• RadimNemec
    RadimNemec admin21.11.2023 10:52Popol Vuh
    Zajímavá kresba.
    Před tímhle komiksem jsem si přečetl knižní předlohu a mám pocit, že některé dějové zkratky až skoky, jakož i náplň některých panelů bych bez toho nepochopil. Pokud je někde upovídanost na závadu, zde bych naopak uvítal rozsáhlejší popisy. Body za volbu neobvyklého tématu.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin11.11.2023 09:44Sunday racing club
    Na 9 stránkách odvyprávěný příběh jednoho dostihového utkání, vše se dokáže změnit ve zlomku vteřiny.
    Opět trošku jiný výtvarný styl autorky. Milé, vtipné, nedělní.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin8.11.2023 17:46Oma
    Pocitově totožné s Babi, jen v Německu se očividně žilo lépe (co do šíře sortimentu a množství dostupného zboží).
  • RadimNemec
    RadimNemec admin12.6.2023 13:00Wika
    Krásná kresba, někreté z postav mají podobné rysy a grimasy jako postavy v Requiem.
    Akční fantasy, nebýt nahoty a násilí, vnímal bych to asi jako pro děti (to asi ty víly). Nedokážu určit cílovou skupinu. Dějově je to relativně našlapané, minimálně v některých pasážích by neuškodilo to "roztáhnout". "Profláklá" jména některých postav jsou spíše matoucí.
    Možná jsem to četl nedobře naladěn, hodnocení nejspíše v budoucnu upravím. Kresba nadprůměr, děj průměr.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.2.2023 12:36Murie
    Kombinace psaného textu a komiksu, na střídačku vždy po cca 3-4 stránkách. Příběh zajímavý, dle popisu stejnojmenná povídka zvítězila v soutěži Daidalos 2020. Nahlédnutí do duše submisivně až slavery laděného mladíka. Jsou zobrazeny určité momenty a psychologické rysy, které mě osobně v této souvislosti doposud unikaly a nebyl jsem s to je domyslet. Kresba je jaká je - očividně nevykreslený autor, na druhou stranu neuráží. V širším rámci undergroundu odpovídající. Nakoupil jsem v nakladatelství další knížky a protože obsahově byla Murie opravdu zajímavá, těším se na ně.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.2.2023 09:32Grow up
    Anglicky psaný příběh popisující město, ve kterém nejsou stromy - dost možná nejen v tomto městě. Sny a důvěra v lepší malého chlapce se střetávají s protipólem v podobě pragmatického, až rozzlobeného staršího chlapce (bratra?).
  • RadimNemec
    RadimNemec admin13.12.2022 20:16Hovnocuc Péťa
    Vtipně vymyšlený neobvyklý příběh. Pokud se A4 rozseká na patřičný počet panelů, dá se odvyprávět i vcelku košatý děj.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin13.12.2022 20:09Projekt Bratrstvo
    Krásně nakresleno - různé úhly pohledu. Má to spád, je to akční, funguje to!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin13.12.2022 20:05Muž, který všechno vysál
    Komiksové zamyšlení nad tím, co všechno vysaje vysavač.
    Další lehká, svěží studentská práce. Kresba mi úplně nesedla, ale respektuji jí - je to čistě individuální.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin10.12.2022 09:59Babi
    Milé, nostalgické a body navíc za font "Rudé právo"! S ohledem na rozsah nelze popsat děj bez vyzrazení pointy. Babička jako obecný etalon a referenční bod dětství každého z nás.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin5.11.2022 18:51Tenkrát v Liberci
    Smekám před každým, kdo něco vytvoří. Tady by to ale sneslo studovat anatomické reference - některé ruce vypadají jako malformované. Cca 2x jsem nepoznal hlavního hrdinu. Kvituji snahu poprat se s perspektivou a "snímat" některé panely z jiného úhlu - bohužel opět to anatomicky nevychází. Nerad kritizuji, tohle jsou spíše postřehy - co myslím, že by se dalo vylepšit.
    Dějově to bude patrně o vypořádání se hlavního hrdiny s nevěrou přítelkyně. Hlavní hrdina je coby policista personifikován do postavy rytíře - děj má i historickou (středověkou) linku. Někdy je textu přemíra a zbytečně se popisují věci zřejmé, tok děje se pak zasekává. Adorování rytířských vlastností policisty je někdy až obtěžující.
    Závěrem podotýkám, že práce všech složek integrovaného záchranného systému si nesmírně vážím a myslím, že stále nemají obpovídající společenské uznání.
    Komiks doufám, že se výtvarně zlepší a těším se na další díly.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin5.11.2022 18:36Toto byl Tvůj život
    Jde z toho strach, naštěstí se pokažený život dá napravit pokáním!
    Komiksově to "děj má", jednotlivé panely doprovozeny vhodnými citáty. Je to taková ta interpretace Bible postavená na vykonávání činů popsaných ve vybraných pasážích. Nejlépe doslovně (stačí mít správný překlad) a bez zamyšlení se nad podstatou věci. Jako agitka ale výborné.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin28.10.2022 10:54Pohádky ovčí babičky: O vlčích Vánocích
    Na první pohled malováno jinak než původní TV večerníček, ale jméno výtvarníka (Bohumil Šiška) je totožné. Stejná je i scénáristka.
    Vánoční příběh, při jehož čtení zní v hlavě hlas Jiřiny Bohdalové. Hodnotím vysoko z úcty k předloze a přiznávám zaujatost - statečný beránek je jedním z nejzásadnějších akčních hrdinů mého dětství.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin8.10.2022 14:13Beerman
    Osm jednostránkových pokračování příběhu zrození hrdiny Beermana , chybou řazen díl 6. před dílem 5.; orientace naležato.
    A ohledně vzhledu hlavního záporáka - díval jsem se, film Mars útočí je z roku 1996.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin8.10.2022 13:40Causa dr. Cronin: Přerušená večeře
    Deset stran komiksu a dobře odvedená práce. Děj plynulý, přesuny mezi panely bez výtky. Snad jen závěr přišel až skokově rychle, ale to je jen drobná výtka. Docela mi vadí, že to nemá pokračování. Strukturní psycholog jako hrdina akčního komiksu, na tom už se dá stavět a hlavně koho by to kdy napadlo...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin8.10.2022 13:24Nová generace
    Kresbu, kterou vidíte na obálce dostanete i uvnitř.
    15 celostránkových příběhů s Gastonem
    4 vícestránkové příběhy z Bláznivých sestřiček (4-stránkové Nejlépe si posloužíš sám, Spinkej, Tubib v Hollywoodu a 3-stránkové Požadavky)
    2 vícestránkové příběhy s Cedrikem (12-stránkový Kosmický kobereček a 2-stránkový Rambo a já)
  • RadimNemec
    RadimNemec admin7.10.2022 21:54MATEŘÍdoušky
    Zdrcující recenze mě vedly k tomu si to pořídit. No, věděl jsem, do čeho jdu - ale i tak to překvapilo. Hodnocení píši, neb i kdyby na to nemělo být nahlíženo jako na komiks, tak by to dopadlo stejně. Jednu hvězdu dávám za ryzí nadšení, odvahu, či nesoudnost a naivitu - podle toho, co je pravda.
    Autorka na svém webu nabízí nějaké energetické obrázky, dost možná je to i tohle, minimálně emoční odezvu to vyvolává.
    Ať tak nebo tak, jsem rád, že to mám a budu to ukazovat návštěvám!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin2.10.2022 16:51Svět, který není
    Opakovat slova uznání je zbytečné. Originál vyšel v roce 1951 a přesto je hlavní téma v současnosti přítomno takřka na každém kroku.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin2.10.2022 15:30Obr
    Dvě kapitoly- "O obrovi, který nikdy nespěchá" a "Obr ve městě". Klidná, milá knížka o obrovi, který je asi tak velký až už není vidět, nebo prostě lidi jeho přítomnost neděsí (kdo ví). Je to pro děti a je to milé. Baobabí knížky pro děti jsou mi reprezentativní ukázkou toho, jak by se to mělo dělat.
    Hodnoceno opět v rámci žánru - dětský.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.9.2022 21:45Je ráno
    Jakub Plachý, přestože dokáže až Monty Pythonovsky potěšit dospělé, je schopen zaujmout i nejmladší čtenáře. Byť je knížka primárně pro děti, pousměje se nad ní i dospělý. Kresba pro autora typická, děj jednoduchý (dětská cílová skupina), celkové ladění veselé, dětsky vtipné.
    Hodnoceno v rámci žánru "dětský".
  • RadimNemec
    RadimNemec admin21.9.2022 18:45Sledujete slona
    Primárně cíleno na dětské publikum! Slonovi to jde s míčem, ale moc toho neuběhne - naštěstí však odhalí, že jeho místo je v bráně. Jako první setkání dětí s komiksem poutavé, odrostlí ocení poetické ladění a jemný humor, který neuráží.
    Hodnoceno v intencích žánru "dětský".
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.9.2022 16:14Mezitah #01: Jádro Pudla
    V zásadě se připojuji pod hodnocení GWB. Poznámka ohledně průběžného guláše vtipná. Kresba pěkná, místy jsem se cítil podveden vykopírovanými kresbami postav na více panelech (pozadí změněno) při jejich nulových, či jen minimálních změnách.
    Hodnotit 1.díl série je těžké, ale táhlý děj-neděj s nulovými výrazy emocí hrdinů v tomto díle určitě nesouvisí s ev. pokračováním.
    Vyšší hodnocení za kresbu.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.9.2022 16:03Tomorrow Land (risography edition)
    Pojednání o prokrastinaci - asi tak by to šlo nejrychleji popsat. V jedné verzi limitovaný risografický tisk, v té druhé klasický tisk a patrně vyšší náklad. Pokud jsem děj správně pochopil, jsou vyprávěny dvě dějové linie napřeskáčku - lze odvodit společné rysy a témata v obou. Pěkná a zajímavá kresba, příběhová linka se pěkně odvíjí, nemám výraznějších výtek.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin24.8.2022 19:59Mother Nature
    Před tímhle smekám. Vystavět děj tak, že se postupně dramaticky zrychlí a pak náhle (ráz na ráz) zklidní dle mého názoru nedokáže každý. Poprat se s omezením "povoleného" rozsahu díla a využít ho naplno je známka profesionality. Jak jsem se u La Loba těšil na další věc od autorky, tak jsem nadmíru spokojen. Bravo, díky a jen tak dál!
    edit: pro případné čtenáře recenze objektivně uvádím, že pro kresbu autorky mám slabost a jsem si vědom jednoduché zápletky - na 5 pokreslených stranách komiksu se toho opravdu moc stát nemůže, ale práce s panely, rozvržením na stránkách, tempo,... to vše (subjektivně) nemá chybu.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin23.8.2022 19:46Strašidelný zámek
    Zajímavé naroubování ne neotřelého námětu do naprosto neotřelého prostředí. Přiznávám, že místy jsem se ztrácel - zámek měl vypáčené zamykací zařízení o pár panelů dříve, než si jej navzájem vypáčili s "kamarádkou". Unikala mi úloha klíčů - z počátku se jim vzdávaly sakrální pocty a v podstatě byly zlé, ale o něco dále se s nimi dealuje a dle vyobrazení jsou zdrojem hezkých chvilek. Dalo by se to nějak skloubit ale vyžaduje to dost tvůrčí činnosti čitatele.
    Kresba je taková punkově drsná, celkové vyznění squattersko - anarchistické. Co je naprosto neuvěřitelné je opulentnost tohoto dílka. Pravděpodobně prvotina a 44 stran - to se jen tak nevidí.
    Bylo by milé vidět něco dalšího...
    edit: hodnotím mezi 3* - 4*; s ohledem na rozsah je to blíže ke 4*
  • RadimNemec
    RadimNemec admin23.8.2022 19:33Hakenkreuz in ordinary life
    Opět vtipně hravý Jakub Plachý. Must have už jen pro geniální bonusový sketchbook
  • RadimNemec
    RadimNemec admin21.8.2022 14:07The Artist
    Pousmál jsem se a obohatil o slovo "elokventní", celkově mi toho dost přišlo předvídatelné. Kresba zajímavá.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin10.8.2022 07:25Jířa
    Další skvělá věc od Lucie Lučanské poklidno - hektický děj popisující, co Jířa zažívá po práci. Život v pestrobarevně osídlené zahrádkářské kolonii s až hippie nádechem. A má to hepík!
    Nápaditá vazba a charakteristický risotisk , k tomu pěkně nakreslený, svižný příběh - co víc si přát...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.8.2022 13:05Žížala pokládá otázky
    Fantasticky hravé a mile vtipné. Tohle mi sedlo. Dobrý nápad a krásné zpracování, co víc si přát...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.8.2022 13:03Přiště bude všechno dobrý
    Možná je to hluboká psychologická sonda o tom, že emocionálně deprivovaní a vyprahlí jedinci snáze dělají přešlapy a jednají zkratkovitě. Každopádně tomu něco chybí. Přijde mi to málo na to, aby se to překládalo a někdo to vydal v pevné. Ale možná jen nejsem cílová skupina. Každopádně nezatracuji, každý hlas má své místo a je důležité aby zazněl.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.8.2022 12:51Spiritistky
    Ten tisk - tak jak byl proveden v "prvním díle" mi prostě chybí. Kromě tisku se popisem neodkloním od původní reakce (viz komentáře v odkaze výše). Děj se samozřejmě rozvinul, dokonce i vyhrotil a ukončil s náznakem možného zacyklení. Zajímavé a neotřelé - této "pomezní" tvorby je třeba více! Přidávám se k Fryovým adoracím na knižní zpracování - s ohledem na okrajovost dané produkce je bezprecedentní (s drobným povzdychem nad ztrátou kombinace síto/risotisk).
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.8.2022 12:44Spiritistky, první díl
    Neotřelé a zajímavé. Těšil jsem se na pokračování, nakonec však vyšlo vše najednou. Pokračování jsem chtěl proto, že se mi líbí tisk - kombinace stříbritého síta na černém podkladě a typická barvitost risa to celé pozvedává výš. Kresleno specificky - s ohledem na esoterické abstraktno některých zachycovaných jevů to místy zavání surreálnem. Děj a námět zajímavé, je patrný určitý psychologický přesah.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin23.7.2022 14:21Stoupání na horu
    ... je to Čech. Je to poetické, milé. Je to paráda!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin8.7.2022 17:19Psí dny
    Klasická "nevinná " a snad nevědomá dětská krutost. Jako edukativní brožura na základky pěkný. Jako kniha v pevných deskách za mě přepálený. A ano, kresba je svébytná - je to jakoby "nevykreslené", to co by mohl být umělecký projev je asi bohužel často jen chyba. Přesto i tato produkce má místo pod Sluncem.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin30.6.2022 19:18Chlapská záležitost
    Underground jak má být. Námět pro otrlejší. Oceňuji krásně (dvojsmyslně) provedenou obálku.
    Kresba je undergroundově divoká, ale jak již psáno níže krásně čitelná. Děj vtipný. Svižně to ubíhá a člověk se nenudí.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.5.2022 20:43Rychlé šípy - Jak to bylo doopravdy I.
    Naprosto famósní fanouškovská záležitost. Humorný pohled na Rychlé šípy, který se však nevysmívá, ale s úctou k originálu staví z původních panelů za použití nového (vlastního) textu nové příběhy, či jen upravuje děj příběhů originálních. Vtipy , zápletky a pointy, které „dostávají do kolen“.
    Krásná variace na Rychlé šípy, v níž rezonují jisté nevyřčené otázky a témata, které musely každého racionálně smýšlejícího čtenáře při četbě původních příběhů napadnout.
    S ohledem na fatální nedostupnost (občasně draženo na Aukru kolem 6000,- Kč) si dovolím uveřejnit odkaz na ukázky všech příběhů.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin24.4.2022 13:22Chci sníst tvoji slinivku
    Nerad dávám procentuální hodnocení bez popisu, ale tady bych jen opakoval, co napsal Darth Raelchi...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin10.4.2022 17:29Bezdětná
    Netradiční námět - popis problému nemožnosti otěhotnět + poněkud jednostranný pohled na věc ze strany bezdětných poukazující na klišovité a očekávatelné reakce okolí. Výzvy ke zklidnění spíše popuzují; všichni mají tendence utěšovat apod., je to zkrátka těžké. Málo naplat, jsme sociální tvorové a pokud někdo již nemá nějakou zkušenost, těžko čekat, že bude reagovat jinak. V závěru opět nezbytná útěcha, naděje a popis věcí jak je vnímají zůčastnění + rady ostatním. V souvislostí s civilizační zátěží se dá očekávat zhoršování problému a jakýkoliv popis vlastních zkušeností je více něž žádoucí.
    Smekám před odvahou "jít s kůží na trh".
    Některé pasáže jsou komiksové, jiné ne. Kresba v duchu ilustrace na obálce - jednoduchá, pro věc naprosto vyhovující.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin10.4.2022 16:58Cesta
    Graficky pěkně zvládlý příběh o nedůvěře s sebe samé při konfrontaci s okolím (zejména sociální sítě).
    Pro dnešní mladou generaci patrně jeden ze stěžejních problémů - zdá se, že potřebují úspěch ihned a velký, bez postupného propracování se k němu - tak jako to přece mají "všichni ostatní". Namísto soustředění na práci s budováním svého snu jen kontrolují a sledují ostatní, nic nedělají a pak propadají beznaději. Podobná díla vlévající do žil naději patrně budeme muset vídat častěji - doba si je žádá. Přes patrný jízlivý tón mého příspěvku se situaci nevysmívám, spíše mě děsí kam to povede. Jak se říká - máme se moc dobře.
    Na deseti stránkách svižně odvyprávěno, pěkná práce s panely, zajímavá kresba. Jen tak dál!
  • RadimNemec
    Nelze než zopakovat recenzi G. W. Bushe s doplňkem , že dané zadání si neumím představit lépe provedené. Otázka jak hodnotit - grafické provedení referenční (obvyklá úroveň Tomáše Kučerovského), dějově to je, co to je - slepenina textů. Vnímám to hlavně jako booklet k CD, bez primárních ambicí na dobývání komiksových ocenění. V rámci hodnocení díla jako komiksu - co "nažene" grafické ztvárnění, to ubere "scénář".
  • RadimNemec
    RadimNemec admin13.3.2022 18:04Fajro
    Krásně kreslený krátký příběh o sportovním vyžití "horala" kdesi v hlubokém lese. Děj fantaskní, nečekaný, mile vtipný. Pokud tohle vzniká na školách, jsem rád.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin13.3.2022 14:42THE END
    Veselé, vtipné, při prohlížení mi úplně naskočila melodie z úvodních titulků Sexu ve městě. Výtvarně pěkná práce, studium se nezapře. Na webu autorky v podstatě k vidění celé (všech 6 panelů).
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.1.2022 20:00Čtyřlístek Speciál - Zápisky z podzemí
    Pinďova epochální cesta Dostojevského Zápiskami z podzemí. Má undergroundu fandící duše se tetelí pod náporem nezvyklých koláží. Osobitá myšlenka, pěkně zpracovaná. Ano - rád bych další díl...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin27.12.2021 13:22První muž
    Surrealistické je slovo, které to naplno vystihuje. Třípanelové stránky, které v sebe někdy přecházejí, jindy - zdá se - ne, ale to vidím spíš na nedostatečnou imaginaci čtenáře, či zkrátka neodhadnutí čeho se držet a co je pro děj důležité. Jsem rád za tyhle okrajovky. Poděkování patří Take Take Take - vydávají skvělé věci!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin20.12.2021 19:45Vinyl Hunter, side .2
    Pokračování původního Vinyl Huntera mne překvapilo. Jednička funguje jako samostatný příběh, zde končíme v situaci. kdy je pokračování jisté / nutné. Přesto to není obligátní "za každou cenu marketingem vynucená " dvojka. Dějově rychlejší než jednička a vlastně se toho až tolik nestane, přesto mě zajímá, jak se to vyvine (chci být překvapen - uvidíme...). Tištěno opět na matném papíru, který (tak jako u 2.vydání prvního dílu) není čistě bílý. Obsahuje - narozdíl od jedniček - několik stránek s reklamou. A v závěru opět obligátní soupis LP.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin20.12.2021 19:36Vinyl Hunter, side .1
    Příběh z šedesátek - nebýt pokračování, napsal bych že prostředím a dějem neotřelá jednohubka. Jako "bonus" soupis alb kolem nichž se vše točí - kdo chce, může si najít a poslechnout.
    První vydání na křídovém papíře - barva papíru je bílá a v panelech je tu a tam vidět původní kresba tužkou. Kresba a členění do panelů skvělé. Druhé (limitované) vydání na matném papíře, a to ne čistě bílém - výše zmiňované detaily kresby tužkou tolik nevyniknou..
  • RadimNemec
    RadimNemec admin17.12.2021 18:31Spořilov
    Mysteriózní skorodetektivka z ostrova Spořilov. Kresba pěkná - UMPRUM (ateliér ilustrace a grafiky) se nezapře. Ověnčeno cenou Muriel v kategorii Nejlepší studentský komiks.
    Asi netřeba nic dodávat ...snad jen - líbilo!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin16.12.2021 19:46Brainman
    hodně dobře udělaný
  • RadimNemec
    RadimNemec admin16.12.2021 19:28Příběhy - 32 příběhů
    Nečekané překvapení (pro mou osobu) - autor, absolvent UMPRUM vyšvihne takovouto sbírku jednostránkových komiksů. S ohledem na umělecký rozsah Davida Cajthamla se však ve skutečnosti není co divit.
    Z celkového počtu 32 je výrazná většina příběhů plnokrevně komiksová, u některých už můza líbala s větší dávkou slin na rtech a větším přítlakem - zde to pak (tak jako např. na prostřední ukázce) sklouzává více do "umělečna". A tak to má být - určitě to prvoplánovitě nevznikalo jako komiks.
    Tyhle okrajovky a věci , co se prolínají jinam mám tuze rád. Jen houšť!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin16.12.2021 19:12Horory - 13 hororů pro školní družiny
    Z relativně početné rodiny autorčiných ručně psaných sešitků je toto prozatím jediný komiksový o kterém vím. Celé to připomíná "knihy", které asi většina z nás starších v dětství vyráběla. Zde sice s obdobnou naivní kresbou (ač autorka vystudovala AVU a kreslit "dospěle" umí), avšak s dějem úměrným dospělé již duši autorčině. Sarkasmus a černý humor je s ohledem na ročník narození přinejmenším překvapující.
    Jak název napovídá, obsahem je 13 hororů, kdy již v ukázce můžete zahlédnout sťaté hlavy učitelského sboru a v obdobném duchu se to celé ubírá dál. Přesto nelze opomenout libou poetiku, tak charakteristickou pro literární projev Kateřiny Černé.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin29.2. 17:00Pindárna
    Zakázat anonymizující nicky!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.2. 17:20* Připomínky a návrhy
    GavlaDan: hotovo, díky
  • RadimNemec
    RadimNemec admin12.2. 08:03Sběratelský klub
    Asi to není celé komiksové, ale Karel Jerie mě upozornil na tohle:
    https://www.donio.cz/ustava
    Tka kdyby to někoho zaujalo....
  • RadimNemec
    RadimNemec admin5.2. 17:51Pindárna
    seneke: soundtrank byl u https://comicsdb.cz/comics/3802/pribeh-vecneho-studenta
  • RadimNemec
    RadimNemec admin27.1. 08:22* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi: Mělo by to být.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin27.1. 08:01* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi: kouknu na to, možná tam toho bude víc...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin11.1. 14:00Srazy, cony, festivaly
    Teď se modlím, aby už nebyly lístky, jinak tam - po zde avizovaných kostýmech - budu muset jít!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin9.1. 18:13* Připomínky a návrhy
    Seneke díky!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin5.12.2023 10:10* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi: díky, víme, je to v řešení
  • RadimNemec
    RadimNemec admin20.11.2023 18:42* Připomínky a návrhy
    Ter: díky, je to tam...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin20.11.2023 17:25* Připomínky a návrhy
    Ter: máme u toho (mimo jiné) i poznámku o potřebě přeskenování obálky.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin17.11.2023 05:46* Připomínky a návrhy
    Ter: podle EAN nejde dohledat. Má to nějakou tiráž?
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.10.2023 07:18* Připomínky a návrhy
    Trip: opraveno, díky!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin3.10.2023 12:20* Připomínky a návrhy
    radek: koukám, díky - měl jsem neaktuální informace...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin3.10.2023 10:54* Připomínky a návrhy
    Největší pecka je, že Ústav pro jazyk český by nám vysvětlil, že se přechyluje. Takže Coco Chanelová apod. Mě se to taky nelíbí, ale je na to "norma".
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.9.2023 16:38Filmový a hudební klub
    seneke: Třeba tady je to k vidění.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin23.8.2023 13:09Pindárna
    V kolik začínají "grupáče" na Crweconu? Přijde mi, že přicházím i odcházím brzo...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin25.7.2023 12:28Slevy, výprodeje, bazary
    A to dokonce i č.6 s legendárním detektivem Kučerou od Dana Černého. Povinnost pro každého!!!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.7.2023 21:25* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi: opraveno, díky
  • RadimNemec
    RadimNemec admin10.7.2023 21:49Pindárna
    Trip: V hlavičce je "Foxter uvádí slovenský komiks", odtud nejspíše název série - Slovenské komiksy. Co tam napíše autor neovlivníme, název série je spíše označením skupiny komiksů, které spolu něčím souvisí. Původně to vzniklo ve slovenštině, pak vyšlo jako překlad do češtiny. Překladové věci v databézi jsou, to je v pořádku. Vše je, jak má být.
    Na formách označování univerz, edic, serií apod. se v zákulisí intenzivně pracuje, zde na fóru v sekci "Připomínky a návrhy" několikrát probíráno. V nové verzi databáze budou v tomto změny - doufáme, že k lepšímu.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.7.2023 06:41* Připomínky a návrhy
    VanTom: opraveno, díky
  • RadimNemec
    RadimNemec admin19.6.2023 09:51* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: Někdo na to koukne, díky za info
    edit: opraveno
  • RadimNemec
    RadimNemec admin15.6.2023 06:53Art
    Omluva za vtípky - já myslel, že už dřív a ono - koukám - 12.6.2023, nějak mě to minulo. Takže díky za skvělou práci a R.I.P.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.6.2023 17:14Art
    ...takže Spider-man je ukončená série?!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin11.6.2023 08:54* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: hotovo, díky za info!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin23.5.2023 11:24Slevy, výprodeje, bazary
    Těžko si nepředstavit, že větší množství kusů nebude nějaký překupník - škoda...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.5.2023 06:29Sběratelský klub
    Dane, díky za info. BTW psal jsem si o něj přes messenger, ale nereagoval jsi... :-)
  • RadimNemec
    RadimNemec admin17.5.2023 16:58* Připomínky a návrhy
    Go West je rozpracované, ladí se detaily.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin17.5.2023 14:13* Připomínky a návrhy
    Rok plže mám na poště - dnes, nebo nejpozději zítra vyzvednu a nahodím.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin26.3.2023 10:59* Připomínky a návrhy
    karl173: Díky za echo.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin28.2.2023 04:55Art
    Zack: prvni me napadl Geof Darrow
  • RadimNemec
    RadimNemec admin24.2.2023 21:48* Připomínky a návrhy
    Batman zapsano, diky.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.12.2022 22:00* Připomínky a návrhy
    Thx
  • RadimNemec
  • RadimNemec
    RadimNemec admin8.12.2022 18:49Sběratelský klub
    Alfi: Abych ušetřil Zackovi psaní a mazání reakcí před odesláním, osmělím se reagovat na jeho obranu. To, co jsi napsal není v rozporu s tím, co napsal on. Dělíme nákup zboží pro osobní (s)potřebu a nákup za účelem dalšího prodeje.
  • RadimNemec
  • RadimNemec
    RadimNemec admin6.12.2022 07:40Pindárna
    Nezapomínat na Pu Erh!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin26.11.2022 05:47Pindárna
    Pravda vyšla najevo!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.11.2022 16:40Srazy, cony, festivaly
    Zack: já se chystám
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.11.2022 17:19* Připomínky a návrhy
    Kruan to na zadních deskách má, zadáno (Galerie českých komiksů).
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.11.2022 12:11* Připomínky a návrhy
    Na Kruana kouknu doma. U Junac.srdce jsem doplnoval 'sveta' na konci - to jim tsky chybelo, tohle jsem prehlidnul, diky...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin23.10.2022 18:13Slevy, výprodeje, bazary
    Mikei: jednou jsem chtěl, aby mi započítali nákup u Luxoru a nešlo to - je to zvlášť (aspoň tedy bylo...).
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.10.2022 08:01Nakupujeme venku
    Zack: tvoje déja vu poznámka ve mě spustila tohle: navrhuji využít nějakou vyspělejší neuronovou síť, která by vyhledávala podobné odpovědi a odpovídala. Ev. nějaký dražší chatbot. A založit nové vlákno (jak jinak) - něco jako "studnice moudra" - chatbota, nebo AI zapřít, založit fiktivní nick ověnčený akademickými tituly a pár lidí (zejména z jiných vláken) by se tam "uklidilo". Ty diskuse bych si rád četl...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.10.2022 18:44Art
    Ten Repin je dohledatelný jako "Sadko v Podvodnom tsarstve".
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.10.2022 00:13Pindárna
    baatcha: pak se podel o odpoved
  • RadimNemec
    RadimNemec admin7.10.2022 19:01* Připomínky a návrhy
    Darth: ty autory jsem měl doplnit po příchodu z práce, leč hlídáme děti a sednul jsem k tomu až teď. Bylo to domluveno s Fryem....
  • RadimNemec
    RadimNemec admin6.10.2022 10:36* Připomínky a návrhy
    Osobně se těším na obal od pasty Tuti-Frut - možná i kvůli tomu jsem do databáze vstoupil...
    https://zahady.info/wp-content/uploads/2018/03/Planet%C3%A1rik-Tuti.jpg
  • RadimNemec
    RadimNemec admin6.10.2022 09:36* Připomínky a návrhy
    oops, já myslel, že jsme v pindárně, sorry. Jinak bych asi zopakoval, co učž jsem napsal... :-)
  • RadimNemec
    RadimNemec admin6.10.2022 06:50* Připomínky a návrhy
    yogi: U mě Medvěd jako komiks obstojí. Je to individuální - míra imaginace je u každého jiná. Tohle určování co ano a co ne nelze objektivizovat (jako ostatně nic / máloco)...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin26.9.2022 17:16Sběratelský klub
    deefha: a pěkně vymyslel to balení v deskách...
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1265 (cca 426890 Kč)
Mám: 1998 (cca 658486 Kč)
Chci: 339 (cca 82384 Kč)
Sháním: 135 (cca 15083 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 6 (cca 6686 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0