• hroubek
    Prakticky bych mohl zkopírovat komentáře k předchozím částem, a tak nějak bych dokázal přesně vystihnout jaká je třetí část. Opět mohu napsat, že se jedná o komiks, který se čte dobře, má spád a jsou tady věci, na které nejsme tolik zvyklí. Bohužel stále mám pocit, že se místy klouže po povrchu, některé věci se vyřeší jednoduše a celkově z toho necítím tu naléhavost a jistou bezmocnost. Největší radost mi udělal příběh z Arkhamu, který je hodně povedený a stylisticky nejzajímavější. Třetí část Katastrofy není špatná, ale pořád mi tady něco chybí.
  • hroubek
    Ze začátku jsem s tím bojoval, ale pak se to příjemně rozjelo. Je vidět, že tvůrci mají dost načteno, a berou si hodně inspirace od Marvelu - Spider-Man a X-Meni. Příběh celkem šlape, postavy jsou zajímavé a mají, co nabídnout. Jediný, co mi fakt nesedlo jsou dialogy. Těch je tady zbytečně moc a brzdí děj. Kdyby to bylo lehce svižnější, tak bych byl spokojenější.
  • hroubek
    Hodně fajn komiks, který se nebere úplně vážně a čte se dost dobře. Je to přepálené, zábavné a dělá si to srandu z nezranitelných hrdinů. Trochu mi nesedlo, že se o hlavním hrdinovi nic nedozvíme - jaký je, kým byl, co ho motivuje atd., ale zbytek fungoval více, než dobře. Povedený a zábavný komiks.
  • hroubek
    Japonská verze Dextra, která je ještě brutálnější, úchylnější a cyničtější. Nečekal jsem nic, a dostal jsem fajn příběh, co jsem přečetl raz dva. Bavil mě ten cynismus hlavního hrdiny, užil jsem si citování Vymítače ďábla, a byl jsem lehce znechucený tím, co mi Kei Koga prezentuje - ne samotnou věcí, ale jakým způsobem je to vyobrazené v rámci příběhu a daného světa. Další díl bych si klidně přečetl.
  • hroubek
    Katastrofa pokračuje a Bruce Wayne a jeho alter ego Batman se snaží zachránit koho můžou. Na komiksu se mi hodně líbí to, jak ukazuje, že tahle katastrofa zasáhla úplně všechny. Od nejbohatších po ty nejchudší. Velmi dobře fungují mini epizody, které hezky ukazují jak se lidé chovají. Co se týče hlavního příběhu, tak je fajn, čte se to dobře, ale pořád mám problém, že mi tam něco chybí. Příběh mě nedokáže naplno sejmout a poslat do kolen abych ho četl jedním dechem. Na druhou stranu je to celkem příjemná změna oproti klasickým příběhům.
  • hroubek
    hroubek22.2. 13:06Každý jeden den
    Moc nádherný komiks, který umí silně zasáhnout a dostat se velmi snadno pod kůži. Největší síla tohoto komiksu spočívá v tom, že je velmi civilní a dějí se zde věci, které se mohou dít i nám v běžných životech. Čím více podobných a styčných bodů v komiksu najdete, tím je to pro vás osobnější, dojemnější a silnější. Autorská dvojice Fábio Moon a Gabriel Bá odvedli výbornou práci a jejich komiks se čte jedním dechem a má velkou hloubku. Dané scény a dialogy nejsou prázdné. Mnoho věcí se v komiksu říká mezi řádky, ale stačí malinko pozorněji číst a vnímat kresbu, a spoustu věci vypluje na povrch. Scénář je velmi povedený a příjemně mě překvapilo, jak si mě Moon vodí a hraje si s mým očekáváním, co bude v dalších kapitolách a jakým směrem se bude příběh ubírat. Kresba od Bá je moc pěkná a příjemná na pohled. Opravdu moc mi sedla a cítil jsem z ní takový krásný klid a jisté smíření s osudem a nevyhnutelností některých momentů, které v lidském životě přicházejí. Velkou radost mi udělaly obálky k jednotlivým číslům, protože jsou nádherné. Celkově mi tento komiks hodně sedl, a jak říkám, čím více máte v životě prožito, čím více máte zkušeností, tak tím více vám to sedne. Samozřejmě komiks není úplně bezchybný, a pár drobností by se našlo, ale i tak mi to nezkazilo celkové dojmy z tohoto komiksu. Každý jeden den je moc hezký a povedený komiks o tom, co se nám děje v našich životech.
  • hroubek
    Bohužel mi to nesedlo, tak jak jsem doufal. Nemůžu říci, že by se jednalo o špatný komiks, o tom žádná. Spíše se komiksu nepodařilo, aby se mi zaryl do hloubky a zanechal ve mně něco více. Má to skvělé momenty a okamžiky, ale já si nemohu pomoc, protože mi to celé přijde takové ploché. Scénáristé to hezky vymysleli, kreslíři to skvěle nakreslili - ty hrátky s panely jsou super. Hezky funguje střídání hrdinů, kdy na katastrofu koukáme z různých úhlů pohledu. Snad mi další části sednou mnohem více.
  • hroubek
    Velká akční jízda, která má jeden zásadní problém - nelze se bát o hrdiny. Někdo by mohl namítnout, že tohle je přeci v každém komiksu, a svým způsobem by měl, tak na padesát procent pravdu. Přesto tady je to naschvál vyhnané do extrému. Scénárista Peter Tomasi odvedl dobrou práci a já vidím, o co se pokoušel a žeru mu to i s navijákem. Nicméně je to pro mě takové "prázdné". Rekviem za Damiana a následně Hon na Robina mi emočně sedli více. Robin povstal je velké finále všeho, co se stalo a na nějakou psychologii není čas, teď se musí jednat. A jak píšu na začátku, je to velká akční jízda, kterou jsem si užil, ale kdyby zde bylo trochu více psychologické stránky, tak bych byl spokojenější. Tak jako tak, jde o velmi dobrý a zábavný komiks.
  • hroubek
    Docela dost jsem se těšil a bohužel mi to nesedlo, tak jsem si představoval. Polovina příběhů jsou dobrý nebo alespoň lehce nadprůměrný. Nicméně ta druhá část příběhů je špatná či vyloženě slabá. Je to škoda, protože tyhle příběhy mohly být zábavné jednohubky a místo toho se někteří scénáristé snažili o něco více, než bylo třeba.
  • hroubek
    Tak takhle teda ne. Scénárista Dan Abnett napsal úžasné příběhy s Aquamanem. Dodal mu hloubku, vážnost a udělal z něho ještě zajímavější postavu. Celý jeho run je velmi dobrý a zajímavý. Bohužel to samé nemohu říci o tomto komiksu. Není to vyloženě bída, ale nadšený z toho nejsem. Jsou tu momenty, co jsou fajn, ale po příběhové stránce je to až moc jednoduché, přímočaré a za pár dnů si nevzpomenu, že jsem to četl. Je tu málo Aquamana, kombinace se Sebevražedným oddílem mi nesedla a celé mi to přišlo jako výplň. Škoda.
  • hroubek
    Dobře odvyprávěný komiks, který se čte lehce, dobře a celkem i rychle. Tento komiks je důležitý, jelikož poprvé na scénu přivede postavu Tima Drakea, ze kterého se pak stane další Robin. Scénárista Marv Wolfman odvedl dobrou práci a samotný příběh má dobrý spád a umí být zajímavý i dojemný. Trochu mi nesedla ta linka s Dentem, ale pro účely příběhu to fungovalo, tak jak to fungovat mělo. Fajn komiks.
  • hroubek
    Dobrý a povedený komiks. Scénárista Peter Tomasi mi s každým dalším přečtený komiksem dokazuje, jak moc je dobrý scénárista a jak skvěle umí pracovat s postavami a příběhem. Tomasi s velkou lehkostí odvypráví svou verzi o tom, jak se z Harveyho Denta stal Two-Face. Tato část komiks byla z mého pohledu nejsilnější a nejzajímavější. Prakticky každá flashbacková část příběhu mi hodně sedla a byla hlavně zajímavá. Zajímavá byla i hlavní záporačka, která má něco do sebe a dost jsem si jí užil a doufám, že se k ní někdy příběh stočí. Prakticky nejslabší na tomto komiksu je akce. Tomasi si je v akci dost jistý, ale popravdě, kdyby se příběh více točil kolem psychologické stránky Denta a Erin, tak bych byl spokojenější. Spálené mosty jsou dobrý a zábavný komiks, který má ke všemu sympatickou jednohubku na svém konci.
  • hroubek
    Velká akční jízda, která nám konečně ukáže smrt zázračného chlapce Robina. Scénárista Grant Morrison žene svůj příběh do velkolepého finále, ve kterém způsobí Temnému rytíři tu největší bolest. To důležité Morrison odvyprávěl v minulých číslech, a teď je konečně čas na akci a pořádnou konfrontaci. A já si to užil více, než jsem čekal. Morrison sešlápne pedál až na podlahu a pere to do nás naplno. Vrchol komiksu přichází cca v půlce, kdy sledujeme Robinovu smrt. Jde o velmi emotivní část příběhu a Morrisonovi se povedlo z tohoto momentu vyždímat všechny myslitelné emoce. Zbytek příběhu je pak o něco slabší, ale i tak jsem si ho užil. Některé zvraty překvapily, závěrečný souboj je dobrý a konec je pro Batmana typicky. Povedené zakončení velkého příběhu.
  • hroubek
    Moc dobrý mainstreamový komiks. Scénárista Geoff Johns se s námi nemazlí, a hned v prvním sešitu vysvětlí, jak celý DC svět, vesmíry, a další věci fungují. Tímto sešitem naznačí, o co se bude v nejnovějším eventu hrát. Nebude se zachraňovat naše planeta, a ani náš vesmír, a ani multiverse. Bude se zachraňovat úplně všechno. Nebude to poprvé, ale mohlo by to být naposledy. Pokud naši hrdinové selžou. Johns tu rozjede několik zajímavých zápletek a linek, a pokud se nevyznáte ve světě DC, tak je dost velká šance, že budete tápat, a samotný scénárista nám to vůbec neulehčuje. Johns se snaží některé věci vysvětlovat, ale i tak si je nějak vědom toho, že už nemá tolik prostoru, aby vysvětloval věci, které nejsou pro hlavní děj tak podstatné. Všechny tyhle zajímavé detaily a propracovanosti musí jít stranou, a čtenář to musí přijmout a případně si zbylé informace najít v jiných komiksech nebo na internetu . Prakticky se celý příběh točí kolem Ligy spravedlnosti a záporáků. Všechno ostatní kolem prostě v tenhle moment je nepodstatné. Svým způsobem je to velká škoda, ale na druhou stranu chápu, proč to takhle Johns napsal. Samotný příběh je nadupaný, má super moment, parádní dialogy a končí velkým zvratem. Už teď se moc těším až budu mít v ruce druhý díl, abych věděl jak to celé skončí a jestli se to povede Johnsovi ukočírovat, aby to celé dávalo nějaký smysl.
  • hroubek
    Jo, tahle Liga spravedlnosti mě hodně baví. Scénárista Geoff Johns po velkém eventu přichází s "poklidnějšími příběhy", ve kterých se rozjíždějí zápletky pro další event. Jde to brát jako menší přestávku. Já to beru jako přípravu na něco co bude velké. Ve středu dění je opět Lex Luthor, jenž rozjíždí vlastní plány a manipuluje s hrdiny, pro které je tato situace hodně nepříjemná a složitá. Johnsovi se velmi dobře povedlo zachytit tu nekomfortní náladu uprostřed týmu, kdy jsou hrdinové zatlačeni ke zdi a nemůžou z toho ven. Ať udělají co udělají, tak svým způsobem prohráli. Komiks je napsaný opravdu moc dobře, čte se to skvěle a příběhy mají spád. Samozřejmě i skvěle vypadá. Kresba je parádní a má epické dvoustránky, na které bych dokázal koukat hodiny. Jediný co mi trochu vadí, že třeba takový Flash, Aquaman nebo Shazam nemají moc prostoru. Všechno se točí kolem Luthor a hvězdné trojice Superman - Batman - Wonder Woman. Až na tuhle chybku jde o suprový komiks, který jsem si hodně užil.
  • hroubek
    Dobrý komiks, který doplňuje události Věčného zla. Jak už jsem párkrát psal, tohle vydávání na přeskáčku je pro čtenáře velký trest. Kdyby to tady celé vyšlo v jednom velkém omnibusu, tak by to fungovalo o dost lépe. Co se týče samotného komiksu, tak ten moc hezky klame tělem. Scénárista Matt Kindt si nás hezky vodí, dává nám nějaké informace, a pak celý příběh otočí vzhůru nohama. Jak čtenář jsem kolikrát tápal, co je realita, co je iluze, jaký to má smysl atd. Tahle hra, kterou Kindt se čtenáři rozehraje je velmi dobrá, tedy pokud na ní přistoupíte. Pokud vám to nesedne, tak budete při čtení hodně naštvaný. Osobně se mi hodně moc líbilo, že hlavní roli v příběhu má Stargirl a Martian Manhunter. Oba dostanou dost prostoru, jejich příběh je zajímavý, a scénárista jim dá dostatek prostoru na to, aby si nás získali a ukázali nám něco, co jsme o nich nevěděli. I samotná pointa je díky tomu zajímavější. Není to bezchybný komiks, ale já jsem spokojený.
  • hroubek
    hroubek26.12.2023 14:58Věčné zlo (paperback)
    Velká spokojenost, u které jsem si říkal, že je super, když se Geoff Johns může utrhnout ze řetězu. Nejlepší na tomto komiksu je to, že hlavní hrdinové jsou klasický záporáci, kteří se rozhodli zachránit svět a Ligu spravedlnosti. Ale nejsou jako Sebevražedný oddíl. Tohle jsou naštvaný záporáci, co se bojí, že by mohli přijít o smysl své existence, a jsou naštvaný na jiné záporáky, kteří ničí staré pořádky a nedodržují jistá pravidla hry. Johns krásně naznačí, že všichni hrdinové potřebují své záporáky (a naopak), protože kdyby je neměli, tak jejich existence postrádá smysl. Proto Joker nikdy nezabije Batmana, protože pak by se nudil. A s tímto motivem pracuje Johns skvěle. Johns nám dává prostor abychom lépe poznali, co motivuje Luthor. Proč dělá, to co dělá, a že když je potřeba, tak se umí postavit na tu správnou stranu. Totéž platí i pro Black Adama, Sinnestra nebo Captaina Colda. Osobně jsem si hodně moc užil druhou půlku komiksu, která je našlapaná neskutečně. Hlášky, úderné dialogy, nečekané úmrtí a pak samozřejmě epická bitva, která přinese několik super zvratů. Jediné, co mi vadilo je to, že to tady nevyšlo pohromadě v jedné knize, kde by byly komiksy Věčné zlo, Věční hrdinové a Americká liga spravedlnosti 2: Následky zla. To by byl skvělý omnibus. Takhle musíte číst tři komiksy, které se následně prolínají a navzájem se doplňují. Je to prostě bordel a velká škoda. Věčné zlo je moc dobrý komiks, který se četl parádně a udělal mi velkou radost.
  • hroubek
    hroubek24.12.2023 09:32Aquaman: Válka o trůn
    Scénárista Geoff Johns napsal dobrý a zábavný scénář. Samotný komiks se čte skvěle a hodně moc jsem si ho užil. Příběh vychází ze série New 52, která započala velký restart DC světa. Jedná se uzavřený příběh, který má jasně stanovený začátek a konec. Díky tomu má komiks skvělé tempo, parádně prodává epický příběh a krásně se soustředí jen na to důležité – válku o trůn. Opravdu jsem si užil, že samotná válka je hodně epická, a není to jen taková „hospodská šarvátka“. Tady jde o hodně a čistě z mého pohledu Johnse vytvořil funkční konflikt, který funguje na všechny strany, a ke všemu má dobrou pointu.

    Johns výborně pracuje s charaktery a nejvíce je to znát na Aquamanovi, jenž konečně dostane prostor, a ukáže proč je právoplatný člen Ligy spravedlnosti. Aquamanův vnitřní konflikt je zde výborně prodaný a scény s Merou a Ormem krásně ukazují, jak moc dobře Johns chápe svého hrdinu. Hodně moc se mi líbí jakým způsobem se zde pracuje s Ligou spravedlnosti. Johns ukazuje, že nejmocnější hrdinové planety nejsou dokonalý, mají spoustu chyb, jsou to pokrytci a mnohdy si osobě hodně moc myslí. Nejvíce to vynikne při rozhovoru Aquamana s Batmanem, kde mu Batman vyčte něco, co sám už několikrát udělal.

    O kresbu komiksu se postarali Ivan Reis a Paul Pelletier. A odvedli luxusní práci. Moc jsem si užil jak je komiks nakreslený, jaké barvy jsou tam použité a jak to vypadá epicky a velkolepě. Jedná se o špičkovou kresbu, která se hodí pro velký superhrdinský příběh, kde se střídá jedna akce za druhou. Každá stránka vypadá nádherně, a je jedno jestli jsme na dně oceánu, uprostřed obrovské bitvy, nebo koukáme na hrdiny, kteří mezi sebou debatují. Prostě a jednoduše to vypadá skvěle. A to jsem ani nezmínil Meru, která je zde nádherně nakreslená.

    Pokud bude Válka o trůn váš první komiks s Aquamanem, tak si osobně myslím, že budete hodně moc spokojený. Geoff Johns napsal velmi dobrý a zábavný příběh, který šlape moc dobře, hezky se čte, a navíc je to ideální čtení pro komiksové začátečníky, ale i pro znalce. Já jsem velmi spokojený a těším se až si tento epický příběh přečtu někdy znovu.
  • hroubek
    Trvalo to opravdu moc dlouho, než jsem se k tomuhle komiksu dostal. Před čtením jsem si dal opáčko, Trůnu Atlantidy, Sítě, prvního dílu Americké ligy spravedlnosti a Válku velké trojky. Osobně mě tento velký komiksový event baví a baví mě poodhalovat, co stalo, jaký to má smysl, co je s Ligou spravedlnosti atd. Scénárista Geoff Johns nám v tomto dílů nedá skoro žádné odpovědi, ale alespoň nám vysvětlí kdo jsou záporáci, proč tu jsou a jakým směrem se bude pokračovat v budoucnu. Je to taková mezihra, která funguje, pokud přistoupíte na pravidla tvůrců. Závěr komiksu si pro sebe krade Cyborg a Kovoví lidé. Těším na další díly, ve kterých se snad vše vysvětlí.
  • hroubek
    Dobrý komiks. Největší problém komiksu je, že po příběhové stránce skáče z místa na místo. Naštěstí je to o dost srozumitelnější, než jak to běžně bývá s komiksy od scénáristy Granta Morrisona. Morrison tady rozjíždí příběh, který jsem si chtěl přečíst. Komiks má solidní tempo, spád a třeba sešit věnovaný Talii je fakt super. Vlastně i ten závěrečný sešit, který ukazuje temnou budoucnost je hodně dobrý. Jen mi komiks nedrží dohromady jako celek. Těším se na další díl.
  • hroubek
    hroubek27.11.2023 12:33Rorschach (paperback)
    Na tento komiks jsem se moc těšil. Mám rád svět Strážců a popravdě jsem si užil sérii Před Strážci i Hodiny posledního soudu. Takže, když jsem zjistil, že výborný scénárista Tom King se vydá do tohoto světa a bude vyprávět příběh, kde je hlavní postava Rorschach, tak jsem byl dost zvědavý. Dával jsem si se čtením na čas. Prostě jsem čekal na tu správnou atmosféru, protože jsem si chtěl komiks užít a vychutnat si ho, tak jak si zaslouží. Včera jsem ho dočetl a stále nad tím příběhem musím přemýšlet. Jde o to, že jsem měl nějaké očekávání a King mi dal něco úplně jiného. Něco co jsem vůbec nečekal, a nebyl jsem na to připravený. V první řadě napíšu, že je to velmi kvalitně napsaný komiks, který je opravdu dospělý, nečte se snadno a vyžaduje od čtenáře trpělivost a pozornost. Rozhodně to není žádné odpočinkové čtení. King zde využívá všechny možné scénáristické postupy, takže je potřeba se soustředit , aby vám neutekl nějaký detail nebo jste se neztratili v dané myšlence. Není to lehké čtení a King nemá potřebu to čtenáři usnadňovat. Jako detektivka, temný politický thriller to funguje moc dobře. Má to tu správnou atmosféru, napětí, dobré zvraty a další věci. Bohužel i tak se zde našlo něco, co mi nesedlo. Osobně jsem měl trochu problém s tím jak to všechno do sebe zapadlo. Přišlo mi to lehce náhodné, ale na druhou stranu to patřilo k příběhu. Takový absurdní vtip, který by vám řekl Komediant. A jak jsem psal na začátku, stále si lámu hlavu, a přemýšlím, co si mám ve výsledku o komiksu myslet. Jestli to celé mělo hlubší smysl, nebo ta pointa je opravdu taková jaká je. Asi si to jednou budu muset přečíst znovu a teď, když znám konec, tak třeba uvidím i něco jiného, co mi zatím bylo skryto nebo mi to uniká. Tak jako tak, určitě doporučuji, jelikož jde o moc dobrý komiks, který má zajímavý příběh, nádhernou kresbu a pěkné barvy.
  • hroubek
    Je to fajn komiks, který mě bavil a hezky se četl. Scénárista John Layman umí psát a vyprávět. Nejvíce je to vidět na těch drobných epizodách na konci sešitů. Co se týče hlavního příběhu, tak ten je opravdu zběsilý. Furt se tam něco děje, Batman se ani na chvilku nezastaví a furt něco řeší. Má to spád, má to solidní tempo a taky se to po pár dnech vykouří z hlavy. A to je ten problém. Ve výsledku tady není nic z čeho bych si sedl na zadek. A je to dáno tím, že Layman zbytečně spěchá a nechce budovat příběh. Další věc, která komiksu podráží nohy je, že jako celek vůbec nepůsobí uceleně. Jak hezky napsal uživatel trudoš, kdyby to vyšlo v jednom svazku jako ucelený příběh o vzestupu a pádu Ignatiuse Ogilvyho, tak by to fungovalo lépe.
  • hroubek
    hroubek21.11.2023 11:04Batman / Soudce Dredd
    Rozsudek nad Gothamem

    Musím se přiznat, že mi první příběh tolik nesedl. Je to dáno tím, že mi vyprávění přišlo hodně chaotické. Moc tomu nepomohla ani kresba, která sice k danému příběhu přesně pasuje, ale místy je lehce nepřehledná. Čekal jsem, že Dredd bude mít v tomto příběhu větší roli, ale krom pár momentů moc prostoru neměl. Ani Batman není tolik výrazný, jako je v současných komiksech. Velkou část příběhu si pro sebe urvali záporáci. Soudce Smrt je působivý záporák, a když se spojí se Scarecrowem, tak je to krvavá a nepříjemná jízda. Komiks umí být místy opravdu nepříjemný a dějí se zde ošklivé věci, jen je škoda, že to nemá o trochu lepší příběh. 6/10

    Vendeta v Gothamu

    Tento příběh mi dost sedl. Není tak vážný a šílený jako byl příběh první. Vendeta v Gothamu nabízí mnoho vtipných momentů, černý humor a cynické hlášky. Ale hlavně má zde hodně prostoru Dredd. Zatímco si Dredd a Batman něco vyříkávají, tak se v příběhu odvíjí druhá linka, které vévodí záporácka dvojice Scarface a Ventriloquist. Obě linky se samozřejmě v závěru spojí a dají nám dobrou a funkční pointu. Soudce Dredd zde funguje parádně, jeho konfrontace s Batmana je super, a hodně mě bavili jejich vzájemné dialogové výměny, kde si obě postavy honí ego. Scénář a kresba mi hodně sedli a já si tento příběh moc užil. 8/10

    Poslední hádanka

    Dobrý, zábavný a hlavně povedený příběh. Čekal jsem trochu sofistikovanější zápletku, protože tam je Riddler a s ním to je vždy komplikovanější. A na místo toho jsem dostal nahláškovaný akční příběh, co šlape od začátku až do konce. Je to poctivá akční jízda, ve které bojují Batman a Dredd o své životy. Oba hrdinové musí spolupracovat pokud chtějí přežít. Hodně jsem si to užil, protože to má skvělé tempo, netradiční vedlejší postavy, parádní hlášky a v neposlední řadě dobré akční momenty. Líbilo se mi finále a pointa příběhu, kterou jsem nečekal. Opět mohu s nadšením napsat, že mi scénář a kresba sedli. Jsem spokojený. 8/10

    Zemřít smíchy

    V každém z příběhů se objevil legendární Batmanův záporák. A ne jinak je tomu i v příběhu Zemřít smíchy, kde se ke slovu dostane Batmanova největší nemesis - Joker. Zemřít smíchy je velký příběh, kde se zahraňují desítky tisíc lidí. Joker a Temný soudci se rozhodnou vyvraždit jeden kult, a jediný kdo mohou tomuto masakru zabránit jsou Batman a Dredd. Samotný příběh je opravdu megalomanský. Nešetří se akcí, násilím a tempo samotného příběhu je dost zběsilé. Čte se to dobře, jen jsem měl chvilku pocit, že scénáristé sešlápli plyn až na podlahu, a kdyby malinko zvolnili, tak by to bylo lepší. Kresba se k příběhu hodí, ale je pravdou, že jsem si na ní chvilku musel zvykat. Zemřít smíchy je velmi dobré zakončení této komiksové sbírky. 7/10

    Tato komiksová sbírka příběhů s Batmanem a Dreddem mi sedla a bavila mě. Příběhy jsou zábavné, napínavé, mají spád a umí být dost brutální. Líbilo se mi, jakým způsobem funguje vztah mezi Batmanem a Dreddem, kdy každý přistupuje k dosažení spravedlnosti po svém. Určitě dejte tomuto komiksu šanci, jelikož se dost povedl.
  • hroubek
    Dobré to bylo, ale něco málo mi k úplné spokojenosti chybělo. Scénárista John Layman to má hezky promyšlené a velmi jednoduše a elegantně vypraví své příběhy. Je to rychlé, zábavné a má to spád a tah na bránu. Epizodické příběhy fungují dobře. Ale jak říkám, něco mi tam ve výsledku chybělo. Místy mi to přišlo chaotické, těšil jsem na zápletku kolem Penguina - ta reálně dostala méně prostoru, než jsem čekal, a samotné vyšetřování zločinů, taky Batmanovi nezabere moc času. Naštěstí to má fakt dobré tempo, krásně nakreslenou Poison Ivy a je to zábava.
  • hroubek
    hroubek6.11.2023 19:18Ranaři
    O scénář komiksu se postaral Joshua Williamson, který píše Flashe, takže zná titulní antihrdiny do nejmenšího detailu. Williamson vsadil na civilnější pojetí a méně známe záporáky - pokud nemáte načteného Flashe nebo jste neviděli seriál, tak nebude postavy znát. Ale neznalost postav vůbec nevadí, ba naopak, příběhu to hezky prospívá. Další věc, co příběhu prospívá je ta, že Williamson do příběhu nezapojuje žádné superhrdiny, organizace a nejznámější záporáky. Tady fakt máme bandu "béčkových" záporáku, co mají své nejlepší roky za sebou.

    Hodně moc se mi líbilo, jakým způsobem Williamson využívá civilnost, reálnost (cestování, práce, vystupování postav) a přízemnost. První dva sešity jsou v tomto skvělé, protože staví na postavách, dialozích a taky na tom, jak se dávají dohromady jako tým. Williamsonovi se parádně povedlo vytvořit chemii mezi postavami, a během pár stránek si je oblíbíte a budete jím celkem fandit. Škoda, že tenhle přístup nevydržel Williamsonovi i ve zbylých sešitech.

    O kresbu a barvy se z velké časti postarali výtvarníci z Itálie. O hlavní kresbu se postaral umělec, jenž se jmenuje Leomacs. Když, jsem prolistovával komiks, tak se mi kresba nijak zvláště nelíbila. Prostě jsem si dovedl představit jinou a zajímavější. Tyhle mé zbytečně kritické myšlenky zmizely hned, co jsem si přečetl pár stránek. Pak jsem si kresbu užíval až do samotného konce. Kresba sama osobě není dokonalá, ale k příběhu pasuje skvěle. Krásně dokáže vystihnout podstatu příběhu, prodat postavy a skvěle odvyprávět to, co se děje. Leomacs vdechl život Williamsonovýmu scénáři. Osobně se mi dost líbili barvy jaké komiks má. Většina postav má jistou barevnou auru kolem sebe a díky tomu se mění i barevná paleta. Leonard jí má do modra, Grodd a jeho město mají žlutohnědou, a taková Magento růžovou až fialovou.

    Čistě z mého pohledu má komiks dva velké zápory. První je ten, že druhá polovina komiksu je hodně uspěchaná. Čtyři velké sešity jsou málo. Tenhle příběh by snesl klidně další dva velké sešity. Samotný závěr mi přišel hodně uspěchaný, až moc akční, a postavy se začnou chovat jinak.

    Druhý nedostatek je ten, že většina vedlejších postav nedostane mnoho prostoru. Prostě tam jsou v pozadí, pak něco udělají, a tím to pro ně končí. A je to velká škoda, protože kdyby měly více prostoru, tak by to pro čtenáře fungovalo o dost lépe. Lépe by pak fungovaly zvraty, samotné vykreslení postav, jejich vzájemná chemie a samozřejmě i celkové vyznění příběhu.

    Komiks Ranaři vychází v luxusní podobě, a je vidět a i cítit, že tomu CREW věnovalo maximální péči, aby čtenáři byli spokojený. Krom velkého formátu a pevné vazby komiks nabízí také galérii obálek od různých autorů a skici od Leomacsa. Ranaři jsou dobrý a zábavný komiks, který mi dost sedl a ve výsledku jsem si ho užil. Sice k němu mám pár výhrad, ale to nemění nic na tom, že jde o nadprůměrný komiks, jenž dokáže přinést spoustu kvalitního čtení.
  • hroubek
    hroubek29.10.2023 20:03Immortal Hulk #04: Ohavnost
    V minulém díle se scénárista Al Ewing rozhodl lehce filozofovat. Co taky jiného, když jste v pekle a vstupní dveře otevřel váš mrtvý otec, který vás chce využit ke zničení světa živých. Osobně mi tolik nesedlo, ale teď po přečtení čtvrtého dílu v tom začíná vidět hlubší smysl a cítím, že s dalšími díly se mi začne skládat celkový obrázek a pointa.

    Ewing se rozhodl pro velmi svižný a akční děj, který je vyplněn funkčními dialogy. A já jsem si u toho chrochtal blahem a po celou dobu jsem si říkal, že je to hodně dobré a baví mě to. Užil jsem si zvraty, akci a celkové směřování příběhu. Doporučuji si pro lepší četbu zjisti něco o tom, kdo je Rick Jones a jakou roli sehrál v marvelovském vesmíru. Určitě nebude na škodu si vyhledat také jméno Joe Fixit.

    O kresbu se znovu postaral Joe Bennet a z mého pohledu odvedl velmi dobrou práci. Jeho kresba je přesná a výstižná. Nikdy nemáte pocit, že byste se v ní ztráceli, nebo vám unikali jisté detaily, které jsou důležité pro příběh. Bennet se vyřádil na Hulkových proměnná, které působí jako z hororu a ukazují velkou bolest, jenž Banner prožívá. Akce je taky dost povedená, přehledná a umí být v rámci možností i dost drsná. Za mě tedy spokojenost.

    Tento díl mi hodně sedl, a jako čtenář jsem si ho užil. Je to dobré a zábavné čtení, které nás nutí přečíst celý komiks na jeden zátah a pak o něm přemýšlet. Fakt se těším na další díl, protože mě tenhle příběh dost baví a chci vědět jak bude pokračovat a jaká bude jeho pointa. Čtvrtý díl mi udělal velkou radost a čekání na další díl bude dlouhé.
  • hroubek
    Hodně velká spokojenost. Zjistil jsem, že mi styl a způsob jakým scénárista Paul Dini píše, dost sedí a proto se těším na každý jeho zářez v této sérii, protože Dini je fakt moc dobrý scénárista. Dini píše dobré a zábavné detektivní příběhy, co mají parádní tempo, spád, pointu a hlavně jsou uzavřené. Scénárista se nebojí odlehčeného vyprávění, přesunutí Batmana na druhou kolej, nebo změny vypravěče příběhu - Riddler a Harley Quinn. Čte se to moc hezky a je to dobrá zábava. Já jsem spokojený a osobně se těším, až si něco od Diniho zas přečtu.
  • hroubek
    Dobrý retro s krásnou kresbou. Osobně mám s některými retro příběhy problém, jelikož jsou trochu hloupější a Batman je tady ten nejlepší, nejchytřejší atd. Je to dáno dobu a naštěstí se to čte dobře a dané příběhy mají spád. O'Neil a Wein napsali lepší příběhy, nicméně to co zde nalezneme není nijak zlé. Pravým klenotem je opravdu kresba Neala Adamse, jenž je moc povedená a krásně se na ní kouká, zvláště, když dostal nové barvy. Fajn retro komiks, nic víc, nic míň.
  • hroubek
    Penguin

    Scenárista John Ridley (Oscar za scénář filmu Dvanáct let v řetězech) pojal Penguin a jeho příběh jinak, než jsem čekal. Ridley se snažil příběh, co nejvíce držet při zemi a zachovat jistou realističnost. Celý příběh působí jako gangsterka říznutá příběhem o vykoupení a pomstě. Je velmi příjemné, že Ridley se snaží Penguina vyobrazit jinak. Dát mu mnohem větší hloubku, silnější pozadí a udělat z něj postavu, která je inteligentní a smrtelně nebezpečná. Tohle není ten směšný Penguin z jiných komiksů. Tohle je muž, co padlo na dno, ale touha po pomstě postavila na nohy. Vrchol tohoto komiksu přichází v rozhovoru s Batmanem, ve kterém je moc hezky vidět, jak Ridley o Penguinovi přemýšlel.
    O kresbu komiksu se postaral Giuseppe Camuncoli. Jeho kresba je mainstreamová, ale to nic nemění na tom, že je hravá a působivá. Moc hezky se na ní kouká, je krásně přehledná a velmi dobře se čte. 7,5/10

    Riddler

    Scénárista Tom King je ve svém oboru opravdový king. Četl jsem od něho Visiona, který byl vynikající a poslal mě do kolen. A teď jsem si přečetl jeho Riddlera a stalo se to znovu, zas mě poslal do kolen. King je jako scénárista úplně někde jinde, než většina jeho kolegů. Jeho přemýšlení o postavách nabízí něco jiného. Netradičního a nepříjemně opravdového. King svůj scénář pojal, co nejvíce realisticky. Od samotného příběhu, dialogů, chování postav, motivacích až k samotné pointě a otázce PROČ.
    Je to temný thriller, který je plný deprese a krve. A taky chladné logiky. To jakým způsobem King pracuje s Riddlerem jako postavou, a jeho aurou, je perfektní a ke všemu je to skvěle napsané. Scénáristovi se povedlo vytvářit příběh, jenž se dostane čtenáři velmi rychle pod kůži. Při čtení jsem si několikrát vzpomněl na film Sedm, což berte jako velkou pochvalu.
    Samotný příběh je velká depka, ale to co jí prohlubuje je fantastická kresba a barvy. Výtvarníci Mitch Gerads a Clayton Cowles odvedli luxusní práci. Z jejich kresby je cítit bolest, strach, deprese a bezmoc. Gerads a Cowles si vyhráli s kresbou a každý panel, nebo stránka je umělecké dílo. Parádně využili Kingovo rozvržení panelů, které dá vzpomenout na Strážce. Výtvarnici skvěle využívají barevnou paletu, které dominuje oranžová a zelená barva. Luxusní komiks. 9/10
  • hroubek
    hroubek23.9.2023 15:47Immortal Hulk #03: Hulk v pekle
    Psát scénáře k Hulkovi není úplně jednoduché. Je to dáno tím, že se nabízí pár variant cest kudy jít, ale píšete o Hulkovi, největším bouchači z marvelovského světa, takže dříve nebo později musíte přijít s velkou akcí. Scénárista Al Ewing umí psát a přistoupil k Bannerovi/Hulkovi způsobem, který se mi dost líbil a viděl jsem tam potenciál do budoucna.

    Ve třetím díle se Ewing rozhodne trochu filozofovat a přidat nový rozměr. A tohle mi moc nesedlo. Není to špatně napsané, a moc dobře chápu, proč to Ewing napsal, jen mi to tolik nesedlo a neužil jsem si to. Naštěstí pak přijde druhá část komiksu, která je o dost zajímavější a přináší palčivé otázky, na které chci znát odpovědi.

    Na komiksu Hulk v pekle se vystřídalo několik autorů a já osobně jsem si jejich kresbu užil. Hezky se kombinuje několik stylů, jenž jsou od sebe natolik výrazné, že je to ku prospěchu příběhu. Jediný Tony Stark je nakreslený divně a lehce slizky. Velkou radost mi udělali obálky k jednotlivým sešitům, které jsou velmi povedené.

    Hulk v pekle je zajímavý komiks. Scénárista Al Ewing se snaží vytvořit něco nové a originálního, i za cenu toho, že něco nebude na čtenáře fungovat stoprocentně. Nicméně mám takové tušení, že Ewing má v hlavě velký příběh, který jako celek bude dávat mnohem větší smysl. A až jednotlivé dílečky do sebe zapadnou, tak to bude velká pecka. Takže, i přestože jsem z tohoto komiksu lehce zklamaný, tak to nic nemění na tom, že se na další díl dost těším.
  • hroubek
    YES, tohle mi sedlo a dost se mi to líbilo. Scénárista Peter Tomasi pokračuje v tom, co načal v Rekviemu za Damiana. Tentokrát se tolik nesoustředíme na Batmanovu psychologickou stránku a rozpoložení, protože to je nahrazeno jednou velkou motivací, na které celý tento komiks stojí. Získat zpět tělo svého syna, a to ať to stojí cokoliv. Batman je zde místy urvaný ze řetězu a nemá problém ubližovat svým spojencům, lhát přátelům a využívat všechny kolem sebe, aby dosáhl toho, po čem jeho srdce nejvíce touží. Tomasi to napsal parádně a funguje to jako jedna velká jízda, kde se střída jedna velká akce za druhou, kterou doplňují dialogy, jenž dávají smysl a ukazují, jak moc je Temný rytíř ve svém vnitru zraněný, a jak moc to chce napravit. Je to moc povedený komiks a já doufám, že dostaneme nějaké pořádné zakončení, protože tenhle příběh by si ho zasloužil.
  • hroubek
    Povedené zakončení velkého příběhu o pádu a vzestupu Temného rytíře. Už od prvních stran je cítit, že se jde do finále a není třeba se zbytečně zdržovat a cokoliv vysvětlovat. Tohle je velká akční jízda, která uhání dopředu jako splašený vlak. A vůbec to nevadí, protože vše podstatné bylo už řečeno, teď jde jen o samotnou konfrontaci. Osobně jsem od finále čekal více, nicméně to komorní finále má velký smysl, a když nad tím přemýšlím, tak to ve mě hodně roste. Konec Temných rytířů je dobrý a zábavný komiks, který mě bavil.
  • hroubek
    Tohle bylo dost fajn. Je vidět, že se hlavní příběh přesouvá pomalinku do svého závěru, ale ještě než přijde závěrečná konfrontace, tak musí Temný rytíř znovu povstat a dokázat, že na to má. Baví mě to, jak se Bruce dostává do formy, a jak Paulovi čím dál více hrabe. Je to hezky udělané a i napsané. Děj má spád a čte se to pěkně. Tvůrci sází na přímočarost, ale to v tomto bodě vůbec nevadí. Z mého pohledu jde o zábavnou jednohubku, která splňuje přesně to, co má.
  • hroubek
    Parádní díl, který mi dost sedl. Na scénu se vrací Bruce Wayne a je to hodně znát na ději a samotném vyprávění. Už žádné zbytečné přešlapování na místě. Po příběhové stránce se to moc hezky rozjede a konečně dostáváme nějaké odpovědi. Čte se to opravdu dobře, děj má spád a líbilo se mi jak příběh vygradoval. Jsem spokojený a jako obvykle napíšu, že se těším na další číslo.
  • hroubek
    U knihy první jsem si pochvaloval ten svěží přístup k novému Batmanovi a taky to, že je to akční jízda. A totéž bych mohl napsat i o knize druhé, ale bohužel se zde projevil jeden velmi zásadní problém. Jean-Paul nemá žádného zajímavého protivníka. Chybí zde někdo jako byl Bane. Prostě velká výzva, která hrdinu posouvá dál. Je škoda, že tvůrci nevymysleli pro Jean-Paula zajímavějšího protivníka, než je pološílený Abattoir. Konec se povedl a já se těším, co přijde dál.
  • hroubek
    Je to fajn. Po tolika komiksech s pravým a jedinečným Batman, je tohle celkem příjemná změna. Scénář se soustředí výhradně na novou verzi Batmana a samotný Jean-Paul nevystupuje skoro bez masky. Příběhy jsou dost akční a scénáristé využívají toho, že mohou servírovat drsnější příběhy. Problém je v tom, že se to po pár sešitech lehce okoukalo a nový Batman nemá důstojného protihráče, a to ať už na souboje nebo dialogové výměny - přítomnost Catwoman to dost vylepšuje. Z mého pohledu se jedná o dobrý a zábavný komiks, ale chtěl bych trochu více.
  • hroubek
    Jsem rád, že mohu napsat, že si komiks drží kvality předchozích částí a velmi dobře pokračuje v příběhu o zlomeném Batmanovi. Je zcela logické, že Batman v podaní Bruce Waynea zde nemá tolik prostoru, ale to kupodivu ničemu nevadí, jelikož zápletka kolem nového Batmana a Robina je nosná a funkční. Komiks je dost svižně napsaný a má velmi dobré tempo. Užil jsem si akční pasáže, i klidnější momenty. Konec se hodně povedl a já se těším na další díly.
  • hroubek
    Tak už mám poslední díl za sebou a mohu říci, že tento projekt nebyl zbytečný. Čekal jsem více, nicméně jsem dobře bavil a jedná se o dobré příběhy a komiksy, které hezky rozšiřují svět Strážců.

    Ozymandias - Dlouho mi trvalo, než jsem si k této postavě našel cestu. Díky této části pochopíte, jak Ozymandias uvažuje, co je pro něj důležité a kým opravdu je. Ono být nejchytřejším mužem na planetě není žádná výhra, když vaši planetu můžou každou chvíli zničit jaderné rakety nebo modrý bůh, který zapomněl na lidství. Scénárista Len Wein se snaží vykreslit Adriena, tak jak by se sám vykreslil, kdyby mohl. Pokorný zachránce světa, jenž se nebál ušpinit si ruce a zabíjet "pro dobro a celosvětový mír". Wein hodně vychází z Moorova komiksu a vyplňuje prázdná místa případně lehce rozšiřuje daný mýtus o Ozymandiasovi. Z mého pohledu hodně povedená záležitost, která má suprovou kresbu. 8/10

    Karmínový korzár - Tohle mi dost sedlo a užil jsem si to. Bohužel tato část má jednu chybu. Je to strašlivě moc ukecané a místy nepřehledné. Naštěstí po příběhové stránce je to moc dobré a samotná kresba se k tomu hodně hodí. Scénárista John Higgins odvedl velmi dobrou práci a dost se mi líbila ironická pointa. 7,5-8/10

    Dolarový Bill - Hezká jednohubka na závěr, která ukazuje, co znamená být hrdinou ve světě Strážců. I když se bude snažit sebe více, činit tolik dobra kolik zvládnete, stejně se vám to nějak zle vrátí. Protože je to celý hnusný vtip, který pochopíte až když je konec. 7,5/10
  • hroubek
    Hodně dlouho jsem čekal, než se mi tento komiks dostal do ruky a jsem rád, že jsem si ho mohl přečíst, a že ho budu mít ve své sbírce.

    Sůva - Straczynski pojal origin této postavy hodně dobrodružně a krásně nám ukazuje, kým byl Dan, než převzal oblek a jméno po svém hrdinovi. Je to moc příjemné čtení, které si na nic nehraje a soustředí se na to důležité. Hezky vykreslí hlavního hrdinu, ukáže proč si tak dobře rozumí s Rorschachem, vysvětlí proč má Dan některé problémy atd. Straczynski by mohl být po příběhové stránce agresivnější a tlačit více na pilu, ale o to mu ani v nejmenším nešlo. Chtěl prostě odvyprávět dobrý a zábavný origin jednoho hrdiny z lidu. 7-7,5/10

    Dr. Manhattan - Tohle je naprostá lahůdka, u které jsem si užíval každý dialog. Straczynski zde uplatil úplně jiný postup, než u předchozí části se Sůvou. Zde je to naschvál, co nejkomplikovanější, aby čtenář přemýšlel, o čem bude pointa, i přestože to pointu reálně mít může i nemusí, jako Schrödingerova kočka - kdo četl pochopí, jak to myslím. A celé to pak krásně graduje, jelikož se Straczynski snaží přes dialogy a různé obrazy vysvětlit, jak Dr. Manhattan vnímá prostor a čas. Tolik motivů, tolik věcí k přemýšlení, tolik odkazů. Není to snadné čtení, ale dost mi to sedlo. Část o Dr. Manhattanovi je sakra zajímavé čtení, jenž je parádně zakončeno posledním sešitem. 8,5-9/10

    Moloch

    Krásná ukázka toho, co Straczynski dokáže, když dostane prostor a není ničím svazován, jen svou fantazií a jistými body, které nelze změnit. Moloch nabízí netradiční a velmi svěží příběh o postavě, která je v hlavním příběhu Strážců vedlejší, přesto hraje dost velkou roli, jak nám Straczynski ukáže. A já jsem si to dost užil a hlavně jsem koukal, jak to scénáristovi krásně do sebe zapadá a vytváří ucelený obraz a vyplňuje díry v celém obrazu. Dost tomu pomáhá, že to má jen dva sešity, které velmi dobře šlapou. Příjemné překvapení. 7,5/10
  • hroubek
    Parádní depresivní komiks, který má pár chybiček. Jak Bane slíbil, tak i udělal. Zlomil Batmana, a to jak fyzicky, tak i psychicky. A je to moc dobře napsané. Tvůrci s každým dalším číslem trýzní Batmana/Bruce a jeho pád je nevyhnutelný. Každá výzva, kterou Batman podstoupí je náročnější a zákeřnější. A pak přijde samotný souboj s Banem, jenž se nedrží zkrátka a Temný rytíř zažije jednu z největší porážek ve své kariéře. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.
  • hroubek
    Hodně povedený komiks. Dost se mi líbí, jakým způsobem se tvůrci rozhodli Batmana zlomit. Je to dobře napsaný, a skvěle zde funguje a s každým sešitem se Batman posouvá na hranu svého pádu a ve své zarputilosti si to nechce připouštět. Baví mě, že Bane není je hrubá síla, ale skvělý manipulátor, který si užívá psychické ničení Batmana. Dobrý komiks, jenž bude v dalších dílech gradovat.
  • hroubek
    Chvilku mi trvalo, než jsem se začetl, ale pak to byla hodně velká jízda, která mě dost bavila. Tvůrci přistoupili k příběhu trochu jinak, než jsem očekával, a o to více jsem si tento lehce temnější příběh užil. Je fajn, že o Batmana v tomto čísle tolik nejde, jelikož Azrael a hlavně Bane jsou velmi zajímavé postavy, na kterých se dá stavět velký příběh. Baneův origin stojí za to a já si tuhle část tohoto komiksu velmi užil. Těším se na další čísla, ve kterých se bude pokračovat v tomto příběhu.
  • hroubek
    Není to vůbec špatný komiks, ale pokud ho chcete plně docenit a pochopit, tak je potřeba přečíst run od Granta Morrisona několikrát tam a zpět. Morrison to čtenářův vůbec neusnadňuje. Tam, kde by mohly být normální dialogy a celé se to vysvětlit jednoduše, tak tam Morrison přidává další složité a zbytečné věci. A je to velká škoda, protože tenhle příběh má/měl obrovský potenciál, který se z mého pohledu podařilo využit jen z poloviny. Určitě to stojí za pozornost, ale v této sérii vyšly zajímavější lepší příběhy.
  • hroubek
    Co se týče objektivní kvality, tak je to na tři hvězdy, ale já je dát nemohu, protože mě to nebavilo číst. Chápu, co tímhle vším Morrison říká, ale já nemám Batmana komplet načteno, takže mě z příběhu vypadávají určité střípky a ztrácím se a nedává mi to smysl. Jsou čtenáři, kteří ocení důmyslnost Morrisonova scénáře, ale já to určitě nejsem. Je to svým způsobem zajímavé, nicméně já nejsem cílovka. Radši si dám něco přímočařejšího, co nebude honipéřina.
  • hroubek
    Zajímavý a dobře napsaný komiks. Vůbec mi nevadilo, že se příběh točí z velké části o "obyčejných policistech Gothamu". Ba naopak bylo to dost svěží, a upozadění Batmana v tomto případě dává velký smysl a pomáhá celému příběhu. Na komiksu se vystřídalo několik scénáristů a po příběhové stránce to ničemu nevadilo a fungovalo to více, než dobře. Bohužel to samé neplatí pro kreslíře. Tady mi ty změny tolik nesedly a kdyby celý komiks dělal jeden kreslíř, tak by to bylo lepší. Policista pod palbou je povedený komiks, který za Váš čas stojí.
  • hroubek
    První kniha mi hodně fyzicky ublížila. Bylo to, tak moc špatné, že jsem si druhý díl nechtěl vůbec koupit. Naštěstí se stal malý zázrak a druhý díl je o hodně lepší a zajímavější, než první. Samotné příběhy jsou zábavnější a čtenář se při nich necítí, tak trapně jako minule. Jasně pořád to má dost chyb, ale už se to dá v pohodě číst. Je to naivní a místy hloupé, přesto jsou tam momenty, u kterých si řeknete, že to není úplná ztráta času. Snižte svůj cynismus a v pohodě to zvládnete.
  • hroubek
    Hodně povedený a silný komiks. Jak už naznačila uživatelka Lenka.Vílka, vydávání v tomto kompletu nemá žádný řád a smysl. A je to obrovská škoda. Věřím, že Damianova smrt musel být silný komiks, ve kterém bychom sledovali jedno z největších selhání Temného rytíře, alespoň z jeho pohledu. Na začátku komiksu dostaneme stručný popis jak k tomu došlo, ale radši bych si to přečetl sám. A teď k samotnému komiksu. Scénárista Peter J. Tomasi odvedl parádní práci. Tomasi přistupuje k příběhu a k samotnému Batmanovi hodně lidsky a opravdově. Každý se se ztrátou vyrovnáváme po svém. Někdo se uzavře, někdo o tom potřebuje mluvit, a pak je tu Batman, který si svou zlobu vylévá na všech zločincích po celém světě. Je hnán vlastním selháním, zlobou, nenávistí a taky velkou mírou sobectví. Cizí bolest má zahnat tu jeho. Tomasi se rozhodl zapojit do příběhu celou Bat-family a jednu osudovou ženu, aby zdůraznil kontrast toho, jakým způsobem se Bruce/Batman chová k lidem, kteří se mu snaží pomoc. Je to velmi chytrý tah, protože každá postava si prošla vlastním peklem a má na věci trochu jiný názor. Tomasi výborně tlačí na pilu a psychicky láme našeho hlavního hrdinu, než konečně prozře a pochopí, co je správné. Cesta za takovýmto prozřením není jednoduchá a bude bolet všechny a vytvoří nové rány, které se budou hojit ještě hodně dlouho. Komiks má skvělý úvodní sešit, který se obejde bez slov a vše je odvyprávěno pomocí kresby. Osobně mi hodně moc sedly poslední stránky, které jsou velmi silné a dojemné. Jediný důvod, proč nedám plnou palbu je ten, že tady bylo pár části, které mi přišli nevyužitý a mohly fungovat o trochu lépe. Rekviem za Damiana je povedený a silný komiks s Batmanem.
  • hroubek
    Tohle je ten typ komiksu, u kterého si přejte, aby akce skončila a postavy si mohly povídat. Mám rád akci v komiksech, ale v tomto komiksu akce a akční scény nefungují. Ta akce je překombinovaná, divná a prostě taková nijaká. Nicméně pak jsou tu dialogy a nějaké osudové momenty, a tohle funguje parádně. Hlavně v druhé části příběhu, kdy to celé začíná gradovat k jednomu okamžiku. Osobně mi sedl dovětek a takové optimistické zakončení. Hodně slabé čtyři hvězdy.
  • hroubek
    hroubek14.3.2023 22:07Skalpy #10: Konec cesty
    He iyéčhel, wakhán thánka, anpetu kin lé, mičhanté kin mi ší yu ská yé!

    Tak je to tady. Došel jsem na konec cesty u této luxusní série. A když, píšu tento komentář, tak nějak sám nevím, jestli je správný čas, abych ho napsal teď, nebo pár dní počkal, až si to celé sedne a vykrystalizuje. Zrovna v tuto chvíli, když se snažím vytvářet tento komentář, tak myslím na ten konec. Konec tohohle příběhu, který svým způsobem není úplný konec, nýbrž pokračovaní jiné cesty. Konec, který jsem nečekal, konec který mě hodně sere, konec který mě dojímá jako málo co, konec o kterém musím přemýšlet, konec ze kterého jsem svým způsobem neskutečně nadšený, protože takovéto konce tvoří jen luxusní vypravěči, v tomto případě scénáristé. Už teď vím, že je tady spoustu věcí, co mi úplně nesedlo, a přál bych si, aby byly udělaný jinak. Celé to na mě působí lehce uspěchaně, ale to možná bude tím, že jsem nechtěl, aby to skončilo. Chtěl jsem, aby tento díl měl přes dvě stě stránek, a působilo to jako Nelítostný souboj, kde by to celé pomalinku gradovalo k osudovému setkání trojice Dash - Rudá vrána - Ten, kdo chytá. A jak, tak přemýšlím a čtu si po sobě, co jsem doposud napsal, tak si uvědomuji, že to jsem taky dostal, jen musím brát předposlední díl a Konec cesty jako jeden dlouhý díl. Jason Aaron dokázal s touto sérii velké věci, a já si jí i přes drobné výtky hodně moc užil, vyloženě špatný nebo průměrný díl v této série nevznikl. Aaron skvěle pracuje s postavami, a je obrovská radost sledovat, co s nimi dokáže, protože je tvoří jako opravdové lidi, kteří jsou plný chyb a zloby, ale mají taky v sobě hodně dobra a dokáží velké věci, pokud ve svém srdci cítí, že je to správná cesta. Konec cesty není bezchybný komiks, a ani v rámci série není nejlepší, přesto je to konec, a jako konec cesty funguje více, než dobře. Aaron a jeho spolupracovníci (R.M. Guéra, Jock a Giulia Brusco) vytvořili výbornou komiksovou série, která přesahuje rámec komiksů. Tahle série je něčím více, než jen obyčejnou kriminálkou, více než jen komiksem pro dospělé. Tohle velké umění, o kterém vím, že ve mě bude dlouho zrát, a až jednou přijde ten správný čas, tak se znovu vypravím do rezervace Prérijní růže a dám si tento kvalitně vytvořený příběh znovu.

    Héčhetu aloe!
  • hroubek
    hroubek14.3.2023 11:15Skalpy #09: Zatni pěsti
    Minulý díl mě poslal do kolen, takže jsem byl hodně, ale opravdu hodně zvědavej, co se bude dít v předposledním dílem. Jason Aaron sešlápne svůj vypravěčský pedál až na podlahu a řítí se plnou rychlostí. Dost bylo zbytečných odboček, teď se musí připravit půda, na krvavé finále, a ne každá postava se ho dožije. Ještě, než se hlavní příběh posune dál, tak máme velmi silnou historickou odbočku, ve které se dozvíme něco o správné technice skalpování. Tento příběh v té nejčistší podobě ukazuje, co jsme udělali (my Evropané) s původními obyvateli Ameriky, a ještě jsme se při tom schovávali za to, že vykonáváme Boží dílo. Precizně odvyprávěna historie od Jasona Aarona. No, a po té historické odbočce nastupuje hlavní příběh, který má jeden velký problém. Z mého pohledu je tady až moc zvratů a působí to na mě hodně uspěchaně. Aaron potřebuje redukovat postavy a linky, a to se dělá nejlépe tak, že se dané linky protnou. Něco funguje fantasticky - celá linka s Šunkou, něco působí lehce divně - Dashův táta a Ten, který chytá, zde mi to přišlo takové nedodělané, ale asi v tom je hlubší smysl. Ke slovu se dostanou agent Nitz, šerif Karnow, nebo Dino, které krásně propojí nečekaný sled událostí. Do příběhu se zapojí i Volný pád, jenž si prošel svým osobním očistcem, o který vůbec nestál. Samozřejmě nesmím zapomenout na naše hlavní hrdiny Dashiella a Rudou vránu. Oba se v průběhu celé série hodně změnili, a prošli si důležitým vývojem. Našli nový smysl života, zakusili peklo, a teď vidí cestu ven. Jenže to něco bude stát, a abys byl spasen, musíš hřešit. Hřešit takovým způsobem, ze kterého se můžeš zbláznit, ublížit lidem který miluješ, a zradit všechno, v co věříš. A pak přijdou pochyby, jestli to za to všechno stálo. Velké finále je přede mnou a já se po poslední stránce tohoto svazku těším, protože věřím, že to Aaron dovede do skvělého zakončení.
  • hroubek
    hroubek31.8.2020 17:50Filmový a hudební klub
    Noví mutanti - Potom všem co se filmem dělo(odklady, dotáčky, přestřihávání) je zázrak, že vůbec funguje. Opravdu jsem byl mile překvapený, že to není tak špatný. Jasně, moje očekávání byly někde hodně dole, ale i tak. Film má dobře zahrané postavy(v rámci komiksového žánru), hororové momenty jsou dost působivé a fungují. Herecky to není žádný průšvih a dá se to na pohodu. Dost se mi líbili konkrétní odkazy na komiksy, kresbu legendárního Billa Sienkiewicze a pár opravdu dobrých a zajímavých momentů. Problém je příběh, který je slepenec několika věcí, třetí akt mě bavil, ale působí tam až moc na sílu, totéž i lesbické pasáže a taky to že se postavy chovají v jedné scéně tak a v druhé jinak. Další problém je to, že film má 90 minut, ale připadal mi jako by měl 130 minut. Nicméně, čekal jsem to horší a nekoukatelné, za mě tedy slušných slabších 7/10.
  • hroubek
    hroubek26.12.2019 14:13Filmový a hudební klub
    Doctor Sleep je parádně natočený horor od člověka, který umí pracovat s postavy, atmosférou a příběhem. Režisér moc dobře ví všem je síla, taky nám to ukazuje. Film funguje dobře, a dokáže krásně prodat hororovější momenty. Nejlépe to funguje v dvojprogramu The Shining - Doctor Sleep.
  • hroubek
    hroubek26.12.2019 14:10Filmový a hudební klub
    Zaklínač S01 - Nikdy jsem to nehrál. Nečetl jsem žádnou knihu a povídku. Prostě jak se říká jsem nepolíbený jakoukoliv části tohoto fenoménu. A možná to je důvod proč mě to tolik sedlo. Seriál jsem si i jako neznalec dost užil. Atmosféra byla skvělá, postavy jsem si oblíbil a užil si jejich příběhy. A potenciál do budoucna to má na 100%. Největší problém je podle mě nechronologické vyprávěni(vyžaduje to pozornost) a pak politická a geografická situace. Pořad jsem tápal kam postavy jdou a kde byly, jak je co daleko atd. Nejsou moc dobře popsány vztahy mezi králi, kolik je tam království atd. Nicméně jsem spokojený a docela rád bych si přečetl nějakou povídku, knížku a nebo zkusil hru než bude za rok a půl druhá řada. 8/10
  • hroubek
    hroubek10.12.2019 15:07Filmový a hudební klub
    Trailerové okénko:

    Krotitelé duchů: Odkaz - velmi povedený trailer, který šlape, nic moc neprozradí a jede na vlně Stranger Things, já jsem spokojený.

    Wonder Woman 1984 - čekal jsem více, není to špatné, tvůrci jdou na to jinak, ale od první ukázky jsem čekal něco údernějšího a zajímavějšího, další trailery budou určitě lepší.

    Black Widow - první půlka traileru je skvělá, civilní rovina příběhu sluší, v druhé půlce se to zlomí a jde to pomalinku do kytek, hodně digi bordelu a zbytečných vtipů.
  • hroubek
    hroubek30.11.2019 14:15Filmový a hudební klub
    Z The Mandalorian má za sebou zatím tři díly, a nemůžu říci, že bych z toho byl extra nadšený. První díl je hodně dobrý a krásně nás uvede do daného světa. Druhý díl je dost slabý. Kdyby to byl fan film, dávám palec nahoru, ale u takhle velké produkce za stovky milionů, je druhý díl prostě slabý. Třetí díl je nejakčnější a má dobrý tempo a spád, jen se u něho nesmí moc přemýšlet.

    Osobně radši kouknu na Ricka a Mortyho, který jsou boží. Watchmen, jenž mě každým dílem překvapují a rostou neskutečně a nebo The Man in the High Castle.
  • hroubek
    hroubek23.10.2019 11:56Filmový a hudební klub
    karl173 - Damon Lindelof je ten typ scénáristy, který nikam nespěchá, a klidně udělá pět slabších dílů, ale hlavně že seriál bude fungovat jako celek. Mě osobně ten první díl sedl. Baví mě ten svět, chci o tom světě vědět více, postavy jsou zatím dobré a vidím v nich potenciál. Baví mě odkazy na klasický komiks a jsem zvědavý s čím Lindelof přijde, protože má spoustu možností kam se vydat. Na druhou stranu to může taky kapitálně posrat.
  • hroubek
    hroubek25.9.2019 11:38Filmový a hudební klub
    mearez - Fimi má v tomhle pravdu. Všechny postavy, které jsi vyjmenoval jsou nové postavy s vlastním příběhem a identitou(X-23, Kate Bishop nebo Spider-woman). Osobně nemám nic proti tomu aby se zkoušely nové věci, ale jde mi to proti srsti, to co se v poslední době děje(černá MJ, černá Ariel, černý Heimdall atd.). To je tak těžké vymyslet nové postavy a prodat je společnosti??

    Černý Gordon třeba bude parádní a skvěle zahraný, ale nic to nemění na tom, že tam vždycky bude ta pachuť vynucenosti.
  • hroubek
    hroubek10.7.2019 21:07Filmový a hudební klub
    Stranger Things S03 - Mám to celé za sebou a jsem hodně moc spokojený. Tahle řada je nejzábavnější a taky nejvtipnější. Hodně se sazí na humor a mírnou přepálenost, a to ať už jde o dialogy nebo příběh. Tvůrci místy trochu tlačí na pilu, ale jakmile dojde na citlivé a emocionální scény, tak to funguje na 100%. Je velmi dobré, že tvůrci dokáží příběh lehce okořenit, a s novými postavy pracovat na výbornou. Nejvíce to platí pro postavu Robin, jenž je skvěla a krade si desítky scén pro sebe. Za mě tedy velká spokojenost a radost z návratu známých postav. 9/10
  • hroubek
    hroubek3.7.2019 21:35Filmový a hudební klub
    Spider-Man: Daleko od domova - pár slov o filmu.

    Nakonec budu patřit k té druhé skupině, kterým se film víceméně líbil, ale o naprosté spokojenosti nemůže být řeč. Potěšilo mě, že jsem se nestačil nudit. Ve filmu se pořádně něco děje a každou chvíli se mění lokace a přichází nějaká akční scéna nebo slušná dialogová výměna. Velmi příjemně mě překvapila akce, jenž v průběhu filmu roste a vyvíjí se dějem(Berlín a následně Londýn). Romantická linka s MJ(stále mě vadí jí takhle říkat) je dobrá, zbytek spolužáků a učitelů už tolik ne. Kupodivu mě dost sedl Mysterio a to jakým způsobem je ve filmu zobrazen je rozhodně ten lepší způsob. Bohužel je ke konci jeho charakter dost zjednodušen. Nový Spidey je fajn komiksovka, která pobaví a dostaneme od ní přesně to co chceme. 7,5/10

    PS: Obě potitulkové scény jsou dobré. U první jsem si říkal, že bude trochu jinak provedená, a že hlavní hvězda bude vypadat jako v minulosti. U té druhé se nabízí jakým směrem se bude vyvíjet další směr kosmických cest a příběhů.

    PPS: Bohužel jsem to viděl s dabingem. S titulky by to bylo lepší.
  • hroubek
    hroubek9.5.2019 19:27Filmový a hudební klub
    Viděli jste někdo teaser na seriálové Watchmen. Za mě hodně povedená práce, a jsem zvědaví co z toho vyleze.
  • hroubek
    hroubek7.5.2019 20:34Filmový a hudební klub
    Mě naopak pomalejší tempo Endgame sedlo. Ten film byl o postavách a o ukončení některých cest, nebo o smyslu života. To že se nikam nespěchá, je to velký fan servis pro znalce komiksů a filmů je pravda, a rozumím tomu, že to někomu nemuselo sednout. Na druhou stranu, tvůrci mě několikrát překvapili, rozhodně je tam vidět, že nechtěli dělat věci co nejjednodušeji a to co předvádí má vždy nějaký význam. Osobně nechci rozebírat jejich plán, cestování atd, protože to se dá snadno nějaký argumentem shodit. Za mě parádní komiksový film, ale rozhodně ne nejlepší,
  • hroubek
    hroubek1.5.2019 15:01Filmový a hudební klub
    Tak co říkáte na Avengers: Endgame?? Za mě spokojenost a hezké zakončení jedné velké série o 22 filmech a 2 seriálech. 9/10
  • hroubek
    hroubek23.4.2019 15:16Filmový a hudební klub
    Darker: Viděl jsem všechny díly. Kvalita se mění. Mění se i stylizace. Mě některé povídky hodně moc sedly a asi jenom dvě nebo tři šli mimo mě. Má to vždy pár minut, takž to není nikdy ztráta času. Z mého pohledu mohu jen doporučit. Pro komiksové fanoušky je to jako stvořené, díky stylizaci.
  • hroubek
    hroubek10.4.2019 19:36Filmový a hudební klub
    Fimi: Já to mám právě naopak. Mě CM zklamala, a Shazam! mě sedl. Chápu co Ti vadí a respektuji to.
  • hroubek
    hroubek9.4.2019 17:38Filmový a hudební klub
    Shazam! je rozhodně lepší než Captain Marvel. CM je obyčejné marvelovka, kterou je potřeba vidět před Avengers: Endgame aby se vědělo čeho je CM schopná. Bohužel ten film nenabízí nic moc, než skvěle sehranou dvojici Brie Larson a Sama L. Jacksona. Co mě ale nejvíce na filmu dostalo je jak překroutili celý konflikt o Kree a Skrullech. To co je ve filmu prezentováno mě jako fanouška hodně zklamalo. A ke konci jsem dostal kopanec do kulí za to co udělali s původním Captain Marvelem(Mar-vell). 6/10

    Shazam! není dokonalý film. Je hodně infantilní, trpí tím, že je to typický origin, jenž musí vysvětlit pravidla světa, postavy atd. Na druhou stranu je to ale sympatická komiksová oddychovka, která se sice nebere, tak úplně vážně, přesto stojí pevně na nohou. Akce je slušná, vtipy jsou zábavné a vtipné. Má to dobře napsané a zahrané postavy, a hodně super easter eggů, poslední scénu a závěrečné titulky. Jak říkám, není to žádná velká komiksová pecka, ale slušný komiksový film, který mě pobavil a udělal mě radost. 7,5/10
  • hroubek
    hroubek15.1.2019 21:42Filmový a hudební klub
    Vyšel teaser na Spider-mana, a je celkem slušný. Jen ten Mysterio je trochu divný, a na MJ v podání Zendaya si nemohu a možná ani nechci zvyknout.
  • hroubek
    hroubek9.1.2019 16:05Filmový a hudební klub
    Killingjoke - Nejsem si jistý jestli Swamp Thinga stihnou tenhle rok. Na ty dva zmíněné nekomiksové seriály se těším hodně moc. Nicméně nejočekávanější seriál roku je samozřejmě poslední řada GoT.
    Fry - Tento týden jsem Bumblebeeho viděl, a hodně mile mě překvapil. Je to kvalitní film, který staví na postavách, příběhu, parádním retru a o akční scény jde až v poslední řadě. Druhý nejlepší film z Transformers ságy.
  • hroubek
    hroubek8.1.2019 15:38Filmový a hudební klub
    Fimi - Hellboy tam je hned za Shazamem. Na Kingsmani jsem zapomněl, nemůžu si pamatovat všechno. :D Jinak těch filmů a seriálu bude více, ten přehled je takový obrazný, ale určitě by se dalo jít více do hloubky.
  • hroubek
    hroubek8.1.2019 14:11Filmový a hudební klub
    Co se týče komiksových filmů pro rok 2019 :
    Skleněný - ok není to film podle komiksu, ale má ke komiksovým filmů hodně blízko, a bude to skvělé.
    Captain Marvel - bude fajn komiksový film, který vydělá velké prachy, a rozšíří MCU o další kosmické záležitosti. Přesto to co vidím v trailerech mě nebaví. Shazam - tady věřím, že to bude komiksová oddychovka, která se nebude brát zas tak vážně, a mám radost z obsazení.
    Hellboy - upřímně tomu moc nevěřím, a mrzí mě to.
    Avengers: End Game - největší komiksová událost, na kterou se moc těším.
    Spider-man: Far from home - tady se pojede ve stylu jedničky, která mě sedal, takže tady se moc o kvality nebojím, jen ten Mysterio prý bude kopat za správný tým mě nesedí.
    Alita -nelíbí se mi jak to vypadá vizuálně a vůbec mě to neláká.
    X-Men: Dark Phoenix - čím více se to přepisovalo, přetáčelo, upravovalo, tím více mě to přestává zajímat, uvidím to, netěším se na to. Snad první reakce budou dobré.
    The New Mutants - film, kterému jsem po první ukázce celkem věřil, ale poté co znovu přetáčeli a odsunuly premiéru o rok, mě o kvalitách filmu nepřesvědčuje.
    Joker - musí to být pecka, Přeji si aby film uspěl.

    Co se týče seriálů:
    Punisher S02 - pecka
    Jessica Jones S03 - druhou řadu jsem nedokoukal takže asi tak
    Y: The Last Man - tohle bude dobré, ale dělají to Foxové a ty se bojí nahoty
    Doom Patrol - těžko říci
    Batwoman - asi to pojede na podobné úrovni jako Arrow, Flash atd.
    The Umbrella Academy - na tohle jsem upřímně dost zvědaví co z toho vyleze
    Deadly Class - prý to není vůbec špatné
    Watchmen - bude to skvělé, protože Damon Lindelof(Lost, Pozůstalí) a hlavně to půjde úplně jinou cestou, než komiks.
  • hroubek
    hroubek6.1.2019 11:56Filmový a hudební klub
    Jinak co si myslíte o traileru na Shazama?? A jestli se film povede nebo ne??
  • hroubek
    hroubek6.1.2019 11:55Filmový a hudební klub
    George Walker Bush - BvS v rozšířené verzi je mnohem lepší film, než v klasické verzi. Spousta věcí je tam propracovanější a dávají větší smysl. Ve výsledku i Sebevražedný oddíl není špatný film, než přijde to digi finále, které to celé potopí.

    Karlito_69 - Co jsem slyšel od lidí, tak dabing u Spider-mana se prý dost povedl.
  • hroubek
    hroubek23.12.2018 20:36Filmový a hudební klub
    Já jsem z Aquamana hodně nadšený. Ten film splnil všechno co měl. Ukázal, že DCEU mění svojí politiku a přichází s mnohem přístupnějšími filmy. Pro mě zatím zůstává nejlepší MoS s BvS, na které navazuje Aquaman a pak WW, dal je SS a někde vzadu JL.

    Jediné co mě trápí jsou první tržby z USA, kde jsem čekal mnohem větší čísla, na druhou stranu byl to těžký víkend, jelikož tam byla ještě Mary Poppins a Bumblebee. Naštěstí jsou svátky a ty tržby snad porostou jak minulý rok předvedly Jumanji a Největší showman.
  • hroubek
    hroubek3.12.2018 15:57Filmový a hudební klub
    Pravděpodobně ve středu nebo ve čtvrtek výjde nový trailer na Captain Marvel a pak i první teaser na Avengers 4, kde bude konečně odhalen název a další věci. Je dost možné, že na to naváže do konce týdne první teaser na dvojku Spidey.
  • hroubek
    hroubek23.10.2018 16:25Filmový a hudební klub
    Wonder Woman:1984 přesunutá z listopadu 2019 na červen 2020.
  • hroubek
    hroubek9.4.2018 16:02Ikonková dílna
    Ahoj, myslíš že bych Tě mohl požádat o ikonku. Mám rád JL, Green Lanterna, Wonder Woman a nebo Komedianta ze Strážců. Moc díky.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 433 (cca 144568 Kč)
Mám: 420 (cca 138559 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0