Komiksy v angličtině:
Bakuman vol. 1-20 (všechny díly)
D.Gray-Man vol. 1-6
Ultimate comics - Iron Man 1/4
Ultimate comics - Iron Man 3/4
Ultimate comics - Iron Man 4/4
Wolverine: First Class: The Rookie
Talon (2012) #8
Sword Art Online: Fairy Dance vol. 1-3 (manga) (všechny díly)
Tokyo Ghoul vol. 1-3
Naruto Hiden Stories: Kakashi's Story
  • xflori01
    Komiksy nakupuji a čtu přes 15 let a až teď jsem se dostal k Watchmenům. Vyhýbal jsem se jim i záměrně, protože po mém setkání s Moorem u prvních dvou knih Bažináče, jsem se jich bál. Mooreův Bažináč pro mě bylo děsivě nudné čtení a obával jsem se, že Strážci na tom skončí stejně. Přesto jsem nakonec poprosil příbuzné, aby mi Watchmeny dali jako dárek k Vánocům. No a jak to dopadlo? Bál jsem se oprávněně. Čtení jsem započal na Silvestra a až teď po týdnu jsem je dočetl. Bylo to za mě dost utrpení. Naprosto se rozcházím s většinovým názorem. Mooreovy filozofické rozpravy a neustálé odborné výrazy definitivně pohřbívají jakoukoli akčnost a epičnost děje. Raději měl psát odborné knihy, protože podobný styl psaní se nehodí ani do románů, natož pak do komiksů. A navíc se často v rámci jednoho panelu nesoustředí jen na děj obrázku, ale vypráví o dalším příběhu (často Rohrschaha) - vše v nudných odborných blábolech a čtenář, místo toho aby zvládl pochytit alespoň jednu věc, se musí soustředit na dvě a ve výsledku mu často uteče vyznění obou linek. Jediné co musím pochválit, jsou vynikající charaktery postav, které se liší od veškerých hrdinů/antihrdinů/padouchů z jiných univerz, což je i důvod, proč jsou Watchmeni takový pojem a často se na ně odkazuje. Dalším plusem je konečný závěr komiksu, který mě chvilku nahlodával, abych dal 3*, ale po pečlivém rozmyšlení jsem vábení odolal. Kresba Gibbonse je i na dnešní poměry hezká a v 80. letech šlo opravdu o špičku, nicméně kompozice panelů je naprosto fádní a bez nápadu. Ve výsledku jsou Strážci nudná záležitost a lituji utracených peněz.
  • xflori01
    xflori013.12.2022 17:49Pokoj v barvách štěstí #01
    U téhle mangy jsem nevěděl, jestli ji chci nebo ne. Jedna z mála mang na českém trhu, kterou jsem dříve nečetl. Ale jak to všichni známe, Black Friday, a já neodolal. Prozatím po prvním díle nelituji. Čistá šódžo manga, která alespoň v prvním díle nabízí docela rozumné dialogy (vnitřní i vnější). Jde vidět, že se jedná původně o web mangu, takže první kapitola je nejslabší, především myšlenkami a chováním postav. Ale postupně se to rozjede a já se dobře začetl. Jsem zvědavý na další díly.
  • xflori01
    xflori0110.4.2022 16:46Krize identity
    Krize identity byla prvním komiksem z Legend (DC i Marvelu), kterou jsem koupil, protože mě hodně zaujala zápletka. Neříkám, že předchozí kousky nebyly lákavé, ale mně to za ty peníze nestálo. Což je u mě celý problém obou edic. Vím, že to má spousta ostatních jinak, ale raději bych byl pro dvě varianty zpracování jak u MDEKu - u komiksů mi vázané verze přijdou zbytečné (jak říkám, můj názor), takže vždy zvolím raději brožovanou vazbu.

    Když se ale vrátím zpět k této knize: Nádhera! Na to jaké obrovské množství postav Meltzer do děje dostal, tak se všechny chovaly, jak mají a veškeré jejich zveřejněné vnitřní myšlenkové pochody byly takové, jaké bych si představil. Člověk u takových společných událostí čeká monumentální bitvy s impozantními nadlidskými protivníky, ale zde je to přesně naopak. Superhrdinům obrátí svět vzhůru nohama "obyčejné" lidské bytosti a my se tak vydáváme na skvělou detektivní cestu, při které se jednotlivé postavy musí vypořádávat nad ztrátou bližních či odhalením hrůzného tajemství. V rámci vydání také vyšlo velké množství bonusů, kdy pečlivé rozebrání důležitých událostí v rámci díla od obou autorů dokazuje, jak detailně měli veškeré scény připravené a dílo tak posouvá na další úroveň. Ale jak jsem řekl na začátku, i přes to, že bez problému nadělím 5*, nevím, zdali mi devět stovek za to stálo. Hmm.
  • xflori01
    xflori016.4.2022 14:59Čarodějova nevěsta #15
    Nové díly Čarodějovy nevěsty už druhým rokem vycházejí co půl roku, protože stejným tempem to vychází souběžně v Japonsku. Za těch šest měsíců člověk většinu děje zapomene, protože mezitím přečetl hromadu dalších komiksů a knih a viděl velké množství seriálů a filmů. Takže pár stránek trvá, než si člověk vzpomene (nebo si prohlídne předchozí díly). Série se mi od nástupu na Akademii začala víc líbit, protože autorka představila spoustu zajímavých postav a dosti se věnuje jejich historii a motivaci. Čise je tak upozaděná a funguje spíš jako spojka mezi jednotlivými postavy. Pro mě plus, protože jak Čise tak Ainsworth mi nikdy nepřirostli k srdci. Můžu tedy hodnotit příjemnými 60 %.
  • xflori01
    xflori0127.8.2021 17:07SPY×FAMILY #01
    Mile mě překvapilo, když bylo oznámeno, že CREW bude vydávat vcelku novou sérii, Spy × Family. Jedná se o vynikající komediální akční sérii. Každá kapitola přináší super příběh a rozhodně se nikdy nebudete nudit. V prvním díle se seznamujeme s tatínkem špionem, děckem telepatem a maminkou nájemným zabijákem (kteří navzájem dané vlastnosti ostatních neví) snažící se dostat dcerunku na prestižní školu. Těším se na další díly!
  • xflori01
    xflori014.2.2021 10:57Tokijský ghúl:re #07
    Nevím, buď jsem na něco temného měl zrovna chuť nebo je tento díl vážně dobrý. Holubice začínají dlouhodenní obléhání Rušimy, na které se ukrývají zbytky Aogiri. Haise / Kaneki konečně přestane izolovat svoji temnou minulost (identitu) a rozhodne se zachránit svoji dlouholetou ghúlí kamarádku. Do toho spousta tajemství, která vyjdou na povrch. Po kapitolách se mi tahle navazující sérka nelíbila, ale teď když to čtu po svazcích v češtině, tak se mi to líbí a nemůžu se dočkat dalších dílů
  • xflori01
    xflori012.2.2021 21:58Bleach #25: No Shaking Throne
    Většinu dílu zabírá Ičigův boj se svým bílým Hollowem, který mi přijde ze všech vnitřních soubojů (bojů ve vlastní mysli) nejhorší. Kromě toho se jedná o klasický vtipný Bleach se zajímavým objevem na konci. Plné hodnocení dát nemůžu, snad si ho příště zaslouží Luppi.
  • xflori01
    xflori015.7.2020 15:21Flash #06: Když zamrzne peklo
    Tato Rebirthovská série Flashe si drží skvělé tempo. Jednotlivé díly nejsou žádné skvosty, takže když naši vyhlášení recenzenti zde na databázi dají dílům 3*, tak se tomu divit určitě nebudu. Je to ale super mainstreamovská superhrdinská série, která si udržuje pořád víceméně stejnou kvalitu. V tomhle díle máme dva příběhy - první o Meeně a zapojení Singularity a v druhém zápletku s Ranaři ve vězení, kde současně Barry pracuje. A jako poslední je speciál o Wally Westovi, který má problém znovu žít jako civil (když si ho nikdo nepamatuje). I když předchozí dva příběhy nebyly špatné, poslední speciál mi naprosto sedl a díky němu nemusím mít nadále dilema, jestli dát dílu 3 nebo 4*. Ještě malou odbočku k novému formátu - s odstraněním hlavičky Znovuzrození nemám problém, grafika nových obálek je skvělá, ale velkou výtku mám v absenci číslování na hřbetě. Jak se na tom mohla nakladatelství shodnout? Vždyť číslování dílů je velmi důležité pro orientaci čtenáře. Takhle si každý bude složitě dohledávat, kolikátý díl to je, aby ho měl správně zařazený (a to platí pro všechny DC série).
  • xflori01
    xflori0130.6.2020 10:48Orange #01
    Orange jsem viděl pouze jako anime a mangu jsem dosud nečetl. Je to hlavně z toho důvodu, že je to velmi smutný příběh, do kterého se mi znova pouštět nechtělo. Jedná se tedy o mnohem komornější příběh, než na jaký jsme v našich končinách v rámci mangy zvyklí. A jaké mám z prvního dílu pocity? Nezklamalo, ale ani nenadchlo. Autorka se hodně věnuje pocitům a vnitřním monologům hlavní hrdinky; takže dialogů není moc. Charaktery postav jsou dosti uvěřitelné, ale protože každý má své plusy a mínusy, tak si nemůžete moci někoho přímo oblíbit. Příběh je také mírně japonsky divný. Velké plus jsou obálky série, jejichž kompozice a kresba se mi hodně líbí. Sérii určitě budu kupovat i dále, protože si rád odpočinu od typických shounen mang a přečtu si něco, co se přibližuje shoujo žánru :)
  • xflori01
    Myslel jsem, že nic horšího než Noví bohové už nevyjde, ale pletl jsem se. Totální sr*čka.
  • xflori01
    xflori0117.5.2020 22:25Krysí královny #03: Démoni
    V koronakrizi jsem dostal chuť si přečíst znovu první dva booky Krysích královen a jelikož jsem věděl, do čeho jdu, bavil jsem se u toho a měl jsem z toho mnohem lepší pocit než při prvním čtení. Takže jsem si řekl, že si dokoupím třetí knihu. Ta bohužel jde kvalitou trochu dolů. Knížka se hlavně věnuje Hannah, ale bohužel její celý příběh se nedozvíme. Oblíbil jsem si jejího nevlastního otce, na kterého jsem se těšil, jak tam se všemi zatočí. Jenže všechno dopadne jinak a to k mé nelibosti. A cliffhanger na konci dílu, když se stoprocentně další knihy nedočkáme, taky není pravé ořechové. Speciál s Bragou byla dobrá třešinka na dortu (teď to myslím kladně). Suma sumárum znovu končím na třech hvězdičkách.
  • xflori01
    U tohoto dílu zas já naopak zlepšení vidím. Po prvním velmi průměrném díle se vrací klasické zápletky s rozumným chováním postav a dobrými dialogy. Přesně za takovéhle díly bych byl rád. Na plný počet to sice není, ale komiks, ke kterému se rád vrátím, ano.
  • xflori01
    xflori0128.3.2020 16:58Bleach #22: Conquistadores
    Vrátil se nám skvělý Bleach, v což jsem popravdě už nedoufal. Na scéně se objevují tajemní Vizardi, jejichž motivy zatím nechápe a děsiví Arankaři, se kterými mají problém si poradit i sběrači kapitánské úrovně. Sběrače tak čekají těžké boje, ale jen je to bojová manga, takže silní protivníci jsou potřeba. Kromě soubojů se dočkáme i humoru, který mi v této sérii velmi sedí. Jediné mínus vidím ve změně letterera, který zvolil přímo příšerný font na jednopanelové příběhy na konci každé kapitoly - to máme tak malé a ozdobné písmo luštit pod lupou, nebo co?
  • xflori01
    Já proti Johnsovi nic nemám. Je to zapálený fanoušek superhrdinů a jde to na jeho komiksech vidět. Často zmiňuje bývalé události, vždy do příběhů zakomponovává velké množství postav... A pokud to zvládne do přijatelné míry, že mě to nemate a neruší ve čtení, tak si jeho komiksy užívám. Z tohohle komiksu mám podobný pocit, jak hroubek pode mnou, komplikovaný příběh, který se čte dobře, ale asi ho plně nedokážu docenit, a zpětně si nebudu pamatovat, o čem díl byl. Akorát dám komiksu 4*, ať vím, že mě bavil a že si ho s chutí můžu přečíst později znova.
  • xflori01
    Po nepříznivých ohlasech jsem se tohoto dílu docela bál, ale nebylo vůbec proč. Četlo se mi to dobře; na to že je to z 80. let, tak nebyl příběh v kapitolách triviální, a autoři dokonce rozvíjeli více linek současně. Seznámili jsme se s méně známými superhrdiny, hlavně se mi líbil Blue Beetle a Captain Marvel. Guy byl na facku, což bylo ale účelem autorů; a jeho přeměna na konci byla fakt humorná. Veledílo to není, ale klidně bych si to za pár let přečetl znovu (což se nedá říct o spoustě retro dílů z 2. řady UKK).
  • xflori01
    Po delší době jsem si pořídil další díl z MDEKu. Kdysi jsem si koupil to jediné album Storma (Piráti z Pandarve), které u nás vyšlo a dost se mi líbilo. Takže po oznámení, že vyjdou souborně další díly, mi bylo jasné, že si knihu koupím. A rozhodně nelituji. Příběh je sice jednodušší, ale na scénaristovi jde vidět, že ho svět baví a má úžasné nápady, takže se čtenář těší, co za šílenou věc vymyslí příště. No a kresba, spíš malba, je nádherná; člověk se kochá každým panelem. Na to, že je to skoro 40 let starý komiks, jde vidět, že si ho užije i současný čtenář, takže nelze dát nic jiného než plné hodnocení.
  • xflori01
    xflori011.5.2019 18:52Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Dorison mě zatím svým Třetím Zákonem a Dlouhým Johnem Silverem nezaujal (Asgard jsem nečetl). Ale Hrobař oba kousky překonává. Čte se svižně, zápletky jsou skvělé, postava funebráka dokonalá. Užil jsem si to plnými doušky. Celý námět je sice hodně okoukaný, charaktery postav, i zápletky, ale zase je to pojaté mírně odlišně; a hlavně když se to čte dobře, tak co, že je to klišovité. Už se těším na druhý díl. 95 %
  • xflori01
    Hodně průměrný kousek. Aaron se snaží rozjet složitý příběh, rozhodně mu nejde upřít zajímavá myšlenka. Ale v případě postav se místo vcítění do nich, tak vám přijdou odcizené - jediný, kdo se mi tam líbil, byl Ghost Rider. Velký mínus na komiksu má i česká volba fontu pro Asgarďany, která se mi nikdy nelíbila a místo plynulého čtení se musím soustředit na přečtení; a v tomto komiksu je tento font skoro v půlce bublin. Doufám, že příští díl bude lepší.
  • xflori01
    xflori0122.4.2019 13:03Tokijský ghúl #14
    Na to, jak se mi celá série líbí, tak poslední díl je vyloženě špatný. Finální souboj Kanekiho s Arimou vlastně skoro není, protože vidíme jenom záblesky; a ke konci zase začíná Kaneki šílet. A tentokrát jeho probíhající šílenství a myšlenky autorovi nevěříte. A vlastně celý příběh Kanekiho skončí v jeho mysli a pak černo. Co? A taky, kde se to odehrává? Najednou nějaké podzemí? Proč šel podzemím, když se probil přes Amona? Spousta věcí mi tam nedávala smysl. Ale byly tam i pasáže, které se mi líbily, to zas jo.
  • xflori01
    Tento díl mě kromě prvního dílu zatím bavil nejvíc. Jen je škoda, že je tato série hodně provázaná s jinými (např. Captain Marvel) a jsou vynechány dva sešity, které tam prostě chybí - proč má Gamora najednou nový vzhled a schopnosti? CREW tam mohla alespoň vložit stránku se stručným obsahem/rekapitulací těchto sešitů, ať zůstaneme v obraze. Ale jinak nemám knize co vytknout. Bendisovy scénáře miluji a kresba je taky dobrá. Pro mě tato knížka splňuje to, co od superhrdinských sérií chci.
  • xflori01
    Po úžasném prvním díle se série Flash dostala do klasické spotřební série. Možná v rámci ostatních sérií nadprůměrné, ale nejsou to žádné úžasné knihy, které bych všude vychvaloval. Ale zase to určitě shazovat nebudu, pořád se mi to čte dobře a nemíním Flashe přestat kupovat. Jen už tomu nemůžu dát tak dobré hodnocení. Příběh s Ranaři měl docela odfláklou kresbu. Občas se mi zdálo, že Crew nemá ani kvalitní podklady, takže jsem si ho plně neužil i přes dobrou zápletku. Trošku to zachránily poslední tři sešity, kde už byla kresba více harmonická s příběhem. Celkově 70 %.
  • xflori01
    xflori013.3.2019 09:32Thanos #01: Thanos se vrací
    Mile mě překvapil Thanos. Příběh je sice vysoce mainstreamovský a jen lehce nadprůměrný, ale z čeho jsem naprosto nadšený, je kresba. Ta mi sedla naprosto dokonale a užíval jsem si veškeré panely. Těším se už na druhý díl.
  • xflori01
    Od NHM mám jen první čtyři svazky, ale jakmile jsem si všiml, že vyšly Runaways, musel jsem je mít. A vůbec nelituji. Scenáristicky je to super napsané, kresba to nesráží (ale nemůžu říct, že by to ještě vyzdvihovala). Jednoznačně doporučuji a mrzí mě, že se Runaways (vol. 1 od Vaughana) ještě žádné nakladatelství u nás nepokusilo vydat.
  • xflori01
    Úžasné. Kůstek byl sám o sobě v černobílém vydání na pět hvězdiček. Ale ta barevná kresba a vázaná vazba. Ó, bože!! Prvně jsem neplánoval toto kupovat, ale jakmile jsem to uviděl v obchodě a otevřel... Prostě jasná koupě. Už se těším na další díly. Jo, a samozřejmě musím zmínit cenu - za 249 Kč pevné desky, no nekup to.
  • xflori01
    xflori0110.11.2018 13:28Spider-Man / Deadpool #02: Bokovky
    Druhý díl obsahuje čistě výplňové kapitoly, takže v celém booku se žádného děje nedočkáme. Kresba se mi líbila ve všech kapitolách, scenáristicky to už tak slavné nebylo. #6 a #11 velká slabota, #7 průměr, #12 a #1.MU dobré kapitoly. Díl je ve výsledku čistý průměr, ale popravdě od této série ani víc neočekávám. Stojí čistě na slávě obou hrdinů a je tak potřeba vyždímat z nich co nejvíc. Ve třetím díle už by zas měl nějaký příběh, takže doufám, že kvalita mírně stoupne. Za tento díl 50 %.
  • xflori01
    Krysí královny mě zklamaly. Masově psaný komiks pro dnešní puberťáky. Nemám nic proti sprosté mluvě, ale takhle nemůže mluvit každá postava v komiksu! Proč nemůžou dát takovouhle mluvu jedné postavě a například další postavě zas čistou spisovnou mluvu. Pak by bylo fajn pozorovat, jak se navzájem kvůli tomu hádají. Ale to jsem odbočil. Tahle věc mi hodně komiks srazila. Do hloubky postav jsem se taky dostali až ke konci prvního booku, ze začátku mi všechny přišly stejné, sprosté, ožralé a po násilí lačnící. Kresba je hodně průměrná. Svět je na motivy Dračího doupěte, takže nic inovátorského. No, hodně budu přemýšlet, jestli půjdu do dalšího dílu. 50 %
  • xflori01
    3. dílu hodně ubírá různorodost kreslířů. Člověk si zvykne na jednu kresbu, a hnedka o pár stránek panely kreslí někdo jiný (a to např. i v rámci jednoho sešitu). Děj je velmi klišé, podobných příběhů jsme se dočkali už několikrát v různých médiích, Bendis ale dialogy umí, takže se to čte dobře. Venom je zajímavým přírustkem do týmu Strážců a jsem zvědavý, jak dlouho u nich vydrží. Dlouho jsem se rozhodoval, jestli dám 3* nebo 4*, ale chci, abychom měli více Marvelu, takže 4*. 70%
  • xflori01
    xflori016.9.2018 11:34Čarodějova nevěsta #04
    V tomhle díle se hlavně věnujeme minulosti Eliase a vztahům mezi ním a Čise. Kresebně pořád vynikající záležitost. Scenáristicky už tolik ne. Lepší to už moc nebude, protože se mi nelíbí celkové vytvoření prostředí a fungování světa Čarodějovy nevěsty. Na akci se v této sérii taky nehraje, důležité jsou hlavně myšlenkové pochody postav, díky čemuž to má blíž k shojo než shounen žánru. 65 %
  • xflori01
    Jak jsem nebyl úplně spokojený s prvním dílem, tak tenhle díl mě bavil. Má to své mouchy, ale čtení jsem si užíval. 75%
  • xflori01
    xflori0118.6.2018 14:12Strážci galaxie #02: Angela
    Po nadšení z prvního dílu jsem se těšil na další. Ale dostal jsem velmi průměrný díl. Seznámení s novou postavou, která se mi zas až tak moc nezamlouvá a na konci boj s hnusnými Badoony. Zápletka dílu nic moc, ale nudné to rozhodně není - Bendisovy scénáře jsou pro mě vždy čtivé a zajímavé. Občas postavy hodí dobré hlášky, ale žádné velké terno to taky není. Celkově 65%.
  • xflori01
    CREW nešáhla špatně. Na hlavní série Deadpoola, která u nás vychází, nemá, ale kdo má rád užvaněného žoldáka a přátelského pavoučího souseda, tak doporučuji. Je to lehce nadprůměrný komiks, kterého kupovat budu určitě. Kelly se v prvních sešitech chvíli hledá, některé vtipy jsou příliš šponované nebo až moc interní, takže jsem narážky nepochopil, ale postupně příběh nabírá grády a poslední sešity jsem si naplno užil. Spidey občas, jak je zmíněno níže, se chová trochu zvláštně, ale nějak to výrazně kvalitu neubírá. Kresba je taky dobrá, takže celkově za první díl 70 %.
  • xflori01
    Neodolal jsem a koupil jsem si 1. díl nových Strážců galaxie. A je to totální bomba, přesně to, co od superhdinského komiksu chci - akční jízdu s dobrými postavami, dobré hlášky. Nepotřebuji žádný složitý příběh. Od Bendise mě skoro všechno vždy bavilo a Strážci se určitě k tomu taky řadí. Po ne příliš úchvatném Strangeovi jsem si spravil chuť. Překonává to i Deadpoola, který mě taky dost baví. A i kresba je nádherná - k vesmírným pohledům na hvězdičky a planety jsem se i znova vracel a jen se kochal. Takže se rozhodně těším na další díly. (Jsem zvědavý, jak dopadne příští týden nový Deadpool/Spider-Man.)
  • xflori01
    xflori015.5.2018 10:29Čarodějova nevěsta #03
    První dvojkapitola perfektní, postava Cartaphila sérii dodává šmrnc a napětí. Škoda, že tempo nevydrželo do dalších kapitol. Nakonec z toho znovu vyšel pro mě průměrný díl. Jinak se mi líbí i nový Čisin společník, trošku zmírňuje Čisinu nesympatičnost.
  • xflori01
    Na Doctora Strange jsem byl zvědavý, ale nic jsem od toho neočekával. Aarona mám ze Skalpů rád. Zde ale odvádí rutinní práci, takže příběh je dobrý, ale nijak nevybočuje z klasického superhrdinského mainstreamu. Bachalovu kresbu jsem nikdy extra nemusel. Celkově zhodnoceno: Dostal jsem do ruky průměrnou knížku, kterou jsem si rád přečetl, nenudil se, ale unešený jsem z ní nebyl (Deadpool je jednoznačně mnohem lepší a Strážce jsem ještě nečetl). Ale další díl si koupím, Marvel mám rád a má to, myslím, jen 5 knih, takže pohodička.
  • xflori01
    xflori0131.3.2018 22:12Čarodějova nevěsta #02
    Druhý díl už trošku nabírá obrátky. Prvně pokračuje příběh z konce 1. dílu o "usazenině" na ostrově v zemi koček a poté o tajemném černém psu. Naivita a přecitlivělost Čise zde nejsou v tak velkém měřítku a kapitoly mají konečně slušný děj, takže oproti prvnímu dílu pro mě lepší zážitek. A konečně se objevuje první pravý záporák.
  • xflori01
    xflori013.3.2018 10:12Čarodějova nevěsta #01
    Když CREW ohlásila, že bude vydávat tuto mangu, byl jsem překvapený. A když začali říkat, že čekají, že bude mít stejný úspěch jako Tokijský ghúl, zůstal jsem čučet. A to proto, že anime, které se začalo v říjnu 2017 vysílat, mě naprosto nechytlo. Nádherná kresba, ale naprosto vágní příběh. Ale třeba mi dá manga konzistentnější zážitek?! Ne. Pořád to stejný. Manga má nádhernou kresbu, ale to je tak asi vše. Příběh nemá žádný děj; zápletky, které kapitoly nastíní, vyzní do ztracena. A hlavní hrdinka, Čise, je naprosto nesympatická postava. Elias docela ujde, ale taky z něho nejsem na větvi. (Naprosto jsem nepochopil, proč je o tuto mangu tak velký zájem. Ale přeji nakladatelství, aby i u nás manga získala své příznivce a neskončila jako Bleach *fňuk* )
  • xflori01
    Pro mě to bylo obrovské překvapení. Staré příběhy mě moc nebaví - kvůli zdlouhatánským monologům, dialogům; nelogičnosti chování, atd. Ale Korvacova sága byla zatím nejlepším Classic v celém UKK. Vynikající příběhy, neprotahující texty, chování postav. Snad jediný starší příběh z UKK, který si určitě přečtu znova.
  • xflori01
    xflori0119.6.2016 17:01Deadpool: Drákulova výzva
    První knížka s Deadpoolem, která vyšla v Česku, takže jsem se doposud s tímto hrdinou neměl šanci setkat. A že to bylo setkání. Naprosto šílená jízda po celou dobu. Rozhodně to není nic intelektuálního, ale to občas vůbec nevadí. Vynikající, skvělé, průměrné i horší hlášky se střídají jedna za druhou. K tomu krvavá řezničina, šílené postavy - upíři, vlkodlaci, oživlý minotaur, AIM, atd... Rozhodně to není pro každého, ale komu se líbí např. Lobo, Kick-Ass, tak tomu to vřele doporučuji. (PS: Na podruhé to bylo ještě lepší). Ve jménu George R. R. Martina zdar.
  • xflori01
    xflori0115.4.2016 10:35CREW² #52
    Poslední díl Crwe. Fňuk, fňuk.
    Ekhö - New York, 2. část: Naprosto skvělý, už z první části jsem byl nadšený. Kresba nádherná, ale je vidět, že je evropská, v Americe se kreslí jinak. Příběhově velmi slušný komiks. CHCI VYDAT V ČESKU :D 90%
    Lobo: Končím - Klasický skvělý Lobo. (Sedí mi mnohem víc než Deadpool.) Natěšilo mě to na knižní vydání Lobo vs. Maska letos v létě. 85%
    Hellblazer: Rudá hrobka, 4. část: Vůbec netuším, co se ty 4 díly dělo, kresba je klasická mainstreamová a pěkná, ale příběhově... Strašný, vůbec jsem si nezapomatoval, kdo je kdo a už je konec. Do tohoto Hellblazera nejdu ani omylem. 40%
  • xflori01
    xflori0116.2.2016 16:18CREW² #51
    Úvodník a Drůbky vypovídající o nových titulech Crwe v roce 2016, což je pro mě, jakožto pravidelným návštěvníkem jejich stránek, pouhým zopakováním.
    Ekhö - zrcadlový svět: New York, 1. část - Pro mě skvělým překvapením. Krásná kresba se zajímavým scénařem musí prostě čtenáře uchvátit. Tohle je rozhodně krok správným směrem. Nedivím se, že fanoušci chtějí i knižní vydání. 90%
    Chew - Ochutnávač, 5. část - Poslední díl v Crwi. Chew celkově má zajímavý příběh, kdy ani kresba ani scénář nejsou žádné světoborné, ale bohatě stačí k vyprávění poutavého příběhu. Jsem pro knižní vydávání. 80%
    Hellblazer: Rudá hrobka, 3. část - Hellblazer opravdu není mým šálkem čaje. Kresba je pro mě často nepřehledná a Carey (který má skvělé scenáře) nepředvádí nic, co by mě chytlo. 50%
  • xflori01
    xflori0121.10.2015 22:12CREW² #49
    Konečně zbylo místo na články, takže skvělý. Úvodník (oproti minulému) skvěle čtivý a vždy jsem rád za názor redakce na prodejnost jejich sérií.
    Hellblazer: Rudá hrobka, 1. část - Constantina jsem nikdy neprožíval. Vždy mi přišel velmi nezajímavý, a to mluvím jak o komiksech, které jsem četl, tak o filmu nebo seriálu. Rudá hrobka se ale může vyvinout v dobrý příběh. Ze začátku mě to nebavilo, nejsem na sprostá slova nebo spíše na mluvu "street" borců; ale ke konci se tam začalo něco dít, začalo to dávat i nějaký smysl (holt k pochopení by byly potřeba i ty předcházející dvě kapitoly). Je to jenom první část, takže pořád to nezahazuji. 60%
    Ochutnávač, 3. část - Tady už nějaký solidnější názor jsem si vytvořil. Chew jsem si teda dosud pořád neoblíbil. Nečte se to špatně, ale... má to hrozně mínusů jak v příběhu, tak v kresbě. 65%
    Gaiman: Dcera sov - Uff, co to je. Lepší by to bylo jako krátká povídka. Je to prostě základní linka hodně pohádek jen posazená do jiného kontrastu či prostředí. Proč?? 50%

  • xflori01
    xflori0122.8.2015 15:38CREW² #48
    Skvělá Crew - Mýty a Blacksad potěšily. Chew zatím vypadá, že mou sérií nebude. Těším se na příští číslo, kde začíná Hellblazer od Careyho.
    Mýty: Lamia - Vynikající příběh a jednohubka do Crwe. Akorát je potřeba Mýty znát, alespoň mít přečtený první díl. 90%
    Ochutnávač, 2. díl - Lepší než první díl. Příběh, který si přečtu, nejsem z něho zklamaný, ale v knihovničce bych ho nepotřeboval. 70%
    Blacksad: Amarillo, 2. díl - Dokončení příběhu. Já na Blacksadovi tolik neujiíždím, ale je fakt, že to jsou skvělé příběhy. Žádná postava není černobílá, tím pádem často mě to nutí přemýšlet, jak bych se zachoval já. 85%
  • xflori01
    xflori0110.6.2015 18:55CREW² #47
    Máme tu další sezónu Crwe, už třetí. A to s zase trošku předělanou obálkou a pozor i s vnitřkem - a když to zhodnotím, přední strana se mi nelíbí (připadá mi to jak vrácení se ke grafice ještě původní Crwe, když ještě nebyla na druhou), ale nová zadní strana vypadá dobře; a vnitřek - rozhodně se mi mnohem víc líbil předešlý.
    A komiksy:
    Cena - Nechápu k čemu bylo to vypravování, jaké kočky vlastní, když celý příběh se zaobíral pouze jednou (jedna další se tam letmo mihla). Příběh dobrý se zajímavým vyvrcholením, kresba taky pěkná, ale celkově mi to přišlo, jak nepovedená adaptace povídky do komiksu. 65%
    Ochutnávač, 1. díl - Prostě bláznovina, jsem zvědavý, kam se příběh posune. Ale po prvním díle mi přijde hlavní postava velmi nesympatická, vůbec nechápu, proč se jak chovala (prostě iracionálně). Kreslíř určité věci zvládne vyjádřit, ale pak na určitých prvcích dost kulhá, coloring mi přijde naopak naprosto vynikající. 65%
    Blacksad: Amarillo, 1. díl - Juan Díaz Canales prostě umí vystavět prvotřídní příběh, nijak velmi akční, ale zato dobře plynoucí příběh, do kterého se zažerete. (Proto mě štve, že jsem si dosud nepořídil knihu - četl jsem zatím pouze jednu povídku.) 85%


  • xflori01
    xflori0124.4.2015 16:18CREW² #46
    Táák, ukončila se nám 2. řada nového způsobu vydávání Crwe na druhou. Proto jsem si řekl, že si obě série přečtu od začátku:
    Mezi řádky - 5. kapitola - Asi nejnudnější, spíše nezáživná, kapitola, která je ale potřeba k celkovému obrazu světa, ve kterém se nacházíme, a jak vlastně funguje. 45%
    - 1. kniha - Mezi řádky mají slušný potenciál na to býti dobrou sérií, ale bohužel těch je hodně. A 1. kniha ještě nic světoborného nepřinesla. 65%
    - koupím / nekoupím - z důvodu toho, že už moc peněz na nové série nemám, asi kupovat nebudu.
    Sam a Twitch - 7.,8. kapitola - Perfektní, naprosto skvělé. Možná někoho rozladí konec, kdo že to vlastně ti týpci v bílém jsou, ale já jsem naprosto nadšenej. 95%
    - 1. kniha - kresba, bez bublin, nesympatický Twitch - tohle všechno mě po první Crwe rozladilo a moc jsem této sérii šancí nedával. Ale postupně jsem tomu přicházel na kloub a byl jsem čím dál víc nadšený. Po druhém čtení mi první dvě kapitoly (první Crew) vůbec nevadily. Rozhodně VYDAT. 90%
    - koupím / nekoupím - určitě koupím, má to jenom tři booky a já jsem zvědavý, jak to bude pokračovat. -
  • xflori01
    xflori0118.2.2015 22:13CREW² #45
    Po dvou měsících tu máme znovu Crew. Obálka se mi velmi líbí. Úvodník na první stránce nicneříkající. Drůbky byly lepší, zajímavější, poučnější. A komiksy...
    Mezi řádky, 4. díl - Pořád nevím, co si o tom mám myslet. Jsou tam dobré scény a pořád to chci číst dál. Ale tím, že to čtu po číslech, si nikdy nepomatuji, co se stalo minule - z toho vyplývá, že dílo, které si člověk pomatuje, to není. Prostě to má své plusy a mínusy; a bohužel se u to u mě přiklání spíš k té záporné straně. 50%
    Sam a Twitch, 6. díl - Na rozdíl, tato série mě dostává. Čím dál lepší, jsem čím dál víc napnutější a mega se těším na další, už poslední, díl (alespoň tam budou 2 čísla). (A to se mi první kapitola nelíbila). Tohle se prostě vydat musí. 99%
    Liberty Meadows - Já tyto stripy miluji. 1. knížka se mi hrozně líbila a i stripy (z 2. knihy), které jsou v tomhle čísle, jsou skvělé. 80%

  • xflori01
    Velká spokojenost. Počátek Doctora Strange jsem dosud neznal a už vím, co mě bude čekat v připravovaném filmu :)
  • xflori01
    xflori0110.12.2014 14:30Ultimate Spider-Man a spol. #18
    Úvodník oznamující konec série. Smutný, byl to jediný stále vycházející superhrdinský komiks v Česku, a příběhy byly špičkové. Samozřejmě se nedají srovnávat s mistrovskými počiny - jako nějaké jednotlivé knížky z UKK, či série DMZ, Transmetropolitan, Kůstek - to jsou všechno knížky, které existují v jednom světě a jsou to excelentní nové příběhy. Kdežto Ultimate Marvel jsou komiksy, které jsou provázené ze spousty řad, scénaristé musí vycházet, z toho co už vyšlo, a není to ze 100% jejich dílo, tím pádem to bude o trošku horší než dříve řečené věci. Ale myslím si, že se s tím Bendis i Miller poprali na výbornou. Prostě nevím, jestli existují takhle dobré superhrdinské řady a hlavně tak dlouhé.
    A hodnocení posledního dílu:
    Spider-Man: Veřejný nepřítel 5. díl - Perfektní, naprosto skvělý. Přesně si dokážu představit, že by se tak choval Peter Parker při nalezení imitátora, nebo MJ (u rozchodu s Petrem). 100%
    Ultimate War 3 a 4. díl - X-Meni jsou na tom trochu hůře. Skoro většinou byli X-Meni trošku horší než Spider-Man. Ale Ultimates, ty mě nikdy nějak nebrali, ale líbila se mi myšlenka, jak jinak pojmout Avengery. Ale prostě se mi nehodí do Ultimate světa. Plus boj mezi X-Menama a Ultimates, jednou bojoval ten s tím a pak najednou zas s někým jiným. Plus tajná základna X-Menů a Bratrstva musí ležet blízko sebe, jinak by se Wolverine s Iron Manem nemohli tak rychle přemístit. Bóóže, tohle nemělo prostě žádnou logiku. 60% (za kresbu a dialogy)
    X-Men: Návrat krále - Flashbacková kapitola, jak se potkali a rozešli Profesor s Magnetem. Vydařená kapitolka. 80%
  • xflori01
    xflori0110.12.2014 13:09CREW² #44
    Úvodník = reklama Crwe, toho, co vyjde další rok a co si máme koupit. Zprávy Crwe - informace o ukončených či zrušených sériích - pro ty, kdo nesledují stránky Crew. A komiksy:
    Mezi řádky 3. díl - Popravdě čekal jsem od této série víc. Příběhově připomíná Lucifera (však ho taky píše Carey), to znamená, poklidné vyprávění bez žádných velkých vzrušení. Ale čte se to dobře, to se musí nechat. 75%
    Sam a Twitch 5. díl - Na tohle se asi těším vždy nejvíc a to jsem na první díl nadával. Z tohoto komiksu jsem nadšenej, zápletky boží, člověk neví, na čem je a cítí se opravdu, jak v detektivce v prostředí Gothamu (ano seriál Gotham se tomu velmi podobá). Temná kresba příběh dobře zvýrazňuje, ale občas tam narazím na něco, co kreslíř nakreslil špatně (např. nepřiměřeně velká dolní čelist), nebo že to nedokážu rozluštit, co to má být. 90%
    Hellblazer: Horizont události - Constantine mě nikdy nebral a ani seriál mě nějak zvlášť nechyt. Proto na Hellblazera vždy jdu trošku s obavou. Minule mě ale mile překvapil (viz. Crew 37). Tento díl má za scénáristu Mikea Careyho - pomatuji si, že fanoušci tlačili na Crew, ať od něj vydají nějakej book Hellblazera - pro to jsem byl zvědavý. A ano, jeho styl tam šel vidět, četlo se to dobře, ale bylo to velmi zmatený - umřel ten, pak umřel ten. Constantine se tam jenom mihl, aby vysvětlil, proč tomu tak je. Ale že by se s tím umíráním něco udělalo, NE, ani za mák. Nevím, z tohoto dílu jsem velmi rozčarovaný, má svoje klady i mínusy. 60%
  • xflori01
    Bullíkův případ jsem dosud nečetl, takže jsem byl na něj velmi natěšený. Bohužel z toho důvodu mě trochu zklamal, je to typický Lobo - s násilím a hláškami. Není to žádný příběh, který by zbylé dvě jednohubky (a i např. Soukromé očko) v kvalitě převyšoval. Bladhoundova krev mě bavila i víc. Prostě další typický Lobo s tím, co do něj patří. 80%
  • xflori01
    Je to výborně scenáristicky napsané, jak čekat od Gaimana, ale... V celé knize se člověk nedočká pořádné bitvy, vždy je vše akorát okecáno. Plus postavy Věčných mi nesedly; nedivím se, že v Marvelu se s nimi jinak nesetkáme. 65%
  • xflori01
    xflori0112.5.2015 21:08Sběratelský klub
    Ale bylo by to dobrý přidat. Já si právě tímto způsobem Kůstka koupím (1. díl už mám). Můžu si po vydání 1. dílu/2. svazku hodit zde na Comicsdb, že mám první díl. Jenže to nebude ono, nebude to odpovídat tomu, co mám. :(
  • xflori01
    xflori0121.4.2015 18:04* Připomínky a návrhy
    Gunsmith Cats: Cena v době vydání je 469 Kč. /ne 375
  • xflori01
    xflori0113.2.2015 19:49* Připomínky a návrhy
    Nějak se zapomnělo na poslední UKK 47: Doctor Strange: Přísaha.
  • xflori01
    xflori012.5.2014 16:57Srazy, cony, festivaly
    invape: Kde ses díval?! :D Vždyť, když si hodíš scénárista x scenárista, tak ti vyhodí, že správně je scenárista.
  • xflori01
    xflori016.2.2014 23:03* Připomínky a návrhy
    Určitě rozhodně nemazat "Mají" nebo "Mám". Jediný problém pro mě je "chci" a "sháním". Do chci dávám vše, o co bych měl zájem. A do "sháním" jenom ty, co okamžitě koupím, pokud mi dojde nabídka. (pro mě spíše pro vyprodané zboží)
  • xflori01
    xflori0118.1.2014 16:07* Připomínky a návrhy
    Opravte prosím 5. díl (1/2014) Barta Simpsona. Tento díl se jmenuje Postrach společnosti. (Mladistvý šprýmař byl název 4. dílu.)
  • xflori01
    xflori012.12.2013 19:41Slevy, výprodeje, bazary
    Nevím, jestli to sem někdo už psal, ale v LK jsou dostupné některé BB-artovské omnibusy (Maska, Predátor, Terminátor) za krásných 299 Kč.
  • xflori01
    xflori0111.10.2013 18:45* Připomínky a návrhy
    Mohu poprosit admina, aby na stránce Crew2 #13 opravil můj komentář a vložil (/i) za O americkém komiksu. Ono teď díky tomu, že to tam není, je to celé rozhašené.
  • xflori01
    xflori017.10.2013 14:05* Připomínky a návrhy
    Pro upřesnění, obě Kannoniny ruky byly vydány v srpnu 2013. Zeptal jsem se přímo na vydavatelství.
  • xflori01
    xflori015.10.2013 11:15* Připomínky a návrhy
    Kannonina ruka 5
    Žánr: fantasy, mytologický
    Vydal: Talpress
    Rok a měsíc vydání: 2013
    ISBN: 978-80-7197-501-4
    Vydání: 1.
    Vazba: paperback
    Format: 125 x 190 mm
    Počet stran: 196
    Tisk: černobílý
    Cena v době vydání: 279 Kč

    Kannonina ruka 6
    Žánr: fantasy, mytologický
    Vydal: Talpress
    Rok a měsíc vydání: 2013
    ISBN: 978-80-7197-502-1
    Vydání: 1.
    Vazba: paperback
    Format: 125 x 190 mm
    Počet stran: 212
    Tisk: černobílý
    Cena v době vydání: 279 Kč
  • xflori01
    xflori0131.5.2013 17:20* Připomínky a návrhy
    Přidali jste nové vydání Garfielda 4, ale jak samo stojí na obálce, je to 3.vydání a ne 2.vydání, jak to máte vy. Malá připomínka :)
  • xflori01
    xflori0117.4.2013 16:05* Připomínky a návrhy
    Vyšel CREW² 34: http://www.seqoy.cz/kompletni-nabidka/crew%C2%B2--34/21497/?ref=moto&path=145
    Vyšel taky Wolverine jako 9.číslo UKK. Ještě ho nemám, takže nemám žádné informace.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1355 (cca 378122 Kč)
Mám: 1563 (cca 380750 Kč)
Chci: 46 (cca 22717 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 22
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0