Jeden ze sedmi hrdých uživatelů comicsdb.
  • Walome
    Walome mecenáš31.10.2019 13:28Srdcerváči
    Ženský pohled na romanci dvou gayů. Jeden z nich to o sobě ví, pro druhého je jeho homosexualismus překvapením. Komiks vlastně popisuje běžný začátek vztahu, kdy se lidé poznají, postupně se do sebe zakoukají a pak... to vše v prostředí americké/britské/nevim střední školy, kde dochází k tradičním tématům jako jsou šikana, párty, chování na soc. sítích atd.
    Kresba je naprosto v pohodě, často poměrně kouzelně pracuje s mimikou. Vtipnej je i lettering, kdy místo slov a písmen jsou například jen smajlíky nebo symboly. Pro cílovku ideální.

    Mě osobně to spíše nudilo, protože je to celé hrozně roztahané, ale být mi 13 a nebýt homofobní heterosexuální bílý muž, tak si to užiju. Myslím, že nebýt těch sprostých slovíček, tak tenhle komiks dám do rukou i svým dětem.
  • Walome
    Walome mecenáš18.7.2019 11:47Živí mrtví #25: Není cesty zpět
    Tak tady se nic nestalo. Klasickej slabší díl, kde se jen pár lidí zhádá a proběhne neskutečně na sílu napsanej (a tradičně děsivě přeloženej) rozhovor s Neganem. Ale to je prostě daň za čtení telenovely. Jsem zvědavý na finále s Alfou, bohužel úplný finále mi už internet vykecal.
  • Walome
    Walome mecenáš6.5.2019 07:49Goon #08: Dost prokletí pro všecky
    Hlavní příběh mě bavil, ale ty povídky byly krokem zpět.
  • Walome
    Walome mecenáš3.5.2019 10:40Goon #09: Pohroma jménem svědomí
    Teda takhle rozporuplnou sérii jsem snad ještě nečetl. Jsem u devátého dílu a pořád nevím co si o Goonovi mám myslet. Naprosto absurdní humor střídají pokusy o temné tóny, které na mě většinou nefungují. Goonovic problémy s láskou jdou mimo mě úplně, to ve mně víc emocí vyvolává troll chodící s pařezem v podpaží.

    Ale ta kresba to neuvěřitelně táhne. Překvapilo mě, že Powell preferuje Goona černobíle, protože já nejvíce žasnu nad barvami. Na to, jak kolorista pracuje s pozadím. Jak Goon působí plasticky, jak město má úplně jinou atmosféru než les. Černobílá tomu mohla sednout v úplných začátcích, ale teď už si to bez barvy nechci představovat.

    Po osmičce, která mě bavila hodně, mi devítka přišla utahaná a vlastně i trošku hloupoučká. Vedlejší postavy se tam střídají jak na orloji a mám k nim minimální vztah. Ještěže to táhne Franky a celý ten svět, ve kterém se tahle taškařice odehrává.
  • Walome
    Walome mecenáš28.4.2019 17:55Gunsmith Cats #02
    Druhé hromkočky jsou trochu zklamání, protože příběhově je to překombinovaný a zbytečně blbý, koketuje se zde s hypnózou a vymýváním moznů, což je šito horkou jehlou a působí to jak z nějaké amatérské povídky 13letého kluka. K tomu patří i takováta jakože erotika, kde hlavní záporačka je domina v podvazcích a jedna z ústřední dvojice si to jako nezletilá rozdává s dospělým chlapem. Bohužel ani gro série (akce) mi příliš nesedlo, často jsem se ztrácel v přemíře citoslovcí ("zved") a úzkých bublin, do kterých se cpaly dlouhá souvětí.

    Ale jako oddychovka, proč ne.
  • Walome
    Walome mecenáš9.4.2019 18:40Šmelhaus: Tajemství Zeleného šarpeje
    Tohle se hodnotí hrozně blbě. Objektivně musím říct, že je to jedna z nejhorších věcí, kterou jsem kdy četl. Ať už scénářově, kde se nám opět tvůrci snaží říct příliš mnoho, místo aby prostě udělali zábavnou jednohubku, tak kresbou, která je příšerná snad ve všech aspektech. ALE tohle není profi komiks. Tohle není komerční záležitost. Tohle ani není záležitost, za kterou by chtěl někdo peníze. Tohle je práce studentů, kteří předvedli co umí. Neumí mnoho, ale to jim nikdo nemůže mít za zlé (tedy, někdo možná jo, ale já ne). Když se nad tím tak zamyslím, tak ta sranda s humrem nebyla špatná...

    Nicméně je potřeba říct, že tohle vyhrálo Muriel. Proč, to se asi nikdy nedozvíme, ale vlastně nevíme, jaká byla konkurence...
  • Walome
    Walome mecenáš24.3.2019 20:34Hellboy: Půlnoční cirkus
    Tady je svět ještě v pořádku. Mike Mignola je génius. A Fegredo cely pribeh o mnoha pribezich dotahl k dokonalosti. To, co by jini roztahli do dvou booku, Mile odvypravi na par stranach, cimz ziskame neredenou esenci kvalitniho cteni.

    Ale proc to popisovat tak vzletne - je to proste super.
  • Walome
    Walome mecenáš10.3.2019 13:08Hitman #06: Lepší zítřky
    Tak to je zábavné. Před 2 lety jsem tomuhle komiksu dal 1*, mezitím jsem zapomněl, že jsem komiks četl, přečetl si ho znova a teď sem přijdu dát 4* a koukám, že před 2 lety jsem nebyl nadšen!

    Teď mě to bavilo, je to pořád hezky debilní a je to fajn oddychovka.
  • Walome
    Walome mecenáš14.2.2019 17:44James Bond #01: Vargr
    Vždycky, když se mi nelíbí komiks od Comics Centra, umře štěňátko. A tady jsem se bohužel zoufale nudil. Postava Bonda mi přišla neskutečně nudná a prkenná, a to ostatní mě vlastně nezajímalo.

    Kresba je něco mezi masterpiecem a výplodem grafického oddělení random realitky. Art trošku komiksu pomáhá, ale nedočetl jsem.
  • Walome
    Walome mecenáš1.2.2019 16:46Živí mrtví #23: Šepot a řev
    Coral je na rozdil od serialu cool klucina a jeden mu skoro v ty jeho naivite fandi. Ale je to blb, coz se patrne ukaze v pristich dilech.

    Rick tu prakticky nebyl, coz je jedine dobre.

    Hlaska "zkurveny filcky" da best.

    Porad me to bavi.
  • Walome
    Walome mecenáš13.11.2018 20:18Punisher MAX #01: Kingpin
    Punisher ve vrcholné formě. To, co Ennis občas nakousl, dotahuje Aaron k dokonalosti. První book začíná tak, jak to máme rádi - Frank, Wilson, mafiáni a brutalita. A ani ten Dillon tomu neuškodil. Weloumí aprůvuje a odporůčá jak Keram to nejnudnější eNHáeMko.
  • Walome
    Walome mecenáš22.10.2018 23:04Lovec čarodějnic #01: Ve službách andělů
    Viktoriánská Anglie mě nikdy extra netankovala a postava Earl Greye zrovna tak. ALE jaké bylo mé překvapení, když mi Mignola předložil příběh vlastně celkem při zemi a s příjemně hutnou atmosférou. Navíc se mytologie rozbíhá poměrně pozvolna a celé to přichází tak nějak postupně, až si člověk přeje, aby se tam toho dělo víc. Ale Mignola ví, jak dávkovat napětí. Bylo mi i sympatické neustálé pobožné halekání hlavního hrdiny a nesmí chybět tajemná organizace v pozadí. Za mě velká spokojenost, Mignolavers je konečně tady!
  • Walome
    Walome mecenáš11.10.2018 10:04Humr Johnson #01: Železný Prométheus
    Humrovo klepeto dorazilo i k nám, na což se musel těšit každý Hellboyův fanda. Humr je hodně výrazná postava, a to i přesto, že se objevoval v Mignolaversu minimálně. Jenomže humrovo klepeto a střílení nácků je koktejl, který prostě zaujme.

    Čekal jsem prostý akční příběh, ale to jsem asi na chvíli zapomněl, kdo je Mike Mignola :) v pár sešitech rozjíždí nový mystický svět a nacpe tam vše, co mají Hellboyovi fanoušci rádi - nácky, opice, vynálezy zkázy, duchy a mluvící mozky. Na nováčka to může být moc, ale ostřílený mignolaversák moc dobře ví, že tady je doma. Mám z toho radost.
  • Walome
    Walome mecenáš20.9.2018 09:42Batman: Můj temný princ
    Velká nádhera. Úžasná kresba, … … … no vlastně je to hlavně o té kresbě, protože dějově to nedává moc smysl (proč by tu holčičku držel tak dlouho a nechal Batmana lítat po městě a hledat ji, když se mu nakonec stejně sám ozval), lettering je něco děsivýho (falešnej comic sans v rámečcích s Bruceovýma myšlenkama pobavil nejvíc) a překlad je klasickej crewní (divný patvary, divný skladby vět), ale TA KRESBA! Harley nikdy nebyla víc sexy, Gotham má přesně takovou atmosféru, jakou by měl mít, Joker je takovej Jared Leto before it was cool a Killer Crocka může závidět i můj oblíbený Bermejo.

    Tahle věc mi udělala velkou radost.
  • Walome
    Walome mecenáš19.9.2018 09:58Ragemoor (limitovaná edice)
    Tak jsem se k tomu vrátil (již podruhé). Poprvé jsem tuhle věc četl v den, kdy nás navštívila povodeň, takže si to pamatuju velmi barvitě. Pršelo, já jel vlakem domů, blesky šlehaly a já četl Ragemoor. Ragemoor, který je mnohem víc lovecraftovský horor než nedávno vyšlé lovecraftovské povídky od Arga. A hlavně - je to fakt horor. Velice povedená atmosféra. Povedené, trošku archaické dialogy. Parádní kresba, která atmosféře dává vše, co je potřeba - od umaštěné tváře podvodného strýčka po ohyzdné příšery a děsuplné výjevy.

    Samotné zpracování téhle edice je super, ale jsem rád, že už jsou podobné limitky za námi :) musel bych je mít všechny a bylo by to hodně drahé.
  • Walome
    Walome mecenáš7.9.2018 12:31Z neznámého světa a další příběhy
    Velký Walomeh. Naprosto otrocky přepsané Lovecraftovy povídky, které jsme všichni viděli a četli asi tak 150x. Bez nápadu, bez invence, bez autorského zásahu. Dokonce i Cthulhu vypadá tak, jak ho zná moderní doba. Absolutně chybí prostor pro fantazii. A jak už to tak u adaptací beletrie bývá, v bublinách (rámečcích) se často dozvídáme informace, které popisují událost, která se děje na panelu.

    Kresba neurazí, nenadchne.

    Tenhle komiks je vhodný možná tak pro lidi, kteří se nechtějí prokousávat sto let starými povídkami (čemuž rozumím) ale pro ty ostatní nepřináší nic zajímavého.

    Více jsme to rozebrali zde: http://www.youtube.com/watch?v=10QUT38EU_E
  • Walome
    Walome mecenáš18.7.2018 09:32Myší hlídka #01: Podzim 1152
    Velké překvapení. Produkci Comics Centra si v drtivé většině užívám naplno, ale tady jsem se trochu bál. Myšičky? Vážně? Čekal jsem infantilní fantasárnu pro děti. Fantasárna to je, pro děti klidně taky, ale infantilní určitě ne. Nejvíc se mi na Petersenovi líbí, že nechává komiks mluvit. Kniha postrádá nějaké sáhodlouhé dialogy, i přesto k postavám přilnete velice brzy. Panely jsou velké, mají atmosféru, jsou úžasně nakreslené a celé mě to neskutečně vtáhlo.

    Některé scény jsou opravdu působivé a zůstanou mi v hlavě asi dlouho (krabi). Fascinující je, že Petersen prakticky bez textu představuje funkční fiktivní svět, dodatky na konci jsou jen takové příjemné doplnění.

    Takže celá kniha velká paráda.
  • Walome
    Dosud nejlepší Rybíz. A to i přesto, že nabízí "jen" zajímavé záporáky, plynulý děj a dynamickou akci spojenou se sympatickým hlavní hrdinou.

    Můj Arrow cosplay: http://youtu.be/gO9PCMC9x2Y
  • Walome
    Po všech těch hejtech jsem čekal průšvih, a ono je to přitom výborné. Lepší než první Kingovka, která se dobře četla, ale jinak toho moc nepředvedla. Tohle mělo sílu a švih. Romita zabil jen Batmana s motorovkou a Crocka, jinak je kresba ok. Je tam hodně akce, málo keců a když, tak mají smysl. Jasně, zase se přiblížíme k rozbití statusu quo a nedočkáme se ho, ale to už snad dneska nemůže nikoho překvapit. Za mě fakt dobrý čtivo.
  • Walome
    Zábavný komiks, příjemně to odsýpá a postav tam není zbytečně moc. Za mě velmi ok, těším se na další díl. Více ve videu: http://youtu.be/Rx-S7TsnUZg
  • Walome
    Určitě nejlepší WW u nás. Není nudná, nádherně nakreslená, Diana je tam hodně sympatická a Steve má bicepsy a břišáky jako blázen!

    Více na mém influencerském kanále: http://youtu.be/2TiA7Tst2hM
  • Walome
    Walome mecenáš21.5.2018 17:23Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Na Y mi vždycky vadilo, že hlavní premisa (apokalypsa... skoro) se zbytkem komiksu. Ať je to kresba, realističnost, dialogy... byl mi protivný hlavní charakter, přišlo mi nereálné vyobrazení žen, přišlo mi ještě méně reálné, že by Yorick neošukal každou, kterou by potkal... prostě to byla taková pohádka, kde občas někdo umřel. Vždyť tam byl i zvířecí side-kick, jako v Disneyovkách. Nicméně jsem četl všech 10 booků, takže mě to nějakým zvráceným způsobem bavilo.
  • Walome
    Snyderův run měl silnější rozjezd, ale o to větší zklamáním byl zbytek série. King začíná pozvolna, místy až tuctově, ale slibuje víc, než si možná zatím umíme představit. Zvědavost stoupá a myslím, že Rebirth má slušný výkop. Více zde:

    http://youtu.be/1t1bcV9xLEw
  • Walome
    Walome mecenáš20.4.2018 10:06Blacksad (pevná vazba)
    Velká paráda. A to říkám jako člověk, který před lety přečetl první příběh a u druhého to odložil. Teď mi to sedlo do nálady mnohem víc. Primární je nádherná, úžasná, detailní kresba, protože scénář celkem pokulhává (hned 2x se opakuje klišé, kdy se detektiv dozví ty nejpodstatnější informace od umírajícího) a když nepokulhává, tak je to prostě detektivka, což už je natolik vyčerpanej žánr, že není moc co vymýšlet.

    Ale samozřejmě atmosféra, NOÁROVKA, zvířecí charaktery, detaily atd., to vše funguje perfektně a já si čtení hrozně užil. Jednohubka se strýčkem Samem byla taky parádní.
  • Walome
    Walome mecenáš3.4.2018 07:46Grandville #03: Bête Noire
    Na to, že se mi Grandville 1 při prvním čtení nelíbil, se fakt bavím. Zvířecí fóry nekončí, celý svět se stále víc vykresluje, charakter hlavního jezevce prohlubuje, atd. Šlape to hezky. Jen ten závěr je zase trochu zbytečně přitaženej za vlasy, na druhou stranu, jako mix Sherlocka a Bonda to vlastně dává smysl.

    Přišla mi absurdní motivace záporáka, ale po přečtení doslovu jsem si uvědomil, že reálný svět dokáže být stejně paradoxní, jako jezevci létající na šlapací helikoptéře :)
  • Walome
    Walome mecenáš21.3.2018 20:04Plutona
    Tak tohle je komiks úplně o ničem. Jeho klady jsou dva - dává to smysl a většina komiksu má hezkou kresbu. Jinak je to na pět sešitů rozáhlá nuda, možná pocitovka, která staví jakože na charakterech čtyřech postav, které jsou úvodním katalyzátorem donuceni vyjít ze své skořápky. Nic, co bychom už milionkrát neviděli jinde, jen tady zaobeleno do vzletného pojmu "dekonstrukce superhrdinského žánru". A jaký dítě dneska hraje na gameboyi?
  • Walome
    Walome mecenáš16.3.2018 13:22Živí mrtví #22: Nový začátek
    Kirkman bude patrně donekonečna opakovat vzorec - klid, sračky, klid, sračky, úchylnej záporák, úchylnější záporák, ještě úchylnější záporák... nu, uvidíme jak dlouho mu to vydrží. Zatím to jde, pořád mě tu telenovelu baví číst i přesto, že Coral by těžko Andree začal říkat mami a že celá ta idylka je až moc tlačená na pilu. Vlastně jediná věc, která je na tomhle komiksu opravdu zajímavá, je Rickův vývoj. Některé postavy se chovají opravdu hloupě (Euguen nebojaksetopíše), jiné jsou nezapamatovatelné (80 % protagonistů) a zbytek jsou protivný (Coral). Ale furt mě to baví! Nevím, čím to je. Prostě je to takovej fajn výplach, něco jako Ulice. Prostě natáhnete nohy, vypnete mozek a pustíte se do dalších dílů Mrtví a neklidní.
  • Walome
    Walome mecenáš2.3.2018 10:06Klášter Nejsvětějšího srdce
    Ten papír s přikázáními je hnus fialovej. Tak odfláknutej lettering aby člověk pohledal (přitom později, když Stibor projíždí složky členů řádu, jsou parádně psané rukou, tak nechápu, proč to nešlo i u pravidel kláštera). No ale to je naštěstí jediná negativní věc na celém díle.

    To, co píše Cyboy, je sice pravda, ale podle mě to pracovalo se čtenářem. Já osobně jsem očekával určité rozuzlení, které nakonec bylo jiné. A to je dobře, to chválím.

    Na český komiks je tam úžasná práce s panely. Celkově ta umělecká stránka (kompozice) je výborná, kresebně mi to sedlo jen částečně, ale nemám tomu co objektivně vytknout, spíš se jedná o použitý styl, který mi až tak nesedl, a "bělost" postav, ale nijak mě to nerušilo. V jeden moment bych přidal panel navíc (scéna s podříznutím), ale jinak paráda. Scénář naprosto ok. Na těch pár stránek dostatečný, trochu klišé, ale popřené v závěru, takže i tam spokojenost.

    Doufám, že autorce se někdy povede vydat komerčně úspěšný komiks ideálně u nějakého nakladatele.
  • Walome
    Walome mecenáš28.2.2018 16:10DC komiksový komplet #031: Superman: Brainiac
    Po delší době čitelný Superman. Více uvidíte při nahlédnutí do mého dickka zde:
    http://www.youtube.com/watch?v=Y98-yy925Sg

    Závěr mě dostal a jak jsem se později dozvěděl, čtenáři DCKK dostali něco navíc.
  • Walome
    Walome mecenáš24.1.2018 22:37Watchmen - Strážci (3. vydání)
    Tenhle komiks nestárne a jsem rád, že ho BBart vydal ve zvětšeném formátu. Něco tak komplexního si to zaslouží.
    Více zde: http://youtu.be/Jlct4wWu0DU
  • Walome
    Walome mecenáš1.12.2017 11:14Fatale #01: Smrt je mi v patách
    Hodně velké překvapení. Nečekal jsem příjemnou brakovku ani tajemno, které vlastně zůstane skryté i po konci první knihy. Působí to na mě velmi svěže i přesto, že klišé střídá klišé. Ten přístup ke čtenáři je dneska už nevídaný, prostě nevíte co se děje, neznáte pozadí, ale baví vás sledovat nešťastné hrdiny a jste zvědaví, co bude dál.

    Jen to letadlo na začátku mi přišlo dost přepálený, ale třeba se to nějak vysvětlí. A vadily mi ty prokletý hranatý popisující okýnka.
  • Walome
    Walome mecenáš3.10.2017 14:18Zaklínač #03: Prokletí vran
    Tady vidím velký špatný a musím jít nejníž (v rámci série a možná i komiksu obecně, ačkoli tam by to měly být aspoň dvě hvězdy). Vůbec nechápu co se stalo. Předešlé dva díly byly povedené. Druhý sice kopíroval poslední knihu, ale mělo to atmosféru. Ale tohle? Tak nějak násilně a bezdůvodně se tam rozebírá profláknutý příběh o strize, který známe jak z povídek, tak z první hry. Ten příběh je rozebraný ze všech stran a přesto se k němu scénárista komiksu vrací. Proč?

    Do toho se ale odehrává několik dalších příběhů, sidequestů, chtělo by se říct. Nechybí nesmyslná nahota (proč Ciri pořád někdo kouká na prsa?), náhle se objevující postavy, podivné dějové odchylky a odskoky a prostě je tam hodně věcí, co mě rušily od čtení. K tomu si přidejte šišlající holčičku, jejíž bubliny pomalu připomínají Trumpovy tweety.

    Za mě velké zklamání. Nelíbila se mi teda ani kresba, ale scénář v tomhle případě jasně "vede". Netuším, co spadlo Tobinovi a spol. na hlavu.
  • Walome
    Walome mecenáš19.8.2017 18:33Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Nojono, Neganův nástup holt kvůli seriálu obletěl internety a nebylo mu jak uniknout. Nicméně je evidentní o jak samoúčelný prvek se jedná. Někoho by to naštvalo, někoho otrávilo (erika třeba) a mě to nechalo chladným. Prostě WD klasika, po klidu přichází průšvih a smrt některé ze zásadnějších postav. Mimochodem začínají už docházet a ty nové mi jsou ještě víc jedno než staré.

    Negan nepřekvapil, jak říkám, věděl jsem co přijde. Pořád mě to ale baví číst a jsem teda zvědavej co se stane v díle 22 když se to pak dá číst bez znalosti předchozích dílů.
  • Walome
    Walome mecenáš19.8.2017 18:30Živí mrtví #16: Ten velký svět
    Na čtení WD je zábavné to, že jelikož jsem silně pozadu, o některých postavách slyším a nevím co vlastně můžu čekat. Například takový Ježíš. Ježíš je zatím docela nudnej, jen vypadá jako ježíš, ale nová lokace a hlavně antré do ní se povedlo. Telenovela prostě jede dál a schyluje se k dalšímu průseru. Samozřejmě že vím, jak Negan vstoupí do děje a taky vím co udělá, takže očekávám příchod Guvernéra číslo dvě. Prostě po delší době další záporná postava, kterou budeme nenávidět i milovat.

    Ale v tomhle díle si na ni ještě musíme počkat.
  • Walome
    Něco tak blbýho, špatnýho a nudnýho (scénářem i kresbou) se hned tak nevidí. Až jsem se z toho rozohnil ve videu :(

    http://www.youtube.com/watch?v=WwKyUUCUdxo&list=PL_phu8k3RmzR8p1VmgZLoY1FJ4igmCrqg&index=5
  • Walome
    Walome mecenáš19.7.2017 13:17Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Nevýhodou telenovely je, že občas prostě stojí na místě. Což se děje i zde. Rick moc kecá, Carl se moc dlouho válí, Andrea je otravně soucitná a nějakýto máchání zbraní zanikne ve všeobecné nudě. Ale tak to prostě je. V Ulici se taky Tereze v každým díle nevyspí s jiným chlapem, ty zvraty nemůžou bejt furt!
  • Walome
    Walome mecenáš19.7.2017 13:13Živí mrtví #14: Není úniku
    Je až skoro překvapením, že hlavní slovo dostaly zombíci. Celou dobu jsem čekal, kdy se to v téhle malé kolonii začne srát, čekal jsem převrat, lidskou armádu zvenčí, nového člověka, který všechny začne vraždit, ale to, že svou sílu ukážou "touláci", to mě vlastně překvapilo. A zároveň to dalo Kirkmanovi prostor k tomu zbavit se postav, se kterými si nevěděl rady. Což je u tohoto žánru výhoda.

    Bohužel došlo i na velké zranění, které už se stává trochu okoukané. Prostě když chce Kirkman zvrat, tak někoho zraní. Přitom by mezi nejsilnější moment mohl patřit krátký rozhovor mezi Ronem a Carlem.
  • Walome
    Walome mecenáš16.7.2017 23:03Živí mrtví #13: Těžká cesta zpět
    Pořád stejný, pořád se čeká na to samý (až se všechno posere), ale pořád mě to baví, i když to považuju skoro za zázrak, protože je to fakt telenovela.
  • Walome
    Walome mecenáš10.7.2017 20:00Y: Poslední z mužů #09: Matka Země
    Podprůměrnost téhle série připomínají díl jako je tenhle. Za celou knihu se nic nestane (kromě příšerného plot twistu) a celé je to doplněno příběhy, které nikoho nezajímají. Komičnost světa bez mužů je stále větší a větší, přehnaně krásných žen v postapokalyptickém světě neubývá a celé to přestává být únosné. Naštěstí chybí už jen jeden díl.
  • Walome
    Příjemné překvapení. Dostal jsem to na recenzák a jsem rád, protože jinak bych se k tomu nedostal, působilo to na mě příliš hipster! A ono je, ale i tak fajn.

    Více na: http://www.youtube.com/watch?v=L2DGW_zUWYI
  • Walome
    Walome mecenáš28.6.2017 16:37Disney Zlatá klasika #01: Don Rosa
    Ty příběhy mě bavily hodně, zpracování je horší.
  • Walome
    Walome mecenáš5.6.2017 14:57Tomb Raider Archivy S.1
    souhlas s ptákem níže, naprosto ve všem
  • Walome
    V rámci DiCKKu perfektní práce, ale i mimo něj bych dal snad plný počet. Opravdu vydařená noirovka. Více ve videu s mojí mluvící hlavou.

    http://www.youtube.com/watch?v=Z5Y8xSlJfkk&t=1s
  • Walome
    No konečně DiCKK, který za to stojí. Opravdu pecka. Spíše detektivka, noirovka, kriminálka, záporáci jsou (zatím) jakž takž civilní a celé to působí velice dospěle. Takhle mám Batmana rád.
  • Walome
    Překvapivě né tak blbý, jak jsem čekal. Více v mém DiCKKu: http://www.youtube.com/watch?v=93boG51OAQ0
  • Walome
    Walome mecenáš14.3.2017 09:32DC komiksový komplet #004: Batman a syn
    Batman a syn je fajn, ačkoli mi přijde divný, jak rychle Batman uvěřil, že je to fakt jeho syn.

    Více v mém DiCKKu: http://www.youtube.com/watch?v=93boG51OAQ0
  • Walome
    Walome mecenáš9.2.2017 12:52Y: Poslední z mužů #08: Dračice v kimonu
    Asi nejkomičtější moment byl ten, kdy se za doktorkou zjevila jiná postava, která se do místnosti dostala netuším jak. Jinak taková klasika, Yorick plácá o své snoubence, opičák vřeští, Vaughn kreslí absurdně krásné ženy (na to, že je to postapo) atd. Celkově spíše nuda.
  • Walome
    Walome mecenáš7.2.2017 20:36Hitman #06: Lepší zítřky
    Nejhorší Hitman. Teda snad. Absolutně mě nezajímá kdo je jeho ségra, táta, strejda nebo sestřenice. Jsou mi fuk jeho rodinný dramata. Je mi fuk neustálý stání na místě ohledně jeho vztahu s policajtkou. A tentokrát mě ani neuspokojila stupidní akce. Poslední jakože haha sešit nebyl taky nic moc. No prostě meh.
  • Walome
    Walome mecenáš1.2.2017 11:13Živí mrtví #12: Život mezi nimi
    U čtení TWD mám tendenci čekat na to, kdy se zase něco posere. A nevnímám úplně nové události a nové postavy, protože jen přemýšlím o tom, kolik jich bude žít za 5 sešitů a jak moc se nová situace promítne dál, když ji další book může popřít tím, že prostě zase skoro všichni umřou. Nicméně pořád mě to baví číst, což mě pořád dost překvapuje.
  • Walome
    Walome mecenáš30.1.2017 12:21Živí mrtví #11: Střez se lovců
    Ten telenovelní ráz je stále patrnější. Jednotlivé události přestávají nabírat na zajímavosti, protože z nich vyplyne už jen to, že Rick je stále víc a víc ve sračkách. To, že děj nikam nespěje, pomalu začíná příběhu vadit. Fór je ale v tom, že to pořád baví. Přesně jako ta telenovela. Prostě u toho tak sedíte, čtete to, sem tam někdo umře, sem tam se někdo s někým vyspí, sem tam vykoukne zombík... to podle mě nemůže dlouho vydržet. Ale Kirkman to asi tuší, proto jednou začas přijde s někým jako je Guvernér.

    Epizoda s kanibalama byla dokonalým případem toho, kdy se nic neděje a scénář se neposune ani o píď. Ale opakuju, neva, čte se to dobře. Otázkou zůstává jak dlouho to vydrží.
  • Walome
    :D
  • Walome
    Walome mecenáš15.5.2023 16:12Supro™: Hrdinové na dluh
    Na tomhle jsem zvědavej. Na Světě knihy jsem nebyl, ale co jsem slyšel, tak komiks měl úspěch na Štěpánku přišla řada lidí. To je dobře, nepochopil jsem, že jsem ji neviděl na comic conu, tak aspoň na Světě knihy měla fejm.

    Klášter nejsvětějšího srdce byl moc fajn, její tvorba pak šla +- mimo mě, ale tohle mě zajímá moc.
  • Walome
    Walome mecenáš20.4.2023 18:45Kometa #01 (dotisk)
    Ten mám doma :) možná ještě někde
  • Walome
    a některé nedovyšly...
  • Walome
    Ano je to nový komplet.

    "Znáte je z filmů, popkultury nebo počítačových her... ale znáte první příběhy, ve kterých se vaše oblíbené postavy objevily? V roce 1961 vytvořili Stan Lee a Jack Kirby Fantastickou čtyřku. V následujícím, téměř magickém roce se objevují další tři superhrdinové: Spider-Man, Thor a Hulk. V roce 1963 se svět setkává s Iron Manem, X-Meny, Avengers a pak s mnoha dalšími!
    Toto požehnané období amerického komiksu je známé jako "stříbrný věk komiksu".
    SEZNAMTE SE S ÚPLNĚ PRVNÍMI PŘÍBĚHY SVÝCH OBLÍBENÝCH HRDINŮ A SE ZRODEM SUPERHRDINSKÉ MYTOLOGIE MARVELU!"
  • Walome
    Walome mecenáš18.7.2022 12:57Sebevražedný oddíl #07: Vymýtit zlo
    cover je boží
  • Walome
    Walome mecenáš1.4.2022 10:00Humr Johnson #03: Znamení smrti
    Já to beru jako velkej puzzle, občas je nějakej kousek zásadnější, občas je to jen výplň. Dokud mě to baví, tak supr. Ale taky mě štve, že to je neukončený, nemyslete si. Rád bych viděl světlo na konci tunelu :)

    NICMÉNĚ je potřeba si říct, že ty minisérie jsou většinou supr (teď myslím ty různé ročníkové UPVO nebo ročníkové HELLBOY a UPVO) a jsou úplně jiné než hlavní linka. Humr je taky jiný než hlavní linka, Abe je jiný, hlavní linka je taky jiná než hlavní linka :) (když si dneska přečtete první díly tak je to úplně jiné než pár posledních knih) atd. Je to pestrá zábava ze světa, který jsem si zamiloval.

    A ano, při zpětném čtení je vidět, že Mignola měl něco vymyšleného na 10 let dopředu a občas je vidět, že ne. Např. v první knize by měl Humra Johnsona, kdyby ho měl tehdy vymyšleného (což si vynahradil v novém filmu) atd.
  • Walome
    Walome mecenáš26.5.2021 22:26Batman Mikea Mignoly
    O tomhle jsem vůbec nevěděl že existuje (ani ta edice), ale chci to!
  • Walome
    Walome mecenáš6.5.2021 20:55Přístav Země / Zatmění
    Tak mám za sebou zatím Přístav a ten mě bavil. Čekal jsem to teda trochu komplexnější, komplikovanější a chytřejší (protože ta premisa je hodně slibná), nakonec to bylo spíš takový UPVO s hůř napsanýma postavama, ale užil jsem si to. I když osobně nenávidím, když je děj vysvětlován formou zpráv nebo pomocí rozhovorů v tv studiu, ale budiž. A závěr mě mírně překvapil a hodně potěšil, protože jsem tak nějak doufal, že to spěje přesně tam (ale nebylo to úplně tupý a do očí bijící).

    Nevím, kdy se dostanu k zatmění, ale přístav cajk.
  • Walome
    Walome mecenáš4.5.2021 14:03Přístav Země / Zatmění
    valon: piju!
  • Walome
    Walome mecenáš29.4.2021 15:43Přístav Země / Zatmění
    To by byla dobrá drinking game - pokaždé, když cyboy napíše, že už nic nenapíše, a pokaždé, když se vrátí, si dejme panáka.
  • Walome
    Walome mecenáš29.4.2021 10:09Přístav Země / Zatmění
    Btw já teda myslím že CC počty tak nějak organicky oznamujou, ne? Třeba tady zrovna u těch hvězd:https://www.facebook.com/comicscentrum/posts/3384671208239475

    Ne, že by na tom teda nějak záleželo, podle mě je fuk kolik čeho vyjde, hlavně že se na mě dostane, když to chci mít doma :)
  • Walome
    Walome mecenáš28.4.2021 22:36Podivné nebe nad východním Berlínem
    Jan Janšta: :D
  • Walome
    Walome mecenáš28.4.2021 11:29Přístav Země / Zatmění
    Teď mě vyděsilo, že Cyboy je jak Andrej a má na všechny číslo!
  • Walome
    Walome mecenáš15.8.2020 16:27Béowulf
    Kolik chybí bublin?
  • Walome
    Walome mecenáš26.6.2020 14:11Bestie burdenské #01: Historky z psíšeří
    Proboha proč bych si měl něco někam vkládat? Tohle řešení bylo jediné možné. CC to samozřejmě bolí, což je na prd, ale zachovali se tak, jak by se měl chovat každý, kdo nechce prodávat zmetky a okrádat konečného uživatele.
  • Walome
    Walome mecenáš25.6.2020 23:14Bestie burdenské #01: Historky z psíšeří
    Darker: jakoze by prisli k tobe domu a nasilim ti vnutili opravene vydani?
  • Walome
  • Walome
    Walome mecenáš23.6.2020 18:53A zrodí se hvězdy...
    Proč si rovnou neonikáte?
  • Walome
    Walome mecenáš23.6.2020 14:05A zrodí se hvězdy...
    Zeptám se: a není to všechno jedno? Jakože I KDYBY Comics Centrum "dělalo podvod na čtenáře" (ve smyslu, že by kolosálky byla velká konspirace určená k tomu, jak za svůj produkt dostat peníze předem), I KDYBY CC začalo vydávat věci pro jinou cílovku, I KDYBY existovala "CC sekta" (ke které bych asi patřil, páč CC mám fakt rád a jsem si jistý, že podvodníci nejsou), tak pořád jde jen o tom, že oni vydávají nějaké komiksy a je na každém, jestli si je koupí nebo nekoupí.

    Jako chápal bych, kdyby se podobná debata rozjela v momentě, kdy by tam chyběly nějaké stránky nebo byly prázdné bubliny. Nebo kdyby vám to přišlo vydané v paperbacích. Ale Hvězdy se prostě jen někomu netrefily do vkusu (jasně, nasere to, je to drahá sranda, ale prostě stát se to může). A my můžeme nebo nemusíme kupovat jejich komiksy. Nakladatelé nám nic nedluží, nemáme právo si od nich cokoliv nárokovat. Oni vydají nějaký produkt a my jim za to buď dáme nebo nedáme peníze. Konec příběhu.
  • Walome
    Walome mecenáš20.5.2020 22:11Papež ukrutný (limitovaná edice)
    louza: asi ostatní nejsou přecitlivělí, no :)
  • Walome
    Walome mecenáš20.5.2020 22:09Papež ukrutný
    Kolik prázdných bublin kniha obsahuje?
  • Walome
    Walome mecenáš6.11.2019 14:47Českobudějovické pověsti
    Na tehlech komiksech me nejvic bavi, ze to nejsou komiksy.
  • Walome
    Scaleo: :D přesně moje slova. Mejk ček komiks grejt egejn.
  • Walome
    Walome mecenáš27.3.2019 20:01Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Nicméně Kaluž to napsal dobře :D
  • Walome
    Walome mecenáš15.3.2019 08:40Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Teda po zkusenosti s knihou a po ukazkach jsem cekal totalni hovno, ale nakonec to nebylo tak hrozny.
  • Walome
    Walome mecenáš5.3.2019 22:46Gantz #22
    cyboy: jasně že máš pravdu, ale není to špatně. Není špatně, že crew vydává hovna a čtenář se musí orientovat (protože hádám, že ty hovna bude někdo kupovat). Není nakladatelova povinnost vydávat "jen dobré věci". Jednu dobu se tvrdilo, že veškeré komiksy, které stálo za to vydat, tu už vyšly - to byla nehorázná hovadina. Vkus má každý jiný a nějakej kid si radši přečte Mass Effect než Strážce.

    Ano, je kalkul vydávat věci jako Minecraft, ale to taky není špatně, sám píšeš, že je to přece jenom byznys a ty lidi si musej nějak vydělat. To, že CREW konkuruje sama sobě, je už na jinou debatu :D

    Takže tak jsem to myslel. Já jsem rád, že komiksový trh u nás je tak daleko, že mohou vycházet i hovna.
  • Walome
    Walome mecenáš5.3.2019 21:52Gantz #22
    Cyboy: až na ten poslední odstavec (který považuju za takovéto stařecké brblání) super příspěvek. S Gantzem jsem přestal někdy... ani nevím kdy a mám touhu se k němu vrátit, ale za posledních x let jsem vlastně nenašel důvod proč. A pokud se ani ve 22. díle nic nedozvíme, tak to s tím důvodem bude problém :D Jinak jak jsou na tom ostatní mangy netuším, páč #nemamnacteno, ale Gantz jsi popsal přesně.
  • Walome
    Walome mecenáš21.2.2019 22:52Umění války: Komiksová adaptace
    ohoho ten lettering
  • Walome
    Walome mecenáš21.2.2019 09:56Morgavsa a Morgana #01: Dračí chůvy
    Jéé tohle vypadá hezky. Kvůli Zázrakovi skoro člověk zapomněl jak umí Kopl hezky kreslit.
  • Walome
    Walome mecenáš14.12.2018 15:25Sherlock #01: Studie v růžové
    erik: pokud jsi Erik z fb tak musíš minimálně tušit :)
  • Walome
    Walome mecenáš14.12.2018 13:28Sherlock #01: Studie v růžové
    Wow...
  • Walome
    Must have.
  • Walome
    Walome mecenáš28.11.2018 15:47Iko #01
    Ekho, Okko a Iko, máme to komplet.
  • Walome
    Walome mecenáš24.11.2018 20:42Ms. Marvel #01: (Ne)normální
    Venomslav12stars: Paseka má vždy parádní.
  • Walome
    Walome mecenáš7.11.2018 16:15Pečeme s Kafkou
    Tak ta poslední ukázka mě rozesmála nahlas :)
  • Walome
    Walome mecenáš26.10.2018 07:53Malý Mikuláš: Původní komiks
    To je super, jak je to výjimečně komiks a v ukázce je text :D
  • Walome
    Walome mecenáš26.10.2018 07:49Labyrint světa a ráj srdce
    Už jsem se tomu smál pár týdnů zpátky. Tohle je totální katastrofa a devalvace komiksu jako média. Dětské omalovánky s příšerným letteringem. Cena je už jen komický bonus.
  • Walome
    Walome mecenáš23.10.2018 12:15Lovec čarodějnic #01: Ve službách andělů
    mike: já vim :) (vtip)
  • Walome
    Tohle bude solidní peklo.
  • Walome
    Walome mecenáš20.9.2018 10:49Z neznámého světa a další příběhy
    GWB: hej kámo nejvíc bráško borec. Praha pyčo!
  • Walome
    Walome mecenáš19.9.2018 13:16Z neznámého světa a další příběhy
    Fimi: "selské" - to je naprosto přesný :D
  • Walome
    Walome mecenáš19.9.2018 09:36Z neznámého světa a další příběhy
    louza: dostal jsem echo, že je tu na mě HEJT, tak jsem si tej "hejt" šel přečíst a koukám, že je to celkem fajn kritika, ačkoli trošku zabarvená osobním pohledem na předmět, o kterém se tu bavíte, což je logický.

    "Parta kolem Potměšila" to chce dělat tak, jak to dělá. Není to o tom, že bysme nemohli. Minimálně Vojta a Kuba načteno mají a je to znát, když o něčem mluví. Kdežto zbytek o tom ví menší či větší hovno (já větší). Podstatné je, že nás to prostě baví a děláme to tak, jak chceme. Přesně s tím vínem a pivem (ale chlebíčky budeme rušit, to jo :D ). A když budu mluvit za sebe - mě to takhle baví. Bavěj mě komiksy a baví mě o nich točit videa. To, že to není fakticky bohaté a informativní vím, ale popravdě si nemyslím, že je to problém - protože faktických a informativních je tu iks dalších a já nemám žádný důvod trávit svůj volný čas tím, že budu dělat něco, co mě nebaví.
    Takže jako máš pravdu, že naše kanále jsou takový, jak píšeš, ale nevidím v tom problém.

    edit: jo a já vousy nemám, moc mi nerostou :(
    Jo a ještě dlužno dodat, že Komiksové Noviny nejsou jen opilecké ubohosti! Jakub teď rozjel novou sérii, která by Tě třeba mohla zaujmout:
    http://www.youtube.com/watch?v=bBwDP2h43Mg
  • Walome
    Walome mecenáš14.9.2018 13:07Kapsy
    Chraňbůh, že bych něco chtěl vyčítat comicsdb, já sám vím jak nakladatelé nejsou často schopni poskytnout ukázku v přijatelné kvalitě.

    Naštěstí díky nejmenovanému samaritánovi jsem do knihy mohl nahlédnout a líbilo se :)
  • Walome
    Walome mecenáš14.9.2018 08:20Kapsy
    Bez ukázek trochu o ničem (vím, že za to comicsdb nemůže). Takhle na to zapomenu jakmile ty stránky zavřu. Nakladatelé by si měli dát větší práci s poskytováním slušného propagačního materiálu. Ale tak euromédii je to asi buřt.
  • Walome
    Walome mecenáš27.7.2018 11:03Lissy 2017/02
    "Koňská láska v ohrožení"

    To bude drama.
  • Walome
    Walome mecenáš29.6.2018 14:13Arkwright Integral
    Škoda, že v ukázce jsou jen černobílé stránky, když CC má na stránkách i barevné.
  • Walome
    Walome mecenáš25.5.2018 09:28Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Tormentr: přesně.
  • Walome
    Tak před 19 hodinama to sdíleli na FB, tak jsem jen slepej :)

    http://www.comicspoint.cz/wonder-woman-znovuzrozeni-hrdinu-dc-01-lzi-broz/d-83334/
  • Walome
    cyboy: nojo to mi nedošlo že to může být crewní :)

    Tormentr: my se chápem :)
  • Walome
    Walome mecenáš29.7.2023Prodám
    Prodám Giddeon Falls paperback 1+2 za 400,- (posílám jen Zásilkovnou)

    Prodám https://comicsdb.cz/comics/3544/vetrelci-vs-predator-omnibus-1 plus Vetřelci vs Predátor 2 za 3000,- posílám přes zásilkovnu. Platba předem na účet.

    Prodám Tokyjský ghúl RE prvních 5 knih za 600,- posílám přes zásilkovnu, platba předem na účet.

  • Walome
    Walome mecenáš30.6.2023Prodám
    Prodám https://comicsdb.cz/comics/3544/vetrelci-vs-predator-omnibus-1 plus Vetřelci vs Predátor 2 za 4000,- posílám přes zásilkovnu. Platba předem na účet.

    Prodám Tokyjský ghúl RE prvních 5 knih za 600,- posílám přes zásilkovnu, platba předem na účet.
  • Walome
    Walome mecenáš8.6.2023Prodám
    Druuna 1 čtené
    Druuna 2 zabalená
    Druuna 3 zabalená

    vše pevná vazba

    5000 celkem
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2022Prodám
    DivočinaI hardback, čteno jednou, 4000,-

    Posílám přes zásilkovnu.

  • Walome
    Walome mecenáš25.8.2020Prodám
    Prodávám dicky, kus za 150 vcetne posty (zasilkovna) piste mi do mesáže.

    http://www.flickr.com/photos/159952135@N03/shares/s32YD9
  • Walome
    Walome mecenáš22.2.2017Prodám
    Gotham Central paperbacky 1-4 (ENG)

    1200,- komplet

    předání v Praze, případně poštou (200,-)

    ondrej.hartman87@gmail.com
    FB: Ondřej Walome Hartman
  • Walome
    Walome mecenáš6.12.2016Prodám
    Joker (Azzarello, Bermejo, v eng) podepsáno Bermejem 650,-
    Gotham Central (eng) komplet 1300,-
    Hellboy and BPRD 1952, 5 sešitovek, první podepsaná Mignolou, 1500,-
    Kid Paddle 1+2, 150,- dohromady
    Opráski, ty první, 100,-
    Outcast, první TPB, podepsáno Azacetou, 500,-
    Hellblazer, to, co vyšlo v ČR (samostatné paperbacky), 1600,-
    World of Warcraft 1-4, 1200,-
    Hellboy 6: Podivná místa paperback, 300,-
    Hellboy 2: Probuzení ďábla první vydání 2000,-
    Hellboy 3: Spoutaná rakev první vydání 2000,-
    Hellboy: Pravá ruka zkázy první vydání, podepsáno Mignolou, 2500,-
    Zero 4, 200,-

    Předání Praha-Staroměstská nebo pošta - za jednu prodejní položku cca 50,-

    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš17.12.2015Prodám
    Prodám zabalený Zámek a klíč 3, cena 420, pošta 50.

    walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš9.7.2015Prodám
    Prodám Punisher (původní 1-4 a 0-9 MAX) co u nás vyšly v češtině. Čtené, stav oukej, klidně pošlu fotky, předání Praha, nebo pošta, ale poštovný bude tak 160,-

    Prodám POUZE JAKO KOMPLET za 2600,-, tj. 200,-/ks

    Můj email ondrej.hartman87@gmail.com
  • Walome
    Walome mecenáš15.4.2015Koupím
    Koupím Preacher 3
  • Walome
    Walome mecenáš2.3.2015Prodám
    Prodám Zámek a klíč 3 za 470,- zabalený, jako nový.

    http://aukro.cz/zamek-a-klic-3-koruna-stinu-i5141954469.html
  • Walome
    Walome mecenáš3.2.2015Prodám
    Prodám:

    Hellboy 6 - Podivná místa paperback 666,-
    Batman Smrt rodiny paperback 300,-
    Kůstek 1 ještě zabalenej 150,-
    UKK Spider-Man - Návrat 300,-

    + poštovné nebo předání v Praze

    Možno kontaktovat na walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš21.1.2015Prodám
    Prodám Hellboy: Podivná místa paperback za 600,- os. předání Praha, popřípadě poštovné 50,-
    email: walome@seznam.cz , na požádání pošlu foto, stav ok
  • Walome
    Walome mecenáš4.8.2014Prodám
    Prodám zabaleného Saudka - Muriel a andělé za 1500,-

    předání v Prahe, nebo poštovné asi tak 8 pětek, pošta jsou zloději :)

    na mail walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš7.7.2014Prodám
    Prodám:
    Smečka paperback 100,-
    Detective Comics: Tváře smrti hardback 300,-
    Kůstek: Útěk z Kůstkova ještě zabaleno 250,-

    předání Praha, nebo pošta (80,-)
    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš2.6.2014Prodám
    Batman Detective 1 hardback - 450
    Batman Detective 2 paperback - 350
    Hellboy Podivná místa paperback - 600 (trošku to křoupe, lepidlo už asi moc nevydrží, čteno 2x)
    Jonah Hex - paperback orancaný rohy 100
    Kůstek - Útěk z Kůstkova zabaleno - 250
    Parchanti paperback - 100
    Parchanti paperback 2 - 100
    Sláine Poklady Británie, paperback - 400
    Smečka - paperback - 100
    UPVO 1 paperback - 150


    English:
    Kingpin (Punisher 1) - 300


    A jako AKČNÍ BALÍČEK nabízím ne dva, ne tří, ale čtyři, ale pět komiksů (Jonah Hex, Parchanti 1 a 2 a Ú.P.V.O., Smečka) za akční cenu 350,-!!! takže neváhejte, volejte a objednávejte!!!
  • Walome
    Walome mecenáš22.5.2014Prodám
    Dražím Ženskou pro kterou bych vraždil, paperback, nalomený hřbet viz foto.
    http://aukro.cz/zenska-pro-kterou-bych-vrazdil-sin-city-2-i4252069242.html
  • Walome
    Walome mecenáš15.5.2014Prodám
    Prodám Captain America omnibus 1. Rozbalený, jednou čtený, ale stav ok.
    Předání v Praze, poštovné po ČR 60,-
    Cena 500,-
    Foto milerád pošlu.

    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš22.4.2014Prodám
    Prodám, možnost předání Praha, jinak poštovný 50-70,-

    Batman Detective Comics 1 - Tváře smrti (hardback) - 450,-
    Batman Detective Comics 2 - Zastrašovací taktiky (paperback) - 350,-
    PředStrážci 2 (paperback) - 350,-


    Následující kusy buď samostatně NEBO KOMPLET ZA 500,-
    Conan - Dcera pána mrazu (paperback) - 250,-
    Jonah Hexx (paperback) - 200,-
    Parchanti 1 a 2 (paperbacky) - 200,-
    Smečka (paperback) - 100,-
    ÚPVO - Dutozem a další povídky (paperback) - 100,-

    Můj email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš3.4.2014Prodám
    Prodám první Před strážce brož. za 350,-/ks,
    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš6.3.2014Prodám
    Prodám:
    Drsná škola - 500,-
    Detective Comics 2 brož. - 400,-
    Ú. P. V. O. a další povídky - 150,-
    Conan a pán mrazu brož. - 150,-
    Smečka brož. - 100,-
    Parchanti 1 + 2 - 200,-
    100 nábojů 1 + 2 - 500,-
    Jonah Hex brož. - 200,-
    Bleach 8 - 100,-
    Lucifer - Božská komedie - 300,-

    Předání Praha, CRWEcon, pošta.

    email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš27.1.2014Prodám
    Prodávám tento seznam.

    http://daletth.webnode.cz/antik/#a1-jpg1


    Kontakt na mě walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš29.12.2013Prodám
    Prodám Borgii paperback za 400,- při osobním předání, za nějakých 430,- i s poštovným. Jednou čtené, je to supr komiks, jdu do pevné vazby. Můj email: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš25.11.2013Prodám
    Prodám Detective Comics 2 paperback za 300 + případné poštovné, nebo osobní předání v Prahe.
  • Walome
    Walome mecenáš4.11.2013Prodám
    Prodám:
    Zámek a klíč 1 (paperback) 150,-
    Hellboy 7 - Pražský upír (paperback) 150,-
    Hellboy 8 - Temnota vábí (paperback a trochu ohnutý roh, případně pošlu foto) 250,-
    Ú. P. V. O. 1 - Dutozem (paperback) 150,-
    Conan - Dcera pána mrazu (paperback) 250,-
    100 nábojů 1 - 250,-
    100 nábojů 2 - 250,-
    + případné poštovné

    mail walome@seznam.cz

    Komiksů od CC se zbavuji z toho důvodu, že jdu do HB a všechny je mohu doporučit. 100 nábojů mě prostě nezaujalo.
  • Walome
    Walome mecenáš29.7.2013Prodám
    Prodám
    Soví tribunál paperback jednou čtené 250,-
    Flash: Znovuzrození nedočtené 250,-

    spíše někomu, kdo se pohybuje v Praze - nechcete přece po mně, abych v takovém pařáku absolvoval návštěvu pošty :) (žert, samozřejmě rád zašlu, ale s poštovným už to není tak výhodné, pokud vůbec...)

    mé barvivo: walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš2.7.2013Prodám
    prodám http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4895 za 300,- z místa. Čtené jednou a je to pecka, jdu do hardbacku :))

    email walome@seznam.cz
  • Walome
    Walome mecenáš28.3. 15:05Pindárna
    louza: no ja se na to moc netvaril ale ono to bohuzel vyslo jako nejlepsi moznost :D

    Tak knizky u nas nejedou vubec. Vezmi si ze u nas rocne vyjde cca 15000 knih. Vetsina v nakladu max 2000 kusu. Neco klidne i 300. Aby to byl bestseller staci prodat 30000 ks knih. Viewegh v prime timu prodaval cca 50000 kusu. Ted jsou ty cisla pry vetsi ale neverim tomu. Vezmi si jaky debakl byl u nas Harty Potter (ale to bylo primarne kvuli neschopnosti O. Millera). Ten trh proste nefunguje. To neni nejaka moje domnenka ale fakt. Zeptej se kohokoliv kdo u nas vydava knihy a nema za sebou jinou firmu/jiny prachy. Nebo se zeptej ceskych autoru knih. Kdyz ma z jedne knihy 10 % je to hodne.

    Tak ted koukam ze Miller dokonce povazuje za bestseller neco ceho se proda 1500 :D no tak kde to jsme.
  • Walome
    Walome mecenáš27.3. 15:05Pindárna
    louza: to je vůbec otázka jak nalákat nový lidi k čemukoliv. My teď máme takovej spolek na malým městě a nakonec jsme skončili u roznášení letáků :D protože nás prostě nic lepšího nenapadlo.
  • Walome
    Walome mecenáš22.3. 12:36Pindárna
    Mně šlo spíš o to, že nechápu, jakou luxor plní funkci. Někdo tu psal, že se skrze něj hledají noví zákazníci - znám jednu osobu, která píše knihy - vychází u známého nakladatele, je plošně v distribuci - a sama přes instáč za měsíc prodá stejně kusů, jako všechna tahle knihkupectví za rok (!). Takže pokud se budeme bavit o velkém zavedeném nakladateli, ten by ty čísla musel mít nekolikanásobně větší.

    Ten přeprodej pro mě, jakožto pro koncovku, nemá absolutně žádnou přidanou hodnotu. Ještě navíc musím jít fyzicky do toho krámu. Takže ať si každý nakupuje kde chce, jen já se divím tomu, že stále někdo chodí do Luxorů apod (a že je jich tolik, aby se uživilo 40 poboček v těch nejdražších nájmech).

    NICMÉNĚ bavil jsem se jedním s klukem, který si dělá samonáklad jedné knihy a po letech, kdy si to prodával a posílal sám oslovil distribuci. Distribuce si vzala 60 %, část nákladu samozřejmě zničí, část prodejů zamlčí, ale i tak říkal, že šul nul to cca vyjde a že mu to pár novejch lidí přineslo. Otázkou pro mě zůstává, jestli to za to stojí.

    Protože ve správném kapitalismu by na tomhle řetězci museli vydělat všichni a všichni by měli být milionáři - ale to platí jen o tom poslední (nejzbytečnějším) článku řetězce. A to mě nepřestává fascinovat :D
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 15:47Pindárna
    soulbringer: no jasně, ale tolik kamenejch prodejen, tolik nájmů, tolik zaměstnanců... a ta služba není nic jinýho než výdejna knih.

    To že maj eshop Booktook jsem nevěděl (ani ho neznám popravdě).

    Django: lidé je skupují a pálí před školama.
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 12:56Pindárna
    Kapis : jo tam smrdíš kouřem jenom když projdeš okolo.
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 11:38Pindárna
    Tak jasně knižní klub jede manželka :D
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 10:37Pindárna
    No já tam včera byl jak v Jiříkově vidění. Knížky halabala (ne)seřazený, narvaný regály k prasknutí, a v tom prázdným obchodě tam jsou 4 holky (všechny teda příjemný, to mě mile překvapilo) a já si tak říkal - tohle může bejt prodejna bez zaměstnanců, kam přijdu, vezmu si a půjdu, jak je možný, že tohle ještě funguje?

    Ale damacone máš asi pravdu, takhle to může fungovat (zejména s těma dětma).

    BadBoy: jo no. Já tam měl dost problém si něco vybrat i na ten voucher.
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 09:46Pindárna
    Mě včera potěšil starší pán v Luxoru (kde jsem byl jen proto, že jsem dostal kupon, roky jsem tam nebyl), který chtěl nějakou knížku, slečna ji přinesla, pán si vygooglil levnější cenu na internetech a řekl, že ji nechce, že si ji objedná z netu.

    Luxor je přežitek jak nádražní hospody a báby za přepážkou na nádražích. Absolutně nechápu, že tenhle nic nepřinášející prostředník přežil covid.
  • Walome
    Walome mecenáš18.3. 14:08Pindárna
    MaF: :D
  • Walome
    Walome mecenáš16.3. 10:03Herní vlákno
    Darker: kamose chapu :D

    Dalamar: hoodne dobre nafoceno
  • Walome
    Walome mecenáš14.3. 21:15Herní vlákno
    Darker: hezký. Taky se už roky chystám něco namalovat...
  • Walome
    Walome mecenáš2.3. 12:41Pindárna
    Skalpy a Punisher Max od Aarona.
  • Walome
    Walome mecenáš1.3. 21:32Pindárna
    farnhajt: no spis je otazka proc na nej nekdo reaguje :,)
  • Walome
    Walome mecenáš19.2. 21:44Filmový a hudební klub
    Ja se divim ze nekdo jeste vubec resi Marvel filmy.
  • Walome
    Walome mecenáš19.12.2023 09:20* Připomínky a návrhy
    Zack: já bych merch nekoupil určitě, ale asi nejsem cílovka. (já nejsem cílovka žádnýho merche, triček nebo hrnků mám dost a nic originálnějšího nikdo zatím nevymyslel)
  • Walome
    Walome mecenáš12.12.2023 21:44Pindárna
    Ja pouzivam appku booxy. Neni hezka, ale na tech mych par knih to staci.
  • Walome
    Walome mecenáš26.8.2023 11:43* Připomínky a návrhy
    Zack: nope.
  • Walome
    Walome mecenáš25.8.2023 22:05Pindárna
    Kapis: me obmekcilo ze cte komiksy, ja jsem jednoduchej clovek.
  • Walome
    Walome mecenáš21.8.2023 18:16Pindárna
    Treba Bartos komiksy cte, chodi do Comics Centra.
  • Walome
    Walome mecenáš9.8.2023 09:40Pindárna
    Proboha nenakupujte u prekupniku z luxoru a nakupujte primo u nakladatelu.
  • Walome
    Walome mecenáš9.8.2023 08:02Filmový a hudební klub
    Vsechny Nolanovi Batmani stojej za hovno (jako vetsina jeho filmu). Oppie me ale bavil hodne, takze mu nejnudnejsiho Batmana v historii kinematografie snad i prominu.

    A Imax je zbytecnej tak nejak obecne, spatnej obraz i zvuk. Ale ocenil jsem ze lidi byli zticha a nikdo nesvitil mobilem. A tech nekolik scen kde zvuk hral prim fungovaly dobre.
  • Walome
    Walome mecenáš4.8.2023 07:34Nakupujeme venku
    Gmork: neznal jsem, ale rip.
  • Walome
    Walome mecenáš27.7.2023 09:17Pindárna
    MisaNuff: jono barák je koníček sám o sobě.
  • Walome
    Walome mecenáš26.7.2023 09:41Pindárna
    Dopp: ja mam kamose kterej pracuje z domova a na volny noze a ten treba koukne na 3 filmy denne.
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2023 18:39Pindárna
    Zack: na streamech neni prodlouzena verze ne?

    Monti: aha to jsem nevedel :D ale tak to je to nejmensi. Ja to myslel tak ze ta dvd kvalita uz je fakt slaba. U nejakejch filmu je to fuk ale zrovna lotr si zaslouzi lepcejsi.

    Ale trosku me trapi dcera ktera si rada pousti svoje pohadky na dvd (na blurejku toho moc nema) a pritom na disney je to v lepsi kvalite :,)
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2023 09:59Pindárna
    Toe: ale fuj :)
  • Walome
    Walome mecenáš25.7.2023 09:22Pindárna
    My ted koukali na lotra z dvd a bylo to hrozny :) plus je tam takova specialitka ze ma to dvd dve strany, protoze ty filmy jsou neunosne dlouhy :D priste uz to musime dat z uhd.
  • Walome
    Walome mecenáš20.7.2023 06:25Filmový a hudební klub
    Mikei: jo to jsem byl hodne prekvapenej ze lidi jeste chodej do kina.
  • Walome
    Walome mecenáš18.7.2023 22:26Pindárna
    seneke: tvl bacha Toren ma nejvetsi fejm
  • Walome
    Walome mecenáš13.7.2023 15:04Pindárna
    Tak "československá" to a to vzniká proto, aby bylo víc views / odběratelů atd. Proto jsou i ty různý debilní show v tv československý, protože se zvětší trh. Což platí i o webech. Tam nejde o bratrství, ale o pragmatismus.
  • Walome
    Walome mecenáš5.7.2023 17:49Pindárna
    komiksfan: skoda ze mam doma zakaz podporovat tohodle zlodeje :D akce je to krasna
  • Walome
    Walome mecenáš27.6.2023 13:56Sběratelský klub
    Lenny: tyhle lidi nemaj soudnost. Ale to, ze dostane "exkluzivni" info od babartu je jeste vtipnejsi.
  • Walome
    Walome mecenáš27.6.2023 13:01Sběratelský klub
    Kudela, chodil do Krakatitu (jakoze pravidelne), bavil se s prodavaci, chodil na predpremiery s crwi a u toho si vzdy nenapadne ukradl "par" komiksu. Nakonec jich bylo tolik ze si na nej pocihala i policiie. Je to uz par let (jeste pred covidem).

    Edit: mozna do Arkhamu, ted nevim.
  • Walome
    Walome mecenáš27.6.2023 12:39Sběratelský klub
    faster86: ze zloděje knih influencerem, thats slovakian dream
  • Walome
    Walome mecenáš30.5.2023 10:10Pindárna
    faster68: myslim že ne, byla naznačena nějaká novinka s prvním gay superhrdinou (netuším co to je), ale o tom se mluvilo myslím už dřív.

    Tohle nebylo o novinkách, ale o oslavách toho co bylo :)
  • Walome
    Walome mecenáš29.5.2023 13:34Pindárna
    S Goonem se jeste uvidi jak to vyjde, ale vyjde to. Pak tam bylo neco o zelvach ale v tech ja se neorientuju tak ani nevim.

    Bylo to fajn, komorni akce, pivo, hezky shrnuti 20 let.
  • Walome
    Walome mecenáš16.2.2023 09:29* Připomínky a návrhy
    Brýden, všiml jsem si pár věcí, které mi udělaly radost (možná jsou tu už dlouho, to nedokážu říct). Takže chci pochválit - že když si kliknu na komiks ze série, mohu listovat mezi předchozím a následujícím dílem. A taky se hodí, že je napsáno, z jakých sešitů je book složen. Zároveň bych chtěl znovu pochválit upomínky co mi chodí do pošty v momentě, kdy vyjde nový díl mnou sledované série. Pac a pussy.
  • Walome
    Walome mecenáš20.2.2022 09:20Pindárna
    Kolosalky stojej kolik? 2000-2500? To za 6 komiksu a bonusy nejsou "brutalni penize". Plus lidi to asi jako ja budou prodavat tak to par stovek vrati.

    Spawna nevim proc by tu mel nekdo vydavat co tak vsude ctu tak je to dost hrozna vec. Navic je to 30 let stary, myslim, ze uz jsme se posunuli.

    A smysl podnikani je vydelat. Takze "mit koule" na to vydat neprodejnej komiks je myslenka uplne mimo.
  • Walome
    Walome mecenáš30.8.2021 13:57Pindárna
    J. Pavlovský několikrát řekl, že Superman se prodává blbě, proto nevychází v Rebirthu.
  • Walome
    Walome mecenáš10.8.2021 21:48Sběratelský klub
    Toe: Noár je parádní, to jsem rád, že babart vydá.
  • Walome
    Walome mecenáš10.8.2021 21:47Nakupujeme venku
    Hawwwean: čtu nahá ženská s ocáskem, tak jsi mě namlsal a nakonec zklamání :(
  • Walome
    Walome mecenáš14.5.2021 16:02Pindárna
    Ten Hitler je skvelej no. Taky jsem chtel neco takovyho udelat ale ani nahodou bych to neudelal takhle dobre.

    maco: jo no, kdyby sli vsichni na discord tak Zack nemusi nic nastavovat.
  • Walome
    Walome mecenáš14.5.2021 13:23Pindárna
    Tak počkat, chcete mi říct, že tu ještě nemáte Hitlera nadávajícího na Mighty Boys? :D nebo jsem to přehlédl?

    https://www.youtube.com/watch?v=2JziiiT4B0c
  • Walome
    Walome mecenáš14.5.2021 09:27Povinná četba
    valon: místní polská klika je zdrojem (nejen) mé nekonečné zábavy, přijde mi to hrozně srandovní. Ale také mi přijde srandovní mít 150 vláken pro 50 aktivních uživatelů. Ale to je prostě krása místního folkloru :)
  • Walome
    Walome mecenáš13.5.2021 23:27Povinná četba
    Kidi na tik toku se smejou boomerum ze jsou na fb ale to nevideli tohle forum nebo bushem zminivany nyx :D

    Touha po recenzich na cizijazycne komiksy vylozene pobavila, kez by existovalo neco jako goodreads.
  • Walome
    Walome mecenáš10.5.2021 20:40Sběratelský klub
    P.G.: ono to zmizelo jak housky na krámě a na aukru se to po jednotlivých číslech prodávalo za několikanásobek původní ceny. Je tam nějakej skin do fortnite nebo co.
  • Walome
    Walome mecenáš4.5.2021 14:57Povinná četba
    Já mám tady skoro pocit, že vás ten Vybíral nutí si to pouzdro koupit :)
  • Walome
    Walome mecenáš29.4.2021 10:21Sběratelský klub
    Colder cpu Comics Centru od doby co jsem to měl poprvé v ruce, to fakt řve "Comics Cenrtum" od první stránky :) tak bych měl radost kdyby to bylo ono.
  • Walome
    Walome mecenáš31.3.2021 22:53* Připomínky a návrhy
    Nezbi: však to je ocenění, kolik s tím bylo práce, jinak by to hvězdu nedostalo žádnou :) ne vážně, je úplně v pohodě subjektivně hodnotit jakékoli díly a využívat k tomu plně hodnotící škálu.
  • Walome
    Walome mecenáš31.3.2021 22:52Srazy, cony, festivaly
    seneke: a k čemu by to bylo dobrý? Jakože fakt. To byla cena pro cenu (stejně jako většina cen v různých oblastech kultury). Myslím, že nechat to umřít je důkaz sebereflexe organizátorů a já to chválim. Kéž by ji měla i akademie komiksu (a jiné akademie).
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 499 (cca 231297 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 48
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0