Přední desky pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Nejlépe střežené tajemství jednoho z nejslavnějších mutantů Marvelu odhaleno!

Dávno předtím, než se dal k X-Menům, i předtím, než se stal součastí Projektu X, sváděl Wolverine zápas se svou divokostí, která nakonec vedla až k rodinné tragédii. Nad touto knihou se sešlo několik nejoceňovanějších tvůrců Marvelu, aby vyprávěli příběh formování nejmocnějšího vyvrhele světa mutantů.

Obsahuje sešity série Wolverine: The Origin #1-6 (listopad 2001 - červenec 2002)

Vyšlo jako 1. svazek edice Legendy Marvel. Původně vyšlo mimo tuto edici.


Scénář
Bill Jemas, Paul Jenkins, Joe Quesada
Art
Andy Kubert
Barvy
Richard Isanove
Obálka
Richard Isanove, Joe Quesada
Lettering
Jakub D. Kočí, Alena Tejnická (Sarah), Karel Urban
Překlad
Martina Dari Antonínová, Filip Škába
Redakce
Filip Gotfrid, Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-857-2 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
756 g
Stran
197
Cena
599 Kč
Originál
Wolverine: The Origin (Marvel Comics, 2002)
Varianty
Wolverine: Zrození (2020)
Ultimátní komiksový komplet #023: Wolverine: Zrození (2014)
  • martin28
    martin288.5.2022 16:44Wolverine: Zrození
    Smutný příběh tragického dětství a tvrdého dospívání. Cesta do hlubin Rosomákovy duše. Ještě pln emocí naprosto chápu, proč je Wolverine samotář a konzerva. Povinnost pro fans.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:57Wolverine: Zrození
    Jediné, čím autor zamíchal karty, jsou osoby na počátku, aby nebylo tak zřejmé, kdo je ten "vyvolený". Pak jde už, ale o předvídatelný vývoj Wolverina. I když, abych nebyl tak přísný, tak je to také tím, že už máme předem dané, kdo se má zrodit. Ještě bych, ale vytknul ten konec, který vlastně chyběl a zkazil mi tím dojem z celého čtení. Jinak jde o komiks, který se mi po výtvarné stránce líbil a příběh je i přesto všechno, lepší průměr. I když jsou použita mnohá klišé, nenudil jsem se. Jde, ale o komiks, na který brzo zapomenu. Nejlepší Rosomák je dle mého, Starej dobrej Logan a toho z vrcholu, jen tak někdo nesejme.
  • MignolaMoore
    Výborný, atmosférický Origin. Jenkins si dal na scénáři dost záležet a Wolverinův původ je dost surové, atmosférické a výborné čtení. Na styl kresby jsem si musel chvilku zvykat, ale to nebránilo tomu, abych si pak příběh užil na nejvyšší úrovni. Zrození je příběh, který nastavil laťku sakra vysoko. P.S. Zabít tvůrce filmového originu s Wolverinem.
  • faster86
    faster8620.3.2021 14:15Wolverine: Zrození
    S originem se popasovali dobře. Vybrat jako vypravěčku mladou regentku je fajn. Kresba a barvy jsou příjemně tématické. V bonusech jde vidět jak celý příběh prošel vývojem.
  • trudoš
    Na jednu stranu povedené, především první půlka, kdy scenárista Paul Jenkins dokáže vyrukovat s povedenými zvraty, na druhou stranu platí přesně ta slova, která sám uvádí v doslovu. Komiksové album Zrození sice poodhaluje Wolverinovu minulost, ale zároveň pokládá nové otázky, na které bůhví jestli někdy dostaneme odpověď. Kresba Andyho Kuberta je ovšem nádherná, jen ten lettering se fest nepovedl. To snad i font z psacího stroje by mi přišel vhodnější.
    V důsledku tak příběh nepředvádí nic zásadního, postava divokého mutanta se teprve formuje, takže sarkasmus a nadsázka zde ještě nemají co dělat a celé se to pak nese v duchu tragických viktoriánských historek. Což není na škodu, avšak faktem je, že Wolverina mám raději v akčnější, modernější rovině. Pouze finále mi přišlo drobně odbyté, čekal jsem trochu víc práce se všemi těmi náznaky, jež byly v ději porůznu rozesety. Na můj vkus zbytečně melodramatické, ale zase uznávám, že v rámci celkové koncepce asi nešlo zápletku zakončit jinak.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:34Wolverine: Zrození
    „Logan, pane. Jmenuje se Logan.“ Parádny origin, ktorý sa uberá absolútne nečakanými cestičkami. Fanúšik postavy logicky nečaká nič iné, len armádu, pokusy, vedcov, experimenty a adamantium. Lenže nič z toho nepríde a namiesto toho sa dočkáme kombinácie Jacka Londona, Marka Twaina a rozprávkovej výpravy aristokratického zámku v lone prírody (!). Druhá polovica, odohrávajúca sa v kanadských horách, už je o čosi slabšia a vidno, že sa scenáristi ponáhľali, aby boli (i za cenu použitia klišé a skratiek) čím skôr v cieli, ale napriek tomu ide o vynikajúce dielo s viacerými dráždivo nezodpovedanými otázkami. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-wolverine-zrozeni-komiks
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2018

    Bravurně sepsaný a dokonale nakreslený příběh zrození legendy, hrdiny. Originy jsou moje srdcovka, pokud jsou dobře vystavěné. A v tomhle případě luxusní. Nestydim se, slzička ukápla. A na konec jsem koukala jako děcko na vánoční stromeček. Ano, možná to je zrod legendy a hrdiny, ale zároveň samotáře. Ach, stále musím myslet na ten konec. To bylo nádherný.
    Škoda, že u nás nevyšel Origin II. a další Origin kousky.
  • Liborius
    Liborius14.10.2020 08:54Wolverine: Zrození
    Skoro čtvrtstoletí se fanoušci ptali, odkud se vzal Wolverine. Až v roce 2001 jim tenhle příběh naservíroval Paul Jenkins. A šlo o vskutku vydařenou záležitost, kterou trochu sráží jenom finále, které přichází rychleji a překotněji, než by se slušelo. Více na http://multiverzum.sk/wolverine-zrozeni/
  • Good Games
    Good Games mecenáš18.9.2020 10:05Wolverine: Zrození
    Silný a drsný príbeh o vzniku jednej z najobľúbenejších komiksových postáv. Svižný scenár, príjemná kresba a jedná sa celkovo o komiks, ktorý by si žiadny fanúšik dobre napísaných superhrdinských komiksov nemal nechať ujsť. =►Celá recenzia◄=
  • mearez
    mearez10.9.2020 20:28Wolverine: Zrození
    Tomuto komiksu jsem se strašně dlouho vyhýbal. Obecně se tolik nevyžívám v komiksech, které jsou mimo kontinuitu Marvelu, respektive se s nimi často nesetkávám. O Zrození jsem věděl dlouho, ale bál jsem se, že mě nebude bavit, protože mě moc nelákalo zasazení v 19. století. Dělal jsem chybu. A kdo nad tímhle komiksem váhá, tak dělá chybu taky. Ano, Wolverine funguje bez mutantů, kostýmů a mimozemšťanů. Strašně se mi líbí, jak Logan téměř vůbec v celé knize nepoužívá drápy. Strašně se mi líbí, jak kniha pracuje s charaktery. Strašně se mi líbí, jak se autoři krásně, ladně a kreativně odpoutali od širšího světa. Strašně se mi líbí spousta jinejch věcí, ale to si prostě přečtěte, komiks je to fakticky skvělej. Za mě 5*.
  • Delphín
    Delphín22.8.2020 10:40Wolverine: Zrození
    Od konce jsem čekal asi něco víc, rovněž šlo podle mě lépe zpracovat partu tří dětí na počátku komiksu, budoucí děj by byl ještě zajímavějším. To je ale asi všechno, co lze tomuhle komiksu vytknout. Jinak je to velice fajn čtení, do kterého se člověk ponoří, i když tu akce není tolik, jak by se očekávalo, ale to komiksu rozhodně nohy nepodráží, funguje i na té normální lidské stránce. Občas tak máte pocit, že místo superhrdinského originu čtete dosti fajn rodinné drama. A ještě u toho sledovat tak úžasnou kresbu? Jop, tohle se povedlo!
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš17.8.2020 13:48Wolverine: Zrození
    Na to, že Marvel a DC už nečtu, tak tohle mě kupodivu bavilo. Dost možná nejlepší origin marvelovské postavy, co jsem četl. Dospělá kresba na úrovni, příběh obestřen tajemstvím, vývoj postav.
  • Ter
    Ter4.8.2020 17:59Wolverine: Zrození
    Super, že toto konečne vyšlo v poriadnom spracovaní. Len ma zarazil prebal - mám ho akýsi volnejší a záhyby mi prídu dosť krátke. Inak samozrejme po všetkých stránkach skvelé. Snáď sa Crew odhodlá vydať aj pokračovanie tohto príbehu!
  • MEGA
    Skvělá kniha. Čte se to parádně a kresba spolu s barvami je úžasná. Jsem rád, že to crew znovu vydá, tohle si pozornost zaslouží!
  • matty87
    Tak jsme se konečně dočkali a máme tady Wolverinův Origin. A jsem rád, že to dopadlo takhle. Na komiksu je hrozně vidět, jak moc si autoři dali na vývoji jednotlivých postav záležet. Těžko říct, jestli nad nimi v případě neúspěchu nevisela hrozba v podobě pomalé a bolestivé smrti, ale na tom už tak moc nezáleží. Důležité je, že pohled do minulosti tak zásadní postavy, jako je Wolverine v Marvelu neodflákli a dali nám fanouškům přesně to, co jsme očekávali. Dalším příjemným bonusem je fakt, že navíc nevykvákali o hlavním hrdinovi úplně všechno, a tak je Logan stále ještě zastřen spoustou dalších tajemství.
  • karl173
    Skvěle odvyprávěný Origin, který navíc i skvěle vypadá. Tady není v podstatě co vytknout. Možná jen to že bych bral pokračování. Jinak já byl velmi spokojený a čtení jsem si vyloženě užil. 90%
  • Blackhand47XD
    Není nadto přečíst si Zrození a navázat Projektem X. Wolvieho příběh patří rozhodně k těm nejzajímavějším, které mohou superhrdinové nabídnout.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 22:13Ultimátní komiksový komplet #023: Wolverine: Zrození
    Mazec! Wolverine bez Wolverina a ono to sakra funguje! Kresba vynikající a díky za ten chybějící inkering (dobře, že jste ho tam dát nechtěli). Kubertovic famílie je prostě studnice kvalitní práce, takže za mě palec nahoru. Samotný příběh je tak krásný a procítěný a ty reálie jsou prostě uchvacující. Nemám co dodat, chci ho v AJ a ve větším formátu.
  • ertefol
    Perfektní kresba, velmi zajímavý příběh pohrávající si s Wolverinovou budoucností i minulostí, pomalejší tempo, v kterém vynikají akční scény a trochu překvapivě i dialogy, v nichž vynikne především prokreslenost psychologie postav. Perfektní komiks, u kterého jsem se skvěle bavil!
  • baatcha
    Vedle jiného rosomákova originu, geniálního Projektu X, je tohle nudná břečka. Ach, ta osudová nevyhnutelnost! Ach, ten patos! Ach, ty hluboké lidské příběhy!
  • sedw
    Výborná záležitost se skvělou kresbou. Ani chvíli jsem se nenudil, příběh měl spád, nepostrádal momenty překvapení, ani emoce. Za mě jedna z nejlepších věcí z UKK, které jsem měl zatím možnost číst.
  • Fimi
    Moc pěkná kresba a velice silný příběh, na jedno sousto přečtené.
  • mAGiic
    Takhle hluboký lidský příběh jsem v komiksu dlouho nečetl. Čtenář je svědkem dlouho trvajícího odhalení tragického osudu Wolverina. Asi to nejlepší, co v UKK vyšlo a asi i vyjde. 5*
  • S4TW
    Eh, jak začít? Po pravdě se nejedná o nijak velkolepé či závratné dílo, což bych od Originu Wolverina čekal... Kniha si jede svým pomalejší tempem, je to příjemné a hezké počteníčko, ale tak nějak jsem čekal víc. Rozhodně to nemá nic moc společného se superhrdinským komiksem, spíš jsem se cítil jakou fanoušek scifi filmu, co kouká na rodinný film (ač vcelku dosti kvalitní). Příběh je tak napůl o Wolverinovi a napůl o jeho [sestřenici]. Psychologicky je to dobře zvládnuté, postavy jsou zajímavě vykreslené (velmi překvapivě tu je rozebrána především osobnost samotného Logana), ale možná bych vyžadoval o kapičku víc akce (přeci jen je to pořád Wolverine!). Co je ovšem velké plus komiksu, je kresba, ta je naprosto parádní, skvěle dokresluje atmosféru a dobu, ve které se komiks odehrává, nápad s použitím výhradně tužky byl výtečný a autor to zvládl bravůrně. Opravdu kresba přidává dílů minimálně jednu hvězdu, spíš dvě. Ale jak jsem řekl, od Originu rosomáka bych čekal větší nálož (a nemuselo by se tak nutně jednat o akci, jako spíš nějaké těžké psychické týrání postav a tak, prostě větší a víc šokující jízdu). Ve finále to na mě působilo příjemně, 3/4 sešitu bylo poklidnějších a fajn-fajn, pak přišel nějaký problém a pak to zase jelo na vlně klidného románu. Nevím no, asi kdybych k tomu nepřistupoval jako k Wolverinovi, tak jsem možná víc spokojený. Tak, takhle bych hodnotil prvních 5 sešitů, ten šestý byl přesně ta pecka, na kterou jsem čekal, škoda, že nástup byl až s tím posledním sešitem...
  • Kaluž
    „Poslední z mého rodu zemřel včera. Nemám vnuka.“

    Tak jsem si přečetl svého čtvrtého Wolverina (Claremonta, Millara a Kietha nyní doplnil Paul Jenkins) a musím přiznat, že se mi tenhle origin docela zamlouval. K vyloženému natržení zadnice to má sice daleko, ale zase to příjemně odsejpá, Jenkins do nás v první třetině obratně láduje nejedno překvapení, psychologie postav má uchopitelnou logiku a Kubertova tužka mi tady sedla mnohem více než v Gaimanově Šestnáctsetdvojce. Wolverina mám nastudovaného spíše z filmů, takže nemám zase takový přehled, ovšem tahle jednohubka mi celkovou mozaiku opět o něco doplňuje a navíc je vážně povedená. Teda až na ten strojený lettering... to je těžký humáč.
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #23: Wolverine: Zrození" - Wau ... Na to, že se mi do toho skoro vůbec nechtělo a ze začátku jsem se trochu nudil, se z toho stalo jedno z nejlepších UKK první šedesátky. Příběh je syrový (jak se píše pode mnou) a to mi k "Originu" přesně sedí. Popravdě jsem ani netušil, která z těch postav bude Wolverine a ani jsem nevěděl, jakým směrem se příběh bude odvíjet. Finále minisérie však nezklamalo a jsem opravdu hodně spokojen. A kdo ví? Třeba se k nám někdy dostane i "Origin II", který vyšel letos! Tohle by vás nemělo minout, pokud máte rádi Wolverina ... Za mě 5*!
  • Ter
    Ma niekto zo Slovenska toto na predaj? Moj mail: karimba@azet.sk
  • jh666
    Komiksový sólový Wolverine si u mě rozhodně vylepšil reputaci. Začátek se sice trochu vlekl, ale poslední dva sešity byly opravdu skvělé. Navíc musím vyzdvihnout nádhernou kresbu. 75%
  • firesnake
    Tak tohle bylo fakt boží, není co dodat, prostě super.
  • Xeelee
    Prostě jo :-) Bylo to úplně něco jinýho než sem čekal a přesně to co sem chtěl.
  • Walome
    Teda čekat na tenhle origin přes 20 let, tak jsem pěkně naštvanej. Takhle nudnou a předvídatelnou story dokáže vymyslet student deváté třídy a vyhrát s ní povídkovou oblastní soutěž. K tomu kresba, která je hezká, ale na komiks se nehodící. Historické zařazení plní jen funkci pozadí a onikaní si mohli v mainstreamovém komiksu odpustit. To platí o fontu, který neváže oko. Kdyby se vynechal úvod a potkali bychom Logena (btw debilněji přijít ke svému jménu snad ani nemohl) mezi kanadskými horníky, bylo by celé vyprávění mnohem působivější.
  • Flash
    Kabukiman : No já to přečetl, až teď a určitá hořkost tam je. A ani mě to comicsově nenasytilo. Mám chuť si přečíst ještě něco.
  • Kabukiman
    Flash-no....ale moc se netěš. Tenhle Wolverine je super,ale ten projekt X jsem čekal o HODNĚ lepší...Na to jak je to zásadní událost ve Wolverinově životě,tak komiks samotnej nic zásadního teda neni... Vlastně bych asi autora komisu za to jeho podání "jak wolverine k adamantiu přišel" nechal za trest běhat dvě hodiny po Bagdádském tržišti jen v trenýrkách z americké vlajky...
  • Flash
    Kabukiman :Právě jsem to nečetl. Super díky. Sice mi zatím chybí s dnešním 1602 co vyšel. Ale určitě seženu.Nestíhám číst vše!
  • Kabukiman
    Flash-Pokud jsi si už koupil nové číslo UKK (10) wolverine projekt x, tak už asi víš kde přišel Wolverine k adamantiovým drápům;)
  • Flash
    Špidlání hlav mi nevadí ale zabíjení zvířat ano. Nicméně je to nezbytná součást příběhu,která podporuje budoucí hněv Rosomáka. Tento book je daleko lepší,než ten Wolverine, jak jel do Japonska(UKK4). Děj je dynamický,kdy např. na 2. str klidně uplyne zima. Čte se to svižně. Jedna věc by mě ale zajimala,kde Wolverine později přišel k adamntiovým drápům. U mě asi nejlepší comics s Wolverinem co jsem četl. Nejsem vyloženě jeho fanoušek ale tato kniha mě nutí,zjistit si o této postavě víc. Pěkně kresleno.
  • erik
    Wolverine a jeho zrod bez náznaku elasťákov a vlastne i dajakého akčného podtónu? Prečo nie.

    Marvel sa odhodlal nasadiť krk a prekvapivo mu to vyšlo. Iste, svoj diel zásluh má aj vynikajúca kresba. Andy Kubert sa týmto spôsobom neskôr vrhol aj na 1602, je to slasť. Netreba však zabúdať, že tím autorov s Jenkinsom v popredí dokázal priniesť nielen srdcervúci tragický príbeh jedného šľachtického rodu, ale najmä uveriteľný komiks, ktorý nezničil hlavnú postavu, ako to často býva zvykom pri honbe za senzačnými zvratmi v živote zavedených komiksových postáv. Toto je jeden z najlepších príbehov Logana a jeho pazúrov. Pre fanúšika povinnosť, pre ostatných zaujímavá freska zo života kanadských baníkov.

    Ponúknuť rodinnú drámu, čoby úvod do Wolverineovho života, bolo geniálne a nič viac sa k tomu napísať nedá.
  • J.Connor
    Pecka! a ta bukolická kresba k tomu dokonce (a dokonale) sedí.
  • Kapis
    Kresba mě hned při otevření zaujala, příběh je syrový, krvavý, žádné mazlení se s americkou vlajkou a velkopatetické kecy, akorát ten konec mi úplně nesedl. Celkově mě to dost chytlo a bavilo, takže za pět hvězd. Pochopil jsem to správně, že jeho fotr byl Logan, když s ním jeho mama zahýbala "měkkýšovi"?
  • smtxx
    hodně dobrý , chci pokračování. Jeden z nejlepších comicsů !
  • Murphy722
    Jak už bylo zmíněno, tak velmi dospělé zpracování, které se vyhlo příliš vysvětlovacímu klišé, ale co by se taky od Wolviho dalo čekat? Když ho už známe nějaký ten pátek :-)
  • Kabukiman
    Bylo to dobrý, líbilo se mi to. Kresba dobrá a děj překvapivě takovej dospělej a málo superheroesáckej.
  • luky.kuky10
    Zazrak? Zklamani?... Ja jenom, cekal vic. Nemyslim si ze by to byl nejaky prulom. Kdyz by melo byt podle me, tak bych nechal wolverinovu minulost asi radsi skrytou. Libilo se mi to. Ale po precteni tohoto dilu se vice tesim na wolverine: stary muz Logan. Jinak kresba tuzkou se mi hodne libila. Nemohl bych ji mit v kazdem comicsu, ale v tomto dile je to originalni, a k pribehu se to hodi.
  • kaylin
    Ano, je to výborné, ale prostě mě to nedokázalo zasáhnout. "Wolverine: Zrození" jednoznačně bude patřit k tomu nejlepšímu, co v rámci "Ultimátního komiksového kompletu" vyšlo, ale pro mě se nebude jednat o až tak jedinečný kus. Smutné pak je, že část tohoto příběhu byla využita, a to naprosto banálně, pro film "X-Men Origins: Wolverine". Na druhou stranu, pokud měl dostat Wolverine v komiksu nějakou minulost, alespoň z části, tahle podobě je rozhodně lepší varianta než jiné. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/616-ultimatni-komiksovy-komplet-23.html
  • Mike-sh
    Paradni ctivo! Musel jsem se brzdit abych to nezhlt na jeden zatah.
  • Schramm
    Kurva, tomu říkám origin! Další slova jsou zbytečný :)
  • Azalin
    Jak jsem byl nedávno poněkud zklamán z příběhu Weapon X od Barryho Windsora-Smithe (taky vyjde v UKK), z této knihy jsem nadšen. Skvěle nakreslené a suverénně odvyprávěné. Líp asi příběh Wolverinova zrození ani podat nešel.
  • pata
    Překvapení ve stylu kresby... kolorovaná tužka není zrovna standardem u Marvelu. Nevím, styl kresby mi tady moc nesedí a to nejsem velkým příznivcem toho klasického marvelovského mainstreamu. Někdy je to skvělé, jindy si říkám, že je ta kresba nějak ošizená. Takže co se týče grafického zpracování jsem na vážkách. Jednu stranu jsem si musel prohlížet asi 4x, než jsem pochopil, co tím chce básník říci... kdo koho vlastně udeřil... proč je ona postava na kolenou a krvácí, když jsem nezaregistroval úder, který by to způsobil. Naopak jsem z toho cítil, že by se měl svíjet ten druhý...? :)
    Každopádně příběh je super, překvapením zůstává, z jakého ufňukánka nakonec "rosomák" vzešel.
  • J.T.honza
    Velký klenot. Hodně zajímavé čtení, které jsem hltal s každou další stránkou. Mnoho překvapivých zvratů a touha zjistit, co se stane dál vyústily v to, že jsem si tenhle scénáristický, ale i kreslířský požitek dal na jeden zátah a totálně se do něj ponořil. Jak je řečeno v bonusech, tak zatímco na některé otázky Zrození odpovídá, jiné se nově objevují a fakt by mě zajímalo, co se s těmi postavami dělo dál poté, co tenhle svazek trochu Watchmenovsky skončil. V podstatě bych i řekl, že mě tahle knížka bavila víc, než cokoli jiného z X-Menů, kteří u nás zatím vyšli (snad jen s výjimkou prvních Astonishing X-Menů, kteří mě ke komiksům přivedli). Spolu se Spider-Manem: Smutek, Punisherem, Daredevilem a možná i něčím dalším jde o jednu z nejzajímavějších věcí z kolekce UKK, kterou byste určitě měli mít ve sbírce a za sebe říkám, že si určitě časem přečtu ještě vícekrát.
12866931
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.8.2020 15:36Wolverine: Zrození
    Jsem si říkal, že to znám, ale UKK přece nečtu... a já to kupoval kdysi v angličtině! Takže nebudu hodnotit české vydání, jen řeknu, že je to fajn komiks. Doporučuji. Teď má hezký crewní háv...
  • karl173
    karl173 mecenáš5.8.2020 20:15Wolverine: Zrození
    Ter: Pokračování by bylo hodně super.
Četl/a (89)
123peta, 2scha, 66pepo66, Anton Whatever, BadBoy, Bary02, Bedou, Benny, ben_bella, Berry669, Bronn, buscheer, Cemino, charvos, Cinema Ranger, Covenant, Craxx, DanielT, Daxik1988, Dejweez26, Delphín, Dzoglik, Ejdý1, farnhajt, faster86, Garp, Géba, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, Hades, Hanussen, hellblazer, house192, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, JORDY, Kadin, Kiko, Killingjoke, Lachvos, lacoste, Ladinek82, Libča, Lokusta, Macek78, maco, Mariomichal, martin28, Martinb, Matthew, mearez, Mercurio, MP81, Mr. Baboon, Murphy722, namdnas, Nexis, oleav, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, paulmuaddib, perak, Poseidon1978, Procky, radimisko, rooty, schefik, Schimi85cz, seneke, simonator, SkillJam, Snegis, Spacecore, Spike, SteveCZ, taidana, Thorug, Tony TwoDee, Unerr, vishnar, VskPrzk, Zbysek2410
(131)
10milda, 123peta, 2scha, 66pepo66, Alfi, Alfred, Anton Whatever, Awakener, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, bboorreekk, Bedou, Benny, Berry669, blackJag, bmc75, Bronn, burzum, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, Cever, charvos, Corvus, Craxx, DanielT, Daxik1988, Delphín, desto, DKoscik, Dzoglik, Elnie, farnhajt, fel68, Fimi, Flowtek, Fox01, Géba, Georgíno J., Goldfinch, Hades, Hanussen, hellblazer, Hlousks, house192, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, Jack, JackOneil, Jáňa, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, JORDY, Josh, Kadin, kapicka, Karel Sec, KarlosJB, Kazumaki, Kiko, Kiwi1902, koudak89, Lachvos, lacoste, Libča, Lokusta, Macek78, maco, Mamut12, Mariomichal, martin28, Martinb, Matio, Matthew, Mercurio, Mikei, Mitak, Montiseus, moris.cz, MP, MP81, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Murphy722, Nevimtrebastofi, Nexis, Nightmare, nx, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pechna, perper, PH79, Poseidon1978, Procky, Radkos, RaptoR, Ricarderon, rooty, schefik, Schimi85cz, Shake, simonator, SkillJam, Skot, Sole, Spike, SteveCZ, suricattaontheway, tacmud, taidana, Ter, Thorug, timek, Tony TwoDee, TQChose, Tyfus, willis, worf, xintax, Zbysek2410
Chce (22)
Abe, Al0f0k, anfrene, Blacklarch, BreakingAway, CHester Turner, Dali, deadpool, delsemela, Fida, filosh, Joshua_T, Maty48, monocyt, noovakpetr, Odal , psramek, royan, Sikk, Tomski, Wiw, Wodry
Shání (3)
D.K.Logic, DegiCZ, Šedo
Nabízí (2)
Cemino, suricattaontheway