• Milo_Harwey
    Zas dva příběhy:

    1) zabírá většinu knihy, týká se pokryteckého moralisty, co si hraje na hodného tatínka, vzorného manžela, v telce odsuzuje nevěru, všem ubrečeným věčně si stěžujícím matkám přitakává a reálně je on největší zmrd, "GOOD x BAD" bylo docela vtipný... Jinak průměr

    2) krátký příběh, kde jede Dan s partou z práce na dofču, přičemž vedle je firemní tyran, co zneužívá svého postavení, zakončení jsem nepochopil... Hodně slabý.

    Lepší než minulý díl, ale ne tak dobrý jako první, co dost namlsal. Průměr za 3*.
  • Milo_Harwey
    Sestupná tendence.

    1) místo novináře youtuber, prakticky totožný příběh... Nebavilo mě to.

    2) vysokoškoláci se baví a jedna forma zábavy je zapalování příbytků bezdaku a bezohledné chování vůči "odpadu společnosti", taky mě nebavilo... Haluz s houbami mi přišla moc, závěrečnou stranu jsem nepochopil, nějakej démon?

    2*
  • Milo_Harwey
    Horší než první díl.

    1) bezcitnej novinář si absolutně nebere servírky, čímž dohání lidi k ... A k ..... Prepalenej bulvár, připomnělo mi to film slídil. ;) Celkem realnej základ síly médií.

    2) misogyn vykonává "spravedlnost" za každou hovadiny, dokud ji někdo nevykoná na něm, ale celkem trapně :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.12.2023 18:57Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd #01
    Výborný popis/koment má Sagikkun u první a druhé knihy, Faster86 má pěkný komenty u celé řady, i když teda mangu nenávidí. :)

    Japonský přímočarý Dexter, psychopat, co loví psychopaty, čímž si humorně obhájí svou vlastní chorobu. Béčkový brutální styl. Člověku z toho je až špatně...
    Dva příběhy: první o vrahovi dětí, kterému říkají "pošťák" (důvod v komiksu) a druhý o bandě zbohatlíků, co si myslí, že díky prachům můžou všechno, např. Nafetovat a znásilnit mladý holky...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš11.7.2023 20:31Sedmikráskov: Komiksové stripy
    Vynikající konzistentní soubor vtipných stripů ze Sedmikráskova spojených v úžasné (bohužel NEDOKONČENÉ) dobrodružství Dyka, který se chce stát krásným princem, aby mohl získat vytoužené srdce princezny Růženky.

    čteno 29.4.2023

    5*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.6.2023 18:39MONS-TER: Kauza les (DeLuxe sběratelská edice)
    Terovo Opus Magnum.
    Zaručeně jeho nejlepší kresba, nejlepší scénář, který není pro slabší povahy v úchvatné vydání s bonusy. Samozřejmě za pořádnou pálku. :D

    Později upravím a víc rozepíšu...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.3.2023 17:00Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962) (testovací)
    Z komentu u Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek:

    Nakonec jsem se rozhodl, že téhle knize dám vzhledem k většímu a lepšímu obsahu 4*, zatímco u MO hvězdu uberu na 3*

    Zajímavost: --------- Tady teď vypíšu, kde se už co objevilo:
    Amazing Fantasy #15:
    Ultimátní komiksový komplet #085: Marvel: Počátky - 60. léta
    Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962)
    Nejmocnější hrdinové Marvelu #002: Spider-Man
    + zde

    Amazing Spider-Man Annual #1
    Nejmocnější hrdinové Marvelu #002: Spider-Man
    + zde

    Amazing Spider-Man #1-6 = zde
    1-5: Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962)
    2: Záhadný Spider-Man #02 (z roku 91)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.3.2023 16:59Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    Ke komiksu jsem se vyjádřil v "Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962)", přičemž tady je navíc Amazing Spider-Man #6 a Amazing Spider-Man Annual #1. Číslo 6 si drží daný standart a vymezuje se proti zmíněnému totožnému konceptu padouchu, motivace a jejich vzniku, protože padouch je tady Lizard (mimochodem spidey tady střílí pavučiny všema prstama - více MO1).

    Annual 1 - více stran, spidey x Sinister six, kde si dává každýho z týmu zvlášť, což v souvislosti s plánem unavit Spidermana beru na milost (někdo kritizoval, že měli jít všichni, někdo tady a v komiksu i sám spiderman na konci :)), nepřátelé se porazí sami vlastní blbosti, každej protivník má v komiksu jednu celostránkovou ilustraci, fajn je interakce mezi tetičkou May a Dr. Octopusem a nejlepší je Jonah J. Jameson a jeho agrese (best je s tím pavoukem), na konci jsou takový fajn klasický vtípky, na konci sešitu je zas bonus ohledně spideraman, jeho schopností, pavučin a kresby S.Ditka... Největší mínus sešitu spočívá v zapojení ostatních superhrdinů, co se objeví na skok na pár panelů + odkaz na jejich výskyt v dalších časopisech, což je taková trapná reklama
    - bonus na konci je vyprávění Stana Lee z roku 87 o vzniku spidermana, docela v pohodě

    Nakonec jsem se rozhodl, že téhle knize dám vzhledem k většímu a lepšímu obsahu 4*, zatímco u MO hvězdu uberu na 3*

    Zajímavost: --------- Tady teď vypíšu, kde se už co objevilo:
    Amazing Fantasy #15:
    Ultimátní komiksový komplet #085: Marvel: Počátky - 60. léta
    Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962)
    Nejmocnější hrdinové Marvelu #002: Spider-Man
    + zde

    Amazing Spider-Man Annual #1
    Nejmocnější hrdinové Marvelu #002: Spider-Man
    + zde

    Amazing Spider-Man #1-6 = zde
    1-5: Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962)
    2: Záhadný Spider-Man #02 (z roku 91)

    P.S. nejlepší koment za mě je od: VanTom 24.6.2020
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.3.2023 16:43Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera!
    no... tak jsem teď dočetl, mám rád sebevražednej oddíl a samozřejmě i Jokera a Azzarella mám, teď tuplem nevím proč, spjatýho s něčím dobrým, jakože je dobrej prostě, ALE!!! uvědomil jsem si, že jsem četl Jokera a Hellbllazera a Azzarello mi prostě nesedl, což jsem si ujasnil touto knihou, takže jsem zřejmě objevil autora, co není pro mě. Tohle má vyloženě slabý dialogy (vadí mi i ty jeho rádoby filozofický kecy, i teď třeba za každou obálkou nějaká píčovina), mnohdy nesmyslný, blbý kecy, je tady spousta nelogičností, které paradoxně nejsem ochotný prominout, zatímco u KVS 15- Počátek a MO 1 od Stana Lee, co jsem teď četl, ano. Nepamatuju si komiks, kde bych viděl tolik vulgárních slov "prdel, kurva, zkuvený, do píči...", jak píše Lenny, což je v kontrastu s tím Leem o to silnější zážitek. Ne, že by mi to vadilo, sám někdy nejdu pro sprostý slovo daleko, ale tady mi přijde, že se jede na sílu. Jinak já si nemyslím, že závěr sešitu jedna jako nápad zvratu je úplnej nonsens, ale okolnosti kolem jo (SPOILERY!: proč tam Wallerová je? proč má šaty a vaří si večeři a proč si teda objedná pizzu, jak na ní Joker přišel, nebo teda ten Toymaker byl ten zrádce? proč ho pak tahali k Jokerovi? hele, fakt nevím, asi mě to ani nezajímá) a to, co se děje pak je celý nonsens. (tohle je teda asi taky SPOILER!) Nejlepší je začátek druhýho sešitu jak je Joker ve vodě na pláži a má fakt debilní kecy a oni si pak všichni řeknou taky, že je to debilni :D a začnou teda asi bojovat s přílivem, což měl bejt vtípek? wtf?! a pak všichni najednou čekají a řeknou, že se nudí... což jsem si řekl taky. :D bože.... a u těch dalších dialogů jsem párkrát kroutil hlavou a říkal si "cože?" (nebo i u děje, SPOILERY!: vezmou firefly s sebou pod most, kde ji hůd asi tříská, aby mu záhy došlo, že není mrtvá, protože má v sobě nebo někde sledovací zařízení, omg, najednou teda naběhne skupina X 2, přičemž se objevi pouze Peacemaker, ten se asi zapojil, protože má teď vlastní seriál a je in, taky na sílu, ale řekněme, že ok, všichni ostatní jsou někde mimo a najednou všichni jedou v dodávkách, wtf?!). Sebevražednej oddil má bejt odlehčenej, asi i vtipnej komiks. Jedinej vtípek, včetně Jokera, je jeden panel, kde v pozadí sere pes, zatímco Larry telefonuje. Vtipnej ve stylu, že se zvednou koutky úst a řeknu si "hmmmm, dobrý, no....". Kresba mi připomněla Seana Phillipse, takovej podobnej špinavej styl... ta je noirová, to jako jo, stejně jako kecy Red Hooda v pozadí, přičemž se neustále řeší jeho život, resp. smrt. Závěr rádoby otevřenej, že člověk neví, jak to vlastně dopadlo, takový klišé, co ale nikoho neurazí. Obálky hnusný, alternativní taky, jediná hezká je ta úvodní, co vidíte tady.

    Hej, to je moc. Teď jako vážně přemýšlím nad plusy, já z toho komiksu prostě nemám úplně dobrej pocit, což jsem zcela jistě vyjádřil výše... no, je to rychle přečtený, někdy je ta kresba fajn a pocit, že tam jsou dobré postavy?

    Držím s davem, dávám 2*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.3.2023 04:01Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962) (testovací)
    Zásadní prvotní info je: Tenhle komiks zajisté ocení nejvíc skupina lidí, kteří v sobě mají kousek nostalgie podobně jako já, jelikož jsem začínal u semic slovartu a jejich Spidermana, jenž se mi dřív samozřejmě hodně líbil. Mně se i hodně líbí styl psaní Stana Lee (u Spidermana) a též kresba Steva Ditka (je poměrně detailní, taková dětská, k naivním počátkům spidermana se hodí a každým sešitem se viditelně zlepšuje), což je samozřejmě zásadní prvek vedoucí k líbivosti i počátků spidermana. Pokud nejste stiženi nostalgii, tak je druhá varianta a to, že v sobě máte malé dětské já, malého kluka, který si tyhle přiblblý příběhy prostě užije. Za jiných okolností pryč od této knihy, potažmo od celé série MO.

    Co jsem vytušil z doprovodných textů (stránka fanoušků), tak byl dřív komiks psán pro dospívající čtenáře. Z dnešního úhlu pohledu je psán pro děti, je dětsky psaný i kreslený, není tam nic krutýho, extrémního, nic vyloženě explicintního, nic sprostýho, apod. Všechno je hezky vysvětlený, popsaný... (okem staršího čtenáře = strašně ukecaný, zbytečně moc popisný)

    Kniha na první pohled vypadá stylově, zlaté vytlačené písmo "Marvel Origins" na tmavě modré vypadá dobře, stejně jako celkový vzhled.

    Úvodník píše pan Lupoi, který očividně miluje komiks a rovnou i upozorňuje, že jak se věci s MO reálně mají s tím, že jde prostě
    o naivní příběhy, drama s patosem, apod. a tak k tomu mají lidé i přistupovat. (Když už opět píšu o naivitě, tak nejlepší ukázkou je str. 11+12 u třetího sešitu s Dr. Octopusem, kde jsem se musel fakt smát.)

    Komiks Amazing fantasy číslo 15 je hodně přitroublé, nic extra, ani kresba, skoro až hnusná, text zkratkovitej, tohle se musí přežít. První číslo pak začíná už hodně "zajetě", jakoby byl Spiderman už celosvětově známej, Jonah J. Jameson už brojí proti Spidermanovi, jakoby už delší dobu působil na poli boje proti bezpráví, Spiderman se tak i chová, ač se teda zaučuje ve spoustě věcí (nemá foŤák, dojdou pavučiny, což jsou i schémata, jenž se později opakují v napříč sešity následujících letech, stejně jako třeba: topení se v nějaký nádrži, hlášky typu: teď musím napnout všechny svaly, s vypětím všech sil, všechno závisí na jednom momentu, musím se přesně trefit...). Musím říct, že už od prvního čísla si každej řekne, že je Jameson pěknej sráč (útlocitní si řeknou: božínku, to je ale neřád), zatímco Parkera bude každému líto a tak to jede dodnes. :)

    První dva sešity jsou složeny ze dvou kraťasů, pak už je co sešit, to příběh, každej je ukončenej. V knize se nachází za jednotlivými sešity nahodile cca 4-5 jednostránkových článků věnující se autorům marvelu (stan lee v tomhle čísle), vzniku postav a historii marvelu. V bonusech je pouze jedna kresba první strany Amazing 15 od Ditka s krátkou info a jeho (Ditkova) nevydaná obálka k témuž číslu.

    Já, stižen výše uvedeným, dám s přimhouřenými oči 4*.

    Zajímavosti:
    - Spiderman má nějaký rozšířený pavoučí smysl, že třeba vycítí helikoptéru, co letí bůhvíkde. :)
    - V téhle knize Spiderman pouze v Amazing 15 a v prvním příběhu čísla 1 střílí pavučinu klasicky, jak to každý zná dvěma prostředními prsty, což je fyzicky hodně obtížné, zatímco od sešitu chameleona si udělá z ruky "pistol", kdy ukazováček míří dopředu a on vrhače pavučin zmáčkne třemi prsty. :)
    To si zkuste, je to "normálnější", avšak hezčí je samozřejmě varianta dvou prstů...
    - V úvodu mě hned zaujalo slovo "přizdispáč", kde jsem tedy četl něco jiného na první dobrou... celkem zvláštní slovo.
    - Spiderman má jinou barvu, fialovou (sešit 1-4), v pátém už má zas klasicky modrou.
    - Spiderman vznikl jiným způsobem, než je nyní prezentováno (tj. s větou "S velkou mocí přichází i velká odpovědnost." vyřčenou umírajícím strýčkem Benem), přičemž zmíněná věta je řečena pouze někde v obdélníčku na konci sešitu Amazing 15., zatímco Spiderman reálně začal fungovat kvůli prachům a strejda Ben nic neřekl. :)

    Srovnání s KVS 15 - Počátek:
    - Barvy jsou v KVS sytější, spiderman je modrej, jak má být.
    - Občas se zde nachází prvek vybarvených očí, který se někdy v Marvel origins vytrácí, jakože mají bílé oči. S bílou barvou souvisí i to, že třeba hlava
    chameleona je v KVS bílá, zatímco v MO je nažloutlá a třeba na první straně u sešitu se Sandmanem má v KVS bílej písek, což je divný, zatímco v MO je nažloutlej.
    Celkově má ale KVS sem tam jiný barevný spektrum.
    - Obálka od čísla 4 se sandmanem je v MO remastrovaná, kde jsou vidět jasně "vrásky" u obličeje Sandmana, zatímco v KVS je úplně "vyblitej", ale obsah sešitu je stejnej
    z hlediska "tlustějších" čar.
    - MO má na začátku obsah, takže kniha je číslovaná u daných položek z obsahu a je zde ponecháno číslování jednotlivých sešitu z originálu, v KVS není číslování vůbec.
    - Bonusy v KVS jsou mnohem lepší, týkají se přímo postavy Spidermana jako třeba fungování jeho masky, popis domu, schopností, apod., zatímco v MO jsou řekněme ukázané poslední strany časopisů jako stránka fanoušků nebo osobní zpráva od Spidermana demonstrující, co bude v dalším čísle a něco o listárně, která ale v dalším čísle není, takže nesmysl. :)

    Dodatek na závěr:
    součásti prvního čísla je klasicky velkoformátový karton s různými ukázkami, na němž je kniha vlevo přilepená a vpravo se nachází přilepený plakát s motivem 60.tek (kniha i plakát samozřejmě zatavené :)), cena je 69,-Kč, od dalšího už se jede za dvě kila ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.11.2022 20:27Sandman #05: Hra o tebe
    Teď koukám, že se vracím k Sandmanovi po dvou letech a něco, což je ve spojení s právě přečtenými komenty, kde se píše o odkazu na Domeček pro panenky (ohledně Barbíny) celkem blbý. Každopádně teď tu sérii snad dojedu, ať můžu na seriál (ač jsem od vás již zjistil, že první série zpracovává pouze první dvě knihy).

    Hra o tebe začne nějakým kecem o lidových hrách a pasáží z Alenky v říši divů (marek zigmund stanko - "zdařilá kombinace Alenky, Čaroděje z Oz a Toy Story :)" - tohle celkem sedí), čímž teda Gaiman zřejmě řekne o co půjde. V úvodu na snad 10 stran týpek v polovině první strany řekne, že bude spoilerovat a ať úvod čteme až po knize, takže jsem úvod přeskočil, což jsem rád, protože se mi do těch keců vůbec nechce (obecně ty chvalozpěvné x sebechvalné, případně kombinaci obojího nemám rád).

    Komiks začne prapodivně v nějaké zemi, kde si někdo povídá a pak se přesuneme do našeho světa, konkrétně do bizarního panoptika leseb, transek, slizáků, atd., což dává smysl, vrána k vráně. Začne Gaimanův styl vyprávění, pomalý, zdlouhavý, o ničem, přeskakování z pohádka snu reality do "normální"... zní to fajn, ale nebavilo mě to. Ve druhém sešitě si mě ale Gainman zaháčkoval a já bohužel musel pak někdy přerušit čtení, abych pokračoval večer a dnes, tak nevím, jaký bych měl názor po čtení v kuse. Takže druhá kapitola je hororová, třetí hodně zajímavá (ale má HNUS!nou kresbu), čtvrtá je o putování, pátá rozuzlení a šestá je klasická gainman nudná sračka, ten závěr je vyloženě neuspokojující a o ničem (něco podobnýho jak u amerických bohů), ale aspoň se všechno uzavře (což je opak Růžového a černého, o němž jsem právě psal).

    Nejvíc souhlasím s komentem Louzy. Kresba je výborná v sešitě 1.2.4., 3 hnus, 5,6 normál, dvě strany jsou rozostřené, obálky se mi nelíbily. Tohle považuju za průměrnou knihu, která má největší sílu v sešitě 2 a 3, ty jsou za 5*, sešit 1 a 6 jsou na 2*, 4 a 5 takovej průměr. 20/6 = 3,3, což za mě odpovídá. dávám 3* a v noci si dočtu ten úvod a medailonky. Jo a doslov Nýla jsou jen díky všem kolem.

    dodatek: úvod je na půl rozbor následujícího díla a na půl filozofického úvahy nad významem textu (kecy, smyšlenky?), prozrazuje dost, je fajn, že na to upozornil.... ještě dodám, že každá kapitola má výborný cliffhanger, že Gainman předběhl dobu s lgbt (jak někdo zmínil) a že některý vtipy/poznatky jsem si z knihy vybral a týpek jeden zmiňuje v úvodu - Wilkinson a sourozenci ;) a taky zmiňuje mega naivitu dospělý ženský z mega města o těhotenství, to bylo moc tak moc, že jsem si toho všiml i já a asi snad musí každej ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.11.2022 20:03Růžový a černý
    Vodní had se mi líbil, stylizovaná kresba komiks táhla hodně nahoru, přičemž příběh kupodivu komiks taky obsahoval, takže jsem měl obdobná očekávání od Růžového a černého, kde jsem čekal dívku, jíž narostl penis, jako přidanou hodnotu.

    Desky knihy jsou takové semišové jak u hada, jak jemný kožíšek, což jsem u jiných komiksů nezažil, na omak super. Obálka taky lákavá, tak začneme úvodem, který shrne setkání ředitelky se Sandovalem, o němž neví, co bude psát, ale když jí ukázal porno obrázky, tak mu řekla, ať si napíše co chce. :)

    Na začátku mě překvapila baba s vagínou trochu šejdrem (viz ukázka tady), tak jsem chvíli nevěděl, jestli Sandoval není panic a neví kde jí holky mají nebo to je součást nějaký úchylný imaginace, ale pak se to srovná. :) Příběh celej vyjde naprosto vniveč, vlastně o nic nejde, puberťáci jsou na celý léto na chatě a poznávají se, trochu tajemna v pozadí ohledně ztraceného otce a jinak vše v rámci surreálních úchylných představivostí autora typu penisu z vaginy, hada z vagíny, vejce z vagíny (tohle už hraničilo s nějakou diagnozou), nosu jak péra (jen jsem čekal, kdy s ním někoho ošuká nebo si dá obě ty baby, jednu pérem a druhou nosem), z něhož stříkaly beďary (celkem hnus), apod. Spousta nebo všechny linky vyjdou vniveč - nějaký brouci/rytíři, hledání otce, ti hadi, albín... Mám pocit, že Sandoval ani nevěděl, co dělá, jak komiks zakončit, apod. Souhlasím s Kvestorem pode mnou. Spousta lidí má rádo, když jednoznačný závěr není vyřčen, psychologickou tématiku, apod. Zde není nic vyřčeno, nic nemá závěr, nic se mnou nehnulo, dočetl jsem a řekl si ... "hm, co jako? to je všechno?", Norri má výborný recenze a píše o prožitku, já neprožíval teda nic, možná tak trochu zahučení v kládě, protože spousta hentai úchyláků si tady přijde na své, včetně mě... Ne, že bych se u komiksu jinak vyloženě nudil, ale že bych teda byl jakože zabavenej, to taky ne. Osobně bych to viděl jen jako listování pěknýma obrázkama šukání se vším všudy (myslím, že tři soulože), to je vše.

    btw. doplním kvestora ohledně určitých prvků chování adolescentů, potažmo kohokoliv - nemyslím, že by první reakce člověka (ženaxmužxono, cokoliv) v případě, že vaší kámošce z vagíny vyleze růžový péro, byla: začít ho kouřit ;) ale každopádně zrovna tohle zapadá do jedinýho bodu, proč má smysl komiks prolistovat :)

    Sandoval je určitě dobrej magor a úchyl, ale tohle neobstojí (má úchylku na ryby, zuby, hady, hmyz, vajíčka, oči, pohlavní orgány,..)

    dávám 2*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.10.2022 00:36Agnes a sedmý host
    Našel jsem v levných knihách, zaujal mě styk kresby a prvních stran, co působí mysteriózně. Před koupí jsem četl recenze zde (což normálně nedělám), abych nekoupil nějakou hovadinu, ale nakonec jsem za Agnes to kilo dál, ač s předzvěstí "frašky".

    Asi po půl roce jsem teď přečetl a je to jak píší ostatní. Začne to zajímavě, postupně se zajímavost a mystérium spolu s atmosférou vytrácí až se z příběhu stane takový letní pobyt v domě na ostrově s podivnými lidmi, z nichž každý převypráví svůj životní příběh. Na konci dojde k rozuzlení všech předešlých tajů. Grafická stránka má svůj osobitý namodralý styl říznutý Timem Burtonem. Trochu mi to připomnělo nějaké průměrné abc komiksy, Agnes je asi určena holkám v abc věku, tj. 8-13?

    Jeden f(!)típek byl fajn - Aurora a její výběr být milenkou režiséra + poutač v pozadí :)
    Dávám tak tak 3*, čte se to fajn, závěr ok, někdy je fajn si nechat vše říct jak pro blbečky. :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.7.2022 21:36Perverzní páprda
    Já Perverz Peperého (takhle jsem si ho říkal) znám z Krve. Nedávno jsem staré krve četl, cca 3-4 roky zpět a říkal jsem si, že je škoda, že Peperého nebylo víc. Teď je ho víc a říkám si, že ho mělo zůstat min, tzn. mělo zůstat u toho nejlepšího, co bylo ve starých časácích. Exhibice začátek trapnej, přidané komiksy ještě trapnější, ty ukecane na konci s Šerlokem holmzem, Dr. Jekyllem/panem Hydem a Ježíšem jsou extrém trapnosti, Ježíše jsem skoro nedočetl a to bylo blbých pár stránek... Za mě hodně špatný. Kresbu vidíte tady, ta je ok, včetně ukázky exhibice. ;)

    + Obsahuje staré komiksy jako superperverz, vetřelec, perverz na hajzlu a další
    + Barevné obálky na konci v bonusech
    + krátký text o perverz pepere komiksu

    - natahovaný obsah
    - nové komiksy o ničem, nuda, trapnost, silná trapnost (chápu norriho, že mu možná přijde trapný všechno, ale uznej, že třeba ten vetřelec je super :D)

    Myslel jsem si, že nepůjdu pod 4*, čekal jsem mnohem víc a sílu nostalgie. Vůbec, stěží 2*.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš20.5.2022 14:09Sbohem, Batmane
    Sračka... Alternativní pohled na Batmana jako hrdinu kapitalistické buržoazie. Komiks je plný ubrečených keců o nespravedlnosti, jaký je kapitalismus zlo a o vykořisťování chudé společnosti, přemítá o kriminalitě v přeneseném slova smyslu na bohatství a jeho významu ve společnosti (např. Smrt waynovych je významná, páč měli prachy, smrt chudáka nikoho nezajímá). Není se čemu divit, když je komiks tvořen anarchisty a vydává ho anarchistická společnost. Neříkám, že bych s danými tvrzeními vyloženě nesouhlasil, ale nebaví mě to číst. Přijde mi to obdobné jako hospodské řeči o tom, jak je všechno špatně, zkrátka klasické brečení u piva. Kresba je dětinská, i ničem, až na dvě celostránky, které jsou celkem ok (jedna z nich je tady v ukázce). Na konci je jedna celotextová fanatická ubrecena strana s podpisem "-jk". 1*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš11.5.2022 17:14Apokalypsa svatého Jana
    Hle, komiksová bible. Dle toho se samozřejmě odvozuje náročnost textu, jenž je, jak píše GWB, "téměř doslovný". Poněvadž jsem barbar, nikdy jsem Bibli nečetl a nepředpokládám, že nekdy budu.
    Tento komiks budiž jedním z odstrašujících příkladů. Kdo trpí stejnou měrou barbarství, nechť se Apokalypse zcela vyhne.

    Měl jsem nechuť komiks byť jen otevrit, ale dal jsem mu sanci (člověk by měl zkusit SKORO všechno :D). Začal jsem zadní stranou obálky, kde je popis a už tehdy jsem si řekl, že tohle nedám. Po pár přečtených stranách jsem to vzdal a komiks si pouze prolistoval. Hle, spatřil jsem ulitlé náboženské výjevy v kombinaci čb barvy s růžovou.

    Přemýšlel jsem, zda nehodnotit, když jsem nedočetl, ale nakonec tu 1* dám, jakožto určitý signál pro případné ateisty, které tím ochráním. Nás, kdož jsme nedocetli, čeká Boží soud, zatracení a plameny pekelné... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.4.2022 14:19Profesorova dcera
    Trochu poupravím poupravím vybrané věty z popisu a doplním o své postřehy + postřehy kolegů:
    Profesorova dcera je bizarní viktoriánská lovestory mladé dívky a mumie Imhotepa IV s kriminální zápletkou a mezigeneračními problémy mezi rodiči a ratolestmi nakreslená famózními akvarely.
    Takhle bych to dal v jedné větě, líbí se mi názor Buše, alias prvního komentátora zde: "wtfoidnost" je hezký slovo a na tohle vyloženě sedí s tím, že si během čtení, které odsýpá budete říkat "wtf, wtf" a závěr je takový zajímavý bizárek, co nechává možnosti intepretace otevřené. Nejlepší je, že žijící mumii prostě nikdo extra neřeší... já chtěl vysvětlení, jehož jsem se nedočkal. :/
    "taky nejsem proti orientálnímu šarmu lhostejný..." - takže dávám hezké 3*+1* za kresbu
  • Milo_Harwey
    Oproti souběžně vycházející řadě, tj. Conan 4: Kitaj je Savage sword of Conan znatelne tenčí, obsahuje jen 4 sešity. Na první pohled je jasné, že zde je kresba vytříbená, sýrová (něco jako Jock-ova)a ke Conanovi jde mnohem víc, takový ty až divossky tahy tuší (btw. C. má stylový černý proužky na obou bicacich + zápěstní chrániče, co se ve třetím sešitě mírně změní, postřeh) + stylizované barvy (nejčastěji jede asi oranžový nádech, filtr). Conan byl vždycky OP (overpowered), ale v nových knihách je to těžkej prepal, což mě spolu se slabým scénářem od Conana začíná odpuzovat. Vnímám tenhle neduh mnohem víc, vždycky mi vadilo, když je "obyčejný" člověk extrémně OP. Jakoby někdo, kdo píše suprak komiksy o Supermanovi šel psát Conana a nevšiml si, že ten týpek nema pláštěnku. Budu spoilerovat:

    Conan jediný přežil namornk bitvu a je 5 dní na kusu dřeva ve vodě/v moři, kde sejme žraloka, kterýho na začátku žere... Má horečku, úpal, úžeh, halušky...všechno, total vyrizenej. Je zachráněn jinou lodi, 8 dní se kuryruje, křísí ho. Svaly všechny drzi, bez náznaku, že by trpěl nemoci. Myslím, že tady se autor snažil ukázat, že Conan je člověk. Po probrání je Conan při 1000% síle. Všechny chytá pod krkem, je drsnej, chce je sejmout a taky sejme za opakujících se keců typu "Můj Bůh je k modlitbám hluchý!". Loď jde opět ke dnu, Conan je řetězem na noze připoutanej ke svýmu léčiteli (co neumí plavat), v ruce drží truhlu, ale celou noc plave ke břehu...:D kde teda ASPON únavou na chvíli usne, aby vzapeti byl zas geroj. Ty voe... To je moc... ALE! pak se tohle celkem srovná a jede fajn přímočarý příběh boje proti uchvatitelskemu čaroději. ;) [začal jsem psát po prvním sešitu, pak během čtení revidoval]

    Nechci působit jako nějaká zasedla hnidopisska osoba vůči paní překladatelce, ale stejně jako vnímám u Conana OP, opakující se hlášky a slabší scénář, tak vnímám atypická slova, archaická slova nebo jinak použita atypicka slova... :) Samozřejmě je neduh neznalosti dán zejména mou negramotnosti, omezenosti a neandrtalstvim, ale mám dojem, ze v tomhle nebudu sám ;)

    "Ustrnul" - nikdy jsem to neviděl použity jako "smiloval/slitoval se", znám jako "ztuhnout/zarazit se"
    "...určoval cestu, řídě se mapou..." :D to je přechodník, ne? Ale strašný, jak to zní.. "řídě se", ty voe ...
    České SFX jsou úsměvné: "KŘACHBUM", "PÍCH" :)

    Příběh ze startu OP (1.sesit), pak dobrý klasika fantasy béčko, kresba výborná, tahá knihu výš. Tady uvažuju o 3-4*. Zkusím být že startu hodnější a nahodim 4
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.3.2022 09:56Barbar Conan #04: Kitaj
    Jeden z nejslabších Conanů, co jsem kdy četl... Když nad tím tak přemýšlím, možná nejslabší. Bohužel si nepamatuju přesně konec předešlé knihy a nemůžu se podívat, ale tady zkrátka začínáme v zajetí vojáků císaře Kitaje, kde je Conan v kleci, je mučen, hned ze startu jsem si řekl, že moc kňučí na to, že se jedná o Conana (paradox, že sám později v knize řekne někomu "přestaň už kňučet, ty pse!" :D), což tak nějak pokračuje nahodile celou knihu. Samozřejmě je příběh klasický: zajetí, útěk, rebelie, prozření, odměna, zápletka, vyřešení, změna prostředí... Conan se často chová fakt vyloženě jak primitiv, kterej každýho chce mlatit a nevydrží držet hubu nebo jednat aspoň trochu normálně (ano, někdy takový je, ale tady je to moc), už u příběhu s
    mečem jsem si říkal, že to začíná jít dolu, tady se pokračuje v sešupu... btw. malej spoiler: Kde se Conan naučil mandarínsky a jak překonal zeď se nedovíme...
    Kresba Coryho Smithe se mi nelíbí, je taková přinejlepším průměrná, stejně jako přinejlepším je průměrná celá tahle kniha. Prostředí Kitaje/Číny mi ke Conanovi nesedí, ale to je samozřejmě o tom, jak se příběh napíše. Další perlička jsou: Conan 14 dní nežere (neztratí ani špetku svaloviny), pak si dá trochu vína, souboj, žádný spánek, wolverine healing factor, opět bez spánku, bitva, pořád cestování.. během toho už se snad vyspal a najedl, ale zas podle mě došlo k vyhrocení, přepálení těchto atributů... a když si toho člověk všímá, tak to znamená, že je příběh slabý.
    Závěr na mě nezapůsobil (ani jednoho celku) a tři stezky času jsem nepobral, kniha obsahuje 7 sešitů, sedmý končí v polovině a poté jsou na konci 3 bonus příběhy, první bojový pěkná kresba, ale co jako? druhý hnus kresba, ale sranda, třetí noční můry pěkná kresba a fajn příběh... ani ty obálky nejsou nic moc, výborná je celkově tak třetina.
    Snad Jim Zub a jeho kreslíř Smith tímhle skončí (páč svoje části uzavřeli) a naskočí někdo lepší, kdo si rozjede něco novýho, lepšího...
    A zas tu je "v ústrety", neboli "vstříc". Strašný slovo, který podle mě běžnej člověk prostě nezná, archaismus. Stejně jako "zvící", neboli "ve velikosti", drahně/spoustu, bloud/blázen... :)
    Byl jsem na vážkách mezi 2 a 3*, což je smutný u někoho, kdo má Conana rád, ale nemůže být vždy posvícení, protože všichni pálí 5*, já dám 2*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.3.2022 18:35Oči kočky
    Tentokrát chápu formát vydání, ale v tomhle případě už tuplem ne giga záložku... Vydání je ovšem moc hezké, zelené desky s vytlačenymi prvky s vnitřními listy žluté barvy. Kresba je fajn, ale že bych si to lepil na zeď? To ne ... Choze to hezky napsal, ale přijde mi to jako koment k něčemu jinýmu. Drsna škola má větší rozsah, příběh a minimalistickou kresbu, co se opravdu dá delší dobu prohlížet, což v tomhle případě určitě ne. :) Předmluva je fajn, shrne Jodo cestu od Duny po setkání s Moebiem a jejich tvorbu téhle povídky, co určitě neměla ambice na to být vydána takto, nicméně konkrétně u Očí kočky dane machiavellisticke (:D) vydání chápu jako perličku pro sběratele a milovníky obou autorů...(já bych preferoval obsahlejsi knihu normálního formátu s více povídkami). Bleksed ma dobrou připomínku ohledně nabobtnaní vočí kocoura, pointa potěší, ale že by z ní ve mně něco rezonovalo? :D to jako ne...

    Tady si člověk na konci řekne "hmmm, a to je jako všechno?" Dávám 3*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.3.2022 17:42Andělské drápky
    - absolutně NEDOPORUČUJU! :)
    - tak předně nechápu obrovský formát zrovna v tomhle případě a už vůbec ne tlustou záložku, jejíž šířka je skoro totožná, jak u knihy...
    - koukám, že kniha má 72 stran... mně přišlo, že má míň a snad už po 15ti jsem si říkal, že to nedočtu, až taková sračka to je.. výplod choré mysli (ano, choré mysli bývají často geniální ;) a nezpochybňuji, že Jodo je dobrej)
    - totální psycho vypatlaný asi poetický kecy s rádoby přesahem a asi snahou o vyvolání zamyšlení či co? Nedivím ti, Havrane, žes nepochopil, ono to nejde chápat a pochybuju, že někdo z komentářů níže to pochopil nebo sám autor...
    - o čem to vlastně bylo? o vztahu otec x dcera a genetice?, o přeměně z muže na ženu a zpět?, o dominanci x submisivitě? (+sadismus), o dospívání z dívky v ženu? o rozdílech mezi muži x ženami? - četl jsem před týdnem, teď jsem to projel a tyhle témata si jakože vybavuju, dál to zkoumat nehodlám...
    - na levé straně se nachází psycho text (trochu to jede ve stylu Markýze de Sade, ale u něj to má smysl) s malým obrázkem, kde je něco + nějaký žížaly (sem tam jsou i vpravo) / na pravé straně je to "umění", tedy velkoformátový obrázek přes celou stranu, povětšinou představující něco úchylnýho, sadistickýho, nebo pornografickýho (ano, tohle by mohl "normálního" člověka nalákat), velkej formát na tyhle čb kresby naprosto zbytečnej, některý jsou vyloženě odfláklý...
    - konec už je extrémní 3,14čovina pro fajnšmejkry, což je vlastně celé tohle skvostné dílo...

    dávám jednu hvězdu za nějaký povedený porno kresby (např. vagína s několika pýrsi přes celou stránku je fajn), doporučuju pouze intelektuálům, co se vyžívají v surreálnu a úchylný poetice...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.3.2022 23:02Danthrakon #03: Šťastný kuchtík
    Třetí a poslední sešit pokračuje v nastaveném, změna oproti dvojce: "Finále má po druhom svižnom diely výrazne pomalšie tempo a takmer celé sa venuje tajomstvu malých chlpatých maznáčikov", jinak zas nové postavy, lokace, skutečnosti, odhalení, až je to přepálený, jakoby autor měl moc nápadů na tři sešity a všechny je sem chtěl narvat. Dal bych třetí díl na úroveň prvního. Nejvtipnější je tady odhalení jistého mstitele, o němž nikdo neví, kdo to je. :D to mě fakt pobavilo, jak shodil masku a fakt nikdo nečekal, že to bude on, ale hlavně to nikoho ani nezajímalo, ani o něm nevěděli :D Ivane, podle mě by to měli okleštit o zabíjení a možná o nahotu, abych dal tuhle minisérku dětem, spíš je pro náctileté podle mě, možná 12+? třetímu dílu dávám 3*, celkově průměrná příjemná série se silným průběhem příběhu, jehož úvod nahazuje moc info a závěr je přepálenej, fakt by to chtělo sešit navíc :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.3.2022 22:50Danthrakon #02: Vrtošivá Lyrelei
    četl jsem následující den (tedy předevčírem) po prvním dílu, výrazné zlepšení, plynulejší představování dalších skutečností a postav, všechno ostatní známe z minula, hrdinové utíkají před inkvizitorem Amutuem (?), který je pronásleduje v pavoukovi Mygatuli společně s Didiorem, který je takový ten legrační přicmrndáváš svých zlých pánů, které mění jak ponožky dle nutnosti :) utekli v katamaránu vevédy Funkreho z Arpiome, kde byla jeho společnice Dwyne, zlodějka Dreled a pak budou směřovat k Lyreleï ze Sphate. :D (kromě Lyrelei byli všichni představeni v tom prvním sešitu :D), jak píše Ivan K.: "nové postavy, zvraty, momenty, zápletky a motívy. ", lokace, nápady, ale hlavně funguje výborně vtip :) kupodivu všechny představené komplikace se vyřeší a ty, co ne, nás čekají ve třetím sešitu. V tomhle sešitě mě překvapilo jedno drsný zabití jedné obyvatelky ve městě, nemá žádný význam, ale já celkem čuměl - to je tou dětskou kresbou a takovým dobrodružným fantasy stylem s humorem, tohle bylo vymykající se ;) nejlepší sešit, za 4*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.3.2022 22:32Danthrakon #01: Nenasytný grimoár
    Jak napsal Ivan Kučera: "grimoár je čarovná kniha obsahujúca návody na magické rituály" - tohle není nikde řešeno a mělo by být...
    Autora neznám, Ekhö jsem zatím nečetl. Jedná se o představení magického světa, kde žijí lidé a antropomorfní zvěř pospolu a my sledujeme Nuwana ve městě Kompiam (ten má mazlíčka Tinpuze, co rád mazlí jako všichni fufové a často opakuje: "tiliiipuh"), pomocníka kuchaře žabáka Rumbopöha, Nuwan se potají večer učí číst od Lerëh, která je žačkou předního mága Waïwa Mandriole (ten má další dva žáky: Garmana a Didora) , jenž získal zmíněný grimoár jménem Danthrakon. :) + na začátku je zabit Burs Nabirem, který se jmenuje Amutu a je inkvizitor, zatímco ten první byl arcikacíř :D, četl jsem sešit unavenej, možná proto mi přišlo, že nám je představeno moc jmen, názvů, informací prakticky na pár stranách na začátku, pak ještě druhy magie: slova, krve a přírodních živlů... šílený :D (ale co to je grimoár nikdo neřekne :D), to samozřejmě není všechno, autor do nás chtěl narvat hned všechno, aby mohl pokračovat, trochu to kurví příběh, kresba je taková dětská, pro děti, ale nejedná se o dětský příběh a hlavně! kresba je nekonzistentní, styl na konci je o dost jinej než na začátku a ten přechod je jasně patrnej, Nuwan na první straně vypadá jak dítě, je i menší než kuchař, aby hned na další straně dospěl a byl o metr vyšší ;) za mě průměr....
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.3.2022 22:01Dracula
    Nejsem s to říct jak moc je komiks věrný předloze (nečetl jsem a nebudu číst), ale zpracování příběhu Vláda Tepeše je to úchvatné. Předně musím říct, že grafická stránka si víceméně úroveň drží celou dobu, ale příběh ke konci dost ztrácí a je vskutku nesrozumitelný, zejména v části, kdy parta typku cestuje za Drákulou, každý jinak a jinam, rozdělují se, apod. Myslím, ze to je způsobeno i předlohou, což je samozřejmě můj dojem, páč mě obecně tahle část ve filmech bavila min. Komiks jsem začal číst před více než měsícem (dočetl minulý týden), byl jsem opět unešen z úvodu a chtěl si vyhranit čas na celou knihu, což se nepovedlo a já tedy četl po částech a jak říkám, úvod super a myslím si, že úvodní část s Harkrem ve hradu Drákuly je obecně nejlepší. Příběh je klasický a každý ho nějak už určitě zná. Drákula chce koupit pozemky v Anglii, přijede za ním realitak johnatan harker, proběhne jednání, Drákula pluje v lodi jménem Demeter do Anglie, tam proběhne muchlovačka s dvěma babama (jedna po druhý), týpci po něm jdou vedeni vševědem Van Helsingem, mistr D. odpluje, oni za ním jedou všemi dostupnými prostředky a před jeho hradem ho sejmou, konec. :) To zůstává stejné a já jsem zřejmě namlsaný všemi moderními adaptacemi, protože mi Drákula přišel jak chcípak, kterýho bychom i my nerdi z comicsd při troše snahy (stačí se zvednout z gaučů od kompu a komiksu) sejmuli taky. Nabyl jsem dojmu, že je brutální zabiják, zatímco on je nebezpečnej asi jako sklenička vody; jo, zabít vás může, ale když budete pít pomalu a soustředěně, tak nemá šanci. ;) Abych to dál neprotahoval, kresba famózní, příběh i vzhledem k předloze od půlky? Slabší (pro všechny, co berou Drákulu jako borce, bode D. zklamáním)...
    Jo a pár chybek se najde (opakující se slova, např. zmíněné "s to", chybějící písmenka, jiná písmenka, apod., včetně zapomenuté revize textu, která je úsměvná...), já osobně je neřeším + Pro mě nové slovo "ržát", které lze z kontextu pochopit, ale nikdy jsem ho neslyšel... Dávám nakonec 4*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.3.2022 21:50Wild West #1, 2
    Celá kniha se točí kolem Calamity Jane, ostatní postavy jsou vedlejší, přičemž prim z vedlejších hraje Divokej Bill, kterej na druhy koleji řeší svůj lov lidí a obě linky se vzájemně proplétají. První část nese název Calamity Jane a skutečně by se dalo říct, že se jedná o její origin, hodně drsná stórka o babě, co si prošla hnusem a jak to měly ženský těžký v době macho ego kreténů/sviní (na jednom panelu je jeden ze sviňáků vyloženě zpodobněn jako ďábel a je fakt, že ten týpek je takovej zkurvenec, že, jemuž smrt většina běžných lidí vyloženě přeje). Podobný příběhy mám rád, ač mě silně nasiraji, když vidím příkoří tohoto rázu vůči ženám. První část je u mě na jasných 6*. Kresba je vynikající. Příběh vynikající. Obálka vynikající malba, což má i druhý příběh jménem Divokej Bill, nicméně stále jde především o život CJ (odtud dal jedu SPOILERY!), které se dala k armádě, což samo o sobě je úsměvné, aby se pěkná kozatá zrzka stala plochým přiiblblým vojákem a následně přešla k indiánům a tam žila. DB stále hledá utečence a zda se být andělem v pekle, co se nebojí použít boží sílu. Když už jsme u síly, trochu na sílu je i vzájemný náhodný potkávání s CJ, resp. jedno, ale máte pocit, že jich bylo víc. Též mi přišlo, že se jedná o dokument ze života indiánů v době kolonizace. Všechna surovost se vytratila a jedná se úplně jiný druh vyprávění, kde ale samozřejmě zůstává násilí. První část jsem četl pře dvěma dny a byl jsem unesen s tím, že jsem nečekal nic, zatímco od barakudy víc, druhá část příběhu mě z nadšení opět vyvedla. Škoda, že zpravidla první sešit, kniha, příběh nasadí laťku vysoko, co se týče kresby i scénáře, aby následně nastal sešup. Obojí se týká i divokého západu. Druhá část se hezky a rychle čte, to je plus. Dávám 4*, ale zejména za první část, druhá je průměr.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.3.2022 19:12Thor: Vikingové
    Tak ještě napálím Thora, u něhož jsem si taky udělal poznámky a patří do těch starších, co už jsem četl.

    "Přiběh pro komixáky co vyrůstali na Lobácích, a jiných superhrdinech ale zároveň mají rádi tajemno, mysticismus a historii" - Já na Lobovi vyrůstal, na crwi a dalších hrdinech tam, třeba Slaine, Dredd, Sinister a Dexter... zároveň mám rád Enmise, zombíky, mytologii, vikingy, jatka ... A stejně si myslím, že je to sracka a nejhorší Ennis, co jsem zatím četl... Komiks se mi nelíbil ani tenkrát, ani teď.
    "Korunu tomu pak dává minimalistická stránka věnovaná americkému prezidentovi." - jo, to je asi nejlepší vtípek z komiksu...
    " Magnusova hláška je Dívám se snad na KOTEL. Tady je taky zarážející že se dokázal smířit s tím co je Dr.Strange zač." - nelogických hovadin je tam hafec, i když vypnete hlavu, mozek, zavřete oči.... (např. proslov Dr. Strange jak potřebují zkušený válečníky, co se nenechali ve válce za 5 min zabít a pak naverbují viking mega ženu, co nikdy nebojovala....apod.)
    Magnum kresba - namakanej x pandero = jeho vzhled se záhadně mění, nechápu....
    "Vždyť je to v podstatě o ničem a celek působí trochu nedotaženě (křižák mlátící celý život pohany se bez keců nechá zlákat magií a nácek nebyl nácek :)" = o ničem a nelogický, výstižné :D
    Rozlet - neuškodilo? = tady není co rozvíjet, primitivní trapný story natahovaný jen neustálým sekáním hlav, což by jinak každýho uspokojilo, ale ani to nebaví....
    "Strašně bych si přál delší příběh o Magnusovi ve středověku, jistojistě by si to zasloužil, už teď je to můj FAVORIT!:)" - je to zvlastní, ale tahle zabijácká nabožensky fanatická postava, co mění vzhled je fakt dost sympatická na spin-off
    Docela mě zaujalo, že Májty bójz trio: Cyboy, fimi a DR (fakt, fakt, fakt?:D) hodnotí tuhle hovadinu tak vysoko, co se stalo, kluci? Nechápu...

    Inu, obálka je tragická, bonusy žádný, Farby - dělá obálky, výborný obálky, tady nic moc a kresba mejnstrým je dobrá, ale má nějakou divnou pachuť, nevím. Příběh je Vikinzích, co všechny kosej a stejně jě nějaká vesnička pomlouvá, tak jí pokosí taky, vědmák je runovou magií prokleje a oni po 1000 letech dorazí do NY, kde všechno chtějí obsadit a všechny, včetně Thora kosí (dostane na prdel vícekrát, ale regeneruje líp než Wolverine). Dr. Strange je vulgární až mi to nesedělo, stejně jako Ennis styl v klasickém Marvelu. No, Dr. S. řekne, že krev, resp. pokrevní příbuzní vědmáka, který si asi napíchal děcka mimo vesnici, která byla celá vyvražděná, viz výše. Takže začne kouzlem hledat v imaginární historii a vytáhne tři postavy: vikingku, fanatika a nácka, jejichž charaktery se na velmi krátkém prostoru změní, stejně jako jejich podivné chování. Hlavní zombie dostane na prdel, oni se vrátí do svých ér a jsou zabití, zombí letí ve vesmírů, konec. Rádoby epická sága, podle mě narychlo spíchnutá... 4 natahované nedomyšlené sešity. Jako nevím.. když porovnám Ennise, viking příběhy nebo kresbu a pokud vezmu v potaz, že tohle má tady hodnocení 3,8, což je moc na to jak je to slabý, tak jsem na pomezí 1-3*.
    btw. doporučuju koment Erika a úsměvné komenty Kaylin a DR :)

    Vzhledem k hodnocení dávám kompenzační 1*, jinak bych ale stejně víc jak 2* nedal...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.3.2022 18:28Batman: Rok jedna
    Koukám, že tady je brutální hromada komentářů, samozřejmě spojených s diskuzí. :) Ke komiksu jsem se dostal až teď a doplnil rest komiksáka. :) z komentů jsem si asi před dvěma dny udělal sadu hesel, které zde vypíšu do odrážek a asi něco doplním:

    Začátky u sboru - Gordon, zrzek = sledujeme paralelně návrat Bruce Wayne a právě Gordona a jeho začátky, kdy do Gothamu oba přijedou, každý jiným dopravním prostředkem...
    Kresba špína a temnota - takový má kresba styl + podle mě ten styl bude ok i za dalších 10+ let
    Zkratkovitost - kde Batman vzal výbavu? = hodně dění prostě nevidíme a jen se jakože stane v pozadí...
    Proč je vůbec Batman? = mám dojem, že tohle tam nikde není, nebo jo? a kde? prostě se vrátí a jde do boje s bezprávím, proč jako? ... tady ještě doplním, že přímo přeměna na Batmana s tím, že najednou vletí netopejr do vokna :D to je taky úsměvný...
    Cat - lesba? = to tady asi někdo zmínil... to, že chrání jinou kurvu a bydlí s ní notně neznamená, že je teplá, ne? :)
    Barvy temný styl - koukal jsem na konci v bonusech na srovnání, i ty starší barvy mají něco do sebe, možná jsou starší lepší...
    Batman gay pride kostým, strach? - opichani = tohle zní dost divně takhle v heslu, ale týká se to prvního zjevení Batmana, kdy vzbuzoval strach, já se jen usmál, že vypadá jak gay v nějakým batman kostýmku a maximálně bych se bál, že mě někde za rohem (v)ojede... bohužel ten šedej kostým a kresba jsou spíš úsměvný, než strachbudící...
    Superbatman - rozbije cihly, kolem zlomí strom = jj, na začátku mladej Brucík doma před barákem cvičí a je hodně drsnej, to jsem jen kroutil hlavou... jo a ted jsem si vzpomněl, že když ho postřelili, tak to dostal do tepny a to, co dá bez krve s prostřelenou tepnou, to by asi nedal ani superman :D
    Žádný záporák = v knize žádný vyloženě není, jen odkaz na pokračování, kde by jeden měl objevit...
    Paralelně 2 příběhy = viz výše, asi jsem chtěl zmínit, že se kniha věnuje víc Gordonovi a jeho počátku než Batmanovi, co je kupodivu jak vedlejší postava, Gordnova linka je zabávnější, lepší, drsnej nástup detektiva do sboru plnýho korupce a kriplů, nemám pravdu? mám pravdu... :)
    "originem jeho New Earth verze zas tolik prostoru" - tahle linka by mě zajímala, protože tohle je samozřejmě jiné než zarytý počátek batmana, nebo si jen myslím, že Gordon měl být starší a mít dceru?
    "Ulice nočného Gothamu majú správnu pochmúrnu, špinavú a nebezpečnú atmosféru" - odkaz na kresbu, souhlas...
    Font Batmana a Z=3 ---- Font batmana je dle originálu, dá se číst, ale je to o něco těžší, no a chvíli mi trvalo, než jsem poznal, že ta trojka je "Z" :)

    No... doplním něco málo a je hotovo... Černá kronika na úvod komiksu je fajn, předmluva o vzniku a jde se na příběh, obálky hnus, stejně jako ta hlavní u knihy, mám druhý vydání a to drží, nerozpadá se...jak teď něco doplňuju zpětně výše, tak to dopíšu sem. Ke kostýmu ještě dohodím, že ten je extrémně průstřelnej, ale když už Brůs dokáže běhat s prostřelnou tepnou, tak mu to asi nevadí :D záhadně má pak neprůstřelnou motorkářkou bundu, zajímavý paradox ... ke Gordonově lince ještě dopíšu, že linka s Essenovou je zajímavý zpestření, dává to smysl, já bych jí přeložit nenechal :D jak píše Ivan Kučerů, něco v komiksu už je zastarlýho, což je škoda, napsaný a nakreslený je výborně a ta přílišná zkratkovist kurví děj, např. jak se Bruce najednou objeví zdravej na lyžovačce... po posledním sešitu jsem chtěl pokračování, na tenhle origin by se jich hodilo aspoň 6, aby se rozjel víc batman a něco se doplnilo, za mě výborný. Na konci je tuna bonusů, čímž se kniha jeví příběhově větší. Doslov Millera je trapnej a k ničemu.

    Dávám 4*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.3.2022 18:02Murena #01: Cyklus matky
    Když už jsem napsal aktuální koment k Barakudě, vrátím se k Muréně, kterou jsem četl snad před rokem, nicméně dílo mi utkvělo v paměti jako masterpiece. :)

    Jedná se o výborně nakreslený historický komiks z Říma, kde sledujeme císaře a jeho okolí. Ze začátku bylo v knize hodně postav, ale po chvílí se začnete orientovat a vše jede jak na drátkách. V příběhu je nespočet různých intrik a komu se líbily první tři sérii Hry o Trůny, tady bude s blaženým pocitem čekat, co bude dál a líbezně si u toho odfrkávat jak je to úžasný. :D Musel jsem se podívat, jak to bylo s tím lexikonem.... měl jsem záložku na str. 74, kde je dobrý úryvek textu od Seneky ohledně bohatství, pokud tohle bylo to, co mě zaujalo - samozřejmě je zde odkaz na bod 5 v lexikonu, které se objeví na začátku každé kapitoly. Ohledně lexikonu jsem chtěl napsat, že mohou odhalit dění (vyspoilerovat), co se bude dít, proto by bylo lepší je mít až na konci, takže nečíst a když se budete vracet, tak číst pouze daný bod. ;) Každopádně Murena mě nahajpovala k hledání historických souvislostí ohledně postav a přemýšlení, zda se fakt drží historických faktů. Bohužel už si z toho nic nepamatuju. :D btw. Postava starý báby kouzelnice se objevuje i v Barakudě, resp. má totožnou vizáž ;) Tenhle koment pak ještě doplním až přečtu znova v době vydání druhého dílu... dávám 6*, což nejde, tak 5*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.3.2022 17:49Barakuda #1, 2
    :D Louzy koment mě nalákal k přečtení Barakudy, které jsem dal přednost před ostatními. Vůbec jsem netušil, že to má být jakože ostřejší verze Piratů z Karibiku, každopádně s Louzou souhlasím, co se týče převyprávění příběhu...

    Obálka je opět hodně lákavá a obálka druhýho čísla není o nic horší, ba naopak lepší. Kresba je nádherná, vysokej level Evropy, ale druhý sešit je graficky horší. Příběh začne přepadením lodi, kde Černej pes získá mapu ke vzácnému klenotu, kam se chce vypravit, což nabudí zvědavost, ale jak píše Louza, plavbu, výsledek, okolnosti kolem se dozvíme asi až v dalších dílech. My sledujeme dění na ostrově, kde zůstala tři děcka, která za 3 roky po odplutí Barakudy trochu vyrostla. A teď přichází dění jak v Ulici, Ordinaci v růžové zahradě nebo Vékávečka :D (Velmi křehké vztahy), což jsem nucen někdy sledovat se ženou a někdy se tam zajímavá linka najde, jinak je to samozřejmě všechno sračka jak píše Louza (btw. Boby Jůjing je z Dallasu :D). Zahádný pan Flynn se stal gejem a svojí chráněnku chlapce sbalí (btw. malej gejík vypadá jako Alucard z Castlevania), Maria se změnila v těžkou dominu a její drsnej otrokář Ferrango se stal jejím otrokem, psem :) Raffy (ten zas vypadá jak týpek z Final fantasy), agresivní synek kapitána zmagořel na těžkýho psychopata a vzájemná nenávist se slečnou M. se pohledem změní na lásku jako když v Batman vs Superman zařve "Martaaaa" :D ale ty zvraty a příchody postav, včetně dialogu fakt působí jak červený knihovny nebo lacinýho seriálu... "...abych všem ukázal pravou tvář bídáka, který si nechá říkat...." doktor Drake Remorei z Tak jde čas :D druhej díl je pro holky... (jo, v úvodu se zas mluví o klenotu, kam se vydá další postava, ale jinak se nic nedovíme)

    Postavy v knize mi příjdou všechny odněkud přejatý, vzhledy evokují již viděné v jiných filmech, seriálech, komiksech.... Doporučuju Louzy koment, je vystihující. :) nicméně žena ve mně bude hodnější, takže dávám 3*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš15.3.2022 22:15Wolverine: Ještě žiju
    Komiks jsem četl kdysi snad před 8 lety? Tak nějak tipuju. Wolverine patří k mým oblíbeným hrdinům, obálka mě navnadila už tenkrát i s názvem komiksu a už tenkrát se mi to moc nelíbilo. Teď po letech můžu říct totéž. Ony některý komiksy byly už kdysi vychvalovány jako třeba Počítání mrtvých (Bodycount, duo Eastman a Bisley, co jsem nedávno četl a taky slabota) a často je o nich psáno, že tenkrát byly něco a teď nejsou, blbost. Něco bylo slabý, je slabý a bude slabý, tohle je slabota. Tady v komentech lidi píšou i poměrně negativní komenty a dají 4 hvězdy, nechápu. Btw. součástí komentů jsou tu i diskuzní příspěvky (kdysi asi diskuze nebyla a hodnocení byly procenty).... dost keců mimo, ke komiksu:

    Jak jsem psal, název a obálka působí, že suprově a lákavě, bude to řežba. Upřímně jsem si nikdy pořádně nevšiml, ani na dalších obálkách, že drápy Rosomáka nejsou kovový, až teď. Komiks má punc stáří, použitý papír a vůně, což je fajn - někteří z nás jsou na to úchyláci a neříkejte, že ne. :) Předmluva Ellise o zvířeti, ovčí hlavě a kreslíři. Zajímavý jsou info o Norsku a dřívějšímu stravování plebsu (ovčí zadky a hlavy). Příběh má 4 sešity, jedná se o akční béčko. Začnu kresbou - mainstream jak vyšitej, za mě teda horší kvality... nechápu, co je na tom tak úžasnýho a proč by měla být kvalita komiksu lepší (je to styl jako např. v darkness, ale prostě horší). Některý jednostránky jsou dobrý - např. ikonický seskok z motorky při střelbě (což je i obálka na konci, kde ale má wolvie svůj kostým) nebo jednostránka na začátku 4.sešitu, kde wolverine vybíhá z tmy v berserk modu s bílýma očima, to jsou nejlepší kresby. Příběh je o pokecu wolverine s nejlepším zabijákem na světě, kterej pak zabije otce wolverinovy starý a ten ho sejme motorkou, co mu zlomí páteř, shoří a vybouchne a McLeish zdánlivě zemře, ale protože se jedná o konflikt těchto dvou osob, tak nevím, zda zemřel nebo ne, když po něm po tom další 3 sešity jde... (ale třeba není všechno, jak se zdá? :)), připravuje mu do cesty spoustu nesnází, posílá na něj zabijáky a snaží se ho zdeptat až dojde k finálnímu rozuzlení. Není to nic extra. Na konci je jedno vyloženě směšný zabití ukecanýho týpka z triády.

    Doporučuju sledovat různé nápisy na tričkách, zdech a v pozadí, příklad: "Protože nejlepší zabiják na světě měl roky na to, aby si naplánoval, jak mě dostane. A myslí si, že mám pořád kosti z adamantia, což ze mě dělalo mnohem těžší cíl." - v pozadí jede auto, co má na RZ "IT HAPPENS" ;) "S" je strhlé z nápisu....

    btw. brkowycz26.10.2007 :"....Sorry, ale když nemá adamantium a pak do něj z šest chlapů vysype zásobník s adamantiem a on je všechny pobije jako by nic tak to myslim trochu ztrácí smysl...." - asi sis nevšiml, že pak koukal na plný zásobník a adamantium měli použít až když se moc přiblíží, ale když se Wolverine moc přiblíží, tak to asi nestihneš ;) takže tahle věta je dost mimo, adamantium nepoužili ;) smrtelnost hrdinů a záporáků - to si ani nezaslouží reakci ;)

    MEGA23.3.2020 17:09Wolverine: Ještě žiju
    Ellis a Yu. V tom, co dělají, jsou nejlepší. Ale to, co udělali tady, není nic hezkýho. /// trefný komentář :)

    dle louzy "Záležitost spíše pro sběratele." ... patřím mezi ně a fakt nevím, zda pro mě smysl si komiks nechat, ač mám wolverina rád.... budu nekompromisní, 2*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš8.3.2022 13:57Až do posledního
    Starej honák na farmě kámoše najde opouštěného lehce retardovaného chlapce s homosklony, kterého se ujme. Dále zjišťuje, že éra kovbojů končí, rozhodně se proto farmařit, ale ejhle růžové paraplíčko a komplikace. :) Děj obsahuje pár drobných zvratů, resp. "nečekaných" událostí, které by mohl někdo čekat (já ne :D) a drsný závěr, který já rozhodně nečekal. Kresba je lepší než evropský standart, tohle je fakt o něco výš. SPOILER! (částečný, asi): K závěru musím říct, že jsem typ, co nechce klasické happy endy (ale někdy samozřejmě i mé citečky chtějí, aby příběh skončil láskou až do smrti:)), protože někdy příběhu nesluší. V tomhle westernu se ke šťastnému konci vyloženě směřuje, ale brutálně a najednou facka (střelba), docela drsná a hotovo, pak člověk čeká jinej happy end, ale bum, zas ne, pak čeká teda další možný částečný happy end, bum, opět ne! :D no a pak nastane úplně zbytečnej epilog, spíše rušivej než dobrej, kterej člověk taky čeká jinej :D za tohle fakt oba palce hore... ale nemůžu se ubránit dojmu, že komiksu něco do 5* chybí. Pomezí 4-5, nicméně díky drsnému závěru pálím 5.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.3.2022 23:15Asgard
    Povězme si to narovinu, každému muselo být jasné, o co tu půjde, aniž by si četl úvodní info, stačily první tři strany o narození skaerlinga, jenž nebyl otcem zapuzen, ba naopak stal se z něj pěkně arogantní zabiják s hipster vzhledem. Na scéně se objeví bájný had domnělý Jorgmundhand, co má zapudit midgard v rámci ragnaroku, aby se svět znovuzrodil. Had terorizuje zdejší vesnice, nekoná se žádný pleněnění (ten výraz na to si nepamatuju), na scénu proto přichází krakekonbijec Asgard, ano, pojmenovaný na truc bohům po jejich skromném příbytku. Nabere na apgrajedovanou loď skromnou posádku a jde se na SPOILER! - obří murény. :) fantasy béčko lov akčňák z prostředí vikingů a mytologickým a horor prvky. :) kresba je klasický evropsky standart. Příběh si drží poměrně vysoký standart od začátku do konce v obou dílech integralu. Musím říct, že na konci je jeden hororový výjev, kde jsem zůstal já šutrák zírat vykulenej jak když jsem prvně viděl nahá ženská ňadra, dokonce jsem možná i lehce pocítil pocit strachu. SPOILER! (str. 93 nahoře při potápění!). Slovo "lát" jsem neznal, ač z kontextu lze snadno dovodit význam slova, dohledal jsem si ho. Kažopádně tomuto komiksu dávám jasných 5* a posílám ho přímo do Valhaly mezi best komiksy (prakticky bez bonusů). a teď koukám... mistr meče, třetí zákon (tady jede asgard duo spolu), dlouhý john silver a hrobař.... hmmmm :)

    Syknejl má pěkný koment, zčekujte ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.3.2022 16:13Klik
    Dostal jsem se k několika erotickým komiksům, tak je jedu jeden po druhým a musím říct, že žádnej za to pořádně neSTOJÍ. :)

    Hoši, neříkejte mi, že tenhle patos je na 5*, scénářem zdaleka ne, kresbou bohužel taky ne a věčnej prst v nebo jiná alternativa v análu u mě hvězdy nepřidá. :) sračkoidní příběh jsem ochotný tolerovat u porna, ale když už erotika (což teda není porno), tak chci aspoň průměrný story, zde 4 sešity (tedy komplet) Kliku. Předem varuju, že se s tím absolutně nebudu srát a nebudu si brát servítky, můj text bude obsahovat občasné vulgární výrazy, takže by ho neměl nikdo číst, děkuji (+spoileruju, ale tady je to fakt jedno):

    První sešit se zaobírá Kladií Cristiani, což je ústřední postava celého Kliku, cudná to diva, plná obdivuhodných mravních čistot. :) Na scéně se objeví profesor, co se do ní zabouchne a v pozadí vědec, co stvořil čip do mozku, jenž spouští u chlapů vzrušivost a topořivost, samozřejmě je Klaudie unesena, čip jí implantován a tím se spouští přehršel análních praktik. Ještě bych měl zmínit vyžranýho vyplešlýho postaršího pána s knírem a brýlemi, jakožto manžela Klaudie, což je takový fajn paradox, zřejmě frigidní pán, ups. No, věděc Klaudii pronásleduje a hraje si s ovladačem, v obchoďáku, s knězem, se sluhou, v kině, kde se teda konečně něco stane (honění, kuřba, anální sex) a zřejmě první sexuální zážitek jejího starýho, co se vycáká do kalhot (kupodivu je ale tohle první trochu vzrušivý element :D), Klaudie uteče na ostrov, tam proběhne něco psem :) pak do hor, kde si strčí svíčku do prdele, všude profesor samozřejmě, objeví se její starej, diamant v prdeli (no, zrovna tohle by si asi přál každý z nás :D), špekulace nad fuknčnosti krabičky a podvodem s čipem (jakože nic v hlavě nemá), na konci je Klaudie opět cudná, její starej se zdánlivě zblázní a stane se z něj blekotající dement. Konec. Kresba celkem ok. Klik 2 + 3 mají kresbu jak z malování z windows, ty linky jak ze starý tiskárny, což bylo stejně u vůně neviditelného 2, úplně degradující vůči kresbě, takže mnohem horší než v jedničce. Krabička v první díle zmizela. Ve druhém je Klaudie reportérka, na scéně se objeví Faust Fakr, jehož specialita je? Fist fucking ... strká ruce kam? no, do prdele... kupodivu má krabičku a rozjíždí mučení Klaudie. Strejda trestá K páskem přes prdel, na místě Faust, celkem ušlo. Útěk, ukrytí Fausta u ženský jménem Medunka (ano, nikdo nezmínil, voňafka z vůně neviditelného, trochu jí lízne, jinak nic), ve druhým díle je na voru v moři nejlepší porno scéna z knihy, Klaudie podojí chlápka a semeno spolyká, u čehož musí každej správnej úchylák vrnět blahem. Na konci se Faust předvede.... nic z výše uvedenýho není vidět, kromě tý kuřby. Třetí díl přináši jistý úsměvný momenty, na scéně je holka, co jí musíš nalít trychýřem do prdele nějakou tekutou směs a ona tím získa věštecké schopnosti :D ty vole :D asi někde v Africe, už ani nevim, příždí tam Klaudie, kterou pronásleduje Faust s krabičkou. Zase sada absudit a nesmyslných hovadin, ženský pořád roztahujou nohy (to asi s někým něco udělá, já už ani nevim), hromada submisivních ženských keců, nějaká sekta, co má barák ve tvaru ulity a šéfuje jí slízák týpek z Italskýho porna, vyžranej, vyplešlej krasavec, kde sbírají energii z masturbace bez orgasmů :D Klaudie tam jde točit něco o klimatu :D no, pak musí utéct, k čemuž jí pomůže týpek s věčně stojícím pinďourem, což je celkem fajn, nějaké vzrušivé momenty to má s tímhle týpkem s tím, že čekáte, kdy dojde na píchání ... a nic (chvíli jsem uvažoval, jestli nejsem gay, když mi příjde vzrušivý, jakmile se na scéně objeví pták :D), týpek všude nahatej pořád, holky taky, nikdo to moc neřeší, legranda.... konec s mega klitorisem alá bohyně, krabička zdánlivě zničena. Co by čert nechtěl, čtvrtý sešit.... Kresba rapidní zlepšení. V předešlých dílech Fausta najal starej od Klaudie, nevíme proč, jakto, že je příčetnej, co se s ním stalo, atd. Ve třetím myslím vůbec nebyl. Ve čtvrtým už zas tvoří rodinnou idylku. Je to trochu jak nová samostatná story, která mě osobně sedla nejvíc. Na scéně se objeví zrádná chemická korporace, co způsobila oslepnutí několika lidí a za práva jednoho z nich se vydává dcera pána a její bratranec, dcera fakt pěkná blond modelka Angelina, co studem zrovna netrpí. :D Vrací se vědec z jedničky, co zas má krabičku (vyrobil si kopii), starej od Klaudie je právník korporace a nějakýho politika, co vlastní akcie dané korporace. No a z toho vznikají "sexuální" momenty jako třeba holení vagíny Anglinynim bratrancem, to je asi tak všechno. Dále kamera v prdeli, kytka v prdeli, venušiny koule (kamery) tady v prdeli...... Faust vlastně zmizel a teď jak to prohlížím, tak je to prostě strašná píčovina, kde se je jen pěkná Angelina s pěknou lasturou.

    a ted mi někdo, kdo není panic a je mu ... já nevím... 20+? řekněte, kde je mistrovství kresby, erotiky, příběhu, nějaké vzrušivosti nebo něčeho, co vede kohokoliv k tomu obdarovat Manaru 5ti hvězdama? Trapný, blbý, absurdní, kresba mi mistrovská nepřijde, na tuhle hru jsem nepřistoupil, nejvtipnější je asi třetí díl díky absurditám, čtvrtej poměrně vážnej, druhej ujetej, první směs všech. Dávám 2* za scénu z voru, ztopořenýho týpka a Angelinu ze čtvrýho čísla, číst to znova nebudu, prohlížet není co..... doporučuju pro ty, kdo umí úplně vypnout mozek a mají rádi soft erotiku (nahatý submisivní ženský) a anál ve všech formách, já mezi ně zřejmě nepatřím.

    btw. kdybych měl vybrat, tak z Manary je nej Vůně neviditelného 1 ('kde jsem na jeho hru přistoupil) a Zlatý osel díky kresbě (v případě, že píše scénáře on)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.3.2022 14:59Odkaz rodu Blacků
    Nejsem poznamenán poznáním Pochmurného kraje, ale určitě mě zajímá. Začal jsem tímhle, což je takovej fajn průměr příběh s pěknou malovanou kresbou, které pojednává o rodině čaroděje, jehož rodinné drama končí otevřeně, ač pokračování neexistuje a nebude. :) Jedná se o příběh čarodějů, kde jsou tedy někteří divocí, co chtějí volnost a nespoutanost magie v rámci rodinné ideologie spočívající v ovládání magie pod rouškou rodinného erbu (zřejmě každá rodina má jinou sílu), včetně školení, atd. Objeví se zde uvolněná magická síla ohně, kterou chtějí získat, všechno ve městečku poblíž sídla rodu Blacků.... působí to vyloženě jako první díl série, kde se všechno představí, ukáže, bohužel tím to taky skončí, když pokračování není. :) škoda...

    V bonusech jsou skici, průběh práce a alternativní obálky, na což láká i anotace na konci knihy, což mi přijde úsměvné, aby někdo lákal na alternativní obálky. :D trochu to znevažuje komiks nebo se ho snaží povýšit, že někomu stálo za to udělat alternativu? za mě fajn průměr, 3*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.3.2022 14:47Komiks v Brně
    Slabota. Nuda v Brně, je celkem trefné, stejně jako to, že být Brňák, tak bych hvězdu přisolil. Jedná se o sborník rozdělený dvěma tématy obsahující spoustu mikropovídek o rozsahu 4 stran, jejíž grafické zobrazení dalece převažuje scénáristické kvality, a to bohužel ne všech případech.
    Úvod od T. Prokůpka mě tolik nebral, lokální Brněnské informace, časopis Kulíšek musel bejt maso. Stripy O.Sekory o Ferdovi mravencovi nevypadají vůbec špatně, resp. v úvodníku je jedna ukázka. Jinak poměrně nudné... a ted velice stručně jeden po druhém:

    Komiks v Brně - každej autor dostal za úkol představit nějakou historickou reálii z Brna (které pokud neznáte, jako já, tak vám komiksy nic neřeknou), celkem 12 komiksů:

    Zápas - Vladimír Tučapský - o jeskyni a lásce, debilní závěr, co nechápu, podle mě ani autor ne, kresba nic moc, 1*
    Rondel - Tomáš Prokůpek, Ján Lastomírsky - info o rondelu a dvou notorech, havraní osada? nevim, nechápu, graficky ušlo, 2*
    Fanouš a brněnská bestie - Dan Černý - vynikající kraťas, jak Fanouš loví draka, kresba D.Č., 4*
    Černá Madona - TOY_BOX - na Tojbox mám jistou alergii z minulého sborníku, pokusil jsem se být nezaujatý: graficky zajímavé, první dvě strany převážně (pak už ne), text šílenost, 2*
    Torstenson a čertova hlava - Václav Šlajch - o hradu Špilberk, graficky luxusní, text luxus, příběh luxus, takhle kdyby vypadaly všechny příběhy, tak je sborník na 6*, které dávám tomuto
    Sic transit gloria mundi - Tomáš Chlud - hodně pěkná kresba, ale příběh zas haluz o chlápkovi, co přišel o hlavu a bylo mu odpuštěno :D, 3*
    Brněnské rozjezdy - Tomáš Kučerovský - vynikající zpracování MHD Brno :D s výbornou kresbou, 5*
    Návrat vystřelené zátky - Jiří Zimčík - další haluz asi o změně prostředí v průběhu času? kresba ok, 2*
    Walking the Dog - Michal Kulheim - tužkokresba, čb, hodně zajímavý a pěkný, surreální šílenost, bez textu, nepochopil jsem :D, 3*
    Zbrojovka - Vendula Chalánková - trapný, hnusný, o ničem, kresba jak z windows malování čtverce a kolečka, 1*
    Vila Tugendhat - Milan Sodoma - reportážní infografika bez textu, o ničem, resp. o historii jedné budovy, 1*
    Reportáž z Kraví hory - Jiří Grus - celkem humorná reportáž z plavečáku, kresba ok, 3*
    ---- na konci mapa s uvedenými reáliemi + krátké info o nich na jednu stránku/1str mapa

    Komiks ve Vaňkovce - volná tématika od 10 autorů, kteří se převážně věnovali téma: obchoďák:

    Ostrov pokladů - Pavel Čech - chudej děda chce jet na dofču, tak improvizuje, roztomilé, lehce dojemné, 4* beze slov
    Fanouš vs. Jelita vs. Tryskošnek - Dan Černý - luxusní humorný příběh o Fanoušovi, jak loví tryskošneka s puberťačkama, kresba D.Č., 5*
    Mr. Sweet: Návrat Mickeyho Rata - Bohumil Fencl - kresba ok, kriminálník si jde vyzvednou lup do bordelu, jeden humorný obrázek úchyláka, co čumí na špičatý kozy mladý holky jak perverz, jinak o ničem, 2*
    Pěstírna - Renáta Fučíková - Renču jsem měl hodně rád ve 4lístku, kde zpracovávala pohádky a měla pěknou kresbu, tohle je úplně jinej styl, který už asi drží delší dobu, svítící, o holce, co hraje na housle a rodiče pěstují boty :D , 3*
    Volemanovy příhody - Jiří Grus - poměrně trapnej příběh o Volemanově šílenství v obchoďaku o podřízenosti ženám, kresba ok, 2*
    Cyril a Mikuláš: Aischylos - Tomáš Chlud - kresba opět pěkná, ale příběh nic moc o cestě do minulosti, asi mělo být vtipné, 3*
    Pomsta Vaňkovky - Tomáš Kučerovský - TOP, 5*, vyžranej lakotnej chlápek a tajemná cesta obchoďákem z hajzlu až do metra
    Pan Balón - Lucie Lomová - kresba obyč., příběh obyč. o ztracených ideálech holčičky, není to Anča a Pepík, 3*
    Snivý op - Vladimír Tučapský - psychedelická sračka o debilních snech vopice, včetně psychokresby, 1*
    Kočmen & Eso Šohaj - Jiří Zimčík - čb kresba ok, příběh jsem nepobral, týpci bojují s monstrem úpadku nebo co, 2*

    - medailonky autory, které jsem nečetl, páč se autoři opakují ze sborníků Generací, co jsem četl.... BEST určitě Kučerovský, Dan Černý (oba udrželi oba příběhy v super kvalitě, jak kresba, tak příběh), dále Šlajch a Čech, oba vynikající, Chlud by potřeboval scénaristu.... zbytek nemá smysl číst, většina nesmyslná psycho, nebo průměr. 22 příběhů .... 63/22=2,86, takže 3*? jako asi to v průměru bude, ale pocitově víc jak 2* nedám, takže 2*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.3.2022 02:30Johnny Cash, I see a darkness
    Sic vidím nadšence pod sebou, kterým se komiks líbil a zajisté poslouchají muziku Keše, tak já půjdu opačným směrem. Vysvětlím proč... Dědovi se Johnny Cash líbil, myšleno jeho muzika. Já nějakým záhadným způsobem už dřív chtěl, aby se mi líbil taky, nicméně nejsem úplným příznivcem country, ba spíš ho lehce nesnáším, až na výjimky a ač je Keš charismatický typ s výborným hlasem, tak prostě smůla, byl out, nic. Časem jsem se nějak dostal k tomuto komiksu (koupeno levně přes někoho), aníž bych měl tušení o jeho existenci. Název zní poutavě, projel jsem si úvod, chtěl jsem vědět víc.... Přečetl jsem první kapitolu, kresba je ok, trochu mi příjde lemirovská., Ale naprosto obyčejná, stejně jako kapitola. Nějak jsem nabyl dřívějšího dojmu a chtěl jsem, aby se mi začal líbit: komiks, muzika Keše a ideálně i Keš prostě :D čtu komenty, jak všichni poslouchají u komiksu muziku. Začal jsem hledat a taky zkusil, ty voe, prostě to nedám, country mi příjde infantilní, o ničem, nebaví mě, a to jsem moc chtěl u Keše opak, nevyšlo. Čtu dál... obyčejná kresba, obyčejný příběh, lákavý název nikde. Týpek z chudých poměru rozjede kariéru, začne se rvát "dexe.." či co práškama a chlastem, vysere se na rodinu a jezdí turné, protože ho pódium drží při životě. Obyčejný život, chtělo by se napsat, Rock star, ale komiks na mě působí klidně s občasným trochu psycho. Tohle prostě máme každej doma. :D Vyprávění o životě je proložené mini "příběhy", což jsou převyprávěné/přepsané texty písni a celé story jede duálně s příběhem trestance Glena Sherleyho, jejichž příběhy se jistým způsobem spojí ve vězenské části, což považuju za nejsilnější moment knihy, téměř před závěrem. Výbornej je mini příběh s týpkem jménem Sjů. Celkově jsem chtěl, aby se mi vše líbilo, nicméně nestalo se tak. Film walk the line jsem neviděl a nemůžu srovnat. Projel jsem asi 5-8 songů. Hurt celkem ušlo, Ghost riders in the sky asi nejlepší. Teď to zkouším opět, nejde to, nedám to prostě. :D Takže moje hodnocení by mohlo být zaujaté, ač myslím, že je spíš všech ostatních, jakožto fanoušku Keše, za mě 3*. Dejme tomu, že ok, něco se o něm dozvíte, ale mně se jeho muzika nelíbí, jeho život mě teď, po zjištění info (trochu jsem koukal na net, i po Sherlyovi), nezajímá... v pozadí mi jede The Legend of John Henry's Hammer, teď se rozjelo banjoo, tpč, vypínám...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.3.2022 02:0130 dní dlouhá noc
    Kdysi jsem viděl film a byl jsem nadšenej, stále ho mám v paměti jako něco silně nadprůměrného a atmosférického. Komiks je v ČR dlouho vyprodaný a po letech shánění (já dříve [před 5-8 lety?] vůbec nevěděl, že film byl podle komiksu a že se tu vůbec prodával) jsem za litr sehnal (dráž než všichni ostatní, co koukám - ty voe, v LK za dvě kila? omg, škoda). Bena templšmita mám hodně rád, v Silent hill jsem si nejdřív říkal, že hnus, pak super, ve Fellu dokonalý a zde totéž, v hnusotě je síla. :D a scénář, komiks, příběh... ty voe, jen tři sešity? :D Myslel jsem, že to má tenký stránky nebo něco, tohle sice jakože má atmosféru severu, tmy, zimy, upírských zabijáků, ale málo!!!! nevyužitý potenciál, nevyužitý nápad a při tom začnou tak hezky. Příběh budí dojem jedné noci, místo 30, uspěchaný OP!!! závěr. Fakt škoda, při tom ten úvod fakt pěkně začal, jakoby někdo osekal prostředek příběhu a hlavně linka s ženskou, co žije staletí, zjistí od fetky mejl komunikaci a vyšle syna dokumentovat ---- WTF?!?! :D co tohle bylo?? žádný rozuzlení, vyřešení, výsledek, informace, těžkej fail. No, čekalj sem hodně, dostalj sem zklamání... takhle to vidím na průměr, ale jsem rád, že komiks mám. Budu muset zkouknout film+pokračování a možná časem se podívám i na pokračování komiksu in ingliš.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.3.2022 01:07Bůh krys
    Každej dokola řeší Corbenovu kresbu, jste posedlí nebo co? prostě je specifickej, hotovo. Já to beru jako plus, líbí se mi od začátku, zejména jeho plastická stránka kresby (viz obálka třetího čísla). S tím jsem u Boha krys spokojen. Co je slabší, je scénář. V tomhle ohledu souhlasím s Trudošem, samozřejmě, že základní premisa je jasná, nicméně je tam několik nelogických těch ALE. Clark Elwood si jede do Lame dogu pro Kito, páč zjistil, že se do ní zamiloval. Cestou zažije trochu psycho, v Lame dogu zažije trochu psycho, při odjezdu taky. Hezky to heslovitě shrnul Ivan Kučerů, viz přídavek dole. Mezi ty ALE patří nařp. objevení lovců, vystřel, zmizení - což je definice některý ale, někdo se znenadání objeví, udělá něco, zmizí, Chuk to dělá často nebo zombie indiánka s prstýnkem, zfetlá Kito, atd.. Co mě dostalo byl hlavní týpek sekty, který se tedy za 30 let nezměnil a stále zůstal vůdcem. Na konci kecání cizím asi indiánským jazykem? (nepřeloženo) Čekal jsem víc... hlavně to se mnou nijak nehlo ničím, nemá to sílu. Možná trochu atmošku někdy... btw. příběhem provází nějaká specifická kozatá jednooká bába, která již byla u "duchové mrtvých". Jo a bonusy nula, nějaký skicy na konci, kde text nechali anglicky, jsem zvyklej na překlad...

    "Uctievanie zla, ohavné prastaré božstvá, Arkham, psychedelické akcie zhýralej a skazenej a šialenej aristokracie, mystické indiánske mýty, odľahlé začarované údolie, pohanské symboly, svojrázne starobylé (pseudo?) náboženské rituály, tajuplné obrady, kostry, múmie a parožia na každom kroku a ako bonus primitívne obetovania, krvavé ceremoniály a uprostred toho polorozpadnuté, od civilizácie izolované zabudnuté mestečko v temných lesoch so zdegenerovaným obyvateľstvom, ktoré sa generácie množilo medzi sebou a je to vidieť." - přebírám od Ivana, zní to pěkně....

    průměr
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.3.2022 15:05Sex a lži
    Prvotně jsem čekal další erotiku, hůř nakreslenou, záhy jsem zjistil, že jde o reportážní komiks, což mě nabudilo despektem, páč jsem se nedávno s danou tématikou setkal v cz komplet Generace a stála za .... . :) Prvních pár stran trvalo, že jsem despekt překonal, ale pak jsem četl se zaujetím až do třetí části, která už mi přišla až moc přechytralá a konec patetický alá sluníčko, což je škoda. Kresba je lepší než na obálce, nic extra, průměr, v komiksu se žádný zobrazený sex neobjeví, pouze se o něm mluví, což je hlavní téma komiksu - mluvit o problémech, v rámci islámského světa (zde přímo na území Maroka) a znevýhodněného postavení žen, jako něčeho podřadného. Tuto tématiku mám následovanou ze článků nebo dokumentů a vzbuzuje ve mně zpravidla silné agresivní emoce s chutí vraždit, což podle mě MUSÍ zákonitě hnout s každým chlapem, když se dozví, že 15ti letou holku znásilní banda kriplů a zahanbená je ona, až se dostane na okraj společnosti a zasebevraždí se. (Pokud se vůbec daný čin dostane napovrch, protože se stydí to říct komukoliv) - určitě velký souhlas s Bušem - VIZ PRVNÍ KOMENT! ;) dalo by se souhlasit i se Zackem, nicméně za mě je super, že se jedná o komiks, který je mnoha lidem bližší než knihy bez obrázků :)

    "Když nebudu moct jít na potrat, zabiju se." //// "Bude to mít dopad na vaše zdraví?" /// :))
    otec: "Co tě to napadlo odejít od manžela?" matka: "hšúma, hšúma!!!" /// dcera: "ale..." "vždyť mě bije! Málem mě zabil!" /// rodiče: "Lhářko!!"

    HŠÚMA! [hanba], že se tohle děje.... za téma 4*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.3.2022 14:37Gulliveriana. Zlatý osel
    Četl jsem kdysi jako XXX comics, ale byl jsem tak mladej a předčasně vyspělej, že si to ani nepamatuju... Gulliveriana mě nebrala kdysi, nebrala mě ani teď. Barvy vyloženě vyblitý, který tedy kresbě hodně ubírají nebo je tak hnusná, žádnej skvost. Původně byl komiks čb, co jsem koukal, scénář je o to horší, debilita prostě totál. Nikdo nemůže argumentovat tím, že jsem neměl čekat Šejkspýra, nečekal jsem, ale tohle je prostě hovadina. Ženská navštíví na lodi 4 světy, u liliputů je nejdýl, zbytek jsou obři, mluvící koně a nějakej lítající ostrov sadamaso leseb (na str. 63 má jedna z nich přes obličej chybně vytištěný text, stane se). Není to ani erotický. Nejlepší je jedna strana s mluvícími koňmi, která je vtipná, víc v tom nevidím. No a Zlatý osel, ten jde o třídu výš, což samozřejmě není problém vzhledem k předešlému. Kresba a barvy povětšinou luxus, některý panely jsou hodně vysokej level. Příběh začne celkem zajímavě, ale po pár stranách to začne skřípat až ve fázi osla už jedete skoro bez zájmu a konec vo ničem. Lucius příjde předat zprávu, nedozvíme proč a jakou, proč zůstává tak dlouho.... no, nic. Najednou chce bejt pták (jakože fakt zvíře pták s peřím), což se zvrtne a je z něj vosel, od té doby je to sousled myšlenek manary, který teď aspoň dávají smysl ve formě času (ne, jak u vůně neviditelného, kde na pár stran narval dění za měsíce a navázal zas zpět, kde skončil, jakoby se nic nestalo). Doporučuju strany: 74 - kde si hodný strejda hezky laská svýho mladýho chlapečka, takovej bizárek , 92 - ten zadek a vagína zezadu, to je dokonalý :D a 106 - dole je pěkná "Pluf!" scéna :D , každopádně tady je více bizarních, úchylných nebo pěkných výjevů, včetně zoofolie, pokud toho někoho táhne, jakože minimálně ze zvědavosti určitě jo, nekecejte :D
    Knihu tahá nahoru osel, na víc jak 3* to určitě nemá....škoda, že nespojili první příběh vůně neviditelnýho a osla, to bych dal 4*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.2.2022 16:58Negalyod: Božský had
    No...chlapci a děvčata, zřejmě jste to přehlédli, ale předně musím říct, že tento komiks je EXTRÉMNĚ RASISTICKÝ! Nevěřil jsem, že je z roku 2018, jak je možné, že tu není žádná bílá postava??? Okamžitě bych nařídil všemi opěvované koloristice Florence, ať nakluše s bílou pastelkou (případně růžovou) a napraví svojí chybu...

    Prvních 50 stran se vyloženě NIC neděje! Už jsem si říkal, že jestli to takhle pojede dál, tak po 100 stranách snad skončím. Jarri putuje pouští se svým stádem dinosaurů a jako správný panic si dopisuje na nějaký seznamce se samicema. To je vše. Jo, vlastně se okrajově dovíme, že asi dokáže mluvit dinosaursky. Prostředí je dystopická postapo budoucnost, kde se kombinuje pravěké svazování bambusu lanem s hyperiontovými motory. :D no, pak se stane zásadní událost, vybití Jarriho stáda (bleskem z meteokamionu, kolem něhož pak běhají jezdci na koních a žádnej blesk je nazabije:)), tak se vydá pomstít (než odejde, tak se vyloženě chová jak kokot vůči všem, co mu nabízejí pomoc, tohle chování mu částečně zůstane, takže je to sympaťák :D), na což pak jaksi zapomene, přidá se k rebelům proti entitě jménem "síť", která vládně z nejvyššího bodu levitujících "moderních" měst a vlastně nikdo neví, o co jde, co je zač a co stalo, což dokonale vystihuje celé dění od vybití stáda jarriho. Nedává to smysl, motivy postav jsou fakt nejasný, vysvětlení žádný, celý je to nemastný, neslaný, o ničem, název Negaloyd božský had jsem taky nepobral, něco o hadovi zmiňují, ale to je tak všechno :D a ta entita "síť" nebo co a závěr SPOILERY: jak ukazuje mrtvé těm živým, jak tam nic není, nechápu... proč tam letěly ti pterodaktylové, že to byl jejich boj? :D Proč ukazoval to podměstí, kde se sypaly mrtvoly do ohně a co s tím? jak na konci praskly ty trubky, ta voda teda byla kde a proč praskly? :D Co se týká logiky, zákonitostí světa a "štěstí" hrdiny, že je na správném místě ve správný čas, tohle je všechno ok, neřešil bych, běžná věc (u všemi oblíbených Star wars v některým z posledních komiksů se na poslední chvíli zachraňují na několika stránkách tak mockrát, že jsem se tomu musel smát ---- tohle nikdo v komentech u daného komiksu neřešil), vizuální orgie... ok, dalo by se souhlasit, ale pro mě tam není nakresleného jakože nic, co by mě zaujalo, nějakým způsobem se mi líbilo, btw. strana 190+191 -- to jsou vizuální orgie, tolik xichtu pohromadě takhle zobrazených, to jsem ještě neviděl :)

    V průběhu čtení jsem našel jistou spojitost v kresbě dinosaurů s komiksem jednoho zdejšího uživatele, který stvořil dětský komiks Dinosaurie a ten má jasně daný příběh s pěknou pointou, neubránil jsem se srovnání a můžu ho tímto vřele doporučit, protože je zřejmě lepší než tohle. --------------------- tímto zdravím "Ter" ;)

    "imructu karima ni rega sme" - a tohle, co Jarri pronáší nad mrtvýma znamená co? :D

    jako... nevim, objektivně dám 3*, subjektivně snad i 2*, nedoporučuju, P.S. pochybuju, že druhej díl něco vysvětlí, naopak čekám, že nakupí další hromadu sraček....
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.2.2022 14:05Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    ááááá, další fanatické náboženství, tentokrát na kladné straně a kupodivu jsem onomu fanatikovi fandil v boji proti (jak jinak) kacířům :)

    Z počátku poměrně náročný komiks, chrlí moc informací, naštěstí všechny vysvětluje, ale i tak je to lehce otravné, že prostě nevíte, pokud lore warhammeru neznáte. Já kdysi pařil nějakou hru na xboxu a viděl jsem animáč (Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie, doporučuju a určitě se teď podívám znova), trochu jsem věděl, že je to boj ultramariňáků proti orkům, a to je vše. Svět WH je zcela jistě rozsáhlejší a v tomhle komiksu orkové prakticky vůbec nejsou.

    Sledujeme příběh Marnea Calgara jakožto nekompromisního zabijáckýho šéfa, co se s ničím nesere, zatímco vypráví o svém dětství svému melancholickému kyborgovi Quintovi Heximarovi, jehož věčně utrápený výraz je celkem roztomilý. :) Quintus chtěl vědět, zda se dá replikovat stvoření tak výborného válečníka jako je Calgar, proto mu Marneus začal vyprávět = origin, který se samozřejmě časem určitým způsobem spojí do současnosti. V originu je jedno zásadní překvápko, který jsem tedy (přiznám se) nečekal (Tacitan). Jakmile se příběh rozjede a přijdete mu na chuť, tak je to fakt super, v průběhu se odhalují další okolnosti ze světa WH 40K, např. o historii nebo o stvoření mariňáků (docela brutus, včetně náboženskýho vymývání mozku :D). Kresba je mainstream a celkem má kartůn nádech, no. Obálky jsou samozřejmě úžasný, nejvíc od Stokoea a nějaký alternativní (což jsou jediné bonusy). Krvavý, drsný, poutavý a dokonce i já byl "donucen" fandit fanatikovi, což si zaslouží uznání. :)

    - co se týče čitelnosti textu, já určitě neoplývám orlím zrakem a neměl jsem extra problém, jedná se o robotickou mluvu Qinta a naopak jsem rád za dané zpracování
    - suchej humor Calgara je výbornej, komická figurka je pak Quintus, taková ukázka obojího:
    "Zabil jsi někdy někoho, maličký adepte?"; "Počítá se bombardování?";"Ani trochu."; "Tak ne."

    SEZNAM ZNÁMÝCH JEDINCŮ, KTEŘÍ ZVÍTĚZILI V BOJI JEDEN NA JEDNOHO S PÁNEM LEBEK:

    //Konec seznamu.
    :)
    5*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.2.2022 14:31Ptáčátko
    Na Ptáčátko jsem se trochu vyhajpoval a byl natěšen, tudíž jsem ho vzal ke čtení přednostně hned po přijetí objednávky z bůkdepo a týž den (včera) přečetl. Úvod je poměrně náročný se spoustou nevysvětlených informací, které se objasňují zejména v druhé části z pěti. Jak píše většina... jedná se o dystopickou budoucnost, kde spolu válčí totalitní církev za USA a rebelové z Kanady. :D Církev je vykreslená jako sviňská organizace, což koresponduje s mým smýšlením o církvi, takže podobný výjevy ze světa kultury mám v oblibě (btw. doporučuju seriál Půlnoční mše, co paralelně právě sleduji, tématika s církví je tam též, včetně "andělů" :)) a my sledujeme malou zabijáckou holčičku s lookem little bird, jak chce spasit svět, nebojí se zabíjet pomocí nožů :) a dění doplňuje svými vnitřními monology. Kresba je fakt ve stylu Nikkarina (vyhledal jsem si...), poměrně netypická, ke komiksu sedne. Zpracování na první pohled vypadá luxusně...ALE!
    Kniha má opravdu spoustu chyb, a to: chybějící písmenka, chyby ve slovech (se > ze), některé zvláštní překlady, minimálně jedenkrát prohozené bubliny (Davenport VS biskup), na konci má stránka znaky z tisku, jedno slovo je úplně useklé (chybí asi půlka slova? věty? ani nevím :D) a nevím, zda název první knihy je název pro celou knihu, takže kniha bude mít pokračování nebo zda později pro další 4 pokračování názvy "knih" nepsali...

    SPOILER ALERT od ....TEĎ!:
    zpočátku jsem si říkal, že by se mohlo jednat o originální příběh ve známém konceptu, ale úplně to tak nebylo a spousta věcí se dala očekávat (paradoxně jsem teda čekal, že zabité postavy nejsou mrtvé, ale vrátí se, nj... superhero syndrom :D)...
    dost mě vytáčelo v první části, že prostě nechápu některé souvislosti, které se tedy objasnily později (musel jsem během čtení asi třikrát vrátit, protože něco dalo smysl až s dalšími novými informacemi...), ale beru to jako ok... nicméně některé věci vůbec vysvětleny nebyly:
    kde se vzali mutanti, kdy a proč začala válka, gen vzkříšení???, kde ten chlápek přišel o ruku? :D proč Sekera zůstával 30 let ve vězení?, ženská říká biskupovi otče, kterej jí získal jako dítě a zplodil s ní pak dvojčata, jo? :D jak se najednou Gabriel vyléčil??? a později!!!!!! 5.část/kniha/sešit: jak se Ptačátko dostala z USA do Kanady, jak některé vedlejší postavy přežily? (když ne hlavní, tak aspoň vedlejší, u nichž jsem to ale nečekal:)) a závěr je to total bizár a psycho, MEGA SPOILER!: Ptáčátko podřízne biskupovi krk = mrtvej :D , ona sama zdánlivě umírá, ale pak vstoupí do psycho snu nebo co a najednou vidíme retrospektivu sekery, kterej chce zapálit vlastní dítě, proč jako? a najednou jsme jinde, u nějaký vesnice, kde je ptáčátko ok, jde si vybudovat bezďák boudu, na pozadí kecá filozofický sračky, do boudy v době zimy vstoupí živej biskup, co jí nějak našel, chce jí zabít, jeho kumpáni ho sejmou jako hříšníka (asi tedy domluva s matkou představenou?), ptáčátko asi všechny kecy píše do knihy jako svůj příběh, která vzápětí po výbuchu shoří, včetně matky představený, která stvrdí nějakou domluvu, ptáčátko zmizí, utekla? přežila? kam zmizela? a celý to z dálky pozoruje starý zjizvený ptáče, co je asi slepá s tou sovou, co asi taky něco znamená a řekne "dítě je zde, tady to nekončí, takhle ne" a následně jí obmotá hromada těch penisů nebo žížal nebo co to je (ty, co vidíte na titulní straně).... DPČ, tohle těžkej WTF!!! absolutně nechápu, přecitlivělý Buš pode mnou píše, že je to patetický závěr, co s jeho srdíčkem nezachvěl. Se mnou to kurva vůbec nehlo, spíš jsem to zavřel s vykulenýma očima a výrazem "cože?", celej ten pátej sešit to posral.... jestli někdo máte vysvětlení ke všemu nebo aspoň něčemu, co píšu, tak jsem velmi ochotný naslouchat, ale že by mě to extra zajímalo se říct nedá. Byl jsem tím jen znechucenej.... jako nevim, jak hodnotit, protože se mi příběh líbil, závady redakce jsou otravný, ale neřeším je a ty nevysvětlené věci... dejme tomu ok, ale tenhle závěr a celej pátej sešit, ty voe....

    5* Ptákovi z principu dát nemůžu ani omylem, 3* se mi nechce, takže 4* s přimhouřením (v)očí :/ (btw. píšu zpravidla spatra, takže jsem neopravoval svůj text, nerevidoval, podobně jako redakce ptáčátka jejich knihu... => možné chyby, překlepy, apod.)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš19.2.2022 00:17Autobus
    Surrealistická strip kniha ze 70.let o autobusu a obézním pleš úředníkovi jakožto cestujícímu. Úsměvné stripy jsou dva: o evoluci a o slepci. Nejhorší jsou ty, kde je text, např. zasazování busu do vývoje lidstva. Některé jsou nepochopitelné, např. tady v ukázce strip s řidičem broukem. Některé nápady jsou zajímavé, ale je jich zoufale málo. Doporučuju na jedno posezení na míse bez čtení textových stripů, co jsou poměrně otravné a hraničí s trapností.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš19.2.2022 00:00Cesta kostí (sběratelská verze)
    Atmosférická hororová povídka z prostředí Ruského gulagu o kámoších, jejich útěku a hladu (a roztomilém skřítkovi jménem "Domovoj" :)). Bohužel předvídatelné, krátké (vnímám i jako plus, chtělo by to vydat HOROR komplet!) a snaha o vyvolání otázek se míjí účinkem, patřím ke skupině, co by v tomhle případě radši vysvětlení. Za mě je !SPOILER! Domovoj projevem schízy (R. v táboře jeblo), ale raději bych tu druhou mytologickou variantu. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.2.2022 12:30DC Comics - Legenda o Batmanovi #034: Detektiv
    Když se podíváte na obálku, tak Vás musí nalákat k okamžité koupi. :D Tak předně tenhle komiks určitě doporučuju, nejen kvůli obálce a souhlasím s komentáři pode mnou, avšak já ještě přihodím. V komiksu je krátký úvod, co nás uvede do situace a následuje 5 sešitů, kde je každý příběh jiný, uzavřený a nejedná se (!) o OP Batmana, kde jde o celý svět, ale komorní, zpravidla detektivní příběhy.
    1) Překrásní lidé - někdo unáší zbohatlíky, za něž chce výkupné
    2) E. Nigma, detektiv-konzultant - Riddler (kriminálník je ta tam) řeší vraždu mladé dívky
    3) Sledovaná - po uvězněné Poison Ivy někdo/něco jde (ta je vskutku hodně sexy v roztrhaném mundůru)
    4) Penguinova noc - Tučňák (taky se dal dráhu slušňáka) rozjíždí kasino a někdo se ho snaží (v)ojebat :)
    5) Jedem na saních - vánoční storka, kde si Robina vezme Joker do parády, TOP

    Kniha nemá slabého místa a díky tomu nevidím důvod nedat 5*, hodně příjemný osvěžení po přepáleným Batmanovi, Paul Dini umí (i starý animáč Batman TAS můžu doporučit, jede v tomhle stylu).

    hnidopich: Alfréd: "Je překvapivé slyšet vás takhle mluvit, pane, zejména vzhledem k tomu, jak se obvykle vyhýbáte společnosti. Zaslechl jsem snad, budu-li, opovážlivý, náznak lítosti?" Batman: "Ne, Alfréde. Jen pozorování z plížení ve stínech." u tohoto jsem se hodně zasekl, donutilo mě to vyhledat původní jazykovou verzi + konzultovat => passing shadow (procházející stín?) je přímo Batman a tenhle úsek překladu není vyloženě špatně, ale mně nedával smysl....:))
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.2.2022 12:07Svůdné schůzky
    Antologie erotických mini příběhů různých scénaristů a kreslířů, obsahuje alba "svůdné spodničky" jako první, kde před každým albem je uvedený obsah alba a jako druhé "svůdné schůzky", což je alma mater každé minipovídky, tzn. jde o sexy prádlo, nebo jen prádlo, případně o schůzky nebo setkání. Přebal výbornej, i obálka knihy pěkná (u Manary Vůně neviditelného obojí stojí za ....). Neřekl bych, že je některá z povídek vyloženě slabá, každá má svoje kouzlo a zpravidla vtip a dobrou pointu. Některé jsou na 4* díky příběhu, nebo díky kresbě, některé i na 5*, takže bych se nebál dát knize 4* a doporučit, ale nečekejte porno, ani extra vzrušivost, tady jde spíš o poměrně dobrou zábavu.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.2.2022 11:55Vůně neviditelného
    Čteno někdy v půli ledna, tento koment je z 19.1. 22, který dopisuju dnes u druhé části, komentář obsahuje vulgární výrazy, a proto by ho neměl nikdo číst.... :)

    Strašná kundovina, doslova: O nerdovskem vědci/panici, jenž je platonicky zalaskovan do baletky. Shodou okolností vynalezne mast neviditelnosti vonící karamelem, kterou chce využít k pozorování své vyvolené, nicméně potká jinou dívku mrzkých mravů (Medunku), nastává eskapáda kundovin, z nichž jedna je nerdovo přičuchnutí ke kunde, kdy se z něj stane zvrhlej perverz, co dá průchod svým skrytým uchylnostem a touhám, a to se zpočátku dokola omlouval, byl cudný a blábolil o lásce. :) V příběhu je jeden úsek, kde svoje úchylnosti převypráví jakoby od přičuchnutí uběhlo několik dní nebo týdnu a pak se naváže dějem, kde skončil, což je tzv. epic fail. :)

    Některé situace, kdy si Meduňka pohrává s neviditelnym jsou zcela jistě vzrušivé a každýmu správnýmu uchylakovi "zahučí v kládě", zbytek je pitomoucky až to bolí, samozrejme extrémně samoúčelné - např.. fakt nechápu, proč si před skokem do moře sundala jen kraťasky, byla tedy dole bez. :) Kresba dobrá, ale žádný zázrak, nechápu z čeho jsou všichni tak odvaření. :) každopádně jak píše DR, zábavné to je a zajímá vás co bude dál....

    Druhá část šla kvalitativně hodně dolů ve všech směrech. Opět slušný vědecký jinoch potká další jinou divu, co chce jeho mast využít k rabování bank. dopisuju dnes (+něco i výše, kudnoviny nebudu upravovat): Sexuální náboj je pryč a je to poměrně nudné. Opět to obsahuje úsek porušení časového kontinua, aby se Manara mohl vyřádit - v reálným čase se vypráví, co všechno neviditelný muž udělal za úchylárny, při čemž se pak vesele pokračuje v ději, zatímco na dané úchylarny by potřeboval několik dní...

    btw. Míša Šmákalová si musela překlad užívat. :D

    Norri: "První díl mi přišel zábavnější, vtipnější a celkově hravější. Oba příběhy mají ale značný deficit logiky a časové kontinuity. Dialogy často předpokládají, že od předchozího panelu utekla delší doba, ale přitom děj na panelech plynule navazuje. Jenže kvůli logickému ději jsem si to nekupoval, že." - souhlas, kdyby se druhý příběh držel kvalit prvního, tak ok, ale takhle 2* za první příběh a vzrušivost.... druhej stojí za hov....
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.2.2022 01:39Generace nula: Český komiks 2000 - 2010
    knihu jsem četl po Generaci 89 s tím, že navážu další generací :) čekal jsem, že novější bude lepší, tak uvidíme, zda po průměrizaci hodnocení, skutečně kniha bude lepší...
    obálka ok, obrázek v písmenech, předmluva od mistra Prokůpka-nepamatuji si nic, asi ok, nicméně před předmluvou je obsah, který je nyní na začátku a kniha je rozdělená do částí, kompletně vyjmenuji jednotlivé příběhy obsažené v každé části a stručně ohodnotím, přičemž celá část pak získá mé subjektivní hodnocení :)

    Komiks sobě
    = část oslavující komiks
    Sbohem, má lásko! (scénář Tomáš Prokůpek, kresba Karel Jerie) - 3*
    - co strana, to jiná stylizace v rámci vývoje komiksu, případně komiksového autora, ovšem pouze v pozadí příběhu onoho autora
    Jak to bylo za komoušů (scénář a kresba Jan Turnovec) - 3*
    - téměř totéž v rámci jednoho autora, co zřejmě vypráví svůj příběh, plastická kresba, něco dost styl - třeba hlídač hranic, místo hlavy srp a kladivo :)
    Kája a Filip: Tajemství půdy (scénář a kresba Tomáš Chlud) - 3*
    - děcka najdou starý časáky otce na půdě a otec nostalgicky vzpomíná (odkazuje na příběhy z Generace 89 :)), pěkná přitroublá kresba
    Kde končí hrdinové (scénář a kresba Matěj Němeček) - 4*
    - primitivní čb kresba multijazykového kraťasu s Blejdem s vtipnou pointou
    Vlaštovka (scénář a kresba Pavel Čech) - 3*
    - jedna čb stránka, návod co s ní udělat :), celkem o ničem, ale Čech má svoje kouzlo

    Dokumenty a reportáže
    - název hovoří za vše, nejslabší část knihy
    Čtyři dny v Koreji (scénář a kresba Tomáš Kučerovský) - 1* za vizitky
    - reportáž T.K. z mezinárodní seance v K., po první straně mě přestalo zajímat, nebavilo, nudně napsané, kresba ok, jediný světlý prvek je vtipná "výměna vizitek na konci", zbytek nuda
    Chceme si užít života (námět Alexandra Szöke, scénář a kresba Vojtěch Šeda) - 1*
    - o zaměstnaní cizinců v ČR, kresba podprůměr, aspoň ty dvě strany šly v klidu přečíst...
    Ukradený (scénář a kresba TOY_BOX) - (-!) 1*
    - no, tak tohle je perlička, co mě nasrala už, když jsem jí četl, totální píčovina, zaměřuje se na lidi z okraje společnosti, jímž bylo sebráno sociálkou dítě a snaží se nabudit dojmu, jak je to kruté a nespravedlivé a že by se děcko mělo u sociálů líp (myslel jsem si, že to psal někdo, kdo byl jak děcko též "ukraden" rodině a vypracoval se v "normálního" člověka, což bude 1 ze 100? z 1000? nebo nějaký sluníčko, co o dané problematice ví kulový - v medailoncích je uvedena žena a její studium), neztotožňuji se s uvedeným názorem a hraním na city, viděl jsem uvedená prostředí, zažil lidi i děti, co v čem žijou... kresba hnusná ve spojení s fotografiemi, asi autentickými? nevím... vše prvoplánové
    Výlet s ČSSA: O2 (scénář a kresba Vladimír 518) - 1*
    - o stavbě obchoďáku Máj, kresba dokumentární, nevím, nebavilo mě

    Od ucha k uchu
    - humorná část knihy
    Veverka a zajíc: Přílišná snaha (scénář a kresba Zuzana Vízková) - 3*
    - 1 čb strana, kresebně zajímavé, nepochopil jsem
    Nestrkej nos do polévky (scénář Tzv. Lampa, kresba Youry) - 5*
    - Antropomorfizovaná zelenina, příběh mrkve od počátku do konce, vtipný a pěkně nakreslený, konečně něco výborného
    Žena za barem: Náčelník vtipná kaše (scénář a kresba Petr Pavlán) - 0*
    - 1 čb strana, mám dojem, že nějaká reklama na pití, "kresba" jak z malování windows, nepochopil jsem
    Hřebík (scénář a kresba Jaromír Plachý) - 4*
    - :D celkem psycho o kamarádech patvorech, z nichž jeden si najde ráno v hlavě zatlučenej hřebík, kresba hnusná, ale hodí se
    Burkele (scénář a kresba Hza Bažant) - 3*
    - kresba s bažinovým nádechem, celý to vypadá stylově, ale je to takový meh
    Bezčasí (scénář a kresba Dan Černý) - 4*
    - pěkně vymyšlené propojení stripů o smrtce, kresba simple alá Dan Černý
    Mlékař (scénář a kresba Vhrsti) - 3*
    - 1 str mlékaře, co dojí mléčnou dráhu, kresba obyč

    Jiný čas, jiný svět
    - tohle je něco pro mě, fantastika :) příběhy mají výborné pointy...
    Na ptákách (scénář a kresba Václav Šlajch podle lidové pověsti) - 5*
    - hned první příběh super, kresba hodně stylizovaná se sépiovým nádechem, příběh o diskriminačním střeleckém souboji :)
    Huskiosa a Sfinga (scénář Tomáš Jirků, kresba Jiří Husák) - 6* [!]
    - LUXUSNÍ jak kresba, tak story o hádance od sfingy, tohle bych bral jako knihu, delší příběhy, nebo více povídek... NEJ povídka knihy
    Mesiáš (scénář a kresba Miloš Mazal) - 5*
    - příběh o pomýlené mysli kajícníka, kresba čb výborná
    Poslední (scénář a kresba Petr Včelka) - 4*
    - příběh o posledním, jak se chystá do akce, malba styl
    Bílá hůl ráže 7,62 (scénář Štěpán Kopřiva podle povídky Ondřeje Neffa, kresba Ján Lastomírsky) - 4*
    - jiné zpracování povídky, co jsem četl v Generaci 89, hodně textu na černém pozadí imitující slepotu, takže kresba je zastoupena velmi střídmě, určitě zajímavé
    Ústřice času (scénář Džian Baban a Vojtěch Mašek, kresba Jan Šiller) - 4*
    - jeden z těch příběhu, který se dá různě vyložit, o němž nevíte co si myslet (nekonečno?), což mě baví, beze slov, pěkně nakreslené

    Obyčejné příběhy
    - ze života, veskrze obyčejné...
    Jednou za život (scénář a kresba Lela Geislerová) - 5*
    - vynikající příběh o utrpení muže pod přísnou rukou zlé ženy napsáno a (výborně) nakresleno ženou, kterážto s umučenými muži zřejmě soucítí :)
    Neděle 15.25 (scénář a kresba Jiří Zimčík podle námětu Era Kleeho) - 3*
    - chlapi si hrají jak kluci s vojáčkem, beze slov, takový o ničem, kresba ok, silný linky
    Oskar Ed: V parku (scénář a kresba Branko Jelinek) - 4*
    - zvláštní příběh o nerudném mrzutém zahořklém starci/ufo?, co je poněkud nesnášenlivý vůči lidem, kresba celkem dobrá, čb (spoiler: zakončení... dostal infarkt?)
    Alois Nebel: Prachatický granát (scénář Jaroslav Rudiš, kresba Jaromír 99 na základě společného námětu) - 5*
    - tohle mě HOOODNĚ překvapilo, čekal jsem 3,14čovinu, ale dobrá stórka o seznámení přes inzerát, "jsem Božena, ale říkej mi briketo" :D, kresba taková lehká čb sin city :D
    Voleman: Dneska zemřu? (scénář a kresba Jiří Grus) - 3*
    - tak Grus je jasnej talent už od Crwe, malba tedy nese jeho styl, Voleman má prej jeho lůk a jedná se údajně o příběhy z jeho života (někde jsem četl, mám dojem), trochu přiblblost o týpkovi, co hledá dívku k záchraně

    To jsem si naložil, prokrastinoval jsem, tudíž jsem tohle dával do kupy asi 4 dny, nebo jak dlouho.... ale měl jsem potřebu to rozebrat. Ještě bych mohl název každé povídky dát do kurzívy, ale to už je i na mě moc... Tentokrát jsem to vzal po kapitolách:

    Komiks sobě = 16/5 = 3,2
    Dokumenty a reportáže = 3/4 = 0,75
    Od ucha k uchu = 22/7 = 3,14
    Jiný čas, jiný svět = 28/6 = 4,66
    Obyčejné příběhy = 20/5 = 4

    => 3+1+3+5+4/5 = 3,2, takže 3* .... pocitově bych dal 4*, protože kdybych vyřadil dokumentární část, která mě osobně nesedla díky nezajímavému obsahu a nudě, tak jsme na: 3+3+5+4/4 = 3,75*, což ty 4* jsou. :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.12.2023 00:28Aquaman: Válka o trůn
    Malý Láďa - Obsahuje sešity série Aquaman (Vol. 7) #0, #14-16 (listopad 2012 - leden 2013) a Justice League (Vol. 2) #15-17 (prosinec 2012 - únor 2013)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.10.2023 18:14Batman / Soudce Dredd
    Baatcha - souhlasim s tebou. Podle mě jde Kameňák zakončit různými variacemi překladu a ta první v crwi byla nejlepší ve smyslu, že šlo fakt o KAMEŇÁK. V další mi přišlo, že ten vtip skoro ztrácí pointu. ;)

    Jinak jsou teď překlady o dost mírnější, mně se někdy ta mluvená ostřejší řeč prostě líbí víc: "gde to kurva sem?!" X "do čertíka, kde jsem se to ocitl?" :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.7.2023 18:58Sedmikráskov: Komiksové stripy
    James - v roce 2019 jsem psal R. Svitalskému, zda něco takového plánuje (vydat sedmikráskov komplet) a řekl, že to není úplně vyloučené, ale bylo by to extrémně časově nákladné... V dane době čas neměl, teď nevim.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.5.2023 17:38Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera!
    Spike: :D pěkně jsi to napsal... máš komentáře hezky vymazlený, vyšperkovaný, vyhraješ si, takže jsi i jmenoval mnohem víc absurdit, s nimiž souhlasím. Já to pálím zpravidla na první dobrou :)

    Každopádně se shodneme, ale jsem holt hodnější :D určitě je fajn, že je tu někdo další z rodu opů :)
  • Milo_Harwey
    Doppelganger -
    když Superman potřeboval upoutat pozornost Batgirl, a nenapadlo ho nic lepšího než se vydávat za oživlou sochu /// :D dobrá balíci technika, taky zkusím...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 00:38Ostrov Dr. Moreaua
    No, já zrovna tuhle nekoupil a nekoupím. Jen říkám, že v podstatě kupující byl "upozorněn". ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 23:09Ostrov Dr. Moreaua
    Tak stran máš 120 včetně bonusů, s tímhle nemůžeš kalkulovat...a v podstatě bylo i řečeno, co kniha obsahuje:

    "Tato kniha obsahuje kromě rozsáhlé galerie původních Rodríguezových kreseb i jeho první verzi grafické adaptace Adamsova scénáře."
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 20:45Zázraky
    Jako já osobně, kdybych nakladatel a byla to moje chyba, což je dost pravděpodobný a následné náklady na případný přetisk by byly na mě, tak bych fakt vytiskl fialovou stránku ala Argo a čus. :) Co chcete dělat jinýho, max, že by ta strana byla barevná, no :) ať si každej mektá co chce, většina nepodnikala a bude vždycky nadávat, tohle je schůdné humánní řešení :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:07Zázraky
    Vydal bych vám fialově vytisklou stranu 21, ať si ji vlepite ... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:35Ostrov Dr. Moreaua
    Taky mě docela překvapilo, že komiks má jen 50 stran. V čem je těch 50 bez barev a bublin bonus? Jako vážně...

    Jediný, co mě napadá je jako omalovánka. ¯_(ヅ)_/¯
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:32Zázraky
    To jako ve všech kopiích jedna strana chybí?

    House - jaký tam jsou dalsi chyby?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.12.2022 21:37Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    jáj, jsem Viktor - "Príběh pojednává o Peterovi, kterého najednou zničeho nic helikoptéra, ale Peterovi se samozřejmě povede utéct...."

    - chvíli jsem si myslel, že ti tady chybí slovo, ALE! pak jsem si přečetl tohle:

    "To je vše co potřebujete vědět o příběhu, a čím míň toho budete vědět, tím více si tento příběh užijete, protože o zvraty a silné momenty není nouze."

    A pochopil jsem, jak jsi záludný a že nechces prozradit všechny info .. :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.12.2022 20:01Preacher/Kazatel #03: Lovci
    Karl - to myslíš vážně? A chápeš, že když je ta kniha vyprodaná a někdo chce mít komplet, tak si ji "musí" koupit? Vždyť sis sám odpověděl... Je úplně jedno, jestli je x není kvalitní...

    Jayjay - nechápu člověka, co rozevírá na maximum paperback, zpravidla drží pohromadě, když si ji stěžovatele nerozevřou do roviny...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.12.2022 19:00Zaslíbená Země Nezemě #13
    Sagi - velmi pěkné vysvětlení, celkem i poučné... Pokud je to, jak píšeš, tak souhlasím. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.12.2022 11:34Skupina X
    Dort na tebe ... :P
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.12.2022 12:19Skupina X
    Tak gratuluju...nikdy jsme ten komiks nikde neviděl. Kupoval jsi i ty conany?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.12.2022 11:04Skupina X
    A tys ho koupil, že byl zde záhy přidán? Nebo kdo... priznejte se ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.12.2022 17:05Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Mearez - a co kdyby nějaký pomatený lživý názor (dle tebe) někdo (Fry) zcenzuroval a nakonec by byl tenhle jediný názor (adevruv) pravdivý? :P to už se možná někdy stalo, ne? :D

    Kde je kapis a SSP? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.12.2022 14:40Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Baatcha - přesně to jsem si myslel...:D hezký jsi to napsal, zasmal jsem se a věřím, že ostatni také ...

    A tímto končím svoji i vaši diskuzi :D

    Sorry, bez linku :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.11.2022 20:48Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Nebo teda zmínku o hajlování, abych někoho neočernil :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.11.2022 19:10Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Bača - :D tak svobodná, že hajlování radši smažeš?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.11.2022 19:42Arzach / Hermetická garáž
    Disclose - K? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.11.2022 16:32Petr Pan (Integrál)
    Proč?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.11.2022 23:26Růžový a černý
    Norri - souhlasím s tebou, někdy každej nechápe, jak se někomu může něco líbit nebo nelíbit, ale pozor (!), u Růžového a Černého já vidím pouze pár výborně namalovaných stran soulože a bizáru, ale chápu, že někomu se může celý komiks líbit, příběh ne, ten to ani pořádně nemá, ale např. jak zmiňuješ prožitek, to taky beru, já ho jen neměl a nejsem si jistý, jestli si komiks nechávat, abych ho někdy ještě mohl číst. Jinak já to psal na první dobrou jako prakticky všechno, co píšu, takže snad to nevyznělo tak, abych nebral v potaz tvůj pohled na věc... ba naopak mně se tvoje recenze, názory a postřehy líbí, tohle je pouze jedna z věcí, kde jsme se tedy nesešli :)

    Tohle jsem udělal u Corbena - Ragemoor, kde se mi líbila plastická kresba pouze v prvním sešitu a příběh mi před pár lety přišel nic moc, zbavil jsem se toho (já se prakticky žádných komiksů nezbavuju), aby se ke mně komiks později vrátil za pakatel od někoho jinýho, znova jsem ho ještě nečetl, ale chápu to tak, že mu byla shůry dána druhá šance... :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.10.2022 22:21Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Jj, stačí. Tos měl hodit i do toho komentu, jestli je jinak dle tebe překlad ok. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.10.2022 20:49Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Karl - specifikuj překlad, pls
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.10.2022 01:25Thorgal #24-29: Barbar
    Díky moc za názory ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.10.2022 01:24Království tvé
    Kluci a děvčata, máte prosím někdo z vás tuto verzi a verzi z kompletu ve dvou knihách - jaké jsou mezi nimi rozdíly? Co chybí, přebývá, v čem je co lepší a co byste volili za variantu, kdybyste museli? Děkuju...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.10.2022 03:24Thorgal #24-29: Barbar
    Bude někdo kupovat? Oproti předchozímu albu došlo k drobnému zdražení...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.10.2022 03:09Čas dluhů, aneb, Co byste měli vědět o penězích
    Pan rostlin - Zdravím tě, pane rostlin, mám na tebe pár dotazů, zkus odpovědět prosím:

    1) pokud pracuješ v dluhovem poradenství, čemu důležitému jsi se konkrétně přiučil?
    2) kde konkrétně jsou v komiksu odsouzeny komerční dluhové poradny a jak?
    3) jak ty sám jako poradce nakládáš s financemi, když ti jich na účtu moc nezbývá?

    Děkuji...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.10.2022 19:51Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Je hnusná... Vyloženě odpuzující. Tahle určitě neprodává...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš29.9.2022 20:34Barbar Conan #01: Conan přichází
    Ok, objednam to :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.9.2022 18:56Batman: Prokletí bílého rytíře
    Jen tak pro info...tohle je přímé pokracovani bílého rytíře nebo nějaké volne?
    Bílej rytíř i tohle je jakože uzavřený?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.9.2022 12:27Barbar Conan #01: Conan přichází
    Těžko říct, zda by tahle případně kolos byla investičně výhodná. Spíš to bude jako vycházející hvězdy...

    Barvy bych radši bral od DH, když ne od nich, tak radši čb nebi původní barvy, tyhle nový od Marvel mi prostě přijdou nejhorší.

    Ter - protože je česky "Barbar Conan" a anglicky "Conan, the barbarian", ty hejtici (v)ocase :D

    Ono to hlavně bude snad 30 knih za 15 let vycházení, čímž se z toho stává taková Conan manga, tak uvidíme, kdo z nás vydrží ... A jestli si tady za 15 let budeme psát, že to máme komplet :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.9.2022 12:24Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi - fakt? Nahoď jaký .. ;) superretro :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 23:52Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi - mám dojem, že jsi i říkal, že ti Conan nesedí celkově. Navíc tohle je stary. A na oldies v tomhle duchu taky nejsi. ;)

    Fimi+ter - :D to mě fakt nenapadlo, že by mohla bejt i kolosalka starýho Conana....

    Je teda docela škoda, že CC nepoužilo moderni vybarvení od DH, tohle od marvelu je takový jak v malování z Windows, což je škoda. Asi kvůli právům to nešlo nebo nevím...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 18:25Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi, čemu? Tohle není pro tebe a ty to víš...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 12:39Barbar Conan #01: Conan přichází
    Přečti a napiš názor ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.9.2022 14:07Barbar Conan #01: Conan přichází
    Qvestor - určitě doporučuju kolosalky, všechny 3 a nebo tuhle řadu v malých knihách... ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.9.2022 11:15Barbar Conan #01: Conan přichází
    Jsem zvědavý, jestli se tahle řada zavede... Já sám jako conanofil přemýšlím, jestli si knihu koupit nebo ne. :/
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.8.2022 23:44Tomie
    Hm, to mě napadlo taky, ale hledal další variantu - někdo to smazal, nezobrazulo se mi to nebi já nevím. U recenzí komiksu zpravidla nikdo nediskutuje, co pamatuju, takze vtip na neexistující diskuzi mi přišel laciný. Nu, což ...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.8.2022 21:28Tomie
    Jaká diskuze? Není tam žádný příspěvek ..
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš23.8.2022 10:29Růžový a černý
    Růžový penis... Dobrej bizar, to si musím pořídit...:))
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.8.2022 18:42Zámek a klíč: Zlatý věk
    Díky ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.8.2022 14:57Zámek a klíč: Zlatý věk
    Můžete prosím pak někdo říct, zda je v bonusech (pokud tam jsou) i alternativní obálka, či případně zda je ve verzi s alternativní obalkou ta běžná? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.8.2022 11:19Zámek a klíč #01: Vítejte v Lovecraftu (paperback)
    RR - dobře ti tak! :P
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.7.2022 14:12Thor: Zabiják bohů
    "Odpad" už je něco mimo stupnici ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.7.2022 11:51Thor: Zabiják bohů
    3* jsou průměr, když jsou z 5ti možných, ne?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.7.2022 14:33Providence Omnibus
    Kdysi jeden dnes již zabanovany jedinec jménem jezevec řekl :

    Jezevec26.12.2019 23:52Providence

    "Po obsahové stránce výborný komiks, ale provedení je otresne. Celá jedna kapitola chybně vytištěná, prostě zpackaná, neprofesionální práce. Všecko vyhodit a vytisknout znovu!"

    - což se tedy stalo a máme tu omnibus... Je zvláštní, že providence samo má 4* (sníženo díky některým, co dali 1* za tiskovou vadu) a neonomicon taky 4*, zatímco tady vcelku omnibusu zatím vévodí hodnocení 3*

    Nakonec jsem omibus vrátil a přečtu si původní dvě vydání, které tedy bohužel vlastním...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.7.2022 17:09Perverzní páprda
    Hoši, dá se to někde stáhnout komplet nebo má z vás už někdo komplet stahle a aplouduje pro strejdu Milu? :)))

    Tím komplet mylsim celý všechny casaky score a klan, ale i čisté články o komiksech stahle komplet potěší...

    Díky O:)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.5.2021Koupím
    Koupím Kolosální Conan. První knihu. Nabídky pls na Milo.harwey@seznam.cz. děkuju.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš16.4.2019Prodám
    Nabizim komiksy SANDMAN, černobile vydani, perfektni stav, jako NOVE, jednou ctene:

    Sandman 1: Preludia a nokturna
    Sandman 2: Domeček pro panenky
    Sandman 3: Krajina snů
    Sandman 4: Údobí mlh

    Milo.Harwey@seznam.cz
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.3. 00:43* Připomínky a návrhy
    3
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.12.2023 18:48Slevy, výprodeje, bazary
    DC průvodce a yakari

    https://www.dobre-knihy.cz/knihy-v-akci/
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.12.2023 01:03Sběratelský klub
    Josekan55 - ahoj, prosím tě, pokud jsi psal na Aukro. Co ti odpověděli? Tohle je poměrně dost očividný podvod.

    + Já se k tobě přidám s tím, že i stav koupených komiksů poměrně často neodpovídá fotkám či popisu. ;)
    Mám dojem, že jsem od něj něco už dvakrát koupil, naštěstí levně.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.10.2023 21:00Sběratelský klub
    Gmork - až seženeš sošku draka, určitě pošli foto ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.10.2023 19:43Pindárna
    Kapis - myslím, že teď se tvoje očekávání taky.nenaplni... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.10.2023 19:41Sběratelský klub
    Gmork - vypadá to moc hezky :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.9.2023 21:11Sběratelský klub
    Ahoj, postřehli jste blížící se prodej pozůstalosti po Janu Kantůrkovi? (Též jako aukce na zmíněném serveru)

    Půjde někdo z vás do něčeho?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš11.5.2023 11:17Sběratelský klub
    Gmork, případně někdo jiný - jsou známé nějaké informace ohledně komiksu Go West, Young men? Kromě počtu kusů / 1 z limitovaných vydání?

    Zda a jaký bude rozdíl mezi standardním a limitovanym?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš13.4.2023 19:00Sběratelský klub
    Ahoj. Už se vám stalo něco podobného?


    .
    .

    Úplně se odlouplo vytlačení obálky. S knihou nebylo manipulováno, pouze uložena do knihovny. Docela jsem byl překvapen...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:52Sběratelský klub
    Toe - jakože si stěžovali, že mají komiks x knihu ve fólii, jo? Zajímavý... A jaký byl důvod?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:36Sběratelský klub
    Toe - už nic, asi jsi doplnil : "Původní náklad z roku 2022 obsahuje chybu, kdy se na straně 87 opakuje strana 41". ;)
    Myslel jsem,.že jako doplníte tu informaci o chybějící straně v legendy Marcelu - zázraky, ne přímo tu stranu :) stalo se...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:30Sběratelský klub
    ty defektni produkte /// :D ale tohle je super :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:27Sběratelský klub
    Badboy - a teď budeš na Black listů jak já :D poslechni ho, ja zálohuju sbírku s každou změnou, radši :D
    Ale souhlasím i s tebou, že to zlehcovani mi přijde mimo, nicméně ne každej má ty poruchy, co Zack vypisuje a prostě to bere tak, že chyby dělá každej... Možná, kdyby chyběla půlka knihy, tak už by taky řekl, že je to asi špatný :D

    Zack - jedeš ještě vůbec papír nebo jen online už? A případně, když už papír, tak jedes i českej?

    Soul - ty tvoje závěry "řeči" se mi líbí , jako třeba teď: "ano, chápu, že jsem rozmezlenej nevděčnej parchant - není potřeba mi to připomínat, od toho mám matku)" :)

    Toe - díky za ty info u doktora moró, doplníte tu chybejici/totožnou stranu u zázraků? Jak si přála Tess, měli bychom ji vyjít vstříc, snaží se zapadnout do komunity :D:*


    --- opravil jsem.svuj text po opravě telefonem při primo psaní, čímž vznikají větší paskvily, než je obsah textu :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 12:40Sběratelský klub
    Soul - hezky jsi to napsal a souhlasím s tebou, komunikace je základ...
    Jen tě malinko poupravím - shodnu se s tebou, shodnu se s každým (viz výše a viz za mnt níže), jsem láskyplný a mírumilovný člověk :D
    Zack - souhlasím s tebou ;D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 00:39Sběratelský klub
    Soul - musíš se před KAZDOU koupí nejdřív podívat sem! :D

    Četl jsi tohle: "Jako já osobně, kdybych nakladatel a byla to moje chyba, což je dost pravděpodobný a následné náklady na případný přetisk by byly na mě, tak bych fakt vytiskl fialovou stránku ala Argo a čus. :) Co chcete dělat jinýho, max, že by ta strana byla barevná, no :) ať si každej mektá co chce, většina nepodnikala a bude vždycky nadávat, tohle je schůdné humánní řešení :D"

    Co ty na to?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 20:52Sběratelský klub
    Ter - když ti nechybí strana, tak nejsi in, pokud ti chybí víc stran, tak jsi kůl... Jakmile máš v bonusech 20+ stran totožného, tak jsi bůh :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 13:47* Připomínky a návrhy
    Alfi - jj, ještě good games, projel jsem to tak rychle, že jsem neviděl :)

    Toe - jsem rád, že jsi dosáhl nirvány a souhlasíš se mnou stejně jako spousta dalších tichých pozorovatelů či nemocných členu naší kongregace...:)
    Btw. Ten gif je brutal :D dobrej bizarek :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 23:08* Připomínky a návrhy
    Teď už v komentech vidím, že všichni komentovali limitku, jen DR klasickou verzi. Není to úžasné? :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 23:07* Připomínky a návrhy
    :D ale když někdo napíše novej koment, tak asi nevidíš obal, ani nevidíš jinak jakou verzi četl a jakou má v těch komentářích , když jsi např. Jak trefně píšeš na obyčejné verzi, tak máš vypsané u ní všechny komentáře, ne? A jak poznáš který k jaké verzi patří, když mají stejný název? Hele, dobrý. Možná hovadina, já se jen zeptal,, jestli ty názvy budete nějak měnit...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:20* Připomínky a návrhy
    Jde jen o název těch knih. ;) Resp. Jak jsou uvedene tady, aby se oddělily. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:19* Připomínky a návrhy
    Jo, ale nazev je stejnej. Jakože nepoznáš dle názvu která je která, když např. Někdo napíše novej koment..
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:08* Připomínky a návrhy
    Vyšlo.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:36Pindárna
    Tak to nebude ediční plán, ale ediční rekapitulace nebo změnit název na "vydali jsme"
    ¯_(ヅ)_/¯
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:32* Připomínky a návrhy
    Ahoj, kluci budete nějak oddělovat Petr pan integrál - klasika x limitka ? Takhle máme jen "Petr pan (integrál)"
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.12.2022 15:40Filmový a hudební klub
    yogi :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.12.2022 13:54Filmový a hudební klub
    fimi - souhlasím s tebou... někdo holt jako Buš nahodí nej filmy, co letos viděl nehledě na rok, což je trochu divný.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.12.2022 10:38Pindárna
    Fort - dobrý, já je nerozporuju.... asi jsi to nepochopil. Tak snad senekemu se to povede objasnit ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.12.2022 20:38Pindárna
    Fort - ty info by se prostě hodilo opatřit nějakým kontextem nebo dodatečnou info, jinak to zní jak výstřel do tmy, co jen tak někdo nepobere... ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.12.2022 18:52Nakupujeme venku
    Gmork - co z toho vyjde český pls?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš20.12.2022 18:08* Připomínky a návrhy
    :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš20.12.2022 14:01Publicistika
    Schirru - klidně se pochlub, je to super. Kdybys ho náhodou už nechtěl, tak ho za pětikilo vezmu. :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 21:02Sběratelský klub
    Ter - voe, proužek za Bura si strč do prdele :D

    Deefha - Buffy a Angela vůbec nejedu, nějak mě to ani neláká, ale pokud je to tvoje pležr, tak chápu :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 19:09Sběratelský klub
    Budete kupovat teď nové komiksy od CC? Za mě vánoční říše stopro...;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 15:58Pindárna
    Soul - jo a já to beru, ale na konci zminujes odstavec, který se mi jeví, jak píšu a hlavně: Ano, je to naivní, ale.realne by fakt někdo mohl na cumendu a říct si něco ve stylu, že zkusí změnu. Náhoda je blbec. Ale primárně je cílem takové diskuze si zanadávat jak v hospodě nebo i varovat a řešit, kde jsme (v)ojebavani a jak, což beru za největší přínos. :*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 15:46* Připomínky a návrhy
    :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 15:45Pindárna
    Zpravidla se pak objeví vždycky někdo, kdo napíše chytre jak to obecně funguje a že nemá smysl dane téma řešit, což vede k tomu, že vlastně nemá smysl nic řešit a nad čímkoliv diskutovat. Ještě by ideálně mohl naskočit Fry a napsat " končím diskuzi".
    Nemyslím si, že by tady někdo napsal,.že díky našim kecum dojde k nějaký revoluci.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš13.12.2022 20:29Pindárna
    Yogi - dám ti za něj 80 Kč ;)

    "komiksy jsou prostě všude i tam kde ostatní mají hrnce a podobné krámy." - z tohodle spoustě těm dle zacka nemocným jebne... :D

    Někdo holt komiks nebo cokoliv vnímá úplně jinak a třeba nemá obecně úctu k věcem...


    Ter - sběratelský artikl, pro někoho opak toho, co píše yogi. Každopádně to vnímám jako ty, ale neodsuzuju toho, kdo koupí a chce.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.12.2022 15:40Pindárna
    Majitel hospody asi bude mít cíl generaci zisku, proto nemusí chlastat, žádný vztah k alkoholu. Tohle se tě netýká ...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.12.2022 08:29Pindárna
    Je zvláštní, že s tímhle názorem/přístupem + mám dojem, tě jsi psal, tě ani nectes už, jsi kápo tyhle databáze ...
    Čtenář bere čtivo jako spotřební zboží, zřejmě ho nezajímá kvalita čehokoliv nebo stav, možná ani nevnímá krásu kresby, zatímco sběratel je opak. Mně přijde hloupý urážet jakoukoliv stranu.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 22:54Povinná četba
    Faster - jmenuj... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 22:08Povinná četba
    Dinik - vždyť jsou nejlepší,.jsi normální? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 21:55Povinná četba
    Fry - ano, ten koment jsme si přečetl, abych si ověřil, zda se jedná o sarkasmus nebo ne, než jsme napsal,.co jsem napsal. Ptal jsem se na něco jinýho.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 21:09Povinná četba
    Fry - zní to hodně ironicky, ale zřejmě to myslíš vážně ... Nejlepší jsou konkrétně fčom?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš8.12.2022 10:57Sběratelský klub
    Kapis - a to bylo i vcera nebo se to vyprodalo? Já myslel, že limitka bude jen přímo na vybíral stránkách. Docela mě to překvapilo...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.12.2022 14:02Pindárna
    Ostřílený řemeslník :D borec... Dělá i celý dřevostavby? :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.12.2022 10:51* Připomínky a návrhy
    https://aukro.cz/unikatni-komiks-x-meni-skupina-x-7024722592

    Tohle na přidání? Týpek tam píše, že to tu není...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.11.2022 11:56Slevy, výprodeje, bazary
    Jaká je návratnost ?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.11.2022 23:43* Připomínky a návrhy
    Hliněná božstva mají 48 stran.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.11.2022 22:20Slevy, výprodeje, bazary
    Příští rok začne krize ve všech směrech. Uvidíme, co to provede s cenami,.slevami, apod. Možná přestaneme komiksy kupovat úplně ... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.11.2022 00:46Pindárna
    A v té souvislosti ... Bude dotisk ? Klasické verze x limitky? Gmorku?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0