Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Křižuje svět v honbě za dobrodružstvím ve společnosti okouzlujícího mizery Chase Carvera, své poněkud upjaté asistentky Madeline Hovanové a proslulých dvou pistolí. Staňte se jejími společníky v příbězích plných akce, břitkých dialogů a pátrání po legendárních artefaktech. U příležitosti dvacátého výročí zrození kultovní Lary Croft vydáváme původní komiks Tomb Raider z dílny nakladatelství Top Cow z roku 1999, poprvé v luxusním „kolosálním“ formátu.

Obsahuje sešity série Tomb Raider #1-15 (prosinec 1999 - září 2001) vydané nakladatelstvím Top Cow

Scénář
Dan Jurgens
Art
Francis Manapul, Andy Park, Billy Tan
Ink
John Livesay, Victor Llamas, Danny Miki, Jonathan Sibal (Jon), Billy Tan
Barvy
Ondřej Černý, Dan Kemp, Jonathan Sibal (Jon), Jonathan D. Smith (J. D. Smith), John Starr, C. J. Wilson
Obálka
Joe Jusko, Andy Park, Billy Tan
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Marek Barányi (Keram), Cardner Clark, Václav Dort, Renae Geerlings, Sina Grace, Allyson Haller, Steve Halverson, R. Matthew Hawkins, Sonia Im, Gabrielle Lissauer, Ladislav Niklíček, Petr Pláteník, Jason Ross, Martin Šinkovský, Sandy Tanak, Martin Trojan, Milena Vojtková, David Wohl
Žánry
akční, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-88152-28-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 325 x 40 mm
Tisk
barevný
Váha
2380 g
Stran
416
Cena
1300 Kč
Originál
Tomb Raider Archives Volume 1 (Dark Horse Comics Inc., 2016)
  • sedw
    sedw16.10.2022 00:34Tomb Raider Archivy S.1
    Nečekal jsem skoro nic, ale dostal jsem hodně. Zábavné, akční a hezky kreslené příběhy, které velmi příjemně odsýpaly. Opravdu velké překvapení.
  • faster86
    faster8621.2.2021 23:22Tomb Raider Archivy S.1
    Čekal jsem blbost ale oni mě to i bavilo. Jede to na vlně seriálú z devadesátek. Kresba, akce, kozy a ono to i funguje.
  • instageek_cz
    instageek_cz26.1.2021 13:07Tomb Raider Archivy S.1
    Musím říct, že jsem vůči nejrůznějším rozměrově kolosálním knihám a komiksům býval skeptický, ale tohle nádherné vydání Tomb Raideru mi otevřelo oči a vlastně i vyrazilo dech. Takže to bylo, jako by mě tou těžkou knihou někdo napálil do hrudi!:))

    To přirovnání sedí, skutečně to byl zásah do srdce. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy při čtení komiksu pociťoval takové skoro až dětinské nadšení. Akce, napětí, atraktivní lokace, dějové zvraty, to vše se tu na vás sype jako kulky střílené z pistolí obouruč! A samozřejmě i půvab neohrožené Lary Croft hraje roli, na velkých stránkách vyniká natolik, že by se takto neztratila ani v Playboyi!:)) Kresba je špičková a člověk si jasně uvědomí, proč že to vlastně Lara byla ke konci 90. let takovým fenoménem a sexsymbolem.

    Každopádně žádný strach, nejde jen o vizuální hody pro zastydlé huberťáky, Laře Croft budou určitě fandit i holky. Přeci jen, tak ikonických hrdinek příliš není a Lara se hravě vyrovná všem mužským dobrodruhům. Je drsná, vtipná, odvážná (natolik, že to hraničí až s šílenstvím, zkrátka adrenalinový junkie). Zároveň si ale uchovává i křehkost, něžnost a celkovou ženskost, která se negativně projevuje jen při setkáních s pro mě nesnesitelných Chasem Carverem, pro něhož má z nějakého důvodu Lara slabost. Ale možná ze mě mluví jen žárlivost…;))

    Samotné příběhy obsažené v knize jsou až překvapivě kvalitní. Ať už Lara čelí dinosaurům, nemrtvým konkvistadorům nebo podlým rivalům; na Mount Everestu, v hlubinách moří nebo v africké džungli, vždy jsem se skvěle bavil. Po dlouhé době se mi také stalo, že mě nějaký twist totálně zaskočil. Zkrátka, celé jsem to dost emocionálně prožíval. I to je důkazem fantastické práce scénáristy Dana Jurgense a kreslíře Andyho Parka. A stejně tak nakladatelství Comics Centrum , před kterým se za tenhle skvostný vydavatelský počin zaslouží smeknout!

    Hodnocení: 10/10

    Pro více článků nejen o komiksech a neohrožených kráskách z 90. let čtěte na Instagramu profil instageek_cz !:)
  • Palebras
    Palebras18.9.2020 19:33Tomb Raider Archivy S.1
    Vzpomínám na druhou polovinu devadesátých let, kdy jsme u nás doma s kamarády na Playstationu, pařili první díl Tomb Raidera. Mohli jsme oči nechat na brutálně hranatém bujném poprsí Lary Croft, aniž jsme tušili, jaký kult se z tého mladé archeoložky stane. Následovaly další hry, filmy a když vyšly u nás Tomb Raider Archivy S.1 věděl jsem, že tohle je přesně to co potřebuju. Nicméně tři dlouhé roky mi všechny čtyři bichle archivů ležely v knihovně aby uzrál čas a já se konečně pustil do čtení. A hned v úvodu musím říct, že jsem dostal přesně to co jsem očekával. Pořádnou dávku akce a všemožných i nemožných šíleností v podání té nejvíc sexy archeoložky na světě. Hned v úvodu na mě dýchla ta stará známá atmosféra z her a já si užíval každou stránku. Zásluhou na tom všem má samozřejmě kolosální formát, díky kterému je každá stránka a panel pastvou pro oči. Andy Park odvádí sakra skvělou práci a Lara v jeho podání je prostě k sežrání. Scénáře jsou někdy úsměvné a nelogické, ale u Lary jsem logiku nikdy moc nehledal. Prostě jen vypnu a skvěle se bavím. Archivy jednoznačně doporučuju, protože se jedná o nádherný špalek protkaný parádní kresbou, exkurzí kolem světa za pár stovek a hlavně sexy Larou, která tomu všemu dominuje. Bezkonkurenční plná palba za 5*.
  • karl173
    karl173 mecenáš16.1.2020 15:08Tomb Raider Archivy S.1
    Konečně jsem se pustil do Tomb Raider archivů, tak nějak se mi totiž do té bichle nechtělo. Jsem ale rád, že jsem se k tomu konečně přinutil, jelikož jsem zjistil, že záda z toho nebolí, mírné posilování je vlastně fajn, ale především mě tento formát baví kvůli kresbě. Ostatně na tom jsou i tyto archivy založené. Krásná kresba s velkými panely a i jinými velkými objekty. S příběhem je to už krapet slabší. Poněkud jednoduché zápletky, které jsou povětšinou dost lacině a urychleně zakončené. Jedna šablonka podle které se jede v podstatě po celou dobu atd. Naštěstí tempo komiksu a akčnost dává za pravdu, že tohle je zkrátka o dobrém odreagování, při kterém můžete dobře vypnout a užívat si dobrodružnou jízdu alá Indiana Jones. Vcelku jsem si byl tedy spokojený a těším se až otevřu druhý díl. Slušná podívaná 4*
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš23.8.2018 17:31Tomb Raider Archivy S.1
    Snad už si s mírným odstupem mohu dovolit hodnocení Archivů 1. V tuto chvíli krátce po přečtení třetí knihy se mi zdá, že jednička vede. Jasně, nejlepší zábava je to pro náctileté a těžko v tom hledat i něco jiného, než akční dobrodružství s hledáním pokladů, odkrýváním tajů starých zlořádů anebo odkrýváním tajů Lařiných křivek.
    Kdo se navíc s Larou setkal i v době jejího vzniku, kdy počítačovému světu vládly špičaté a krabičkové polygony, ten má větší šanci zůstat zaháčkován.
    V tomhle komiksu má pro mě největší nostalgickou hodnotu Andy Park, jehož kresba mi už zůstane navždy spjatá s komiksovou Larou díky prastaré Legendě o Medusině masce, která vyšla kdysi dávno, působila jako zjevení a jako relikt doby již dávno podlehla svému rozkladu (doslova), a to hlavně díky učeným mnichům z Calibre.
    Jenže si pamatuji, jak jsem na ten prastarý komiks dlouho šetřil a nakonec ho asi po dvou letech vítězoslavně přitáhl domů a hned jsem ho dvakrát přečetl. Bylo mi tak cca 12let a při kapesném 10 Kč týdně to šlo opravdu těžce; kdepak dnešní děti s tabletama a smartfounama.
    Takže jo, já si to užíval, a užívám si i ten slastný pocit, že tuhle bichli mám doma v takovéhle úpravě, a že mohu číst i další pokračování.
    V rámci druhořadého čtiva je to pořád bezva. Jo a jsou tam i dinosauři.

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.8.2018 16:52Tomb Raider Archivy S.1
    Tohle bych za normálních okolností docela strhal, jenže Lara Croft je moje platonická fiktivní láska již od raných pubertálních let. Vždy jsem miloval její ( o ) ( o ) a (_._), ať už šlo o kresby, filmy či PC hry. Když připočtu fakt, že to pěkně odsejpá a člověk se podívá na spoustu zajímavých míst se spousta zajímavými artefakty, které nejsou úplně vycucány z prstu, zapomene na to, že je to místy strašně naivní. Je to zábava.

    Celkový dojem: 60%
  • Blackhand47XD
    Blackhand47XD2.6.2018 23:51Tomb Raider Archivy S.1
    Tak nám Comic Centrum vydalo Laru i s jejím velkým popr... formátem. Příběhy jako takové jsou docela obyčejné dobrodružné zápletky, které však skvěle fungují díky precizní kresbě. Právě s velkým formátem si člověk vše vychutná daleko víc, škoda jen, že u nás v podobných rozměrech nevychází více komiksů.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.11.2017 09:08Tomb Raider Archivy S.1
    Jelikož nedávno vyšla S.2, tak jsem si znovu přečetl S.1 a musím říct, že podruhé už to čtení je lepší, plynulejší, ale ve finále mi to přišlo stejné jako poprvé, takové stejné. Jenom se mi to lépe četlo. Nevím zda-li to je již známým prostředím z prvního čtení, ale buď jak buď S.1 jsou prostě dobrá porce akce. Příběhy jsou jednoduché, místy až plytké či tuctové na poli žánrové fikce, ale to neznamená, že by to člověka nebavilo. Akce, humor a Lara s Chasem jsou výborná dvojka a to že nakonec SPOILER: umře, z toho nedělá tuctovou pseudo-superhrdinskou telenovelu s bujarým poprsím. Kresba Andy Parka je výborná a vystihuje dobu a tempo, které si v Top Cow usnesli, že je to pravé. Skvěle se to doplňuje, i další kreslíři v S.1 spíš "kopírují" Parkův styl. Scénáristicky je to standardní práce. Dan Jurgens je kvalitní scenárista co se týče tzv. "dostat kvalitní superhrdinský standard" - viz Thor a Hledání bohů v Marvel UKK. Čekat od Lary Croft něco myšlenkově náročného, natož v prvních sešitech, kdy máte čtenáře seznámit s novou platformou a uvést ho do stylu, na který je v PC hrách zvyklý, je čirý nesmysl. Nečekejte Shakespeara, jak jsem kdesi slyšel... :-). Velký formát celé série se nakonec také povedl na výbornou. Původní obavy byly setřeseny hned jak jsem spatřil krásnou Laru na dvoustránce. Pro mě nejlepší příběh je bezesporu Dávná budoucnost (odkaz na Ztracený svět a dinosauři jsou prostě vždycky cool) a Šangri-La, která příjemně člověka vtahuje do atmosféry východního světa a propojuje mýtus, legendu a pulpovou fikci. Kdo má rád PC hry a hrál Tomb Raider, tak je to pro něj zbytečné. Kdo má ale rád Laru Croft a skutečně ho baví ty příběhy a celé to tempo při hraní, tak tento komiks je nutností, aniž by se měl pouštět do budoucího komiksového bádání. Pro sběratele komiksů je tato sbírka samozřejmě povinností.
  • 3DD!3
    3DD!34.9.2017 18:52Tomb Raider Archivy S.1
    Příběhy podle počítačové hry rozhodně nepatří ke zlatému fondu, není pod nimi podepsaný nikterak zručný scénárista. To na čem celá kniha stojí a padá je kresba Andyho Parka. Obrovské stránky dávají vyniknout jeho talentu... Možná by bylo lepší kdyby Tomb Raider S.1 vyšel jako obrazové album bez Jurgensova textu.
  • Galupus
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš23.7.2017 00:51Tomb Raider Archivy S.1
    Andy Park by mohl kreslit všechno. Nemyslím jenom obálky a sešity Tomb Raidera, ale myslím naprosto všechno. Spider-mana, Hellboye, Batmana, Mýty, prostě všechno. A stejně by se mi nezajídal. To, že se tenhle nekorunovaný král mainstreamové kresby zahrabal u Marvel Studios je sice skvělá zpráva pro kinofily, ale pro komiks je to rozhodně citelná ztráta. Jurgensův scénář se trochu hledá. Medusina maska (nebo po novém Maska Medusina) je super, odsýpá a ve čtyřech sešitech to řekne spoustu a člověk se vůbec nestačí nudit.

    Ostatní dobrodružství jsou nic moc. Přestože vytahují arzenál všeho co na přelomu devadesátých a nultých let bylo alespoň trochu cool (dinosauři, zombíci, technodrom-nindža-ilumináti, prokletí conquistadoři, aj.), Jurgens dokáže bavit jenom špičkováním mezi Larou a Chasem Carverem. Zbytek bublin tvoří nuda, výplň a atmosférické výkřiky. Velká škoda, mám dojem, že by Laře spíše svedčily delší 6-12číselné příběhové linky. Dvojku rozhodně beru.
  • kaylin
    kaylin26.6.2017 11:10Tomb Raider Archivy S.1
    Pro mě "Tomb Raider Archivy S.1" neobsahuje geniální komiksy, ale dobré odpočinkové čtení, kterému Comics Centrum hodně přidalo velkým formátem a kvalitním vydáním. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/06/1466-tomb-raider-archivy-s1-60.html
  • Norri
    Norri mecenáš16.6.2017 12:09Tomb Raider Archivy S.1
    Abyste si Laru užili, tak musíte přistoupit na tři jednoduchá pravidla hry: Nemysli, neptej se a zbožňuj! S tou kresbou, jakou kniha má, to funguje. Kresba je prostě parádní a příhěhy zábavné. Myslím, že víc od toho nikdo ani nechce. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/tomb-raider-archivy-1-za-poklady-krivkach-zenskeho-tela
  • baatcha
    baatcha15.6.2017 13:58Tomb Raider Archivy S.1
    Jo, Lara Croft má obrovskej drajv. Hlavně na hrudi, tam má ty obrovský drajvy hned dva.
  • nocs
    nocs15.6.2017 11:10Tomb Raider Archivy S.1
    Povrchnost a naivita příběhu se občas pere se snahou vnuknout čtenáři empatii k postavám. Kniha ale má, jak už zde bylo řečeno, obrovský drajv. Vynikající kresba. Ikdyž mi subjektivně tužka Andyho Parka sedla nejvíc.
  • P.G.
    P.G. mecenáš13.6.2017 20:42Tomb Raider Archivy S.1
    Tahle kniha se hodnotí obzvláště obtížně. Grafika, zpracování a vlastní realizace v podobě kolosální knihy - tady není co vytknout a zejména ve srovnání posledního sešitu (Krajní meze) se zbývajícími sešity je patrná výborná kresba Andyho Parka (klasický devadesátkový image styl), která se se k Laře hodí mnohem více, než Manapulovo podání, které mi přijde mnohem více "superhrdinské" než "akční". V knize je spousta stran (či rovnou dvoustran), na něž je opravdu radost pohledět (namátkou třeba dvoustrana 2-3 ve druhém sešitu Medusiny masky nebo třeba dvoustrana 2-3 ve čtvrtém sešitu Zásah). Strávila jsem s Archívy dlouhou víkendovou noc prostě jen proto, že jsem si knihou dlouho listovala stránku po stránce, aniž bych se pořádně věnovala textu. Pravda, kniha je slušná bichle, pěkně těžká a při čtení v křesle se řádně "pronese". Což je z pohledu provedení asi jediné mínus, které jsem odhalila. Takže tady 98 %.
    Ovšem pokud se podívám na obsah (a teď myslím především ta písmenka v pozadí, ale nejen ta), tak tady už je to o poznání horší. Hlavní problém vidím v tom, že každý příběh je "fast and furious", někdy mnohem více fast, jindy furious a tomu je podřízeno vše - včetně logiky. A že v této knize najdete logických lapsů opravdu požehnaně! Našla jsem i stránky, kde je nelogické téměř vše. A to je v případě akčního komiksu prostě problém. U superhrdinů s tím nemám problém, protože prostě superschopnosti, ale Lara přeci není žádná "super" (i když místy předvádí - i díky scénáři a absenci logiky - kousky jako třeba P.G. nebo W.W.). Dalším problémem je zkratkovitost a vynechávání zdánlivě nepodstatného, což je občas v kombinaci s pochybnou logikou naprosto smrtící (zde bych jako příklad uvedla dvojčíslo Šangri-La, které jsem si musela přečíst třikrát a stejně jsem nepřišla na to, kde se v příběhové linii najednou vzala paní Bakerová). Občas jsem si v dějové linii celé knihy připadala naprosto ztracená. Tady bych citovala Laru: Mně uniká spousta dílků téhle skládanky... Zde tedy bohužel nemohu dát více jak 10 % (protože alespoň něco nového jsem se dozvěděla).
    Suma sumárum: Pokud si chcete jen tak listovat za dlouhých zimních večerů, kochat se vnadami Lary a snít o dalekých krajích a divokých kouscích, je tato kniha pro vás přesně to pravé. Protože nemá moc textu, nemusíte se držet v dějové linii a nemusíte si pamatovat kdo kde kdy a co řekl - není to důležité. Jen by vás to rušilo a nutilo přemýšlet ve stylu "jak je to sakra možné?".
    Pokud se však chcete především ponořit do příběhu, do hlavní dějové linie a pátrat po pozadí proč kdo kde kdy a co řekl, není tato kniha pro vás. Protože těch lapsů v příbězích je opravdu ... moc.
  • Darker
    Darker mecenáš10.6.2017 18:45Tomb Raider Archivy S.1
    Já nevím, jsem z toho fakt zklamaný, ani jsem to nedočetl. Já mám rád dobrý příběh, kresba by ho měla správně podpořit. Tady proti kresbě ani bů, ta je number one. Ale ty nelogičnosti v příběhu, tak nechutně bijí do očí, že to nejde. V první povídce ji komorník vychvaluje, zachrání jí život, aby ji v dalším kšechtě chtěl zabít? Lara vyskočí z vrtulníku do kterého nasedala narychlo jen v pilotní kombinéze, protože ho kradla, a svými dvěmi pistololemi při výskoku z vrtulníku roztřílí jiný nejmodernější vrtulník a kde se vzalo tu se vzalo, má na nohách lyže a po dopadu na svah si to vesele frčí, protože měla ty nejdražší instruktory? Nééé, fakt nééé, jako je to hrdinka, možná i superhrdinka, ale přičarovat lyže jí fakt nemuseli. Asi to prodám za nákupku a budu rád, že sem se toho zbavil :/
  • Walome
    Walome mecenáš5.6.2017 14:57Tomb Raider Archivy S.1
    souhlas s ptákem níže, naprosto ve všem
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.6.2017 10:36Tomb Raider Archivy S.1
    Zabava. Tak bych to asi shrnul do jednoho slova. Nijak komplikovana, bez velkych myslenek, proste zabava. Ma to obrovsky drajv, az takovy, ze bez problemu prehlizite nektere logicke lapsy. Podminkou te dravosti vypraveni je samozrejme znacna zkratkovitost, takze Lara je na jedne strane treba doma a na druhe uz beha po pralese, aby na treti behala zase nekde jinde, ale pribehu to nijak zvlast neublizuje. Kdyz to porovnam s Witchblade, nebo Darknessem, kteri se tomu vizualne blizi asi nejvic, tak tohle je rozhodne nejctivejsi a nejdravejsi.
    Dalsi svazek si urcite koupim. Trochu vaham mezi ctyrmi a peti hvezdami, ale za tu cistokrevnou zabavu ve vysokem tempu nakonec pet davam.
    85%
2635134
Četl/a (104)
123peta, 2scha, 3DD!3, Azik2586, BadBoy, Benny, Blackhand47XD, borknagar1, calvin10, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, cyboy, dajik, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, deefha, desto, Dezodoo, DracoAn, Drekorian, duri, dvory, Faix, faster86, Fida, foudy, Fox01, fuerto_gepa, Garp, Georgíno J., Goldfinch, Hawwwran, instageek_cz, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jahunda, James, jankie, jh666, Jimbeam90, kallenved, Kamoš, karl173, kaylin, Khagrael, Kitykatyn, Kocour, Kubik.aa, Lachvos, lacoste, lantan1, LookAss, LuckyLjuk, Mamut12, Martinb, me, Mercurio, mineralk, misa, Miss Amphipolis , MonsterGyre, NecRoman, Nexis, nocs, Norri, Olesh, Palebras, PH79, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, rewkon, Rezet, robertsedmik, RudyRod, schefik, sedw, SekyCZ, SHORTY, Snegis, songoku, Spike, taidana, the.kasztan, Tomket.Tom, Tommar, Tomzany, trudoš, TZcomics, Ukko, Unerr, Valdaufinka, Velkej šéf, Walome, Wasps, yogi, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(243)
2scha, 665+1, Alfred, Anton Whatever, ArmadOon, Azbest, Azik2586, BadBoy, batoo, bboorreekk, beanek, Beng.D, Benji, Benny, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, borknagar1, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Caylen-Tor, chalmovsky, ComicBookGuy, comicsland, ConanVJ, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Davispear , Deckard, deefha, DegiCZ, delsemela, DEmnoG, desto, Devilek, Dezodoo, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, DracoAn, Drekorian, duri, dvory, Dzoglik, Elnie, Erich, farnhajt, faster86, Fida, filemon, Filip123, filosh, Flowtek, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., Geralt, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, Hades, hahahoho, Hartmann , Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, hlavathor, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, ikshorm, instageek_cz, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack043, Jahunda, Jak, jakub186, James, jankie, jardoom, jh666, Jimbeam90, jjjirik, Johnny Sasaki, Johny87, Josh, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kamoš, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, kendor007, Kitykatyn, Kocour, Kokuun, komik.sx, komiksák007, komiksak1, koudak89, kubanec13, kucik, lacoste, lantan1, Lenny, libormatejka, Lobok257, Lojza, LookAss, LuckyLjuk, ludek.n, luky.kuky10, maara, Macek78, Mamut12, markic, Marthy76, Martinb, Matejrychly89, me, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MichalR, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, miuanek, MonsterGyre, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, Noci, NOD82, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, Palebras, parado, pavel, pearlxjam, pechna, perper, PH79, Pjenkus, Poseidon1978, Premek, punisher, Radkos, raenius, Raido26, RaptoR, rewkon, Rezet, Ricarderon, RicHard. , robertsedmik, Rowan, RudyRod, Salien, Samurai-Jack, Saran, schefik, Šedo, SekyCZ, semi41, Sharick, SHORTY, skepsi, Skot, sleepless, slothest, songoku, SpiderJerusalem, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, Till, timek, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, Tommar, tomned, Tomzany, Trevelyan, trudoš, tulipstros, TZcomics, Ukko, utresyby, Valdaufinka, Valis, Velkej šéf, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, VskPrzk, VvV, Wasps, Wiruss, xintax, xxaannddeerr, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (11)
Abe, charvos, deadpool, dvoracekpetr1, Maty48, monty.cl, R3d, skepsi, Sole, TenCoJeZbytečnej, vteco
Shání (1)
Sole
Nabízí (3)
Jahunda, komiksak1, Mildaha1