Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Právě se započíná největší z příběhů žánru meče a magie – sága Conanova! Barbar Conan, zrozen na bitevním poli chladné Cimerie, si klestí cestu nezkrotnými říšemi hyborejské éry a jeho hněvu neuniknou nepřátelé lidští ani nadpřirození! Jeho dobrodružství se stanou legendou. On sám se stane králem. Roy Thomas a Barry Windsor-Smith převzali kultovní postavu Roberta E. Howarda a vdechli jí barvitý život v díle, jež bylo ve své době etalonem komiksového vypravěčství. Marvel hrdě uvádí svou epickou ságu, pečlivě zrekonstruovanou a zrestaurovanou do podoby, jež je úctyhodnou připomínkou původních vydání. V prvním svazku Conan poprvé opouští domovinu a získává zkušenosti jako zloděj, žoldák a především bojovník!

Obsahuje sešity série Conan the Barbarian #1-13 (červenec 1970 - říjen 1971) a materiál z Chamber of Darkness #4 (leden 1970)

Scénář
John Jakes, Roy Thomas
Předloha
Robert Ervin Howard
Art
Gil Kane, Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Ink
Dan L. Adkins, Sal Buscema, Frank Giacoia, Gil Kane, Tom Palmer, Tom Sutton, Barry Windsor-Smith (Barry Smith), Bernie Wrightson
Barvy
Maddy Cohen (Mimi Gold), Stan Goldberg (Stan G), Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Obálka
John Verpoorten, Dean White, Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-7652-093-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem (vázaná s matným přebalem a parciálním lakem)
Formát
169 x 239 x 37 mm
Tisk
barevný
Váha
1200 g
Stran
368
Cena
999 Kč
Originál
Conan the Barbarian #01: The Coming of Conan (Marvel Comics, 2020)
  • hypermlok
    hypermlok21.10.2023 12:11Barbar Conan #01: Conan přichází
    Toto je kniha pro ty, kteří vědí, do čeho jdou. Nové čtenáře to nepřitáhne, ale my pamětníci si smlsneme na příbězích, které jsme často kdysi již četli, ale vydanými v luxusním provedení.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš20.10.2023 13:48Barbar Conan #01: Conan přichází
    Tohle je dost hrůza po všech stránkách, ale hlavně té výtvarné. Srovnání s prvníma Spider-Manama mi nepřijde dobrá, protože i ten Spidey vypadal líp.

    Jedna hvězdička navíc za přiloženou listárnu a korespondenci mezi autory, která je zajímavá a asi jediná část, kterou má smysl číst. Pokud tedy máte ve své blízkosti knihovnu, doporučuju knížku půjčit, kupovat myslím nemá smysl, pokud nejste gigantický Conan fanda.
  • faster86
    Je to psané tak nějak hezky květnatě o tom žádná, ale jaksi mě to nebavilo. Četl jsem si 2 příběhy/den a u druhého jsem vždycky usnul. Každý příběh je psaný podle stejného mustru (což nevím jestli je dobře nebo špatně... chceme od Conana vlastně nějaké složité příběhy???). Chápu, že pro fanoušky Conana je každá nová knížka dobrá, pro milovníky 70tek asi taky dobrý, ale pro kohokoliv jiného nevidím důvod proč si to pořizovat.
  • Norri
    Norri mecenáš8.1.2023 23:05Barbar Conan #01: Conan přichází
    Komiksové legendy a Conan od Semicu mě minuli, a tak jsem dlouho plánoval, že si některé ty Komiksové legendy s Conanem koupím. Čistě ze zvědavosti. Proto mě potěšilo, že se Comics Centrum pustilo do těchto archivních kolekcí. Doufám, že s nimi budou pokračovat a dočkáme se i Conanů kreslených Johnem Buscemou.

    Zpočátku jsem se bál, že koupě této knihy byla chyba. První příběhy mě vylekaly, že tohle bude retro k nepřežití. Potom ale přišel “Soumrak sivého boha” a “Sloní věž”, a já jsem se do toho začal dostávat. Nemůžu říct, že bych pak byl ze všeho bezuzdně nadšený a do dalšího čtení mě poháněla hlavně zvědavost. Byl jsem zvědavý, jak se scénárista Roy Thomas vypořádal se známými příběhy, které jsem četl už od Dark Horse anebo od francouzských scénáristů, a jak dokázal napsat příběhy nové. A nejsem zklamaný. Je to zkrátka Conan. Zvědavý jsem byl ale také na výtvarné zpracování. Pozoruji u sebe totiž v poslední době slabost pro kresbu takovýchto starých komiksů. Zvláště kresba komiksů z EC comics se mi v poslední době zdá velmi zajímavá, ale to sem nepatří. Kresba tohoto retro Conana není vůbec špatná. Panely mají dobrou kompozici a často jsem si užil i rozložení děje na stránce. Těch vyloženě nepovedených panelů je tady málo. Dříve jsem byl silný zastánce barevných komiksů, oproti těm černobílým. To se však již dávno změnilo a byl bych velmi zvědavý na černobílou verzi této knihy. Především kvůli práci inkerů, v čele se Salem Buscemou. Zároveň ale musím připustit, že by to přineslo spoustu problémů.

    Kniha obsahuje také velmi obsáhlou bonusovou část, ve které je spousta povídání Roye Thomase o cestě Conana do Marvelu, o výběru výtvarníků i o vzniku prvních sešitů. Roy mi přišel jako docela arogantní týpek, ale povídání je to zajímavé. Jsou zde také vynechané panely a stránky, ukázka námětu prvního sešitu psaná Royem Salovi (snad mu pak dodal i scénář…), návrhy obálek a samozřejmě také ukázka stránek bez vybarvení.

    Když to shrnu, tak to není vůbec špatné. Je to zkrátka retro a pulp. Ducha a atmosféru conanovských příběhů to má. Nedokázal jsem tu knihu přečíst najednou a četl jsem ji několik dní po pár sešitech. Jeden se toho totiž snadno a rychle přejí. Ve výsledku jsem se však bavil.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš6.1.2023 08:12Barbar Conan #01: Conan přichází
    Návrat do detstva, keď mi rodičia v 90. rokoch kupovali veľa komiksov, keďže ich však u nás vtedy vychádzalo na kilá, nedalo sa finančne zvládnuť kupovať všetky. Najviac si to odniesol asi práve Conan, ktorého som zbožňoval samozrejme aj vďaka filmom s Arnoldom Schwarzeneggerom, hoc jeho poňatie nemá s literárnym barbarom veľa spoločného. Musel vtedy každopádne ustúpiť osobnostiam, ktoré pre mňa znamenali predsa len viac (nazdar Záhadný Spider-Man). Keďže sa toho vinou ku mne dostala len jedna conanovská zošitovka, nezostávalo mi nič iné, než ticho závidieť spolužiakom, ktorým to rodičia kupovali a oni to nosili do školy. Až s odstupom desaťročí som načítal celú (18-dielnu) sériu od Semic-Slovart. Archivní kolekce Barbar Conan 1: Conan přichází neobsahuje síce inkriminované kusy od Semic-Slovartu, ale istým spôsobom je to to isté. Séria od Semic-Slovart totiž pozostávala prevažne z rokov 1976 – 1979, kedy ich kreslil John Buscema (s minimálnou pomocou Howarda Chayikina a Tonyho DeZunigu) a písal Roy Thomas. V omnibuse sa nachádzajú komiksy z rokov 1970 – 1971 a tiež ich písal Thomas, síce kresličom bol Barry Windsor-Smith, no vyzerajú akoby ich jedna mater mala. Takže áno, trvám si na tom: hrejivý, nostalgický návrat do detstva. Conan prekvapivo začínal v Marvele, ten si s bronzovým Cimerčanom ale nebol istý a tak pár mesiacov pred jeho debutom uviedol skúšobne na trh betaConana: krátky komiks s hrdinom menom Star the Slayer, ktorý je Conan, len sa inak volá a vyšiel v zošite Chamber of Darkness. Čitatelia zareagovali pozitívne a tak už nič nebránilo tomu, aby Conan mohutne, tak, ako to vie ostatne len on, vtrhol na trh. A zúri na ňom dodnes. V CC sa tieto retro veci rozhodli postupne skompletizovať, pričom na ničom nešetrili: tvrdá väzba, komiks na prvý pohľad budí rešpekt a pocit vyšperkovanej exkluzívnej edície, prebal, lacetka, 368 strán a okrem štrnástich komiksov (vrátane raritného Chamber of Darkness!) obsahuje more exkluzívnych bonusov. Chápem, že to niekomu bude pripadať zastarané, ale mňa okamžite zahalil hrejivý plášť nostalgie. Na každom kroku na spanilého Cimerčana striehne zlo. Černokňažníci, príšery, smrteľne nebezpečné kulty, kráľovstvá plné drsných tajomstiev, okrídlení démoni, cthulhuovské obludy zákerne číhajúce v obludnom podzemí, nemilosrdné beštie, lietajúce opachy, armády dobyvateľov a opulentné ríše, ale tiež umierajúce svetadiely. Vadilo mi azda len to, že na rozdiel od neskorších dielov tieto idú nečasto do hororu a odohrávajú sa skôr v mestách, než v džungliach. Sympatické je, že príbehy na seba voľne nadväzujú, hoc každý je (relatívne) uzavretý. Vidno, že postava sa ešte len hľadala (Conan v jednej chvíli „stuhne strachom“, to svet nevidel, možno ho však ospravedlňuje nízky vek) a poplatný dobe (ženy sú buď neschopné krásavice, alebo manipulatívne mrchy).
  • trudoš
    trudoš editor29.11.2022 18:18Barbar Conan #01: Conan přichází
    Komiksových adaptací Conanových dobrodružství už bylo mnoho, ale jen pár se jich zapsalo do myslí čtenářů tak, jako řada z nakladatelství Marvel, psaná převážně Royem Thomasem a kreslená Barrym Windsor-Smithem. U nás je to již potřetí, co máme možnost sérii okusit, tentokrát však s plnou parádou a od prvního čísla.
    Zpočátku je to krapet upovídané, ostatně jak komiksy v sedmdesátých letech byly takřka všechny. Ale když člověk zvládne prvních pár čísel, v nichž se ještě odráží tvůrčí představa co fantasy fanouškům ke štěstí stačí, přibližně od čísla pět nabírá série pochmurnější nádech, zápletky nejsou vždy prvoplánově naivní a postavy se občas zajímavě profilují. Možná ze mě mluví nostalgie, ale já si tuhle bichli užil fest, třebaže dávkovanou po částech. Moderní coloring se povedl výtečně a tím, že na sebe příběhy volně navazují, se lépe oceňuje záměr Roye Thomase zpracovat Howardovo dílo do komerčně úspěšného projektu. A kresba Barryho Windsor-Smithe je číslo od čísla lepší a lepší.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 14:23Barbar Conan #01: Conan přichází
    Proc? Proc to vydavat.... Jako by tech Conanu nebylo dost. Kdyby se aspon slo do Savage Tales a Savage Sword, tak bych mozna i to oboci zvedl, ale na nasem malem trhu vydavat takove zastarale slataniny ala ratata bun ratata bum, no hruza. Pribehy trapne a nefunkcni. Barevnost a kresba je 60.-70. Marvel. UKK, NHM, KVS a DCKK nejake to retro vydalo a ze by to bylo terno nebo buhvico se rict neda, zvlast jedna-li se o komiksy pro deti ci mladez. Skoda, Conan je pro me sice uz prekonanou veci, ale Savage Sword by se tu jeste snesl. Porad je tam dost zajimavych kresebnych pocinu, drsna pribehova linka jednotlivych pribehu v cernobile, ktera na Conana vrha uplne jine svetlo a jeste kdyby to vyslo jako jednotlive sesity v soubornem vydani a ne jen pribehy, viz omnibusy, tak bych mozna ze slusnosti aspon jeden vytisk i vzal, jsou tam totiz i jine pribehy nez s Conanem a rovnez i skvele dobove clanky. Takhle mi to prijde jako plytvani vydavatelskym potencialem, ktery se promrhal na libive nefunkcni nostalgii.
  • Palebras
    Tyhle retro příběhy já prostě můžu, takže když Comics Centrum ohlásilo vydání Conan přichází, mé srdce zaplesalo. A dostal jsem přesně to, co jsem očekával. V prvé řadě vyťukané vydání, obsahující pořádnou nálož obsahu a bonusů, na kterých osobně sice vyloženě neujíždím ale dokážu si představit, že starým conanovským harcovníkům udělají velkou radost. Samotné příběhy jsou vyloženě skvělé a po celou dobu jsem se nechal unášet senzační retro vlnou na které jednotlivé příběhy frčí. Po několik večerů jsem se těšil na další příběh s Conanem a dávkoval jsem si dva až tři příběhy barbarského drancování a plenění, doplněné o krásné ženy a lstivé psy! Naprostá lahůdka. Chápu, že kresba může být pro spoustu lidí překážkou ale z mého pohledu má jedinečné a neotřelé kouzlo. Co se zdejších ukázek týče, je pravdou, že jsou svou barevností notně přepálené a v samotné knize jsou na tom barvy daleko lépe a působí přirozeněji. Doufám, že se tato archivní kolekce uchytí a najde si spoustu fanoušků, protože by byla veliká škoda přijít o další retro příběhy.
  • Qvestor
    Zhruba před rokem jsem kupoval nějakého Barbara Conana vydaného v Comicsových legendách a nenapadlo by mne, že si ho budu kupovat znovu v tomto vydání, když mě nijak nepotěšil a mám ho do sbírky jen kvůli kresbě.
    Jenomže v současnosti pomalu načítám originální dílo Roberta Ervina Howarda a protože mě konečně poprvé za celý život chytlo, začínám se ohlížet po adaptacích...
    Zásadní rozdíl mezi černobílým a barevným vydáním vidím samozřejmě v kvalitě tisku: čb vydání nemá moc dobrou kvalitu a z detailů Windsor-Smithovi kresby mě bolel už tak pokažený zrak, jak jsem ho při četbě napínal. A ano, ta barva komiksu rozhodně prospěla, i když si na ní je třeba přivyknout a než se vám to podaří, asi na vás Conan bude působit jako předražené omalovánky. Ale pokud máte rádi P. Craig Russella, nebude to pro vás problém.
    Je třeba si uvědomit, že je to sakra padesát let staré a není možné to posuzovat z hlediska dnešní tvorby. Chápu lidi, kterým se tato kniha nelíbí, mě samotnému by se před nedávnem taky nelíbila - a fakt, nelíbila se mi v čb vydání. Mohl bych napsat, že to jsou naivní příběhy, že se tam moc plká, že Conan není Conan. Všechno je to pravda. Jenže já na tu hru teď přistoupil, na to, že je to pulp, čehož si vážím, protože je to označení určité podoby fantastiky z určitého období. A mě se pulp zamlouvá. Jsem rád, že můžu nahlédnout do historie komiksu - a mám k ní respekt. Z práce výtvarníka a koloristů přecházejí oči a já to žeru, fascinuje mě to. Z původní látky se do komiksů podařilo přenést exotiku a alespoň část atmosféry.
    Ale myslím si, že originál je originál a Howard prostě má svůj styl, který se zatím nepovedlo zcela převést do komiksu či na plátna. Už jen sám Conan je v adaptacích vždy moc hloupý či moc brutální, nebo obojí, ale nikdy to není ten Conan, v příbězích chybí temné hororové podtóny...
    Tento komiks je mnohem lehčí dobrodružné čtení, které v době svého vzniku mohlo mladým čtenářům krásně doplňovat četbu Tarzana a podobných děl.
  • louza
    Cromovi ďábli, tak tohle se doopravdy povedlo! Původně jsem jako letitý čtenář Netopejřích svazků koupi zvažoval. Ale nakonec se v knize bezostyšně vyrochnil jak totální čuně. Conan se sice rovná John Buscema, ale je fakt, že kresba Barryho Smitha, tehdy ještě hodně ovlivněná Sterankem a sekundovaná Salem Buscemou, má něco do sebe. Českou premiéru tu zažívá dobový coloring uhranující mistrovsvím efektů, jakých dosahovali staří klasici s hrstkou barev. To umocňuje vhodně zvolený kvalitní papír, který ale není lesklý a nevypaluje bulvy. Kniha není žádná kolosálka. Je o maličko větší než omnibusy od BBartu, vypadá skvěle a ani téměř básnický projev Roye Thomase tu nepřijde zkrátka. Plus ty perfektní bonusy... CC komiksy umí a tady produkčně není jediná chybička. Příběhově je to prostě Conan. Nic víc, nic méně. Pokud máte rádi Conana a nevadí vám pulpový charakter příběhů kontrastně vyprávěných takřka Shakespearovskou vyřídilkou a komiksovými postupy s retro feelingem, tak tohle perfektně sedí. Pro Semic pozitivní čtenáře absolutní nutnost. Tady to tenkrát všechno začalo. Kéž by se tak někomu chtělo takhle udělat Manningova Tarzana.
  • autokineton
    autokineton23.9.2022 12:34Barbar Conan #01: Conan přichází
    Za mě absolutní pecka, na tohle jsem čekal léta :-) Nejklasičtější Conan v luxusním vydání, jak je ostatně u Comics Centra zvykem :-) A i bonusy jsou v tomto případě velmi kvalitní. Takže nemůžu dát méně, než 5/5. Nezbývá než doufat, že tato řada bude mít úspěch i u dalších čtenářů a dočkáme se dalších dílů!
179331
  • louza
    VanTom : No. To je tím papírem. Je potřeba si uvědomit, že zatím co dobrá pérovka v sedmdesátkách je dobrá stejně i dnes a to ruční řemeslo se zkrátka ošulit nedá. Tak coloring je těžce technologicky závislý. Hodně lidí na něj asi bude nadávat, protože neodpovídá (ani nemůže) dnešním počítačovým standardům. Ale schválně si spočtěte kolik je na těch stránkách barev a pozorujte jak fungují. Lidé co mají nějaké základy uměleckého vzdělání určitě poznají, že barevná ekvilibristika je tady na dost vysoké úrovni a reflektuje vše co se na uměleckých školách běžně učí. Práce se studenými a teplými barvami, které vytváří jednotlivé vrstvy obrazu...hromada detailů, které díky barvám vyniknou, nebo se upozadí...soulad naprosto protikladných barev na jednom obrázku. Tohle fakt nejsou náhodné dětské omalovánky, ale věc nad kterou někdo hodně přemýšlel. Lidi co to tenkrát barvili byli opravdu machři a dokázali z absurdního minima vytřískat maximum. Je ironií, že se na rozdíl od kreslířů a pisálků ovací nedočkali a Marvel je pro jistotu ani neuváděl v hlavičce. Jasně že to nevypadá jak moderní dílo, trochu se to za těch 50.let pohnulo a bylo by smutné kdyby ne. Ale chtěl bych vidět výstupy soudobých koloristů pokud by měli ve fotošopu zapnutou jen osmibarevnou paletu. A když už jsme u toho, chtěl bych vidět soudobé kreslíře, jak překreslí Barryho Smitha, nebo Buscemu :-). Jinak nic proti monochromu, ale právě tihle conani z produkce netopejra vypadali, jako když to tiskli na kancelářský kopírce. V bonusech téhle knihy jsou fotky nebarvených originálů, které fungují velmi dobře i bez barev. Ale holt i to pero se musí umět natisknout.

    Apropo papír. Conan byl vždycky pulp. Už originální texty vycházely časopisecky v šestákovém formátu a komiks na tom nic nezměnil. Pulp je spotřebka a to je potřeba přijmout, komiksy té doby byly konzum nikoli noblesní graphic novels a jako takové vycházely na papíru konzistence toaleťáku, který měl savou vlastnost a sklony k rychlému žloutnutí. Proto se tomu chodilo naproti sytou barevnou paletou s vysokým kontrastem, aby aspoň něco bylo po čase vidět. Tohle patří k věci. Když vezmete původní coloring, vyčistíte ho a natisknete ho moderními technologiemi na kvalitní papír, nebo na to koukáte přes display tabletu, tak to prostě nebude fungovat. Když jsem před deseti lety říkal Buchalovi že mi jeho naleštěné omnibusy vypalují zorničky, tak argumentoval, že to takhle vyšlo i v originále. V reedicích možná. Ale ne v sešitech. A neznamená, že je to dobře. Dark Horse i jíní má občas tendenci dělat z Predátorů a Terminátorů umělecká díla, což je hrubé nepochopení tématu. Ne. Fakt je to čtení na hajzl a naleštěná produkce na tom nejen že nic nezmění, ale může tomu dokonce i ublížit. A je to celkem rozšířený nešvar. Ani licencované série jako UKK tohle úplně nezvládly. Podle mého soudu připravilo CC, které komiksům už možná snad asi trochu rozumí, tuhle knihu skvěle a s citem. Určitě bych doporučil fyzicky si jí prohlédnout, než vynesete soud. Ale stejně...je to Conan. Lemirea z toho neuděláte a to je asi důvod proč vychází v oddělených knihách, které se nejmenují Conan ;-) Pokud vám to téma nic neříká, netřeba se tím trápit. Pořád chci ale věřit, že bude dost lidí kteří to docení. Jestli ne, tak proč mě kurva přehazují staré semicovské sešity z téhle řady na aukru tisícovkama?
  • VanTom
    Kniha mi právě dorazila a vypadá fakt krásně. A ohledně coloringu musím říct, že ty ukázky tady (tzn. i na stránkách Comics Centra) jí dělají medvědí službu, protože v reálu nejsou barvy zdaleka tak světlé, křiklavé a ploché, ale výrazně sytější, přirozenější a plastičtější, do kresby skvěle zapadající. Až jsem si musel několikrát ověřovat, že se opravdu nejedná o nějakou jinou verzi.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš29.9.2022 20:34Barbar Conan #01: Conan přichází
    Ok, objednam to :D
  • louza
    Teda přátelé, já z téhle diskuse nevycházím z údivu. Cože to chcete? Nahradit originální zastaralý coloring úplně jiným neoriginálním zastaralým coloringem? A Barry Windsor-Smith že velký špatný? No to byste určitě měli napsat uživatelům na Heritage a poučit je, ať si tam nedělají škodu nákupem jeho originálů :-)
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.9.2022 13:34Barbar Conan #01: Conan přichází
    Badboy když to ti lidi za to dají, proč ne...
  • BadBoy
    No, já jsem prvního kolosálního Conana koupil, akorát to je nějaký zkušební kus z tiskárny a nevěděl jsem to než mi to přišlo domu, to mě celkem vyléčilo z toho vůbec chtít kupovat něco za 10k a víc. Na druhou stranu to mám prostě na čtení a ne na investici...na ty další Conany to asi chce čas, anebo je prostě víc kusů v oběhu než toho prvního.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.9.2022 12:27Barbar Conan #01: Conan přichází
    Těžko říct, zda by tahle případně kolos byla investičně výhodná. Spíš to bude jako vycházející hvězdy...

    Barvy bych radši bral od DH, když ne od nich, tak radši čb nebi původní barvy, tyhle nový od Marvel mi prostě přijdou nejhorší.

    Ter - protože je česky "Barbar Conan" a anglicky "Conan, the barbarian", ty hejtici (v)ocase :D

    Ono to hlavně bude snad 30 knih za 15 let vycházení, čímž se z toho stává taková Conan manga, tak uvidíme, kdo z nás vydrží ... A jestli si tady za 15 let budeme psát, že to máme komplet :D
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.9.2022 12:08Barbar Conan #01: Conan přichází
    Badboy jako investice se spíš vyplatí ten první kolosální Conan. Co koukám tak většinou po těch dalších ani pes neštěkne, myslím na bazarech.
  • BadBoy
    Ter: díky, koukám na ty barvy od DH a to by pro mě byl úplně jiný čtenářský zážitek...přeložený je to pěkně, je to prostě klasickej Conan, trochu ukecanější, ale to mi extra nevadí, kresba je poplatná době a s lepšíma barvama by to bylo uplně v pohodě, ale ty původní barvy mě prostě iritujou a musel jsem se do dočtení nutit...samozřejmě, že pokud vyjde kolosálka, tak to koupim, ale fakt jen jako investici a číst to nebudu :D tyhle vydání asi ale vynechám...
  • Ter
    Badboy: áno Dark Horse túto sériu recolorovali a teda podstatne lepšími farbami. A prečo dali CC ten meč hore? Zase boli akční ako keď počeštili TMNT a potom im to zarezali? :D ešte tam zabudli napísať "jedinečný originál" :D

  • BadBoy
    Ono existuje jiné a modernější vybarvení od DH? To by hnedka byl jiný zážitek...já jsem všude slyšel, jak každý chválí ty vydání od Semic artu (nebo koho), ale to asi bude mít od tohohle vydání hodně daleko, že? Jestli bude muset nejdřív vyjít dalších 5 knih jako tato, tak to si asi nechám ujít...sice je to pěkně zpracované, ale na mě už prostě moc retro a navíc to už neni úplně nejlevnější. Conana mám rád od dětství, ale z tohohle na mě žádná vlna nostalgie nedýchá a tyhle barvičky mě spíš štvou.
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.9.2022 13:42Barbar Conan #01: Conan přichází
    Super retro to není, ale třeba Atlantis chronicles, Eternaut, Mort cinder, Batman vs dredd, drifting classroom, Orochi, Hellsing, devilman, Nemesis, Akira, Buddha
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.9.2022 12:24Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi - fakt? Nahoď jaký .. ;) superretro :D
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.9.2022 08:41Barbar Conan #01: Conan přichází
    Milo retro mi nevadí, mám plno retra a dokonce i některá superhero retro mi nevadí. Ale Conan mi nic neříká, to je pravda a rozhodně ho nebudu zkoušet v tomto formátu za tuto cenu.

    Je to proboha Conan Centrum, ti to jistě vydají v kolosalce.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 23:52Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi - mám dojem, že jsi i říkal, že ti Conan nesedí celkově. Navíc tohle je stary. A na oldies v tomhle duchu taky nejsi. ;)

    Fimi+ter - :D to mě fakt nenapadlo, že by mohla bejt i kolosalka starýho Conana....

    Je teda docela škoda, že CC nepoužilo moderni vybarvení od DH, tohle od marvelu je takový jak v malování z Windows, což je škoda. Asi kvůli právům to nešlo nebo nevím...
  • Ter
    Fimi: nehrozí, kolosálky ma nezaujímajú a od CC a Arga už zásadne nič nekupujem :D
    Ale s tou kolosálkou budeš mať isto pravdu, že to tak vydajú (ale najprv odprisahajú, že nie nikdy absolútne nehrozí) :D
  • Fimi
    Fimi mecenáš24.9.2022 22:04Barbar Conan #01: Conan přichází
    Milo ano opravdu, tohle není pro mě

    Ter dobře ty, ale neboj, jistě to vyjde v kolosalce a ty si to konečně budeš moci koupit za 3200...
  • Ter
    Do formátu A5 to scvrkne jenom vůl... nebo-li vychcaný kakomrd... Smith je šunt, no Buscema bude v tomhle pidiformátu zabitej...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 18:25Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi, čemu? Tohle není pro tebe a ty to víš...
  • Fimi
    Fimi mecenáš24.9.2022 15:05Barbar Conan #01: Conan přichází
    Já pořád odolávám...
  • Qvestor
    Milo - To každopádně udělám, jen to nebude hned. V conanovské horečce jsem pobral ještě Conana z Cimmerie 2 a 3. Ty budou asi mít přednost.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 12:39Barbar Conan #01: Conan přichází
    Přečti a napiš názor ;)
  • Qvestor
    Tak jsem neodolal; je to doma.
  • Corvus
    Doufám, že tahle série se chytne. I když to bude mít asi dost těžké, protože příběhy jsou z dnešního pohledu hodně meh a kresba je fakt tragická :-) Co ty rohy proboha?! :-D Ale přeji paradoxně téhle knize/sérii co největší prodeje, aby to CC nezařízlo. Proč? Protože za nejlepšího Conana všech dob a který u nás kdy vyšel, stále považuji ony šílené pokusy z '90 od Semic-Slovart. Nemohu prostě vyhnat z hlavy dokonale živočišnou kresbu Joa Buscemy! A hlavně podobu Conana, který v té době, kdy to měl Buscema pod palcem, vypadal historicky jednoznačně nejlépe. Ani podoba (a kresba) z kolosálek není tak vynikající jako od tandemu John Buscema + Ernie Chan. Přeji si tedy a doufám, že postupně Conan doleze v této sérii až na konec '70 let a do '80, aby se mi splnil sen a měl jsem Buscemova Conana v pevné vazbě, v barvě a v češtině. Pokud možno kompletního. Takže: kupujte to hojně!
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.9.2022 14:07Barbar Conan #01: Conan přichází
    Qvestor - určitě doporučuju kolosalky, všechny 3 a nebo tuhle řadu v malých knihách... ;)
  • yogi
    V Comicsových legendách bylo přeci vše černobílé, důvodem byla myslím cena, tedy obava , že by v komiksovém pravěku lidi za barevný komiks tolik peněz nedali.
  • Ter
    Qvestor: čiernobielo to vychádzalo ako reprinty v magazíne Conan Saga. Ale nie všetko a nie iba z tejto série. V tom magazíne bol reprintovaný mix viacerých sérií vrátane Solomon Kane či Red Sonja...
  • Qvestor
    Zrovna čtu originální conanovské příběhy od Howarda, takže pociťuju zvýšený zájem o Conana, který mě až donedávna moc nebral...
    Barryho Windsora Smithe mám rád a kvůli němu jsem si koupil staré černobílé vydání těhle příběhů. No a teď jsem dost na vážkách co s tímto, koupit nebo ne?
    Mimochodem, nějak jsem nepochopil ta různá vydání, proč je vydání v rámci Comicsových legend černobílé, když jsem dohledal na netu barevné stránky původního vydání v en. Neví to někdo?
    Taky je zajímavé porovnat původní barvy s touto zrestaurovanou verzí (ty staré na mě působí líp).
  • Ter
    Milo: ako conanofil odmietam tento scvrknutý formát... a úprimne - neverím, že to vyjde celé...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.9.2022 11:15Barbar Conan #01: Conan přichází
    Jsem zvědavý, jestli se tahle řada zavede... Já sám jako conanofil přemýšlím, jestli si knihu koupit nebo ne. :/
Četl/a (40)
AlmightyMates , apollokv, autokineton, BadBoy, Cemino, Darth Raelchi, disclose, farnhajt, faster86, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., house192, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, KdG, Kil-Khal, komiksák007, lantan1, Light, Matio, mineralk, Nexis, Norri, oleav, Palebras, PH79, Poniczech, Poseidon1978, Qvestor, radimisko, roswelll, tacmud, taidana, trudoš, Wasps, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
(110)
2scha, 81splinter, akrijus, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Artigas, autokineton, BadBoy, bboorreekk, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, burzum, buscheer, calvin10, Cemino, Corvus, CSE_AC/DC, Dali, Davispear , Deckard, delsemela, Dinik, DracoAn, Erich, farnhajt, fel68, filemon, Final, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., herbert, house192, hugosnowden, hypermlok, Idy, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, James, jankie, kapicka, Karel Sec, KdG, kendor007, Knuckless, komiksák007, Kraken, Lamahe, lantan1, lifi, Lobok257, Lojza, maara, Mamut12, Matio, merhyx, MickeyStuma, Mikei, mineralk, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nexis, Norri, Nyxxie, OldaB, Olesh, Paja78, Palebras, pavel, pechna, perper, PH79, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, Ricarderon, roswelll, royan, schefik, Skot, slothest, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, timek, Tomasino79, trudoš, Tyfus, VanTom, Viking, vishnar, vranakx, Wasps, xintax, yardaformi, Yaromil, yogi, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (8)
Blacklarch, deadpool, gezic, Maty48, Nightmare, nx, sleepless, zlejzmrd
Shání (3)
gezic, Nightmare, nx