Koupit
Po ničivém zemětřesení zachvátí Gotham anarchie. Poison Ivy věří, že nastal čas, aby ruiny ovládla příroda a zastavit ji může jen Catwoman. Uprchlíci z věznice Blackgate řádí, dokud Cluemaster nenarazí na svou dceru Spoiler a nelítostnou Huntress. Joker vede vzpouru v Arkhamu, která má pro jednoho strážce děsivé následky. A uprostřed chaosu musí Batman vypátrat toho, kdo tvrdí, že zemětřesení je jeho dílo… Quakemastera.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 56. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman: Huntress & Spoiler (květen 1998), Catwoman (vol. 2) #57 (květen 1998), Detective Comics #721 (květen 1998), Batman: Arkham Asylum - Tales of Madness (květen 1998), Robin (vol. 2) #53 (květen 1998) a příběh ze sešitu Batman Chronicles #12 (březen 1998), který není uveden v tiráži knihy.


Scénář
Charles Dixon (Chuck), Alan Grant, Devin Graysonová (Kalile), Kelly Puckett
Art
Jim Balent, Eduardo Barreto, Richard Burchett (Rick), Staz Johnson, Graham Nolan, Dave Taylor
Ink
Richard Burchett (Rick), Klaus Janson, Bill Sienkiewicz, John Stanisci, Stan Woch
Barvy
Android Images, Heroic Age Studios, Noelle Giddings, Bjarne Hansen, Adrienne Roy, Buzz Setzer, Gloria Vasquez, Jason Wright
Obálka
Klaus Janson, Graham Nolan, Dave Taylor
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Eva Brucknerová, Eva Halbichová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
160
Cena
329 Kč
Originál
Cataclysm (DC Comics, 1998)
  • hroubek
    Prakticky bych mohl zkopírovat komentáře k předchozím částem, a tak nějak bych dokázal přesně vystihnout jaká je třetí část. Opět mohu napsat, že se jedná o komiks, který se čte dobře, má spád a jsou tady věci, na které nejsme tolik zvyklí. Bohužel stále mám pocit, že se místy klouže po povrchu, některé věci se vyřeší jednoduše a celkově z toho necítím tu naléhavost a jistou bezmocnost. Největší radost mi udělal příběh z Arkhamu, který je hodně povedený a stylisticky nejzajímavější. Třetí část Katastrofy není špatná, ale pořád mi tady něco chybí.
  • trudoš
    Máte-li podobně dlouhé vedení jako já, teprve až v tomto závěrečném svazku vám dojde, že celá Katastrofa je pouhým prologem k mnohem rozsáhlejší události jménem Země nikoho. Což samotnému vyprávění nijak neubližuje, ovšem je třeba se vypořádat se skutečností, že nějaké finále se v tomto případě nekoná. Situace se maximálně v mezích zákona stabilizuje, a to je ale asi tak všechno, co vám tvůrci nabídnou.
    Naštěstí se neopomnělo uzavření všech drobných zápletek, které autoři v předchozích albech rozehráli. To znamená, že třetí Katastrofa je opět souborem víceméně samostatných epizod. V rámci příběhu mi pak přijde jako nejslabší, což je dáno tím, že úvodní Huntress & Spoiler nasadí laťku vysoko a všechno další už je jen takovým čajíčkem v ruinách Gothamu. Ne, že by to bylo špatné, ale oproti vší té předchozí zkáze už scenáristé vlastně nedokážou nabídnout nic nového, snad až na Alana Granta, který se jako jediný nebojí ubližovat nevinným a zanechávat na jejich duších nevyléčitelné šrámy.