V případě zájmu o komiksy ze sekce ,,Nabízím'' pište na e-mailovou adresu v biu.
  • mearez
    Je to takový úchylný. Prostě taková superhrdinská hovadinka, ale mě to baví. Kresba je v pohodě. Příběhy pokud si zvyknete na úroveň scénáře jako v sedmdesátkách, tak taky ujdou. Co mi vadí je, že Crew odmítá vydávat vedlejší eventy, který se s tímto dost proplétají. Což je trochu divný vzhledem k vytrvalosti, se kterou vydávají tyto Avengers. Dost mě tedy děsí, že Crew nevydá Aaronovy Avengers Forever, a tato série tak nebude mít konec. U Heroes Reborn to zas až tak nevadilo, ale když vyšla Válka říší, proč nevychází zbylé eventy?
  • mearez
    Nemám rád MIllarovo circle jerk, který v našich končinách probíhá. Nemesis i Kickass jsou celkem mid kousky a Red Son byl stejně úplně původně Morrisonovo nápad. Ale musím říct, že Millar fakt válí, když dojde na Marvel. Mám hodně rád Civil War (no thanks to české vydání) a Ultimates, hlavně tedy první díl, je moje absolutní srdcovka a asi nejoblíbenější Avengers komiks.
    Komiks trpí dost tím, že Millar asi moc neví o tom, co jednotlivé postavy reprezentují v hlavní kontinuitě, úplně stejně jako v Civil War jsou trošku mimo svoje přirozené chování. Ale tady to nevadí. Když přistoupíte na Millarovo hru, že jsou všichni na týhle zemi takový debílci, tak je to fakt zábavnej komiks. A ono to nevadí. Avengers od Leeho byl tým lidí, kteří se nemusejí, ale překousnou to v zájmu bezpečnosti světa a státu. Tady je to jen umocněné.
    Druhá kniha konečně ukáže, s čím mají Ultimates co dočinění, a musím říct, že se jedná o dost zajímavé pojetí a kombinaci záporáků z hlavní kontinuity. Minisérie kulminuje v epický bitvě, kterou fakt žeru, protože je plná skvělých momentů, všichni mají dostatek prostoru a kresba tomu dodává šmrnc a epičnost.
    Ultimates 2 lehce klesají na kvalitě. A z počátku se fakt jedná o hodně zajímavý nápad, tedy jak by svět reagoval na americké superhrdiny. V komiksu je spousta skvělých nápadů jako tým Evropské unie, čínští superpadouši a nebo spousta zajímavých alternativných verzí padouchů jako je Crimson Dynamo. Ovšem záporáci nemají podle mě dostatečný pay off. To ale neplatí s hrdiny, protože v druhé sérii jich je více, celé to spěje k epičtější bitvě na konci a konečně nám i ukázali jiné hrdiny z Ultimate universe. Zamrzí fakt, že záporáci mají buď málo prostoru a nebo jsou komičtí.
    Každopádně pokud máte rádi takovéto ,,co by kdyby superhrdinové ale tentokrát opravdu realisticky'', pak můžu jen doporučit obě série. Pro čtenáře, kteří ale mají radši v superhrdinech to fantasy a sci-fi tento komiks ale asi není.
  • mearez
    mearez14.7.2023 14:08Immortal Hulk #03: Hulk v pekle
    Je to takové… komplikované. Osobně si moc neužívám takové ty filosofické texty v komiksech, beru to jako výplň. No a toho tu byly 3 sešity. Takže už to bylo trošku otravný, protože autor kázal ve stylu popisových okýnek v retro komiksech.
    Příběh je ale docela solidní, užívám si všechno to rozehrávání (sice jsme u čísla 15, ale série má 50 sešitů), takže se i ve třetím booku celkem ještě jede set up toho, co vlastně ne zač tenhle Hulk, ale zas na druhou stranu jeden arc se uzavře. Ewing si stále hraje s dost zajímavýma a často i opomíjenýma postavama z Marvelu, to mě baví hodně. Co mě baví míň je, že je tu fakt hodně aktérů a stále se další přidávají. Občas je taky dost nevýhodný, že úplně nerozumím o čem postavy mluví. No rozhodně to není komiks na vypnutí a zábavu.
    Kresba je fakt divná, ale i guess vystihuje celej ten horor co se v něm děje.
    Hulk je tady dost badass.
  • mearez
    mearez29.10.2022 11:21Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Nejslabší z Ennisovo Punisherů. Málo Franka, nechápu moc návrat O'Briennový, respetive chápu, ale ta postava mi prostě moc nesedla. Záporák mi také přišel málo prokreslený, bohužel nestačí jedna pasáž, kde popisují postavy jeho nejhorší zločin, který provedl v Afghánistánu. Chápu, že Ennis tyhle příběhy píše rád, ale na to, jak se mi líbil Svět sovětů, tak tohle mi prostě nesedlo, už jen prot, že ve Světě sovětů byla zajímavá vedlejší postava co chtěla odplatu, zajímavější záporák, motivace a nemrzelo mě, že nemám moc Franka. Tady mě to všechno štvalo a tak máme průměrný válečný komiks, kde je náhodou postava co se podobá Punisherovi.
  • mearez
    mearez27.8.2022 17:58Nejtemnější noc
    Tento event sem si chtěl pořídit už nějákou dobu, ovšem když sem slyšel o vydání v češtině, tak jsem si ještě počkal. Komiks mě rozhodně nezklamal. Nejedná se o úplný matserpiece, dalo by se dokonce říct, že komiks trpí neduhy současných eventů, ale všechno tak něják klapalo a až ke konci jsem se cítil jako kdyby byly některé části přitažené za vlasy. Zkrátka první polovina byla svělá, druhá už jen dobrá. Kresba typickej Reis.
    Btw tento komiks je další důkaz toho, že by se zas BBart měl pokusit od vydávání Johnsova Green Lanterna. Je to klasika superhrdinského komiksu a zoufale na našm trhu chybí.
  • mearez
    mearez4.2.2022 12:33Batman: Bílý rytíř
    Tak Bílý rytíř svému jménu nedostál. Nápad je zajímavý, strašně mě navnadila premisa toho, že Batman je vlastně taky psychouš a tak jsem si říkal, když se jedná o Black Label, tak by to třeba mohlo mít i zajímavý příběh, který se odpoutá od statu quo. Ne. Na konci to stejně sklouzne k návratu do starých kolejí a člověk si říká, proč z toho normálně neudělali arc v ongoing sérii. A Joker? Pořád na konci ta samá postava. Paradoxně si vývojem prošla jen Harley. Batman je stejně navzdory tomu, jak je na začátku představenej, nakonci zas ten jedninej boháč v Gothamu, kterýmu záleží na spravedlnosti, takže se ve finále nic nezměnilo.
    Do toho všeho autor míchá strašně moc různých nápadů, který jsou často i strašně podivný. Celá linka s Backportem je zametená pod koberec, jen asi autor potřeboval záminku proč udělat z Batgirl policistu a mít ve sboru bambilion Batmobilů. Takže co se na začátku zdálo jako zajímavá, ač lehce očividná paralela k současnému stavu západní společnosti se zvrhlo jen v plot device.
    Další věc, co mi celkem vadila, bylo jak autor strašně překombinoval celej svět Bílého rytíře. Tolik Batmobilů najedou jsem snad nikdy neviděl, jedná se o ještě horší úlet než na konci Temný rytíř povstal, celá zápletka okolo GPJ je strašně divná, ačkoliv znova, nápad skvělej. V kombinaci se strašným množstvím záporáku je to fakt hrozně přeplácanej komiks. Na to jak všichni píšou, že je to nejlepší komiks s Batmane za dlouhou dobu, se příběh vyřeší dost jednoduše a neoriginálně. Kresba mě taky moc netáhla, ale je rozhodně kladem tohohle komiksu.
  • mearez
    Asi to nejkvalitnější, co u nás s Wonder Woman vychází. Rebirth šel do kytek někdy po čtvrté knize (ne, nebudu kupovat špatný booky, abych se dostal k těm lepším), takže tohle je celkem zajímavý zpestření a zároveň lehčí anomálie mezi řadami z New 52, které dle mého názoru zvětšiny nebyly moc zajímavý/kvalitní.
  • mearez
    mearez25.1.2022 23:54Válka říší
    Při čtení eventu jsem si prostě nemohl pomoct, ale celou dobu jsem přemýšlel, jak byly eventy během 2000s mnohem lepší a propracovanější. Chaotická nuda, chtělo by to aspoň víc tie-inů.
  • mearez
    Mega City One je jak skvěle napsaný (kdy občané tvoří jak tomu tak u Dredda bývá vlastní postavu v podobě města jako nevyzpytatelného živlu), tak skvěle nakreslený, kdy kresba uspokojí jak čtenáře, který hledá šílený sci-fi feeling tak toho, který si jen chce užít klaustrofobii Mega City One.
  • mearez
    Příjemné překvapení. V roce 2020 (?) kdy jsem viděl trailer na film od Jamese Gunna jsem si řekl, že se do Suicide Squad ponořim víc, protože jsem si uvědomil, že celá premisa mi dost sedne a asi tedy jenom případné horší provedení mi kazí dojem z této série,(jako třeba ve filmu z roku 2016 nebo v New 52 sérii). No a tak jsem si přečetl dvě série Suicide Squad a k mému překvapení, jak původní série Suicide Squad od Ostrandera tak aktuální z Rebirthu jsou velice kvalitní superhrdinské špionážní příběhy. Ačkoliv Ostrander s postavama pracuje líp a obecně zápletky jsou mnohem šílenější a zajímavější, Rebirth Suicide Squad je taky dost dobře napsaný komiks, dle mého ale kvalita šla lehce dolů někdy po čtvrté knize, kde už mě tým tolik nezajímal. Ale crossover Justice League vs. Suicide Squad je v podstatě vrchol této inkarnace, protože zvládá ukočírovat pořádný množství postav a zároveň prezentuje relativně osvěžující nápad v rámci historie oddílu. Rozhodně stojí za přečtení, už jen proto, že je to jediný dobrý komiks s Harley v Čechách.
  • mearez
    Zde na databázi lze najít můj suverénně nejdelší comment a největší rant u první knihy Avengers od Aarona. Série mě tehdy jako poctivého gatekeepera a fanatického fanouška Marvelu dosti zklamala, dokonce tolik, že jsem na chvíli popřemýšlel nad tím, jestli mě opravdu ještě superhrdinové baví. Pár let uplynulo, a ačkoliv jsem se stále ještě nedostal k tomu být ten pověstný vyspělý čtenář co poctivě konzumuje noir komiksy, z DCčka ho baví jen Batman a Lobo a Marvel existuje jen pro děti, tak bych řekl, že jsem byl schopný si za těch pár let utřídit v hlavě, co teda chci od komiksu od Marvelu. A co od něj chci? Bavit se, zažít superhrdiny, dyť superhrdinové jsou prostě pláštěnky, to je dělaný na šílený nápady, který jsou prostě absolutní wtf. K Avengers od Aarona jsem přistupoval špatně. Aaron chce vytvořit zábavnej, šílenej příběh plnej naprosto wtf nápadů a víte vy co? Mě to baví, já si to užívám. Nikde není psáno, že Avengers mají být vážný titul kde jde o konec světa a o rozepře mezi hrdiny, psychologický sondy do duše hrdinů a jít až na hranu jako třeba Heroes in Crisis (o kterých z nějákýho důvodu znalci z Crwe říkaj, že je dobrej titul). Proč by to nemohlo být vesmírný dobrodružství, který je ale nesmyslně zábavný jako psal před čtvrtstoletím Busiek v Avengers Forever? Claremont v X-menech? Ta série je hrozná sranda dle mého skromného názoru, a beru zpět svůj hejt z roku 2019. Aaron prostě buduje celosvětovou síť superhrdinů, buduje mytologii spojenou s tim světem, kterej mají Avengers bránit, kterej odporuje v logice od podsvětí po špičku Avengers tower, takže mě zajímá, co bude s Iron Manem, kdo bude Starbrand a upřímně, prehistorický Avengers jsou fakt šíleně dementní nápad, že prostě chci víc. Ano, zastávám názor, že Marvel byl na vrcholu mezi lety 2000 a 2010, ale tak když už tady vychází takhle šíleně podivná série, proč si to neužít se všema těma dinosaurama, mimozemšťanama, mrtvejma dušema a autama ve vesmíru? Proč si prostě nesednout a nepřistoupit na Aaronovo hru, kde si hraje se všim, co Marvel má a dělá absolutní podivnosti?
    Jo, ten porod byl fakt divnej. S tim souhlasim, ale v komiksech se děly horší věci, se kterejma jsou lidi v pohodě.
    Tři hvězdy, celkem mě to baví, jedinej Marvel ognoing u nás, kterej se dá číst, zbytek celkem cringe.
  • mearez
    mearez29.8.2021 00:44Deadpool: Klasické příběhy
    Hodnotím jen komiksové příběhy, ne extra materiál na konci. Je to celkem slušnej komiks, když pominu pár detailů jako je třeba fakt, že v edici, v který by si člověk představoval kvalitativně materiál na úrovni eventů a zásadních příběhů, který utváří univerzum, nám byl naservírovanej další Deadpool. Nebo to, že se v originále jedná o první knihu série kompletních Deadpoolových dobrodružství, takže Crew rovnou mohla vydat celou sérii a necpát to do Legend. Ale jinak příběhy jsou fajn, klasické komiksy z 90s, velký bouchačky, nahláškovaný až po okraj a nasvalených jedinců taky neni nouze. Na co bych ale chtěl rád poukázat je překlad. Zase si někdo v Crwi řekl, že je dobrý nápad vkládat Deadpoolovi do úst český narážky. To prosím ne. Je mi jasný, že se překladatel musí cejtit jako naprostej génius když Deadpoolovi střelí do huby vtip o Ordinaci v růžové zahradě, ale mě je relativně u prdele, že to nějákýmu boomerovi přijde vtipný. Čtu americkej komiks, definici US kultury, tak bych chtěl komiks, kde jsou narážky pro americkýho čtenáře, ne derivaci dobrýho vtipu po česku. Takováhle hovadina fakt dokáže vytrhnout z příběhu jako třeba nějáká hrubka, takže doufám, že se to zas na nějákou dobu vytratí. Chci mít komiks přeloženej, nechci aby byl podle představ překladatele, ale podle představ tvůrců originálního komiksu. Ale jinak přečtěte si to, konečně něco, co nezapadá do novýho Marvelu a je relativně stand alone. Škoda jen, že legendy vycházejí dvakrát za rok.
  • mearez
    Trend stoupající kvality i v rámci tý pátý hvězdičky zdejšího hodnocení je stále stejný. Všeho je víc. Všechno je lepší.
  • mearez
    mearez12.11.2020 16:03Živí mrtví #02: Míle a míle
    Živí mrtví jsou i v druhé knize neskutečné žraso. Všeho je víc. Nebezpečí, postav, zápletek, napětí. Opravdu se mi dlouho nestalo, že by mě komiks takhle zatáhl do děje. Velice kvalitní počtení. Změna kreslíře vůbec nevadila, řekl bych dokonce se vší úctou k Moorovi, že Adlard sedí Walking Dead trošku víc. Za mě jednoznačně 5*.
  • mearez
    Tohle se mi maximálně líbilo. Dredd je skvělá postava, krátké zápletky fungují skvěle a člověk si v rámci týhle mega-knihy zvykne na trošku uspěchaný spád příběhů. Kresba je taky lehce stravitelná a jednoznačně i přes fakt, že se jedná o retro, je tohle neskutečně kvalitní i dneska. Jen člověk prostě musí překousnout fakt, že se v některých případech v podstatě užívá policejní brutalitu XD. Za mě 5*.
  • mearez
    Druhá kniha dvanáctýho Doctora je lepší. Více mě bavily zápletky, na kresbu jsem si jakž takž zvyknul, a celkově tenhle díl byl stravitelnější. Stále horší než desátý Doctor, ale už to funguje lépe. Škoda, že tuhle sérii Crew utnula. Za mě 3*.
  • mearez
    Tahle kniha mě teda vůbec nebavila. Než jsem si zvykl na kresbu, chvíli to trvalo a ani příběhy mě moc nechytly. Po komiksu jsem upřímně sáhnul jen protože Capaldiho Doctor je moje nejoblíbenější část celého sériálu. Ano, komiks funguje jako kvalitní doplnění seriálové verze, ale nic víc to není. Za mě 2*.
  • mearez
    mearez12.11.2020 15:54Doctor Strange #06: Bůh magie
    Jeden z nejlepších komiksů současného mainstreamu. Nejen, že se český čtenář setká s Catesem poprvé, ale na vlastní oči si prožije úplně ukázkový superhrdinský komiks. Stange se nachází v dost zajímavě podané situaci, děj není plný zvratů ovšem každá stránka je zajímavější a zajímavější, a dokonce se staví i jeden starý známý. Kresba je taky strašně pěknej mainstream. Tohle je prostě kvalitativně restart Doctora Strange. pokud se vám nelíbila předchozí kniha, tahle je skvělá a stojí za to dát Doctoru Strangeovi druhou šanci. Za mě 5*.
  • mearez
    mearez28.9.2020 12:14Doctor Strange #04: Mr. Misery
    Konec Aaronova runu. Ale nezoufejme, po Tajný říši přijde další kvalitní éra Doctora Strange. Ale zpět k Aaronovi. Jeho Strange byl fakt dobrý, místy jsem prominul takový ty typický neduhy superhero komiksů. Ovšem nemůžu si pomoct, ale zakončení příběhu Mistera Miseryho je hrozně uspěchaný. Tohle ale možná pramení z toho, že jsem zvyklý číst na konci sérií obrovský spektakulární bitvy a eventy, takže klobouk dolů že Aaron dokázal důstojně ukočírovat konec svého působení na této sérii. Kniha ale je roztříštěná do několika příběhových bloků, takže jestli čekáte jeden souvislý příběh, od tohohle komiksu ruce pryč. Poslední Aaronovo sešit, kde už nebyl Misery, jsem si celkem užil a i Annual byl celkem solidní, takže se sice jedná o výplňovku, ale ničemu neuškodí. Musím říct, že jsem se celkem bavil při čtení tohohle komiksu. A už se jen těšim na pokračování. Kresba byla mimo Bachala průměrná, ale Bachalovu kresbu jsem si fakt užil (jako obvykle). Za mě 4*.
  • mearez
    Tenhle díl se mi líbil. Co říct, prostě pokračování Whedonovo runu. Čekejte podobný výstřední nápady. Mě se to hodně líbilo, za mě 4*.
  • mearez
    Tady mám menší dilema. Rozhodně budu hodnotit výše, než zbytek databáze, protože se mi komiks celkem líbil. Ovšem rozumim rozhořčení, které tento díl v některých lidech budí. Víc než kvalitu komiksu, kterej prezentuje celkem kvalitní nápady (i když moc nechápu, proč Slott udělal z umělý inteligence další X-meny když v Marvelu už existujou... no X-meni, který celou problematiku diskriminace ve společnosti zládaj líp), ale humor, na kterym komiks stojí, je bohužel jen pro určitou skupinu lidí. Nejvíc wtf mi ale přišlo, že Marvel udělal ze stěžejní série v podstatě Deadpoola pro děti a boomer-friendly vztahovku. Zlatej Bendisovo Iron Man. Ale i přes všechno tohle mě komiks bavil. Nenudil jsem se a to je hlavní a od Iron Mana jsem dostal přesně to, co jsem chtěl, tedy hodně obleků a vychytávek a nenáročnou akci. Ale Slott by dle mého měl ubrat na humoru a tento post nechat sériím jako je Deadpool. Pokračovat budu. Za mě lepší 3*.
  • mearez
    mearez14.9.2020 22:41Avengers #03: Válka upírů
    Avengers jako celku je tu v podstatě hrozně málo, protože Aaron si rozjíždí několik komplikovanějších linek jako je jedna s Ghost Riderem, Rudou vdovou nebo s upíry, a Avengers se vždycky jen dostaví na rubanici. Blade mě velice bavil a celkové rozuzlení, ač předvídatelné, nebylo zas tak špatné. Rozhodně doposud nejlepší kniha tohohle runu. Komiks mě bavil, což jsem upřímně tolik nečekal a těšim se pro změnu na další díl. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez13.9.2020 17:34Banda #02: Nakládačka
    Velice svěží čtení. Tahle dekonstrukce superhrdinů se mi v celku líbí víc, než Watchmen. Je to strašná sranda a hlavně celkem kvalitně vymyšlený. Místama jsou ale nějáký nápady fakt přepálený. Další díl bych bral všema deseti. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez10.9.2020 20:28Wolverine: Zrození
    Tomuto komiksu jsem se strašně dlouho vyhýbal. Obecně se tolik nevyžívám v komiksech, které jsou mimo kontinuitu Marvelu, respektive se s nimi často nesetkávám. O Zrození jsem věděl dlouho, ale bál jsem se, že mě nebude bavit, protože mě moc nelákalo zasazení v 19. století. Dělal jsem chybu. A kdo nad tímhle komiksem váhá, tak dělá chybu taky. Ano, Wolverine funguje bez mutantů, kostýmů a mimozemšťanů. Strašně se mi líbí, jak Logan téměř vůbec v celé knize nepoužívá drápy. Strašně se mi líbí, jak kniha pracuje s charaktery. Strašně se mi líbí, jak se autoři krásně, ladně a kreativně odpoutali od širšího světa. Strašně se mi líbí spousta jinejch věcí, ale to si prostě přečtěte, komiks je to fakticky skvělej. Za mě 5*.
  • mearez
    mearez7.9.2020 22:23Vetřelci Omnibus 5
    Tahle sbírka se legendama jen hemží. Neřeknu nic novýho jen bych chtěl vyzdvihnout Corbenovo příběh, který byl jak po kresební (Corbenovi poslední dobou fakt přicházim na chuť) tak scénářový stránce skvělej. Byrneovo kraťas je taky zajímavej a za přečtení stojí. Zbytek? To už tak dobrý neni. Znovu jsem dostal další dávku zlých společností, znovu jsem dostal kraťasy, který jsou o ničem. Ne celej zbytek knihy je takhle špatnej, dokonce se tu a tam vyskytne pár dobrejch nápadů, jako třeba příběhy s mimozemsťanama, který se potkaj s vetřelci nebo archeolog prodělávájící halucinace. Ale hovadin je tu taky dostatek, ne že ne. Nejhorší z celé knihy, a na to by se každy měl připravit, je příběh, na kterém dělalo asi 20 kreslířů a kterej je i příběhově špatnej. Pokud ale, jako já, máte rádi tuhle frančízu, je tenhle omnibus další spestření a oddechovka ze světa vetřelců. Za mě 3*.
  • mearez
    mearez2.9.2020 19:48Avengers #02: Světové turné
    První díl mě znechutil a zklamal. Neplánoval jsem si koupit další díl. Ale přesto jsem si ho z nějákého důvodu koupil. A musím říct, že Aaron mě v tomto díle získal, sežral jsem mu to všechno s navijákem. Uznávám, tenhle díl byl strašně ukecanej, tak musím říct, že i přes to se mi strašně líbilo (a budou následovat menší spoilery), jak v podstatě Black Panther vytvořil znovu tu velkolepou síť Avengers, kterou tato organizace bývala před několika dekádami. Ano, Avengerů je jen sedm, ale v záloze je tolik skvělých a zajímavých postav, že se prostě těšim, co se z toho vyklube. Squadron Supreme mě zatim asi z toho všeho rajcuje nejvíc. Ale jinka chápu rozhorčení, který zde panuje, protože kdybych nebyl cílovka, tak bych z toho taky moc unešenej nebyl. Ovšem za mě 3*, budu pokračovat.
  • mearez
    Asi je to tím, že jsem třetí knihu četl před více jak rokem, ale tenhle díl na mě působil jen jako zmatek, Wonder Woman je odstavena na vedlejší kolej a příběh v podstatě skoro nedává smysl (jako wtf, sešit s aukcí byl naprostá dementní záležitost, celej působil jako něco pro děti). Tenhle díl byl neskutečná slabota a to i kresebně, protože střídání kreslířů je extrémně otravnej fenomén. Neskutečně zklamání, jen Suchánkovo skvělá obálka stojí za to. Za mě 2*.
  • mearez
    mearez17.8.2020 10:18Punisher MAX #03: Frank
    Nebudu lhát, tohle byla fakt nálož. Punisherovo character studies jsou vždycky strašně zajímavý, ale tohle bylo fakt něco. Aaron se fakt předvedl a udělal z Punishera pořádně narušenýho člověka. Ne že by to byl nějákej originální koncept, ale Aaron úplně boří jakýkoliv zdání toho, že Frank kdy byl normální člověk. A to se mi strašně líbí. Nemůžu jinak. Za mě 5*.
  • mearez
    Ok tak tohle jsem nečekal. Mnohem horší než předchozí díl. Mnohem míň energie a zábavy, mnohem víc nudnejch dialogů a naprosto nepotřebných flashbacků. Kniha je buď o sešit dva delší, nebo by se autor měl distancovat od komplexních dialogů. Jinak ale akce je slušná a bavil mě i záporák, kterej teda byl celkem nezajímavej a v podstatě bez motivace, ale aspoň se mi ho komiks nesnažil prodat jako dalšího Dooma. Postavy a svět mě taky fakt bavili.
    Je to škoda, už jsem si myslel, že se mi fakt bude konečně něco od Image líbit tak abych v tom pokračoval. Koupi dalšího dílu dlouze promyslím. Za mě 3*.
  • mearez
    mearez5.8.2020 09:45Punisher MAX #02: Bullseye
    Protože se považuju za diehard fanouška Ennisovo runu, tak se mi hrozně těžko tohle přiznává, ale Aaron dokázal v jedný knize vytvořit naprostej masterpiece, kterýmu nic od Ennise nesahá ani po paty. Z Bullseye běhá mráz po zádech, Punisher je tady úplně bravurně vykreslenej, Kingpin je tu jen v supporting roli, ne že by to něják vadilo, podle mě bylo dobře, že se zase stal vedlejší postavou. Nechci dělat unáhlený závěry, ale tohle je zatim asi vrchol Punishera. Za mě 5*.
  • mearez
    mearez1.8.2020 13:28Punisher MAX #01: Kingpin
    Kvalitní Punisher, ovšem na můj v kus ho tam bylo málo. Fiskův charakter tam je ale vykreslen velice znamenitě, a i když Aaron neni Ennis, tak tuhle knihu považuju za kvalitní začátek novýho runu. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez21.7.2020 22:22Astonishing X-Men #02: Boj
    Zaznamenal jsem tedy lehčí úpadek kvality. Jak už bylo pode mnou řečeno, druhá kniha je drsnější, ale pořádně jsem zápletce propadnul až po pár sešitech, ze začátku mi hlavní zápletka přišla hloupá. Kresba jako u předchozí knihy je krásná. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez21.7.2020 13:26Astonishing X-Men #01: Nadaní
    Ok, takže tentokrát hodnotím vydání od Crwe. Byl jsem fakt překvapenej, protože se mi to na podruhý líbilo mnohem víc, než poprvý. Vydařenej a zajímavej příběh, kresba se mi tentokrát fakt líbila a pořádně sem si jí vychutnal. Jediný, co na komiksu fakt vadí je fakt, že se komiks neobešel bez oživení určitý postavy, to fakt nenávidim. Ovšem přes to jsem se přenes a tomuhle komiksu se nedá nic vytknout. Na druhej pokus lepší. Za mě 5*.
  • mearez
    Rozhodně se jedná o lepšího Batmana z toho co jsem četl. Nemám načtenej Morrisonovo run, takže pro mě se jedná o klasické detektivní příběhy, které jsou vesměs zapomenutelné. Ale nelituju koupě, přecejenom to bylo ve slevě a kresbu jsem si fakt užil, ať už Quitelyho nebo Tana. A rozhodně to v kontextu celýho runu dává větší smysl, mě to ale prostě minulo. Za mě 3*.
  • mearez
    mearez16.7.2020 22:31Počítání mrtvých
    Kvalitní srandička. Tak bych popsal tenhle komiks. Jakožto fanoušek krásných akčňáren bez logiky jsem si užil tuhle velkou přestřelku naplno. Kritice nemůžu odepřít úplnou absenci jakýkoliv logiky a je mi jasný, že lidi, kterým se Bisley nelíbí, budou jen krouti hlavou nad naprosto náhodnýma debilitama, který se v panelech objevujou snad každou stránku. Jenže mě se to líbilo. Kresba od Bisleyho se mi moc nelíbí, ale tady jsem překvapil sám sebe a hltal jsem každou stránku. Však ono to ani o ničem jiném neni, protože dialogy jsou tu téměř nulový nebo moc debilní, aby se daly brát vážně. Proč by ale nikomu neměl tento kousek uniknout je díky duu Bisley+Eastman, rptože to jsoumaníci co umí a je vidět, že v tomhle komiksu se snaží jen upustit uzdu svý hravosti a představivosti. Zklamán jsem byl jen absencí více želvýho materiálu, čekal jsem větší propojení s komiksama TMNT. Prostě pokud hledáte logiku, práci s postavama nebo přenádhernou kresbu, tomuhle se vyhněte. Ale pokud se chcete ponořit do myslí fanoušku akčního filmu a komiksů a vychutnat si s nimi tuhle jízdu, tak do toho jděte. Za mě 4*.
  • mearez
    Kvalitní počteníčko. Do Spider-mana vždycky jdu s velkou rezervou, protože se nejedná o mého nejoblíbenějšího superhrdinu, a komiksy s ním mě (až na retro) nikdy moc nebraly. Ovšem Návrat je pro mě obrovským překvapením. Straczynskiho Spidey je fakt svěží čtení, myslim si, že všechno od záporákovy motivace až po novou postavu Ezekiela dává celkem smysl v mezích komiksu. Jediný, co se mo fakt nelíbilo a považuju to za velký mínus, je fakt, že zase si Straczynski hraje na vizionáře a snaží se překopat Spider-manův mýtus. Důvod jeho rozhodnutí je mi neznámý, myslim si, že by komiks o nic nepřišel, kdyby do toho autoři nezatáhli božstva dávno zaniklých civilizací a ,,totemy”. Nebejt fakt kvalitních rvaček, pořádně vypiplanejch dialogů, tak Návrat působí celkem tupě. Já se, až na určitý pasáže, konečně poprvý v životě pořádně ponořil do Spideyho a užil si ho.
    Kresba ujde. JRJR neni kreslíř, kterej by u mě zrál dobře, o to větší překvapení pro mě bylo, že jsem si jeho kresbu místy i užil. Ovšem místy jsem se nemohl zbavit pocitu, že JRJR by měl kreslit Minecraft komiksy.
    Kniha mě přesvědčila pokračovat v týhle sérii a až na pár strašnejch hovadin to byla fakt celkem jízda. Bavilo mě to. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez10.7.2020 22:49Netvora #01: Probuzení
    Že by mě komiks nebavil se říct nedá. Během celé knihy mě zajímalo, co se bude dít dál, co je zač démon nebo některá z mnoha postav. Ale rozhodně se nejedná o jednoduchý komiks. Spousta jmen a termínů naskočí čtenáři do hlavy někde za polovinou, dialogů je tam strašná spousta, takže komiks padá na dialozích, které jsou místy zmatečné a nudné. Autorka ovšem zajímavě prezentuje některé elementy a základní premisa (svár mezi dvěma rasami) je zde prezentována celkem drsně hned od začátku. Holka s ocasem mi přijde děsně zbytečná a její posun během knihy je minimální. Zbylé postavy nedostanou téměř žádný nebo vůbec žádný backstory ani story arc, což mě nemrzelo (protože by to bylo určitě vysvětleno formou dalšího rozhovoru), ale způsobilo to můj menší zájem o svět Netvory. Půlvlčice ale je dost zajímavá postava, která si projde celkem zajímavym vývojem, rozhodně se jedná o to lepší v knize.
    Co bych ale fakt chtěl vyzdvyhnout je kresba, která nemá hluchá místa a jedná se alespoň kresbeně o menší masterpiece. Už jen kvůli kresbě doporučuju zkusit.
    Fajn komiks, ale ani cliffhanger na konci ani částečné rozřešení zápletky z první knihy neposkytují dostatečnou motivaci dát pětikilo za pokračování Netvory. Trošku lituju koupě, ale aspoň že ta kresba byla fakt dobrá. Za mě 3*.
  • mearez
    Tak toto bylo kvalitní počteníčko. Nejedná se o dokonalej komiks, ale kvalitně jsem se bavil (vůbec bych nepoznal, že se jedná o young adult komiks), postavy jedna zajímavější než druhá, prostě chci víc. Kresba mi taky hodně sedla, prostě skvělej komiks. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez7.7.2020 22:20Stranger Things: Druhá strana
    Ale jo, prostě typickej komiks spojenej s větším světem. V podstatě jen vyplňuje určitý mezery v příběhu seriálu, který nikdy nemusely bejt vysvětlený. Trošku mě mrzí, že Jody Houser, která třeba píše aktuálního Doctora Who, byla na českej trh uvedená timhle kouskem, ale nevadí, i s tim, co dostala, celkem umí pracovat a některé drobnosti jsou fakt pěkně udělané. Kresba je v podstatě taková, jakou byste od tohoto komiksu čekali. Nic, co si zapamatujete, nic artovýho. Celkem se mi to líbilo, ale rozhodně žádnej klenot. Za mě 3*.
  • mearez
    Kvalitní crossover, povedená kresba, pro fanoušky obou světů povinnost. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez22.6.2020 21:42Flash: Znovuzrození
    V podstatě hrozně fajn komiks. Rozhodně neni dokonalej, určitě se v něm lidi budou ztrácet. Já jsem člověk, jehož první komiks byl sešit z prostředku série, tudíž mi nevadily drobné nedostatky v historii DC. Johns se mi tu nečekaně fakt líbil, komiks je celkem zajímavej, fajn postavy, hodně mi to vysvětlilo Flashovo lore. Mínus za konec, kterej mi už přišel prostě zkratkovitej, plus Flashovo velká nevýhoda (nezajímavý souboje) je tu ve velký míře. Taky na mě dost působí, že Flash řeší svoje problémy jen během, což mi přijde místama fakt strašně debilní. Kresba jako celek ušla, ale místy jsem se teda divil, nic horznýho to ovšem nebylo. Za mě 4*.
  • mearez
    Tak tohle se mi ale maximálně líbilo. Od Batburgeru po crossover se Swap-thingem. Bane je úplně překrásnej charakter a já si s ním užíval každičkou stránku. Finchovo pojetí Banea, kterej vypadá skoro jako oholená gorila je zlověstný a já jako čtenář ho respektoval i když stanul před Batmanem. Ta postava mě hlavně ale překvapila proto, že jsem jí doteď považoval jen za mlátičku, ovšem King jí dal skvělý backstory. Konec byl samozřejmě pro čtenáře strašně uspokojivý, těšim se, jak se to dál vyvine. Finch je zde ve svojí vrcholný formě, tak jak se mi nelíbil v New Avengers, tak tady jsem žral každou jeho stránku. Za mě 4*.
  • mearez
    No, všeho je tu na můj vkus strašně málo, ale rozhodně zlepšení proti tomu zbytku, co jsem zatim četl z Rebirthu. Konečně jsem dostal kvalitní akční komiks s Batmanem, kterého se mi nedostávalo v předchozích komiksech. Jedniný mínus bylo málo Banea a podle mě byla romance Catwoman a Batmana uspěchaná. Kresba byla průměrnej mainstream. Za mě 4*.
  • mearez
    Prostě event. Jak podle šablony. V sázce neni nic důležitýho, mihne se tam spousta i neznámých postav, Batmana je tam ukrutně málo... No prostě nuda. Nic zajímavýho, žádnej build-up, tomuhle se můžete vyhnout. Jen kresba se mi líbila, ovšem zase, vzhledem k tomu, že se crossover odehrává napříč třemi sériemi, neměl jsem dost času na to užít si pořádně každého kreslíře. Za mě 2*.
  • mearez
    Jedná se o jeden z největších pádů kvality v rámci série jen během jednoho booku. Hrozně nudný, vlečící se pokus o další konec světa (ach jo), ještě ke všemu příšerně rozkouskovaný (místy mi přišlo, jako by jednotlivé části psal někdo jiný), absolutně špatnej twist, no prostě hrůza. Plus byl jen příběh s Ivy a Jockova kresba, jinak hrůza a děs. Za mě 2*.
  • mearez
    Nápad mě lákal. Konečně pořádná řežbička s Batmanem. Ne. Prostě se do toho muselo zamíchat nějáký to osudový cosi, backstory, prostě nepotřebná výplň. Já jsem fakt tomu chtěl dát pět hvězd, v první půlce jsem si i myslel, že to tak bude, ale druhá půlka už je hrozně nudná a hůř napsaná. Kresba tomu vůbec nepomáhá, protože Romita zase jede svůj svět alá Minecraft. No, ovšem Beast, Two-face, nová postava Duke mě bavili, nápad taky celkem dobrej. Za mě 4*.
  • mearez
    Prostě speciál jako každý jiný. Spousta postav (i těch, který jsem neznal), spousta umělců a hlavně spousta krátkých příběhů. Tenhle typ vyprávění mi moc nesedí, radši mám souvislejší příběh s jedním kreslířem a jedním scénáristou. I přes to, že kniha je plná krátkých příběhů, upřímně jsem nezaznamenal žádný vyloženě špatný příběh, ale taky jsem nenarazil na žádný geniální. Prostě krátký vánoční příběhy. Kresba ovšem se mění a to dost, takže kresebně se tato kniha ani nedá hodnotit. Vtipy mi teda vtipný nepřišly.
    Je to hodně podobný Deadpool se žení, takže pokud se vám líbí něco podobnýho, tak sáhněte po Znovuzrození hrdinů DC slaví Vánoce. Já se k tomu asi nikdy nevrátim. Vypíchnu jen příběh s Constantinem a potom Tichá noc. Na chvíli zabavilo. Za mě 3*.
  • mearez
    Aphra je obstojná postava, ale tady už mi to zase připadalo lehce přes čáru, respektive tento problém mám hlavně s druhou částí. Zábavný čtení, ale Citadela hrůzy už nebyla tak kvalitní jako první polovina, kde jsme se dozvěděli něco o Aphřině backstory, prořízlý zajímavou zápletkou, rozvíjením nového kánonu a mým oblíbeným Impériem. Citadela hrůzy ještě ke všemu netrpěla jenom lehce nudným scénářem, ale i horší kresbou, respektive hodně nekonzistentní kresbou. Mohli si vybrat alespoň jednoho kreslíře, takhle to byl v celku zmatek. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez2.6.2020 18:11Holka z H.O.P.P.E.R.S.
    Nemužu říct, že by se jednalo alespoň o zlepšení uvnitř těch dvou hvězd. Některé věci mi přisly mnohem lépe udělané, některé věci byly hůře udělané. Líbila se mi třeba práce s charakterama a jak celá kniha v podstatě stála na práci s charaktery. Na druhou stranu mě celkem mrzelo/přišlo mi zbytečné, že se Hernandez zbavil sci-fi světa, který byl představený v předchozí knize (krom pár zmínek). Na druhou stranu to asi bylo dobře, protože se do už tak kostrbatých dialogů alespoň nemíchaly pojmy, kterým čtenář nerozumí. A samozřejmě se mohl více soustředit na charaktery a ne na okolní svět. Problémy to má stejné jako předchozí kniha; zmatečné, místy nudné a ne zas tak zajímavé. Holt punkerky mě prostě netáhnou. Ale kresba je krásná a díky tomu si na tento komiks ještě někdy vzpomenu, možná si znovu přečtu některé pasáže v pro mě jinak zapomenutelné knize. Za mě 2*.
  • mearez
    mearez24.5.2020 20:57Mechanická Maggie
    Po dlouhém snažení dočteno. Nápad neni špatný, ovšem řekl bych, že se jedná o dospělejšího Archieho. Něják mě to nevzalo, prostě jen zmatečná sbírka povídek. Hrozně ukecaný komiks ještě doplňují místy naprosto nudné příběhy, místy naprosto nevtipné frky, které nakonec tvoří mozajku komiksu, který sice pracuje s nápadem, ovšem tento nápad není tolik originální, jen zabalený do župánku osmdesátkového punku. Rozhodně se nejedná o nic stěžejního. Za mě 2*.
  • mearez
    Fakt by mě zajímalo, kdy konečně Crew začne vydávat fakt dobrej ongoing. A mohli by taky šáhnout třeba do minulosti, mezi satrší Avengers. Jestli chtěli vydávat nějákou epickou Avengers ságu, tak měli sáhnout po Avengers od Hickmana.
  • mearez
    Milo_Harwey: Mluvil sem snad o cenzuře? Klidně, ať si vlastník této domény prohlašuje, že adevrův názor je ten správnej, je to jeho právo. Jak říkám, já bych cenzuru nezaváděl. Ale adevrovu možnost mlejt hovna fakt do nebes vyzdvihovat jako absolutní pravdu nebudu
  • mearez
    adevr: Cenzura špatná je, ale problém s názorama, který jsou pomatený a založený na nepravdách má snad každej normální člověk, nedivím se tedy, že se cítíš v menšině, když vypouštíš takový hovadiny do světa. Běž se léčit, seš paranoidní
  • mearez
    mearez29.11.2022 21:32Zázraky
    Ter: ne TPB jsou hlavní formát ve kterym jsou vydávaný sebraný edice komiksů a tak to má bejt, cenově dostupný a snadno skladovatelný. Hardbacky jsou nepraktické a drahý
  • mearez
    mearez28.11.2022 20:10Zázraky
    Nechápu, proč sme jedinej národ, kterej se snaží všechno vydávat v HC, vždyť jsou to komiksy ffs. Takhle je to akorát cenové hůře dostupné
  • mearez
    mearez28.1.2022 19:50Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Tak ale já vyloženě až na tu frekvenci vydávání Batmana nemám problém s vybranýma postavama. Jen nechápu, proč prostě zrovna do Legend DC vydat jen Batmana, když dobrý komiksy, který by se tam hodily, mají i třeba Seebevražedný oddíl, Aquaman, Superman, mohli by vydat Flashpoint. Stejně tak s Marvelem. Nemám problém, že tu vycházejí ty postavy co tu vycházejí (vyloženě mám problém jen s Batmanem, protože mi prostě přijde, že bere místo lepším komiksům/postavám), ale prostě vybrat lepší run, když už chci vydávat třeba Iron Mana. Tim, že vydávají třeba Slottovo Iron Mana, tak akorát si nějákej nováček přečte podprůměrnej komiks a nebude chtít číst žádnej jinej s Iron Manem, protože co s čim se setkal v češtině bylo špatný. A to je taky důvod proč padá zájem o mainstream a roste zájem o mangu.
    A na záruku bych se nevymlouval; Loki u nás vyšel ještě před seriálem samotným, takže to jde vydat komiks ještě než čeští fanoušci poznají danou postavu pořádně ve filmu.
  • mearez
    mearez28.1.2022 16:12Batman: Černé zrcadlo
    Doppelganger: Astonishing X-men nebo New X-men?
  • mearez
    mearez28.1.2022 16:10Batman: Černé zrcadlo
    Matthew: tak já neříkám, že nerozumím jejich obchodnímu plánu (kdo by si byl před dvaceti lety v Crwi myslel, že se tolik superhrdinové a komiksy obecně rozjedou), takže chápu, že chtějí z MCU vyždímat co to dá. Pak ale je někdo, kdo si třeba přečte Batmana, dotyčnýmu se Batman nelíbil a ta postava ho nezajímá, ale chce číst DC. Kde začne? Co si přečte, když jediný další dobrý DCčko jsou tak dvě série? Já třeba dlouho DC nečetl, protože nechci číst Batmana, Supermani u nás stojí minimálně z půlky za prd, takže jsem dlouho nepřečet nic z DC. Pak jsem si ale přečet Gotham Central a teď sháním DC v angličtině.
    Jenže to, kolik je tu Batmana a jinejch titulů podle filmů vůbec nevyzývá český čtenáře, protože jim to servíruje jen to co si myslí, že chtěj, jako třeba Iron Mana, Strážce galaxie, Deadpoola. Což by nebyl rpoblém, kdyby se ty série daly číst. Jenže ony nejsou dobré. Takže českej čtenář zůstane u špatnejch/průměrnejch komiksů a nevystoupí z tý komfortní zóny, která je tvořená z filmovýho Marvelu a Batmana. Taky jsme mohli všichni zůstat v první třídě na Honzíkově cestě, ale vzhledem k tomu, že jsme celej život četli komplexnější a komplexnější literaturu, čteme teď to co čteme.
    Kdyby Crew byla rozumná, vychovala by čtenáře, který čtou dobrý komiksy místo těch podle filmů a pak by na tom vydělávali víc, protože by tu mohli vydat i víc komiksů a lidi jako já, ty nebo Fimi by nemuseli číst všechno v angličtině. Mangu taky nevydávaj podle toho jaký seriály vycházej ne (jestli jo tak mě opravte prosím, dik)?
  • mearez
    mearez28.1.2022 15:50Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Ale to je hovadina a moc dobře to víš. Vychází tu spousta sérií mimo Batmana, který se sice neprodávaj jako Batman, ale úspěch mají. To se bavíme o sériích, kde prostě potřebuješ zákazníka neustále lákat na nový knihy. Ale je rozdíl mezi tím neúspěšně vydat New 52 Supermana, a vydat minisérii v jedné knize se Supermanem. Jak Fimi poznamenal, hype na Batmana tu byl s Nolanem, možná ještě před UKKčkama, ale dneska, vzhledem k tomu, že se ve filmech prohánějí už ty nejobskurnější komiksový charaktery (třeba zrovna Gunnovo filmy na tom mají velkou zásluhu), tak padá jakejkoliv argument, že by to lidi nekoupili. Stejně tak bys v roce 2013 řekl, že nemá Harley Quinn série u nás šanci na úspěch. A v roce 2022 tu vyšela celá Harley z New 52 a je tu ongoing, vyšel dokonce i Black Label origin. Vyjde tu Hulkovo ongoing. Kdo by v roce 2010 byl tušil, že u nás bude vycházet ongoing Strážců galaxie? Nebo Deadpool (a Deadpool zrovna vyšel v Legendách Marvel)? Rocket Racoon s Grootem? Jde jen o to, že v Crwi je podle všeho spousta lidí, co je uvězněná v 2000s, kdy u nás mohl vyjít jen Batman a Spider-man s Wolverinem. Koukej kde jsme dneska, lidi v ČR už kupujou různý šílenosti co by před deseti lety nekoupili, takže je škoda, že nás Crew krmí jen Batmanem (a teď teda vyjde dost podivnej event, ale aspoň něco). Vychází teď doslova seriál o Peacemakerovi, o kterym nikdo kromě fanoušků Suicide Squad neměl před covidem nevěděl.
    Ale samozřejmě, asi jsem v menšině. Crew chce vydělat, je to prostě jejich práce, což chápu. Ale pokud jim jde i o to představit dobrý komiksy, tak jde prostě mimo mě, že z DC krmí čtenáře prostě jen Batmanem a tím je uzavíraj v bublině, kdy si pak někdo čtoucí v češtině pak myslí, že DC je temnej Batman a nudnej Superman.
  • mearez
    mearez27.1.2022 23:58Batman: Černé zrcadlo
    Fimi: Na komiksy před rokem 2000 si moc naděje nedělej; když jsem se ptal na FB, tak mi bylo řečeno, že věci z osmdesátek jsou hloupý/zastaralý a neobstojí na českym trhu.
  • mearez
    mearez27.1.2022 23:05Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Samozřejmě že nic. Taky to dělám, ale určitě mi dáš za pravdu, že číst ve svym rodnym jazyce je příjemnější. Protože bych si klidně i rád přečet jiný zajímavý příběhy z DCčka, tak mě mrzí, že poprvý, co se českej vydavatel kmiksů rozhodl jít cestou vydávání komiksů, které byly něčím přelomové/nesednou do ongoing řad/jsou prostě zajímavé, tak z toho všeho co u DC vyšlo za 80 let tvorby, je nejzajímavější... Batman od Snydera a napotřetí vydanej Návrat temného rytíře (za chvíli tu budem mít čtvrtý vydání, co těšíte se
  • mearez
    SteveCZ: Uznávám, na Harleen jsem zapomněl. Ale je to jen minisérie/kniha, tohle je jedinej dobrej ongoing s Harley.
  • mearez
    mearez25.1.2022 21:14Batman: Černé zrcadlo
    Tvl, je fakt super, že Crew je plná lidí, co si myslí, že Batman má ty nejlepší komiksy v DCčku. To tady budou vycházet samý fresh věci, těšim se na dalších stopadesát Batmanů, který jsou jeden víc edgy než druhej.
  • mearez
    mearez8.9.2021 00:33Deadpool: Klasické příběhy
    Tyfus: co čekáš no, Crew jede protě to, co se prodá s filmama, naivně sem si myslel, že se to týhle série nedotkne, ale opak je realitou
  • mearez
    mearez12.8.2021 10:16Deadpool: Klasické příběhy
    ah yes, další komiks o Deadpoolovi když tenhle díl legend mohl být věnovaný zajímavějším týmům, postavám, událostem. Zatím celkem slabota, dvě věci co už u nás vyšly a další Deadpool. Paráda.
  • mearez
    mearez21.9.2020 20:42Tankerka #01
    vita: Dneska spatřeno v Dobrovskym
  • mearez
    Karlito_69: Jak píšeš, hlavním příběhem je něco, co u nás nevyšlo, jen úvodní 2 sešity jsou z UKK: Kdo je Miles Morales?
  • mearez
  • mearez
    mearez23.7.2019 16:18Wolverine: Starej dobrej Logan
    Himlik: Omlouvám se, ale problém bude asi u tebe, když to tak řeknu. Co jsem si sjel seznam toho, co jsi přečetl, tak je jasný, že si člověk téměř nepolíbený Marvelem nemůže vzít z Old Man Logan takový zažitek, jako člověk, který má Marvel načtený. Aspoň u mě veškeré nadšení z Old Man Logan pramenilo jen ze všech těch nápadů, které sice nikdy neuvidíme zpravované, ale o to je to lepší, že můžeme fantazírovat o tom, co se ta nimi skrývá. Spousta věcí v tomto komiksu je prakticky pocta Marvel universe a zároveň takový trošku Co kdyby se všichni záporáci spojili. Nad tímto přemýšlel snad každý, kdo je aspoň trošku zapálenější do superhero komiksů.
  • mearez
    Fimi: Tak v tomhle komiksu je Galactus jako záporák prezentovanej, takže je na místě, aby si člověk, který se s Galactusem moc nesetkává (čti ,,český čtenář'') myslel, že je Galactus záporák.
  • mearez
    Carnage: Teď jsem se podíval a máš pravdu, zatim to nikomu nedošlo. Omlouvám se
  • mearez
    Carnage: Já mám pocit, že se to už předplatitelům poslalo, někdo to dokonce už i dostal mám pocit.
  • mearez
    Fimi: Já bych to shrnul asi takto. Já superhrdiny mám rád už jen proto, že spoutu komiksů se superhrdiny (hlavně od Marvelu) mám spojenou s nostalgií, takže ty postavy budu mít vždycky rád. I dneska si rád přečtu dobrý superhrdiny, jak jsou Uncanny X-men od Claremonta a Astonishing X-men od Whedona, Batmana od Stralina, Captaina Americu od Brubakera, osmdesátkový superhrdinský komiksy nebo i novější věci před Marvel NOW. Jenže poslední dobou mi přijde, že zrovna Marvelovský restarty a přečíslování sérií nedělaj postavám dobře, pořád se mění tvůrčí týmy, takže se pořád mění i postavy a ve finále mít dvakrát za rok event, kterej pořádně nic nezmění a pořád do kola oživovat postavy (vvrchol byl v Secret Empire, kde zabili nějákou postavu, jméno si nepamatuju, a hned na konci v epilogu už byl hint, že žije), což je jeden z problémů, který mám s mainstreamem. Chápu, že se to někomu může líbit, ale pro mě jako člověka, kterýmu se líbí nejvíc 70s a 80s Marvel a DC éry je prostě Marvel NOW a freshstart a bůh ví co už jen znásilňování úžasnejch charakterů, který mám tak rád díky jejich retro komiksům a to mě mrzí nejvíc. Už dlouho uvažuju, že bych částečně vysadil superhrdinský komiksy od Crwe, protože i Doctor Strange, kterýho mám jako postavu strašně rád, mě od Aarona nudí, protože v posledních čtyřech letech byla jeho postava několikrát překopaná. Už dlouho uvažuju nad tim, že začnu s Hellboyem, protože mě jeho univerzum hrozně zajímá (protože ho mimo jiné chválí Walome, a když Walome něco chválí, tak to musí být super) a taky bych přeskočil na Mýty, který mě taky hrozně zajímaj.
  • mearez
    Fimi: Tu novou JL jsem četl jen první číslo a jako to jsem si hned řekl, že to fakt ne. Jasný, Avengers od Aarona jsou pořád jinej level, ale je to pořád jen z deště pod okap. Já se obecně těm novejm týmovkám vyhýbám, ale Aaronova sestava Avengers mě zaujala v jednom čísle Immortal Hulka, tak jsem se na tuto knihu dost těšil. No, trošku jsem přestřelil a upřímně nehodlám se v blízké době zase zklamat, takže u mě JL radši na dlouhou dobu končí.
  • mearez
    mearez13.2.2019 16:00Deadpool #07: Osa
    Lenny: Ok, já se řídil tim, co jsem našel na comicspriceguide.com, tam to končí osmou knihou...
  • mearez
    mearez20.12.2018 15:40Star Wars Magazín 2018/06
    cyboy: Na fb někdo postoval dopis, kterej dostali předplatitelé od Egmontu a ve kterym stojí, že Star Wars sešity už u nás vycházet nebudou a předplatné prý Egmont vrátí. Takže nejde ani o přejmenování, Star Wars Magazín prostě končí. Jestli si to chceš dohledat, tak to někdo dával do fb skupiny Comics čtu, šířím, sbírám, miluju.
  • mearez
    mearez20.11.2018 16:54Ms. Marvel #01: (Ne)normální
    Grim: Já zastávám názoru, že je naprosto přirozený, aby byli superhrdinové jiného vyznání nebo barvy pleti. Ve světě, kde je superhrdina každej druhej je naprosto přirozený, že je někdo ze superhrdinů muslim, černoch nebo asiat.
  • mearez
    mearez17.11.2018 10:24Overwatch - Antologie #01
    Killingjoke: Musíte se vžít do zdejších komiskových vydavatelů. Logicky nebudou vydávat Parkera, na kterém prodělají, ale budou vydávat pitomosti typu Rocket. Jsem v jedný fb skupině marvelovských fandů, je tam 9000 lídí, přičemž tak 200 lidí čte komiksy pravidelně. Denně je tam příspěvek typu ,,Spider-man/Deadpool #2 je hrozně boží" nebo ,,Rocket je hrozně super série", potom se je zeptám jestli četli alespoň Zázraky a oni řeknou buď že ne, a nebo že jo, a že je to sračka. Takže pro Crew je výhodnější vydávat série jako Overwatch, Doctor Who, Mass Effect, Simpsonovi nebo třeba zmíněného Rocketa, protože prostě se to prodá, narozdíl od věcí jako Chew nebo Parker, popřípadě zmíněný Gotham Central, protože prostě puberťáček v obchodě nebo na e-shopu radši sáhne po komiksu z jeho oblíbeného herního světa, než po komiksu z DC univerza o policistech v Gothamu, protože ruku na srdce, na první pohled tento komiks vypadá nudně. Takže Pavlovský a spol radši vydají tunu sraček, který se prodají, protože v ČR jsou obrovský fanouškovský základny různých seriálů, než komiks, který by si koupili jen skalní komiksáci, a ještě ke všemu ne všichni, protože je by to byl třeba pátý díl ze série. A český fanoušek dvou nejprofláklejších postav Marvelu si radči koupí Spider-man/Deadpool než Gotham Central.
  • mearez
    Navíc zas tak hrozný to nebylo, to akorát jediný co v souvislosti se Shadowlandem člověk slyší jsou hejty od skalních fandů jako je Lenny. Ti si vždycky musí prosadit svou a tak vyřvávaj na netu, že Shadowland pohřbil podstatu DD. Ale stačí se podívat na zdejší hodnocení, a člověk si udělá svůj názor.
  • mearez
    Darth Raelchi: Podle mě jde jen o názor skalních fandů Daredevila. Já Daredevila mám hodně rád, je to jeden z mých nejoblíbenějších superhrdinů. Shadowland podle mě neni špatnej. Je to průměr, ale neni to vůbec špatný. Nesrovnával bych to jako Fimi s Brubakerem, Bendisem nebo Millerem. Fandové, kterým se Shadowland nelíbil používají dost tyto argumenty:
    1. Absence Avengers, i přes to, že jsou v komiksu, a je tomu věnovaná jedna část. Jde tam prostě jen o to, že spoustě lidí nedává smysl, že nezakročili Avengers. Jenže sami Avengers říkali, že není potřeba zasáhnout. A spousta Marvelovských událostí Avengers taky neobsahuje (kde byli Avengers když řádil syn Moiry Mactaggert, když řádila Phoenix nebo Equinox ničil New York?). Takže dle mého je tohle naprosto invalidní argument.
    2. Zbytečně moc tie-inů. Ano, v době vydání Shadowlandu a vlastně i dnes ještě někdo brečí, že Marvel jde po penězích :o. Řekl bych, že i Secret Invasion měla trošku víc tie-inů, než by si zasloužila.
    3. Tento komiks byl málem důvodem zrušení DD. Ano, lidi dokážou řešit i věci, který se nikdy nestaly. A nejhorší je, že se tim ohání spousta lidí. Ten člověk, co tento komiks napsal, se dál už moc neprosazoval, takže nechápu, proč to někdo řeší. Navíc pak fanoušci dostali skvělýho Waidovo DD.
  • mearez
    jh666: Na comicspriceguide je Annual napsanej jak u týhle knihy, tak u pátý
  • mearez
    Kapis: Ty tu od teď děláš nějákýho gramatickýho Soudce Dredda?
  • mearez
    mearez12.8.2018 21:43Star Wars Magazín 2012/02
    Navíc, když tak čt vaši diskusi, bych rád panu filozofovi něco vysvětlil. Samozřejmě máš pravdu. Proč čtu Kirbyho, když se mi nelíbí. Odpověď: Chci mít načtenou celou historii Marvel universe(Příchod Galactuse) a taky chci mít načtený svoje oblíbený postavy (Mentabomba). Na comicsdb je spousta lidí, který mají podobný názor na Kirbyho jako já, takže říkat, že úmyslně srážim hodnocení Kirbyho komiksů, je trošku zcestné. Jen škoda, že jsem se od tebe nedočkal momentu ,,tak to nečti, když se ti to nelíbí”.
  • mearez
    mearez12.8.2018 21:31Star Wars Magazín 2012/02
    filozof: Jako promiň, ale to je můj názor, a vzhledem k tomu, že na týhle databázi píšou lidi svoje názory, tak bys měl pochopit, že tady někdo bude ,,srážet hodnocení” tvejm oblíbenejm autorům. Uvedl jsem svoje důvody, jestli s nimi nesouhlasíš a chceš mě přesvědčit o opaku, tak mi napiš na můj mail v biu. Mě se taky nelíbí, že X-men od Claremonta tu mají tak malý hodnocení, ale nedělám okolo toho takový scény. Prostě někdo nemá oblíbený autory.
    A ke kvalitě Kirbyho: jeho komiksy byly ,podle slov jeho kolegů, zastaralé už v době vydání (mluvím zrovna o Mentabombě). Své důvody, proč ho nemám rád, jsem vysvětlil v komentářích u konkrétních komiksů.
  • mearez
    mearez9.8.2018 19:31Star Wars Magazín 2012/02
    Venomslav: Ježiši, uvědomuješ si, že tim srážíš úplně bezdůvodně hodnocení komiksu?!
  • mearez
    cyboy: Dva češi píšou Babišovi program ne nějákej brit
  • mearez
    Hele, jestli chceš kvalitu, drž se u těch post-Annihilation Strážců, ale varuju tě, čim víc toho ze Strážců od Abneta načteš, tim bude přechod na Bendisovo run horší.
  • mearez
    plus-rovnáse: Jestli seš na akci a jednoduchej příběh, scífko a hlášky, tak jo, ale nečekej od toho žádnej komplexní příběh, jako měli Strážci v NHMku. Tohle je dost pdobný filmu. Pokud máš rád Guardiany, tak se ti to nejspíš líbit bude, ale jak říkám, radši od toho nic moc nečekej.
  • mearez
    Fimi: vim, ale beru jí jako jedno z jeho nejslabších děl.
  • mearez
    mearez15.6.2018 19:32JLA: Svoboda a spravedlnost
    Light: Mě Ross absolutně minul, vůbec mě nebere, a ten jeho styl mi na komiksy moc nesedí.
  • mearez
    filozof: Neříkám, že celej event díky komiksům, co vyšly v čj, pochopíš, ale jen tim chci říct, že pojmy jako ,,annihilační vlna'' nebo Annihilus může českej čtenář pochopit a znát z jinejch kousků, tim pádem nebude tak zmatenej
  • mearez
    hroubek: Podle mě si Annihiluse a Annihilační vlnu lze lehce vyhledat, a navíc se na to hodně, fakt hodně odkazuje v jinech komiksech, třeba ve Strážcích Galaxie, a Annihilus sám byl ve starých příbězích z šedesátek (Fantastic Four) a sedmdesátek (Kree-Skrull war, Captain Marvel). Takže jestli jsi něco z toho četl, tak by ses neměl ztratit.
  • mearez
    mearez10.5.2018 19:26Znovuzrození hrdinů DC
    Doppelganger: Jo sorry, já četl jen tři sešity Doomsday Clock a vůbec mě to nebavilo a potom jsem to přestal sledovat, takže jsem si myslel, že to končí. Johnsu nás neni moc populární, protože napsal všechny tři New 52 JL řady, který je u nás jsou celkem nešťastné vydaný. Mě osobně se ze všech věcí, který jsem od Johnse četl líbil jen tenhle start Rebirthu a Superman: Secret Origin. A taky si myslim, že si Johns nezaslouží takovou slávu, jakou má, ale kdo jsem, abych soudil někoho takhle úspěšného. Johns je pro mě něco jako Stan Lee-jeho komiksy jsou více méně klasika (Johnsovo komiksy nejsou vyloženě klasika, ale čte je každej), ale neni to nic kvalitního, a jde tam spíš o jejich jméno na obalu knihy.
  • mearez
    Překládá se to tak i jinde, nechápu co je na tom divnýho...
  • mearez
    mearez26.4.2018 21:41Znovuzrození hrdinů DC
    Ježiš, to je takovej propadák :D
  • mearez
    MEGA: No je to pevná vazba, tak trochu omnibus, ale žádný bonusy nečekej. Ale do obchodu se nehrnu, ale jednou si to možná koupim
  • mearez
    mearez11.4.2018 20:24Star Wars Magazín 2018/02
    Lukki22: Já bych řekl, že zítra nebo v pátek, většinou to tak bývá
  • mearez
    Fimi: Je pravda, že u nás vyšlo ze Strange fakt málo dobrejch příběhů, ale já osobně bych Ditkovo Strange Tales nenazval slabým komiksem/příběhem. Ale neberu ti to.
  • mearez
    mike731: Hele, to že nemám rád DC (až na pár vyjímek) neznemená, že čtu Marvel. Čtu převážně Image a Dark Horse, ale v angličtině. A s těma hvězdičkama díky za připomenutí, ještě jsem to nezměnil.
  • mearez
    Fimi: Moc nechápu, kde bereš to, že má Strange slabé příběhy. Chápu, že se každýmu líbí něco jinýho, ale zrovna Strange je jedna z nejzajímavějších postav od Marvelu.
  • mearez
    mearez2.2.2022Prodám
    Pevné vazby od Comics Centra za pár šlupek

    Prodám vybrané pevné vazby (většinou) prvních dílů různých sérií. Většina komiksů je dvakrát čtená ,ale jsou mezi nima kousky, co jsou jetý. Jedině osobní předání Praha nebo České Budějovice.

    Jedná se o následující kousky:
    300 (4. vydání) - 300,-
    Darebák - 300,-
    Goon #1: Nic než utrpení - 250,-
    Jonah Hex: Tvář plná násilí (pevná vazba) - 250,-
    Ragemoor - 200,-
    Sin City/Město hříchu#7: Do srdce temnoty (pevná vazba) - 500,-
    Srdce impéria aneb odkaz Luthera Arkwrighta - 700,-, ale je trochu jetej
    Zámek a klíč #1: Vítejte v Lovecraftu (pevná vazba) - 300,-
    Zámek a klíč #1: Vítejte v Lovecraftu (paperback) - 150,-, tenhle je jetej
    Zámek a klíč #2: Hlavohrátky - 400,-

    V případě zájmu piště prosím na e-mail v biu. Pošlu fotky komiksů a domluvím se na případné slevě pokud by si kupující vybral víc kusů.
  • mearez
    mearez22.1. 14:55Pindárna
    Alfi: Myslíš jako třeba Slottovo Iron Mana? Nebo Aaronovo Avengers který radši vydávaj bez těch důležitých částí celýho runu? Nebo ten veleúspěčný run Ligy z Rebirthu?
  • mearez
    mearez21.1. 23:35Pindárna
    Deži: Crew není schopná přijmout, že komiksy od DC nejsou jen temnota pro padesátníka, co od devadesátek čte jen Loba a Batmana. Jenže to by si jistí lidé v Crwi nesměli myslet o osmdesátkovym DCčku, že je infantilní. Ani nejlepší run Suicide Squad nebo Wonder Woman tu nejsou schopní vydat, protože to by se nelíbilo konzumentům jejich drsných komiksů staré školy Loba a Batmana. Crew tu nevydává jedinej dobrej ongoing trinity, jedinej dobrej ongoing Marvelu, pak ty zásadní příběhy cpou do legend, místo aby to vydali celé, ale hlavně, že tu vychází znovuzrození a pět Marvel sérií, nehledě na kvalitu příběhů, že?
  • mearez
    mearez21.1. 23:24Pindárna
    geek-woman: Je mi líto, že to takhle vidíš. Já bohužel nekoupim cokoliv, co Crew vydá a radši si koupim za stejný peníze dvakrát víc stránek v angličině. 5 Batmanů, tři eventy a jeden Supermanovo origin, to je mi tedy výběr.
  • mearez
    mearez20.1. 21:24Pindárna
    Ne nebudu zbytečně hejtit, Crew mě ke komiksům samozřejmě přivedla, ale mrzí mě, že celkem stagnuje v kvalitě titulů.
  • mearez
    mearez20.1. 21:14Pindárna
    geek-woman: Nemluvil bych o dostupnosti, když jsou to pevný vazby za osum kil. Já už překladový komiksy skoro nekupuju a udělal jsem jedině dobře, je to dražší a je mnohem menší výběr, protože tu od Marvelu pořád vychází to samé a od DC zas jen Batman. Legendy jsou podle mě výběrem tragédie poslední rok dva.
  • mearez
    mearez20.1. 11:45Sběratelský klub
    Alfi: Crew jako přestává vydávat zajímavý tituly? Vydají konečně v legendách něco, co už tu nebylo vydaný a nebo postavu, která tu nikdy třeba neměla sérii? Jako super no, vydají Marvel Zombies podruhý, skoro 4x dražší, ale co takhle vydat něco, co už tu nebylo a je celkem stěžejní příběh Marvelu?
  • mearez
    mearez11.1. 09:03Pindárna
    martin28: Daredevila jsem měl slepenýho jen prvního.
    Jen k tomu Comicspointu bych dodal, že mě dost sere, že jsou schopný poslat omlácenou knihu. Nebudu dělat, že se to neděje, ale nechci aby produkt, který si osobně nemůžu vybrat, byl omlácenej. Když si objednám od Comicspointu paperback za šest kil, tak si tohle samozřejmě můžu objednat na Amazonu nebo někde úplně jinde, takže by aspoň mohli posílat nepoškozený kusy. Tohle mě ale sere obecně, když člověk vidí v knihkupectví Legendy Marvel s roztrhlým přebalem, tak to je falt humus. Ale Comicspoint by v tomhle mohl být profesionálnější. Naštěstí se mi tohle stalo jen párkrát a svý zboží balí skvěle.
  • mearez
    mearez25.3.2023 20:56Pindárna
    Jako jediný zajímavý věci, co ohlásili, jsou Secret Invasion a Flashpoint, obojí jsem osobně už četl (ale invazi asi zakoupím), už jsem si o stihl pořídit. Crew něják přestává vydávat zajímavý věci. Ale nepřekvapuje, dobrým komiksům se vyhýbají od Rebirthu a u Marvelu taky nevzdávají nejzajímavější věci, ale spíš to, co se líbí pár lidem u Crwe. Českej čtenář bohužel ostrouhá a to si pak lidi maj kupovat komiksy, když tu z Marvelu vychází tak dva dobrý onogoingy big two.
  • mearez
    mearez18.1.2023 19:33Pindárna
    Alfi: tvl, jako asi sem zmlsanej, ale… Warcraft, Stranger Things, Warhammer a Kingdom Come? To je zívačka. Jediná zajímavá věc na seznamu Suicide Squad. Crew zklamala
  • mearez
    mearez2.1.2023 17:40Pindárna
    Kdy bude edičák Crwe?
  • mearez
    mearez9.2.2020 09:06Sběratelský klub
    Milo_Harwey: Vim, že hodně chválený je Superior Spider-Man, toho chválí spousta komiksáků, ovšem nevim, jak kvalitní je ten Team-up. Spider-Woman (Gwen Stacy aka Spider-Gwen) je taky hodně chválená část Spideyho mýtu. Pak bych řekl, že celkem kvalitní jsou Secret Avengers (ovšem začátek této série u nás vyšel, takže si kdyžtak najdi receze na comicsdb). Já osobně si koupim jen Nick Fury Jr., agenta Coulsona, Secret Avengers a Spider-Woman. O zbytku toho moc nevim.
  • mearez
    mearez8.1.2020 20:16Pindárna
    Zdravím. Je bezpečný objednávat z německého Amazonu komiksy? Nebo nedoporučujete Amazon?
  • mearez
    mearez31.10.2019 19:44Povinná četba
    Díky všem za tipy
  • mearez
    mearez31.10.2019 15:30Povinná četba
    Měl by pro někdo nějáké kvalitní hororové doporučení? Jak v češtině tak v angličtině
  • mearez
    mearez7.10.2019 07:29Filmový a hudební klub
    Nový trailer na Rick and Morty 4

    http://www.youtube.com/watch?v=Rw6BrzB1drs
  • mearez
    mearez25.9.2019 18:24Filmový a hudební klub
    Fimi: Nemusím se tu snad rozepisovat o rozdílu mezi historickými osobnostmi a fiktivními postavami.
  • mearez
    mearez25.9.2019 17:00Filmový a hudební klub
    A napadlo vás všechny chytráky, že to třeba může být i tím, že ten fiktivní svět nevypadá realisticky, když jsou všichni superhrdinové hetero běloši? Tolik k lidem, který přehnaně řešej realistčnost univerza a pak jsou nasraní, když je Iceman gay.
    filosof: Ano studia se snaží vypadat moderně a upozornit na sebe. A to je něco špatnýho? Kdyby se tím, co jsi naspal řídili komiksový tvůrci, tak by nevznikla ani hrstka toho, co čteme dneska. Zapomínáš, že primárním účelem filmů, potažmo komiksových blockbusterů, je na sebe upozornit a být moderní a ve všem první, což je prakticky účel blockbusteru. A ten se v dnešní době musí zavděčit jak lidem, jako jste vy, tak menšinám.
    A zmiňovat Battle Scars je trošku hloupý, protože jestli syn Nicka Furyho neni uvěřitelnej příběhovej prvek, tak se divim, že sis nad celou frančízou Marvel/DC nevytrhal vlasy. Možná je hloupý přizpůsobovat komiksy filmům, ale přijde mi naprosto v pohodě hodit do filmu černocha v roli Jamese Gordona. Proč ne? Dyť to neni kánon, je to vůči komiksový hlavní linii paralelní vesmír, tak proč sakra řešit černošský postavy? Ale z týhle smyčky neni návratu, protože ve chíli, kdy bude ve filmu Two Face hrát černoch, tak se budou moct všichni podělat, tak studio vytvoří novou postavu, a všichni se budou moct podělat z toho, že nám film podsouvá multikulti. A nakonec, jsou to jen fiktivní postavy, takže proč to vůbec řešit?
  • mearez
    mearez24.9.2019 15:57Filmový a hudební klub
    Fimi: Já vždycky říkám, že jestli je dobrej herec a příběh, uvěřitelná postava, tak nezáleží na tom, jestli Wolverina hraje Jackie Chan nebo Jessica Biel. Navíc v komiksech se tohle děje celkem dost, a Spider-woman (která je mimochodem výborná postava), X-23 nebo Kate Bishop jsou vřele přijatý postavy, i když jsou jasnej rip-off již existujících postav. A vsadim se, že Hawkeye od Fractiona máš rád, takže nebuď salty a počkej, jak se novej Batman vyvine. Třeba se ti bude líbit.
  • mearez
    mearez24.9.2019 14:54Filmový a hudební klub
    Svět se v prdel obrací, to možná jo, ale kvůli lidem, který jsou schopný řešit barvu pleti fiktivní postavy. Geniální fakticky. Navíc je to fiktivní realite, neni to kánon.
  • mearez
    mearez19.9.2019 21:48Filmový a hudební klub
    Friendly reminder: V kinech běží Ad Astra, což je asi k tomuto datu můj nejsilnější zážitek v kině. Rozhodně to není film pro každého, ale okoštujte ho, protože film obsahuje jak skvělý myšlenky, tak spoustu skvělých záběrů a Pitt odvádí skvělou práci.
  • mearez
    mearez17.9.2019 15:44Filmový a hudební klub
    Fimi: co Hyperion nebo Black Bolt? O Adamu Warlockovi už se totiž nějákou dobu jedná, takže by Cavill mohl dostat nějákou jinou roli
  • mearez
    mearez9.9.2019 18:23Pindárna
    Fimi: Iron Fist od Brubakera je dobrej, vrhá to na Fista zase trošku jiný světlo (jako to Brubaker udělal už u Capa), takže jestli čekáš špatnou postavu, tak tě Brubaker rychle vyvede z omylu.
  • mearez
    mearez7.7.2019 22:12Filmový a hudební klub
    karl173: Stranger Things jsem dokoukal včera, no a finále fakt stojí za to. Má to hodinu dvacet minut a je to skvělá podívaná, jak trikově, tak příběhově, můžu vás ujistit, že pokud seriál hodně prožíváte, tak na konci posledního dílu ukápne nejdena slza. Myslim si, že kdyby seriál touto sériií skončil, tak by to sice byla škoda, ale bylo by to skvělý zakončení, jenže je v poslední epizodě je jedna potitulková scéna, která vás rychle vyvede z omylu, protože se jedná o slušnej cliffhanger pro nejednu postavu. Snad jsem toho moc nevyzradil...
    Edit: Novou postavu, Robin, jsem si strašně oblíbil, což jsem vůbec nečekal. Nejvíce prostoru asi dostali Hopper, Joyce, Billy, Max a El. Na mého oblíbence Stevea nezbylo tolik prostoru, jak bych si představoval, no a Hopper je tu nejlepší asi od konce 1. série. Na konec bych dodal: nejlepší je furt 1. série, ten pocit při sledování je nezaměnitelnej, pak je 3., která se tomu pocitu z 1. série dost přiblížila, a úplně poslední je 2. série, která byla dle mého strašně slabá (až teda na postavy Stevea a Dustina).
  • mearez
    mearez6.7.2019 14:44Filmový a hudební klub
    Fimi: Odhalení identity bylo logický, když bylo v celym filmu vidět, že se Peter moc o držení svého tajemství pod pokličkou moc nestará a řekne svoje jméno lidem, který vidí poprvý v životě.
  • mearez
    mearez4.7.2019 23:13Filmový a hudební klub
    Doppelganger: Postava Nick Furyho je založená na tom, že je to v celku badass týpek, kterej je o krok před každým hrdinou i padouchem. Ovšem jak v Captain Marvel tak ve Spider-manovi je jeho postava jen vtipkující idiot (samozřejmě intenzivnější to bylo v Captain Marvel - nejdebilnější bylo asi to, jak přišel o oko).
  • mearez
    mearez4.7.2019 20:37Filmový a hudební klub
    Můj názor na Spider-man: FFH
    Za mě novej Spidey absolutní spokojenost. Jen ten Fury byl zase obětí vtipů, což mi přijde špatně a nesouhlasim s tim, ale ok. Mysterio byl skvělej charakter, ovšem přijde mi, že se zde trošku opakovala motivace jiné postavy. Ovšem Mysterio byla asi nejlepší postava v celém filmu. Praha byla asi nejzajímavější část společně s první potitulkovou scénou, která byla neskutečnej nářez, a za mě jedna z nějlepších potitulkových scén. Druhá byla dostatečně meh, protože nic moc neukázala, a byla celkově nepotřebná a její napojení na film je strašně nucené. Postavy mě byvily všecky, až teda na Flashe a toho divnýho asiata, což byly celkem chabě napsaný charaktery. Zábavný taky bylo, jak Far From Home interpretoval 1. a 2. lusknutí. Za mě by to bylo 8/10.
  • mearez
    mearez8.5.2019 12:02Filmový a hudební klub
    Fimi: Asi tak, v prostředí téměř dokonalejch superbohů je to skvělá změna
  • mearez
    mearez7.5.2019 22:53Filmový a hudební klub
    karl173: Tak u mě teda Captain Marvel úplně potopil promrhanej charakter Mar-vella a ještě plot twist se Skrullama. Řekl bych, že naopak i jedna chyba, která se týká třeba plot twistu, kterej se mi ale nelíbí, tak může celej film potopit, protože tato událost udává další směřování charakterů v budoucnu (zrovna ty Skrullové nabo Mar-vell). Rozhodně neříkám, že se vám ten film nemůže líbit, ale osobně mi přijde, že pokud se mi film nelíbí třeba jen v jednom zvratu tak už to může ovlivnit celej tvůj názor na film. Taky se Infinity War líbí lidem převážně jen kvůli závěrečné scéně, která je jedním z nějvětších cliffhangerů. a ty lidi ten film na základě toho hodnotí a už se tolik neutápěj v tom, že humor byl třeba debilní, postavy blbě napsaný, atd (to jsem jen plácnul a neslučuje se to s názore, který mám na tento film). Abych to shrnul myslim si, že je právě klíčové hodnotit filmy podle i třeba jedné chyby, protože když se ti ten film kvůli té chybě prostě nelíbí a už ti ta chyba zkazí zážitek z filmu, tak už nejseš hejtr, ale prostě jen člověk, co má takový názor na film, protože prostě byl zklamaný. Alejako je jasný, že člověk hodnotící Infinity War na základě toho, že je nedokončená (i když je to jasně jen půlka příběhu) je retardovaný.
  • mearez
    mearez6.1.2019 12:45Filmový a hudební klub
    hroubek: U Shazama mi zatim přijde, že si DC řeklo, že si udělaj komedii ve stylu MCU, ovšem to vůbec nevadí, protože to zatim vypadá na fajn superhrdinskej popcorn. A celkem se mi líbí, že Shazam je prakticky taková ukázka toho, jak by se choval puberťák, kdyby měl superschopnosti. Těšim se na to celkem dost, ovšem ruku na srdce, trhákem dubna budou Avengers, možná Hellboy
  • mearez
    mearez25.12.2018 14:46Pindárna
    Mohla by mi tu nějáká hodná duše shrnout, co se stalo v prvním omnibusu Daredevila od BBartu?
  • mearez
    mearez20.9.2018 20:36Slevy, výprodeje, bazary
    Richie: V ČB v Kanzelsbergeru byl jeden čas Darkhawk #1. Chtěl jsem ho koupit, ale někdo mě předběhl....
  • mearez
    mearez17.9.2018 16:26Filmový a hudební klub
    Doppelganger: Děkuji
  • mearez
    mearez17.9.2018 16:01Filmový a hudební klub
    Zdar. Nemáte někdo nějáké seriálové doporučení? Komiksové i nekomiksové.
  • mearez
    mearez12.9.2018 23:09Filmový a hudební klub
    Fimi: Není to oficiální, navíc Cavillova agentka tuto zprávu popřela a řekla, že nic takového se nedělo.
  • mearez
    mearez9.7.2018 15:49* Připomínky a návrhy
    Skvělý, jdu se podívat :)
  • mearez
    mearez8.7.2018 12:37Pindárna
    aha
  • mearez
    mearez7.7.2018 15:16* Připomínky a návrhy
    Mě taky, už jsem to chtěl taky napsat...
  • mearez
    mearez7.7.2018 15:15Pindárna
    Fimi: Nezmřel dnes, ale před týdnem v pátek. Dnes ho našli
  • mearez
    mearez29.6.2018 10:08Povinná četba
    Co říkáte na konec Kill Or Be Killed? Za mě celkem super komiks, jedno z nejlepších Brubakerových děl, dle mého.
  • mearez
    mearez25.6.2018 18:37Srazy, cony, festivaly
    Doppelganger: Radši si nechám podepsat Soudce Dredda
  • mearez
    mearez17.6.2018 13:07Pindárna
    Kapis: Taky by mě zajímalo...
  • mearez
    mearez17.6.2018 08:48* Připomínky a návrhy
    Chtěl bych jen připomenout, že vyšel nový SW Magazín, a nikde v databázy ani v rozpisu nade mnou není.
  • mearez
    mearez11.6.2018 16:22Pindárna
    Zdarec lidi. Za dva tejdny jedu do Mnichova, tak bych se chtěl zeptat, jestli neznáte nějáký dobrý obchody s komiksama v centru Mnichova?
  • mearez
    mearez1.6.2018 20:21Srazy, cony, festivaly
    Sakra, nechám si podepsat Dredda. To je můj sen!
  • mearez
    mearez21.5.2018 23:32Pindárna
    Tormentr: Když už je řeč o Altered Carbon, podle mě je to slušná slátanina. A jako třeba takovej House of Cards, Stranger Things nebo třeba Brooklin nine-nine jsou originální seriály, které mě překvapí, mají dobrý zápletky, popřípadě super příběh, v případě Brooklin nine-nine je to třeba super kamera a vtipy nejsou téměř vůbec trapný. A seriály odle komiksů začínají být taky dost cringe: Flash jde od 3. sezóny do kopru, na Supergirl se nedá dívat, u Legend of Tomorrow jsem usnul, Defenders jsou prostě sračka, Iron Fist a Luke Cage jsou nezajímavý nudný séroše a Gotham je hrozně podivnej, protože jeho kvalita strašně moc skáče nahoru a dolů.
  • mearez
    mearez21.5.2018 17:59Povinná četba
    Právě jsem sehnal za pár kaček Srdce Impéria. Super stav, všecko super, přijde mi to brzo, asi tak za pár dnů. Sakra, je to fakt tak dobrý, jak všichni říkaj?
  • mearez
    mearez12.4.2018 21:35Povinná četba
    Hele, stejně si spousta lidí kupuje komiksy v angličtině, takže si myslim, že řešit tu už posté BBart a politiku vydávání komiksů je prkotina.
  • mearez
    mearez9.4.2018 23:17Srazy, cony, festivaly
    Fimi: Zase aby pro to někdo hlasoval...
  • mearez
    mearez28.3.2018 22:48Pindárna
    Chtěl bych se zeptat nějákých odborníků na Marvel. Slyšel jsem, že Juggernaut zničil sám dvojčata (prej do do nich něják napálil, WTC spadlo), ale taky že tato událost byla identická ve vesmíru 616 jako v našem vesmíru (zničení dvojčat letadly). Co z toho je legit?
  • mearez
    mearez26.3.2018 19:53* Připomínky a návrhy
    zack: Pokud jsem napsal info k nějákým autorům, jak ti mám dát vědět, aby to nějáký admin aktualizoval? E-mailem nebo příspěvkem ve fóru?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 473 (cca 137206 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 13 (cca 5788 Kč)
Osobní: 9 (cca 4441 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: 9
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0