Koupit
Superman: Brainiac (Původně vycházelo od srpna do prosince 2008)
Nepřátelský mimozemštan vysílá na Zemi své sondy a Superman se vydává do vzdálených končin vesmíru, aby se utkal se svým starým nepřítelem. Jenže Brainiac, s nímž se střetne nyní, je zcela jiný než všichni předchozí. Je to ten původní, skutečný Brainiac, který na palubě své obrovské lodi shromažďuje divy i hrůzy těch nejpodivuhodnějších civilizací. Za jeden z nejvzácnějších artefaktů považuje i samotného Supermana, takže se nezastaví před ničím, dokud nezíská Posledního syna Kryptonu jen a jen pro sebe.

Action Comics #242 (Původně vyšlo v červenci 1958)
Clark Kent a Lois Laneová jsou hosty na palubě vesmírné lodi Columbus, jejíž let přeruší létající talíř. Jeho pilotem není nikdo jiný než Brainiac - dokáže ho Superman zastavit, než tento mimozemský génius věd zminiaturizuje a ukradne pozemská města?

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Action Comics (Vol. 1) #866-870, Superman: New Krypton Special #1 a Action Comics (Vol. 1) #242


Scénář
Otto Binder, Geoff Johns
Art
Gary Frank, Alfred John Plastino (Al)
Ink
Jonathan Sibal (Jon)
Barvy
Brad Anderson, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design)
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-424-0 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-424-0 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
459 g
Stran
144
Cena
249 Kč
Originál
Superman: Brainiac (DC Comics)
  • roswelll
    Výborný scénář, kresba i příběh. Musím se upřímně přiznat, že se mi poslední dobou čtou komiksové komplety od DC lépe, než ty marvelovské. Snadno srozumitelný příběh, nádherná kresba a hlavně přiměřeně textu v bublinách, který neodvádí tolik pozornosti od kresby, která je u komiksů hlavní. Jeden z nejlepších příběhů Supermana, který jsem zatím četl
  • RaggamuffinSVK
    Mimoriadne prekvapenie. Tento komiks nielen búra moje zvyšné predsudky voči Supermanovi a jeho príbehom, ale dokonca ukazuje ako zábavné vedia byť. Presne takto si predstavujem síce jednoduchý, no akciou nabitý, priamy a zábavný dej. Brainiac v podstate nemal hluchý moment a neustále sa niečo dialo. Oproti nekonečnému súboju v Supermanova smrt, bol Brainiac ako tempom, tak aj záverom namakaný. Plus tu bola aj Kara, pre ktorú mám asi fakt slabosť.
  • S4TW
    Asi nejvtipnější Superman, jakého jsem četl. Respektive v prvních dvou sešitech bylo pár situací, které mě doslova rozesmáli, což jsem zrovna od tohoto komiksu nečekal. K tomu tu je asi nejlepší supermanovský příběh. Já si nemohu pomoct, ale mě se Geoff Johns prostě líbí. Je to takový Bendis z DC, psal toho kvanta, takže se logicky dostal do fáze, kdy sám sebe trochu vyčerpal, ale na druhou stranu se postaral o spoustu zásadních a výborných děl své stáje, takže společně s Bendou patří mezi mé oblíbence. No a tento příběh je přesně ten případ příběhu, který patří mezi topku. Celý příběh, jak je postavený a vykonstruovaný, to je prostě paráda. Ano, objevuje se zde pár “přehnaností“, především města ve sklenici, ale když přihlédnu k tomu, že se vlastně jedná o poctu historickým kouskům, tak to naopak vítám. Brainiac je správný badass. Takže velká chvála Johnsovi a nemenší chvála Frankovi, který předvedl úžasnou kresbu. Celkově mě kniha dostala a jedinou slabinu vidím v retro části. Na druhou stranu díky ní tu máme tak skvělou postavou, jakou je Brainiac, takže i tak musím uznale pokývat hlavou.
  • matty87
    Superman : Brainiac je další poměrně fajn komiks u kterého mi sedlo znázornění Brainiaca. Ono se to možná čte tak dobře právě díky kresbě, jinak jako příběh je to docela tuctovka. Ale jako celek je to to lepší, co v DCKK vyšlo.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.12.2018 18:47DC komiksový komplet #031: Superman: Brainiac
    Poměrně slušný komiks se Supermanem a jeho jedním z hlavních záporáků. Je to svižné a čtivé a také pěkně nakreslené. Bohužel je to také dosti zkratkovité a ve výsledku zde nedostane nikdo pořádný prostor. To je vlastně hlavní a velká chyba tohoto komiksu. Retro v DCKK do hodnocení počítat nemá cenu. Po většinou jde stejně jen o doplnění z historie. Zde to není vyjímkou a kdyby to bylo o chlup delší asi bych u toho usnul. Jinak celkově se jedná o jeden z tich lepších Supermanů. 70%
  • Komiksum
    Půjdu proti většině, totálně mě to nebavilo (že by to psal Johns?). Až na pár momentů (které jsou spíše spoiler takže se větším zmínkám radši vyhnu) mi to prostě nesedí. Bohužel ani kresba mi tolik nesedí, ale Frank kreslí fakt hezky bohužel i nudně jako Jim Lee. Pro mě těžkej průměr, ale konec je fakt emotivní. Nevím jestli doporučit či ne, je to velmi krátké takže přečtené to je rychle.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 22:14DC komiksový komplet #031: Superman: Brainiac
    Politika tvorby nastavená už od dob Utajeného počátku a pořád mi to celé sedí. Kresba je pořád dobrá a Cat je opravdu víc než sexy. Nohy u žen jsou pořád dokonalé. Příběh je ale trošičku debakl. Nějak moc rychle to skončilo a necítím se, že bych se o Brainiacovi něco dozvěděl. Ano, pochopil jsem, že v rámci univerza už je plně etablován, ale pořád mi to přijde takové jaksi urychlené a skončilo to dřív, než se to stačilo rozjet. Ve finále to jde, čte se to pořád krásně a kresba má furt svůj standard, ale Utajený počátek to není. Prostě je to moc uspěchané, trochu víc tam dát toho background story nebo nějaké mytologie postav apod.
  • louza
    Duo Geoff Johns a Gary Frank známé svým Batmanovským rokem jedna bohužel nenavazuje na Braniaca s takovou grácií, jako rekonstruovalo Bruceův origin. Příběh byť velmi ctící původní kořeny je dost šmahem braný a ačkoli jde o čtyři plnohodnotné sešity, místy to působí jako by chyběly stránky. Stanou se zásadní věci a úhlavní padouch v jejich podání je správně démonický stejně jako úhlavní klaďas občas pobaví. Klišé a úsečnost(zejména hysterická Super Girl) však bohužel kazí výsledný dojem. Autoři se neměli tolik držet předlohy. Celkově nejde o nic než řemeslně dobře odvedený průměr. Jestli je tohle nejlepší Superman, Lex nás před tím démonem ochraňuj.
  • Norri
    Má to skvěle vystavěný příběh a je to krásně nakreslené. Bavilo mě to! I retro sešit je celkem fajn.
  • erik
    Z tuzemských Supermanov je tento krátky a krotký príbeh vlastne jedným z najlepších. Párkrát som sa pousmial, párkrát to vyzeralo, že to má aj náznak napätia (Super Girl sa bojí, Superman skúma Brainiacovu loď), skrátka, kombinácia mojich nijako zvlásť obľúbených tvorcov Johns-Frank zabodovala. Doplnkový retro zošit je správne bláznivo detsky roztatárený, čo je tiež plus.
  • Doncek4321
    Supermana nemusím, ale toto se dalo číst. Rychlé, svižné. Libili se mi nový redaktoři v Daily Planet. Kresba fajnová. Mohlo to být o sešit delší.
  • hroubek
    Nejnovější příběh se Supermanem se mi dost líbil, ale mám k němu celkem dost výhrad, přesto jsem spokojený s tím co jsem dostal. V první řádě se mi líbil příběh, který dokáže být epický a zároveň i dost civilní. Mám civilní rovinu hodně rád, takže to jsou pro mě body navíc. Líbilo se mi vyobrazení Brainiaca a jeho pohnutek, a jeho souboj s Kal-El byl zajímavější, protože nešlo jen o rvačku. Supergirl a Lois jsou dobré, a příběh s nimi pracuje dobře. Totéž platí i o Kentových. Geoff Johns napsal zajímavý scénář a kreslíř Gary Frank ho nádherně předvedl, zvláště ke konci, kdy se vše vyobrazuje jen kresbou, bez dialogů. Co mě naopak moc nesedlo byla délka, protože příběh snesl o jeden nebo dva sešity navíc a některé pasáže by nepůsobily, tak zkratkovitě. A hlavně mě nesedl, starý komiks, který byl hodně ujetý a hloupý. Nicméně, jak už jsem psal jsem hodně spokojený, ale nebylo to bez chyb.
  • Lenny
    Wow, Johnsovi se povedl Superman.
    http://www.youtube.com/watch?v=rd-ivHtRqCY&t
  • Fimi
    Musim říct, že to uteklo velmi rychle. Je to takovej ten klasickej Geoff s pěknou kresbou a má to i hlavu a patu. Přiznám se, že po dočtení jsem se okamžitě zamiloval do Brainiaca, víc téhle postavy. Po dlouhé době pořádnej Supermanskej komiks, škoda jen, že je to tak tenké. Vlastně nemám nic, co bych tomu kromě délky vytknul.
  • cyboy
    Nevidet to uz driv jako animak, tak bych si to asi uzil vic. Kazdopadne na Johnse je to prekvapive konzistentni scenar, i kdyz v zaveru celkem zbytecne zkratkovity.
    70%
  • Walome
    Walome mecenáš28.2.2018 16:10DC komiksový komplet #031: Superman: Brainiac
    Po delší době čitelný Superman. Více uvidíte při nahlédnutí do mého dickka zde:
    http://www.youtube.com/watch?v=Y98-yy925Sg

    Závěr mě dostal a jak jsem se později dozvěděl, čtenáři DCKK dostali něco navíc.
  • PKD
    Geniální scénář (jak jinak) od zavedeného Geoffa Johnse,doplněný geniální kresbou od geniálního Garryho Franka (to si to ještě neinkeroval naštěstí sám),která jest podpořena bezchybným inkerem,Jonem Sibalem. Já už tuto minisérii mám téměř 10 let v orig.,tudíž byl pro mě,tento 31.sv.DCKK,jasnou volbou. A to se čeští čtenáři zřejmě nikdy nedoví jak tento (z pohledu toho,co na to navazuje) mega příběh/sága,táhnoucí se přes 2.5 roku! a procházejícího přes několik ´S´ řad,vlastně dopadne. Ale i tak,je chvályhodné,že alespoň něco.
2545121
  • plus-rovnáse
    Koukal jsem na internetu, ten Superman: New Krypton Special #1 má nějak kolem 40 stran, ale tady jich je jen pár... Nejspíš protože má pak od dalších stránek jinou kresbu... A škoda že chybí galerie obálek...
Četl/a (146)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Badgu.y1902, Bedou, borknagar1, BraceGirdle, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Erich, erik, Fanda, filosh, Final, Fox01, fvalek1, georg, Georgíno J., Goldfinch, Gustik5, gwen666, hellblazer, henrycruel, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, Komiksum, koudak89, Lachvos, lantan1, Leo159, Librarian, LookAss, lopik, Lukis89, Lukki22, Majkl151, malylada, Mariomichal, Mart74, Mates17, Mato, Matthew, matty87, me, MEGA, Mercurio, michaldca, mineralk, misa, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Norri, NoStres, ondra kenway, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, petrik1710, petrSF, PH79, PKD, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, Symbi, the.kasztan, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, utresyby, vita, VvV, w3cMarkus, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(296)
2scha, Abbott, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, batoo, bboorreekk, Bedou, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, BraceGirdle, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daon, Davidkkk, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Erich, erik, fifas, filemon, Filip123, filippo, filosh, Final, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, georg, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, gwen666, hahahoho, Hebled, hellblazer, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jendavondra, jh666, Jimbeam90, Joker189, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lachvos, Lenny, Leo159, Librarian, Lobok257, LookAss, lopik, Lukis89, Lukki22, luky.kuky10, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Mart74, Mates17, Matio, Mato, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, oru, Paldini, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, PKD, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, razielus, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Salien, SASAN_KING, Schirru, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, Standis0202, Stara.kryta, SteveCZ, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, Jack, nx, plaštěnkář, Premek, Sebastian the wise, TenCoJeZbytečnej
Nabízí (5)
Fox01, Fr3d_K, karl173, Lachvos, Librarian