• Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš23.4.2020 21:37Bludiště
    Moje prvni setkání setkání s Burnsem, což je asi americký Džundži Ito (od něj jsem četl zatím jen ryby). Přijde mi to jako nesmyslná konverzačka asociala s psychickou poruchou, co rád kreslí a nevyrovnaný zoufalý holky, co má problémy se vztahy. Připomnělo mi to úvodní část sochaře (prvních cca 20 stran sochaře), kde sochař sedí se strejdou v kavárně a kecaj... A co? Nic... Určitě se jedná o první knihu z více částí a jakýsi úvod k něčemu, co bude podobné invazi lucipu tel. Kniha sleduje vztah výše uvedenych, je rozdělená na 4 části střídajíc pohled + koment kluka a holky. Kresba je zřejmé vytvořena na kompu, normalni, obyčejná, jak moderní 60.tkovej kreslíř. Kresebne se mi nejvíc líbil převedeny film z kina, cca 4 strany? Jinak mi to nemá co říct, stejně jako příběh, který by měl knihu táhnout, když kresba ne... Bohužel jsme dostali jen úvod. Psycho úvod, co se mnou ani nehnul. Precteny to budete mít velmi rychle, kresba není vábná, textu je málo a kniha je krátká... 1*
    P.S. nejsem češtinář, ale místo "odvzdycky" bych napsal "odjakživa" :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš23.4.2020 21:30Skrýš
    Výraz "plot twist" je pro mě novinka... Každopádně u mě se nekonal, očekával jsem takový konec s blížícím se koncem. :))) Čtení je fajn, odsypa a jedná se o jednohubkou, která jako horor úplně nefunguje a ke konci mi přišla i trochu komická. Negativa jsou určitě sem tam nepřehledné panely, někdy rušivé citoslovce a lehká hororová prepalenost. Retrospektiva neubírá na tempu, naopak dej hezký okorenuje a rodinné drama nabírá na opratkach. Vizuálně je skrys impozantní, manga styl zasazenej do luxusní malby. Škoda barvy, poněvadž prvních pár stran v barvě bylo lepších než čb verze. S hlavním hrdinou soucitite, život k němu nebyl moc fér a ta jeho svine mu dává brutální čočky už ze začátku (ale kupodivu si získá též určitě sympatie) a kdykoliv vás napadne, že Seiiči taky nebude úplně hodnej kluk, tak vám to ukázka z minulosti vymluvi. :))) což souvisí s některými zvraty, co nejsou spatne a s psychickym zhroucením (ztrátu syna a provedení v komiksu považuju za nejsilnější moment, tohle pohne s každým otcem). Nápad je béčkový, provedení fajn, líbilo se mi to, ale nemám úplně wow pocit, abych ohodnotil 5*, takže u mě krásný 4* vyleštěný. ;)

    P.S. moje verze mela 2 strany vytiskle dvakrát, ze začátku a pak ke konci nějak... Určitě nebudu ojedinělý případ. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš23.4.2020 21:29Ryby - Útok z hlubin
    Jako... Čekal jsem debilitu, ale že by až taková picovina? Bohužel... Ryby se berou smrtelné vazne, ač jsou v tom momenty minimálně k pousmání (oběšená ženská na větráku, co se roztočí díky jejím prdum, vhušššš :D), do půlky se jedou ryby, otravná kaira (tato půlka je určitě lepší), v druhé casti jede lidská stonožka (vzpomnel si na ten film někdo?;) Ještě mě napadl mrož, proste bizár). Džundži určitě musí bejt uchylnej psycho, což se snaží přenést do komiksu, v tom se mu daří. Horor? Ani omylem... Kresba nic extra, klasik manga se světlýma chvilkama: žralok, duchové z kouře ;) nejlepší část: cirkus mrtvolneho puchu 1, proč? Protože kdyby Ito hrál cíleně na humor s prvky hororu a uchylnyho humusu, tak u mě uspěje víc, než když to udělal naopak. Btw. Jak ten 60kg mladas vyskočí na 2m+ plot (vstupní bránu), poté vyleze+přeleze pomocí jedné ruky, zatímco druhou za zády celou dobu drží cca 50 kg Japonku v bezvědomí, to mi hlava nebere :))))

    1* za svižnost čtení + bizár
    1* za dvě povídky na konci, kdo by řekl, že cca 6ti stránková povídka s pilířem bude lepší jak celá kniha? ;) Dobrej ftípek

    Dobrej koment od kaluže ;) a 3 chlapci nad ním :))))

    Btw. Hoši a děvčata, já zažil už pár mrtvol, jedna z nich byla 10 dní zavřená v bytě za parna 40°C, ten smrad je extrémní, pochybuju, že by Tadaši veselé běhal po městě bez plynový masky... Nejde to :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.4.2020 14:17Storm: Kroniky Pandarve (paperback)
    Dodatek: str. 71 - panel dole: zelenej kačer a žlutá housenka ... Mám dojem, že jsou z nějaké dětské pohádky. :)
    Str. 174 - první panel nahoře: starší vousatej chlápek s brýlemi a sešitem v ruce... Dal bych svy levý varle za to, že je to autor nebo ilustrátor :D

    Určitě v komiksu bude více narážek, ale 80.leta nemám tak zmaklé... :) Dejte vědět, zda jsem se trefil :)))
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.4.2020 14:00Sin City #01
    Četl jsem znova a nyní mě sin city pohltilo a nepustilo ... Důvod je prostý , překlad. Řešil jsem ho napříč všemi knihami a zajímal mě koprivuv. Nedalo mi to a projel jsem si i původní EN verzi a vše srovnal. Je fakt, že Dortuv je EN bližší, ale Koprivuv volnější je pro sin city vhodnější. ;) Diky tomu dávám jasných 5*.

    + Easter egg: fízl auto má číslo 311 , auto Wendy má v RZ též číslo 311, konkretne tedy "LLV311". Kdo ví, nechť poví co tím chtěl autor říci. :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.4.2020 13:49Žoldnéř #03: Zkoušky
    Ač je příběh rozjetý a navazuje na druhý díl (včetně detailu: poškozená zbroj od oštěpu v předešlém dilu - na což jsem se zaměřil a plně ocenuji :O:) ), opět je slabý. Nápad je fajn, sice klasického rázu, kdy hrdina plní zkousky, aby byl přijat do týmu a poté se na scénu nepřímo vrátí přeživší Claust, jenž se chce mstít, ale je to jakože na pohodu nenáročná story. Bohužel mne to jakoby začlo chvilinku nějak nudit nebo otravovat. Začal jsem číst Storma a z hlediska příběhu je nesrovnatelný, resp. Storm je o třídu vys. Každopádně kresba je ultrafamozni, Segrelles si i sám volí téma, takže má co kreslit - zabijácký rytíř, vodní monstra, mrtvoly... Trochu jsem se těšil na pavouka či pavoučí monstrum a souboj s ním, ale nic. :/ Paradoxně, co tahá žoldnéře mnohem výš, jsou bonusy... Které nečtu z nutnosti, ale protože mě zajímají a vylozene baví. V tomhle čísle jsou opět dokonale s dokonalými ukázkami z tvorby Vinceteho. P.S. dvoustrana lokomotivy je nádherná a když jsem u prvního čísla vytýkal, že by mohl žoldnéř vyjít v rámci MDEKu (díky JP alias scarface za odpověď ;)), tak díky celostrankam (resp. 2stranam) se přikláním k této verzi, protože při otevření knihy, jež odhalí celou kresbu v Háj rezolúšn :D srdce fantasy/maleb nadšence plesa :) navíc těžko říct, zda by v MDEKu mohlo být tolik bonusů ;)

    Pribeh 2*
    Malba 5*
    Bonusy 5* + 1* moje úchylná osobní...
    Vcelku se ale žoldnéř drží na 4*, pět dám až bude příběh fakt dobrej ...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.4.2020 13:45Storm: Kroniky Pandarve (paperback)
    Storm mě zaujal už kdysi v prvním a zaroveň posledním čísle comicsareny z roku 93 (část alba 13). Díky tomu jsem nějak nabyl od malička dojmu, že Storm bude úžasný fantasy, jenž se mě držel do teď. Kniha Storm začíná 10.tym albem, a to je podle mě to nejlepší album... (Byl jsem udiven, proč začínat desítkou, ale kroniky panderve začínají tímto alblbem). Tyká se příchodu do světa panderve, kde fyzikální zákony (ne)platí a celý svět je fantaskní, hlavní zaporak - Ming z Flashe Gordona alias Marduk ;) hledá anomálii, vtáhne ji do svého světa a chce ji(ho - storma) získat. Další album navazuje poměrně přímo na první a je podle mě paradoxně nejhorší. Linka s anomálii se zde dočasně uzavre. V tomhle albu dochází k časovým a prostorovým skokům, který jsem nepobral (za jak dlouho se dostali na surfech na panderve, která byla brutálně daleko?), tyhle "anomálie" :) se sem tam objevují i dál a kazí dojem z komiksu. Třetí album "sedmička z aromateru" je fajn, vystupuje zde princ se zjevem "To". Čtvrtý alias 13.album se týká zabijáka z eribanu, taky celkem fajn, ale čekal jsem víc a poslední album vrací do hry marduka, co stále jde po anomálii, tohle slovo se v daném příběhu opakuje tolikrát až začne bejt otravný, tohle album je opět slabší. Celej svět je fajn, dobře vymyšlený, víc scifi než fantasy. Příběh není nijak narocnej a na stari 35+let je vlastně super. Kresba/malba je úžasná, nadčasová. 5* jsem chtěl dát po prvním albu, pak byl storm bohužel kolísavé kvality, co se týče scénáře a mně osobně malinko nenaplnil očekávání, takže uberu 1* => 4*.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.4.2020 14:13Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Na dalším díle je vidět, že není jako první zpíchnutý na rychlo, ale už byl čas si příběh i trochu promyslet... A vytvořit ho v daném rozsahu 48 stran. Mě osobně bavil a chci znát pokracovani. Rok a půl tvořit první díl za stejnou almužnu jako dostali jiní za 1/4 časové náročnosti. :) To je obdivuhodné... souhlasím s DR komentářem. Příběh pěkné 3* + příslib do budoucna, malba 5*. Bonusy 4*. Ale bavilo, tak vaham 4-5*, dám 4 a nechám si ještě rezervu. :) Citoslovce na konci u výbuchu věže je úsměvné... Malba - mega výbuch a přes výbuch hozené "BUUUUUUUUUM...!" :D

    P.S. dívejte se pořádně na oči Nan-Tajina, ten chlápek vypadá celkem zženštile. :) A v bonusech celostranka s Claustem má dokonce Easter eggy... Sám Vincente se malinko sebepropaguje, na mě působí ten chlápek skromně a pokorně, za to velké plus, sympatické.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.4.2020 13:31Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Autor sám na konci shrne příběh do 3mini pribehu: záchrana dívky, její návrat manželovi a dobrodružství s horkovzdušným balónem. Scenar je naivní až to bolí, takový hlášky jako by to psalo dítě pro děti. :) Naštěstí mi to tak úplně nevadilo, mám to najetý z UKK, co teď čtu a někdy se mi to i líbí. Během čtení mě napadlo, že CREW žoldnéře mohla vydat jako MDEK, dokázal bych oželet pevnou vazbu a atypický velký formát, ale zřejmě jde o finance a takhle to vydělá víc. To byly mé myšlenky. ;) Malba je famózní. Vemte si, že komiks je z roku 1979!!!!! Bonusy na konci příběhu jsem četl a bavily mě paradoxně víc jak samotný příběh, jsou opravdu zajímavé, ať už se týkají života autora, procesu realizace komiksu nebo maleb. Souhlasím s PG, že bubliny máj vysoký kontrast a spolu s citoslovcí typu "PLAAAC!" jsou rušivé, což přičítám síle malby. ;) Kde u UKK ubiram díky kresby tady díky malbě pridam, protože scénář 2* (Přece jen, logické chyby nemá), malba 5* dává dohromady 4* a bonusy samy o sobě 5*. Nic to nemění na faktu, že dám vyborné 4*. 1979...v té době to bylo něco a něco je to i teď po 40ti letech...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.3.2020 22:09Batman #02: Soví město (paperback)
    Jako naprostý TOP! považuji povídku o Jasperu Pennyworthovi, ať už atmosférou, luxusní kresbou (Rafael Abobukverte nebo tak nějak je borec) nebo hororovým scénářem (začínám věřit, že horory snyderovi jdou). To je jasných 5*. Ostatní krátké povídky jsou vrcholem knihy: Mr. Freeze (Robin dokáže být na malém prostoru velmi otravný:)) a Harper. Hodně dobre. Hlavní příběh sov je opět prepalenej, ale je v této knize silnější, takže se dalo hodně věcí přeskočit. Nosná myšlenka o SPOILER! bráchovi Thomasovi Wayneovi Jr. se mi hodně líbí, včetně propojení s kratasem (křižovatka ulic Lincoln a March), zároveň je fajn, že zaporaka zmizel pro další použití a rozuzlení nepadlo, takže pořád fakt může být jeho bráchou. Zároveň sovy nejsou úplně ukončeny ve smyslu jejich tribunálu. Zkrátka zadní vrátka pro další příběhy se sovami a rodinou. Kresba capulla je super, ale díky mainstreamovosti pak vynikají další odlišné kresby kratasu, vrchol je pro mě výše uvedený Rafael. V příběhu mi vadily podobný věci jak v minulém čísle: bruci, krvacejí ti oči - na další straně už má ty svoje super čočky. Časový odstup od minulého dílu? Hodilo by se nahodit, že je to 14 dní třeba aspoň, aby se Batman zotavil, ale ono je to asi okamžitě, což je trošku problém (tohle jsem tenkrát četl jako prvni a v knize je strana vysvětlující předešlý dej - při prvním čtení jsem časový odstup neznal a to považuji zpětné za plus;)). Pak vše ok, až na prepaleny scény s letadlem a turbinou, pádem z mega výšky, výbuchem budovy... Ale jak říkám, jsem ochoten to odpustit, protože vše se dá i nějak dovysvetlit se zavřením obou očí. :D ale beru, že i hlavní příběh je silnej... V podstatě mi nedělá problém dát této knize 5*. A teď , kdybych vzal sovy jako celek, tak bych mohl dát pěkný 4* i přes dejme tomu mou pachuť u první knihy. Btw. U prvního bůku někteří nadávali na kresbu, že jsou si třeba Lincoln a Bruce podobní - myslím, že tahle kniha podobnost xichtu vysvětlila... :)

    U mě teda tenhle díl vede... O doporučuji komentář brkowycze že 3.4.2014 ;) souhlasím s ním

    Btw. Díky Frájovi za info, je fakt škoda toho specialu. Věřím, že v dané době by se hodně prodával. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.3.2020 21:57Batman #01: Soví tribunál (paperback)
    Vrátím se malinko do minulosti... Mám dojem, že díky sovám 2 jsem se začal dívat na comicsdb (a později se i registroval), protože jsem nevedel, kolik vychází batmanu, jak jsou propojení, apod. (New52: Snyder, Temný rytíř, detective comics). Myslel jsem, ze co kniha, to samostatný příběh, max dva dily. :) První jsem si půjčil sovy 2 z knihovny a mam dojem, že se mi to celkem líbilo, což se úplně o jedničce říct nedá a paradoxně mi zpětné sovy 2 znelibila. Před tím jsem nevěděl jsem, že je to druhy díl (vedel - už mám dvojku přečtenou a je tam rekapitulace) a též jsem četl další Snyder batmany nehledě na pořadí (resp.7+10 jsem je poporade) - kromě konec rodiny, rok nula - tajné město a hřbitovní směna...ted jedu snyder Batmana znova komplet, páč to mám doma a hned první věc, co mi vadí je neustálé mletí o gothamu, Gotham město tohle a Gotham tamhleto...mám dojem, že je to napříč celou jeho řadou, včetně toho jak je Batman prepalenej. Zjišťuju (ujišťuji se), že Snyder není autor pro mě. Mám po opětovném dočtení prvního dílu takovou pachuť z toho. Všichni davaj 5*, asi za přesah a námět v podobě sov. Ok, chápu. To je vlastně super nápad. Capullova kresba je výborná a některý panely jsou slast, ale nemá jakoby nic navíc, nevím. A příběh? Fajn se rozjíždí ... Pak Batmanovi vyjede z prstu pinzeta nebo co, vloží si kus kůže z podnehtu obeti do rukavice... Ok, v duchu si říkám: musíš akceptovat, že je Batman od Snydera Iron man DCcka...pak scan mrtvoly do jeskyně. Snažím se, ale v duchu to nemůžu přemoct, nesedí mi takový Batman. Později pád po prohození nezničitelným sklem z 30.patra s noži zabodlymi do paznich tepen a jeden v předloktí...po cca 15.patrech se chytí wayne bez batobleku Chrlice, jehož před tím nezmínil (v popisu budovy) - což je nemožné a zároveň se mu nic nestane (později nemá na místech po nožich ani náplast, zatímco pan Lincoln po noži v bříšku leží v nemocnici a žere želé , což sám říká), ale pořád jsem si říkal v duchu, musíš akceptovat, že Snyder Batman je Wolverine. Ok ok... Pak přichází to, čeho jsem se bál - sovy a jejich bludiště, kde je teda tejden, je nakreslenej brutálně K.O. jak nosferatu. Nezral, asi jen pil (?), tejden tam běhá, hrabe mu, pak ho probodne nožem skrz naskrz sova, krve jak z vola (rýmuju :)). Mlátí ho, prohazuje mramor zdmi, on se nasere a zmlátí sovu (andrenalin?), pak ho najednou napadne výbuch díky látce, co si mohl vzít první den, výbuch přímo u něj, jako by držel granát, skočí do (zmrzle) řeky, led, nemůže ven, tma, najednou: vytahne ho baba (resp. Už ho má v dodávce), kde mu s baterkou z dodávky nahodí srdce, on ji vypicuje a jde v mrazu do jeskyně... Vzápětí je ok a už zas jede, flakne pěsti Dickovi, vyrazí mu jeden konkrétní zub. Akceptuj, že Snyder Batman je superman, nejde to prostě....pachuť. Pachuť, co mi nedovolí dát víc než 3* tomuto precenenemu komiksu. Úvodní sešit považuji za nejlepší v této knize. Grafická stránka vede, např. Když je wayne kluk a má jeho první detektivní misi. To je fajn - kresebné. Reálně patra Batman celej život a nenajde nic, teď najednou objeví všechno, včetně vlastně mega komplexu někde v kanálech? Má to silný mouchy, až masařky. ;) A vy chvalite bezchybný scénář? Velkej minus přináší i vážnost - žádný odlehčení... Můj otec kdysi říkal, že má radši pravdivé lži se Švácou než Ramba 2 se stalonnem, protože obojí je sice picovina, ale Rambo se bere strašně vážně...

    Vzhledem k výše uvedenému mě poté překvapí komentáře typu: ". V této knize jsem si více než kde jinde uvědomoval, že Batman je pouhý člověk, nikoliv všemocný ocelový hrdina." Felis
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.3.2020 21:14Střet králů, svazek 1.
    Inu... Četl jsem hru o trůny,4knihy a super(příběh i kresba), vydal egmont, bonusy fajn. Pak rytíř 1-2 pod krvi, první byl super, druhej a nic moc, ale obojí mělo bonusy. Třetí vyšel (nejhorší z těch 3) pod Dobrovským a ten převzal i tuto knihu, stejně jako se měnilo zahraniční vydavatelství. Toto vydání stejně jako poslední rytíř nemá žádné bonusy. To je dost škoda. A první minus. Celkem mě zaráží, že v úvodu je obsah odkazující na stránky, ale kniha není číslovaná. ;) Na hřbetu knihy se nachází pod korunkou nápis "FOBOS", což je nazev edice, celkem fajn. Obálka, ač se jeví nic moc při prvním pohledu, je ,při bližším zkoumání, super. Zkuste. K samotnému komiksu, neubránil jsem se srovnání se 4mi knihami hry i trůny a podíval se do nich. Tam bonusy luxus, tady nic. Tam krev, tady nic. Tam nahota, tady nic. Evokuje to snahu přiblížit komiks více lidem, což je pro mě na škodu. Obálky jednotlivých sešitu kreslí někdo jinej než kreslíř knihy, nebo ten samej jiným stylem, jsou dobrý, stejně jako kresba
    ..ta je luxusní. V knihách o rytíři bylo těžký se vyznat v rodech a jménech. Zejména pro nectenare knih. Zde se, díky seriálu a nižšímu počtu jmen, orientují mnohem snadněji a lip, rychle si to všechno sedlo. Myslím, že by to tak bylo, i kdybych seriál neviděl - přece jenom druhou sérii jsem viděl před pár lety (série 1-3 považuji za geniální). Intriky jsou v příběhu na denním pořádku a oproti předešlým knihám hry o trůny se příběh dělí jako knihy, tj..podle jmen a osud daně postavy sledujeme. Mne osobně to chytlo hned ze začátku a chvílemi tedy pustilo, ale o tak je super. Hlavně ! Komiks rozšiřuje obzory, já knihy nečetl, seriál jsem viděl a myslím, že se dozvíme věci, co v seriálu nebyly (to bylo fajn i na hrách komiksech), např.: Info mistrovi Cressenovi a jeho osudu , info o séru Davosovi a počtu jeho synů :D, historii joraha mormonta, o azor ahaiovi a jeho rudém meci hrdinů... Atd. Možná se mýlím, ale mám dojem, že v seriálu to nebylo. ;) Za mě výborný komiks s vybornou kresbou, který trpí výše zmíněnými neduhy (napr.abswnce bonusů) a chvílemi prehrselem intrik malinko ztrácí tempo - některé linky k tomu inklinují... ;) Dávám pěkně 4* (pro milovníky seriálu je to jasných 5*)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.3.2020 16:26Spider-Man: Hrdinové a zločinci - kolekce #20
    Opět Mekrea. Ýstregy: str.5 - komiks amazing spidey s vulturem a vedle radoby Miller kresba xichtu (Hitman? Mekrea? Nevim...), Stř. 6 - ti vypadá jak Mekrea v obleku betgérl? :D

    Dodám, že zadní strana obálky/plakáty se jim fakt povedly, v drtivé většině jsou luxusní ... Okolo 15 čísel bych si dokázal vystavit si je na zeď. ;)

    Číslo 18-20 jsem četl po komentu u prvního číslo a chci dodat, že cisla:
    11-13 : mají poučný příběh, 11tymu se fakt daří ;)
    14: morbius, dětský hororový příběh ... Docela fajn
    18,19: humorné příběhy a fakt povedený...best je 18.tka s Hulkem

    Druhá půlka kompletu je určitě povedenější. Kdybych srovnal s první, tak bych dal číslům 1-10 2* , výše uvedeným číslům 4*, zbylým 3*. ;)

    K bonusům, tj. Mimokomiksové části casaku - ty mají též proměnlivou kvalitu, celkové ale říkám, že pro děcka je to fajn, 3*.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.3.2020 15:20Spider-Man: Hrdinové a zločinci - kolekce #01
    Vezmu to z gruntu u prvního dílu. Hosi, hodnotit tohle v rámci komiksu, tak ok... 1*. Hodnotit tohle jako malej kluk, co má rád Spidermana ... 5*. Takže vzhledem k tomu, komu je komiksová řada určena, je to na 3* na pohodu. ;)
    Časopisy číslo 1-20 mají stejný koncept, který je zde v popisu komiksu opravdu výborné zpracovaný. :) Každé číslo má pár stran na hlavní komiks, kde vystupují různí zaporaci/spolubojovníci spideyho. V čísle 1-10 je hlavní zápletka ohledně green goblina, která čísla pojí, vystupuje i zde i sinister six, téměř po celou dobu, mimo jiné samozřejmě. Čísla 11-20 mají krátké příběhy (7str) zakončené a pouze jeden se vrací k hlavní lince z čísla 1-10. ;) Příběhy jsou jednoduché, zkratkovité, pitomoucke - cca pro děti od 4 do 7 let? Kresba je jak v malování z winů za použití někdy osvětlení postav třeba, jednoduchá, takže koresponduje s příběhem. Pouze čísla 12 a 13 mají kreslíře, co tomu trochu přidali - scénář mi paradoxně přijde o to horší. Pro fajnšmejkry čísla 17 a 20 kreslil John Mcrea a neodpustil si nějaký Easter eggy (viz moje komenty u daných čísel)

    Každý číslo má v úvodu obsah, komiks 7 str, "podivný svět" - kuriozity ze světa, nesouvisející se spidermanem ( ale je o nich třeba zmínka v komiksu), 2strana hledání něčeho (jako Alda, ale primitivní), pavouk složka - 2strana složená z 1str komiks původu hrdiny + 2.strana obrázek s popisem hrdiny, umění - učí děti kreslit (2-4 str, v prvních číslech se vrací k pravidlum karetní hry = 2 str), hlavolamy, 1str komiks vtip (to je docela dobrý), poslední strana otázky a odpovědi + ukázka na další číslo...

    Musím dodat, tě některý obálky jsou fajn, best na těchto casacich jsou poslední strany obálek - kde je nějaká suprova kresba ;)

    Přílohou každýho casaku byly zmíněné hrací karty, které jsou pro sběratele boží . :)))) Mám dojem, že v prvním čísle byla i plechová truhla a více balíčku. Každopádně cena 99,-kc byla ze startu až do konce, tj.20.tyho čísla a je brutální.

    Je to casak pro malý děti, co fandí spideymu. Viz komentář... Účel dokonale splňuje, proto 3*. Jinak viz výše.

  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.3.2020 14:53Spider-Man: Hrdinové a zločinci - kolekce #17
    Džon Mekrea si zřejmě neodpustil malej ýstreg - str. 5 , obraz na zdi: fotokolaz Batman, zorro, spidey a asi sám Mcrea foto, na dalším panelů superman na obraze viden jakoby muším okem. :))))

    Že by si Marvel nevšiml a proslo mu to nebo dostal svolení? :)
  • Milo_Harwey
    Čtu ukk za sebou v dané číselné řadě a ne, jak vycházely. Tohle je pro mě zatím NEJ! od Leea. Moje nadšení pro Spidermana se obnovilo Unicorn komiksy a na tohle jsem se, ač je to 60.tkovy komiks těšil, navíc je to tenký. :) Pak jsem četl koment od cyboye o tuně textu a trochu jsem dostal strach, ALE!!! Kresba Romity je taková roztomiloucka, pitomoucka s chameleoníma očima :D možná jí hodně dodávají barvy, jakože nový coloring, každopádně se mi hodně líbila. Scénář : hodně keců v rámci dialogu, v soubojích mnohem míň, ale všechno je za mě ok, má to vtip a text se dá číst, není otravný. První 60.tka, co jsem přečetl na první dobrou a chtěl jsem číst dál. Žádný technicky kecy, žádný vesmír a ohrožení světa jako v předeslych F4, držíme se hezky při zemi s Parkerem, samozřejmě naivní to je. Komiks nastavil vysoký standart a drží si ho celou dobu, je to dětský komiks v pravém slova smyslu, pro děti a jako takové super, všechno vysvětleno, hezky napsáno, ty vzkazy Stana mi tady vůbec nevadily. Aspoň děti tenkrat hodně četly. ;) Za mě prostě luxus, vede příběh, kde je spajdy nachcipanej pro souboji s vulturem, to jsem hltal jak malej kluk! :) Nejvíc otravná je linka s tetou may, co má o PP věčný přehnaný strach, jak je křehký "bourec", MJ je taková přehnaně aktivní střelena pipka, s níž by chlap neudržel tempo. Best je J.J.J., jak charakterem, tak kresbou. To je prostě dobrej magor a dialogy, kde vystupuje, mají náboj. Blba teda byla motivace všech zaporaku a jejich klasické klišé typu: jsem nejmocnější ze všech a chci ovládnout svět. ;) Až tedy na kravena... Poslední příběh, tj. Číslo 50 je vlastně hlavní téma (vrchol komiksu, na 20ti stranách výborně zpracovaný "konec" Spidermana), ten příběh už jsem někde četl a dle baatcha to bylo v spidemana 1 od Netopejra - komiksové legendy, případně přepracování ve smutku (jak tvrdí jh666). ;) Na konci je bonus o Romitovi a jeho kresby, obojí se mi líbí a zajímalo mě. + To baatcha: vsechno super, ale neměl na nic čas, proto skončil.... ;) Jsem naprosto spokojený, zatím vrchol 60.tek, jasných 5*. Btw. Každý časopis má vlevo nahoře obrázek daného hrdiny komiksu : spidey hlava s hodně pavučinama (44-45), pak s min pavucinama (46-47), poté celá postava Spidermana (48-49) a v 50.tem je osvícená postava spideyho - pěkný vývoj :)
  • Milo_Harwey
    Kresba klasická kirbyovska, jejíž fanoušek prostě nejsem, tehdejší mainstream. Příběh začíná celkem fajn, setkani s Black panterem, představení postavy a zaporaka Klaw. 2 sešity. Jeden prostřih na Inhumans. V dalším sešitě je jakoby dohra predesleho pribehu a tým se rozdělí, věnujeme se zejména torchovi a wyattovi Wingfootovi (zvláštní indiánská postava, přišel mi jakoby násilně pridanej), kteří se vrací k Inhumans, potkají kněze Jana z avalonu (u kirbyho se mi líbí historické kresby, nebo 30.leta, nebo prostě něco nesuperhrdinskyho), bitva, konec, Janovi uz se dále nevěnuje nic. Další sešit se vrací Klaw - boj se zbylými členy týmu + prostřihy na Inhumans a na první část týmu (HT a WW). Poté sešit boj Silvera surfera vs Thing. Pak už teda v čísle 57-60 přichází Dr doom. V čísle 57 se ještě objeví sandman, aby jakože druha část týmu měla co dělat a k první se přidá pes lockjaw (ten pak taky jakože zmizí z dění bez dalšího vysvetleni). Prostřihy se omezí jen na Inhumans. Paradoxně mě linka s Dr. Domem bavila nejmíň, ty jakože tv seriálové prostřihy se mně libily, zpestrily dej. :) Závěr na jedné posledni straně je tragickej. Myslel jsem, že jsme dostali neuzavřenej příběh, ale ono to je uzavřený cca 4-6 panelama? Stan Lee opravdu v "předmluvě" na konci invisible woman nezmíní, čehož jsem si hned všiml. Nepřikládá se jí velký význam. A též je fakt, že každá postava z F4 je svým způsobem otravná. Kniha je pro mě tak nějak půl na půl, nejdřív jsem si myslel, že bude lepší než předešla, ale zůstanu u 3*. Btw. Silver surfer má asi silver trenky. :) A stan Lee sice prej vymyslel ty "myslící" bubliny, ale někdy autoři mění skutečně řečené a v duchu myšlené. ;) Bohužel jsem nečetl v kuse, ale po poměrně dlouhou dobu a možná číst v kuse,tak mě to víc baví nebo bude víc otravné? Těžko říct... Thing byl v minulé knize vtipnej, ze startu, pak ubrecenej, tady je jen hromotluk s drzkovou hláškou :/
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.3.2020 20:39Punisher MAX: Vánoce na odstřel
    Jednohubka jako vyšitá s vánoční tématikou (okrajově, ale prostupuje všemi příběhy). No, četl jsem teď Harley Quinn od Palmiottiho a když jsem videl jeho jméno, tak jsem si řekl "hmmm" a protočil oči. Jeho příběh je určitě nejslabší v rámci knihy, ale překvapil mě, že je vlastně dobrej, možná lehce prepalenej. Druhej by si určitě zasloužil větší prostor, má nejlepší kresbu, stylova. Třetí od aarona je určitě nejlepší, zároveň nejdrsnější a kupodivu tu nejbrutálnější věc neudělá punisher (u toho jsem celkem čuměl), pak jsem byl trošku udiven vývojem udalostí, z nichž mě vyvedl závěr příběhu. :) Poslední příběh táhne knihu o stupínek výš.

    Kresebně je kniha na vyšším levelu (stylová, temná, atmosférická), ale mám drobné hnidopišské výhrady. Stř.16+17 - nepřehledné, stř.64+65 - teleportace brýlí zpět na oči? :)

    Souhlasím s komentem Fráje + od Karla bych si vzal, že si to přečtu klidně znova. Chtěl jsem dát 3*, ale přihodím * za kombinaci: styl kresba, přečtu znova, poslední příběh. ;)
  • Milo_Harwey
    Vyšlo 11/19 a bez komentáře do teď. Hodnocení 3.8 je brutální, prestreleny. Chápu všechny, co s HQ skončili, pročež je neokomentována. Tenhle díl pojednává o kandidatuře HQ (5sesitu) pak sešit soustrasti (truchlí se třetinu sešitu, pak magorina - ale nuda) a sešit o vyletu, celá kniha je psána nudně, o ničem, jako jsem psal minule - sledujete z okna nezajimavej rozhovor pár lidí, co mluví o počasí nebo nejslabší díl Ulice. O ničem prostě (tyhle úseky měly i predesle díly, tenhle si nudu udrží po celou dobu). Nejblíž by kniha mohla mít k romantice (vztah HQ/Mason, HQ/poison Ivy) pro holky, případně prostě komiks pro holky. Kresba je horší než minule, nevýrazná, nezajímavá. Anotace komiksu nesedí. Penguin tady vůbec nevystupuje, natož aby si vybíral stranu. Nikdo nový kromě strašáka tu není. On sam nedostane téměř žádný prostor, ale jeho objevení na konci prvního sešitu mě jediné více zaujalo (1strana), možná ještě smrt jedné z postav a rádoby smrt HQ. ;) Duo scenaristu se tímhle dílem konci, už bylo na čase, resp. Měli skončit dřív. Není to akční, není to zábavné, není to vtipné (jakože teď fakt vůbec), jakoby všechno vymizelo. Kniha je zakončena naběhnutím HQ na scenáristy , že píšou hovna. :) A poslední panel trapným vtipem s bobrem.

    Harley byla v průběhu rozšířena o její další variace, které jsou nezajímavé jako ona, ona sama je spíš otravná: Harley Sin, Harlem Harley, Quennie... O ničem.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.3.2020 16:01Conan #05: Darebáci v domě
    Tak tenhle díl je o moc lepší než předešlý... (papír knihy krásné voní:D) Opět začínáme předmluvou jednoho z autorů, resp. Jedineho v této knize, a to Trumena, která je ze života jak ta od mignoly a vysvětluje jak se setkal autor s Conanem, tímhle si mě Truman zaháčkoval a pak po téměř celou dobu knihy nepustil. Téměř? V páté kapitole trochu ztrácí dech, když se objeví Nabonid a začnou v katakombách kecat, ale další kapitola už to zas začíná táhnout. Volně se navazuje na předešlou knihu a setkáváme se opět se všemi protagonisty, jak se ukáže, měl jsem pravdu: Yiara je fakt svine :D zatímco s Nestora se stal sympatický kámoš, SPOILER: o to víc zamrzí jeho následný osud (aspoň, že ho Conana pomstí, yiaru jen lehce poníží a pak v doprovodném textu na konci knihy to řeší jak nějaký drama, sexismus a podobný píčoviny, měl ji zabit O:) )... S ním se jakoby ukončí jedna linka a začne druhá, potažmo hlavní příběh v názvu knihy, konkrétně začne uvězněním Conana a následnou nabídkou Murila na vraždu rudého kneze. V tomhle ohledu obálka knihy dost vyzrazuje , SPOILER: Nabonid/Rudy kněz/Thuk ;) důležitý je, že Conan je Conanem! ;) Závěrečný bonus se zdá býti chudým příbuzným oproti předešlé knize, je též zajímavý - vypráví přímo o dané povídce, ale celkově mi přišel předešlý bonus lepší. V minulé knize se ještě rozjela linka s mladou lehce magický obdařenou zlodějkou, která se zde nijak nerozvíjí.

    Kresba/malba a přechod od nového coloristy a kreslíře se vydařila, změna se mi líbí, stewartovy barvy samozřejmě mají něco do sebe, ale Richarda Isanoveoho mi přijdou přesnější. Kresba Tomaśe Giorella mi chvilema evokovala umělce ze starých magazínu Crew. ;) Takže super, Nord ještě zřejmě dělal všechny obálky. Každá stránka má celé černé pozadí, mysleno za pozadí za panely, což si myslím, že knize prospívá. :)

    Kniha je i zakončena conanovsky - barbar odjíždí vstříc novým dobrodružstvím. :)))))

    P.S. spoiler!!!! Cyboy mi vyspoileroval oběšení Conanova kámoše, už v předešlé knize mě napadlo, že to budeš Gundeřan, pak tvrdil, že to spoiler neni a že to není důležitý... Kecal, je to důležitý. Zmínil to ve smyslu toho, že se Conan zachoval neconanovsky s tím, že by ho měl zachránit, naběhnout tam a sejmout je. ;) Netuším, jak to bylo v knize, ale díky velmi ctivemu příběhu bych oběšení, nebýt cyboye, přešel barbarovsky jakože v pohode a pokračoval ve čtení - tak dobře je to psaný. ;)

    Btw. Rudy kněz mi připomněl Conana ničitele se Švácou, zřejmě zde brali inspiraci. :)

    Nečetl jsem zadnyho Conana knižně, před cca pár lety jsem prodal komplet 4 conany zakoupené v levných knihách s obálkama snad od Saudka, začínám toho trochu litovat s tím, že bych si chtěl nějakýho přečíst, i když knihy nejsou moc pro mě (tím pádem ani ty 60.tkovy komiksy s hromadou textu). Conan mě i přes to láká. :)

    Ehm, ještě doporučuju na doporučení Trumana si vyhledat: Frank Frazetta Rogues in the House *Thuk* - jasných 5*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.3.2020 16:00Conan #04: Síně mrtvých
    Úvod od mignoly je fajn, konečně pěkná předmluva, co dává smysl... Ta jeho zmínka o žábách pak v jeho sešitech dává smysl.. ;)
    Příběh pokračuje tam, kde v předešlé knize skončil a navazuje... Kurt busiek už je asi vycpelej nebo nevím, úplně mi neseděl... Napsal první dva sesity a neříkám, že je napsal špatně, ale oproti dvěma zbývajícím obsahují fakt hodně textu a hlavně mi postava Conana nesedí... Namachrovanej debílek, co později udělá dost svinarnu (spoiler: shodí kobercem jinýho zloděje, aby sám mohl utéct vojákům... Takový to, jak někomu prostrelite nohu, aby sezrali zombíci jeho a vy utečete :D), což mi k jeho barbarské cti nejde a jeste se tím chlubi...on se celkově chová dost jako svine... Jiara byla svine , je a asi i bude. Nevím teda, jestli ho takhle Howard někdy profiloval...
    Pak nastupuje mignola v sešitech 3-5, tam.je vyloženě cítit Hellboy: mystika, nádech hororu, žáby, ty mrtvoly a pak ty kecy ve stylu "Anung Un Rama" (tady mě napadlo i "Ra's Al Ghul" ve smyslu těch keců, každopádně zde se jedná o monstrum Athum Nugoth), coz je asi odkaz na lovecrafta? Nebo ten jazyk žáby? Neznám jeho dílo, takže nevím... Každopádně se 3 sešity o dost min mluví, o to víc je akce a Conan je víc konanovskej, tenhle příběh myslím zpracovaly comicsove legendy .. ;) a ten následující myslím taky :D tam se mi to hodně líbilo všechno, tady jsem ponekud rozpačitý...
    K Mignolově části ještě dodám, že navazuje poněkud volně na poslední Busiekovu, protože ac obálka ukazuje Conana s dírou v rameni od šípu, v celé mignola části nemá už nic a je plně uzdraven a ač na konci B.casti hlásí, že ho obklici z obou stran s tim, že přechody přes propast jsou cca míli po obou stranách a všichni se nachází v kamenitém terénu, vojáci na koních, Conan pěšky, u M.casti jsou všichni v džungli a Conan si stihne připravit mega kamennou past. Nj, dejme tomu, ale kazí mi to dojem... Mignola si už pak jel to svoje ...
    A poslední Timothy trumen část, ta je nejlepší, je nejvíc conanovska, nejvíc akční...Conan oslovuje Jiaru "děvče" a spoiler: vrací se kamos Gundeřan Nestor.
    Graficky kresebně/malbou je kniha ucelená: Nord/Stewart jsou super. Na závěr jsou bonusy, kde je odhalen vztah Howard/Lovecrafta, text se hezky cte. A též skicy Mignoly doprovázející scénář, ten si hezky vedl Norda za ručičku.:D na jednu stranu se mu to mohlo líbit, na druhou mohl bejt Mignola tímhle dost otravnej. :) Celkově mi to na 5* nesedí... Dám 4*.
  • Milo_Harwey
    Souhlasím s mearez a Darth Raelchi. :) Já bohužel čekal to samé, co z UKK: Venom, protože tak kniha je z druhé řady u mě možná nakonec to nejlepší. Tady převzali otěže jiní tvůrci, ač první sešit z UKK je zde: Venom (Vol. 2) #1 a pak teda : #31-35, kde je Venom, Toxin a nějakej biomechamutant :) konečně se dá odpustit regenerace , protože všichni prostě mají healing power. :) Jedná se o akci doprovázenou tím, co bylo řešeno v UKK, tj. Problémy se závislosti, na chlastu, symbiontovi, apod., O dost min než dřív a hur. :) Akce je ale dobrá... Co se týče venoma, tak jeho "Svatá Maří" byla super :) trochu jak Spawn... Jinak Flash přejal parkerovu úlohu, smůla, depka, zmar... Problémy všude...
    Co se týče sešitu o válce , resp. Poválečném sešitu z nemocnice, kde se hovoří o akci, kdy flash přišel o nohy:
    Amazing Spider-Man (Vol. 1) #574, to je samozřejmě jak z jiného soudku, flash retrospektivně vypráví z luzka co se stalo spolu s kontraspojenim se spideyho životem...tím se vlastně ukazuje výše zmíněný přerod na parkera:D
    Kresebně: amazing dobrej, venom 1 uzasnej, hlavni příběh jednoduchý styl kresby , nic moc v civilní sféře, v superhero a akci stél jednoduchej, ale výbornej...

    UKK venom za mě 5*, tohle je mezi 3-4*, ještě jsem nečetl všechny NHM jak cyboy, co tomuhle dál 4*, páč je to lepší než ostatní, tak se jich celkem bojím :) dávám též 4*

  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.3.2020 16:30The Amazing Spider-Man #06
    Tak se pokračuje dalším následujícím číslem, což je fajn. Kresba Luke rosse se mi hodně líbí. Tisk je opět na jiném papíře a kresba má jinej zvláštní coloring, takovej nádech jakoby lesku? Samozřejmě vydání trpí neduhy jako před tím, sem tam se bublina vztahuje k někomu jinymu než by měla. :D to je mnohdy matoucí. Gramatické chyby jako třeba 3.pad osobniho zájmena "já", :) co se týče příběhu... Willis to zas hezký shrnul, k mrtvým se pridal dr.octopus, docela by mě zajímalo, kdo všechno umřel, kdyby to pokračovalo. :D závěr je dobrej Brutus, chameleon sejme Spidermana chemikálií na obleku, jehož se spidey dotkne v kostýmu (má tedy rukavice) a vzápětí se ho dotkne chameleon bez rukavic víc než Spiderman a je.v pohodě:D asi imunita, protilátka nebo tak...:) Pak se Spiderman probere v ravencroftu (blázinci) v kazajce a řeší ho doktorka, kterou chameleon zabil, ta mu sundá masku a pod ni je jinej xicht s tím, že mu doktorka řekne , kdo je.... Helbert Filmore Smith. Pokračování příště... Škoda. Na úvodní straně je ukázána obálka dalšího čísla, ktere už nevyšlo. ;) Všechny tyhle příběhový linky mě bavily, coz jsem nečekal. :) Dokonce je tu zas Lantern, ale o tom se nedovíme nic, jen sleduje JJ.jamesona. bylo fajn, že jsme v tomhle čísle zjistili, co se stalo v čísle s lizardem, kde se objevili parkerovy rodiče - byla to práce chameleona, nebyli a nejsou živí. :))) Tohle číslo obsahuje víc humoru na 20ti stranách jak celá kniha Harley Quinn 1, co jsem teď četl. ;) Už úvod s kangaroo mi přišel vtipnej, vtip na Supermana, kluci na schodech... Za mě super. :) Výborná kresba + mně sedící humor, dobře rozjetej zajimavej pribeh, na pohodu 4*

    Moje shrnutí serie: kvalita zpracování je horší a vyber komiksu v rámci kontinuity špatnej, ale jinak vybrali luxusní sešity, pěkně nakreslený, pěkné příběhy... Nejslabší pro mě zustava lizard příběh, jemuž jsem chtěl dát 2* a čekal jsem, že od něj dál to prodám... Možná i s Green goblinem, ale teď mám z celý série velmi dobrej pocit a nechám si ji. :)))
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.3.2020 15:09The Amazing Spider-Man #05
    :D tak tohle je v prdeli... Stejně jako jsem nechápal tenkrát, nechápu ani teď. Brutální změna stylu ve všem, jiná obálka, jinej symbol, jinej Spiderman, už to není amazing, ač před tím byl, ale stejně použili Spectacular komiksy, teď už je Spectacular opravdu a je to fakt spektakulární. Depresivní smutnej díl, kde jsou vlastně všichni mrtví. :) Napsaný je to pěkné, pěkně se to čte a vyvolává to otázky co bylo před tím a co bude po tom, což je důkaz kvality příběhu, bohužel se nedovíme nic. :) Na první straně obálky je něco o sérii rebirth v marvelu po onslaught, nic o tom nevím a ty info vlastně byly k hovnu ve spojení s tímto komiksem, takže super. :D kresba je fakt pěkná, líbí se mi... Příběhové se vlastně nic jakože nestane, ale líbilo se mi to. Jack O´Lanterna mám rád, ta postava a kostým, styl se mi líbí... Četl jsem o něm jen v UKK: venom. Škoda, nechám to v průměru... Dal bych 2*, ale protože mě to i tak bavilo a nalákalo na to, co bylo před a po... Tak 3* zaslouženě. Velká škoda promarnenyho potenciálu...

    A jak píše Willis, jsou zde "marveloogove", kdyby někdo věděl co bylo před a po... Dejte prosím něco do diskuze nebo soukromě. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.3.2020 14:40The Amazing Spider-Man #04
    Inu.. tímhle číslem jsem teď zpetne začal, protože mi kdysi chybělo a kámoš mi dal jeho verzi, poničenou, zmuchlanou, ale byl jsem z toho nadsenej, že ho mám. Teď po cca 20 letech jsem ho prvně viděl v antikvariátu za dobrou cenu 120,-kc a nahradil tím svoji verzi v horším stavu. Pak jsem si ho hned přečetl...podobně jak u Willise jsem si vzpomněl na díl s green goblinem, ale nebyl jsem si jistej kterej to byl. Teď už vím, když jsem ho komentoval před chvílí. Tohle je podobný schéma, ale s Ještěrem a přijde mi hůř provedené, každopádně opět psycho temnější dil. Kresba je fajn, pohoda, ale co mě dostalo je syn ještěra, u něhož se během pár stran/panelu změní vzhledově věk a zejména cca 3x-4x změní velmi výrazně účes.. nechápu, jak to mohl kreslíř udělat. ;) Koncept casaku zůstal s tim Marvel znakem a spideym spuštěným na pavučině, obalka má zelenej nádech s černou barvou, což se mi líbí, ale bohužel vybrali nějakou první verzi obrázku, co se v komiksu nachází v lepší verzi. Tohle je zatím nejhorší spidermanova unicorn obálka. V komiksu je jedna strana navíc, asi jich má 34, protože komiks nezačal, ani nekončil na obálce, ale na stárne 32 a pak je tam ještě jedna strana z dvěma celostránkovými obrázky, nj... To je to zpracování, sem tam se rapidně mění odstín barvy tisku. Každopádně příběh je prostě slabší... A objevují se v něm už klasické komiksove kecy...

    Willis nedodal anamnézu: PP je ženatý s MJ, teta May v předešlém díle vystupovala poměrně dost jako prostředník mezi harrym a parkrovymi (GB přes ni posílal dárky a díky ;)) ,tady je okrajově a přijde ji nečekaná návštěva, Spidermanovi rodiče, kteří by měli mrtví... Bum, pokračování příště :D

    Předešlý díl lepší průměr, tady horší... Nechám ještě 3*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.3.2020 14:22The Amazing Spider-Man #03
    Shrnutí Willise je zde po všech směrem super. Náhled má příběh i do situace kolem Spidermana. ;) A jak píše hobgoblin, jedná se o psychologický souboj. Obálku bych dal na roveň druhému dílu. Tentokrát komiks rovnou i začíná a končí na vnitřní straně obálky, zřejmě museli dodržet počet stran. Každopádně je to škoda, protože první strana by měla být oddělená... Takhle horor psycho překvápko z kouzelné krabice ztrácí smysl. Kresba střídá silnější linku se slabou, která je určena na detaily a ce to celkem hranatej styl, není vůbec špatná. ;) Příběh je opět temnější, což osobně mám rád. Green goblin je správný psycho. Co mě zaujalo už tenkrát je postava zlatyho může. V komiksu nazýván Markem, švagrem green goblina, ale spidey o něm mluví jako o roxtonovi. ;) Zkoušel jsem vyhledat mark(c) Alla(e)n - což je původní prijmeni Liz a nakonec se mi nějak podařilo dohledat: http://www.postavy.cz/molten-man/ , takže se jmenuje Mark Roxton. ;)
    Za mě celkově dobrý... Dávám 3*.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.3.2020 01:08Harley Quinn #01: Šílená odměna (paperback)
    Četl jsem nejdříve HQ: rebirth 1 a 4, kde jsem viděl klesající kvalitu a uznávám, že tenhle bůk vede, ač koncept je stále stejný, čím novější kniha, tím vyčpělejší, viz koment u HQ:rebirth 4, poslední odstavec. :)

    Tak klady: 1) hlavní nápad na příběh/y, ty jsou fajn - napr. první sešit a komunikace s autory v rámci konkurzu na kreslíře ... Někdy menší nápad na prvních 3-5 stranách///BEST v této knize:"láska je na nic", první 3 strany a průjezd domu hrůzy, představena monstra + závěr, to bylo fakt super
    2) kresba, Chad hardin je borec, ale s ním i Alex Sinclair ... Pokud ale budete bystří, všimněte si, že sešit 1 extrémně vyniká nad ostatními a kvalita kresby poté pozvolna klesá, zejména tedy nastolené laťky ze sešitu 1, protože ten je kresebne luxusní! ;)
    3) příběh o lásce, příběh o nízké míře návštěv babičky a 2 sešity s lovem seniorů/komousu (což byla jasná píčovina, ale mělo to i menší dobré nápady)

    Mínusy: 1) autoři neumí psát, nevyužijí svůj nápad, sklouzávání k trapnosti (ač to vnímám jako nadsázku jak všichni vnucujete, když se to někomu nelíbí:)), tohle je asi zásadní
    2) první sešit nultý, super nápad, opět trapné provedení a přijde mi, že kreslíři nic neukázali, styly vidím, ale to, co stvořili je většinou o ničem ... Vyniká Bonnie a Clyde / další strana s károu, "60.tkova" kresba = Joker boss a druhá bažina alias Sam Keith
    3) zminene klesání kvality kresby... :)

    A teď malá reakce:
    Flash: Pro lidi kterým tohle nesedne, mám jediné doporučení, vyserte se na komiksy a jděte si přečíst psychologický román. //// Mám pro tebe taky doporučení, radši už nic nedoporučuj, prosím tě. ;)

    P.G.: Dlouho jsem se u komiksu nenasmála tak, jako u tohoto! /// :D smutné...

    Suma sumárum: kresba 95 %, scénář 85 %. Celkově 4,55*, ale kvůli atmosféře prostě musím dát za 5! /// Asi jsem tu atmosféru nějak nepochytil, možná poslední příběh o hovnech? To bylo ono?

    Trudoš: V posledním desetiletí jsem rozhodně zábavnější jízdu ještě nezažil. //// :D smutné...

    Buši, to srovnání s Maxem je hovadina ... Nadhled musíš mít téměř u všeho kromě dokumentů třeba :D ale tohle je úplně jinde než silenej max...

    Každopádně já dávám 3* se mnou to nehlo, jestli jsem se 2x jakože pousmál během nárazového čtení, tak dejme tomu, ale já jsem starej mrzout a u čtení se nesmeju, obzvlášť, když to není vtipný :)))))))
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš29.2.2020 21:26The Amazing Spider-Man #02
    Pokračuje se tam, kde se skončilo. Hororový nádech, zejména ve spojení s carnagem je stále přítomný (scéna s metal kapelou je slabší odvar soudce Smrtě z modré krve;)). Venom se spidermanem ho celou dobu nahání...všechno dává smysl, nemá.to vyloženě slabá místa, výborná tymovka. Kresba opět luxusní. Podobné jako u předešlého čísla se jede s příběhem až na poslední stranu, která je taky potiskla. :D objevuje se zde krátce F4. ;) A naopak MJ a May vůbec, co jsou zřejmě pro Willise otravné figurky, je fakt, že tohle by jen zdržovaly (Willis - díky za ty popisy, když tady ofiko nejsou) a jako otravnej srac je tady klasický JJ Jameson, to je takovej picusek, co je vždycky na ránu.

    Všichni u Batmana tvrdili jak jde kvalita s dalšími čísly nahoru, nejde, je to naopak... Příběhy se horší a zpracování taky. Zde určitě překlad více hapruje a mám dojem, že byla dvě místa asi, kde je přeloženo vyloženě špatně nebo tomu nejde rozumět. Lettering má silnější "Bold" písmo, sem tam se tiskne světlejším/tmavším odstínem. ;) Obálka horší. Podle mě Unicorn zvolil výborně první čísla obou řad a pak už neměli šťastnou ruku.

    Upozornění: Sešit je číslovaný jako 1/98, celkově je ale v sérii druhý! //// Ne, sesit je číslovaný jako "II", až od dalšího se jede 2/98 a v pořadí je třetí ;)

    Původní název: savage alliance! Za mě výborný 4*.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš29.2.2020 21:11The Amazing Spider-Man #01
    Výborně zvolena obálka prvního čísla, hodně lákavá, tenhle spidey se mi líbil hodně tenkrát a líbí se mi i teď. V úvodu jsou na jedné straně shrnuté info o spidemanovi a jeho debutu, výborný text má tehdejší dobu. Pak začíná první sešit, který je silně hororový a první přechod čelistí/kotle je vyloženě jak filmový střih. Tenhle sešit by klidně mohli zfilmovat. Carnage je brutální psycho a scéna/boj z vyhořelého sirotčince je úžasná. dovíme se i behem jedné stránky jak spiderman detektivně patrá, jak se symbiont dostal na zem a jeho Story též na jedné strane. Prostě luxus. Kresba je super. Já jsem z toho byl extrémně nadsenej a přesně tohle je důvod proč byl Spiderman můj nejoblíbenější hrdina. Tenhle sešit (pominu-li semic:;)). Bohužel se horor s koncem prvního sešitu vytratí a styl se úplně změní, spidey vyrazí s human torchem na ostrov pro venoma a v půlce se konci, pokračování v dalším čísle. ;) Nicméně carnage na pozadí tohoto putování, resp. Boje na ostrově s venomem, pořád vraždí a brutálně. Teď mi celkem přijde, že to je spíš pro náctiletý než pro děcka. ;)

    Willis - není to jeho klon, ani to netvrdí ;) a myslím, že jen jednou zmíní mstitele místo avengers, jinak si všichni drží daně pojmenování, např. Carnage, venom, atd. Zas to neprehnaj :)

    První sešit se jmenuje: savage Genesis a český carnage: část první.

    Jeden vtip carnage do teď nechápu: co žlutý tisk žere! Tabloidy?

    Možná to je taky špatně přeložený? Každopádně překlad je celkem ok, sem tam drobnost. Barvy jsou občas přetazeny, lettering napsán jako slabě, někde se hůř čte, ale přečíst jde vždycky. Mně osobně se tenhle tenhle lettering líbí.

    Tohle číslo pro mě má jasnych 5* a na zpracování vám prdim. :P "vůně" toho papíru ne super :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš29.2.2020 19:36DC komiksový komplet #008: Green Arrow: Rok jedna
    S4TW=karl173=já jako shoda při hodnocení tohoto komiksu. Teď už chápu spojitost s GA: rebirth 1 ;) byl jsem celkem překvapenej jak se to fajnove čte a jak příběh odsýpá, nicméně podobně jako říkají kluci říkám i ja: cca po 3/5 dojde ke zlomu a začne přepálená akce, kdy se z Olýho stane superman a je schopnej trefit za letu usti hlavně ákáčka před zmáčknutím spoustě :D všechny hlášky a scény jsou pak totální klišé. Samozřejmě celý ten origin je jedno velký klišé, plejboj, zrada, sám bez všeho, pustý ostrov, přerod, superhrdina, ale sepsany je do uvedené části pěkně, čtivě, zábavně... Uvedená změna nastává, když vyleze Olý po detoxu z Kvýn lodi - to je zlom. ;) Co se týče kresby, Jock se mi hodně líbil v batman all-star: rebirth 1, kde využíval bílý barvy v arktickým prostředí, a to mu slušelo víc než zelená ;) (potažmo fialova, hnědá)... Určitě bych jeho kresbu nenazýval pěknou, naopak patří ke kreslířům, co mají hnusnou "odflaklou" kresbu, až je to nakonec hezký, určitě je originalni a k příběhu sedí, ale úplně odvarenej jsem z ní nebyl. Ještě bych dodal, že to jeho celkem brutální zranění se vyléčilo za neurčitý počet dní. ;) Což zní líp než v rebirthu, kde to snad byl tejden a měl těch zranění víc. Nicméně souhlas, že takovy věci kurví dojem, když si chtěj autoři hrát na vážnost, superman přerod a vše kolem na konci, to už je jen další extrém. V úvodu se mi líbila jedna věta chlápka přes aukce, resp. Její konec: "všichni drogové závislí jsou ti praví hrdinové" :D nebo tak něco, vracet se k tomu nebudu...

    + Retro: :D to je vyloženě píčovina ... Ale když se vám to líbí, tak ok... :) (Mně se teda líbilo jak je chlápek s zeleznyma podrážkama nějak neurčitě zabit elektřinou se slovy cituji : "au" :D )

    Karl rika 3,5*, s tím se by se dalo souhlasit, ale drhne to víc než by mělo, takže on dal 4*, já dám ty 3*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.2.2020 16:05Batman #03
    Obálka zaručeně lepší než ty dvě předešlé. :) Na scénu se vrací Alan Grant a opět kratší příběh (v Batman 1 měl též 24ti stránkový příběh pagan). Takže stránky ubyly, jak Unicorn psal v předešlém prohlášení s tím, že nenacne žádný další příběh jako v Batman 1. Za mě je teda kvalita zpracování horší, ne lepší jak v předešlých dílech. Mám dojem, že tenhle Batman se mi nelíbil ani, když jsem ho četl prvně, zatímco ten první jo. To znamená jen dvě věci: buď se můj vkus zásadně nezměnil od mladých let nebo jsem mentálně zamrzl ve věku cca 12 let :D (všichni víme, jak ti chlapi máj:D) četl jsem v 1 ránu ve stavu "X", takovej ten blackout jak vypnete mozek a jedete na uspornej režim. Nemyslim si, že by to nějak ovlivnilo můj úsudek. Kresba je obdobná jako minule, batmanuv plast je jak od spawna obrovskej. Všechno, co se mi líbilo na prvním dílu mi tady nefunguje.... slabej dil, 2*

    Bohužel nemám 4.dil, ale tuším, že jsem měl a četl... Díky anotaci od Willise , díky, že to píšeš ;) - díky ní mě ten 4.dil i nejvíc láká ... :/
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.2.2020 12:24Batman #02
    Tenhle díl je horší než první, který jsem tedy subjektivně hodnotil za 4*, nicméně pořád ho nechávám v průměru, ač jsem tedy vypozoroval, že autor tohoto komiksu je autor i více hanenych komiksu, třeba i aktuálního deathloka :) trochu je zde Batman degradován na dementa, když přemýšlí nad vyřešením jedné stěžejní hádanky a vlastně probděl celou noc, pracuje na tom celý den a nemůže na to přijít... :))) Pak kolem projde robin v "céčku" (v civilu) a jen tak báj d vej mu to vyřeší a zas jde do pryč. :D jinak se jedná opet o komorní příběh, detektivka s prvky keců o božstvech od šílený psycho ženský alias harpyje. Kvalitu zpracování neřeším, u Semic slovartu nebyla taky kdovijaka a nikdo jejich komiksy tak hodně neshazoval jako tady. ;)

    Velkej šéf | 17.3.2008 | Batman #02 |
    Strašný překlad (jednou je tam v pozadí vidět nápis HEEELP) a o papíru radši ani nemluvim. //// Tak to je strašný, kámo... To se teď v komiksech fakt nikde neobjevuje ;) ten papír mi strašně voní, jsem uchylnej fetišista :)))

    Jo a v čem ta minulá obálka v jednoduchosti vynikala, tahle je fakt o ničem :/
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.2.2020 12:02Sochař
    Viděl jsem tu bichli v levných knihách, nakouknul, kresba nic pro mě, odložil jsem. Pak jsem viděl komenty tady a všichni z toho hotový a že cena je super. Tak jsem si to na vaše doporučení za těch stopade koupil. :) Začnu číst... První 3 strany nechápu, ok. :D čtu dál, pokec v bistru, 20 stran... Nic moc, pokec, sebelitost. Bum, str. 27 zlom!!! ;))) Pak byla celá první kapitola super na jasných 5*, to se mi fakt líbilo a tenhle styl je pro mě. Jenže pak začíná ubulena limonada... A dostáváme se do průměru. Doporučuju téměř totožný film "Listopadová romance" s keanu reevsem a Charlie Theron riznuty filmem "seznamte se, Joe Black" :). David Smith je ztracená ubrecena existence snažíc se vymanit z běžného života a proslavit své jméno, traged prostě (malej spoiler: pozdeji zjistíme, že je panic, což mnohé vysvětluje včetně nabídky od smrti člověku, co je v depce a nic nezažil, nesmocil - to je doslova podpasovka:D), Meg je typická slunickarka se snahou zachraňovat všechno kolem, zejména lidi z okraje společnosti, co si tahá do bytu, začleňuje do svého života, apod., chodit s ní musí bejt peklo, cokoliv s ní musí bejt peklo, je totálně jebla. Pak ten póvl točí jako svy partnery, krasny. Myšlenka obětování/zkrácení života pro úspěch/slávu je dobrá, naposledy jsem videl v dokumentu o novodobé kulturistice "Generation iron" (hodně doporučuju i necvicim). Ještě se mi líbilo polemizovalni nad smysluplným využití zbývajícího času života a nezaplacavanim si ho hovnama, připomnělo mi to zdejšího uplakánka cyboye. :D (:*) Každopádně nikdo pořádně nezmiňuje , že se jedná zejména o romantický drama určeny spíš pro ženský a filozofy ;) se špetkou breceni a psycha. :))) Něco by se dalo vynechat, zkrácení o 100-150 stran by nebylo naskodu, naopak by to příběhu pomohlo (ale je fakt, že čtení probíhá svižně, já jen moc nemusím tu kombinaci breceni, psycha, romantiky). Kniha je sice předvídatelná, ale někdy i překvapující, takže vlastně vyvážená. :D Klišé obsahuje samozřejmě taky. Polemizovani a filosovani nad smrtí by mohlo být pro leckoho deprimující, se mnou to nijak už nehlo... Nejfilozofictejsi větu řekla šáhlá Meg: "na každýho se zapomene, na někoho dřív, na někoho pozdeji" - ne takhle doslova, ale v tomhle duchu, což vede k myšlence, že je všechno jedno, na ničem nezáleží a jak už někdo psal "carpe diem". Každopádně Harry je nejlepší postava z knihy a David při hraní šachu s ním pronese dobrou větu: "Hele, kdybych vyhrál, můžu žít navěky a říkat, že jsem "porazil smrt"?". Kresba je všední, taková jednoduchá, mě na první pohled nezaujala, má nádech modré barvy, ale dalo by se říct, že je fajn, někdy kupodivu dost detailní. Nic převratnýho, ale originalni, a to já oceňuji. ;) Řekněme, že ke konci jsem měl dva momenty, které lehce hnuly s mým gej srdíčkem, a to SPOILER!!!!! smrt ty jebly Meg a pak doslov, resp. Zejména odkaz na jméno Meg. ;)

    Souhlasím s komenty: PAK, cyboy, brkowycz, ale i carlita ;) kazdopadne, když tuto knihu srovnám s Harley Quin a 60.tkama Marvel, co teď čtu :D tak tady dám jasné 4*, na 5* to není... Hlavně díky natahovanosti, balastu, atd. Viz výše ..

    netuším, zda budu podobně jako někteří intelektualove dále ke knize vracet, ať už vědomě nebo podvědomě, neb jsem barbar (Lenny :*) a Norri - ten vtip s filmem režírovaný Švédem nechápu ani teď :D
  • Milo_Harwey
    Začnu tím, že knihu jsem četl po téměř probnene noci v odpoledním vlaku z prahy domu, kdy jsem celej den lítaly jak magor (v noci rýma, kasilek, hlava jak střep, otočený režim po 24ce a noční, idealni kombinace, spal jsem asi 4 hodky). Začnu číst...a jsem v trochu mimoznim stavu, v kupecku kecá nějakej pubescenti pár, chvíli mi oči sjíždí na ňadra mladé dívky naproti a poslouchám jejich debilni kecy... U toho tedy čtu a nějak se přistihnou, že ti moc nevnímám. Nejen, že to nejde, ale není pořádně co vnímat...je to nudný příběh o ničem, jakoby se vám před barákem sešla skupinka babek a kecaly by o cestě do kramu a vy na to koukáte z okna, jak sledovat ulici na nově, o ničem... Jediný zajímavý úryvek byl 3strankovy spoonsdale ;) to bylo fakt dobrý. Nacházel se v prvním sešitě, ve druhém navázaly další 3 strany, ve tretim.nic a pak už taky nic. Jinak se příběh točí okolo návštěvy rodičů prostě, sem tam hodí fotrik nebo mamča vtípek, cca 1-2 jsou dobry, sem tam je tam linka s Harley Síň - trapna linka. Tak to jsou 3 sesity "rodinné kruhy", následuje 2sesitovka "překvápko", vrací se Chad hardin, jehož kresba je ale teď srovnatelná s John timmsem, ktery kreslí zbytek knihy a jeho (timmse) kresba je fakt kvalitní. To je největší plus knihy. Tohle už jsem četl doma jako zachodovku: Začíná se opět nudné, ale od zatmění=jedna černá strana v komiksu a následným ambushem startuje akce a zabíjení, u toho jsem se fakt bavil a zábava konci nejlepšími stránkami knihy, tj. Boj s ženskou z 25tky a obrem z 25tky, pak opět začne nuda o ničem....škoda. poslední příběh z hlavní linky "paní svého panství" píše někdo jiný než hlavní duo, kreslí nějaká ženská, hororově nakreslenej tučňák je fajn, příběh a kresba tuctovka, zakončení telefonátem zmíněnému duu conner pamliotti s tím, že další sešit nakreli a napíše někdo jinej: 25th anniversary, 4 příběhy, 4 kreslíři/scenáristi...1) píše zmíněné duo :) party v las Vegas, správná šílenost, jednoduchá kresba, docela dobrý 2) oslava narozenin HQ, příběh s Jokerem, kreslí Chad, nepoznal bych ... Ale něj příběh, jak příběhem, tak kresbou , 3) příběh o zelení v čele s Ivy a Swamp thingem, hovadina, kresba nic extra, 4) příběh o sidekicich, Batman+Robin, Joker+Harley, není špatný, závěr je úsměvný :) kresba tragédie ... Příběhy mají zajímavé obálky...

    Celkově je kniha fakt slabota... 3ma to tady 3,7? To snad ne :))))
    + Kresba timmse je fakt pěkná
    + Spoonsdale v úvodu
    +2 příběhy z anniversary
    2* s odřenýma ušima, chlapci a děvčata ... :)

    DODATEK!!!!: Četl jsem paralelně s HQ: šílená odměna a konstatuji: příběhy jsou založeny na obcasnem obnažení HQ či sexy oblečku (nikdy není nic vidět), HQ žere jak prase a pak se jí chce nebo jde srat - vtipný, hahaha, HQ mele o svým bobrovi (asi nějaká mechanická hračka ohorela, co mluví) - vtipný , hahaha, HQ opakuje dokola jak krava "SVATÁ NĚCOTO!" - vtipný, asi... Sem tam vyhrožuje+nadává ujetyma nadávkáma bez vulgarit a naplneni výhrůžek :) //// Tohle vše dokola, vtip se ztratí po jedné přečtené knize, je to vycpely a trapný...

    SPOILER: v šílený odměně syborg zabil Zenu, tady je jeho stará s neprůstřelnou kůži, jak k tomu došlo netuším, ale ok :) + ta první kniha mi odhalila všechny ty kreatury, co pak vystupují dal v rebirthu, změna žádná...
  • Milo_Harwey
    Tak jsem ten epos dočetl... :) Klasický jako zachodovku, kterou jsem odkládal, což je paradox, páč se mi to celkem líbilo. Kvůli dočtení jsem si pak 2 sešity prelouskal i mimo WC. :D Každopádně jsem to proložil i jinými věcmi, abych přežil. :) Trochu odkažu na komenty ostatních: jh666, P.G., Karl opět, ale i mearez... S těmi souhlasím, co se týče slovech o UKK88. ;) Odkazy jinam - ne. Mně se např. Předešlý dr.strange líbil podobně jako tohle (ukk 87).

    První sešit svatba annual je naivní a přeplácanej, považuji ho za nejhorší část knihy.... S dobrým "ftipkem" na konci ;)
    Pak se rozjede příběh o Inhumans, je dobrej, průměr, který u mě tahal nahoru Thing svýma hláškama a vtipem... Ke konci už mě nudil, bohužel (ale četl jsem na fáze, jako celou knihu)
    Další příběh vyloženě začíná v půlce čísla ukončení Inhumans a je vlastně taky zakončený v půlce čísla pak, kde naváže takovej guláš o vysoký, kam jde Johny a takova ubrecena procházka thinga, jenž zhruba v půlce knihy přejde od vtipných hlášek k sebelítosti nad svoji hnusnou drzkou a hází pořád extrémně trapnou bojovou větu "dáme drzkovou" :/
    Poslední sešit je ok, jednohubka o dvojnikovi...
    Nejsem z toho úplně odvarenej jako někteří, celý se mi to drží v průměru (kromě annual čísla všechny příběhy průměr prostě), ale líbilo se mi to, za což jsem u nějakých komiksu dál 1* navíc, což zde neučiním - kresba tehdejší mainstream, ale trpí neduhy, který mearez krásně sepsal a obecně mainstream dané doby - jakékoliv beru za standart :) a co se týče scénáře ... Naivita a idiocie je patrná v cele knize, stejně jako nějaký rychle uzavřený linky nebo náhody, či WTF momenty... To bude asi ve všech retrodilech.

    Za všechny můžeme jmenovat: vzplanutí (:)) lásky torche ke crystal do takové míry, že je až fanatický zblazněn - love Story vznikla na pár panelech a na pár dalších ke konci na ni zapomněl :D
    Silver surfer a jeho prozření/objevení svědomí a lítosti po šahnuti slepý ženský na xicht = 1-2 panely :D
    SPOILER: Dvojník thinga vidí, že MrFantastic dělá něco pro dobro lidstva a celoživotní nenávist se změní v tak bezmezný obdiv, že je hoden sebeobětování v zapomenutí = 1-2 panely :D

    Btw. Darth raelchi - ty 1*, cyboy 2*, já 3*

    Myšlenka ohledně galactuse se mi hodně líbila: entita stojící nad dobrém a zlem, to nějž jsou lidé jen mravenci a my děláme to samý, co on... s nižšími formami života, jako když zereme a zabijime kuřata třeba, pak to jde udělat on a nám se to samozřejmě nelíbí :D prostě fajn... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.2.2020 21:23Batman #01
    Spacecore četl a hodnotil tuto řadu od 5.cisla dal, což mě spolu se sepisováním nových komiksu a dělání pořádku přivedlo k znovuprecteni starýho Batmana s tím, že celou řadu vyřadím a opět jsem se mýlil. :) Jako malej jsem z tohoto Batmana byl hotovej a vím, že dřív jsem nechtěl číst čb komiksy, takže jsem jinýho Batmana ani neznal (crew Kameňák kupříkladu), ale budu to hodnotit bez nostalgie, kterou to ve mně nevyvolává (jediný, co jsem si už vícekrát říkal, i v minulosti - ta obalka je strašná, obsah bude strasnej ;)), nicméně vzhledem k okolnostem : čtu teď jen HQ a 60.tky... ;) zkrátka dobře budu plavat proti proudu, Alan Grant mi jako autor sedí už dlouho, kresba se mi líbí, odsuzovaný lettering, zřejmě psaný ručně, se mi líbí :) nakonec i ta retro obálka má něco do sebe, ale k příběhům uvnitř se nehodí. Jedná se o detektivku, žádnej velkej rozmach, žádný velkohuby prohlášení, žádný mezigalaktický sracky, žádnej supermanskej Batman, krátká rychlá detektivka s fajn zápletkou, co by snesla delší rozsah...+ Začátek druhýho příběhu, na stejné bázi s mytologickým přídavkem z arkhamu... Nároční čtenáři budou zřejmě u vytržení, ale já jsem prostoduchý, tudíž za mě 4* bez jakýchkoliv výčitek nebo trapných narážek na zpracování :* (btw. Když cyboy může dát HQ 4*, potažmo další i víc... tak s o to větší radostí je dám sem)

    P.S. kdysi jsem si Batmana předplatil a pak nějak Unicorn skončil, už nevím kolik to stálo, snad pětikilo, nepřišlo mi nic a prachy mi nevrátili, tak snad díky tomuto komentáři, si někdo z dřívější redakce všimne a řekne, že by nebylo od věci mi to, v přepočtu s mírou inflace, vrátit včetně nějakého odškodnění , děkuji :)))) (datum plateb dohledám díky čtenářskému deníku ze základky *thumbs up* :))) )
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.2.2020 18:00Dechberoucí Zázrak #22: 1591
    Viděl jsem zazraka kdysi v trafice a odsoudil to předem jako sracku. :) později jsem si koupil tohle číslo (pritahla mě obálka evokující ukk 1602. ;)) a uložil do teď na 2,5 roku k dalším komiksům :D které jsem dával teď do kupy s tím, že něco vyřadím, třeba... Přečetl jsem tedy tento pocin. Neznám předešlé příběhy, ani jak vypadaly kresebně. Tenhle je na české poměry výborně nakreslen, Kopla mám rád (ta holka na začátku s průhledným tričkem je sexy:D). Scénář mě úplně nebral, bohužel vyžaduje mít další pokračování, znát předešlé, znát trochu historii, české reálie... A já neznám/nemám nic. Thumbs up :) takze jsem se ztracel. očekával jsem jednosesitovy pribeh...věřím, že jako celá série by to nemuselo být špatný. Jako jeden sešit to nemá moc smysl, a dodatek: čtu čtu a najednou ke konci bum, 2 strany reklama. To jsem fakt čuměl a přišel si jak u telky :D 2* samo o sobě + 1*bonusová za český počin, obálku, sérii, apod. ;)
  • Milo_Harwey
    Zklamání je vhodné slovo, řada z NEW52 prvnim dílem nasadila laťku hodně vysoko a sama ji paradoxně zatím nepřekonala, ač i mnohými proklinany třetí díl, se mi líbil natolik, že jsem byl schopnej spoustu hovadina přejít a neřešit (např. HQ nemá žádný schopnosti, ale je jak Supermana ;)) a zároveň mě zajímá, jak to bude dál. U tohoto díla je mi to u prdele. Úvod začíná hodně dobře, to je asi ten rebirth díl, kterej je ze všech zatím nejlepší (z těch, co jsem četl), drsná wallerova s Obamou s prepalenym závěrem. Pak začne samotný příběh na 3 sešity...kterej má Karlem zminenej koncept (btw. S karlem opět souhlasím, uvažuju , že budu psát jen viz Karl :) + tentokrát i S4TW), kde ve startu moralista flag v pádu v atmosféře? :D vyleze z obleku, udrží se , sundá helmu Krokovi a pak jsou v zamrzlým moři pod ledem a všichni fpoho se dostanou do duplikátu Belrýf, kde je též Ruska replika Sebevražda oddílu... Celkem fajn, skoda, že je to moc přepálený a já to vnímal, příběh není tak dobře napsanéj. Z koule vyleze Zod, celkem překvápko, je prerostlej a zarostléj a asi zpomalenej , páč superrychlosti nevyužívá. Slečna Jack a její teleportace by mohla řešit všude vše (jak jsem četl komenty k dalším dílům, tak i řeší:D) ... A na konci medailonky jsou dobrý, vede katana v závěsu s chlapama a na poslednim místě HQ, každej kreslenej jinak a nakonec hoooodne bonusů, obálky a tuzkokresby, obojí dobrý, ale fakt to zabírá hodně knihy :D mně to ale nevadí .. :)
    Úvod 4*
    Hlavní příběh 3*
    Medailonky 4*
    Bonusy fajn... Dle tohodle výpisu by mělo jít hodnocení ke 4*, ale dávám 3*... Průměr, co tahaj nahoru originy ;)

    SPOILER: tady se taky neumírá :) projel jsem další díly hodnocení a bumerank žije, překvápko :D
    Fanda: Hlavní příběh: Humor - 100 % příběh - 50 % akce - 75 % postavy - 90 % výsledek = 90 %
    Vedlejší příběhy: Humor - 40 % příběh - 100 % akce - 100 % postavy - 100 % výsledek = 98 %
  • Milo_Harwey
    Cyboyi: já jsem asi ten pitomec :D
    Prelouskal jsem to ve vlaku večerní cestou do Prahy, četl jsem hezký svižně na pohodu a prohlížel si obrázky, dočetl jsem v metru, páč mi zbýval fakt kousicek, a to jsem četbu přerušoval psaním na vocapu... Takže by to asi šlo za hoďku hezký přečíst, což je plus. :) První díl byl luxusní, klidně za 5*, druhej jsem nečetl, nemám a třetí teď půjčeny z knihovny... Další nedostatek je, že Smrt rodiny od Snydera jsem nečetl zatím, takže proč ma Joker urizlej xicht, jak to udělal, apod. Nevím :) každopádně Joker linka je nejslabsi, nějak mi ty jeho kecy šly proti srsti a byl divnej. Škoda, že touhle J/HQ "romanci" zabrzdili hlavní linku. Ač jsem nečetl druhej díl, tak oživování mrtvých si všimne každej a nikomu (v komiksu) to nepřišlo nijak extra divný :D hezky jedou dál to svoje.... ---- jinak souhlasím se vším se spajkem, viz níže pod mym komentem ;) já si nemůžu pomoct, prostě se mi to líbilo... Nelogicky věci jsem tak nějak dokázal přejít a nepozastavoval se nad nimi. Je fakt, že na konci jak se objeví bazinac s tím, že nejsou všichni mrtví, tak jsem se pousmal, tady se neumírá...:D však je to superhero komiks a kdo vlastně navždy umřel? Snad jen strycek Ben a Gwen Stacy, ne? :D

    Btw. JO-JO je v tomhle best postava. :) asi SPOILER?!?!? Doufám, že ho do příště oživěj. :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš16.2.2020 16:13Kick-Ass 3: Nářez 3
    V úvodu bych se zaměřil na konec, který jsem malinko nechtěl a neočekával -spoiler-, osobně jsem čekal v průběhu čtení, že nářez umře, resp. Že umřou oba, i zabijačka. Když jsem viděl, kde na konci stojí fízlové, došlo mi, že stojí na špatném místě, ale i tak jsem si říkal, že by to MOZNA nemuselo vyjít (a Vic Genovese se třeba pochlapi), zatímco u nařeže jsem nečekal, že je izolován... ;) No, nic, happy end spolu s rádoby filmovým koncem a scénou navíc, která mi přišla úplně zbytečná. ;) konec - spoileru - Příběh je opět výborně vymyšlený a celý se uzavře, což je fajn vzhledem k ukončení série. Tenhle díl je určitě min humornej, za to víc řekněme dramatickej (někdo zmínil punishera, ano... Trochu to tak vypada, i koncept lebek a hnát tomu nasvedcuje), některé nápady jsou opět super. Ze zabijacky v lochu udělali overpowered bosse, což mě v prvotní chvíli donutilo odvzdychnout si, páč to prostě nemám rad (viz koment Batman - já jsem sebevražda). Paradoxně nářez 3 začne od 3.sesitu spolu s OP zabijackou v lochu dostávat grády. ;) A též se potemní barvy - nevím, zda schválně nebo to někdo vykurvil, prostě jakoby v místnosti přestaly 2 že 4 žárovek svítit az do konce knihy. ;) Kapitola 4 opravdová občanská válka - očekával jsem něco hodně vyhrocenyho a že v tom bude dál naloženo v rámci příběhu a tady mě Miller překvapil, jak to hned utnul :D obálka vypadala epicky :) ten mega otravnej bourák mě vytacel extrémně, byl na presdrzku.;) 5.a 6.sesit považuji za vrchol knihy, počínaje příchodem lebek, tenhle drsnej punisher styl mám prostě rad... poté rozebírání vztahu a dospívání je velká pravda řečená v komiksu (přišlo mi to skoro až moudré:D), holka + píchání vs kámoši a svobodný život. Hodně se mi líbila scéna v kině, takový by v civilnim životě chtěl bejt každej, ale málokdo na to má koule... rozhodnutí ohledně hrdinů šéfa buzny Rocca a jeho provedení bylo též jedno z nej aspektů knihy. Následně zabijačka, retrospektivní scény a psychorozbor spolu s počínající závěrečnou zápletkou... ///5.a6. bůk = dokonalý prostě. Kniha 7: Povstání curaka :)))) jsem teda očekával, ale až řekněme později.. závěr už jsem zmínil, takovej vycpelej..:/ na mě to nijak nezapůsobilo, bohužel, proto dám hvězdu dolů... Kresba JRomitovska, sedla jak prdel na hrnec :)

    Btw. Jak prováděla zabijačka to s vlakem, nebo pohyb ve vězení a tresty pro mukly...to je mi záhadou. :) Kickasss je na jednu stranu dost realistickej (někdy teda i tak prepalenej), což je super a na druhou zabijačka přináší asi nejvic zlehčení v sérii... nicméně funguje to jako celek výborné. Jediný u čeho jsem se zasekl je to, že vůbec hitgirl sedí a jak něco prováděla, ale to bylo pár stranek a dal jsem se tím nezaobíral... 4*
  • Milo_Harwey
    Zpětný komentář : :D:D:D (tohle bych tu mohl nechat a dát 3*)

    Pozor, budu spoilerovat!!! Půjčil jsem si to znova z knihovny, abych si ten bizar prolistoval, připomněl a mohl lépe sepsat tyto svoje kecy: začíná to historii bejna a když je na scéně bane, má to atmosféru, pak jde bats shánět partaky ve stylu suicide squad pro svoji sebevražda misi (bronz Tiger ho v rámci tréninku sejme na pohodu) - ale jinak dobrej nápad vzít psychovrahy na obrnenej ostrov psychovraha zachránit psychokravu, co mám doma :D kdo by to vymyslel, co? :D, pak batman přiletí batletadlem na ten banuv ostrov, je sestrelen, přežije, jde na něj cca 200 vojáků a střílej na něj z pár metrů utocnyma puskama, přežije, ale aspoň ho sejmou a roztrhají mu +poničí kostym, hodej před bane, ten ho rozseka ještě víc a přerazí mu páteř :D (Batman opakuje dokola jednu se zakončením ...nebo ti přerazím páteř, což je celou dobu vrchol trapnosti), hodí ho do cely, tam Batman vstane, začne svou supersilou busit do betonu, kde udělá 4 díry, přilepí ss k němu jak Spiderman a vyléčí si páteř prokrupnutim zad. :D pak za zabouchá na mříže, ty se otevřou, on uniká, otevře dveře týmu... Pak pokračuje týmová práce a pak nastává další superbat sešit, kdy Batman všechny zranění zregeneroval včetně svého kostýmů a pláště (opasek mu celou dobu nechali, ten regeneraci nepotřeboval), pak Batman superrychlosti obíhá celý komplex, vyhiba se kulkami z bezprostřední blízkosti a cca 200-1000 vojáků komplet sejme, až se dopravuje k Banovi, kde je už i tým, následuje rozuzlení v rámci druhé bitky s bejnem... :)))))))))))))
    Pak je tam dvousesitovka s Catwoman, kde teda za noc vyřídí všechny druhořadý zaporaky, řešej psychiku, zasukaj si na střeše, pak vzpomínají na minulost (to jsem myslím tenkrát nepobral :D) a pak jde bat za její kámoškou (SPOILER!!!), která ho podřízne....:D (1000 vojáků/1psycho krava) je to cely stylově nakreslený :)))

    Vyse uvedené je mi naprosto proti srsti, proto mám radši komornější "lidské" příběhy s batmanem a ne superbatmaní. ;) Ale tenhle komiks se i přes tyhle zhovadilosti výborné četl, kresba fajn, poměrně atmosférická.... Tak co s tím? 3-4* za libivost cteni dám 4*, za nudu budu ubírat ;)

    Četl jsem si zpetne komenty a:
    Rewkone - tys nenašel chyby? :D
    Spike - pěkný , souhlas od: "že se z toho zase dostane a zázračně vyléčí, nebo že i ty nejšílenější a nejnepravděpodobnější plány mu vždycky vyjdou. Na to už jsme chtě nechtě zvyklí. Ale třeba mě štval ten jeho neustále opakovaný monolog o tom jak Baneovi přerazí páteř jestli mu nedá to co chce. " - já si teda v tomhle duchu asi nikdy nezvyknu :D jinak s tebou ve všem souhlasím, s výjimkou cat/bat dopisu a roku jedná, ten jsem nečetl zatím a ty dopisy si vůbec nepamatuju :D
    S4TW - píše v tomhle duchu dobře, škoda těch výše uvedenych debilit ;)
  • Milo_Harwey
    Druhý ze sranda, akce, zábava komiksu, co jsem teď četl (druhý je skvyrl gérl - u ní jsem se přemáhat číst dál, tady nudil, je v tom trochu rozdíl, míra odpudivosti? ;) ), který je tedy o něco lepší než ten z řad NHM.

    3 příběhy (3sesity, 1 a 3):
    1) o zombie: První strana a téměř nahatý HQ a PI, sem tam je HQ celkem sexy, třeba v noční košilce někdy později.. ;) Pak představení HQ, pak linka s ufonem - celkem sranda, pak nuda, sešit 2: nuda, sešit 3: nuda, až na linku s Red Toolem a jeho rukou, cca 3-4 strany?... Celkem blbý, když jsem v prioritně zábavném komiksu s řekněme výborným nápadem, se zombíky a s neustálou akci nudil, ne? ;)
    2) nechápu, najednou HQ Jenko a chtela vyvraždit majitele operátor linek... Nudný, trapný, otravný ...
    3) punk kapela, co krade: tady je ta HQ v košilce... ;) A pak i na WC je kupodivu třeba sexy, v prvním sešitě je fajn opět Red Tool, vtip to celkem postrádá, což jsem myslel, že je priorita .. tohle je spíš asi lehce ulítlá detektivka, ničím krom superhero/padouch fetiš klubu neoslní... Průměr.

    Zaručené best kresba je Chad Hardina - bohužel kreslil jen str.1-10 sešitu 1-3, taková lesklá kresba, mnohovrstevna tužka, sešit 5-7 mu John Timmy obstojne šlape na paty, ale nedosáhne jeho kvalit ... Škoda, Hardin posouvá HQ 1 na vyšší level... Zatím jsem nic s Harley nečetl, takže nemám srovnání s NEW52. Přijde mi hodně špatný, když mě 60% vlastně nudí více či méně a postrádá humor, resp. Vtipných věci je málo a pak nastane vlastně nevtipna vážnější část...
    Příběh 1: 2* za vtipné části + Chad Hardina , příběh 2: 1* za ... Hm, tak 0*, asi , příběh 3: celkem fajn, 3*

    Vidím to na 2* max, ještě mám z knihovny 4. a 5. Díl (2.a 3.nekoupili, nechápu:D), tak jsem zvedavej... Jinak bych si tohle sám určitě nekoupil.

    A pro zlyho zmrda: Každý chlap má slabost pro takové rošťandy. /// Nemám, řekl bych si, že to vypatlaná krava => max (v)ojet a cus 0:)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.2.2020 13:04Nejmocnější hrdinové Marvelu #084: Squirrel Girl
    Souhlasím s karlem,.klasicky a se cyboyem, až na kresbu (viz níže). Asi souhlasím i s lidma, co dají 2* a min... na 4*, potažmo 5* tohle absolutně nema.

    Infantilní komiks s nucenou snahou o vtip doprovázený infantilní kresbou ženský, co neumí ženskou nakreslit (Whitehead vypadá jak chlap, SG vypadá jak chlap = navíc hnusnej chlap, každá ženská vypada jak chlap a dokonce v rámci důkazu sveho tvrzení vám nadhodim jasný příklad reoperace + výměnu šatů: poslední sešit, opět kratkovlasá ší-méjl s modrýma kalhotama, co obdivuje brisaky, následně má růžový kalhoty a je z něj ona, ač vypadá stále jak on..), kresba je podprůměrná, scénáře podprůměrné... Dočetl jsem s nutným sebezapřením, úvodní dementní příběh z 90.tek myšlený asi jako vtip SG též s dementní kresbou, kde teda SG vypadá celkem hororově jak nový klaun "TO" ;) je předzvěst trapnosti...

    GL avengers jsem nečetl zatím.. věřím, že postava SG by mohla mít potenciál, ale tohle možná dostava "grády" ke konci galactus pribehu, poslední je povidkovej sešit, kterej zůstává v průměru, stejně jako druhá půlka příběhů galactus, cca tři polopousmání celkem...(představení černý spolubydlici - Whitehead, první strana se selfie s galactusem, možná ta plastická operace se zlodejema? A sem tam nějaká drobnost, kdy mi možná škubnul koutek)

    Podobný komiksy na hraně trapnosti, jejichž cílem je zábava, akce, vtip, dobrodružství to maj těžký.. četl jsem HarleyQ teď, tohle a od Deadpool a jen Drákula výzvu, tohle je nejslabší... infantilní anim.serialy, komiksy cokoliv s hlavním cílem pobavit jdou mimo mě, pokud to někdo fakt neumí ;) většinou to spíš kazí dětem mozek demencí, treba Oggy a Škodící, to je takový na pomezí dejme tomu... Možná teda tenhle komiks je určen malým holkám, tak přemýšlím, zda obdarovat dceru nebo to radši zapudit... 1/2* za spideyho písničku na začátku moderní verze, 1/2* za 1,5 sešitu s galactusem dosahující kvalit průměru... => Nekompromisní 1*
  • Milo_Harwey
    Poslední dobou jsem celkem vlidně hodnotil znovuzrození řady, protože mě prostě bavily, tahle kniha naopak kupodivu ne, s čímž v závěru naložím krutopřísně. :)) Ani jsem neměl nějak extra velký očekávání, ale anotace knihy (absolutně nesedí! Bestiální zuřivost? Štvaná zvěř víc než kdy dřív? Srdce temnoty? Přežije vůbec? Tak to jo :D brutální, no) zněla fajn, dobrej nápad + prolistoval jsem to cca měsíc zpet, což obvykle nedelam a kresba mě zaujala, obzvlášť samozřejmě kleitn krejn (sešit 26). Tak jsem nějak začal číst klasicky jako záchodo(f)ku. :) Obálka c.23 vyvolala lehkou klaustrofobií, i když ji netrpim.. hmmm, dobrý...MJ nakreslena nic moc (jak fetka po tripu, pak už ok, BC je sexy), spidey ok, endžl Medina volí podivné úhly pohledu, což je originální, oceňuji (i když sem tam má spidey třeba delší ruku než nohu :D a kreslíř si na sebe sám trochu usil bič a později od těch úhlů sám ustoupí). Celostranka s lizardem na konci prvního sešitu je super, stejně jako ty ostatní jsou fajn. Kresba pak ale spadne celkem do průměru potažmo lehkého nadprumeru, než nastoupí geniální krejn a jeho malba, co panel, to obraz ;) příběh pěkně odsýpá, sama akce, něco se děje, ale přistihl jsem se, že čtu bez zaujetí, pohlcení, čehokoliv, nějak mě to nezajímalo, to je asi chyba, ne? :D zdálo se mi, že mě to chvilema nudí (začal jsem si říkat, že se S-manovi v ty masce asi špatně dejcha a mluví a jak vůbec přes tu látku vidí a celkově, že všechny ty elastaky jsou pitchovina:D), nemělo to náboj, kouzlo, neco...(což je paradox vzhledem k faktu, že se pořád něco děje) a najednou poslední sešit a rychlé uzavření příběhu a já jen "hm,dobrý", absolutně mě to nenalakalo jakkoliv dál pokračovat, což stejně nejde. Za jiných okolností bych dal knihu opět do průměru (někdy záleží na rozpoložení u čtení a tomuhle dám ještě šanci), ale jak jsem psal v úvodu, přichází trest, a to v podobě snížení hodnocení ze 3 na 2*!! Cejtim se drsně... :) 1* za to, že se to rychle přečte :))) a druhá 1* za některé z kreslířských orgií a klejtona kreje (ještě bych dodal, že 1 minusova * v záloze je za madame webb, která má psycho kecy - btw. V jednom panelu ji spidey sedí na hlavě a sahá na slepý oči ? Haluz...)


    Ještě dodám, že mě zaujaly dvě hlášky rádoby vtipnej Spiderman jich tu má poskrovnu a ještě jsou antivtipny, příklad: "Kde jste to koupil, doktore? V samosce?" - reakce na vědecký popis nějaký pitchoviny od rýda rýčrdse... Tohle byl vrchol humoru..
    Já teda nejsem typ, co by se u komiksu smál, a když už se pousměju, asi takhle ":)", tak to je extrémně vtipný, že se někteří nerdove válí smíchy ve vlastní moči... Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 4: Zvířecí instinkt"  jak by napsal kaylin :) povestny spideyho humor postrádá ... To, ať radši prostě drží hubu jako spidey 2099, možná proto se mi i líbil. ;)

    A druhá od Black cat (co mu dle anotace měla jít po krku, ale nesla :D), a to: "prima, doktore connorsi. Jako každá holka mám ráda poradny ocas. Dáme si repete?"
    Ja už netuším, co je a není pro děti, či pro koho co v dnešní době je... Stejně se všude zabíjí a suka za denního dne, tak co? ;) Sám jsem uchylak, ale tohle mi tam nesedělo...

    Potesil(a) mě Puma , jehož jsem jinde než v http://comicsdb.cz/comics/450/zahadny-spider-man-23 neviděl a v předešlém díle, zřejmě.

    P.S. všichni se regenerují včetně jejich šatů :D

    Můne: horší 4* jsou u tebe 3*? A lepší 4* budou teda za 5*? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš11.2.2020 21:04Knihy magie
    Zřejmě nebudu fanoušek gaimana (nedávno jsem koupil sandmana komplet, tak jsem zvedavej). Připomíná mi to vránu, samozřejmě ne obsahem, ale určením pro intelektuály, apod. , Mezi než se očividně neřadím, já jsem z rodu Opů, a proto mi tyhle psychedelický nesmyslný kecy nic neříkají. Příběh je jasně definován,12ti letý kluk je zaučen do tajů magie prostřednictvím 4 kouzelnických postav, z nichž znám jen Johna Constantina, 2 okrajově: okult a cizinec a pana "E" vůbec ....ten mi přišel nejzajímavější. Jeden ukáže minulost, další magické postavy (to je asi nejlepší část knihy), třetí ukáže magický svět a poslední budoucnost s tím, ze mladej se má rozhodnout, zda bude v magii pokračovat nebo ne. Kluk se chová jakoby byl starší než 12, páč jinak by zcela jistě na všechno reagoval jinak. Když v úvodní knize začínají psycho kecy a on řekne, že je toho na něj moc a je mu na blití, tak jsem měl podobné pocity, které se sem tam dostavovaly po některých nesmyslných psycho výplodech gaimanova chorého mozku (asi svým způsobem teda geniální), jako např. Ty, co zmiňuje GW Bush o neexistenci, které jsou zakončeny tak, že to kluk nechápe, já taky ne, pochybuju, že někdo jo, nechápe je ani Gaiman. :D nerozporuju názory ostatních, co tohle dílo bezmezně obdivuji a co se týče příběhu, pokud pomineme nesmyslnosti, nepochopitelný věci, nebo náročný filosofický nesmysly, tak ok... ;) (Třeba sešit s budoucností, jak přejdou směrem za 15 let +, tak si Gaiman asi šlehnul a pak šel psát až po ten "osud" teda, opět neznám) v čem tohle dílo exceluje jsou ilustrace 4 malířů, které jsou v každém sešitu jiné a splňují přesně to, co maximálně oceňuji, každý má jiný styl, neobvyklý a specifický oproti klasickým komiksum, při čemž jsou všichni excelentní...P.S. zaujal mě baron Winter a pan E, pokud má někdo ze znalců (Lenny?) Bližší info, tak sem s nimi, případně do zpráv... ;) 2* za ilustrací, 1* za příběh bez psycha
  • Milo_Harwey
    Mně se to četlo fakt dobře, má to fajn rozjezd a pořád se něco děje, což je fajn, protože jsem nepřemýšlel nad nelogičností (něco jsem i tak vnimal, ale přešel jsem, to je základ), nicméně ke konci to ztrácí dech... Zejména, jakmile se začnou objevovat obři, o nichž se vlastně nic nedozvíme a odkazem na něco, co způsobili, ale nevíme co :D a to je ten cliffhanger, co chybí karlovi173. ;) Každopádně je to překombinovaný, v podstatě přichází 3 zkázy lidstva, celý země, z nichž dvě chtějí zničením, vyhubením lidstva zabránit tě jedné, o žádný se nedozvíme, kde se vzala :D nedokážu si představit, že by po takovém zpustošení země řešila liga další zkázu... :D a za mě je Batman v lize navíc, k hovnu, viz poslední sešit a záběr na jeho xicht, kde říká, že na obry nestačí, ale není vidět, co dělá.. zřejmě proto, že prostě nic dělat nemůže, což se opakuje casto, záběr na xicht. Může tam jen stát a cumet, pokud nebude mít superschopnosti, tak to proste je. Nejvíc se mi líbil novej superman, o němž taky nic nevím. :D kde se vzal, co dělal, atd. Nevěděl jsem ani, že ten původní umřel :D ještě tip pro každýho!!!: První strana finálního sešitu, kde akvamen má monolog o kouzelných krystalech, co zpívají a zachrání svět :D je výbornej, prostě je to kurevsky nadnesený celý... :) Co se týče kresby, je dobrá, hezká... Ale u mě bodují osobité , zvláštní, jiné , atypické, neobvyklé, originální kresby, spíš malby... A na konci je fakt hodně bonusů ;) obálky, navrhy postav, koncepty.. ;) takže překombinivana zkáza, ale hezky se čte s hezkou kresbou s akcí od začátku temer až do konce, u GA jsem dal hvězdu navíc za kresbu, tady ji dám za libivost cteni, 4*
  • Milo_Harwey
    no, hoši :) tohle mi přijde trochu přeceněný. Obvykle se podepisuji pod karla, což udělám i nyní, ale jeho nadšení pro věc nesdílím, tentokrát sdílím i spikův názor, jehož komenty jsem četl průběžně (jak se objevovaly nové) ke všem dílům eroua a dost mě ovlivnil :D sakra :D (byl jsem dost zaujetej vůči blek kenery, spajku, takže jsem jí hned bral jako krávu, nu což... :))) ), každopádně kresba je dobrá, první ilustrátor kreslí, druhej maluje, Chuan je určitě lepší :) příběh jasnej průměr, klišoidní.... hrdina sražen k zemi, příjde o všechno a vrací se zpět, sem tam nějaká zrada (rok jedna jsem nečetl zatím, tak nemůžu porovnat), některé logické díry, jak píše spike, mi úplně ignorovat nešly (spoiler! např. když se Kvýn po svých zraněních za 14 dní dá do kupy :D to už samo o sobě je píčovina, tak blek kanary vlastně začne ze stejnýho bodu jako uzdravenej kvýn, takže 14 dní asi ležela a čekala až se probere nebo co, nebo jak ten jeho kámoš ho nejdřív zachrání, 14 dní mu leží u lůžka a pak, když chce pomoct, tak ho pošle do prdele, že už ho nemá čím platit, tak čus :D ), ještě SPOILER: první sešit, asi rebirth nula? rozjede zápletku s horor bosem, kterej pak jde do pozadí, jako vlastně celá zápletka o aukcích s lidmi a změní se to na sbírání lidí jednou za měsíc, aby je ponořili do vařící vody, co jim sežehne maso z těla, aby se díky tomu stali těma (v)ohořelýma... (což teda přežijou, no.... :D) a ten ghůl bos je pryč... nepamatuju si jak se jmenovali ti ghůlové a ti shořelí. Vztah Black Canary s Queenem je záhada (kecy, píchání, kecy, záchrana, líbání...), co se asi pak objasní nějak (je fakt, že vysvětlení jak se znají a jak se zná GA s Digglem by se hodilo, zkámoší se ale rychle, takže asi to zabití někoho nebylo tak vážný :D), BC je taková umravňující kravka (což se teda pak dle spika asi rozjede víc a věřím, že bude otravná) a její schopnosti v podobě řevu jsou trapný, stejně jako nějaký hlášky v komiksu typu: "vždycky si pamatuj, šíp pracuje v souladu s lukem, ne proti němu", "ano, mami" :D ještě trapnější je, když to říká mega assasin dalšímu asasinovi.. :) nejlepší panel se nachází ke konci, jak se celá rodinka rozeběhne s úsměvem ve tvářích zabíjet ohořelý ghůly. Komiks má dost podobných úsměvných momentů,..... ten IT kámos má dobrej bejvák plnej různých easter eggů, třeba vetřelec na kompu, to zkuste zapátrat :) každopádně, příběh je průměr, hlavní téma je obvyklé, bězné...spočívající v návratu ze dna, kam byl před tím hrdina uvržen, což je fajn... zápletka je taky fajn a vše kolem, je to i dobře vymyšlený (skoro) a různé zrady jsou okořeňující :D příběh 3* , kresba komiks vyzdvihuje výš, to jest na 4*, výše uvedené budiž tedy odpuštěno, protože GA čte hezky a je to vlastně jakoby fajn, nicméně ač je konec řekněme polootevřený (hlavní zápletka se podle mě ve všech směrech uzavře a kniha funguje samostatně), tak mě vůbec nenalákal na pokračování, prostě mě to nezajímá ;) bude v knihovně, ok, půjčím, přečtu, ale kupovat? a dopadnout jak spike? :D to ne.... díky
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.2.2020 02:15Nejmocnější hrdinové Marvelu #074: Spider-Man 2099
    celkem bych zas souhlasil s karlem173 a norri (btw. pro cyboye... vysvětlení pohnutek spidermana by asi přišlo v dalších sešitech, na konci v historii máš, že se rozhodně konat dobro, protože je v budoucnosti samá korupce, zlo a další hovna :D).... mám pár svých poznatků, "retro".... 90.tky už jsou retro, jsem starej :D píšu koment s odstupem pár dní a první 90.tkovej příběh si celkem pamatuju, fakt se mi líbil, ale kresba, resp. barvy byly fakt tragický, spektrum barev bylo asi zvoleno schválně (připomíná mi to myslim vetřelce omnibus 1, kde taky měli snad 4 barvy jen :D) kvůli sci-fi nebo co... každopádně se mi líbilo jak Migel jedná arogantně s arogantníma sráčema, aroganci nemám rád a když proti ní někdo sebevědomě inteligentně bojuje arogancí, tak má mé sympatie :))))) Ventura jako záporák alias Kraven sice mele hovna, ale sem tam si nějak odůvodní: "moc kecám, jinak bych se bojem s tebou unudil", apod. :D koncept spidermana 2099 se mi celkem líbí, ty jeho spárky :D oblek taky, jak si vybíral novou holografickou výpomoc, tak vybíral ze tří, první nevím, nějaká rocková žena myslím, druhej vypadal jak alfréd hitchcock a třetí??? teta May, kterou vyfakoval :D pěkná narážka.... i ten jeho otočenej styl, že jako spidey moc nemluví.... příběh má i dobrej humor, když už tak bych bral celou knihu z devadesátek :)
    no, ale ten moderní, ač jakože líp nakreslenej samozřejmě (zapojení kompu je mnohdy hodně patrné), je podle mě horší... hrátky s budoucností většinou bejvaj průser, ale to pominu. Humoru bylo ubráno, příběh průměr, ve spidey úvodu, kde spidermanovi nadává zachráněná černoška, to mě dostalo, na facku :) každopádně obálky jsou super, hlavně ta poslední se škorpikem... ač mám pýtra dejvida rád (viz ukk11 hulk) a jeho styl humoru, tak tady se budeme držet v průměru, 3*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.2.2020 01:49Komiksový výběr Spider-Man #010: Pavučina
    Zaujala mě obálka, Glen Farby je borec, v knize jsem si je pak předem prohlédl, což byla chyba, protože jsem odhalil totožnost chlápka v kabátu z hospody předem. :) 4 příběhy týkající se zejména vedlejších postav ve spideyho životě - viz co píše mcleek, hezky je shrnul.... v knize mi vadilo, že nevím, kdo jaký příběh napsal, kdo ilustroval a kdo kreslil obálky (pokud se nepodepíše nebo nemá jasný styl)
    příběh 1: na konci ho hodnotí a odhalí, kdo ho psal a kreslil, což jsem si myslel. Ennis a McCrea, s tím hodnocením souhlasím, kresba je jak z animovanýho filmu a k hororovému příběhu se nehodí, nemám rád, když někdo neustále něco opakuje, což v tomhle nejdelším příběhu knihy činí hlavní záporák (viz třeba poslední strana příběhu), nejslabší Ennis, co jsem četl.... nápad dobrej, zápletka klišé....
    příběh 2: hospoda (to bych řekl, že by měl být klasický Ennis), nicméně asi to psal někdo jinej nebo nevim, záporáci v baru... neznámý muž (spoiler!!, jeho narážky na zelenou barvu a zrzavý vlasy mi byly hned jasné, protože jsem viděl poslední stranu příběhu) kecá s vulturem a mladým Kravenem, kterej si dost vultura dobírá - celkem prdel, ale větší je, když si vultura s pleší dobírá spiderman, to jsem se fakt zasmál...
    příběh 3: vrchol knihy z prostředí wrestlingu, výborný zakončení... kresba taky dobrá celkem
    příběh 4: trochu nepřehledná kresba, ale mně se fakt líbila, i přes nízký počet barev :D závěr jsem absolutně nepochopil, ale co čtu vaše komenty, tak nejsem sám a bylo by fajn, kdyby nám to tady nějaký znalec odtajnil ;)

    povídkové knihy mám rád, stejně jako mám rád různé narážky (ýstr egy na něco, např. příběh 1: narážka na Ditka - u JJ panelu "Ditko photo paper", příběh 4: "Ditko Avenue" první strana a pak kluk s tričkem "Kirby 1"), v této knize je nejlepší příběh z prostředí wrestlingu a nej kresba je z hospoda příběhu.... oběma bych se nebál dát 5*, zbylé dva za 3*, 16/4 = 4*, ale dal bych 3*, je to na pomezí..... lepší 3*, horší 4* :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.2.2020 13:39Nejmocnější hrdinové Marvelu #085: Jean Greyová
    Díky komentum zde jsem taky neměl kdovijake očekávání... Ale opět to není tak strašný. :) Tři příběhy:
    1) zajímavý námět o tom, jak puberťačka nebyla připravená na své schopnosti, obzvlášť se slyšením všech myšlenek kolem by mohl mít problém kdokoliv a zbláznit se z toho nebo se uzavřít do sebe, myšlenka se mi líbí, provedení také, malba dost dobrá ve stylu alexe rosse, ale nemá jakoby co nabídnout (prostě puberťačka a lidi, no) = 1 sešit

    2) svatba Jean a Scotta, ukecany, dlouhý, odkazy na všechno možný, zápletky v pozadí, nakonec to nebylo špatný, paradoxně mě nejvíc zaujal asi Sabretooth(?), Co je v pozadí uvězněn kovy na rukou a držce a sleduje všechny z povzdálí = 1 strana :D ... Kresba mi připomíná "bratři ve zbrani" (nhm 8x9?) , Ale tisk v knize je takovej jetej, jakoby sken starýho papíru.... = 1 sešit

    3) sci-fi apokalypsa příběh (volně navazuje na svatbu) opět se spoustou odkazů na komiksy/události, co neznám a nečetl jsem, začátek je prekombinovanej... Tenhle příběh, co ostatní haní, mě bavil až téměř do zkratkovitého konce... Každopádně je fakt, že by tam mohl být místo kyklopa a féniksky kdokoliv a podle mě je to spíš příběh o Cableovi, který mě jako postava dost zaujal a vůbec jsem netušil, že je synem těchto dvou, odeslán do budoucnosti nakažen Terminátor virem a že na konci z něj bude takovej Brutus... :D myslel jsem, že je to voják uzdravenej tím železem bez spojitosti k těm dvěma, bez psycho schopnosti ... Každopádně zajímá mě, stejně jako stryfe, chytar nebo jak se jmenoval ten prerostlej, páč mám dojem, že jsem kdysi měl en komiks , kde byli oni jako kámoši tvořící nějaký tym :D kresba je fajn, určitě šla kreslíři lip technika než lidi, jejichž xichty jsou nekdy řekněme nevzhledné, některý 2stranky mi připomněly "Drsnou školu" = 4 sesity

    Určitě je to zajímavější než Quiksilver, co dostal 2* a kresba má i co nabídnout, účel to plní jen v 1 sešitě, jinak o Džín neřekne nic až na tu mega historii plnou šílenosti, to mě vždycky dostává .... Takže 3* zasloužené
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.12.2023 00:28Aquaman: Válka o trůn
    Malý Láďa - Obsahuje sešity série Aquaman (Vol. 7) #0, #14-16 (listopad 2012 - leden 2013) a Justice League (Vol. 2) #15-17 (prosinec 2012 - únor 2013)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.10.2023 18:14Batman / Soudce Dredd
    Baatcha - souhlasim s tebou. Podle mě jde Kameňák zakončit různými variacemi překladu a ta první v crwi byla nejlepší ve smyslu, že šlo fakt o KAMEŇÁK. V další mi přišlo, že ten vtip skoro ztrácí pointu. ;)

    Jinak jsou teď překlady o dost mírnější, mně se někdy ta mluvená ostřejší řeč prostě líbí víc: "gde to kurva sem?!" X "do čertíka, kde jsem se to ocitl?" :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.7.2023 18:58Sedmikráskov: Komiksové stripy
    James - v roce 2019 jsem psal R. Svitalskému, zda něco takového plánuje (vydat sedmikráskov komplet) a řekl, že to není úplně vyloučené, ale bylo by to extrémně časově nákladné... V dane době čas neměl, teď nevim.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.5.2023 17:38Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera!
    Spike: :D pěkně jsi to napsal... máš komentáře hezky vymazlený, vyšperkovaný, vyhraješ si, takže jsi i jmenoval mnohem víc absurdit, s nimiž souhlasím. Já to pálím zpravidla na první dobrou :)

    Každopádně se shodneme, ale jsem holt hodnější :D určitě je fajn, že je tu někdo další z rodu opů :)
  • Milo_Harwey
    Doppelganger -
    když Superman potřeboval upoutat pozornost Batgirl, a nenapadlo ho nic lepšího než se vydávat za oživlou sochu /// :D dobrá balíci technika, taky zkusím...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 00:38Ostrov Dr. Moreaua
    No, já zrovna tuhle nekoupil a nekoupím. Jen říkám, že v podstatě kupující byl "upozorněn". ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 23:09Ostrov Dr. Moreaua
    Tak stran máš 120 včetně bonusů, s tímhle nemůžeš kalkulovat...a v podstatě bylo i řečeno, co kniha obsahuje:

    "Tato kniha obsahuje kromě rozsáhlé galerie původních Rodríguezových kreseb i jeho první verzi grafické adaptace Adamsova scénáře."
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 20:45Zázraky
    Jako já osobně, kdybych nakladatel a byla to moje chyba, což je dost pravděpodobný a následné náklady na případný přetisk by byly na mě, tak bych fakt vytiskl fialovou stránku ala Argo a čus. :) Co chcete dělat jinýho, max, že by ta strana byla barevná, no :) ať si každej mektá co chce, většina nepodnikala a bude vždycky nadávat, tohle je schůdné humánní řešení :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:07Zázraky
    Vydal bych vám fialově vytisklou stranu 21, ať si ji vlepite ... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:35Ostrov Dr. Moreaua
    Taky mě docela překvapilo, že komiks má jen 50 stran. V čem je těch 50 bez barev a bublin bonus? Jako vážně...

    Jediný, co mě napadá je jako omalovánka. ¯_(ヅ)_/¯
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:32Zázraky
    To jako ve všech kopiích jedna strana chybí?

    House - jaký tam jsou dalsi chyby?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.12.2022 21:37Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    jáj, jsem Viktor - "Príběh pojednává o Peterovi, kterého najednou zničeho nic helikoptéra, ale Peterovi se samozřejmě povede utéct...."

    - chvíli jsem si myslel, že ti tady chybí slovo, ALE! pak jsem si přečetl tohle:

    "To je vše co potřebujete vědět o příběhu, a čím míň toho budete vědět, tím více si tento příběh užijete, protože o zvraty a silné momenty není nouze."

    A pochopil jsem, jak jsi záludný a že nechces prozradit všechny info .. :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.12.2022 20:01Preacher/Kazatel #03: Lovci
    Karl - to myslíš vážně? A chápeš, že když je ta kniha vyprodaná a někdo chce mít komplet, tak si ji "musí" koupit? Vždyť sis sám odpověděl... Je úplně jedno, jestli je x není kvalitní...

    Jayjay - nechápu člověka, co rozevírá na maximum paperback, zpravidla drží pohromadě, když si ji stěžovatele nerozevřou do roviny...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.12.2022 19:00Zaslíbená Země Nezemě #13
    Sagi - velmi pěkné vysvětlení, celkem i poučné... Pokud je to, jak píšeš, tak souhlasím. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.12.2022 11:34Skupina X
    Dort na tebe ... :P
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.12.2022 12:19Skupina X
    Tak gratuluju...nikdy jsme ten komiks nikde neviděl. Kupoval jsi i ty conany?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.12.2022 11:04Skupina X
    A tys ho koupil, že byl zde záhy přidán? Nebo kdo... priznejte se ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.12.2022 17:05Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Mearez - a co kdyby nějaký pomatený lživý názor (dle tebe) někdo (Fry) zcenzuroval a nakonec by byl tenhle jediný názor (adevruv) pravdivý? :P to už se možná někdy stalo, ne? :D

    Kde je kapis a SSP? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.12.2022 14:40Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Baatcha - přesně to jsem si myslel...:D hezký jsi to napsal, zasmal jsem se a věřím, že ostatni také ...

    A tímto končím svoji i vaši diskuzi :D

    Sorry, bez linku :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.11.2022 20:48Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Nebo teda zmínku o hajlování, abych někoho neočernil :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.11.2022 19:10Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Bača - :D tak svobodná, že hajlování radši smažeš?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.11.2022 19:42Arzach / Hermetická garáž
    Disclose - K? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.11.2022 16:32Petr Pan (Integrál)
    Proč?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.11.2022 23:26Růžový a černý
    Norri - souhlasím s tebou, někdy každej nechápe, jak se někomu může něco líbit nebo nelíbit, ale pozor (!), u Růžového a Černého já vidím pouze pár výborně namalovaných stran soulože a bizáru, ale chápu, že někomu se může celý komiks líbit, příběh ne, ten to ani pořádně nemá, ale např. jak zmiňuješ prožitek, to taky beru, já ho jen neměl a nejsem si jistý, jestli si komiks nechávat, abych ho někdy ještě mohl číst. Jinak já to psal na první dobrou jako prakticky všechno, co píšu, takže snad to nevyznělo tak, abych nebral v potaz tvůj pohled na věc... ba naopak mně se tvoje recenze, názory a postřehy líbí, tohle je pouze jedna z věcí, kde jsme se tedy nesešli :)

    Tohle jsem udělal u Corbena - Ragemoor, kde se mi líbila plastická kresba pouze v prvním sešitu a příběh mi před pár lety přišel nic moc, zbavil jsem se toho (já se prakticky žádných komiksů nezbavuju), aby se ke mně komiks později vrátil za pakatel od někoho jinýho, znova jsem ho ještě nečetl, ale chápu to tak, že mu byla shůry dána druhá šance... :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.10.2022 22:21Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Jj, stačí. Tos měl hodit i do toho komentu, jestli je jinak dle tebe překlad ok. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.10.2022 20:49Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Karl - specifikuj překlad, pls
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.10.2022 01:25Thorgal #24-29: Barbar
    Díky moc za názory ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.10.2022 01:24Království tvé
    Kluci a děvčata, máte prosím někdo z vás tuto verzi a verzi z kompletu ve dvou knihách - jaké jsou mezi nimi rozdíly? Co chybí, přebývá, v čem je co lepší a co byste volili za variantu, kdybyste museli? Děkuju...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.10.2022 03:24Thorgal #24-29: Barbar
    Bude někdo kupovat? Oproti předchozímu albu došlo k drobnému zdražení...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.10.2022 03:09Čas dluhů, aneb, Co byste měli vědět o penězích
    Pan rostlin - Zdravím tě, pane rostlin, mám na tebe pár dotazů, zkus odpovědět prosím:

    1) pokud pracuješ v dluhovem poradenství, čemu důležitému jsi se konkrétně přiučil?
    2) kde konkrétně jsou v komiksu odsouzeny komerční dluhové poradny a jak?
    3) jak ty sám jako poradce nakládáš s financemi, když ti jich na účtu moc nezbývá?

    Děkuji...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.10.2022 19:51Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Je hnusná... Vyloženě odpuzující. Tahle určitě neprodává...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš29.9.2022 20:34Barbar Conan #01: Conan přichází
    Ok, objednam to :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.9.2022 18:56Batman: Prokletí bílého rytíře
    Jen tak pro info...tohle je přímé pokracovani bílého rytíře nebo nějaké volne?
    Bílej rytíř i tohle je jakože uzavřený?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.9.2022 12:27Barbar Conan #01: Conan přichází
    Těžko říct, zda by tahle případně kolos byla investičně výhodná. Spíš to bude jako vycházející hvězdy...

    Barvy bych radši bral od DH, když ne od nich, tak radši čb nebi původní barvy, tyhle nový od Marvel mi prostě přijdou nejhorší.

    Ter - protože je česky "Barbar Conan" a anglicky "Conan, the barbarian", ty hejtici (v)ocase :D

    Ono to hlavně bude snad 30 knih za 15 let vycházení, čímž se z toho stává taková Conan manga, tak uvidíme, kdo z nás vydrží ... A jestli si tady za 15 let budeme psát, že to máme komplet :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.9.2022 12:24Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi - fakt? Nahoď jaký .. ;) superretro :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 23:52Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi - mám dojem, že jsi i říkal, že ti Conan nesedí celkově. Navíc tohle je stary. A na oldies v tomhle duchu taky nejsi. ;)

    Fimi+ter - :D to mě fakt nenapadlo, že by mohla bejt i kolosalka starýho Conana....

    Je teda docela škoda, že CC nepoužilo moderni vybarvení od DH, tohle od marvelu je takový jak v malování z Windows, což je škoda. Asi kvůli právům to nešlo nebo nevím...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 18:25Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi, čemu? Tohle není pro tebe a ty to víš...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 12:39Barbar Conan #01: Conan přichází
    Přečti a napiš názor ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.9.2022 14:07Barbar Conan #01: Conan přichází
    Qvestor - určitě doporučuju kolosalky, všechny 3 a nebo tuhle řadu v malých knihách... ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.9.2022 11:15Barbar Conan #01: Conan přichází
    Jsem zvědavý, jestli se tahle řada zavede... Já sám jako conanofil přemýšlím, jestli si knihu koupit nebo ne. :/
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.8.2022 23:44Tomie
    Hm, to mě napadlo taky, ale hledal další variantu - někdo to smazal, nezobrazulo se mi to nebi já nevím. U recenzí komiksu zpravidla nikdo nediskutuje, co pamatuju, takze vtip na neexistující diskuzi mi přišel laciný. Nu, což ...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.8.2022 21:28Tomie
    Jaká diskuze? Není tam žádný příspěvek ..
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš23.8.2022 10:29Růžový a černý
    Růžový penis... Dobrej bizar, to si musím pořídit...:))
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.8.2022 18:42Zámek a klíč: Zlatý věk
    Díky ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.8.2022 14:57Zámek a klíč: Zlatý věk
    Můžete prosím pak někdo říct, zda je v bonusech (pokud tam jsou) i alternativní obálka, či případně zda je ve verzi s alternativní obalkou ta běžná? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.8.2022 11:19Zámek a klíč #01: Vítejte v Lovecraftu (paperback)
    RR - dobře ti tak! :P
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.7.2022 14:12Thor: Zabiják bohů
    "Odpad" už je něco mimo stupnici ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.7.2022 11:51Thor: Zabiják bohů
    3* jsou průměr, když jsou z 5ti možných, ne?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.7.2022 14:33Providence Omnibus
    Kdysi jeden dnes již zabanovany jedinec jménem jezevec řekl :

    Jezevec26.12.2019 23:52Providence

    "Po obsahové stránce výborný komiks, ale provedení je otresne. Celá jedna kapitola chybně vytištěná, prostě zpackaná, neprofesionální práce. Všecko vyhodit a vytisknout znovu!"

    - což se tedy stalo a máme tu omnibus... Je zvláštní, že providence samo má 4* (sníženo díky některým, co dali 1* za tiskovou vadu) a neonomicon taky 4*, zatímco tady vcelku omnibusu zatím vévodí hodnocení 3*

    Nakonec jsem omibus vrátil a přečtu si původní dvě vydání, které tedy bohužel vlastním...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.7.2022 17:09Perverzní páprda
    Hoši, dá se to někde stáhnout komplet nebo má z vás už někdo komplet stahle a aplouduje pro strejdu Milu? :)))

    Tím komplet mylsim celý všechny casaky score a klan, ale i čisté články o komiksech stahle komplet potěší...

    Díky O:)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.5.2021Koupím
    Koupím Kolosální Conan. První knihu. Nabídky pls na Milo.harwey@seznam.cz. děkuju.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš16.4.2019Prodám
    Nabizim komiksy SANDMAN, černobile vydani, perfektni stav, jako NOVE, jednou ctene:

    Sandman 1: Preludia a nokturna
    Sandman 2: Domeček pro panenky
    Sandman 3: Krajina snů
    Sandman 4: Údobí mlh

    Milo.Harwey@seznam.cz
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.4. 15:46Art
    Ter - jj, pohoda, vytapetuju si tim pokojíček :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.4. 15:18Art
    Ter - super :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.4. 14:04Art
    Ter - výborný :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.3. 09:54* Připomínky a návrhy
    Zack - ok, v pohodě. Díky :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.3. 20:04* Připomínky a návrhy
    Ahoj, zaujal mě teď jeden příspěvek ve fóru, ale nechtěl jsem psát další, kde bych reagoval jen smajlíkem, proto mě napadlo zavést možnost reakce pouze smajlíky na daný příspěvek. Třeba vysmatej, palec nahoru/dolů, apod.

    Nebo tuhle variantu zavést i u komentářů/diskuzi a pak třeba i možnost seřadit komenty dle počtu reakci na daný příspěvek.

    Co vy na to? Nebo ty, Zacku?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.3. 00:43* Připomínky a návrhy
    3
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.12.2023 18:48Slevy, výprodeje, bazary
    DC průvodce a yakari

    https://www.dobre-knihy.cz/knihy-v-akci/
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.12.2023 01:03Sběratelský klub
    Josekan55 - ahoj, prosím tě, pokud jsi psal na Aukro. Co ti odpověděli? Tohle je poměrně dost očividný podvod.

    + Já se k tobě přidám s tím, že i stav koupených komiksů poměrně často neodpovídá fotkám či popisu. ;)
    Mám dojem, že jsem od něj něco už dvakrát koupil, naštěstí levně.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.10.2023 21:00Sběratelský klub
    Gmork - až seženeš sošku draka, určitě pošli foto ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.10.2023 19:43Pindárna
    Kapis - myslím, že teď se tvoje očekávání taky.nenaplni... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.10.2023 19:41Sběratelský klub
    Gmork - vypadá to moc hezky :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.9.2023 21:11Sběratelský klub
    Ahoj, postřehli jste blížící se prodej pozůstalosti po Janu Kantůrkovi? (Též jako aukce na zmíněném serveru)

    Půjde někdo z vás do něčeho?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš11.5.2023 11:17Sběratelský klub
    Gmork, případně někdo jiný - jsou známé nějaké informace ohledně komiksu Go West, Young men? Kromě počtu kusů / 1 z limitovaných vydání?

    Zda a jaký bude rozdíl mezi standardním a limitovanym?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš13.4.2023 19:00Sběratelský klub
    Ahoj. Už se vám stalo něco podobného?


    .
    .

    Úplně se odlouplo vytlačení obálky. S knihou nebylo manipulováno, pouze uložena do knihovny. Docela jsem byl překvapen...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:52Sběratelský klub
    Toe - jakože si stěžovali, že mají komiks x knihu ve fólii, jo? Zajímavý... A jaký byl důvod?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:36Sběratelský klub
    Toe - už nic, asi jsi doplnil : "Původní náklad z roku 2022 obsahuje chybu, kdy se na straně 87 opakuje strana 41". ;)
    Myslel jsem,.že jako doplníte tu informaci o chybějící straně v legendy Marcelu - zázraky, ne přímo tu stranu :) stalo se...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:30Sběratelský klub
    ty defektni produkte /// :D ale tohle je super :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:27Sběratelský klub
    Badboy - a teď budeš na Black listů jak já :D poslechni ho, ja zálohuju sbírku s každou změnou, radši :D
    Ale souhlasím i s tebou, že to zlehcovani mi přijde mimo, nicméně ne každej má ty poruchy, co Zack vypisuje a prostě to bere tak, že chyby dělá každej... Možná, kdyby chyběla půlka knihy, tak už by taky řekl, že je to asi špatný :D

    Zack - jedeš ještě vůbec papír nebo jen online už? A případně, když už papír, tak jedes i českej?

    Soul - ty tvoje závěry "řeči" se mi líbí , jako třeba teď: "ano, chápu, že jsem rozmezlenej nevděčnej parchant - není potřeba mi to připomínat, od toho mám matku)" :)

    Toe - díky za ty info u doktora moró, doplníte tu chybejici/totožnou stranu u zázraků? Jak si přála Tess, měli bychom ji vyjít vstříc, snaží se zapadnout do komunity :D:*


    --- opravil jsem.svuj text po opravě telefonem při primo psaní, čímž vznikají větší paskvily, než je obsah textu :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 12:40Sběratelský klub
    Soul - hezky jsi to napsal a souhlasím s tebou, komunikace je základ...
    Jen tě malinko poupravím - shodnu se s tebou, shodnu se s každým (viz výše a viz za mnt níže), jsem láskyplný a mírumilovný člověk :D
    Zack - souhlasím s tebou ;D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 00:39Sběratelský klub
    Soul - musíš se před KAZDOU koupí nejdřív podívat sem! :D

    Četl jsi tohle: "Jako já osobně, kdybych nakladatel a byla to moje chyba, což je dost pravděpodobný a následné náklady na případný přetisk by byly na mě, tak bych fakt vytiskl fialovou stránku ala Argo a čus. :) Co chcete dělat jinýho, max, že by ta strana byla barevná, no :) ať si každej mektá co chce, většina nepodnikala a bude vždycky nadávat, tohle je schůdné humánní řešení :D"

    Co ty na to?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 20:52Sběratelský klub
    Ter - když ti nechybí strana, tak nejsi in, pokud ti chybí víc stran, tak jsi kůl... Jakmile máš v bonusech 20+ stran totožného, tak jsi bůh :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 13:47* Připomínky a návrhy
    Alfi - jj, ještě good games, projel jsem to tak rychle, že jsem neviděl :)

    Toe - jsem rád, že jsi dosáhl nirvány a souhlasíš se mnou stejně jako spousta dalších tichých pozorovatelů či nemocných členu naší kongregace...:)
    Btw. Ten gif je brutal :D dobrej bizarek :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 23:08* Připomínky a návrhy
    Teď už v komentech vidím, že všichni komentovali limitku, jen DR klasickou verzi. Není to úžasné? :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 23:07* Připomínky a návrhy
    :D ale když někdo napíše novej koment, tak asi nevidíš obal, ani nevidíš jinak jakou verzi četl a jakou má v těch komentářích , když jsi např. Jak trefně píšeš na obyčejné verzi, tak máš vypsané u ní všechny komentáře, ne? A jak poznáš který k jaké verzi patří, když mají stejný název? Hele, dobrý. Možná hovadina, já se jen zeptal,, jestli ty názvy budete nějak měnit...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:20* Připomínky a návrhy
    Jde jen o název těch knih. ;) Resp. Jak jsou uvedene tady, aby se oddělily. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:19* Připomínky a návrhy
    Jo, ale nazev je stejnej. Jakože nepoznáš dle názvu která je která, když např. Někdo napíše novej koment..
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:08* Připomínky a návrhy
    Vyšlo.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:36Pindárna
    Tak to nebude ediční plán, ale ediční rekapitulace nebo změnit název na "vydali jsme"
    ¯_(ヅ)_/¯
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:32* Připomínky a návrhy
    Ahoj, kluci budete nějak oddělovat Petr pan integrál - klasika x limitka ? Takhle máme jen "Petr pan (integrál)"
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.12.2022 15:40Filmový a hudební klub
    yogi :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.12.2022 13:54Filmový a hudební klub
    fimi - souhlasím s tebou... někdo holt jako Buš nahodí nej filmy, co letos viděl nehledě na rok, což je trochu divný.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.12.2022 10:38Pindárna
    Fort - dobrý, já je nerozporuju.... asi jsi to nepochopil. Tak snad senekemu se to povede objasnit ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.12.2022 20:38Pindárna
    Fort - ty info by se prostě hodilo opatřit nějakým kontextem nebo dodatečnou info, jinak to zní jak výstřel do tmy, co jen tak někdo nepobere... ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.12.2022 18:52Nakupujeme venku
    Gmork - co z toho vyjde český pls?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš20.12.2022 18:08* Připomínky a návrhy
    :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš20.12.2022 14:01Publicistika
    Schirru - klidně se pochlub, je to super. Kdybys ho náhodou už nechtěl, tak ho za pětikilo vezmu. :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 21:02Sběratelský klub
    Ter - voe, proužek za Bura si strč do prdele :D

    Deefha - Buffy a Angela vůbec nejedu, nějak mě to ani neláká, ale pokud je to tvoje pležr, tak chápu :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 19:09Sběratelský klub
    Budete kupovat teď nové komiksy od CC? Za mě vánoční říše stopro...;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 15:58Pindárna
    Soul - jo a já to beru, ale na konci zminujes odstavec, který se mi jeví, jak píšu a hlavně: Ano, je to naivní, ale.realne by fakt někdo mohl na cumendu a říct si něco ve stylu, že zkusí změnu. Náhoda je blbec. Ale primárně je cílem takové diskuze si zanadávat jak v hospodě nebo i varovat a řešit, kde jsme (v)ojebavani a jak, což beru za největší přínos. :*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 15:46* Připomínky a návrhy
    :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 15:45Pindárna
    Zpravidla se pak objeví vždycky někdo, kdo napíše chytre jak to obecně funguje a že nemá smysl dane téma řešit, což vede k tomu, že vlastně nemá smysl nic řešit a nad čímkoliv diskutovat. Ještě by ideálně mohl naskočit Fry a napsat " končím diskuzi".
    Nemyslím si, že by tady někdo napsal,.že díky našim kecum dojde k nějaký revoluci.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš13.12.2022 20:29Pindárna
    Yogi - dám ti za něj 80 Kč ;)

    "komiksy jsou prostě všude i tam kde ostatní mají hrnce a podobné krámy." - z tohodle spoustě těm dle zacka nemocným jebne... :D

    Někdo holt komiks nebo cokoliv vnímá úplně jinak a třeba nemá obecně úctu k věcem...


    Ter - sběratelský artikl, pro někoho opak toho, co píše yogi. Každopádně to vnímám jako ty, ale neodsuzuju toho, kdo koupí a chce.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.12.2022 15:40Pindárna
    Majitel hospody asi bude mít cíl generaci zisku, proto nemusí chlastat, žádný vztah k alkoholu. Tohle se tě netýká ...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.12.2022 08:29Pindárna
    Je zvláštní, že s tímhle názorem/přístupem + mám dojem, tě jsi psal, tě ani nectes už, jsi kápo tyhle databáze ...
    Čtenář bere čtivo jako spotřební zboží, zřejmě ho nezajímá kvalita čehokoliv nebo stav, možná ani nevnímá krásu kresby, zatímco sběratel je opak. Mně přijde hloupý urážet jakoukoliv stranu.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 22:54Čtenářský koutek
    Faster - jmenuj... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 22:08Čtenářský koutek
    Dinik - vždyť jsou nejlepší,.jsi normální? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 21:55Čtenářský koutek
    Fry - ano, ten koment jsme si přečetl, abych si ověřil, zda se jedná o sarkasmus nebo ne, než jsme napsal,.co jsem napsal. Ptal jsem se na něco jinýho.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 21:09Čtenářský koutek
    Fry - zní to hodně ironicky, ale zřejmě to myslíš vážně ... Nejlepší jsou konkrétně fčom?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš8.12.2022 10:57Sběratelský klub
    Kapis - a to bylo i vcera nebo se to vyprodalo? Já myslel, že limitka bude jen přímo na vybíral stránkách. Docela mě to překvapilo...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.12.2022 14:02Pindárna
    Ostřílený řemeslník :D borec... Dělá i celý dřevostavby? :)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0