• Ricarderon
    Ricarderon mecenáš23.9.2020 09:38Punisher MAX #04: Bez domova
    A máme to za sebou. Aaron se celou dobu snažil překonat Ennise, což je jediná drobná chyba téhle zběsilosti. Dopadlo to výborně, i když ta tečka je u autora vždycky o trošku slabší než všechno ostatní. Ale zase tolik hezkých mrtvol z Marvelova světa v jedné knize se jen tak nevidí!
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš23.5.2020 17:00Roll out the barrels!: Vzpomínky na osvobození
    Třetí kniha Post Bella. Stejný formát jako Ještě jsme ve válce (jen rovný hřbet u třetí knihy do série nedává smysl), stejný koncept, osm stránek na příběh, jen výtvarníci jsou tu o generaci mladší. Úroveň zpracování povídek je pochopitelně rozkolísaná, ale ostudu si ze zúčastněných neudělal nikdo. Kresba všech zúčastněných vypadá, jako by studovali ve Francii, žádná amerika se nekoná. Ale i té je tam dost díky obsahu. Zábavná intertextovost - hned v prvním komiksu o Pavlu Hauznerovi se mihne originál sešitu Superman č. 35, který hlavní hrdina našel v odpadní jámě amerického tábora. Komiks má dodnes! První náklad byl 300 kusů.

  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš20.5.2020 21:33Rumcajs se vrací #03
    Je velká škoda, že tohle nemůže vyjít z důvodů dědických práv normálně. Správně už zaznělo, že scénář na scénáři by se při troše hnidopišství asi nějaké mouchy našly, ale jde o něco báječně nadšeného, o poctu všem dětským láskám Michala Opitze, o tradiční srdcovku. Je vidět, že tohle udělat nejen chtěl, ale i musel. A je moc velká škoda, že už je konec. Díky moc!
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš22.3.2020 13:43Zpátky na zem aneb Opravdový život
    Vzhledem k vyvstalému volnému času jsem se dostal i k tomuhle. Nu, jednou jsem se zasmál. Proč to vlastně vyšlo, netuším.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš1.11.2019 12:50Essex County
    Jestli si právě tuto knihu Kanaďané zvolili za tu nejlepší za celé desetiletí, můžeme jen konstatovat, že toho o Kanadě moc nevíme. Essex County nám toho prozradí v popisu prakticky celého 20. století možná víc, než chceme vědět. Ale to nejdůležitější jsme minimálně tušili – hokej je pro Kanaďany vším a je to možná právě jenom led, co je drží nad vodou.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš17.9.2019 10:35Doctor Strange #04: Mr. Misery
    Není to tak dobré jako předchozí díly, ale pořád je to asi to nejzábavnější, co nám marvelovky poslední dobou nabízejí. Za mě rozhodně palec nahoru, kresba stále baví.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš16.5.2019 13:13Arzach / Hermetická garáž
    Smál jsem se nahlas u každé druhé stránky. Oproti očekávání - rozuměj žádná očekávání jsem k dějové lince neměl - se příběh sklenul velice dobře do klasického moebiovského závěru s nadbytostmi, ale celý ten svět funguje lépe, než to zpočátku vypadá.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš19.1.2019 23:16Velká kniha komiksů - Miloš Novák
    Skvělá kniha. Nováka miluju od dětství, aniž bych vlastně věděl, že miluju Nováka. Patří tak nějak ke komiksovým prazážitkům a tuhle publikaci si zasloužil. Lovec jelenů navíc ohromí provedením. Troskův Nemo je pořád stejně skvělý, Mahagonový hausbot jsem neznal, ale okamžitě si mě získal větami typu: "Teď bych si chtěl v klidu zakouřit marihuanu." A vůbec je to bájčná jízda.
    Celá recenze: http://www.reflex.cz/clanek/kultura/92524/zapomenuty-kreslir-burianovy-generace-se-dockal-knihy.html
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš11.11.2018 14:29Skalpy #09: Zatni pěsti
    V tuhle chvíli je to asi nejlepší řada, která u nás vychází. A asi jedna z nejlepších, co jsem kdy četl. Aarona jsem začal sledovat až díky Skalpům a pořád jsou to nejlepší. Ty scény, ke kterým si připravoval půdu několik dílů! Ty boží mlýny! Ta akce! Překlad Štěpána Kopřivy je fajn (až na umrznutí k smrti) a celé to trochu kazí dost ohavný tisk s naprosto slitými detaily. Ale co už. Skvělá věc.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš23.10.2018 22:22Nejmocnější hrdinové Marvelu #057: Sentry
    Tohle byl jeden z komiksů, co jsem si koupil před cca 15 lety v USA a pak dost dlouho škemral v Crewi, aby ho vydali. Prej ne, protože by to nikoho nezajímalo. Mně to tehdy přišlo boží - zároveň to byl jeden z prvních rozsáhlejších komiksů, co jsem přečetl anglicky. Dost mě to tehdy dostalo, protože příběh dost stylem vybočuje z marvelovského mainstramu. Kresbou i stylem vyprávění. A vzhledem k tomu, že jsem měl načteno jen hodně málo superhrdinů, měl jsem pak dojem, že takhle by to mělo vypadat. Že by to bylo boží. A je to knížka, která nezestárla. Jsem moc rád, že to vyšlo.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš16.6.2018 21:33Sestry Dietlovy
    Naprostá shoda s cyboyem, je to pro mě zatím komiksová událost roku, která může uspět i v zahraničí. Naprosté, plíživé podivno.
    http://goo.gl/oTqzJa
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš31.5.2018 17:15Spider-Man / Deadpool #01: Parťácká romance
    Zábava. Neměl jsem žádná očekávání, ale bavil jsem se o to lépe. Respektive když se příběh rozjel, na začátku mi přijde že scenárista sám neví, jak to rozjet, aby se dostal k vrcholné gay scéně v baru. Ale ta se tak povedla, že to stojí za četbu!
  • Ricarderon
    Rozhodně nejpříjemnější překvapení kompletu. Waid prostě umí být vtipný. Sice je to trochu marvelárna a je to dost ukecané, ale pár scén vážně pobaví.
  • Ricarderon
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš12.12.2017 21:16Batman / Želvy nindža (limitovaná edice)
    Reklama jednou nelže. Opravdu je to v našich podmínkách komiksový crossover roku. Zábavnější by to bylo už jedině v případě, že by se tam dostal ještě Fanouš Dana Černého. Ale fakt bžunda a prďácká zábava, která dobře vynikne díky skvělému překladu Dareka Šmída. Želváci i Alfréd mu vyloženě sedli a převod je skvěle živý. Jen nechápu to "ty bído", pokud to teda není zakuklená narážka na "woe". :-) Nebo se to fakt říká?
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš29.11.2017 16:47Nejmocnější hrdinové Marvelu #030: Inhumans
    Vytrženo z kontextu, který u nás nikdy nevyjde. Ale pokud byste si dali všechny tři omnibusy k War of Kings, tak blbé by vám to nepřišlo. Ale takhle to vážně asi nefunguje samo o sobě.:)
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš29.11.2017 16:26Mezi řádky #05: Zrození
    Carey do příběhu motá kde co. Ale přihazuje ingredience trochu jinak než Pejsek a Kočička, takže výsledek skvěle voní i chutná. Teď přihodil do kotlíku komiks. Konečně. Trochu to připomíná Úžasná dobrodružství Cavaliera a Claye šmrncnuté Inception. Prostě to ale funguje. Zábavné, chytré, čtivé.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš29.11.2017 16:21Hrdinové: Největší příběhy české kopané
    Není to komiks. Je to kniha o fotbale, kde je pár životopisů českých fotbalových osobností převedeno do komiksu. Asi tak deset procent knihy. Ovšem teď to nejzásadnější - je to nejzábavnější kniha o českém fotbale, co kdy asi vyšla a vyjde. Nejsem cílovka. Cílovka jsou lidi, kteří nečtou - kniha je členěna do krátkých sloupečků, styl je lehký, žurnalistický, zábavný a hodně čtivý. Nejen že nejsem cílovka. Fotbal, proč bych to nepřiznal, přímo nemám rád. O to překvapenější jsem byl, že čtu, čtu a čtu a že se bavím. Ještě poznámka ke komiksům - jsou fajn, ale doslova opakují, co se píše v textu pár stránek před nimi. To je asi jediná chyba jednoho z horkých kandidátů na dárek pro chlapy k letošním Vánocům.
    Celá recenze: http://www.reflex.cz/clanek/kultura/83497/kniha-pro-ty-kdo-nectou-fotbalovi-hrdinove.html
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš21.10.2017 11:54Nejmocnější hrdinové Marvelu #029: Blade
    Vlastně mě to bavilo, až na tu kresbu. Jen je to už týden, takže si moc nepamatuju, o čem to bylo. Ano, takový je to asi komiks.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš17.9.2017 21:41Naposled
    Když jsem si to celé konečně složil, trochu mě to zklamalo, ale nic to nemění na tom, že formálně jde možná o nejzajímavější komiks letoška.
    http://www.reflex.cz/clanek/kultura/81907/komiks-naposled-je-vizualni-orgii-odpornosti.html
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš31.8.2017 19:15Nejmocnější hrdinové Marvelu #023: Mockingbird
    Mno, příběh by byl zábavný, kdyby byly zábavné a uvěřitelné dialogy, protože na nich to stojí. Bohužel.
  • Ricarderon
    Legranda grande. Fakt jsem se u čtení bavil a smál nahlas. Všecky marvelácký legrácky, docela vtipnej Spajdrmen a k tomu vzpomínka na u nás nikdy nevyšlou klonovací ságu. Myslím, že teď o ní víme vše, co jsme vědět potřebovali... A mám dojem, že je to nejnovější Spidey, co u nás zatím vyšel, tak jsem rád, že jsme si mohli udělat obrázek, kam se to posunulo. Bezva selanka, jak to má bejt! Hvězdičku navíc dávám za Mary Jane.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš12.2.2017 16:15Modrá CREW #02 - Ekhö: Zrcadlový svět #3, 4
    Podle nejnovějších zpráv z Francie by měla šestka vyjít co nevidět, tak se třeba dočkáme i rřetí dvojknihy. A snad bude lepší než tahle. On ten koncept co příběh, to město byl celkem fajn u Asterixe, ale přijde mi to trochu překonané a prvoplánové. Zejména příběh z Barcelony je o poznání slabší než díly předchozí, ale snad to byl jen výpadek a zase se to zvedne. Řešení krize kontinua do trojky fajn. Té čtyřce to sexuální napětí přímo evidentně chybí.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš4.12.2016 22:50Elektra: Atentát
    Berte ten komiks jako starou motorku, taky stojí za podívání i za svezení. Pěkně vypulírovaný veterán:
    http://www.reflex.cz/clanek/kultura/76298/elektra-franka-millera-konecne-dorazila-k-nam-po-triceti-letech.html
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš26.10.2016 00:52Modrá CREW #01 - Ekhö: Zrcadlový svět #1, 2
    Svěží a zábavné, navíc pastva pro oči. Člověk se neubrání pomyšlení, že přesně takhle to dopadá, když si od dětství kreslíte dinosaury, protože vás fascinují... a pak voilá, je z vás kreslíř a děláte na steampunkovo-fantasy komiksu o paralelní Zemi. Tohle se totiž podle všeho tak nějak stalo Alessandrovi Bartuccimu. Kdo ví, kolik draků a ještěrů bylo původně ve scénáři, ale Bartuccimu jdou ještěří potvory tak strašně dobře od ruky, že i když je jimi komiks přímo narvaný, stejně máte pocit, že by se tam klidně ještě nějací dali vmáčknout a nevadilo by to.
    Ale nebojte se, od ruky mu jdou i holky (evidentně následná fascinace hned po ještěrech - i když je z prokreslenosti evidentní, že ty první má zmáknuté o pár let déle), a to jak oblečené, tak neoblečené. Ale jde mu vlastně všechno a umí i dřevěnou Eiffelovku. A veverky. Ale těmi bude asi víc posedlý Christophe Arleston.
    Totiž co se děje týče, jde zejména o veverky. Ty šéfují paralelní zemi a velkou roli v tom hraje čaj. Ideálně čínský zelený. Prostě na rozjezd Modré Crewe se dalo jen stěží vybrat líp a osobně doufám, že se tenhle formát (dvou evropských alb ve zmenšeném formátu bez tvrdých desek) u nás ujme. Evropský komikse, čekáme na tebe!
  • Ricarderon
    Jsem rád, že to u nás vyšlo, s Waidovým DD jsem se setkal poprvé. Jistě, není to ani Bendis, ani Brubaker. A ani být nemůže. Vzhledem k tomu, že se ta opravdová přelomová díla odehrávají s přibližně dvacetiletou periodicitou, musíme si ještě deset let počkat. Ale myslím, že na Waida budeme vzpomínat jako na McKenzieho - rozhodně nic nezvoral. Pravda, po Shadowlandu se nic horšího napsat nedalo, to byla žumpa celého DD (doufejme že na dalších dvacet let). Takže bych si to chtěl přečíst dál. učí se v tom chodit. Bude to pak lepší? Jinak ten retro pop art je docela roztomilej.

  • Ricarderon
    Z těch historických UKK je to pro mě asi zatím největší překvapení. Tohle dostat do rukou v roce 1993, když vycházel Spidey v Semicu, byl byh na větvi.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš9.10.2016 21:53Skalpy #05: Úplně sám
    Čtyřka v některých ohledech zpomalila a Dash Zlý kůň se nějak vytrácel. Jasně, muselo se řešit kde co, ale prostě to trochu ztrácelo dech. Tady na to jde Aaron od lesa a vypadá to, že oddychový čas pokračuje. Ovšem není to pravda. Konec dílu je takový hukot, že jsem autorům odpustil i tu čtyřku.
  • Ricarderon
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš17.9.2016 22:22Safari pláž
    Dospělejší Flafík bez zbytečné psychologie a s důrazem na interakci mezi pozemšťankou (na Němku krásnou) a mimozemským králíkem. Svěží, příjemná jednohubka.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš15.6.2016 14:04Sandman: Předehra
    Těšil jsem se hodně a dostal jsem víc, než jsem čekal. A to o dost. Je pravda, že celý Sandman má teď trochu jiné vyznění, než měl před vydáním předehry. Ale celé to volá pro uceleném přečtení celé řady, protože je toho moc. A spousta věcí zůstává nedořečena, protože se stala někde mimo obraz, možná trochu ve snu. Každopádně kresba se vymyká všemu, na co jsme za poslední dobu zvyklí a úplně vás rozseká - tedy pokud si ji pustíte k tělu. A to byste měli.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš9.5.2016 12:28Tisíc masek
    Kresba je dost domácká, to nemohu říct. Překvapivě obstojný je ale scénář téhle hororové povídky. Na můj vkus jsou dialogy postav až příliš hovorové, ale když už tak může v éteru mluvit Ovar, můžou i příslušníci kultu Kozy někde v lesích. Kdyby to mělo lepší kresbu, mohlo to být docela velké domácí překvapení - má to atmosféru a obstojně vyklenutou dějovou linku. Takže palec nahoru.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš25.4.2016 14:58Zátopek
    Můžu se Kaylina zeptat, co je tohle konkrétně za větu a co nám chtěl svou vytříbenou stylistikou sdělit? "Ano, komiksu by se dalo vytknout, že je zaujatý, ale nejsem si ani jistý, jak moc je fabulovaný..." V jedné větě nám tu sděluje, že nemá páru, jak komiks vznikl a jaké prameny autoři použili - ale zároveň s určitostí ví (a vytýká), že komiks je zaujatý. Báječná práce. Paleček. Jako hodnocení celého komiksu je to extra třída.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš19.4.2016 00:20Sek a Zula
    Přiznám se, že tehdy, byv tuze mlád, jsem je nečetl a jen tu a tam narazil na jednu stránku ve starých časopisech. Oč jsem byl překvapenější, když jsem teď, po letech, zjistil, jak brutálně politicky nekorektní komiks je. Hned na začátku zabijou malém tygrovi mámu, aby měli nového kamaráda. A ejhle, tygře se raduje, že je máma v pánu! Vrchol krutosti je ovšem příběh o želvě, která předstírala, že je ostrov, a pak vyklopila Seka a Zulu do vody. Aby to už nikdy nedělala, nalákají ji pračlověčata k obřím mraveništím (na salát zdarma) a nechají milou želvu celou sežrat hmyzem. Zdarma. Wie ein Horror! Z velkého krunýře si pak bez skrupulí udělají domek na útesu. Inu, pravěk a komunismus - to byly drsné doby.
  • Ricarderon
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš14.4.2016 12:47Hilda
    Kupte to dětem a pak jim to seberte:
    http://www.reflex.cz/clanek/kultura/70780/komiksy-s-magickymi-bytostmi-pro-deti-i-pro-dospele.html
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš19.3.2016 13:27Modrá pětka: Na stezce dobrodružství
    V levných knihách jsem to nekoupil, až v knihovním výprodeji za 20 Kč. Cena odpovídá kvalitě.:)
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš19.3.2016 13:25Sochař
    Jde o jeden z nejlepších artových komiksů posledních deseti let. O tom není pochyb. McCloud je mistr vyprávěcí formy, jeho práce s komiksem je fenomenální a dokazuje, že zvládnul nejen teorii. Kresba je podstatná, strhující, McCloud ovládá střih i dynamiku. Příběh krom variace na klasické téma života vyměněného za výjimečné schopnosti vzdává hold Banksymu, jeho forma zase Craigu Thompsonovi, protože bez komiksu Pod dekou by Sochař vypadal zcela jistě nějak jinak. Ke konci příběh trochu ztratí dech, v okamžiku, kdy zbývají poslední dny a vše vás má nutit zrychlovat čtení, neubráníte se dojmu, že všechno podstatné už bylo řečeno a že pointu stejně víte od samého začátku. A je to tak. Forma zde nakonec vítězí nad obsahem, ale je to doslova a do písmene o prsa.
    Nevýhodou českého vydání je z počátku poněkud toporný překlad, první kapitola by zasloužila pečlivější redakci. Nepotěší ani provedení na křídovém papíru, těch pět set stránek hrozí vahou vykloubit zápěstí. Sochaře ale zcela jistě potřebujete mít doma. A záložku bychom si taky zasloužili. Je to ale skvělé čtení a skvělý komiks.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš11.3.2016 15:25Druuna (pevná vazba)
    Začíná to Drakem, co nikdy nespí, ale pak je tam recenze na Druunu.
    http://www.reflex.cz/clanek/kultura/69772/drak-s-poruchou-spanku-a-prsata-druuna.html
  • Ricarderon
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš6.3.2016 22:47Deadpool: Drákulova výzva
    Nějak nechápu ty negativní komentáře, protože Deadpool byl vždycky infantilní a jemně řečeno nablblý. A není to vada, ale vlastnost. Někdo tu zmiňoval Harley Quinnovou, ale to je špatně, protože to je jen jeho prachsprostá kopie bez známky invence. Navíc je tu překlad Dareka Šmída, který je bezvadně lokalizovaný, invenční a neskutečně zábavný. A stejně odlehčený jako samotné libreto. A co kruci vlastně chcete? Deadpool a sukuba! To je přece boží!!!
  • Ricarderon
    Nevím, kdo je Kateřina Špirochová, která přeložila tenhle komiks (comicsdb mylně uvádí Platu), ale má na svědomí nejotřesněji přeložený komiks celého UKK a vsadím se, že i roku 2016. Prakticky v každé bublině najdete otrocký převod z angličtiny a komiks se tak nedá skoro číst. Jako redaktor je uveden J. Pavlovský, který to ale podle mě ani neviděl, protože tohle by nikdy nemohl pustit. Pokud se tahle žena ještě někdy objeví v kolonce překladatel, je to jasný důvod nekupovat a přečíst si originál. Takové utrpení si nezasloužíme. Jedna hvězdička za naprosté zprznení předlohy.
  • Ricarderon
  • Ricarderon
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš20.8.2015 17:40Ultimátní komiksový komplet #069: Říše stínů
    Tak sláva. Konečně vidíme, co udělali z Daredevila po skvělém Bendisově působení. Brubakera mám objednaného, ještě jsem ho nečetl, ale věřím, že to pořád bylo na velmi slušné úrovni... Ovšem tohle? Bendisův Daredevil byl jasným důkazem faktu, že komiks může dospět i v Marvelu. Bylo to syrové, bylo to drsné, bylo to jako ze života... A tak tam vrátíme Ruku s magií s démonama. Tak určitě. Jsem moc rád, že tohle vyšlo a stojí "jen" 250 Kč. Jinak by mě ta investice asi mrzela.

    P. S.: Klan Hand... On je japonský, ne? Takže s tím překládáním už začali Američani. Klidně to mohla být Ruka. V jiném případě pak leda 手. Abychom byli přesní. Tyfová Mary by taky skutečně nemusela nikomu vadit, ne? Když už ji navíc máme v omnibusech. Typhoid Mary si strčte někam!

    A vlastně celýho Diggla.
  • Ricarderon
  • Ricarderon
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš7.6.2015 22:34Rudo
    Komiks Rudo slovenského tvůrce Daniela Majlinga je překvapením sezony. Původně se stripy s černobílým třicátníkem, sociopatem a intelektuálem objevovaly na Facebooku, kde ho ve slovenském originále můžete sledovat aktuálně (zde), ale nakladatelství Labyrint se chopilo příležitosti a Ruda na 250 stránkách vydalo knižně. A byl to dobrý krok. Díky rychlému tempu sociálních sítí hlavní hrdina společně s partou svých přátel (naprostá většina z nich je v běžném životě o poznání použitelnější než on) reflektuje s vysokou mírou nadsázky dění kolem nás. Asi bychom se v tomto případě neměli bát použít přímější formulaci: u Ruda se budete nejen smát nahlas, ale budete se bát, abyste se smíchy nepočurali. Taky se možná začnete obávat, jestli si spolu po večerech nepovídají vaše bradavky… Černobílá depresívní kresba se skvěle hodí, milým překvapením je, že nejde pouze o jednotlivé epizody, ale postavy se během komiksu vyvíjejí a jejich životy někam směřují. Ano. Většinou ke smrti, ale to naštěstí není pro Ruda nic tak nepříjemného. Navíc s Ježíšem ve vedlejší roli se přece není čeho bát!
    (psáno pro Reflex.cz)
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš7.6.2015 22:33Skalpy #02: Kasino v rytmu boogie
    eště stále u nás vycházejí komiksy americké provenience, v nichž nenaleznete superhrdiny (nebo zombie). Nakladatelství Crew se rozhodlo začít vydávat řadu Jasona Aarona Skalpy, jejíž druhý díl s podtitulem Kasino v rytmu boogie právě vyšel. Jak dává tušit název, půjde o komiks o Indiánech. Zapomeňte ale na ušlechtilého divocha, Aaron představuje indiánskou rezervaci bez růžových brýlí. Tolik drog, alkoholu, prostituce a zejména hazardu na jednom místě abyste pohledali. První díl seznámil čtenáře s postavami, ve druhém se začíná ukazovat, jak komplexní a hluboký svět autor spolu s kreslířem R. M. Guérou vytvořil. Expresívní kresba pomáhá spádu příběhu, v němž se tajný agent FBI Dashiel Zlý kůň vrací po letech do svojí rodné rezervace rozervané korupcí a vlivem bílého muže. Má za úkol objasnit dvě staré vraždy, a proto se stane policistou pod vedením kmenového náčelníka, k němuž se sbíhají všechny nitky příběhu. Jenže ten právě otevírá obří kasino, které má přinést rezervaci peníze a smýt krev z jeho rukou… Navíc se s každou další stránkou ukazuje, že celá pravda je o poznání komplikovanější, než by si kdo mohl pomyslet…
    (psáno pro Reflex.cz)
  • Ricarderon
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš11.12.2023 11:49Batman: Vánoce
    Je to novinka. Součástí legendy jsou starší věci. Takže nebude.
  • Ricarderon
    @Alfi bude. Už se překládá i Uprchlík. Ale jak to bude s distribucí pro nepředplatitele...
  • Ricarderon
    Je to, jak píše Doppelganger. Za mě je skvělé, že vyjde podstatná část Ruckova runu - jen to bude zase sranda s chronologií. Po Knightfallu a souvisejícím (9 knih) budou zase random knihy, které pak vystřídají 3 díly Kataklyzmatu (česky Katastrofa) následované poměrně záhy 3 knihami Země nikoho. A přímo na ně pak navazuje Vrah pro předplatitele, každý díl přes 400 stran. A tak se český čtenář dostane kontinuálně až před Gotham Central. Česky pak budou chybět dva eventy mezi Knightfallem a NML, ale bílá místa se dost zaplní.
  • Ricarderon
    Dink: Budou 3 kusy Kataklyzmatu (Česky Katastrofy) a pak i tři kusy Země nikoho. Za mě mohlo být míň Knightfallu a víc NML.
  • Ricarderon
    Země nikoho bude ještě lepší!
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš22.5.2022 20:38Muminek omnibus I.
    To zařazení v knihkupectvích je pochopitelně fail. Meh.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš20.5.2022 13:07Muminek omnibus I.
    Já bych snad doplnil Qvestora, že Muminek není komiks pro děti.:)
  • Ricarderon
    Páni, překlad kromě dalších zběsilostí obsahuje i neuvěřitelnou větu: "Budete chtít zavolat uměleckým ředitelům, J. J." To je tak špatný, až je to dobrý.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš27.1.2022 18:27Criminal #3: Noční rozhodnutí
    Nezbi: Přebal. Přebal se to jmenuje! Obal je pytlík třeba.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš26.1.2022 21:01Criminal #3: Noční rozhodnutí
    Časem vyjde i dvojka, tohle se neochodí.:)
  • Ricarderon
    Páni, to to uteklo...
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš24.11.2021 00:07Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Tak připomeňme si, ohledně té ceny, že DC má všeobecně drahé podklady, které se promítnou do ceny. A to nemluvíme o cenách papíru, které v minulém roce dost poskočily. A v letošním poskočily taky. A k tomu papír není... Takže asi tolik k té cenotvorbě.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš7.6.2021 13:47Conan z Cimmerie, svazek III. (varianta A)
    Tři různé knihy dané dohromady, každá kreslená úplně jinou technikou. Troje naprosto odlišné podklady.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš7.1.2021 18:44RUR
    Pro PKD zde link na obálku prvního vydání z roku 1920, na kterou K. Čupová odkazuje. Je tu vidět, že obálka byla bez teček.
    https://cutt.ly/5jjzVjO

    A hovořit o tom, že něco "dostala" zrovna ona... Přišla s celým nápadem a s úžasnými ukázkami. Možná stojí za zmínku, že je to možná první český komiks, jehož práva se prodala do dvou dalších zemí ještě před českým vydáním.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš8.10.2020 08:38Lady Mechanika 4: La Belle Dame Sans Merci
    Jojo, evidentně to tam zůstalo právě z předchozího dílu. Ale má 192.:)
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš7.10.2020 08:04Lady Mechanika 4: La Belle Dame Sans Merci
    Chybný údaj, Lady Mechanika 4 má 192 stran.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš28.9.2020 22:58Tankerka #01
    Tak snad trocha osvětlení pomůže vyjasnit situaci: Tank Girl je klasika opěvující věci dávno minulé. Ale v dějinách komiksu má svoje místo. Argo by po ní asi jen tak nesáhlo, ale když se objevili kolegové z Dokořánu, že mají práva a že by byli rádi, kdyby Argo při vydání pomohlo - zejména s propagací, protože jinak to zvládli celé úplně sami, nemělo Argo problém. S Dokořánem vydává knihy dlouhá a dlouhá léta. A povedlo se. Díky volbě českého jména komiksu se informace skutečně rozšířila s rychlostí požáru. Fanoušci mají Tankerku a zároveň nového hráče na trhu s komiksy, což je bonus navíc. :-)
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš11.8.2020 16:29Načmáranec
    Doporučuji zkontrolovat velikost originálu. Zmenšené to sice je, ale nijak drasticky, sami tvůrci komiksu dali požehnání, že takhle klidně, že čtenáři v Česku o nic nepřijdou.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš21.5.2020 13:18Papež ukrutný
    Dalamar: Když on je Bouncer takový tradiční westernový antihrdina...
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš21.5.2020 00:15Papež ukrutný
    Ty, Walome, máš tam chybu! Ta hláška měla být, jestli jsou tam "všechny bubliny"! Nikoli prázdné bubliny. Takhle jsi hejtr na baterky...
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš20.5.2020 17:35Papež ukrutný
    Papež měl stát méně. Ovšem kvůli situaci jsme skutečně snížili náklad v tomto případě skoro o polovinu. Limitky jsou třeba jen 300 namísto plánovaných 500. Obdobně je to s celým nákladem. Pro srovnání doporučuju kouknout se, kolik stál komiks Borgia (je lehce kratší) v pevné vazbě. A to v roce 2013, od kteréžto doby značně podražil papír. Pak už pochopitelně ani nemá cenu psát, co by integrál 4 knih stál ve Francii. A k tomu, že do nedávna stály 600... No jo. Ale doporučím srovnat si i počty stran.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš22.3.2020 13:41Gotham Central #04: Corrigan
    Jen že nejlíp ho pořídíte na e-shopu Comics Pointu... Jinde asi sotva. A Crew ještě...
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš24.11.2019 16:55Bouncer
    Řešíme to za pochodu. Zatím jsme ještě nerozdýchali ten šok, ale sešit už se tiskne. Určitě půjde i dodání samostatného sešitu k nalepení/vložení. A fakt všem díky za podporu. Moc.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš24.11.2019 11:58Bouncer
    Už se vyjasnilo, že v Bouncerovi nic nechybí. Jde o titulní listy mezi příběhy, které vyhodili už ve Francii, aby nebrzdily příběh. Jde o soutisk, česká strana nemohla vůbec nic přidávat.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš22.11.2019 17:41Bouncer
    Díky moc za podporu s Providence, je to přesně, jak to píšeš, ta snová pasáž pomáhá zmírnit bolest z tohohle nechtěného spektáklu. Pořád věřím, že to celé dopadne dobře a s námi zvoleným řešením Providence nakonec získá něco navíc a nic neztratí.

    K velikosti Bouncera můžu uvést jedinou věc: je to soutisk. Nemohli jsme si vybrat a kvůli ceně práv nebyla možnost dělat to samostatně. Smutné je, že případné další 4 sešity, které mezitím vyšly u Glénatu, budeme případně muset také dělat v tomto formátu. Ale máme i pozitivní zprávu - když si dáte knihu vedle MDEKu, velikostně skoro nepoznáte rozdíl! :-)
  • Ricarderon
    Taková perlička... Ten druhý příběh je jiná verze, než vyšla sešitově. V sešitech Mechanika mnoho mluvila o pomstě. Tady v té verzi neříká vůbec nic - což zvedá kvalitu příběhu asi o 100 %.:)
  • Ricarderon
    Tak snad nezbývá než dodat, že první díl byl prostě fanart, od druhé knihy už si autor vzal k ruce scenáristku, která se taky díl od dílu vylepšuje.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš17.9.2018 22:38Diosamante
    Richard Podaný na Nyxu správně podotknul, že se jméno mělo přeložit do češtiny, protože Diosamante vlastně znamená Bohumila.:)
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš26.5.2018 17:03Svět Edeny (limitovaná edice)
    Tahle stránka jako jediná vystihuje celý příběh Edeny. Je to shrnutí děje. Postup povolen dědici a tím se dostáváme trochu jinam - na celém světě existuje jen 500 ks s touhle obálkou.
    Ostatní jsou pořád na jedno brdo, pořád koule nad džunglí. Pěkná je k Art of Edena, ale k tomu podklady nedodali. Tož tak.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš25.5.2018 12:41Svět Edeny
    Tak Ricky Garvais je podle všeho troll, kterému se nelíbilo, že má Edena zatím pořád plnej počet bodů.:-) A protože zná Kulihráška, je jasné, že jde o provokatéra.:) Navíc Artuš Scheiner, autor Kulihráška, byl mezinárodně uznávaný kreslíř, který je pro mě v mnohém nepřekonaný.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš23.11.2017 17:11Barbarella (limitovaná edice)
    Milý Bado, teď jsem se vážně rozesmál nahlas. :-) High five!
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš20.11.2017 12:49Barbarella (limitovaná edice)
    @louza: Ano, takže ti přijde slabší, to je v pořádku. Započítejmě třeba i to, že nakladatel musí pracovat s podklady, které dostane.
    Co se týče edice Argomiks - má velkou a malou řadu. Jejich soupis nám zatím kvůli počtu svazků přijde nadbytečný. Každopádně tam bude patřit i Cromwell Stone (vychází za týden), jako další pak Šílená ze Sacre Coeur, Svět edeny a Esmera. Další tituly oznámíme po uzavření smluv.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš14.11.2017 10:32Barbarella (limitovaná edice)
    @Darth Raelchi: Barbarella se prodává i v běžné verzi velmi slušně. S nelimitní obálkou (obal kniha nikdy neměla). Tolik k uvedení na pravou míru a hodnocení prodejů po týdnu na trhu. A ještě tedy: "edice od Arga není až tak zmršená"... To je taky radost číst.:)

  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš14.11.2017 10:28Barbarella (limitovaná edice)
    Hele, louza, mě tohle fascinuje: "hnusnější než řadovka". Děláš, jako by byly "hnusné"! To, že ti jedna přijde lepší než druhá, nedělá z té druhé ještě hnusnou.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš12.9.2017 20:54Nejmocnější hrdinové Marvelu #028: Iron Fist
    A když si chcete řadu dočíst v aj, máte skoro smůlu, protože omnibus je vyprodaný a druhý díl tak nějak taky. Ale s trochou štěstí to třeba jednou dotisknou.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš9.3.2017 15:59Taneční studio #01
    Fascinující. Je hezké, že se Mladá fronta poučila z Noeho, který skončil po třetím albu v Levných knihách (ironie). Nedovydávaný. Už jednou se jim model jednotlivých alb neosvědčil, proto do něj jdou znovu! 48 stran za 200 Kč. I like it! To chceš. Aneb další první díl, od kterého uvidíme maximálně dvojku.
  • Ricarderon
    Vysvětlí nám někdo, proč se od tohoto čísla změnil font číslic na hřbetu knih? Vypadá to... řekněme... úplně idiotsky? :-)
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš2.5.2016 16:00Karel IV. - Cesta na císařský trůn
    Uf. Viděl jsem jen ty ukázky tady, ale myslím, že to citoslovce vyjadřuje vše, co se dá k podobnému počinu, který vznikl, aby něco bylo, když je to výročí... Možná ještě výstižnější bude: Uf uf.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš30.12.2013 12:47Green Lantern: Pomsta Green lanternů
    To Fry: Prsten se chová jako živý předmět, proto má v překladu životnou koncovku. Prstene analyzuj, odpusť, zní úplně dementně. Řešili jsme to celkem dlouho tehdy.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš18.3. 16:56Pindárna
    Třetí Divočina je rozpracovaná, jen Mikuláš musí teď nakreslit komiks o N. Wintonovi.:)
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš10.10.2022 17:47Sběratelský klub
    Upřímně, buďme rádi, že se Batman rozběhl. Eegelmoss oficiálně zkrachoval a je malý zázrak, že na nás polští bratři nezapomněli a celé to rozjíždějí. Konec keců, teď je čas jim fandit. Aneb já v češtině prostě NMS a Knightfall prostě chci.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš18.7.2022 17:41Pindárna
    Tady Max Brod mohl knihu vrátit a dostal by peníze. Jen pro pořádek, aby to tu zaznělo.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 31 (cca 19538 Kč)
Mám: 2763 (cca 759790 Kč)
Chci: 10 (cca 867 Kč)
Sháním: 131 (cca 3194 Kč)
Nabízím: 5 (cca 614 Kč)
Osobní: 1 (cca 99 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0