Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Je na čase pohřbít mrtvé a vyrovnat se s následky. Jenže po boji možná nastává ticho, ale rozhodně ne klid. Staré konflikty se derou na povrch...

Obsahuje sešity série The Walking Dead #85-90

Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Obálka
Charles Adlard
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
drama, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-330-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
330 g
Stran
136
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #15: We Find Qourselves (Skybound (Image Comics), 2011)
  • trudoš
    trudoš editor10.10.2023 15:20Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Po konfliktu v předchozím díle se síly přeskupují a Rick Grimes znovu prochází vnitřním uvědoměním a změnou k lepšímu (snad). Tohle už tu sice jednou, ba i dvakrát bylo, přesto je to zase trochu jiné než dříve a zápletka klape. Průhledné jsou ovšem scenáristické kličky, které okatě věští zárodky budoucích problémů. Ale Robert Kirkman už několikrát dokázal, ze se zaběhnutými klišé si umí dobře poradit, což ostatně předvede i v tomto díle. Jen už začíná být maličko únavné napínání ohledně toho, která z původních postav zařve jako další, protože pravdou je, že už dlouho nikdo neumřel. Každopádně nová fáze přežívání v pozůstatcích civilizace funguje, snad jen, že mi přijde zaslepené stále se spoléhat na nálezy potravin v opuštěných městech, když od katastrofy utekly odhadem dva roky. Věřil bych v nějaké to pěstování flóry a chování zvířat, než na sbírání plesnivějících potravin. Nicméně, obrana nového útočiště slibuje možnost konečného zakotvení, pročež přeživším držím do budoucna palce.
  • martin28
    Když už se zdá, že je skupina z nejhoršího venku, ukáže se přesný opak. Jako by nestačilo být v neustálém ohrožení touláky a cizími lidmi, zrada číhá přímo uvnitř komunity. Rick ukazuje, že je také jenom člověk, a přes veškeré rysy sociopata v něm ještě trocha citu zbylo. Zásoby jídla se tenčí, některé vztahy uhasínají a jiné vzplanou. 80%
  • faster86
    faster8622.12.2020 10:06Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Opět jeden z klidnějších dílů, kde není moc akce, ale o to vic je tu budovani charakterů, budování vztahů, rozpadání vztahů.
  • Kadin
    Kadin mecenáš9.5.2020 17:57Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Pomalejší, ukecanější tempo a děj se nikam moc neposouvá, milostné vztahy mají v tomto díle větší roli něž-li cokoliv jiného. Slabší, ale stále poutavý díl. 7/10
  • JohnyG
    Slabší výplňovka v jinak bezvadný sérii. Hlavně se sbírají zásoby, buduje se a fňuká nad Carlovým očičkem. Ta drobnost s Nicholasem skončila než začala a měla asi ukázat Rickovu znovu nalezenou příčetnost. Celkem se ale nestalo nic.
  • Fimi
    Fimi mecenáš11.11.2018 11:56Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Jako jo, hezký se to čte, ale tady se opravdu hovno stane, takové válení na místě. Dokonce i poslední strana mě nenavnadila na další díl jako všechny díle předešlé. Každopádně tam pořád je cítit ta Kirkmanovska kvalita a je jasný že po takovém odpočinku se sračky jistě začnou zase nabalovat...
  • karl173
    karl173 mecenáš23.10.2018 17:32Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Jak bývá v této a nejen v této sérii zvykem, tak po velkých událostech se většinou voda na chvíli uklidní. A tento díl není výjimkou. Když se ale budu opakovat, tak dalším zvykem této série je, že když se zpomalí tempo, tak přijde prostor pro dialogy , růst postav a vztahů. Přijde mi že tuhle jistou formu může Kirkman točit klidně do nekonečna a pokud to bude psát stále tak dobře jako tady, tak mě to bude i nadále bavit. 80%
  • Walome
    Walome mecenáš19.7.2017 13:17Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Nevýhodou telenovely je, že občas prostě stojí na místě. Což se děje i zde. Rick moc kecá, Carl se moc dlouho válí, Andrea je otravně soucitná a nějakýto máchání zbraní zanikne ve všeobecné nudě. Ale tak to prostě je. V Ulici se taky Tereze v každým díle nevyspí s jiným chlapem, ty zvraty nemůžou bejt furt!
  • brkowycz
    brkowycz22.12.2016 18:06Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Jako jak mi doteď romance a napětí mezi postavami navadila, tak tady jde podle mě Kirkman poprvé v téhle sérii úplně mimo. Vztahy jsou takové potisící to samé. Rickovo vysedávání u Carla zdlouhavé, sem tam prostě praští zombíka po hlavě a "záporák"? Nějaký typ v komunitě, kterého doposud Kirkman absolutně nepředstavil, jeho postavu zcela nebudova a prostě ho tam, podle mě, fláknul tak nějak aby tam byla nějaká krize. Bohužel byla absolutně neuvěřitelná, Kirkamn umí psychologii postav a tak jsem tady zíral, co je to tu za plochou a nezajímavou postavu. Jako rozumějte, mě je to v podstatě jedno, já tohle přelouskám maximálně za odpoledne, ale představa, že touhle útrpnou nudou procházím celého půlroku, tak si tu sérii snad přestanu kupovat a požádám někoho, ať mi řekne, až se tam začne něco dít.
    Snad bude příští příběh trochu ostřejší. Možná by nevadilo zase postavy trochu osekat a soustředit se jen na ty známé, a ne jen udělat jednou za čas z neznámého křoví záporáka.
  • S4TW
    Tempo sice trochu uvadá, ale do popředí se dostávají jiné věci, které Kirkman zvládá snad ještě lépe, než vybíjení hord mrtváků. Tentokrát je to opět o psychologii postav, o jejich vývoji, posunu, o mezilidských vztazích a problémech mezi lidmi. Jednoduše se tu díváme na to, jak se lidé chovají v takto krizových situacích a co to dokáže udělat s jejich psychikou a chováním. Ale nebojte, jsou tu i nějaké převraty, překvapení a pár zombíků to taky schytá. Kresba je pořád famózní a atmosférická. Ostatně, celá tato série je především o atmosféře a psychologii a to zvládají tvůrci na podtrženou jednotku! Navíc to vypadá, že v dalším pokračování se opět nudit nebudeme a nechci to zakřiknout, ale nejspíš brzo se dočkáme dalšího velké převratu či akce. Rozhodně jeden z nejlepších post-apokalyptických psychologicko-hororových komiksů (můžete škrtnout i ty dvě přídavná jména) na trhu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.2.2016 18:08Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Místo akcí a řežby opět sofistikovaný psychothriller. U Kirkmana nemůže být dlouho nic v pohodě, vždycky se něco šeredně zvrtne... a nemusí to být zástup zombíků. Lidé si vystačí sami.

    Celkový dojem: 90%
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš13.1.2016 14:46Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Kirkmanův standard. Po minulém masakru klidných šest sešitů. Alexandrané opravují, budují, opevňují a uprostřed té nudy spolu tak nějak vesele pošukávají. Poklidnou atmosféru naruší akorát zpackaná vzpoura. Na druhou stranu se Kirkman pečlivě věnuje psychologii postav, ať už jde o Ricka, který zase zvedá telefon, Carla, který má výpadky paměti a hlavně to, co se stalo na poslední stránce. Vždyť víte, co myslím.
  • sedw
    Po minulém díle přichází poněkud klidnější a za mě i mírně slabší díl. Vše plyne v poklidu a když už je zde náznak, že by mohlo být opět zle, vše se rychle vyřeší a jede se dál. Už jsem si však u této série zvykl na slabší díly a nevadí mi, protože vím, že po chvíli klidu to na nás Kirkman zase vybalí a nebudeme se stačit divit.
  • Kapis
    Kapis mecenáš31.12.2015 10:12Živí mrtví #15: Kým chceme být
    To zas bylo sebereflexního a uvědomělého pobekávání a k novému roku hromady předsevzetí. A mně to pořád baví.
  • J.T.honza
    J.T.honza30.12.2015 15:52Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Zase došlo k pasážím (Glen), které už víceméně známe ze seriálu a že Andrea nakonec udělá, co udělala, jsem tušil v podstatě od začátku knihy, takže překvapení zase tolik nepřišlo (snad až na Carla opět), ale pořád to hltám a chci pokračování!
  • Kabukiman
    Kabukiman29.12.2015 11:04Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Mám už trošku pocit, že když už Kirkman neví co dál a potřebuje to natáhnout, tak tam za tu "psychologii" postav schová kopu natahovaných keců, ale ono zase co tam pořád vymejšlet, žejo? Takže i když jsem se chvilkama málem nudil, stále ještě mám živé mrtvé rád a těšim se co bude dál.
  • kaylin
    George A. Romero byl za svou první zombie trilogii oslavován především proto, že se dokázal podívat na člověka a jeho postavení vzhledem k ostatním lidem. Robert Kirkman převzal žezlo a stal se králem zombie žánru, a to i přes podobné, na první pohled trochu slabší díly své geniální série. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/12/1065-zivi-mrtvi-15-kym-chceme-byt-70.html
  • GORERATED
    GORERATED5.12.2015 07:41Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Mám načteno trochu více dopředu, ale vydání od CRwe vždy rád podpořím a rád se do tohohle univerza vracím.
  • Fry
    Fry admin25.11.2015 17:07Živí mrtví #15: Kým chceme být
    Živí mrtví #15: Kým chceme být - Krvavé stopy zakrývá čerstvý sníh ... Naši hrdinové si konečně zase mohou dopřát chvíli klidu a částečné také pohody, kterou se ale opakovaně opovažují nabourávat pouze starousedlíci z osady. Carl je v kómatu, Rick se opět obviňuje za všechno co kdy udělal a drsňák Abraham si konenčně uvědomuje i své chyby. Nicméně jídlo pomalu dochází a začíná pořádně mrznout. Opravdu začínají přicházet světlé zítřky, nebo se jedná o další z mnoha tich před bouří, na které jsme v této sérii již zvyklí?? ... Za mě 4*!
  • Knuckless
    Knuckless24.11.2015 08:45Živí mrtví #15: Kým chceme být
    No co si budem povídat, tady pan Kirkman zase trochu sundal nohu z plynu a nechal nás vydechnout. Nicméně slupnul jsem to na jeden zátah, takže dávám poctivé 4*.
3641122
Četl/a (126)
123peta, 2scha, adriel, anka, BadBoy, Blacklarch, bob-premky, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cowok, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, Doppelganger, duri, Dzoglik, Ejdý1, erik, Faix, farnhajt, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., gwen666, Hønzza, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, James, jankie, Jay-jay, JohnyG, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kerbellos, kindanerd, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Lukasitch, lukedukenuke, luky.kuky10, malylada, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, Matthew, mgeralt, MP, Mr.Plysh, mrstffl, mywiel, namdnas, NikkiKonig, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrik1710, petrSF, Plechy, PrastenejCitron, raenius, raimi, rajot, RedButton, robcornick, rooty, S4TW, Saiffer, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, Spike, the.kasztan, Tiba, Tomasino79, Tommar, Tomski, trudoš, tukak, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(197)
00sedm, 123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, adam.ra, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, BeeSee, Beng.D, blackJag, Blacklarch, Bob, bob-premky, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, charvos, chcita, Corvus, cowok, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, Deckard, Dinik, doophy, Doppelganger, Drekorian, duri, Dzoglik, Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, filosh, Final, Fort, Fox01, Fry, Fuf00n, Georgíno J., GORERATED, gumidekmedvidek, gwen666, Hawwwran, Hebled, herbert, holubdema, hromotlk, Hulik, hypermlok, Infarkt, invape, J.T.honza, JackOneil, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jendavondra, Johny87, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Knuckless, komik.sx, koniklec, konous, Kouzelnik7, Kunden, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lijem24, Lojza, LookAss, luky.kuky10, m.jedle, maara, malylada, Mamut12, markic, mart.in, martin28, Martinb, Marvin, Matthew, Matthew, meffis, merhyx, mgeralt, Mikei, Mitak, Mleako, MP, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, namdnas, Nightmare, NikkiKonig, Noci, noMster, o2t2, Olesh, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, petrsimcik, Poseidon1978, PrastenejCitron, Quentin, R3d, Radkos, raenius, raimi, rajot, regressiv, Rich, RicHard. , robcornick, rooty, Rumburaq, Ruw, Saiffer, Saran, Sawyer, Schramm, sedw, seezeethree, Sick666, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, Spike, StanleyHu, syon, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tommar, TommyBOYER, Tomski, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, Václav Mikula, Vítek, Wasps, willis, wolfgang, xflori01, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (28)
Azik2586, Badgu.y1902, Balů103, Davidkkk, Davispear , deadpool, dvoracekpetr1, FatMonster, husakpetr93, Jack, kamil, Kitykatyn, Kryysa1892, Maty48, MickeyStuma, monty.cl, Raido26, RaptoR, Sebastian the wise, segy, SpaceFade, spot, stepan.tichy, the_proph, Tomate, Wodry, xxaannddeerr, Zajda
Shání (2)
Al0f0k, Kitykatyn
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz