinou (netuším co to je), ale o tom se mluvilo myslím už dřív.

    Tohle nebylo o novinkách, ale o oslavách toho co bylo :)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 500 (cca 231896 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 48
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0