• felis
    Těch pár stovek dejte na charitu, garantuji desetkrát lepší pocit než byste měli po dočtení této sračky. Svůj výtisk věnuji té slepé paní co bydlí u nás v ulici.
  • felis
    felis mecenáš29.12.2019 16:55O Červenáčkovi
    Z tohohle na mne padl takový nějaký zvláštní stesk. Jsem holt měkkota. Na chvilku mě to vrátilo do dávných dob, kdy jsem v rozpuku svého jinošství hltával komiksy rychlých šípů. Pavel Čech dokázal zadrnkat na jakousi strunu hluboko uvnitř, kterou čtvrt století nikdo nenapnul. I když vše hezké jednou skončí, někde jinde zase cosi jiného začíná. Krásné, citlivé, nostalgické dílko.
  • felis
    felis mecenáš10.12.2017 22:05Baltimore #01: Morové lodě
    Bohužel jsem nečetl české vydání, takže nehodnotím, ale originál je dle mého jedna z nejlepších akčně-hororových sérií vůbec. Brutálně atmosférická záležitost se zápletkou, která se zpočátku zdá být přímočarou, ale postupně se obstojně rozvíjí. Kdybych to už neměl doma anglicky, šel bych do toho česky a všem doporučuji!
  • felis
    felis mecenáš3.11.2016 22:00Lex Luthor: Muž z oceli
    Monte Walsh: Tak to radši nečti Loba...
  • felis
    felis mecenáš14.3.2016 10:46Deadpool: Drákulova výzva
    "Nenáročný" je slovo, které ani zdaleka nevystihuje to, jaký tento kousek doopravdy je. Nudná ptákovina. Musel bych se hodně zhoubovat, aby mi tohle přišlo vtipný. Pokud je vám čtrnáct, přidejte si 2* navíc.
  • felis
    felis mecenáš26.2.2016 10:53Kolosální Conan
    Nemůžu než za plný počet. Nejen za skvěle monumentální (byť lehce nepraktické) zpracování, ale hlavně protože se jedná o zatraceně dobrý comics. Atmosféra mě totálně pohltila a rád jsem se nechal unášet Hyborskou krajinou, pláněmi, horami a městy. Kresba svědčí exteriérům a těmi velkými panely se rozhodně nic nepokazilo. Conan je čistá zábava. A to mám rád
  • felis
    felis mecenáš25.11.2015 10:27Mýty #08: Vlci
    DEmnoG: Neboj, nerozbřednou.
  • felis
    felis mecenáš18.11.2015 10:11Děsivé radosti
    Podařený vstup Michala Suchánka na scénu. Kresba rozhodně sexy, snesoucí bez problému srovnání s americkým mainstreamem. Musím jí ale vytknout jednu zásadní věc, kterou je přílišná statičnost. Chybí mi tam dynamika. Neměl jsem pocit, že čtu souvislý příběh, ale že se spíše dívám na sled jednotlivých obrázků. Obzvláště strnulé mi přišly obličeje. Možná proto se u mě nedostavovaly ty správné emoce na těch správných místech a zkrátka mi to bránilo se do příběhu ponořit. Možná je to tak trochu i „oldschoolovým“ řazením panelů, kresba z nich totiž málokdy vybočí, čímž se autor připravuje o další dynamický prvek.

    Příběh? Od Neffa toho moc načteného nemám. Z toho co jsem čet jsem zjistil, že jeho styl příliš nemusím, ačkoliv mu rozhodně nemůžu upřít, že píše promyšleně a používá zajímavé motivy. Co se týče této sbírky, žádná z povídek není úplná ptákovina a všechny mají hlavu, patu i pointu. Nejvíce se mi líbila první, dystopická, bladerunnerovsky laděná povídka, ve které jsou mimozemšťani, meziplanetární sex a podobně. Prostřední kraťásek je epizodkou ze života lovců kosmického smetí, která, ač banální, mě asi bavila, no a poslední povídka u mě nějak nezafungovala. I když se v osvětimských scénách povedlo Michalu Suchánkovi vybudovat obstojnou atmosféru, pointu cynické dokumentaristiky jsem příliš nekoupil. Originalitu tomu ale upřít nemůžu.

    Celkově - jednoduché, nenáročné, konzumní scifíčko s ufony i časovými paradoxy. Když celý den v práci makáte hlavou, u tohohle se krásně zrelaxujete. Pan Suchánek je každopádně frajer, který by se mohl chytit i mimo českou kotlinu. Váhám mezi dvěma a třemi a nakonec tak asi někde mezi…

  • felis
    felis mecenáš16.6.2015 14:43Criminal #2: Poslední z nevinných
    V noci dočteno a verdikt je jasný. Tohle je nejoceňovanější kriminální comics jednadvacátého století naprosto právem. Příběh je, jedním slovem, brilantní. Tedy vlastně několik příběhů, protože comics je tvořen třemi samostatnými povídkami, které jsou s povídkami z první knihy volně spojeny několika postavami a celé to dohromady dává funkční celkek. Krimi thriller, ve kterém se objevují některá klasická schémata, přičemž se ovšem autoři dokáží vyhnout kýči či předvidatelné pointě. Plasticita a hloubka, s jakou Brubaker vykresluje jednotlivé postavy je prostě neuvěřitelná a právě vykreslení postav je tím, co mě definitivně dostalo. Od těch největších profi sviní až po chlápky, kteří jenom měli v životě smůlu, se všemi jsem se sžil a věřil jim jejich role. Brubaker vymetá pavučiny z temnějších koutů lidské duše. Láska je tu buď hraná nebo nešťastná, každej chlap ranař, nebo aspoň vychcánek a prachy jsou motorem, který roztáčí svět. Co mě fakt dostalo byl styl, s jakým je napsána poslední povídka, která dala název celé sbírce. Barvotiskové rozverné flashbacky (střídající tmavou realitu) tu osvětlují motivaci hrdiny, který se z celkem sympatického nešťastníka mění v prvotřídního hajzla. I tak jsem mu strašně fandil. Nečesaná a syrová kresba Seana Phillipse si stylově hraje se světlem a stínem a dobře volené barvičky podtrhují tísnivou náladu. Olsdchoolové řazení panelů je pak jen třešničkou na dortě.

    Criminal vtáhne a nepustí. Chvilkama jsem fakt nevěděl, jestli čtu comics, nebo sleduju film, což se mi věru obvykle nestává. Ať se propadnu do západního Německa, jestli si tohle nezaslouží plný počet. Za mně je to zatím nejlepší letošní kus.

    Akorát jedna věc, která mě v půlce dostala do kolen. MÁTIJEB. Vždycky, když tohle slovo vidím, mám chuť se bičovat a píchat kružítkem. Kua co to je za nadávku? To snad nikdo neříká. Když už to musí bejt, tak aspoň mamrd!! Ale mátijeb?? Proboha svatýho… když za nic jinýho, tak za tohle tutově půjde Kopřiva do pekla.

  • felis
    Když jsem poprvé slyšel, že CC bude vydávat želváky, strašně jsem doufal v Bodycount. V tomto ohledu jsem byl zklamán, ale tak lepší než nic, no… Každopádně kdybych na želvách nevyrostl, nevím, jak bych hodnotil. Na jednu stranu je to bez debat strašná ptákovina. Na druhou stranu je to fakt zábavné, hodně svižné, želvy se drsně ksichtí, krvácejí (červenou) a semtam zahlásí. Nálepka 15+ mi příjde dost přehnaná (žeby nějaký starý CCA rating ?), ale osmiletýmu děcku bych to do ruky nedal. Násilí je tam dost, ženy jsou občas nazývány nelichotivými jmény a celkově to má takovou špinavou atmosféru. Kresba zdánlivě jednoduchá, ale tady sedí a mně se líbí. (Btw jsem pořád přemýšlel koho mi to přípomíná a ano, máte recht, je to Richard Corben). Kus bodíku navíc za super pulpové zpracování. Za necelý dvě kila není co řešit. Klidně i šestkrát do roka.
  • felis
    felis mecenáš18.12.2014 10:45CREW² #44
    Začínám zjišťovat, že mi stávající koncept CRWE příliš nevyhovuje. U Sama a Twiche si už nepamatuju, jak to vlastně před tím půl rokem začalo a co se tam už stalo a tak mě to nebaví číst, vlastně vůbec nejsem schopen posoudit jestli je to dobrý nebo ne. Z minulých dílů si akorát pamatuju, jak tam pořád někdo bafá ze tmy. V případě Mezi řádky je to dost podobné, ale tam mi připadá, že jednotlivé kapitoly působí jako příběh více samostatně. Číst si vždycky všechna předchozí čísla X měsíců pozpátku, abych si osvěžil o co tam šlo, pokaždé, když si koupím novou CREW, mě teda moc nebere. Mezi řádky mě každopádně baví o třídu víc než SaT, líbí se mi ten trochu pohádkový styl vyprávění. (I když co si pamatuju, tak rozjezd u SaT byl výborný, ale už prostě nevím, co se tam stalo). Hellblazer výborný a jen díky němu je to za tři hvězdy.
  • felis
    felis mecenáš5.12.2014 09:03Kůstek #07: Koruna z rohů
    "mezidruhový sex se bohužel...nebo snad bohudík nekoná"...Kua Kapis, nemůžeš dát spoiler alert? Zrovna ohledně tohoto jsem byl napjatý jak kšandy, teď nevím, jestli má vůbec ještě smysl to číst :)
  • felis
    felis mecenáš3.12.2014 18:23Ekonomix
    Nejsem si jist, jestli jsem četl to samé co Kapis, každopádně se jedná o zajímavě podané dějiny ekonomických teorií a i to makro a mikro tu trochu líznem. Základy ekonomického myšlení zábavnou a přístupnou formou. Autor se věnuje všem hlavním ekonomickým proudům a uvádí na pravou míru i spoustu zkratkovitých informací, které kolují o některých ekonomických velikánech. Kniha je psána s nestranností, kterou autor odhazuje až v posledních kapitolách (ve kterých se věnuje také poslední ekonomické krizi a současné Americe), kde se z něj vyklube zastánce Paula Krugmana, což ale u takovéhoto comicsu nijak nevadí. V popisu moderních dějin se autor možná až příliš věnuje USA na úkor zbytku světa, což je ovšem pochopitelné vzhledem k tomu, že je Američan a kniha je určena primárně pro americké publikum. Ze všech těch naučných comicsů které u nás vyšly, je tohle určitě jeden z nejlepších a nelze jej než doporučit.
  • felis
    felis mecenáš26.11.2014 13:23Transmetropolitan #10: Naposled
    Na rozdíl od některých předchozích dílů, které byly silně rozvláčné, tady se jde rovnou na věc. Spider mačká Fešákovy koule na kaši a snaží se udržet svou zfetovanou tělesnou schránku při životě. Bez ohledu na to, jak příběh nakonec dopadne, investigativní novinařina zvítězí. Oproti dosavadnímu depresivnímu vyznění přináší poslední díl sluníčkové rozjasnění, což považuji za jeho nějvětší vadu na kráse. Každopádně důstojné zakončení výborné série. Potěší a hezky uzavřou závěrečné bonusy ve formě fragmentů ze Spideyho úvodníků. Po Transmetropolitanu se mi bude stýskat a určitě si někdy najdu čas dát si to celé ještě aspoň jednou.
  • felis
    felis mecenáš19.11.2014 09:56ZERO #01: Krize
    Špionážně / politický / scifi akční thriller, asi jako když James Bond potká Brutální Nikitu. Příběh který vidíme podvacáté, ale přeci tentokrát trochu jinak. Ačkoliv jsou jednotlivé kapitoly propojeny, je možné je číst zcela samostatně. Každá je kreslena někým jiným a volba kreslíře vždy hezky podtrhuje jejich vyznění. Tím Zero připomíná například Global Frequency od Warrena Ellise. Krom agenta Nuly se tu odhaluje ještě pár dalších klíčových postav. O jejich osobnostech, historii a o detailech celé organizace se zatím dozvídáme jen pár útržkovitých informací, které jsou ovšem dostatečně zajímavé na to, aby se člověk mohl těšit na další porci. Potenciál celého příběhu a světa je zřejmý a určitě časem vykrystalizuje nějaká hlavní dějová linka, kterou zatím není příliš vidět. Asi mám novou oblíbenou sérii.
  • felis
    felis mecenáš16.8.2014 18:10Živí mrtví #11: Střez se lovců
    Mam to stejne. Prvni precteni a vazba v cudu. U jinych dilu drzi, asi nejaka spatna dodavka. Zamrzi, ale s reklamaci by nemel byt zadny problem. Jinak co se tyce deje, serie drzi standardne vysokou kvalitu. Tempo je vyssi nez minule, napeti se da krajet a konecne prichazi jeden muj oblibeny postapokalypticky fenomen, o kterem jsem si myslel, ze musi prijit mnohem drive (nazev napovi). Super, tesim se na dalsi.
  • felis
    Mám dotaz. Může mi někdo objasnit, do jaké míry se tento svazek UKK kryje s omnibusem Captain America: Smrt, který vydal BB Art? Je to to samé, nebo něco jiného? Dík.
  • felis
    O občanské válce jsem toho mnoho slyšel a už chápu, proč se kolem toho dělá takový humbuk. Skvělá záležitost, za mě jedna z nejlepších marvelovských věcí které u nás vyšly. Tuto zásadní událost marvelovského universa si určitě nenechte ujít.
  • felis
    felis mecenáš3.2.2014 14:12Muriel a andělé - Aukční katalog
    Mno, tak jedná se o aukční katalog, nikoliv plnokrevné vydání, takže formát jednotlivých stran je dosti změnšený. Samotný comics je sice zřetelný, ale samozřejmě není možné ho porovnávat s vydáním od Albatrosu nebo od Cometu z r. 1991. Je ale strašně zajímavé vidět ty poznámky okolo, stejně jako "technické" údaje o jednotlivých stranách, jejich nacenění a vůbec. Moc se v tom nevyznám, ale nejsu si ani jistý, jestli to může plnit svůj proklamovaný účel. Kdybych se rozhodoval, jestli jít do dražby Saudkova originálu, tato publikace by mi v rozhodování moc nepomohla. Hodnocení se v tomto případě zdržím, ale rozhodně jsem rád, že to mám doma.
  • felis
    felis mecenáš16.1.2014 18:13Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    Sníh sice je rodu mužského, ale v tomto případě dle mého nejde o pátý pád od podstatného jména sníh v mužském rodě, ale o zkratku ze jména Sněhurka, stejně jako jde u oslovení Baru o zkratku od jména Barunka..
  • felis
    felis mecenáš15.1.2014 09:08Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    Ad Sněhu: Příjde mi to jako adekvátní oslovení. Mám kamarádku Barboru a taky jí říkám "Baru, pocem..", mojí sestřenici Veronice se zase říká "Veru", nebo "Very", Sněhurku v originále oslovují zkráceně jenom jako "Snow", ne celým "Snow White", takže překlad je myslím v pořádku a ani mě teda nic lepšího nenapadlo.
  • felis
    Borci, vy jste srdcaři. Taky jsem o tom uvažoval, ale pak jsem s těžkým srdcem konstatoval, že je to jenom blbý obrázek na hřbetě, který za ty prachy nestojí....možná jestli na to narazím v antikvariátě, nebo někde....
  • felis
    Výborný kousek. Nikdy předtím jsem o této sérii neslyšel a byl jsem moc příjemně překvapen. Zábavná, nápaditá, úchylná jednohubka. Jedinou výtkou je lettering. Netuším jestli jde o originální font, nebo ho tam použili až při českém vydání, ale vůbec mi ke kresbě nesedl a vysloveně mě rušil (a to si takovýchto věcí obvykle nevšímám). Celkově doporučuju.
  • felis
    felis mecenáš24.9.2013 13:18Divočina (paperback)
    Musím říct, že o autorovi jsem nikdy předtím neslyšel a byl jsem proto na Divočinu velice zvědavý. Rozhodně nejsem zklamán. Na českou prvotinu výrazně nadprůměrná záležitost. Autorův grafický styl mě dosti zaujal. Spoustě lidem připomíná Káju Saudka, mě ovšem místy spíše Moebia, hlavně scény z Bonanzy. Z obálky je vidět, jak by kniha vypadala v barvě a rozhodně by jí to moc slušelo. Je ale zřejmé, že z ekonomického hlediska by to asi byl průser, zejména když je to autorova prvotina. Zpracování u paperbacku velice příjemné, tak nějak se mi hrozně líbí ty vystouplý písmena na obálce. Příběh promyšlený, děj přímočarý, námět inteligentní. Prostředí jsem si užíval, přesně tyhle technologicko – postapokalyptické (tak trochu) kulisy mám rád. Dosti velkým WTF byl konec, kdy se slušně rozjetý děj najednou na dvou stranách utne. To je veliká, veliká škoda a trochu to působí, jakoby autora v půlce scénáře psaní přestalo bavit, takže to utnul a hotovo. Musím zmínit i cenu, která je na dnešní poměry přátelská.

    Každopádně nadprůměrná záležitost, doufám že si od pana Podprockého ještě někdy něco přečtu a že to třeba bude v barvičkách..

    Nemohu než doporučit.

  • felis
    felis mecenáš18.6.2013 08:14Batman #01: Soví tribunál (paperback)
    Taky mi nezbývá než konstatovat, že se jedná o jeden z nejlepších Batmanovských příběhů, ne-li nejlepší, vydaných u nás.

    Gotham je temnější než dřív a my spolu s Batmanem zjišťujeme, že ho ještě zdaleka neznáme. Město ukazuje novou, děsivější tvář. Bruce Wayne čelí nepříteli, o kterém doposud kolovaly jenom legendy a který, jak se ukazuje, je možná nějak propojen s jeho vlastním rodem. Soví tribunál je ryzí thriller. Dost mě potěšila role Batmana, který je zde spíše detektivem, než kýmkoliv jiným. V této knize jsem si více než kde jinde uvědomoval, že Batman je pouhý člověk, nikoliv všemocný ocelový hrdina. Příběh rámuje a podtrhuje vynikající kresba. Někdy učesaná, místy (labyrint) rozpolcená, s nádechem psychedelie a šílenství.

    Jsem dost zvědav, jestli bude v budoucnu Soví tribunál hrát v netopýřím universu nějakou významnější roli, potenciál na to rozhodně má. Další díl pro mě bude podzimní prioritou.

    Celkově maximální spokojenost a z toho co jsem napsal výše je jasné, že nemůžu jinak, než pět hvězd. Tohle je určitě ozdoba každé knihovny. Jděte do toho.

  • felis
    felis mecenáš22.5.2013 12:36John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    Přímočarý, zábavný příběh, ve kterém se kmotr potkává s vymítačem ďábla. Hezky nakreslený, brutální, plný zábavných vulgarit, tak jak to máme rádi.
  • felis
    felis mecenáš19.7.2012 11:14Punisher MAX #05: Otrokáři
    Další díl zábavného zabíjení s Garthem Ennisem. Tentokrát o chloupek drsnější než poslední dva, nicméně se ztotožňuji s některými předřečníky, že už to začíná být trochu schématické. Hodnoceno odděleně od zbytku série, je to určitě akční a zábavné počtení, řazeno v kategorii "na odreagování". Oproti minulému lehčímu dílu mají Otrokáři vážnější, téměř tísnivou atmosféru. Skvělá kresba. Rozhodně, jak píše kolega Dominant, průměrný Punisher je pořád dobrý Punisher.
  • felis
    felis mecenáš12.7.2012 09:39Transmetropolitan #06: Někdy příště
    Spider Jerusalem chytil druhý dech a schyluje se k opravdové holomajzně. Namísto nastavování zrcadel a depresivního filozofování Spider konečně čapl prezidenta za koule. Méně drogy, méně bizár, více investigativní žurnalistiky. Končí sranda a začíná jít o kejhák. Také pro mě s přehledem nejlepší díl série. Potěšili hostující kreslíři.
  • felis
    felis mecenáš16.6.2012 11:06John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Tohohle Hellblazera jsem přečetl hned cestou vlakem z Crweconu... a nepochopil ho. A nepochopil jsem ho ani podruhé a potřetí. Teda možná že jo, těžko říct. Jestli je pointou to, co si myslím, tak je to fakt divný. Možná mi k plnému pochopení chybí podrobnější znalost celé série, ale často jsem netušil o čem se postavy baví, ani proč dělají to, co dělají. Docela by mě zajímal názor ostatních na význam některých scén, ale to bychom se jistě nevyhnuli spoilování. Celý příběh je jaksi nekonzistentní. S několikadenním odstupem z něj mám asi takovýto pocit: Constantine jde za vidlákem č.1. Proběhne dvoustránkový dialog plný záhadných narážek. Constantine jde za vidlákem č.2. Opět jakýsi záhadný dialog. Přestože se baví jako dva kámoši, vidlák se z nějakého důvodu mračí. Constantine se vrací za vidlákem č.1 a baví se o někom, kdo se v knize vůbec nevyskytuje. Constantine jde do lesa. Cestou potká zdegenerovaného usopleného chlapce, který se na něj usměje. V lese potká vidláka č.2. s puškou v ruce. Významně se na sebe podívají. Atd. John se prostě potácí odnikud nikam. Teď když to píšu, naběhla mi asociace s Twin Peaks, které se nemohu zbavit.

    Přitom Azzarelo má pár dobrých nápadů a při některých úchylných scénách se má dušička tetelila blahem. Jako celek mi to ale zkrátka moc nefunguje. I přes slabší příběh se v celé knize podařilo vybudovat správnou pochmurnou atmosféru, na čež má dle mého zásadní podíl vyvedený coloring. Divné na tom celém je, že jsem se u toho nenudil a dokázal to přečíst znovu (a určitě to ještě znovu dám). Váhám mezi dvěma a třemi hvězdami..

    Celkově: Fakt nevim.... Za přečtení to ale stojí a koupě nelituju.
  • felis
    felis mecenáš30.4.2012 12:50CREW² #32
    To je holt tak, když se vsadí jenom na jeden příběh. Někdo je nadšen, někdo zhnusen. Příběh je správně bizarní, kresba asi fajn, občas (často) se tam objeví kozičky nebo nějaká ta vulva. Mělo by se mi to tím pádem líbit, ale nějak to v tomto případě nezafungovalo. Celá story je totiž narvaná situacema a hláškama, které asi měly být jakože vtipné, ale nejsou. Bohužel, pokud tam je humor, jde úplně mimo mě. Přitom bizarnost celého příběhu dává spoustu příležitostí k černému a černějšímu humoru, nebo alespoň k zábavnější vulgaritě. Srovnal bych to třeba s Tank girl blahé paměti, které se to svým způsobem podobá a která byla oproti tomuhle ohňostrojem srandy. Takhle je to trošičku křeč.. Jako book bych si to asi nekoupil, na druhou stranu mě to nijak extra neurazilo a jsem rád, že jsem se mohl s dílkem seznámit. Celkem ochablý průměr.

    Publicistika mi přišla slabší. Zdá se mi to, nebo jsou v časáku poslední dobou hlavně články o tom, co zrovna CREW vydává? Je to škoda, dříve jsem si čtením rozšiřoval comicsové obzory, zatímco teď je to takové dosti reklamní. (Ale článek o Arzachovi je napsán dost dobře a navnadil, přestože jsem to původně neměl v plánu kupovat, takže účel to plní).

    Neodpustím si ještě jedno. Posledních pět čísel mají obálky sestupnou tendenci a já marně přemýšlím, jestli bylo dna dosaženo v tomto, nebo minulém čísle. Já vím, důležitý je obsah a stejně si tu Crew koupím vždycky, ale sakra, vážně se na to nedá dívat. I když v příštím čísle se snad blýská na lepší časy.
  • felis
    Taková spíše kuriozitka než že by to šlo brát vážně. Historky pro jeskyňáře kreslené vpravdě jeskynním stylem. Pokud vás zajímají speleologické historky, radši nějakému jeskyňáři kupte někde v šantánu pivko.
  • felis
    felis mecenáš3.1.2012 20:02Věčná válka (paperback)
    Včera jsem to dočetl a jsem toho ještě plný. Příběh je vyprávěn z pohledu vojáka, který nám postupně odhaluje totální bezútěšnost konfliktu o kterém nikdo neví jak a proč vlastně začal a jak by měl skončit. Krůček po krůčku je čím dál více odtrháván od světa kterému přestává rozumět a který přestává rozumět jemu. Ta anotace tady někde nade mnou to vystihuje přesně. A víte co? Když jsem to četl tak jsem tomu věřil. Byl jsem tam. Na ledovém Charonu, na vojenské ošetřovně plné zmrzačených vojáků nebo nebo uprostřed bitky v nekonečném prostoru temného kosmu. Asi by tomu tak nebylo nebýt výtvarné stránky. Nádherná, nebojím se říci precizní kresba mě posadila na prdel (ale to je vždycky otázka vkusu) a famózně dotváří tohle atmosférické dílo.

    Takže na závěr: atmosféra jak řemen, brilantní kresba, příběh který se nemusí za nic stydět. A protože dnes nešetřím superlativy, nemůžu než doporučit - rozhodně jděte do toho.
  • felis
    felis mecenáš28.12.2011 08:40Mýty #02: Farma zvířat
    PP : Třeba napsat Netopejru, ale bude ti to platný jak mrtvýmu brusle. Já jim ohledně mýtů psal už dvakrát a odpověď jsem nedostal. Protože se mi nechce čekat do důchodu, objednávám si jednotlivé knihy v originále a můžu říct že je to čím dál lepší. Škoda přeškoda, ale snad se českého pokračování ještě dočkáme.
  • felis
    felis mecenáš15.12.2011 09:18Eymerikův hněv
    Historická detektivka odehrávající se v hloubi temného středověku líznutá špetkou mystiky. Hlavní hrdina je nekompromisní muž víry, inkvizitor tvrdě drtící kacíře, zároveň ale zůstává člověkem. Kresba technicky jednoduchá, což ale neznamená špatná. Hlavně exteriéry působí velmi okolahodně. Při čtení se mi vybavilo Ecovo Jméno růže, se kterým má příběh dost společných prvků. Celkově jsem spokojen.
  • felis
    felis mecenáš5.8.2011 10:23Grandville #01 (paperback)
    Mám rád bajky, steampunk i politická spiknutí, takže tohle mi sedlo. Líbí se mi promakané reálie do kterých je příběh zasazený a co se týče kresby, hrozně mě baví spousta různých detailů na kterých se Talbot vyblbnul. Na rozdíl od řady mých předkomentátorů se mi příběh líbil a možná jsem naivka (nebo je to tím že nečtu detektivky), ale mě to nějak extra předvidatelné nepřišlo.
  • felis
    felis mecenáš5.8.2011 09:58Dragonero
    Taková oddychová blbůstka narvaná od sklepa po půdu všemi možnými fantasy klišé, což ale neznamená že je to špatné. Nejvíce si to užijou asi náctiletí kluci co hrajou u kamaráda ve sklepě dračí doupě (nebo co to ti mladí dneska hrajou..). Ostatním doporučuju nechat si to na chvilky kdy čekáte na nepříjemný zákrok u doktora nebo ležíte v posteli po hrozný kalbě, kdy člověk přecejenom sahá po lehčím čtivu. Sumasumárum je to taková příjemná jednohubka s hnusnou obálkou.

    Jo a ten dryáčnický podnadpis "vejdi do světa kouzel a fantazie" na obálce vzbuzuje takový laciný dojem.
  • felis
    felis mecenáš5.8.2011 09:10Terminátor Omnibus 1
    Tohle mám doma už více jak rok, několikrát jsem začínal od začátku ale ještě jsem se nedonutil to dočíst. Velmi slabé, atmosféra nulová. Pro mě osobně nejhorší omnibus.
  • felis
    Tohle mě moc příjemně překvapilo. Parádní kresbu, která k tomuhle příběhu sedí jsem si oblíbil hned na začátku. Kresba působí strašně pohodově, postavy mají výraznou mimiku, místy mi kresba přišla až roztomilá. Osobnosti jednotlivých postav, které se po nedávné tragédii zkoušejí vrátit do normálního života působí lidsky a civilně. Kresba v kombinaci s příběhem plným násilí a trochy mystična vytváří super mix.
    Nevím kam bych to žánrově zařadil, je to něci mezi smutnou pohádkou a slasherem. Každopádně parádní atmosféra. Rozhodně doporučuji a čekám na pokračování.
  • felis
    felis mecenáš1.4.2011 09:36Mýty #02: Farma zvířat
    I mě příjde druhý díl o chloupek lepší než první, zápletka je dramatičtější, objeví se i nějaké to násilí, ale jako v každé pohádce, i tady to skončí happy endem (a několika tresty smrti). Kresba stále výborná, fanoušci George Orwella si přidají pět bodíků navíc.
  • felis
    felis mecenáš1.4.2011 09:22Mýty #01: Legendy v exilu
    Strašně zábavná a pohodová záležitost, originální námět který v sobě má veliký potenciál a příjemná kresba. Párkrát jsem se přistihl že se u toho křením jnak sluníčko. Jediné co mi to malinko komplikuje jsou angoamerické pohádkové reálie, takže jsem v některých situacích nevěděl jestli si je Willingham úplně vymýšlí, nebo naráží na nějakou pohádku kterou neznám. Každopádně ale rozhodně doporučuji, je to sranda, je to zábava.
  • felis
    felis mecenáš31.3.2011 09:0730 dní dlouhá noc
    V podstatě vše už řečeno. Kdybych měl porovnávat s filmem, napsal bych asi něco podobného jako Kaluž pode mnou. Přes všechny nedostatky scénáře z tohoto comicsu hlavně díky kresbě Bena Templesmithe stříká temná atmosféra na všechny strany a to já rád. Parádně je z toho cítit ta zima, beznaděj a tma.

    Kdyby vyšlo pokračování, tak bych se vůbec nezlobil. Každopádně aktuálně za pusu v levných knihách, není co řešit.
  • felis
    felis mecenáš25.3.2011 09:21Durango #01: Psi umírají v zimě
    Příběh je westernová klasika. Hlavní hrdina je tvrďák a nejlepší pistolník, záporáci jsou záporní a jejich šéf je druhý nejlepší pistolník, senátor který má všecko v okolí pod palcem a blond šlapka s dobrým srdcem. Kresba je příjemná, celé je to taková krátká zábavná pohodovka.
  • felis
    felis mecenáš25.3.2011 09:02Sláine: Válečníkův úsvit
    Vynikající fantasy se silnými kořeny v keltské mythologii. Propracovaná černobílá kresba, krátké a úderné povídky, prostě paráda. Akorát ta kresba na obálce mohla být hezčí.
  • felis
    felis mecenáš25.3.2011 08:44CREW² #29
    Jediné, co mě hodně bavilo bylo Odstupné, které opravdu vyčnívá nad ostatní. Dredd byl hodně slabý a Sin-Dex jakbysmet, přestože mě obvykle baví hodně. Hanba má pointu pravda překvapivou, ale asi pro lidi kteří mají rádi jiný styl humoru, přišlo mi to takové...nedospělé, nevím. Publicistika výborná. Celkově určitě jedna ze slabších krví.
  • felis
    felis mecenáš22.3.2011 09:38Morbus Gravis
    Využil jsem nabídky levných knih a po deseti letech od českého vydání si pořídil za hubičku tento kousek. Příběh zasazený do postapokalyptického světa, špína, mutanti a lehká erotika. Nádherná propracovaná kresba. Bavil jsem se od začátku do konce a je to určitě jedna z nejlepších věcí co jsem četl za poslední dobu.
  • felis
    felis mecenáš22.3.2011 09:30Green Lantern: Tajemství původu
    Ačkoliv nejsem tak úplně DCčkař, nechal jsem se ke koupi přemluvit prodavačem v obchodě. Nic extra jsem nečekal a přesně to jsem taky dostal. Kresba se mi asi líbila, příběh je jednoduchý až prostinký, místy dost patetický. Na druhou stranu, teď už konečně vím jak to s tím Green Lanternem vlastně tenkrát bylo. Další díl si možná taky koupím, ale rozhodně to nebude priorita. On ten comics ani není špatný, akorát se nepotkal s mým vkusem. Věřím že pravověrní superhrdinští fanoušci ho ocení určitě více než já.
  • felis
    felis mecenáš22.2.2020 14:33Batman: Zatracení
    Darth: hmm, tak to jsi mně spíše nalákal než nahlodal. Díky.
  • felis
    felis mecenáš20.2.2020 20:08Batman: Zatracení
    Nesnáším zhulenosti, halucinace a snové pasáže (myslim v comicsech). Prosím, vyskytuje se v tom něco podobného?
  • felis
    felis mecenáš26.12.2019 01:36Providence
    Jezismarja a ja bych chtel aby nebyly valky a aby lidi na sebe nebyli zli..... komu se nelibi co koupil, muze dostat love zpatky. Komu to nevadi, knizku si necha. Kdo nechce, nekupuje. Co na tom furt resit? Neplakej na spatnym hrobe, je to ztrata casu!
  • felis
    felis mecenáš23.12.2019 18:02Providence
    Spike: určitě, se znalostí díla je to o třídu jinde.
  • felis
    felis mecenáš15.12.2019 19:02Providence
    baatcha: Mně teda komiksy na počítači nevadí, ale tohle číst v originále je na mně moc, musel jsem se fakt soustředit na ten text a vůbec si to nevychutnám, takže jsem to zabalil. Já do toho půjdu. Pan Klíčník mi psal, že bez vlepeného sešitu bude k dispozici 700 kusů, takže myslím, že to určitě hned nezmizí.
  • felis
    felis mecenáš14.12.2019 08:13Providence
    Mám na dotaz informaci od vydavatele, že bude možno zakoupit i knihy se sešitem jen vloženým, ne vlepeným. Ale až po vánocích. Osobně si počkám...
  • felis
    felis mecenáš11.3.2019 19:50Sněhulení
    Inu, kde si slušní lidé např. z Kolína odříhnou, chachar si odřygne, případně odgyřne. Drsný kraj, drsní lidé...
  • felis
    felis mecenáš8.3.2019 23:45Sněhulení
    No, u nás se tomu říká, že někdo hodil tyčku...
  • felis
    felis mecenáš22.3.2016 13:36Arrow #01 (komiksová verze obálky)
    no, já vám nevím, nebylo by lepší vydat radši další díl Amerického upíra?
  • felis
    felis mecenáš24.12.2014 09:46Ekonomix
    To máš těžko. Pro někoho je bolševikem každý, kdo nemasturbuje nad sebranými spisy M. Rothbarda (čili 99% všech ekonomů). Pro někoho jiného je to zase těžká urážka, za kterou se dává do držky, čili s označováním jiných lidí (které vůbec neznám) za bolševiky bych raději šetřil. Každopádně jedna hvězda tomuto komiksu svědčí spíše o jistém radikalismu autora komentáře, asi jako když Kapis hodnotí Zprávu o 11 září ;). Ta kniha si klade za úkol seznámit čtenáře s ekonomickými dějinami a poskytnout náhled na základní ekonomické teorie a to se jí daří. Goodwin sice ke konci trochu ujíždí, ale sám v těch místech poctivě upozorňuje, že to co píše je kontroverzní a ne každý s tím bude souhlasit. Shodit kvůli tomu celou knihu mi příjde zvláštní.
  • felis
    felis mecenáš3.2.2014 19:29Muriel a andělé - Aukční katalog
    Tak těch šest mega bych dohromady asi nedal, ale jestli se nenajde někdo ochotný koupit to jako celek (což je můj soukromý tip - bohužel), bude se to dražit po jednotlivých stranách. A třeba u strany 66, kde letí létající talíř nad bílou krajinou, je vyvolávací cena 3000 Kč. Originál z Muriel za cenu tří omnibusů, to už jsou jinačí počty...
  • felis
    Const.ex: Nehledej v tom nic osobního, ale podle komentáře bych nečekal víc, jak dvě hvězdy. Proč čtyři?
  • felis
    felis mecenáš25.3.2011 09:05Sláine: Válečníkův úsvit
    Erik: ty trakaře, to se u nás tak říká. Když je venku fakt hrozný počasí, tak zkrátka padají trakaře.
  • felis
    felis mecenáš23.8.2021Prodám
    WITCHBLADE KOMPENDIUM I (2400 Kč).

    Prodám Witchblade Kompendium 1, výborný stav, jednou čtené pak odložené. Cena 2400 Kč + poštovné.
    Osobně možno Brno, Kolín, Kroměříž, jinak pošta / zásilkovna.
    kontakt 495484(zavináč)seznam.cz nebo SZ.
  • felis
    felis mecenáš14.8.2021Prodám
    WITCHBLADE KOMPENDIUM I (2400 Kč).

    Prodám Witchblade Kompendium 1, výborný stav, jednou čtené pak odložené. Cena 2400 Kč + poštovné.
    Osobně možno Brno, Kolín, Kroměříž, jinak pošta / zásilkovna.
    kontakt 495484(zavináč)seznam.cz nebo SZ.
  • felis
    felis mecenáš2.8.2021Prodám
    WITCHBLADE KOMPENDIUM 1 - 2500 Kč.

    Prodám Witchblade Kompendium 1, jednou čtené pak odložené. Cena 2500 Kč + poštovné.
    Osobně možno Brno, Kolín, Kroměříž, jinak pošta / zásilkovna.
    kontakt 495484(zavináč)seznam.cz nebo SZ.
  • felis
    felis mecenáš28.7.2021Prodám
    WITCHBLADE KOMPENDIUM 1

    Prodám Witchblade Kompendium 1, jednou čtené pak odložené. Cena 2700 Kč + poštovné.
    Osobně možno Brno, Kolín, Kroměříž, jinak pošta / zásilkovna.
    kontakt 495484(zavináč)seznam.cz nebo SZ.
  • felis
    felis mecenáš10.7.2021Prodám
    WITCHBLADE KOMPENDIUM 1

    Prodám Witchblade Kompendium 1, jednou čtené pak odložené. Cena 2800 Kč + poštovné.
    Osobně možno Brno, Kolín, Kroměříž, jinak pošta / zásilkovna.
    kontakt 495484(zavináč)seznam.cz nebo SZ.
  • felis
    felis mecenáš9.1.2021Prodám
    Prodám Witchblade Kompendium 1, jednou čtená, jako nová. Cena 3100.
    Osobně Brno, jinak pošta, zásilkovna.
  • felis
    felis mecenáš14.12.2020Prodám
    Prodám Witchblade Kompendium 1, TOP stav, 3200 Kč. Osobní předání možné Brno, Kolín, Kroměříž, jinak pošta. Foto na vyžádání.
  • felis
    felis mecenáš12.11.2020Prodám
    Pomohlo, díky!
  • felis
    felis mecenáš10.11.2020Prodám
    Prodám Witchblade Kompendium 1 za 3 300,
    TOP stav, rozbaleno, osobně možno v Brně.

    Dále v angličtině:
    Bomb Queen: WMD 1 (Image) - 100 Kč
    Red Hood: The Lost Days (IMAGE) - 100 Kč
    The Woods vol. 1 (BOOM! Studios) - 150 Kč
    Superman: Red Son (Titan Books) - 120 Kč
    Beauty 1 (Image) - 100 Kč
    Harrow County: Countless haints - 150 Kč
    Baltimore: The Plague Ships (hardcover) - 200

    Případně nabídněte, určitě se dohodneme.
  • felis
    felis mecenáš22.10.2012Prodám
    Nabízím Ultimátní comicsový komplet č. 2 (X-Men : Nadaní - ještě originál zabalený), rád bych ho vyměnil za čílso 4 (Avengers : Rozpad).

    Díky všem.
  • felis
    felis mecenáš20.10.2021 01:57Povinná četba
    Panove, diky moc. Pomohlo.
    SSP: vetsi barak jsem jednu chvilku zvazoval ale jsem moc liny to resit nakupem novyho, takze prece jen pujdu do digitalu. Ale dik.
    Hezky den.
  • felis
    felis mecenáš17.10.2021 10:30Povinná četba
    Ahoj. Můžete prosím dát tip? Jaký používáte HW a SW na čtení comicsů? Vzhledem k tomu, že doma v podstatě došlo místo, uvažuju o tom, že bych jak u knih tak u comicsů najel více na digitál, ale přiznám se, že su v tomto lama a je pro mně těžké se zorientovat. Mám koupit nějaký tablet, nebo mi bude stačit jen čtečka (chci v podstatě jen nástroj na čtení knih a comicsů, nepotřebuju jiný funkce). Díky moc za radu. A nesmějte se.... Díky.
  • felis
    felis mecenáš24.8.2021 09:00Sběratelský klub
    Hej, díky za tip! Objednal jsem.
  • felis
    felis mecenáš2.1.2021 15:10* Připomínky a návrhy
    Aha, díky!
  • felis
    felis mecenáš2.1.2021 14:22* Připomínky a návrhy
    Zack: Ne, to nemyslím. Mám to i u desktopové verze. Na liště nahoře mám jen sekce comicsy, komentáře, přehledy, forum, bazar a sbírky, ale ve staré verzi tam ještě byla diskuse - tedy přehled nejnovějších příspěvků u diskusí k jednotlivým comicsům, ne forum. Aspoň myslím :-)...
  • felis
    felis mecenáš2.1.2021 09:36* Připomínky a návrhy
    Ahoj. Nova verze vypada paradne, ctu to ted na mobilu a vypada to velmi prehledne a uhledne. Doufam ze ted nebudu za debila a ze si to dobre pamatuju, ale na uvodni strance byly kategorie komentaru ke comicsum a hodnoceni zvlast, coz uz ted nvidim. To mi prislo prakticke. To je schvalne, nebo uz nebude? Kazdopadne super prace a vsichni dekujeme!
  • felis
    felis mecenáš16.11.2020 12:44Pindárna
    Lépe nabořit, nebo nabourat.
  • felis
    felis mecenáš2.2.2019 09:01Pindárna
    Seneke: jj, na stary kolena jsem pocitil potrebu naucit se rusky.
  • felis
    felis mecenáš1.2.2019 17:12Pindárna
    Ajo, moc se omlouvám. Jako bych nic nenapsal. Mám samozřejmě zájem jen o věci z legálních zdrojů, tedy i o ofiko překlady, prostě mi jde o komiksy v ruském jazyce. Ovšem Zdarma. Díky.
  • felis
    felis mecenáš1.2.2019 12:42Pindárna
    Ahoj. Neznáte prosím někdo nějaký zdroj comicsů v ruštině? Teď nemám na mysli eshop, ale nějaké ruské neofiko fanouškovské překlady ke stažení.
    Díky.
  • felis
    felis mecenáš4.10.2018 14:11Pindárna
    Fimi: Jakože tady u nás?
  • felis
    felis mecenáš4.7.2017 22:56Pindárna
    O čem ten kluk youtubuje? Vím, že bych si ho mohl pustit, ale fakt se bojím...
  • felis
    felis mecenáš21.4.2017 08:57* Připomínky a návrhy
    Líbí / nelíbí se mi líbí.
  • felis
    felis mecenáš16.3.2017 00:23Srazy, cony, festivaly
    Volná účast? Nikoho neznám...
  • felis
    felis mecenáš3.3.2017 20:03* Připomínky a návrhy
    :)
  • felis
    felis mecenáš28.1.2017 01:10Pindárna
    No hlavně jde o to, jak to skončí...
  • felis
    felis mecenáš1.3.2016 13:51* Připomínky a návrhy
    Zack: Kdybys tu jednou za dva měsíce (dejme tomu) hodil nějaký stručný report jak si stojí příspěvky, lidi by solili více a častěji. To je vyzkoušený, člověk potřebuje připomenout či popostrčit.
  • felis
    felis mecenáš26.2.2016 10:55* Připomínky a návrhy
    Zacku, není-li to tajemství, kolik se tak už vybralo na provoz comicsdb? A nějaký graf (například četnost příspěvků v čase) by nebyl? Docela by mě to zajímalo...
  • felis
    felis mecenáš11.1.2016 22:09Pindárna
    Jo, ohodnotíš znova a lépe
  • felis
    felis mecenáš7.12.2015 22:22* Připomínky a návrhy
    @Jirin - Možnost editace mají ti, kteří přispějí na provoz databáze.
  • felis
    felis mecenáš21.10.2015 12:28Sběratelský klub
    Lidi sou divní..
  • felis
    felis mecenáš8.9.2015 13:31* Připomínky a návrhy
    A kam s přáteli v Brně na to pivo chodíte?
  • felis
    felis mecenáš3.6.2015 15:03* Připomínky a návrhy
    Jo, nabídnout nám, líným uživatelům, nějaký avatárek, to by bylo hezké.

    Ale jinak mám dotaz/podnět: neuvažovalo se do budoucna o zavedení možnosti posílat si nějaké soukromé zprávy v rámci fóra? Už jsem chtěl jednou či dvakrát někomu něco napsat, ale na mail se mi psát nechce a forum bych zbytečně zasíral.
  • felis
    felis mecenáš27.4.2015 15:12Pindárna
    Flash: Tak ten obsah většinou není fyzicky vázaný na přístroj, v tom problém není. Já jsem tedy byl vždycky v těchhle věcech staromilec a prostě mám rád šustění stránek, když si na tu knihu můžu sáhnout a v posteli se s ní pomilovat. Ale digitálně je to zase o dost praktičtější a je jasný, že to je budoucnost tištěných médií.
  • felis
    felis mecenáš27.4.2015 09:00Pindárna
    Zacku, te definice, kterou jsi použil, se týká dumpingu v mezinárodním obchodě, to je přeci jen něco trochu jiného, nevím, jestli je to úplně přiléhavý na případ UKK. Každopádně strašně zajímavá debata. Dost by mě zajímalo, jak vypuštění UKK zahýbalo s prodeji „normálních“ comicsů od etablovaných vydavatelství, ale to by chtělo data.

    Blackjagu, vypadá to, že jsi dobře zorientovaný. Co se podle tebe stane, až ta předsmrtná křeč skončí? Buďto u nás přestanou být k dostání filmy na fyzických nosičích, a v takovém případě se tím jenom urychlí trend který začal s masivním rozšířením rychlýho internetu (warez+online videotéky), nebo distributoři, kteří přežijí, využijí uprázdněných míst a ceny zase zvednou (za předpokladu, že o filmy na fyzických nosičích bude ještě někdo stát), nebo pojedou jako doteď a spokojí se s nižšími maržemi. Proč by kterákoliv z těch variant měla být špatná? Chybí někomu gramodesky?

    Smutné by bylo, kdyby to poškodilo filmové odvětví jako takové, což ovšem nehrozí. Filmový průmysl jde do sraček z úplně jiných důvodů souvisejících hlavně se změnou způsobu života.
  • felis
    felis mecenáš8.4.2015 00:55* Připomínky a návrhy
    Ahoj. Já taky, není problém, kdyžtak mi napište SZ.
  • felis
    felis mecenáš18.3.2015 09:19Pindárna
    K
  • felis
    felis mecenáš17.3.2015 15:08Pindárna
    Kapis:

    Ad1) "We have invested 5 billion into Ukraine to promote good governance and democracy in past two decades" je přiznáním k financování Majdanu. To je úplně jasný.

    Ad2) Academi je soukromá firma, kterou si může najmout každý (třeba ty na hlídání zahrádky). Ty jsi psal o "poradcích" v uvozovkách, což mi vzbuzovalo dojem vojáků poslaných oficiálně americkou vládou. Tak hlavně že se to vysvětlilo....
  • felis
    felis mecenáš17.3.2015 13:50Pindárna
    Kapis, já normálně na bláboly tohoto typu nereaguju, obzvláště na takovémto fóru, ale z tohoto už fakt nemožu. Většina z toho co jsi napsal je subjektivní dojmologie a o tom se s tebou hádat nebudu. Zaujala mě ale dvě „fakta“ o kterých píšeš.

    1) Můžeš mi prosímtě objasnit, který americký představitel řekl, že do majdanu narvali 5 mld USD? Máš vůbec představu co to je za částku? Pokud vím já, jednalo se o rozvojovou pomoc Ukrajině za celých posledních 20 let, spousta z těch peněz mimochodem souvisela s odsunem a likvidací zbytků ukrajinského jaderného arsenálu (za což bylo Ukrajině slíbeno zachování územní integrity mj. ze strany Ruska). Zajisté si dohledáš jakým způsobem a na jaké projekty je rozvojová pomoc poskytována (například pouze se souhlasem místní vlády). Takže prosím, kteří američtí předastavitelé přiznávají, že Majdan byl financován částkou 5 mld dolarů?

    2) Můžeš prosímtě napsat, odkud čerpáš info o stovkách amerických poradců?

    Jestli mi hodláš poslat odkaz na hlas ruska či podobnou chujovinu, tak se ani nemusíš namáhat… Zajímají mě fakt jenom fakta.

    Dík.

    Jinak se všem omlouvám, já tady nechci rozpoutávat žádný flame a jen co se dozvím co potřebuju, už se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat, od těchhle debat jsou přecijen jiná fóra, ale kua nedalo mi to...
  • felis
    felis mecenáš26.2.2015 13:12Pindárna
    Taky se říká, že sušenej dýl vydrží...
  • felis
    felis mecenáš6.2.2015 18:41Pindárna
    To je krása. Ještě že to u nás nevychází...
  • felis
    felis mecenáš19.1.2015 21:20Pindárna
    A černochy. Na černochy nezapomínat.
  • felis
    felis mecenáš14.8.2014 12:33Sběratelský klub
    Kapis: Přímo v budově Evropského parlamentu v Bruselu je takový malý propagační centrum, kde všechny tyhle věci mají, většinou i ve všech jazycích států EU. Je to docela z ruky, ale kdybys měl cestu.... Jinak mě ještě napadá zastoupení EK v Praze, nebo evropská informační střediska, kterých je u nás asi 20, ale tam si nejsu jistý....
  • felis
    felis mecenáš9.4.2014 11:02* Připomínky a návrhy
    Souhlas s J.C a ostatními. Oddělování různých vydání, která jsou ovšem obsahově a podobou totožná (o dotiscích už vůbec nemluvě) mi taky příjde zbatečné, tříští to komentáře a hodnocení. Taky bych řešil poznámkami.
  • felis
    felis mecenáš6.4.2014 22:25* Připomínky a návrhy
    Pane Kople, omlouvat se nemusíte. Nejste-li sám autorem, myslím, že s tím nikdo nebude mít problém. Určitě hodnoťte jak uznáte za vhodné a nemusíte se cítit nepohodlně, synovi zajisté neškodíte. Je super potkat komiksového fandu Vašeho věku.
  • felis
    felis mecenáš3.2.2014 08:57* Připomínky a návrhy
    Vždycky jsem bádal, jaký je mezi "chci" a "sháním" rozdíl, teď už je mi to konečně jasný. Kategorii "mám" rozhodně nerušit, je to zajímavé a člověk vidí jako co "frčí" a přesně jak píše Kapis, dá se z teho odvodit třeba raritnost některých kousků.
  • felis
    felis mecenáš20.1.2014 09:03Sběratelský klub
    Invape: Dost dobrý. Poslouchej, já se vždycky chtěl zeptat, kolik tak zhruba toho stíháš doopravdy přečíst? Den má pořád jenom 24 hodin..
  • felis
    felis mecenáš15.1.2014 12:28Pindárna
    No, já to třídím podle sérií, pak podle edic (MDEK) a pak třeba podle vydavatelství (Marvel k Marvelu apod.) České pak mám odděleně, co se mi nevleze do žádné ze škatulek, to si pak dávám k sobě žánrově. Jak to vypadá barevně, to vůbec neřeším.
  • felis
    felis mecenáš14.1.2014 09:12Pindárna
    Vzals mi to z pusy. Jestli je ten seznam komplet, tak dost ušetřím, protože tam není vůbec nic, co by mě zajímalo. Kdyby těch 100 nábojů a transmetropolitan už nebylo tak daleko, člověk by si to možná dokoupil v originále (i když v případě toho Transmetropolitanu teda nevím, jestli bych to dal), ale takto je mi blbé, jednu knihu si kupovat anglicky když mám zbytek komplet česky. Kua toto mě nasralo...
  • felis
    felis mecenáš13.1.2014 21:19Pindárna
    Fotku! Fotku!....
  • felis
    felis mecenáš23.8.2013 08:51Pindárna
    Dík moc. Ty věci od Bonelliho znám a zrovna Nathanu Neverovi jsem nikdy na chuť nepřišel, přišlo mi to hrozně chaoticky nakreslené. Navíc to vycházelo u nás. Měl jsem na mysli něco, co u nás nevyšlo a s čím má někdo nějakou přímou zkušenost. Co vyšlo v ČR, to znám a objednávat si něco z Itálie jenom tak naslepo se mi moc nechce. Holt, člověk je rozmazlenej..
  • felis
    felis mecenáš21.8.2013 13:44Pindárna
    Fry: Ty máš svoje webovky?
  • felis
    felis mecenáš21.8.2013 10:32Pindárna
    Zdravím.

    Mohl by mi tady někdo kdo se vyzná, doporučit nějaké italské comicsy ? (jakože ne to co vyšlo česky, ale originály). Ideálně horory, fantasy, sci-fi, nebo nějaké stripy, každopádně nechci moc různé konverzační, složité, existenciální záležitosti. Díky moc.
  • felis
    felis mecenáš14.8.2013 11:00Filmový a hudební klub
    No, tak s tou srajdou jsem se možná unáhlil, je to prostě jenom dost špatný film. Takhle jednoduchý to asi není, ale co je v životě jednoduchý, že.. Je jasný, že každý vnímá béčkový film trochu jinak. Pro mě jsou tam rozhodující ty ambice, které produkce vkládá do filmu. Hóch spektákly ze kterých se vyklube hrozná ptákovina (viz ta LV) mě prostě většinou moc nebaví, mívám z toho takový divný pocit a beru je prostě jako špartný filmy, béčko chápu jako něco trochu jiného. Snad to dává nějakej smysl..
  • felis
    felis mecenáš13.8.2013 23:27Filmový a hudební klub
    Zack: Všichni máme guilty pleasures. Já takhle občas příjdu domů, přesvědčím se, že manželka spí a pak si pustím Čundcountry šou Ivana Mládka. Kdyby mě u toho někdo nachytal, předstírám, že jsem namol opilý (což občas jsem)..
  • felis
    felis mecenáš13.8.2013 16:59Filmový a hudební klub
    Liga výjimečných je akorát sračka se špatnými triky, hromadou nelogičností a stupidní konverzačkou. Osobně se považuju za brakového fanouška, ale LV bych za béčko neoznačil. LV má ambice sahající do nebes, hraje si na popkornový spektákl století a vůbec o sobě nepochybuje. Opravdový béčko o sobě ví, že je béčko a zná svoje místo. Maniac Nurses Find Ecstasy, to je béčko. Liga výjimečných je akorát špatný film.
  • felis
    felis mecenáš1.7.2013 10:04Pindárna
    já objednávám z bookdepository.com
  • felis
    felis mecenáš28.12.2012 13:25* Připomínky a návrhy
    Nějak se mi k tomu předchozímu nepovedlo vložit obrázek, je to tady

    http://tinypic.com/r/105nzaw/6
  • felis
    felis mecenáš28.12.2012 13:24* Připomínky a návrhy
    Svět komiksů

    Vydal: North Video,s.r.o.
    Rok a měsíc vydání: prosinec 2012
    ISSN: 1805-5079




    Je to sračka, která vychází na podporu prodeje snímků, které distribuuje společnost North Video. Nejsem si jistý, jestli by to sem mělo patřit, nebo ne.
    Jde o první číslo, noviny by měly vycházet každý měsíc a přinášet i nějaké autorské comicsy.

  • felis
    felis mecenáš21.9.2012 16:27Pindárna
    Invape: No, tak psal jsem to dost zjednodušeně, nechtíc to tu zasírat nudným povídáním. S tím clem je to tak, že větší část z vybrané částky je příjmem EU, menší část pak příjmem státu, ve kterém bylo zboží procleno. Jinak jasně že existují evropské předpisy o DPH, stanoví určitou minimální míru harmonizace, nebo spíše koordinace systémů daně (ne její výše) proto, aby odlišné uplatňování DPH v jednotlivých státech netvořilo bariéru vnitřního trhu EU. To ale nic nemění na faktu, že výši DPH stanoví naši zákonodárci, nikoliv EU a stěžovat si je třeba u Kalouska a ne v Bruselu.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 921 (cca 289075 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0