Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
JE TAM TICHO. JE TAM TMA. JE TAM ZIMA.

Svět Vzhůru nohama, místo, které bylo doposud spatřeno jen ve vizích a nočních můrách.
Will Bayers neví, jak nazvat stinnou sféru, v níž se ocitl, ale je si jistý, že je sám a dalece vzdálený od čehokoliv, co se podobá bezpečí. Podivné vřískající monstrum číhá za každým rohem a známé hlasy připlouvají vzduchem z druhé strany. Aby přežil, drží se Will lekcí, které ho naučilo kamarádství s jeho přáteli, a naděje, že se dokáže vrátit domů ke své rodině.

Obsahuje sešity série Stranger Things #1-4 (září 2018 - leden 2019)

Scénář
Jody Houser
Art
Stefano Martino
Ink
Keith Champagne
Barvy
Lauren Affe
Obálka
Aleksi Briclot
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Jana Balharová, Filip Gotfrid
Žánry
adaptace, fantasy, horor, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-710-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
275 g
Stran
96
Cena
249 Kč
Originál
Stranger Things #01: The Other Side (Dark Horse Comics, 2019)
  • mearez
    mearez7.7.2020 22:20Stranger Things: Druhá strana
    Ale jo, prostě typickej komiks spojenej s větším světem. V podstatě jen vyplňuje určitý mezery v příběhu seriálu, který nikdy nemusely bejt vysvětlený. Trošku mě mrzí, že Jody Houser, která třeba píše aktuálního Doctora Who, byla na českej trh uvedená timhle kouskem, ale nevadí, i s tim, co dostala, celkem umí pracovat a některé drobnosti jsou fakt pěkně udělané. Kresba je v podstatě taková, jakou byste od tohoto komiksu čekali. Nic, co si zapamatujete, nic artovýho. Celkem se mi to líbilo, ale rozhodně žádnej klenot. Za mě 3*.
  • perak
    perak26.1.2020 21:41Stranger Things: Druhá strana
    Kdo není fanoušek seriálu, tak asi ne vše z knihy pro něj bude pochopitelné. No a pro fanouška seriálu to nude osvěžení první řady, ale nedozví se nic moc jiného, než už věděl - spíše se podívá na některé scény z jiného úhlu pohledu, což mi však přišlo málo. Vykreslení druhé strany bylo fajn, to bylo na celém tomto "díle" zřejmě to nejlepší.
  • karl173
    karl173 mecenáš7.11.2019 17:56Stranger Things: Druhá strana
    Opravdu malá jednohubka, kterou přečtete během chvíle. Na jednu stranu komiks nepřináší v podstatě nic nového, známé události navíc ukazuje dosti suše a není z toho cítit téměř žádná atmosféra. Na druhou stranu se to čte celkem hezky svěže a tak z toho nemá člověk pocit, že by četl blbost. Spíše je to poměrně zbytečný komiks, ale naštěstí díky své krátkosti a svižnosti to není zase tak úplně hrozné. Kresba není kdovíjaká a známé postavy jsou poznat jen lehce, ale dá se na to zvyknout. Přikláněl bych se spíše k průměru, ale je fakt že mi tento komiks nedal vlastně vůbec nic, jen pár oddychových minut. Takže spíše 2*
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš16.7.2019 00:36Stranger Things: Druhá strana
    Som fanúšik seriálu, ale toto je pre mňa úplne zbytočný komiks, ktorý sa zameriava na nudnú pasáž Willa, ktorý sa celú dobu hrá na skrývačku a naháňačku s neškodným monštrom, neobsahuje žiadne zaujímavé nápady a je nadovšetko jasné, ako to skončí.
  • Gustik5
    Gustik55.7.2019 12:17Stranger Things: Druhá strana
    Není to vyložený průšvih. Tento komiks je, jak rád říkám – taková jednohubka. Tentokrát ale dosti na hraně podprůměru. Vůbec tak nepřekročí myslitelnou hranici zájmu, do které spadají pouze opravdu silní nadšenci a fanoušci seriálové předlohy. Já, ačkoli jsem si Stranger Things opravdu užil, jsem ale při čtení tohoto díla neměl pocit, že čtu něco nadprůměrného. Pouhá šeď, protkaná odkazy na seriál, která sama o sobě ani neodhaluje vůbec nic o světě “druhé strany,” je jen opravdu převyprávěním toho, co zde Will dělal. Komiks je tak jen tupým produktem. Těžko říci, zda tvůrci prostě jen postrádali ambice, nebo nepřišli do kontaktu se scénáristy série, či jim nebylo dovoleno nic, co by vybočovalo ze škatulky. Působí to jako dílo, které někdo prostě vytvořil na objednávku. Je to ploché. A ve své podstatě i tak trochu zbytečné. Kresba pak někdy je hodně detailní (jen co se ovšem týče postav, prostředí a pozadí je velmi jednoduše nakreslené, což je velká škoda), jak se tvůrce snaží zachytit herecké předobrazy, jindy působí dosti zjednodušeně. Snad bude pokračování lepší. Pokud si však chcete ukrátit čekání na další řadu seriálu, může vás tento komiks bavit. Přečtete jej rychle, ale nic zajímavého ve vás nezanechá.

    Více zde: http://nafilmu.cz/2019/07/stranger-things-druha-strana-2019-nepoznana-serialova-linka-v-komiksu/
  • Liborius
    Liborius28.6.2019 10:45Stranger Things: Druhá strana
    Jako milovník Stranger things pociťuji velké zklamání z toho, že ze všech možných témat a způsobů, kterými se dal seriál rozvíjet to dopadlo takto. Tedy nudným dovyprávěním toho, jak se Will schovával na druhé straně. Čímž se dá shrnout celý děj tohoto komiksu, který má jediný smysl. Krapet podojit výnosnou značku. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/stranger-things-druha-strana/
  • kaylin
    kaylin19.6.2019 13:13Stranger Things: Druhá strana
    Ke kresbě bych měl také výhrady. Stefano Martino se za každou cenu snaží o to, aby se jeho postavy co nejvíce podobaly seriálovým, což se mu dle mého daří jen s částečným úspěchem, ale problém je ještě v tom, že se kompletně zaměřuje na postavu a její okolí je někdy podružné, což je škoda. Vypadá to pak, že neměl chuť vykreslovat detaily nikoli jako nástroj, který měl umocnit atmosféru nebo nějaký způsobem zvýraznit postavu v panelu. Mnohdy se tak děje ve scénách, kde "o nic nejde", což jen podtrhává pocit, že asi opravdu nejsou tak důležité. Přitom třeba linie s hraním Dračího doupěte je celkem fajn, ale získává smysl až ve chvíli, kdy Will vidí skutečný hrad, i když to je halucinace. Tohle halucinování se mělo prolínat celým příběhem, nemělo být jen na konci. Mělo by to pak silnější efekt a dávalo by to větší smysl než jen pár panelů v závěru. Pro fanoušky seriálu je to fajn jednohubka, pro ostatní pokus o horor, který v děsivosti neuspěl.
  • louza
    louza13.6.2019 16:13Stranger Things: Druhá strana
    No moc dobrý komiks to není. Jako celek plus mínus, ale jednotlivé detaily vyprávění spíš působí jak načrtnuté story boardy ke scénáři, který měl být podle mého názoru natočen jako druhá série řady, ale z důvodu, že širší publikum to tak nechce, natočen nebyl. Úhel pohledu z druhé strany je skvělý nápad, který celé vyznění série otáčí na hlavu a fanoušci by tak mohli bývali jako druhou sérii Stranger Things dostat úplně něco jiného. Pravověrný osmdesátkový survival horror s příměsí Akt X, mrzačením dětí a dokonale uzavřenou pointou zmaru ve stylu krajních mezí, který by divákům urval hlavu.

    Ale trh řekl ne! První sérii dostanete znovu a hůře. A pak znovu a znovu, dokud z toho něco poteče. Tenhle komiks naznačuje, jak by to vypadalo, kdyby Duffersové dělali seriály pro sebe a ne pro masy. Škoda. Stranger Things zabila vlastní dokonalost a nenažraná snaha prvotně šikovných tvůrců o vejvar se bohužel odráží i v něčem z hlediska hraného seriálu tak triviálním jako je doprovodný merch v podobě komiksu, kde si nebyli schopní pohlídat ani základní řemeslo. Nejlepší by asi bývalo bylo nechat to spát. Nedělat další série, ani tenhle komiks. Ale tak bohužel dnešní svět nefunguje.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš25.5.2019 18:33Stranger Things: Druhá strana
    Jen pro ty, co viděli seriál. Ale i tak je to jen vaření z vody, to podstatné to stejně neukázalo. Taky jsem od komiksu čekal víc. Škoda, že se tvůrci až moc brzdili.
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.5.2019 17:50Stranger Things: Druhá strana
    Hodne nevyuzity potencial. Mohli jsme se neco z druhe strany dozvedet, ale tohle je jen vypln mezi scenami, ktere byly v serialu. Navic je videt, ze autori moc netusi kam bratri Dufferove smeruji, nebo chteji smerovat, protoze tam neni ani naznak jakehokoliv odhaleni, nebo neceho noveho. Presne jako kdyz autori dostanou zadani napsat serii, ale nevedi o co autorum serialu jde a tak jen vyplnuji prazdna mista, ktera popravde ani moc vyplnit nepotrebuji.
    Bez znalosti serialu to ani nectete, protoze nemate sanci se chytit.
    60%
1312137