• Stara.kryta
    Stara.kryta1.5.2022 13:48Aldebaran (pevná vazba)
    Původně jsem chtěl jen nakouknout, přečíst pár stránek, a zbytek si nechat na nějaký volný večer. Příběh mě ale tak vtáhl, že jsem všechny plány překopal, knihu na jeden zátah dočetl až do konce a nevnímal nic okolo. Podobná věc se mi stala kdysi zamlada, když jsem četl ábíčkovské Příhody malého boha.
    Tohle je velká paráda, řadím mezi top komiksy, které jsem kdy četl, a přemýšlím, jestli má cenu na Crewním auditoriu orodovat za další alba, když to není Jodorowsky :-D. Minimálně za pokus to stojí, protože tohle bych měl rád komplet v češtině ;-).
  • Stara.kryta
    Stara.kryta5.7.2021 08:25U283
    Podle anotace jsem čekal mysteriózní sci-fi, a dostal jsem nadupané akční béčko, které jako by vypadlo z osmdesátek. Příběh obsahuje snad všechny klišé, které se mi vybaví, takže tu máme nacisty, tajné základny, šílené doktory, obří roboty, létající talíře, stroj času a další a další podobné věci, které nebudu zmiňovat, abych neproflákl úplně všechno. Chyběli tu snad jen upíři a Cthulhu, ale vzhledem k cliffhangeru na konci je možné, že není všem dnům konec ;-).

    Kresba je sice jednoduchá, ale pro vyprávění příběhu zcela dostačující. Vždycky jsem přesně věděl, co se na obrázku děje, a kdyby mi to náhodou uniklo, je v komiksu spousta komentujících bublin, které mě kolikrát až iritovaly, protože popisovaly to, co je na panelu jasně vidět (např. na obrázku křičí kommandant „Už mě těch otravných Američanů zbavte, sakra!“ a v komentující bublině je text „Rozzuřený kommandant vydává rozkaz k eliminaci přeživších“). Možná to je ale odkaz na zlatou éru komiksů, kde se těmito bublinami také vysloveně hýřilo :-). Komiks totiž obsahuje velkou nálož popkulturních odkazů převážně na osmdesátky, které mě bavilo hledat, a třeba takový odborník na cestování časem hodně pobavil.

    Komiks jsem zatím přečetl dvakrát, a v některých místech mi přijde, že logika trochu pokulhává. Nerozuměl jsem, proč se některé věci dějí tak, jak se dějí, jak je možné, že ten umí to a ten zas tohle (z důvodu spoileru schválně nebudu konkrétní), a celý tajný plán mi přišel až příliš překombinovaný, ale vzhledem k tomu, že se vlastně jedná o přepálené akční béčko, je zbytečné pitvat se v detailech. Možná jsem jen něco nepochopil, a při dalším čtení mi to všechno zaklapne. V první řadě je to hlavně akční jízda a v tomhle ohledu komiks splňuje všechno potřebné.

    Rozumím zdejšímu průměrnému hodnocení, subjektivně ale musím přihodit ještě jednu hvězdičku, protože mě bavil neustálý příval zajímavých nápadů, odkazů, a celkově na mě dýchalo to nadšení, se kterým autor komiks tvořil. V závěru mě až zamrzelo, že už je konec, a do případného pokračování určitě půjdu ;-).
  • Stara.kryta
    Stara.kryta12.4.2021 14:40Linka
    Anotace nelhala. Drsné, nekorektní a zábavné.
    Tohle mi opravdu sedlo.

    Celá recenze zde: https://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/linka-82154
  • Stara.kryta
    Tak pardon, sypu si popel za trenky, já koukal na 2. díl Zámku a klíče... ale počítám, že to asi bude stejné. Trojku mám první vydání :-(
  • Stara.kryta
    Fry: Mám "druhé upravené vydání" z roku 2016 a je to přeloženo jako Finta.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta18.11.2021 19:11Bludiště 2
    trudoš: Také mi to dnes přinesla pošťačka jako doporučenou zásilku a já nejdříve netušil, o co se jedná...
  • Stara.kryta
    Stara.kryta7.6.2021 15:02NANITS chronicles
    Toe: V NANITS apce jsem měl zaplacené členství na 4 měsíce v roce 2019, kdy jsem přečetl všechen obsah, který mě zajímal. Bohužel mi tou dobou klekl tablet a čtení na malé obrazovce telefonu bylo docela nekomfortní. Předplatné jsem zrušil s tím, že počkám zase pár měsíců na nový obsah... a už jsem se k tomu nějak nedostal :-).

    Každopádně komiks NANITS chronicles byl na této platformě největší pecka a papírová verze i s artbookem mi momentálně leží někde na depu Zásilkovny. Tajně se snažím doufat, že zrovna mou zásilku poškození minulo :-D. Uvidím snad zítra...
  • Stara.kryta
    Stara.kryta17.12.2023 01:41* Připomínky a návrhy
    Odpovědi na anketu, která nikdy nebyla zveřejněna.
    Koupil by sis triko Comicsdb.cz? : Ano, uchopitelně!
    A co mikinu?: Ano, uchopitelně!
    Ideální vzhled: Black + logo + humorný obrázek
    Koupil by sis to, i kdyby to vypadalo úplně jinak?: Ano, uchopitelně!
    Prostě beru vše, do čeho se vlezu. Pokud bude pouze varianta velikosti XS k založení do sbírky, tak to s těžkým srdcem vypustím, ale pokud to budu moct nosit - beru vše za (téměř) jakoukoliv cenu
  • Stara.kryta
    Stara.kryta24.11.2023 15:04Pindárna
    JIK: Čoláka a Doláče jsem už včera potkal v trafice v Kladně i ve Slaném.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta30.1.2023 21:23Pindárna
    T3ss: Přesně vím, o čem mluvíš :-D. Před pár lety jsem stěhoval cca 550 kilo komiksů a byl to masakr. Naplnit krabici, potěžkat, zjistit, že jsem to přehnal, ubrat a odnést do auta ze čtvrtého patra bez výtahu. A v nové domovině zase bez výtahu šup do patra. Kamarádi, co mi tehdy pomáhali, prohlásili, že už mě v životě stěhovat nebudou... :-P.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta17.12.2022 20:39Povinná četba
    Denis: Zkus mrknout na komiks "Dívka jménem Patience".
    https://comicsdb.cz/comics/6223/divka-jmenem-patience
  • Stara.kryta
    Stara.kryta22.11.2022 18:49Povinná četba
    Milo, ty pokušiteli, že ty máš nějakou provizi od CC :-P...? Kdo by to řekl, že zrovna ty mě nalomíš... :-)?
  • Stara.kryta
    Stara.kryta22.11.2022 17:48Povinná četba
    Milo: V rámci BF vyjde komplet na 5100 Kč. "Plná" cena jednoho dílu je 599 korun, čili za polovinu by to bylo 17 x 300 = 5100 + poštovné. Fakt už nevím, kolik stál ten zvýhodněný komplet. Momentálně si myslím, že do toho nejdu, ale protože se občas rozhoduji na základě náhodných výbuchů, je možné, že mi příští týden naskočí u zásilkovny, že převzali do přepravy moji zásilku od CC :-P.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta22.11.2022 17:04Povinná četba
    Uvažoval jsem o tom, že si v rámci Black Friday u CC koupím kompletní Ú.P.V.O., ale teď koukám, že zvýhodněný komplet z e-shopu strategicky zmizel stejně jako kolosálky, takže asi tuhle sérii oželím a ušetřím :-P.
    Denis: Ad Král, jenž byl a bude: Ke koupi prvního dílu mě nalákala ukázka v edičáku, ale ukázalo, že to bylo asi to nejlepší z celé knihy. Zkusil jsem ještě druhý díl, ale přišlo mi to tak zmatené, nudné, a musel jsem se do čtení nutit, že jsem s celou sérií skončil a nebudu ji doplňovat ani v rámci Black Friday, jak jsem původně plánoval...
  • Stara.kryta
    Stara.kryta18.11.2022 23:47Sběratelský klub
    MaF: Taky jsem dnes vybalil Zlatou knihu komiksů Neprakty a Švandrlíka a měl jsem radost, že si po letech přečtu Seka a Zulu... a dokud jsi to nenapsal, tak mě vůbec nenapadlo, že mám být smutný z rovného hřbetu... :-D... ale je to fakt, teď už to vždycky uvidím :-P.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta18.11.2022 23:18Sběratelský klub
    Připlatit si u limitky Petra Pana 600 korun jenom za přebal mi přišlo docela hardcore, takže jsem to nechal den vyhnít a doufal jsem, že se to vyřeší samo (čti: limitky se vyprodají a bude rozhodnuto). Bohužel se tak nestalo... takže i já mám objednanou a zaplacenou limitku :-). To je hroznýš :-D...
  • Stara.kryta
    Stara.kryta18.11.2022 23:11Slevy, výprodeje, bazary
    Kdyby to náhodou někoho oslovilo, tak Zuzanka a její svět od Bohumila Konečného je ve slevě 70% za 210 korun ;-).
    https://www.albatrosmedia.cz/tituly/47836147/zuzanka-a-jeji-svet/
  • Stara.kryta
    Stara.kryta12.9.2022 18:10Sběratelský klub
    BadBoy: Mně taky dorazila Barakuda podobně poškrábáná a navíc má vzadu do hloubky roztržené desky. Vracet ji kvůli tomu nebudu, mám ji primárně na čtení, ale nadšením úplně neřičím...
  • Stara.kryta
    Stara.kryta21.7.2022 21:08Nakupujeme venku
    MaF: Jak píšeš - slovensky s ohledem na věk umím taky dobře, můj první komiks, který jsem koupil v polštině, taky dost drhnul... a v tomhle stádiu jsem zatím skončil :-P. Možná teda zkusím koupit ještě nějaký a uvidím, jestli se to bude zlepšovat, nebo se definitivně ukáže, že polština není pro mě :-D.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta24.6.2022 23:17Povinná četba
    Gmork: Můžu poprosit o info, kdy Nakladatelství Vybíral zase něco vydá? Rád bych objednal Stinadelskou trilogii a nevím, jesli objednat hned, nebo počkat, a vzít to společně ještě s něčím... Pokud bude přes prázdniny pauza, nebudu na nic čekat a objednám hned, jinak ještě vydržím... ;-)
  • Stara.kryta
    Stara.kryta22.6.2022 05:12Sběratelský klub
    MaF: Děkuji moc, chtěl jsem se ujistit, než objednám :-).
  • Stara.kryta
    Stara.kryta21.6.2022 22:45Sběratelský klub
    Prosím o radu :-).
    Nedávno tu byla řeč o sběratelské verzi románu "Stínadla se bouří" od Albatrosu. Na některých shopech včetně Albatrosu je kniha anoncovaná jako sběratelské vydání s počtem 288 stran (třeba https://www.albatrosmedia.cz/tituly/81287822/stinadla-se-bouri-sberatelske-vydani/ ), na jiných shopech je ta samá obálka, ale bez poznámky "sběratelská" s počtem 268 stran (třeba https://www.alza.cz/media/stinadla-se-bouri-d7177512.htm?o=7#parametry ). Jedná se o tu samou knihu a jen je někde chyba v popisku, nebo vycházejí dvě verze? Díky moc.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta28.5.2022 23:25Pindárna
    Milo_Harwey: Bublinky jsou slovenský časopis, proto tu nejsou.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta2.4.2022 02:26Sběratelský klub
    Mám doma většinu Thorgalů, co tu vyšla, ale po koupi omnibusu od Egmontu, jsem si stejně musel opatřit kompletní sérii z "alternativních zdrojů", abych byl tak nějak v obraze. Zodpovědně můžu prohlásit, že za mě je to totální pecka, a kdyby to tu vyšlo znova a komplet, určitě jdu do toho.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta2.4.2022 02:14Pindárna
    Ad "Zámek a Klíč" - KOLOSÁLKA. "Malé" vydání mám přečtené 2x a je to paráda. Kdybych koupil kolosálku, stejně ji nikdy nebudu číst, páč hrozí, že mě to zavalí, je to nepohodlné, ale četl bych jako dosud "malé" vydání. Potřebuju mít v knihovně bichli jako kráva, kterou určitě nikdy neotevřu, nebo mi stačí 6 malých knih a prachy radši utopím jinde? Zatímco pořád zvažuju a úplně nevím. Rád se nechám ovlivnit názory místní komunity :-D. Jít do kolosálky? Ano? Ne? Proč?
  • Stara.kryta
    Stara.kryta22.11.2021 22:58Sběratelský klub
    Také zatím váhám. Na jednu stranu bych měl rád nějakou limitní obálku, ale na druhou stranu se mi nejvíce líbí standardní obálka A...
  • Stara.kryta
    Stara.kryta5.7.2021 11:05Pindárna
    Denis: Stejně jako u ostatních kompletů počkám na zdejší hodnocení, abych následně zjistil, že ty kousky s dobrým hodnocením už neseženu, takže na jednu stranu ušetřím (pokud nebudu chtít dát na Aukru několikanásobek běžné ceny), ale na druhou stranu budu vytočenej, že mi utekl kvalitní komiks :-D.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta26.6.2021 10:59Pindárna
    Co se prodeje přečtených komiksů týká, zatím bohužel marně hledám v hlavě to nastavení, kde přepnu z módu "Nebaví mě to, znovu to číst nebudu, ale stejně si jak vocas dokoupím zbytek série, ať to mám komplet" do módu "Nebaví mě to, znovu to číst nebudu, tak to pustím dál a získám místo a peníze na něco lepšího". Už jsem si jednou i vytřídil komiksy, které nabídnu na prodej, ale v téhle fázi jsem zatím skončil...
  • Stara.kryta
    Stara.kryta15.6.2021 15:53* Připomínky a návrhy
    Já taky od rána jenom vážím a zapisuju :-D.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta14.6.2021 13:26Sběratelský klub
    Fimi: Když jsem prvně dával komiksy do boxu, taky jsem si říkal, že pokud je tam dostanu, už tam asi budou takzvaně "nafurt" :-). První vysunutí knih pak vyžadovalo švih (ne o zem, jen ve vzduchu :-P), a teď už mi komiksy při naklonění obalu svou vahou samy vyjíždějí ven, takže v pohodě.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta25.4.2021 00:26Sběratelský klub
    Pavel75: Tak ono to už všude na e-shopech vyprodané je (alespoň co jsem našel) a dotisk se očekává 21.6., takže lživé tvrzení to není. Já osobně si raději počkám, ale věřím, že i za tuhle cenu to může najít nějakého kupce, kterému se čekat nechce...
  • Stara.kryta
    Stara.kryta4.1.2021 23:31Herní vlákno
    Když už bylo zmíněno Panství hrůzy, poprosil bych o názor. Myslíte, že má cenu čekat na další možné rozšíření Panství hrůzy v češtině, nebo raději koupit všechno ostatní v originále, dokud je to dostupné?
  • Stara.kryta
    Stara.kryta23.11.2020 14:36Slevy, výprodeje, bazary
    http://www.albatrosmedia.cz/tituly/37087067/velka-kniha-komiksu-jana-stepanka/
    Velká kniha komiksů Jana Štěpánka se slevou 70% za 177 Kč
  • Stara.kryta
    Stara.kryta25.9.2020 13:47Herní vlákno
    PS5 jsem chtěl původně předobjednat kvůli slibované zpětné kompatibilitě starších konzolí (mám plno her pro PS3), ale když nakonec nejsou hry z PS3 podporovány, také nebudu s nákupem pospíchat a v klidu počkám do příštího roku.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta24.11.2019 00:44Pindárna
    Vážené dámy, vážení pánové. Díky, že jste mi otevřeli oči, co se sbírání komiksů týče. V tomhle oboru se nějakým způsobem angažuju uz přes 20 let a je pravda, že poslední dobou je to velmi náročné, a to jak finančně, tak i psychicky. Kde jsou ty časy, kdy jsem si mohl dovolit kupovat všechno... bez ohledu na kvalitu. Hromada Komet a Batmani a Spidermani od Unicornu budiž toho důkazem :-D. Dostal jsem se ale do stádia, kdy koupím první díl od dlouhé série, ani nemám sílu ho dočíst, jak mě to ukrutně nebaví, ale stejně ji kupuji dále, abych měl komplet. Přemýšlím o tom hodně dlouho, ale po přečtení téhle diskuse mám jasno. Udělám velkou čistku a kde jsem si jist, že tohle už nikdy číst nebudu, to pustím do světa. Nepotřebuju vlastnit všechno, včetně nehorázných srágor, které jsem nikdy nedočetl a osypu se, jen když na ně pomyslím. Díky moc za impuls :-)
  • Stara.kryta
    Stara.kryta22.11.2019 22:35Pindárna
    seneke: Jsem taky ze Slanýho, tak se pokusím urvat v rachotě dřív a dopravit se na křest knihy. Jen přemýšlím, k čemu je dobré mít Lipse Tulliana podepsaného zástupci rodiny Saudkových, jak na FB nabízejí. Pokud by to bylo od autora, tomu rozumím, ale od "zástupců rodiny"...?
  • Stara.kryta
    Stara.kryta22.11.2019 16:59Pindárna
    trudoš: 12. prosince by měl být křest v muzeu ve Slaném...
    http://m.facebook.com/events/620139111854011
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 116 (cca 65718 Kč)
Mám: 1313 (cca 475825 Kč)
Chci: 0
Sháním: 5 (cca 1245 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 2
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0