Přední desky pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Varování oddělení spravedlnosti! Obsahuje vysokou míru napětí, které může způsobit nečekané vedlejší účinky. Držení této knihy se trestá pokutou 1000 kreditů.

Když se Temný rytíř z Gothamu setká tváří v tvář s ochráncem Mega-City 1... KDO Z NICH BUDE ZÁKONEM?

To se dozvíte v této nařachané sbírce grudiózních příběhů, ve kterých vystupují dva nejnekompromisnější strážci zákona, jaké kdy komiksový svět poznal!
Superakční a zábavné scénáře mají na svědomí Alan Grant a John Wagner. O dechberoucí kresbu se postarali Simon Bisley, Glenn Fabry, Dermot Power, Cam Kennedy, Carl Critchlow a Jim Murray.

Kniha obsahuje příběhy Rozsudek nad Gothamem, Vendeta v Gothamu, Poslední hádanka a Zemřít smíchy.

Obsahuje sešity série Batman/Judge Dredd: Judgment on Gotham (prosinec 1991), Batman/Judge Dredd: Vendetta in Gotham (prosinec 1993), Batman/Judge Dredd: The Ultimate Riddle (červenec 1995) a Batman/Judge Dredd: Die Laughing #1-2 (říjen 1998 - listopad 1998)

Vyšlo jako 9. svazek edice Legendy DC. Původně vyšlo mimo tuto edici.


Scénář
Alan Grant, John Wagner
Art
Simon Bisley, Jason Brashill, Carl Critchlow, Glenn Fabry, Cam Kennedy, Jim Murray, Dermot Power (POWER)
Ink
Simon Bisley, Jason Brashill, Carl Critchlow, Glenn Fabry, Cam Kennedy, Jim Murray, Dermot Power (POWER)
Barvy
Digital Chameleon, Simon Bisley, Jason Brashill, Carl Critchlow, Glenn Fabry, Jim Murray, Dermot Power (POWER)
Obálka
Simon Bisley
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-445-0 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 x 19 mm
Tisk
barevný
Váha
900 g
Stran
256
Cena
799 Kč
Originál
The Batman / Judge Dredd Collection (DC Comics, 2012)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.4. 12:05Batman / Soudce Dredd
    Místy vtipný crossoverový úlet, ve kterém dominuje působivá výtvarná stránka. Ale jak mě celkem bavil začátek, poslední příběh s Jokerem jsem už nebyl téměr s to dočíst.

    Celkový dojem: 60%
  • Norri
    Norri mecenáš16.4. 23:38Batman / Soudce Dredd
    Před deseti roky by se mi to asi nelíbilo. Měl jsem radši Jima Leeho a Batmana, který se bral trošku vážně. Je evidentní, že už jsem jinde. Dneska si tyto přepálené příběhy a divokou výtvarnou stránku užívám. Všichni jsou tady parádně drsní a hláškující. Přepálená a špinavá malba probouzí fantazii mnohem více než čistá linka mainstreamu. Je to osvěžující. Škoda, že toho není více.
  • house192
    house19223.3. 14:51Batman / Soudce Dredd
    Nostalgie jako prase, a ještě pěkně po kupě...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 15:42Batman / Soudce Dredd
    Tohle bude vždycky bavit, i když už to je za mnou, občas na to dostanu chuť. Batman v úplně jiné poloze, právě díky Dreddovi a Dredd zase správně ujetý, za což může zase DC poloha Batmana. Obě postavy se hezky doplňují a konečně to máme komplet pohromadě, kdy celý story arc začíná dávat smysl. Že se mění kreslíři mi vůbec nevadilo, cítil jsem naopak stejného ducha v jednotlivých kreslířských stylech. I když je to 90ková blbina, má něco do sebe, tady se to dobře sešlo, ač jsem i rád, že tam Crwáci nedali příběh s Lobem a Dreddem, který v AJ verzi je. Za mě mohu jen doporučit a to říkám z pozice čtenáře, který už ty supro blbiny nemusí.
  • TonyT
    TonyT20.1. 18:08Batman / Soudce Dredd
    Tak pro mě z nostalgie povinnost. O příbězích nemá cenu se příliš zmiňovat, bavilo mě to před 25 lety a baví mě to stále stejně i dnes, plus opravdu parádní kresba.
    Ovšem co mě totálně točí, tvl to nemohli pánové v Crwi dát ještě menší font. Hlavně v prvním příběhu je to nářez. Pro nás dříve narozené, už je to téměř k nečtení. Brýle ještě nenosím ale nejspíš začnu. Navíc proč jsou ty fonty v každém příběhu jiné? Nevím nejsem odborník, ale asi by nebyl problém to nějak sjednotit. Celkově mi kniha přijde trochu odflaklá, je to jako bych sešil starou modrou CREW dohromady. A ta obálka... to tam nebyla nějaká jiná, trochu víc kulervoucí. No nevidím zde podstatě žádnou přidanou hodnotu. Na souborné vydání jsem se těšil 25 let, ale tak mě napadá, že si to říkalo o lepší vydání, ale to je u CRWE již standart, jejich komiksy neurazí jsou ok, ale rozhodně žádné výstavní kousky to nejsou. Jako v pohodě, ale 700 Kč za 250 stránek v klasickém formátu není zas tak málo. Sorry ale v Crwi by se měli trochu zamyslet. Docela mě zaráží, že to nikdo neřeší to opravdu jsou všichni tak spokojeni ? Nebo jsem možná už rozmazlený od Comics Centra, Mighty Boy nebo Vybírala kteří jsou jednoduše někde jinde. Dvě hvězdy za provedení, za příběh čtyři.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš28.12.2023 06:24Batman / Soudce Dredd
    Samostatné komiksy s Dreddom mi nikdy nejak extra nesadli, ale v spojení s mojím obľúbeným Batmanom je to úplne iná liga. Drsný a temný crossover z 90. rokov vyniká podmanivou kresbou. Oslovil ma najmä prvý, pripomínajúci štylizovaný Návrat Temného rytiera od Franka Millera, čo je divné, lebo Návrat Temného rytiera ako taký sa mi po vizuálnej, nerealistickej stránke paradoxne nikdy nepáčil. Tu to ale pôsobilo inak, azda i práve kvôli špecifickému prepojeniu dvoch odlišných svetov, sveta v rámci možností realistického Gothamu a naopak vyložene sci-fi Mega-City 1. Dredd a Batman sú veľmi rozdielni už v tom, že Batman by nikdy nikoho nezabil, kým naopak Dredd je policajt, sudca a kat v jednej osobe a deň bez zabitého je preňho pokazený deň. V skutočnosti sú si zároveň ale svalovci (a milovníci prilieb) v mnohom podobní. Všetky štyri komiksy mi fakt sadli a užil som si ich, hoc ak uvážime, že je to edície Legendy DC, zarazí absencia bonusov. To je ale v tomto prípade detail, keďže je to fakt 256 natrieskaných akciou, temnotou a (v dobrom) šialenými nápadmi. Všetky štyri príbehy (pochádzajúce z 90. rokov) sú drsné a miestami dosť krvavé a dokonca mierne úchylné (čo je plus). Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-batman-soudce-dredd-komiks
  • Good Games
    Good Games mecenáš27.11.2023 20:09Batman / Soudce Dredd
    Perfektné! Tu jednoducho nie je o čom. Jedná sa totiž o veľmi zábavné a nápadité príbehy s kvalitnou kresbou/maľbou. Batman tu súperí so sudcom Dreddom, dávajú si navzájom poriadne päsťami do držky, hláškujú a likvidujú zločincov. Scenáre sú od takých komiksových legiend ako sú Alan Grant alebo John Wagner a ani na chvíľu som sa pri nich nenudil. Návrat do začiatkov nakladateľstva Crew a ich kultového magazínu plný nostalgie a drzej zábavy. =►Celá recenzia◄=
  • hroubek
    hroubek21.11.2023 11:04Batman / Soudce Dredd
    Rozsudek nad Gothamem

    Musím se přiznat, že mi první příběh tolik nesedl. Je to dáno tím, že mi vyprávění přišlo hodně chaotické. Moc tomu nepomohla ani kresba, která sice k danému příběhu přesně pasuje, ale místy je lehce nepřehledná. Čekal jsem, že Dredd bude mít v tomto příběhu větší roli, ale krom pár momentů moc prostoru neměl. Ani Batman není tolik výrazný, jako je v současných komiksech. Velkou část příběhu si pro sebe urvali záporáci. Soudce Smrt je působivý záporák, a když se spojí se Scarecrowem, tak je to krvavá a nepříjemná jízda. Komiks umí být místy opravdu nepříjemný a dějí se zde ošklivé věci, jen je škoda, že to nemá o trochu lepší příběh. 6/10

    Vendeta v Gothamu

    Tento příběh mi dost sedl. Není tak vážný a šílený jako byl příběh první. Vendeta v Gothamu nabízí mnoho vtipných momentů, černý humor a cynické hlášky. Ale hlavně má zde hodně prostoru Dredd. Zatímco si Dredd a Batman něco vyříkávají, tak se v příběhu odvíjí druhá linka, které vévodí záporácka dvojice Scarface a Ventriloquist. Obě linky se samozřejmě v závěru spojí a dají nám dobrou a funkční pointu. Soudce Dredd zde funguje parádně, jeho konfrontace s Batmana je super, a hodně mě bavili jejich vzájemné dialogové výměny, kde si obě postavy honí ego. Scénář a kresba mi hodně sedli a já si tento příběh moc užil. 8/10

    Poslední hádanka

    Dobrý, zábavný a hlavně povedený příběh. Čekal jsem trochu sofistikovanější zápletku, protože tam je Riddler a s ním to je vždy komplikovanější. A na místo toho jsem dostal nahláškovaný akční příběh, co šlape od začátku až do konce. Je to poctivá akční jízda, ve které bojují Batman a Dredd o své životy. Oba hrdinové musí spolupracovat pokud chtějí přežít. Hodně jsem si to užil, protože to má skvělé tempo, netradiční vedlejší postavy, parádní hlášky a v neposlední řadě dobré akční momenty. Líbilo se mi finále a pointa příběhu, kterou jsem nečekal. Opět mohu s nadšením napsat, že mi scénář a kresba sedli. Jsem spokojený. 8/10

    Zemřít smíchy

    V každém z příběhů se objevil legendární Batmanův záporák. A ne jinak je tomu i v příběhu Zemřít smíchy, kde se ke slovu dostane Batmanova největší nemesis - Joker. Zemřít smíchy je velký příběh, kde se zahraňují desítky tisíc lidí. Joker a Temný soudci se rozhodnou vyvraždit jeden kult, a jediný kdo mohou tomuto masakru zabránit jsou Batman a Dredd. Samotný příběh je opravdu megalomanský. Nešetří se akcí, násilím a tempo samotného příběhu je dost zběsilé. Čte se to dobře, jen jsem měl chvilku pocit, že scénáristé sešlápli plyn až na podlahu, a kdyby malinko zvolnili, tak by to bylo lepší. Kresba se k příběhu hodí, ale je pravdou, že jsem si na ní chvilku musel zvykat. Zemřít smíchy je velmi dobré zakončení této komiksové sbírky. 7/10

    Tato komiksová sbírka příběhů s Batmanem a Dreddem mi sedla a bavila mě. Příběhy jsou zábavné, napínavé, mají spád a umí být dost brutální. Líbilo se mi, jakým způsobem funguje vztah mezi Batmanem a Dreddem, kdy každý přistupuje k dosažení spravedlnosti po svém. Určitě dejte tomuto komiksu šanci, jelikož se dost povedl.
  • PKD
    PKD4.11.2023 15:32Batman / Soudce Dredd
    Az na ten mirnejsi preklad, je super miti vsechny 4 B/SD pribehy pohromade a v pevne vazbe.
14102
  • baatcha
    baatcha25.10.2023 19:10Batman / Soudce Dredd
    Milo: Mě ty původní přišly nějak přirozenější, živější. Když v téhle nové verzi čtu Batmanovo "Dej si pohov," (v originále Now just back off,) tak je to spíš rádobyvtipná křeč.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.10.2023 18:14Batman / Soudce Dredd
    Baatcha - souhlasim s tebou. Podle mě jde Kameňák zakončit různými variacemi překladu a ta první v crwi byla nejlepší ve smyslu, že šlo fakt o KAMEŇÁK. V další mi přišlo, že ten vtip skoro ztrácí pointu. ;)

    Jinak jsou teď překlady o dost mírnější, mně se někdy ta mluvená ostřejší řeč prostě líbí víc: "gde to kurva sem?!" X "do čertíka, kde jsem se to ocitl?" :)
  • baatcha
    baatcha25.10.2023 17:21Batman / Soudce Dredd
    Poniczech: Ach jo, tak to je škoda. Já měl tady z náhledů dojem, že je to "nějaké jiné"... Ty staré překlady měly jiný grády. Třeba při čtení nového vydání Kameňáku mi ten nový překlad docela kazí zážitek, protože mám ten původní hodně pod kůží.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš25.10.2023 16:58Batman / Soudce Dredd
    Staré Zemřít smíchy z Modré Crwe mám samozřejmě doma, ale takhle komplet všechny Batman/Soudce Dredd příběhy asi stejně koupím.

    Jenom - překlad tu vidím jen Ľudovít Plata (Turlogh). Chápu to dobře, že to bude mít oproti těm Crwím nový překlad?