• Covenant
    Covenant16.2.2023 13:43Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    Co se tedy týče kresby a kolorizace, jsem velmi spokojen (akorát jsem měl problém přečíst nahuštěný technofont). U příběhu je to slabší. Zde jasně vede dějová linka výcviku, nad přítomnou situací se stejným schematem - někoho rozsekat, rozstřílet a teď se vraťme k vyprávění o mém dospívání. Jinak mě hlavní postava zaujala a její cynické poznámky bavili. Při soubojích mi zábavné, drsné hlášky, zabrnkaly na nostalgickou vlnu filmů z osmdesátek. Výcvik byl, ale mnohem zajímavější a vtipná mi přišla např. i snižující se čísla v okénkách. Objasňování historie a zařazení jednou za čas na jedné straně, také nebylo k zahození. Občas i s vtipným citátem ...tak to uzavřeme. Komiks je na prohlížení mnohem víc než na čtení, ale i to čtení bylo dobré.
  • Covenant
    Covenant16.2.2023 13:38Captain America #01
    Já nevím. Možná jsem četl něco jiného. Tohle byla kýčovitá nuda, vystavěná na chabých základech. Dočetl jsem to na tlak. Na to, jak se rozpitvávala minulost Capa a Buckyho, necítil jsem k postavám nic. Prostě nic. Děj by se dal shrnout na pár řádcích a řešit věc Iron man, taky to na pár řádků, resp. okýnek je. Nikomu neberu vyzdvihování Eda Brubakera, ale kostra scénáře, byla dle mého slabá. Připisování vedlejších linií, jen zvětšilo objem knihy. Co se týče kresby, byla dobrá. Ale všechno to bylo takové tmavé a dost mi to vlastně vadilo. Možná to je, ale spíš chyba vydavatele. Netuším. Celkově mě prostě dílo neoslovilo. Tečka.
  • Covenant
    Covenant16.2.2023 13:37Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Naruto není pro mě. Myslel jsem si to, ale chtěl jsem zkusit. Je to tak pro dvanáctileté. Takový Bradavice, kde se místo kouzlení bojuj....cvič.....no vlastně kouzlí. A kde místo vyvoleného, je .... tak jinak. Kde místo dvou kluků a jedný holky.... tak taky ne. Už vím. Je to jinde. Ano. Je to jinde a jinak to tam vypadá. Žertuji samozřejmě. Nemůžu usuzovat jen podle jednoho dílu, jak to bude pokračovat. Třeba to bude velkolepé, ale já už se toho nezúčastním. Nelíbí se mi totiž ani děj a nezajímá mě, škola ninjů.... nebo magických ninjů. Autor také vysvětluje spoustu věcí zbytečně, až je to otravné. Humor je předvídatelný a jednoduchý. Nicméně tak hrozné to nebylo. Dalo se to číst od začátku do konce. Nebo vlastně od konce do začátku.
  • Covenant
    Covenant16.2.2023 13:36Paper Girls, kniha druhá
    Tak před půl rokem, jsem četl první díl. Pár věcí jsem zapomněl, tak jsem nebyl úplně v obraze. Když už mi to všechno secvaklo, začal jsem se v příběhu orientovat a užívat si ho. Pak jsme se, ale opět přemístili v čase a i když se některé věci vysvětlily.... nebo spíš byly naznačeny (a odtud dál to začíná být drobínek nepřehledné), mnohem více jich přibylo. No, ale co bych chtěl, po cestování v čase, že? Ještě bych chtěl podotknout, že i když se mi kresba líbí, mám problém s rozlišováním žen a dívek. V každé nové osobě vidím starší verzi papírových holek. Ale přes to se už nějak přenesu. Hlavně, že je to zábavné a nejde o nekonečnou serii.
  • Covenant
    Covenant16.2.2023 13:34Akira #01
    Anime si už ani nepamatuju. To jsem viděl tak před dvaceti lety. U mangy jsem si řekl, že jako dobře. Se na to podívám, když už mám možnost, si to půjčit. A teď varování. Než začnete číst, připravte si něco k pití, možná i k jídlu a ujistěte se, že vás nebude nikdo rušit. Protože tohle je jednostopá jízda na motorce s rozbitými brzdami. Na konci se dostavuje ono obvyklé - kde mám další díl?! Jediné, co mi přijde přehnané, co patnáctiletí (i když delikventi), všechno dovedou a jak se rychle vyrovnávají se smrtí ... kohokoliv. Jak spadnou bez helmy z motorky v rychlosti vyšší, než povolenou a skončí jen s obvazem na hlavě... Ale to je prostě drsná budoucnost .... moment 2019 ... no chvilku to trvalo, než si to u nás mohl někdo přečíst v překladu. Za to veliké díky týmu Crew! (poslouchal jsem rozhovor s Pavlovským, kde se zmiňoval o zdlouhavém vyjednávání práv). Tato manga mě prostě nadchla a trefila se mi do nádrže. Přiznám se, že když si zrekapituluju příběh, byl poměrně krátký (na tolik stran), ale ta atmosféra! A hlavně a především a koukám, že budu psát to co ostatní, ale ta dynamická kresba je parádní! Když se prohání gangy na motorkách, úplně cítím tu rychlost a drsnost dopadů. Otomo prostě umí a já si jedu pro další dávku.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 12:03Mýty #06: Domovina
    Příběh o Jackovi a Hollywoodu je jenom takový hravý prvek, který je něco jako předfilm. Pobaví, ale není to TO, na co jsem čekal. Jakmile jsem se, ale dostal k hlavnímu příběhu, kde Modrák bojuje, zahalen kouzelným pláštěm s vorpálovým mečem v ruce, nemohl jsem přestat otáčet stránky až do konce. Děj má sice kýčovitý charakter, ale je svižný a obsahuje detaily, které se nedrží zaběhlých kolejí v příbězích o hrdinech. Vznikla z toho neskutečná jízda, která měla spád s velmi uspokojujícím koncem. Vzhledem k tomu, že se mi líbí každý sudý díl, po takové smršti se obávám dalšího.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 12:02Goon #02: Mé vražedné dětství
    Mě se tento díl líbil víc, než předchozí. Po přečtení jsem měl pocit, že v něm bylo vše. Příběhy z dětství, ale i krátké příběhy, trhlé. Příběh se záporňákem, který chce jen pomáhat ostatním, ale trochu se mu to vymyká z rukou. A také pár vtipných reklam a jeden takový krátký spot, kterak si pořídit vlastního debila. Scéna, kde zombík matlá výkaly po stěně a malá holčička to komentuje slovy: ,,Broskvička Valentýn je hovínkový umělec!", mě dostala. Eric Powell je ujetej magor, ale kdyby nebyl, nevyšla by asi tahle zábavná šílenost.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 12:01Goon #01: Nic než utrpení
    ,,Von...žere toho mrtvýho chlápka zaživa? Myslím... zaživa... mrtvýho... no, dyť víš, jak to myslim." ,,Vim. a jo, přesně to dělá" ,,Fajn... ech... sakra! Nic tak nechutnýho sem neviděl vod tý doby... vod... nic tak nechutnýho sem prostě nikdy neviděl!"
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 12:00Mýty #05: Trpká období
    Líbila se mi ta klišoidní část s náckama a Frankenštajnem. Je, ale fakt, že toto téma je hodně ohrané a scénárista si moc hlavu namáhat nemusel. Jenomže ostatní děj - nový starosta, porod, odchody, atd., mě trochu nudily. Zavánělo to trochu telenovelou. Vím, že po skvělém díle s dřevěnými vojáčky, toho nemůžu chtít tolik. Chápu to tak, že se rozjíždí něco velkého a tento díl je most, stejně mě ty lítající děcka moc neberou. Až pointa na konci to trochu zachránila.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 11:59Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Donesl jsem komiks dceři. Moc jí to nebavilo a ani to nedočetla. Přitom má seriál ráda. S pocitem, že nevděk světem vládne, jsem si to s vypětím všech sil přečetl já. Musím konstatovat, že to sice není špatné, ale nejspíš jsem už po těch letech přesimpsonovanej, protože mě to docela nudilo...
  • Covenant
    Tak konečně do boje! Pro mě zatím nejlepší díl serie...
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 11:57Batman: Ticho (Limitovaná edice)
    Nádherná ilustrace a nabušený komiks. Některé postavy, jsem ani neznal. Nejzásadnější neznalost proběhla u Clayface. Přišel mi tam pak trochu navíc, stejně tak ten pán s šavlí, co už jsem zapomněl i jak se jmenuje (byl tam kvůli Lazarově studni) a Batgirl (nebo Hunteres?), která tam měla jen epizodní roli, pro mě zbytečnou (no dobře, záchrana je důležitá, ale...). Na druhou stranu, kdybych tušil, že někdo takový existuje (Clayface), nebyl bych pak překvapen, vývojem událostí. Když jsem se s těmito postavami vypořádal, děj byl potom dobrý, nicméně výtvarná stránka, zde opravdu vede. Výtka, kterou mám, ale u všech těchto komiksů je, že mi vždycky přijde směšný, jak jsou všichni muži svalovci a všechny ženy modelky. Že Bruce Wayne a Clark Kent, vypadají stejně, akorát mají jiný účes. Ale celkový dojem je více, než uspokojující.
  • Covenant
    Já chápu, že Lobo má svým způsobem charisma. Ale samoúčelné zabíjení nevinných civilistů mě nějak nenadchlo. Příběh jen o tom, kterou planetu opět zničí, je sice duchaplný, ale u mě se prostě minul účinkem...i když nějaké plusy, to má.
  • Covenant
    Tak tento díl jsem zhltl ještě rychleji, než ten předchozí. Joe Hill je opravdu otevřená hlava nápadů. Co se týče zpracování, nemám výhrad. Zírání do hlav, bylo na tom všem asi nejlepší. Nejpropracovanější byla ta Bóďovo dětská. Líbí se mi také, že na konci v sešitě nám tvůrce výtvarné podoby, dovolí nahlédnout na jeho postup vytváření jednoho okýnka ze sta. Bod po bodu, vč. "proměňujícího se" obrázku tu Rodriguez popisuje v několika bodech, jak od scénáře, představy, přes zpracování, dojde ke konečnému výsledku.
  • Covenant
    I když mám téma Solomona rád, byl jsem zklamán. Pro mě osobně to bylo nudné. Kresby byly dobré, ale vadilo mi na nich, že tak nějak postavy, předměty, prostě všechno splývalo. Krátký příběh na konci sešitu, mě potěšil více, než zbytečně rozvleklý předchozí děj. Určitě by se mi líbil komiks, s několika krátkými povídkami na téma Solomon Kane v jednom svazku. Takhle je to pro mě jen nějaký průměrný komiks, bohužel...
  • Covenant
    Z počátku tuctový thriller, který ale s dokonalou atmosférou a mysteriózními prvky, vypráví strhující příběh, jenž nabývá nových rozměrů. Tento sešit jsem přečetl jedním dechem a pak si ho prošel ještě jednou, protože mi bylo líto, že jsem to tak prolítl a dostatečně jsem neobdivoval úžasné kresby Gabriela Rodrigueze. Také mě trochu mrzelo, že to bylo, jako sledovat pilot nějakého seriálu, kde se představí hlavní hrdinové, naznačí směr, kterým se bude děj ubírat a TO BE CONTINUED...
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 11:48Thor: Vikingové
    Brutalita vikingů, byla ztvárněna tak dokonale, že na nich nemohlo být nic k smíchu. Žádné bezduché vyhrožování, pouze činy. Záporňáci jak mají být. Z Thora by byl jen pytel ...... ehm .... něčeho, kdyby mu nepomohli zabijáci z různých dob. Což zpětně sleduji, jako hodně brakové téma. Ale mě to svým způsobem bavilo. Tento komiks se prostě řadí mezi ta akční béčka a nestydí se za to.
  • Covenant
    Jestli byl v dětství nějaký komiks, co se mi líbil tolik, že mi utkvěl v paměti, pak je to právě tento. Na škole v přírodě ho měl spolužák. Naštěstí to nebyl žádný lakomec a půjčoval ho skoro všem. Co si pamatuji, tak tento komiks se četl opravdu sám a tak putoval z ruky do ruky. Chtěl bych ho ještě někdy vidět, protože když jsem kupoval dceři čtyřlístek, zíral jsem, jak jsou příběhy stupidní. Byli dřív také takové a viděl jsem to dětskýma očima, nebo byly lepší?
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 10:18Nezkrotný Berserkr
    Lemire a Deodato? Přiznám se, že jsem vůbec nevěděl o co půjde, ale nemělo smysl váhat, když máte takovou vražednou kombinaci. Ono je beztak někdy lepší nevědět, co vás čeká. Takže když jsem začal číst, samozřejmě první co mě upoutalo, byla kresba. Akční sekvence byly vážně skvělé a dynamika v nich, fungovala úžasně. Vadou na kráse byla akorát mírná nepřehlednost. Co se týče příběhu v úvodu, byl jsem poněkud rozladěn, protože připomínal nejklišovitější zápletku, jakou vůbec akční béčko, může mít. Když se, ale přesunul děj "jinam", začalo to být zajímavější. Tady se konečně projevil Lemireův autorský um. Konečně jsem v příběhu dostal to, co mi v takových typech příběhu chybělo. A to komunikace dvou lidí, jenž mluví jiným jazykem. Normálně se to neřeší a všichni, ať jsou z dimenze Fň nebo z Horní Dolní, se plynule vykecávaj a vypráví si historky. U tohoto komiksu jsem si vzpomněl na film The 13th Warrior, který se mi líbil vlastně jenom kvůli tomu. To a kresba, jsou hlavní klady, proč se mi komiks líbil. Ještě tedy k tomu takový ten milý, nevtíravý humor. Co mi vadilo, je tedy ten začátek, ale možná to byla nadsázka, schválně to bylo tak tupé a čas ukáže, že jsem to nepochopil správně. Tím se dostávám ke druhému, menšímu záporu a tím je délka. Stručně - tenhle můj komentář, je už pomalu delší, než děj v této knize, jenž je prvním dílem, nevim z kolika. A tak jsem se nevědomky stal obětí další komiksové serie, protože mě i přes těch pár drobností zajímá, jak to bude pokračovat a hlavně se chci pokochat další skvělou kresbou. Takže kámo, jedeme dál!
  • Covenant
    Po Spirále a Rybách, už jsem věděl, že další setkání s tvorbou Džundžiho bude bizarní, uchylné a nechutné. Nicméně jsem vždy zvědavý, s čím autor zase přijde. Tentokrát to přišlo ve sborníku povídek, což je přesně to pravé. Když mi nějaká nesedla, netrvalo dlouho a najel jsem na další. Ne, že by mě vysloveně nějaká nebavila, ale byli tam slabší kusy, které měli dětsky vymyšlený příběh, ale i u takových to vždy zachrání kresba. Detaily mistr opravdu zvládá dokonale a dokáže navodit tu správnou atmosféru. Víc než, ale hororovou, spíš tu nechutnou. U TUKu jsem to čekal, ale stejně to nakreslil tak dokonale, že mi z toho nebylo nejlíp. Co bych vyzdvihl, byl DLOUHÝ SEN. Bezmoc ovlivnit psychiku, bude vždy děsivější, než čelit fyzické podstatě. Na druhou stranu i u těch slabších povídek vystupují postavy, co se chovají jako magoři. Takže jednoduchý děj prostupuje pak atmosféra tvořená psychostavy, těchto šílenců a tím jí zachraňuje. Celkově jde o věc, která mi rozšiřuje obzory v tom, kam až se dá zajít, když se popustí uzda fantazii a jak se dá pracovat s prostředím.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:57Wolverine: Zrození
    Jediné, čím autor zamíchal karty, jsou osoby na počátku, aby nebylo tak zřejmé, kdo je ten "vyvolený". Pak jde už, ale o předvídatelný vývoj Wolverina. I když, abych nebyl tak přísný, tak je to také tím, že už máme předem dané, kdo se má zrodit. Ještě bych, ale vytknul ten konec, který vlastně chyběl a zkazil mi tím dojem z celého čtení. Jinak jde o komiks, který se mi po výtvarné stránce líbil a příběh je i přesto všechno, lepší průměr. I když jsou použita mnohá klišé, nenudil jsem se. Jde, ale o komiks, na který brzo zapomenu. Nejlepší Rosomák je dle mého, Starej dobrej Logan a toho z vrcholu, jen tak někdo nesejme.
  • Covenant
    Vše už bylo řečeno. Jak v komiksu, tak v komentářích. Dlouho jsem otálel s přečtením posledního dílu. Spíš, ale než dočtení, jsem se obával zmařeného konce. Přemýšlel jsem nad pocity, ale nemůžu ze sebe nic dostat. Konec mě nenaštval, ani nepotěšil. Paradoxně to "zachránil" Kirkmanův doslov. Aspoň jsme měli možnost nahlédnout do jeho hlavy. Mezi námi, já bych bral spíš alternativní konec, posunutý do této části (protože bych nechtěl zase přijít o "nastavené" události), ale chápu to a nechci být nevděčný. Celkově šlo o jednu z nejlepších komiksových sérií, kterou jsem dočetl. Takže díky Roberte. Co tam máš dál?
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:47Berserk #01
    V době, kdy začíná vycházet Berserk v češtině, už mnoho fanoušků tohoto nesmrtelného bojovníká zná. Zkoukli všechny anime, co se natočili a přelouskali alespoň část, nekonečného příběhu v angličtině. Dlouho jsem si přál, aby to vyšlo i u nás. Zároveň je prokletí, když ani nevíte, kolik prachů za svazky vyhodíte, kam to budete dávat, nebo kdy to skončí. Tento první díl samozřejmě všichni známe a víme, jak bude pokračovat. Přesto všechno jsem si objednal už další díl, aniž bych se nad tím pozastavil. Guts, tak trochu sociopat, co moc nekecá a spíše jedná se svým bezmála 2m dlouhým a 176kg těžkým mečem, je charakter k pohledání. Komunikaci zastává bezpohlavní bludička, co mi ze začátku vůbec do prostředí nesedla, ale časem jsem si zvykl. On tam někdo nakonec něco říct přece jen musí, aby doplnil obrázky s rozsekanými těly. Stručně řečeno - ŠLP ŠLP a jedeme dál.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:20Gantz #25
    Chtěl jsem už všechno přeskočit a přečíst si jen poslední díl. Ale když si to člověk může půjčit v knihovně a nemusí za to platit, těžko nenavázat. Ono je to vážně scénáristicky už dlouho o ničem. Nekonečné souboje s mimozemšťanama, kteří ne a ne zemřít, přehnané emoční výlevy, divné hlášky, divné chování, divný humor, divné přezdívky... Všechno furt dokola. Ale přes to všechno, to má člověk během mžiku dočtené (kromě přibrždění u kreseb) a na konci si řekne: ,, Tak, ale docela mě to bavilo a zajímá mě jestli to bude pokračovat trochu jinak. Protože jestli bude zase nějaký nekonečný souboj, roztahaný na šest knih, tak už se na to fakt......... si to i tak přečtu." ,,Do toho Jezdče Svalovče!"
  • Covenant
    Asi jsme se sekli ve věkové kategorii, nebo v náladě. Já, starej fotr a sedmiletá dcera, jsme četli tento komiks společně. Ano, obrázky se nám líbily, ale jinak jsme se oba nudili. Myslel jsem, že to bude bavit alespoň dceru, ale ani náhodou. Nějak jsme se dostali do konce, přes poplácávání po zádech, přes miloučké a laskavé scény a společnou radost z práce, ale ne. Mé cynické srdce to ustálo, bez zranění a dceři to bylo jedno. Nechci příběh nijak shazovat, jde o subjektivní pocit a chápu, že se to lidem líbí. Mně osobně to přišlo jako nějaká kopie z animáku, která se snaží o hloubku, ale postrádá jí. Ale jinak vše dobré a slunce v duši!
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:16Ze života knihomolky
    Vlastně je to velmi chytré tím, že to cílí přímo na čtenáře. Často se některé pointy opakují ( jen s jiným vizuálem ), ale člověk to tak s lehkostí projde, že mu po prolistování, uvízne lehký úsměv na rtech.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:14Zóna
    Je to skvělé. Čekal jsem to trochu záhadnější a ne tak dopodrobna vysvětlené, ale asi jsem radši, že si nemusím nic domýšlet. V komiksu není tolik humoru, jako v Rudovi, přesto je skoro na každé stránce. Sarkasmus a ironie, je Majlingova specialita. Nejlepší vtip (pro mně) nechci prozrazovat, ale byl o hrabání se ve vzpomínkách. Asi si stránku oskenuju a nechám zarámovat. Jinak příběh má dobrou atmosféru a kresba je prostě dokonalá. Rozhodně doporučuju a už se těším na další díla, tohoto skvělého autora.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:11Modrá CREW #15 - Okko: Cyklus země
    Núúk! Bylo to hodně o nudném a opakujícím se putování. Núúk!! Hlavní postavy byly v prvním díle, jaksi charismatičtější. I když Noburo, je pořád skvělá postava. Núúk!!! Zombie byly pěkné, ale i tak to mohlo být epičtější a zombie mohli víc masakrovat. Núúk!!!! Takhle by to bylo hodně slabý nebýt jednoho tvora, který mi během pár okamžiků, přirostl k srdci.. Núúk!!!!!
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:09Mrtvej svět
    První co mě napadlo při čtení, jak dokáže Clowes vystihnout komunikaci dvou puberťaček. A hned na to mě napadlo. A jak já to vlastně můžu posoudit? Je to vůbec o těch puberťačkách? Taky mě zajímalo, jak Clowes vlastně vypadá, protože víte proč. A v jednom z těch článků jsem konečně narazil i na názor nějaké ženy, kde popisuje toto dílo jako zpověď muže ve středním věku (de facto autora). Cvak. Tento názor sdílím a začíná mi to dávat smysl. A celý mi to najednou přijde strašně geniální. Ale ne tak geniální, abych tomu dal plnou palbu. Na tom konci jsem chtěl, aby mě v těch "nostalgických" emocích vykoupal, ale bylo to tak krátké, že jsem si nestihl ani připravit kapesníky. Film jsem taky kdysi dávno viděl a je jasný, že se na něj musim podívat znova.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:06NANITS chronicles
    Zpracování této knihy, se mi velmi líbí. Svazek něco váží a je dobrý pocit, mít ho v ruce. Je rozdělen do tří částí, z nichž žádná není ukončena. Jak jsem četl komentář od jednoho uživatele - třikrát po sobě přerušovaná soulož, je více než výstižné. Je docela naprd, přečíst tuhle bichli a zjistit, že jste si jenom k něčemu přičichli a teď co? Kdy bude pokračování, když tenhle mazlík vznikal od roku 2006? To už se dřív dočkám Stotřicítky od Nikkarina. Ha ha. Sice bych byl raději, kdybych četl jen jeden ukončený příběh, ale jak se ukázalo ke konci, budou propojovačky. Poslední byl opravdu nejslabší. Ale ne, že by byl špatný. Prostě v porovnání z předchozími... Také to nebylo dost originální a vybavil se mi Marv ze Sin city, kterému tedy nesahá ani po kotníky. Jak scénáristicky, tak výtvarně. A též mě "bil" do očí, červený laser ze zaměřovače a jiné krkolomnosti. Přesto mám špatný pocit z toho, že stále kritizuji. Otočme tedy list. Výsledek mě nadchl. První příběh, byl opravdu skvělý a chtěl bych vidět víc. V době pandemie, se člověk i jaksi víc, do něj ponoří. Mně osobně se, ale líbil i druhý, který připomíná Skalpy, či muže hněvu od Aarona. A to já rád. Taky rád postapo a k tomu ten vizuál. Nádhera. Takže co tu máme. Skvělý rozjezd, ale já chci víc!
  • Covenant
    Doteď jsem s Gertrudou, jen tak proplouval Pohádkovem a přišlo mi to, jako (fanoušci prominou) Lobo ve světě pohádek. Bezduché vraždění nevinných, kde i když vím, že jde o nadsázku, nemůžu se nějak přes to přenést a s plna hrdla se smát, vyhřeznutým vnitřnostem a hektolitrům krve. Ještě víc (hlavně cartoon kresbou), mi to připomnělo Happy Tree Friends, kde jsem viděl tenkrát, jen pár dílů a stačilo mi to. Nedokážu prostě pochopit, proč by to mělo být vtipné. Nicméně s Gerdou byl naštěstí humor i jinde, než v tomhle. Především dialogy s Láďou mě z toho všeho, baví asi nejvíc. Takže tento třetí díl, ve kterém se snažila Gerda, páchat dobro, mě konečně začal bavit i jinde, než předtím. Takový labyrint s dvojsmysly a vdavek...eee..ženitchtivými...no nic. Atmosféra byla taky skvělá. Kresba a barvy v samurajské misi, neměli chybu. Navíc k tomu všemu, dostal víc prostoru i Láďa a to bylo velké plus. A nakonec příběh, byl natolik zajímavý, že už chci kulma další díl, abych věděl, jak to s tou holkou (a teď bych se ani nedivil, kdyby z ní byla nejzlejší bytost vůbec) dopadne. Sadly never after..
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:02Introvertka v hlučném světě
    On: ,,Budu pryč celý víkend." Ona: ,,Není to skvělé?!"
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 08:59Singl
    To je taková škoda! Muselo to dát neskutečně moc práce. Spousta detailů Prahy. Spousta lidí, dělajících každý něco jiného a to všechno ještě detailně vybarvit. Bohužel, ale musím konstatovat, že forma opravdu, zvítězila nad obsahem. Třeba opíjení se, cca ve dvaceti podobných okýnkách, kde "dáme ještě jedno", apod., by mi přišlo jako dobrá vsuvka, kdyby to nebyl jeden z hlavních motivů knihy. Ale i to by šlo, kdyby byly dialogy vtipné, nebo by měly alespoň nějaký zajímavý obsah. Nechci si hrát na intelektuála, ale tohle bylo vážně o ničem. Když si přečtete anotaci, tak v ní je napsáno vlastně úplně všechno. Dokonce i ta "pointa", kterou všechno končí. Takže nemáte šanci, být alespoň něčím malým, překvapeni. I když nejsem fanoušek Bohemky, nejsem singl, nechčiju si do huby, pochopil jsem, co chtěl autor vyjádřit. Přesto by si komiks, zasloužil lepšího scénáristu.
  • Covenant
    Nepřehledná kresba. Co kresba? Vždyť je většina, obkreslená fotka! To jako vážně? A co scénář? Nevim, jestli to není tím, že jsem neabsolvoval předchozí díly, ale co bylo tohle za slátaninu? Jediný, co bylo zajímavý, tihle týpci, jako důchodci. Ale to byla jen krátká epizodka. Ostatní byla jen jedna rozvleklá, nepodařená zápletka. Jde to líp. Takhle za mně, rozhodně ne.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 08:54Green Blood - Zelená krev #05
    Ale tak já i do pětice, dávám plný počet bodů. Jestli je to patetické? Ano, je to patetické, jako žánr western samotný. Hrdí indiáni, záporní záporňáci, rychleseregenerující hrdinové a můj brácha má prima bráchu. Má to vše. Je to pocta žánru, s krutě vydařenou kresbou. A na konci jsem skoro musel zamáčknout slzu, jak mě to dostalo. Tohle na mně prostě zabírá.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 08:53Magic The Gathering: Chandra
    MTG občas hraju, takže i vím, která bije. Myslím tedy, co se týče názvů světů a Planeswalkerů. Přesto jde o absolutně nezajímavý děj, kde kromě zmíněných není nic, co by svět MTG nějak obohatilo, nebo využilo potenciál jaký nabízí. Celý jsem to dal, jen se sebezapřením. Ilustrace mě neoslovila, ale špatná nebyla. Odpad to úplně není, ale je to zbytečnost.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 08:43Baltimore #08: Rudé království
    Tento závěrečný díl, mě nechal zcela chladným. Baltimore se pro mně rozjel v druhém díle, ale až u KOSTNICE, jsem plesal nadšením. Bohužel tam to byl pro mně vrchol série a postupně, přestal být příběh zajímavý. Ne úplně, samozřejmě. Pořád mě to bavilo a kresba byla dobrá, ale jakoby se vystříleli všechny ostré a odevzdaně jsme kráčeli na konec cesty. Co mě bavilo v tomto díle, byla postava doktora Rosse. Takže BŘINK! KŘACH! PÍÍÍÍCH! A je to za námi.
  • Covenant
    Covenant25.4.2020 10:41Nezkrotný Berserkr
    Lemire a Deodato? Přiznám se, že jsem vůbec nevěděl o co půjde, ale nemělo smysl váhat, když máte takovou vražednou kombinaci. Ono je beztak někdy lepší nevědět, co vás čeká. Takže když jsem začal číst, samozřejmě první co mě upoutalo, byla kresba. Akční sekvence byly vážně skvělé a dynamika v nich, fungovala úžasně. Vadou na kráse byla akorát mírná nepřehlednost. Co se týče příběhu v úvodu, byl jsem poněkud rozladěn, protože připomínal nejklišovitější zápletku, jakou vůbec akční béčko, může mít. Když se, ale přesunul děj "jinam", začalo to být zajímavější. Tady se konečně projevil Lemireův autorský um. Konečně jsem v příběhu dostal to, co mi v takových typech příběhu chybělo. A to komunikace dvou lidí, jenž mluví jiným jazykem. Normálně se to neřeší a všichni, ať jsou z dimenze Fň nebo z Horní Dolní, se plynule vykecávaj a vypráví si historky. U tohoto komiksu jsem si vzpomněl na film The 13th Warrior, který se mi líbil vlastně jenom kvůli tomu. To a kresba, jsou hlavní klady, proč se mi komiks líbil. Ještě tedy k tomu takový ten milý, nevtíravý humor. Co mi vadilo, je tedy ten začátek, ale možná to byla nadsázka, schválně to bylo tak tupé a čas ukáže, že jsem to nepochopil správně. Tím se dostávám ke druhému, menšímu záporu a tím je délka. Stručně - tenhle můj komentář, je už pomalu delší, než děj v této knize, jenž je prvním dílem, nevim z kolika. A tak jsem se nevědomky stal obětí další komiksové serie, protože mě i přes těch pár drobností zajímá, jak to bude pokračovat a hlavně se chci pokochat další skvělou kresbou. Takže kámo, jedeme dál!
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 344 (cca 127754 Kč)
Mám: 57 (cca 23168 Kč)
Chci: 1 (cca 599 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 1 (cca 599 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0