• Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.1.2020 21:58Fell #1 - Kruté město
    K tomuhle komiksu jsem se dostal přes zvrácenýho úchyláka Templšmita, jehož hnusostyl jsem prvně spatřil v Silent Hill komiksu a byl to nejlepší, co mohlo sajlnt hil potkat. 30 dní dlouhá noc jsem od něj zatím ještě neviděl, ale věřím, že se na daný komiks taktéž hodí. Když jsem četl Fell, tak jsem byl prakticky hned pohlcen stylem vyprávění, drsnou atmosférou, syrovostí, hnusem snoutaunu a jeho obyvatel. Co sešit, to jeden případ, druhý případ si mě získal naprosto a já byl rozhodlý dát 5* bez rozmyšlení, bohužel jsem musel přestat číst, abych pak dočetl zbylých 6 případů druhý den, a to už se moje vnitřní pohlcení humusem vytratilo. Kresba/malba Templšmita (tak mu prostě říkám) je hnusná až je krásná, což jsem psal již u sajlnthilu a též shodou okolnosti u jiného kreslíře (spajdy 09 - padlé město), ale Templšmit je prostě stylovej, ty hnusný ruce a prsty vedou nejvíc :D on se na podobný příběhy vyloženě hodí (mohl by zkusit nakreslit sin city nějakou povídku ;) btw. Fell nad sin city vítězí ;) ), dalo by se říct, že celý komiks je originální jak příběhem, tak kresbou a je to prostě luxus. Další pokračování zřejmě tedy nebude, ještě existuje 9.díl, který přečtu v brzké době anglicky. Nejlepší postava v knize: hororová jeptiška trasvestit ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.1.2020 18:23Děsivé radosti
    těžko se mi hodnotí, mám rád horory a sci-fi, Neffa jakožto autora sci-fi znám, ale nečetl jsem od něj nic a ani nehodlám.... co se týče kresby, rooty to napsal výstižně, je "Dillonovskyfabryovská" , ale má své mouchy... btw. Suchoš se asi trochu i inspiroval svou přítelkyní Bětkou, která nosila účes s vyholenou půlkou hlavy, v jisté době moderní, mně se to líbilo jak reál, tak v komiksu... příběhy jsou vyprávěny jakoby starším jazykem, nebo jak to říct, nepůsobí moderně, spíš jak z 90.let, každopádně všechny příběhy mají originální pointu, která by před 20ti lety zapůsobila mnohem víc, i když si myslím, že poslední příběh o koncentráku zapůsobí výborně i teď... a proč se mi hodnotí těžko? protože ač to vlastně bylo výborný po všech směrech, tak mě to jakože ničím extra nenadchlo, což je zvláštní. Nejvíc zapůsobil poslední příběh... Dám 3* + 1* na podporu

    GWB: "Vskutku jsem čuměl: Naštěstí, opakuji, se nikdy nepotkáme. Ledaže by ano. Ano, je to vytržené z kontextu, ale i tak se to nese celé v podobném duchu..." /// :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.1.2020 18:06Komiksový výběr Spider-Man #009: Padlé město
    Všichni jsou z toho byli tak odvaření, že jsem čekal něco extra....
    začnu pozitivy: komiks jako celek, rozuměj příběh funguje (má svoje mouchy-k těm se dostanu, třeba prozřetelnost J.J. byla fajn a ke konci se hezky pár věcí vysvětlilo) a baví, též je originální (myšleno oproti ostatním pavouk příběhům), kresba (viz níže, je to tak hnusné až je to pěkné + celostránky byly fajn a paradoxně skicy na konci), plusy v příběhu (vysvětlení ohledně M.J., líbil se mi Sandman, což byla hezky rozpolcená postava a kanadský vtip jisté Sally, Suzie, Stevie ... nebo jak se jmenovala :) )

    negativa: kresba je hnusná, jako by to někdo kreslil v malování ve winech a výsledky hodil na pc renderované pozadí (ke komiksu ale pasuje a něco i tak hnusný je vlastně pěkný, trochu si to odporuje, ale někteří mě pochopí :))
    nekonzistentnost jak zmiňuje cyboy (je tam více prvků, ale do očibijící je důchodce Parker, co dostane na držku a zlomí si zápěstí, aby vzápětí nasadil černou masku a byl superman - myslel jsem, že tam má venom oblek, čímž by se to vysvětlilo, ale ne)
    psycho - chvílema mi to tak prostě přišlo, ty ujetý kecy, hlavně druhej a třetí sešit
    vady v příběhu (ok, je tady nějaká budoucnost, kde teda nejsou superhrdinové ani padouši, ač se pak teda objeví, ale odpovědi na otázky, jak jsme se tam dostali, proč, atd., ty prostě nedostaneme, také mi vadil dětský odboj - úplně jsem tomu nevěřil, Dr. Octopus patří do psycho části příběhu, jak se objeví, zmizí, nic k tomu kromě toho, že ho někam vzal z nějakého důvodu samozřejmě)

    jak jsem zmínil, nějakým záhadným způsobem to prostě funguje, pokud se podvolíme světu s nevysvětlenými prvky a najdeme krásu v originálním hnusu (kresba) a též neotřelých nápadech, takže to úplně do šedi průměru nespadá... normál 4*
  • Milo_Harwey
    Vlastním první díl akvamena, ale četl jsem jen pár stránek s despektem jak k postavě, tak k řadě znovuzrození... Vzápětí jsem díky okolnostem musel přestat, aniž bych začal číst sešit 1, začíná to nulou , myslím. Pak jsem si v knihovně půjčil tenhle díl s tím, že ostatní nemají (někdy je u nich nakupování tiskovin dost zvláštní:D) ... A zacal jsem číst hezky cestou domů ve vlaku po 12ce noční s tím, že akvamena moc nemusím :) a rebirth je na hovno :)) a upřímně ... Nejdřív jsem si myslel, že pokud se dostanu na 3*, tak to bude dobrý... První příběh je totiž nic extra. Skládá se ze tří sešitu a první spočívá v odklízení bordelu po předešlé bitvě, kresba je taková holcickovska s těma řasama. :D pak to pokračuje s warheadem (jenž je ukázán na konci prvního sešitu), proběhnou nějaký kecy, ale není to nic objevnyho. Jak říkám, průměr. Btw. Minispoiler: Arthur poskytne vorhedovi politický azyl, ale to, co způsobil se neřeší? A že se kvůli němu zabil clovek, atd.? Nic, nevadí... Malinko pachuť a další příběh se k tomuto prvnímu už nevrací...

    Druhý příběh!!! H2O je složený ze 4 sešitů a zde se začíná můj dojem hodně měnit... Kresba je o level výše (Philippe Briones), příběh je temnější stejně jako kresba, svízelný, tíživá atmosféra s prvky hororu v beckovskem duchu, pro mě ideální... Něco jako třeba film doom s rockem a Urbanem ;) a úvaha Mery na jedné stránce před koncem vyzněla fakt dobře... Kecy scavengera byly dobrý... Následný cliffhanger k dalšímu příběhu ve mně opět vyvolal dojem, že spadneme do průměru a víc jak 3* nedám, ALE!!!!

    Třetí příběh složený ze dvou sešitů, z nichž první je jmenovcem knihy a druhý po vzoru Ježíše "koruna z trní" :D rozehrává politické drama pod vodou a to mě fakt hodně bavilo... Se zakončením, že bych si nejradši koupil 4.dil (ač je to klišé, na mě to zafungovalo)

    První příběh 3* (řasenka kresba:D)
    Druhý příběh 4* (nej kresba)
    Třetí nejkratší 5* (druhá nej kresba)

    Ještě dodám nějaký hlášky, co mě zaujaly:
    "Ricochova... To je mrtvá voda. Žije!"
    -- "Ne na dlouho! Huaaa!" :D

    "Vy Američané máte ve zvyku ničit věci jen proto, že je neznáte." - velmi trefne, platí na celé lidstvo s USA na piedestalu

    "Ďas tě sper, Rathe! Toho tvého extremismu mám dost ...." A "...povstává rod Rathův!" : Rath na hrad... :) Jen mi to jméno připomnělo naseho, zajisté všemi oblibeneho, politika ... :)

  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.1.2020 19:29Dobrodružství Jeronýma Moucherota (paperback)
    Kdybych tohle dal číst své ženě, tak to zahodí, že je to pitchovina a že jsem dement s tím, že ctu kraviny. :)))
    Je to chaos, psycho a divný... Absurdita a nepředvídatelno, no... :)
    Nejvíc se mi líbil první delší příběh se žralokem, kde je hodně nápadůa fajn vedlejší postava Leonardo Da Vinci ... úplně best z celé knihy je podle mě začátek tohoto příběhu než přijde tygr bengálský domu, zakončení příběhu naopak vypadá, že autor nevěděl kudy kam a nepředvídatelno + absurdita mu pomohla.
    Kratší příběhy jsou ve druhém albu, za mě dobrý:
    Manga-dzitsu, Poluce, tygr bengalsky proti ženske sexualitě, Stín pochybnosti, Můj přítel fantom bengalsky, suchý list padá na tlamu...Takže vlastně skoro všechny :D ale jen "dobrý"
    Třetí kniha, delší příběh mi přišel nejhorší a paradoxně nejlépe promyšlený včetně závěru. ;)
    Hodnotím takto:
    1* - nápady + originalita (šmoulové vést)
    1* - kresba, která ač je luxusni, neobsahuje pro mě osobně žádný extra líbivý motiv (např. Zvěř v restauraci na str.7 je pro mě jeden z nejlibivejsich panelu)
    1* - pro crew, že to vůbec vyšlo... Velmi atypicke dílo...

    Btw. Škoda , že do souboru nebyla přidána i poslední kniha z 90.let....

  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.1.2020 13:11Kick-Ass: Nářez - Zabijačka (limitovaná edice)
    Opět se podepisuji pod koment karla173... Dobry to je, ale ne tak jako původní série, zřejmě tomu chybí kyk-és pohled nebo co. Nějak jsem až později zjistil, že jsem koupil limitku, co má obálku od šinkijeviče, která vypadá famózně. :) Myslel jsem, že na konci nějak nestihnou sejmout toho strejdu z lochu, ale poslední sešit to vzal pěkně zgruntu a vraždící dvoustrana s "filmovým" střihem a rozličnými způsoby zabití je hustá. .. :) btw. Zkouknul jsem znova po letech kickasss 1 movie a myslím, že komiks je lepší a zároveň jsem z toho filmu nebylo tak vydrenej jako za mlada, ale je to dobrý, to samozřejmě jo. Před čtením třetího dílu zkoknu druhej film. :)

    Zabijačka je za 4*.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.1.2020 15:12Kick-Ass 2: Nářez 2
    Začnu nejvíc negativním ... Předmluva. Asi měla být vtipná ve stylu komiksu, ale začít pozdravem "čau, zmrde" , a pak napsat odstavec o tom, jak si komiksu budu honit pero a tuna vulgárních rádoby vtipných keců kolem... Minulo se to účinkem. Napsat pořádnou předmluvu je kumšt, tahle je opak (někomu se evidentně líbit může: demnogovi třeba, ale tomu jedinymu se nelíbil komiks, viz 1* hodnocení + koment, takže asi tak)...
    A teď k pozitivum... Předně musím říct, že se podepisuju pod koment blonďáka (karla173 :*) ... Myslím, že JR jr. Kresba/malba je v kyk-és úžasná, sedí ke komiksu, ale taky myslím, že velkou roli hrají ostatní tvůrci (barvy, stíny, atd. ,Viz poslední strany knihy), tudíž se sešel výbornej tým... (V první knize nebyly žádný obálky, tady jsou a jsou pěkný=>škoda absence v první knize, stejně jako celostránkový obrázky, romita jr. Se mi líbí, zde určitě a hrdě to přiznám :P) Zabijačka byla v prvním díle nejlepší, ve druhým je taky (ač se objevuje málo, ve druhý akčnější půlce si kráse knihu pro sebe), proto evidentně dostala svoji sólo knihu, samozřejmě je přepálená stejně jako tenhle druhej díl je prepalenej, a to víc než první, ubylo humoru na úkor akce... Brutalita mi nevadila jako ostatním, naopak konečně se s tím někdo nesere..., Ze "zuřivce" se stal "curak" :D někdo nadával na překlad jmen superhrdinů, u curaka je to dobrý ,ne? ;)
    Spoliers!!!: V komiksu se pro mě objevily 3+1 WTF momenty, díky nimž nakonec dám 5*, a to: 1!!)když curak postřílí na ulici malý dečka, 2!!) když zabijou narezovi otce v krimu a 3) na ten si nemůžu vzpomenout :D (jo, asi jak uřízli hlavu psa a dali ji na tělo toho vojáka a nebo! Jak znásilnili narezovu "přítelkyni", no...silný byly ty první dva momenty) +1) nápis na zdi "zurivec je mrtvej, ať žije curak" :D nebo tak něco... Btw. Konecne jsem ještě neviděl film před tím, než jsem četl komiks... Což v nejbližší době napravím :)
    5*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš16.1.2020 22:09Druuna (paperback)
    Akční sci-fi béčko porno s nádechem hororu... Ideální kombinace. :D mám rád horory, scifi, dobrý béčka a jako správnej uchylak i porno. Tenhle komiks obsahuje vsechno výše uvedené, hezky a ladně se čte, příběh je dobré promyslenej a je pěkně namalovan, druuna samozřejmě vévodí povětšinou zelenějšímu pozadí, zakončení prvního příběhu je béčkové, ale mě překvapilo - samozřejmě je konec navozující k pokračování, ale fungoval by i sám o sobě, druhý příběh se mi líbil nejvíc a má vyloženě otevřený konec a navnadil mě na dalsi, přičemž navazani na třetí je dost špatný, jakoby se jeden příběh úplně vynechal a třetí začíná novou sérii s tím, že končí podobně jako první, tj. Že by fungoval sám o sobě, ale je může pokračovat a měl by. ;)

    A teď k něčemu dalšímu, všichni tady píšete, že Druuna není zrovna intelektuálka, je naivní, hloupá, husička (to se mi líbí :D), proste, že je dement. Osobně si myslím, že uvažuje celkem normálně a že bohužel její v každém díle jednou zmíněné: "Otázka, otázka, otázka - kdy, jak, proč??...to je sileny, nechci na to myslet, zamýslím se zítra ..." (:D) ji na husičku ve vašich očích degraduje, v mých teda taky... ale jak říkám, není blbá.

    Nejsem žádnej puritán, na naopak a tez mám trochu násilí v sexu i rád. :))) Ale co se týče mého pohledu na druunu v tomhle: chce to něžně, někdo přitvrdi a jí se to pak líbí... To je opakující se schéma, které si autor asi myslí, jako i spousta chlapů,... Že to vlastně ženská chce tvrdě a má to tak ráda. Trochu mi to vadilo a ve spojení s tim, co psal kaluž: Znásilňování, ponižování a podobné sexuální praktiky nejsou zrovna mým šálkem erotična... Mám to stejně, a chlapů v tomhle ohledu vykresleným jako neadrtalci, co chtěj jen sukat , znásilňovat a jsou sadisti... Vyloženě mě to sralo a tenhle náhled mě vytáčel. Prostě chlap svine jde zbít a znásilnit ženskou, která to vlastně chce. Jo, hele, klidně je to možný.. u někoho. ;)

    Nejlepší postava z mého pohledu byl malej zabiják s nožem, viz hlaska: "Máš asi nějakou alergii na oblečení, co? Hi hi hi"

    Str. 184 je skutečně rozmazaná...;)

    Věřím, že v 80.letech muselo jít o něco extra, z pohledu scénáře, nápadů, kresby... Z půvabu Druuna po všech stránkách nic neztratila...za mě velice solidní 4*

    Demnog: Dal bych dve hvezdy, ale protoze objektivne musim konstatovat, ze u posledniho alba se mi postavil, tak davam o hvezdu navic. //// :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.1.2020 01:48Kick-Ass: Nářez
    Oprava autokorekce telefonu, kterou občas musím korigovat:
    Bohužel jsem též film
    Že to tam plácal schválně
    resp. To zjištěni, že nekecal..
    takovej nářez na konci + ty koule
    oka a i zde a dám

    Musel jsem odeslat a zmizet, evidentně chyba, píšu jen z telefonun a musím korigovat text, jinak je to tragicky.

    Příběh je super, vtipný momenty jsou výborný (2*stejně slovo krátce za sebou nemám rád:) )


  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.1.2020 00:20Kick-Ass: Nářez
    Fakt by me zajímalo, jestli se romitova jr. Kresba někomu líbí...:) Všude čtu jen, že se nelíbí... Nicméně podle mě, stejně jako podle většiny tady, v tomhle komiksu je v pohodě. Bohužel jsem teď viděl dříve film, podobně jako u sin City a stejně jako v předešlém případě sin City, mám pocit, že mi to ubralo že zážitku, jenž ale i tak byl velmi pozitivní. Překlad je v pohodě a nepřišlo mi počeštění jmen a názvu rušivé. Vulgarismy mi naprosto nevadí, ba naopak. :))) Co se týče příběhu, tak ten je prostě super, čte se velmi svižně a má spoustu vtipných momentů, který jsou super , včetně různých narážek a zesměšňování plastenek. Já osobně mám rád, když něco skončí jinak, než chce většina jako třeba SPOILER! : Tatulda byl ve filmu fakt fizl, co mu zabili ženu (což bych si pamatoval velmi okrajově, kdyby to tu někdo nezminil) a v komiksu je to Komiksák a ta Story byla pravda, ...já právě myslel, že to tam plaval schválně... Na jednu stranu mi to přišlo hodně debilni, na druhou je to what the fuck moment, resp. Zjištěn, že nekecal... někdy mě takové věci dost naserou, ale i tak je mám rád :) jeste dodám, že jsem zároveň i rád, že ve filmu je druhá verze :D konec SPOILERU! Každopádně i ten perfektní scénář má mouchy a vytváří paradox pokrytectvi, když je vlastně proti superhrdinskej, ale Spoiler! Zabijačka vydrží ránu po hlave palickou na maso, pád z okna, střelbu - ano s vestou a jako 10ti léta udělá tohle, co udela... nářez vydrží takovej nářez na noční + ty koule , je to prostě přepálený konec SPOILERU! To mne vadilo...byl jsem po úvodu téměř rozhodlej dat 5*, ale po tomhle jsem si zas říkal, že dám 4* a teď tedy vaham... ale vzhledem k faktu, že u plastenek mnohdy přehlédneme spoustu nelogičnosti a fyzikálních nesmyslů , učiním tedy prihmoureni oka i zde a dám 5* (btw. Romita jr. Se mi taky úplně nelíbí, ma sice svůj styl,.ale nepatří mezi mé topy )
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.1.2020 20:49Rick a Morty #01
    Seriál se mi líbí moc, komiks jsem dostal od bráchy (k narozkám nebo čemu), kterej je velkej fanoušek seriálu a paradoxně komiks asi nema...
    byl jsem mile prekvapen, čekal jsem šit a myslím, že komiks funguje sám o sobě a jsou to nové příběhy (které by klidně fungovaly i na obrazovce), zcela souhlasím s G.W.Bush a karl173...
    Až na to, že to seriálu sahá minimálně k tem kotníkům... A ke Karlovi bych dodal, že ucelený příběh tvoří sesit 1-4. Pátý je samostatný a pak jsou kraťasy. ;)
    Komiks je jiný medium a v tomhle případě přechod z tv vyšel hodně dobře, kupodivu i čeština byla v pohodě až na nějaký výrazy, u nichz jsem se vždycky pozastavil : "do prkvancic", "jakože cože?" A to "Ježíš...bla bla" je taky fajn :D
    Kresba je taková jeta, což je v těchto Anim seriálech běžných (americký táta, Griffinovi, Brickleberry, ale i ti simpsni a Futurama), prostě jednoduchá a v případě ricka a mortyhi ještě taková odflakla, ale jasná a přehledná, takže o kresbu tady prvoplánově nejde, jde o vtip, o příběh... A to se komiksu povedlo. 4.sesit je nejlepší... Bejt celá kniha ve stejném duchu, dám 5*, ale tohle je na 4*, nalákalo mě to na další knihy :)
  • Milo_Harwey
    Dost souhlasím s komenty: S4TW, trudoš a Darth Raelchi...
    Severská mytologie mi je také hodně blízká, spolu s dalšími mytologiemi a fantasy světy, ač mé znalosti budou určitě skromnější než zdejších odborníků (bez ironie)

    Byl jsem na vážkách, když jsem viděl bratry ve zbrani tvořeny vedlejšími postavami... Ale předem musím dodat, že samotný odklon od klasických superhero komiksu mi udělal radost, obzvlášť ve spojení s mýtickým fantasy světem. Zacina se moderním příběhem od toho jmenovaného Willinghama, kterýho neznám, takže jsem měl výhodu (mýty jo, ale nečetl jsem ještě), jenž vypráví o vlku Fenrisovi z pohledu ženský od AIMU. Není špatnej, má spád a tempo a dobrou kresbu, zpracování historie postav spolu s fenrisem bylo zajímavý a příběh má světlejší chvilky, zkrátka za horší 4*.

    Druhý příběh ... Z něj přímo čiší krásná příjemná atmosféra pohádek vyvolávající příjemný poklidný fajn pocit... (To zní jak pocit po sexu :D) , prostě je to hodně fajn, má to vtip, který je vtipný (v prvním příběhu byly možná tak dva momenty k pousmání), první část s volfstaggem byla zaručeně to nejlepší v knize (6*), celkove mi druhy příběh připomíná rodinné pohádky od Disney, co jsou trochu řízlé naturalismem a hororem... Kresba je nádherná. Pohádková prostě, trochu podobná třeba Asterixovi. Další části se týkají hoguna a fandrala, aby se na konci spojily ve finále s Thorem. Vyprávění se mění spolu s charakterem postavy, kresba a vtip zůstává... Pokud již tohle je retro, jakože asi jo, když je to 33 let starý, tak u me je zaručeně nejlepší napříč všemi, co jsem doposud četl a vévodí knize. Zde bych volil 5*.

    Bonusy na konci převypráví historii postav každého zvlášť, ale ve výsledku se týkají všech, mají historii společnou. ;) + Vznik díla a inspirace pro vzhled hrdinů je super. Všechno sedí... A jsem osobně rád za vývoj Volfstagga (viz můj koment u příběhů z asgardu, kde bohužel působil jako komická figurka na úkor smyšleného chvástání, což v reálným světě nesnáším, je mi takových lidí líto, směšný total), tady první příběh nadhodí jeho novou historii a v pohádce je komická figurka, ale není ubohej, ba naopak. :)

    V konečném součtu , i pro povýšení knihy výše, dám 5*. Snad jí to pomůže ke 4* v součtu...

    Btw. Norri - tohle retro určitě nepatří ke standartu ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.1.2020 17:50Nejmocnější hrdinové Marvelu #008: Power Man
    Odskočil jsem si od 60.tek v ukk s tím, že půjdu do něčeho moderního tady a vybafly na mě 70.tky :D číslo 50 má stejnej styl jak 60.tky, jak kresbou, tak kecama... 51-53 rozjíždí detektivku, veskrze průměr liznuty afrem a roboty, poměrně dobře se to čte, svižně, jakože líp než ty ukk F4, co mám rozectenou (tu s se svatbou reeda a Sue), některý věci jsou zas takový overmind, např. Pokus o zabití hozením auta do řeky a vlastně i ta scéna pak s autem pod vodou. Cageov "kostým" je jeden z nejhorsich, co kdy vymysleli, ta čelenka je trapná a tepla :) iron fist jako kungfu mistr má límec, co mu znemožňuje vidět za sebe, což mi nikdy nedošlo :D Osobně se mi líbila víc kresba Mike Zecka (má lepší linku jak byrne), ale je styl je stejnej...

    Druhej příběh modernější s novým vzhledem Cage je taková krátká jednohubka nebo lépe (myslím, že to psal S4TW nedavno) "zachodovka" , to je super výraz. :) rychle odsýpá, kresba je odlišná, osobitá s nádechem karikatury, není to žádný narocny čtení, ač to má tak působit. Trochu mi připadlo, že je malinko patrná i návaznost na předchozí retro, díky retrospektivě. Čekal jsem crossover díky první obálce , ale spidey a Robin jsou jen na pár stránkách v uvodu a pak jede Cage solo. Vcelku to nepůsobilo vůbec špatně, není to klasický superhrdinský komiks, ač v něm superhrdinové jsou, jedna se spíš o detektivku, thriller ve spojení s okrajem společnosti, mafii, drogami, apod. Modernější příběh se mi líbil, oddechovka byla fajn.

    Takže...:
    Jh666 - v úvodních jevech píšou, že bendis Cage proslavil a psal něj příběhy nebo tak něco.. NE, že psal tento příběh, takže jim malinko krivdis... :)

    Doppelganger - první obalka Hellboy (podle mě je tahle obálka to nejlepší na celý knize :D ), druhá asi teda fables jak říkáš, třetí budila nejprve dojem cyborga, ale mám dojem, že vypadá jak plakát z robocopa ;) toho starýho prvního :)

    Filozof - asi bych si toho nebýt tebe nevšiml, ale zmíním to tedy pro ostatní... "Hlavní" padouch v retro komiksu odkazuje díky inicialum svého jména k R.U.R. (btw. Je robot;) )

    A co se týče celkoveho hodnocení, Cage mám rád, novej vzhled se mi líbí, i jeho styl a odlišnost od hlavního směru, tato kniha mě hlavně dík, historii postavy nalákala k sérii MAX a Noir, kde by mohl být Cage super, mám dojem, že u nás nevyšlo ani jedno, tak škoda... A též je škoda, že nadáli nějaký příběh z těchto sérii místo retra :)

    Za mě vcelku 3*

  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.1.2020 20:11Komiksové čtení #01
    Podle Frye ten casak nikdo ze zdejsich nemá, tak ho zde nemohli zavést, ale poskytl jsem mu info, jakožto jediný známý vlastník a nyní tedy mám za vlastní odmenu možnost napsat první a možná poslední koment. :) Koupil jsem si ten casak vědíc , že je určen dětem, ale viděl jsem Garfielda a zřejmě mám jistou patologickou poruchu (jako Gibson ve spiknutí, jak musel koupit nějakou knížku) a všechno, kde se Garfield nachází, musím mít. :D casak je směsicí několika krátkých příběhů/ukázek z jiných komiksu, takový reklamní casak od crwe pro crew... :) Zcela jistě je určený dětem, crew kids. Účel splňuje a představuje hrdiny/komiksy líp jak NHM. Koncept představení komiksu a postav na 1-2 stranách spolu s odkazem na komiksy, z nichž jsou příběhy vybrane a info, kolik toho crew vydalo. Těžko říct, zda budou další čísla nebo je tohle reklamni leták. Každopádně je to fajn čtení a věřím, že vybrali dobre příběhy, které nalákají. ;) První Minecraft příběh mě hned na čtvrté straně rozesmál s prasetem a hladem :), ale vzápětí na šesté straně mě hned zarazil vulgárním zlým výrazem "ty svine nevděčná!" směrem ke zminenemu praseti. Jako chápu, že je to samice od prasete, ale nepřijde mi takový výraz vhodný do dětského komiksu. Jinak nakonec z komiksu plyne malý poučení, jak se z nenávisti může stát laska (neb před tím šlo o nedorozumění). :))) Garfiled je klasika, super (asi 4 strany stripu). SpongeBob je asi to NEJ, co v časaku je, milý, rodinny, vtipný... Docela mě to nalákalo na seriál, atd. ;) Mladí titáni kresba Cartoon network styl, ulítlý, takový jakoby vypatlany ... Styl cow nad chicken. A poslední je pro 10-12lety holky, DC superhdinky ze střední. Nejslabší příběh, vyloženě dětsky. Za mě trapnej. Vcelku je to kupodivu fakt dobrý za 79,-kc. Pokud vlastníte nějaký knihy s výše změněnými tituly, tak nekupovat, obsahuje pouze komiksy z knih, nic novýho. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.1.2020 23:21Darkness
    Zpětný koment: viz darkness kompedium ... Menší vydání kresbě extrémně sluší, překlad super, příběh a origin na akční béčko super... Za mě 5* (též mám rozpadající se salát za dvě kila, tím ale hodnocení neuberu)

    Btw. Částečně Souhlasím se zackem:
    "Prvnich sest sesitu serie The Darkness rozhodne patri k tomu nejlepsimu, co v teto serii vzniklo.... "
    "Ennis urcite psal i lepsi veci, nicmene napsat i desitky daleko vetsich shitu, zrovna za Darkness se stydet nemusi. Je taky nutny podotknout, ze jeho Estacada byl rozhodne nejlepsi, cim dal jste v serii, tim hlavni hrdina resi vic a vic moralnich kravin (nic proti moralnim dilematum, ale fakt mi to nesedi u mafianskyho hitmana a zastupce sil temna). No a Silvestri je bez diskuze jeden z nejlepsich kresliru image-like stylu."

    Výše zackem jmenované mě odradilo od darkness kompedium 2, za tak vysokou cenu ;)

  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.1.2020 23:15Darkness Kompendium #01
    Zpětný koment: jeden z komiksu, co se mi zaryl do paměti... Tu mini knížku od calibre jsem četl po kalbe :D a dost mě to zaujalo.... Pak jsem četl darkness vs Batman v krvi a super (kref měla talent na vybírání best příběhu, až na pár výjimek), časem se mi dostal do ruky darkness kompedium za 6 kil (ano, za 6 kil :)) , začal jsem číst a první, co bylo doocibijici bylo, že větší nelesklý formát stran ubira kouzlu kresby z malý rozpadající se knížečky od calibre... Myslím, že i překlad byl horší (bohužel jsem nedávno četl sin City a překlad Václava Dorta je prostě moc jemnej, možná se i víc drží předlohy, nevím, ale paradoxně by to mohlo kvalitě ubírat)...
    Během čtení jsem zjistil, že první sešity s originem od Gartha Ennise jsou best, co je v této knize...pak začala kvalita rapidně klesat, někde uprostřed byly dva crossover pribehy s witchblade, které absolutně nedávaly smysl (musíte mít witchblade a číst naráz, což jsem neměl a nemám...) , Pak řekněme, že se kniha drží v průměru, ennis se vrátil a opět pozdvihl úroveň na vyšší level, ale 100% vím, že mě tam stála jedna věta, kterou Jackie opakoval několikrát za sebou, teď si za boha nevzpomenu co to bylo a hledat to nemůžu... Něco ve stylu "už prestan kecat!" A při tom kecá Jackie pořád jak dement ...
    Každopádně jsem typ, ktereho tyto druhy knih hodně lákají, obálkou, zpracováním, kresbou (ta je super, ženský vedou samozřejmě, ale přišlo mi, že je tam málo démonů ;))... Navíc se mi koncept darkness hodně líbí a též i po delší době cítím jakési nadšení z kompendia a pamatuju si ho, ale též mám pocit, že cena je příliš vysoká na to, abych nedal bez rozmyslu 5*... Což dát že kmenových důvodů nemůžu, takže nakonec za 4*, bohužel jsem viděl hodnocení dalšího dílu a také witchblade, nenalakalo mě to, abych za to střelil 10 litrů a pak se dočkal průměru... ;) Možná i tato kniha je mírne nadhodnocená ...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.1.2020 21:53Indiana Jones Omnibus 1
    Zpětný koment: Lenny:
    Všechny příběhy jsou víceméně stejné (spoiler) Jones + slečna hledají artefakt, jdou po nich záporáci. Několikrát se setkají, Jones vždy díky štěstí vyvázne. Artefakt najdou, záporák chcípne, chrám spadne a artefakt pohřbí, Jones přežije (konec spoileru).
    Myslím, že tohle vystihuje celou knihu na téma dobrodružství ala tomb raider, možná dejme tomu zmiňovaný James bond...mám dojem, že retro je to cely, nejen první dva příběhy jak píše Negan...kresba ničím neoslnila, mám dojem, že se mi cca max 10 stran (panelu) líbilo, jinak o ničem, už si to moc nepamatuju, ale vím, že mě to chvílemi nudilo... Veskrze průměrná kniha (k níž se nikdy nevrátím), tudíž 3* v rámci dobrodružství, mimo to 2*, jste-li fanda indyho, tak 4* ;)
  • Milo_Harwey
    "Mam jedinou poslední zoufalou šanci... S vypětím všech svých sil až na samý okraj fyzických i mystických schopnosti musím dokonale načasovat svůj protiútok, abych odvrátil hrozící zkázu celého lidstva.... "

    "Vyšlo to, načasování bylo dokonalé, jsem naprosto vyčerpán, ale zachráněn a se mnou též celé lidstvo... Nikdy neprestanu bojovat, dokud budu živ... "
    ----------------
    Výtečně Napsal stan "the man" Lee, žijící legenda ... Nejlepší scenárista své doby tyčící se nad ostatnimi ...
    Úžasné nakreslil a vybarvil Steve "the king" ditko, vzor všech kreslířů.., mistr malířů....
    Oleteroval bla bla
    Jsme best bla bla bla Nej a nej
    --------------

    Ukecany, naivní, pitomoucky, infatilni, opakující se, natahovane, 60.tkove nic moc nakreslené a vybarvene, extrémně zvelicene, ale celkem zábavné :) také jsem četl na míse jako kolega, ale každé odpoledne a večer po cca 2-3? Příbězích, což je u mě obvykle, proto mi povídkové knihy vyhovují, zde tvoří ucelený příběh (to jen na vysvětlenou, vsetecka Stan).... takže .... Docela mě to bavilo :) zejména první cesty za věčnosti k démonovi s maskami...

    Btw. Vedlejší příběh přerušující hlavní linii má na tu dobu asi celkem originální koncept astrálního těla mimo fyzické, které jako duch vede k záchraně.... Netuším, zda to v té době někdo vymyslel, ale jako nápad je to super .. :) pak už to začne být fakt otravné, takže název poslední kapitoly "konečně konec" je příznačný...a ten psoledni sešit je extrémně zkratkovitě a trapné finále...
    Vishanti, oshtur, aggamotovo oko, u hoghottovych zástupu, cyrhorak, safírový... Bla bla... :)

    No... Neodpustim si menší polemiku, protože jsem se právě dostal na pomezí čtení, došel jsem k rozkolu mezi číst/necist/prodat/neprodat....

    Zřejmě jsem udělal chybu, že jsem UKK nečetl hned a čtu je teď správně seřazené dle kontinuity obrazu na hřbetu knih a číslování, ne v pořadí vydávání... Tudíž jsem došel k Marvel počátky 60.leta, jedna 60tka, druhá, pak koukám, že třetí ( zase stan Lee, omg...)a říkám si, že už by tam mohlo bejt zas něco "normálního", zkontroluju, a další... Řekl jsem si tedy "zakrápeně!" (Ten výraz asi nikdy nezapomenu, nicméně rekl jsem si něco vulgarnejsiho). Provedl jsem tedy kontrolu na Wikipedii, kde je bohužel řazení komiksu dle prodeje, tudíž mi hledání číselného řazení zabralo víc času (což je tady na comicsdb řazeno správně, ale nepíše se zde [u UKK] z jakého roku komiksy jsou, což na Wiki je), následně jsem prozřel a pochopil, že po Marvel počátky 60.leta už jsou jen 60tkove komiksy až do Marvel počátky 70.leta, kdy následují už jen 70.leta.... zakrápeně na n-tou!!!! Následně jsem projel hodnocení zde od nynějšího čísla do konce a též komentáře u jednotlivých knih, se zaměřením na cyboye, abych zjistil nemilou zprávu, že to jsou všechno dlouhocteci naivní sracky snad jen kromě smrt Gwen.... (Též jsem prohlížel autory a byl tam i Roy thomas, můj oblíbený autor Conana, ktery mě bavil a i ta čb kresba byla super! (Myslím, že barvy dřívějším kreslířům spíš ubíraly) Nicméně jsem si vzpomněl, že i čtení Conana bylo zdlouhavé... Comics legendy, Semic, Barlow (úžasná kresba buscemy)) Cyboy snad u 2-3 knih nic nenapsal, to mě vede k závěru, že buď je koupil a nečetl, nebo s kupováním přestal...a též důležitý poznatek, on čte jako Johny 5tka z číslo 5 žije, já čtu jako blbecek ze základky, což znamená, že když napíše, že to četl 3hodiny, já to budu číst 6-9 hodin! Zbývá mi 33 čísel *9hodin, tj.297 hodin čtecího času na míse ... Kde je čas omezen, takže to vychází na 3 měsíce času :D takže... Ty voe, tomu se říká kolaps....

    Každopádně tohle celkem jakože ušlo, takže 3* , světlejší chvilky byly kontrovány slabším závěrem ...
  • Milo_Harwey
    Myslel jsem, že Farby maloval celej komplet a že ve druhé knize vyzrál, ale až teď po letech jsem zjistil, že druhou "knihu" maloval Jim Murray. Trio Bisley, Farby, Murray... jsou zabijáci a patří mezi mé oblíbence, Murrayho malba je LUXUSNI!! Opet posouvá tuhle brutální řezbu o třídu výš. První kniha spěla k tomuto finále, opět výborně napsané akční béčko... Murray je z jmenovaných malířů nejlepší. Obdivoval jsem famózní malbu, takže jsem "četl" dýl než , kdybych jen kouknul. Příběh není žádný brutální drama, jde o čistou akci, ale dobře napsanou, sem tam vtipnou s dobrým překladem...

    Vůbec nechápu lidi jako brkovice a černýho draka... Koment typu "je to kokotina" vskutku osvětlí pohnutky k 1* a druhý napíše , že něj je grafika, ale i ta je hnusná :D směšný...

    Každopádně v mém vydání je chyba, kdy vytiskly totožné bubliny s textem i na další stranu... A slepený jsou asi všechny modrý krve hrozne, rozpadají se... Nicméně mě hodnocení to neovlivní, druhý díl je za jasných 5*

    Btw. Na 2strane, kde se soudci kosí hedonisty se vlevo dole nachází plesoun, co je do malby jakože dosažený navíc a nic se mu neděje... Víte někdo kdo to je? ;) Určitě je to nějakej Easter egg :)))
  • Milo_Harwey
    Kresba Glena Farbyho je obdobná jako Bisleyho... Mam dojem, že z něj vychází a byl jeho "žák". Každopádně zde je kresba horší než v Rozsudku. Best panel je se soudcem Jokerem. :) Ale hned první strana komiksu je super. ;) kresba je sice horší, ale pořád jde o stylovou, osobitou malbu... Příběhové je to fakt příprava na akční finále ve druhé "knize" každopádně mne Alan Grant svým stylem sedí, mám rád akční béčka, když jsou dobře napsaná/natočená u užívám si je. V tomhle komiksu mi to, kupodivu vzhledem k "délce", chvílemi přišlo natahovane... Celkem jsem se bál, že se mi rozsudek , ani tohle líbit nebude, že jsem jakoby vyspěl za těch 20 let , ale dobrý, nevyspěl :D takže předpokládám tedy, že se mi bude líbit i Lobo. Krásné namalovanej a napsanej komiks, co je za chvíli přečtené, super, solidní 4*
  • Milo_Harwey
    Jsem poměrně zaujatej, z toho komiksu jsem byl za mlada hotovej. Teď jsem to dočetl znova... A mám z toho fajn pocit, líbí se mi to prostě a nejradši bych napalil 5*, ale z objektivního hlediska to nejde. Začalo to průměrné, co se týče scénáře, pak se mi to zalíbilo, je to akční béčko se vším všudy, a to mám rád, má to i svůj osobitej styl humoru, jemuž se nebudete smát nahlas, ale vnitřně se pousmejete :D což si drží celou dobu, akční béčko styl, odsypa to, jediný na čem se pozastavíte je bisleyho malba, která je famózní, úchvatná, posouvá komiks o třídu výš...plastická malba je super, kupodivu mě též víc zaujali zaporaci, scarecrow je pořádně hororovej, ale ok , i Batman je stylového, narachanej a bez masky vypadá drsné. Ke konci jsou cca 2-3 strany, kdy bisley použije ty svoje "infantilní čmáranice", jak tu někdo zmínil... Ale i ty jeho čmáranice máj styl, ve mně to buď dojem, že konec odflakl, fakt nevím, zda tohle dělá záměrně. Ale ještě jednou, kresba je unikátní. Osobitá, stylová, jiná...tohle vždycky ocením. Alan grant... Dokola se mi stále pletl s Alanem Moorem a Grantem Morrisonem. :D tyhle 3 jména, .. že jsme nevedel, kdo psal Loba. Alan grant píše akční zabijácký béčka, co ale nejsou pitomý. Ten styl se dá přijmout. Vemte si, že je to 28 let starej komiks a pořád se bude držet minimálně na průměru. V podstatě i ten překlad je stylovej. Jasné, někomu se to líbit nemusí.... Ale když to sečtu, tak je tohle nadčasový dílo. Minimálně v m subjektivním názoru a pocit z něj jsem měl mnohem lepší než že stávajících nhm, kde nebyl pocit žádnej a dával jsem průměr. Nakonec 5* dám. + Přelouskany to máte za hodinu i s delším prohlížením kreseb, z nichž některé by byly luxusní plakáty. Třeba hororovej scarecrow do pokojíčku dětem ... :)
  • Milo_Harwey
    Obalka ve mně vyvolala pocit, že se jedná o novější počin, avšak jména Stan Lee a Jack Kirby opak... Podíval jsem v rychlosti se na kresbu a řekl si, že asi Stan teda tohle psal v 80.tkach nebo třeba i 90.tkach a ja měl jsem za to, že už v této době už nepsal (později jsem zjistil, že se jedná o 60.tky)... Každopádně jsem se knihy díky Leeovi bál, protože ho jako autora moc nemusím, zamrzl v 60.letech ve stylu hloupouckych scénářů a jeho nadšení pro superhrdiny , které demonstroval v reality show "svět hledá superhrdinu" (doporučuji, strašná pitchovina, až je to nakonec vtipný :D, btw. Od zhlednuti pár epizod jsem nabyl dojmu, že Stan Lee je malinko ulitlej, silenej :) ), se mi záhy vybavilo a já čekal tedy srackoidni komiks. Pak jsem tedy v úvodu zjistil, že kirbyho kresbu remastrovali, vybarvili moderneji a stylově s takovým nádechem dřeva, nebo jak to pospat, evokuje to historické čtení a 60.tkova kresba hned dostává nový svěží rozměr,
    jen je "omlazená". Kupodivuu se i ztraci pocit naivity ze scénáře...trochu mi to připomíná moji srdcovku Barbara Conana... Dočetl jsem až k heimdallovi a zatím spokojenost, líbí se mi to... Dle dodatku na prvních stranách, že si komiks vydobyl místo mezi čtenáři a bude z něj celá série, se zřejmě líbil i čtenářům te doby (r.63-67)...... Tak při druhém navazujícím čtení dočteno po "příchod lokiho" a jsem nadšen. :) Kresba není dokonalá a někdy postavy silhaj. :D ale zřejmě díky barvám má zkrátka punc kvality... Moc se mi to líbí, "Balder statečný" mě v rozmezí 5ti stran dokázal téměř dojmout. Super. Další fáze dočteno po vodní vír... Styl vyprávění se od "Meče v pochvě" mění... Víc ukecany, bez vypravěče, určitě k horšímu a kupodivu se příběh zacina natahovat...intrikán Loki je pěkná svině :) a síly zla... :D (opět mi to připomnělo me zaměstnání :D), líbí se mi jak Odin mění garderóbu, zatímco Thor má svůj styl stejnej celou dobu a bez přilby vypadá jak mánička/holka...další fáze do "význam ragnaroku". Část s plavbou považuji za nejslabší. Z kraťasu se staly navazující miniepizodky. Další 2 fáze...:příběhy na sebe dále navazují, ve 2-4 dilnych přibezich, vypravěcí styl je určitě lepší než klasický komiksový, avšak příběhy jsou zase na vyšším levelu, např. 2 části s fafnirem a o ragnaroku byly fakt pěkný, harokim 4 díly ušly, dočteno po "hoguniva tragédie" příště už to dojedu do konce... Staniz se! Btw. Kniha je protkána leeovym sebeukájenim nad vlastní výjimečnosti. :) Dále dočteno po alibar a 40 démonů. Mogul má druhém panelu tragicky nakreslenej meč, od toho dílů mi přijdou ty přehnaný kecy všech otravný, jak o sobě mluví v superlativech ve třetí osobě nebo o svých zbraních, zároveň se "citlivý stan" utrhl ze řetězu, což přímo souvisí s těmi superlativy, jimiž častuje i sebe a svůj tým. Volfatagg mi přijde jako trapnej ubohej chudak, nicméně jsem zaujatý, na posledním pracovním působišti jsem se s takovými lidmi setkal, bylo jich tam hodně a to jejich vyprávění a kecy jsou tak směšný, že vám jich nakonec je líto a nevíte, zda se jim smát nebo nad nimi brečet... Netušil jsem, že má Volfstagh takovy charakter. Jak kniha excelentně začala, tak kvalita postupem času klesá, ale není to rapidní, pořád se to drží na 60.tky fakt dobře a vzhledem k charakteru krátkých příběhů nebo minisérii je to ideální čtení na WC, pokud tam čtěte. ;) Chtěl jsem dát 5*, škoda... Na 5 už ti není a rád bych 60.tkam 5* někdy dal, ale slušný 4* knize daruji.
    Souhlasím: jh666, cyboy
  • Milo_Harwey
    Ted se vracím k tomuto počinu, hodně zpětný koment: nejlepší na tenhle knize je kresba Jocka z prvního sešitu, za tu dávám 1*, což je vlastně minimum, příběh do půlky celkem ok. Jo, ještě celkem ušel příběh s madhatterem. Zbytek strašný, tragicky, nejhorší, vypatlany, nesmyslný... Pamatuju si jak jsem jel vlakem domu a skoro to nemohl číst, což se mi nestává...

    Spike: Snyder se pokouší o cosi jako celistvý příběh složený ze čtyř jen velmi volně provázaných samostatných, z nichž každý je psán i kreslen jinak. Což o to, nápad zní zajímavě, ale ve výsledku to prostě nefunguje. Jako jeden příběh je to příliš nekonzistentní a rozházené, a jednotlivě ty sešity prostě nejsou dost dobré. První díl který byl o dost objemnější jsem slupl naráz, tenhle o dost tenčí jsem dával na třikrát. Nedokázal jsem se do toho dostat, nebavilo mě to. //// Souhlas, já to dal naráz, ale Brutus prostě ...

    Spike: Bonusový příběh soustředící se znovu na otravnou postavu Dukea sám o sobě špatný není, ale je násilně utnutý. Kresba sice taky nic extra, k tomuhle příběhu ale docela sedla, takže proč ne. //// Přesně... Nebýt toho, že ho Spike zmínil, ani bych si nevzpomněl, že tam byl.... Ale souhlasím se soulem, kresba byla tuším velmi jednoduchá, silné tahy, tlusté čáry, jednoduché barvy...

    Za mě je tohle nejhorší Batman, nuda a děs....

    1* za: jock kresba, první půlka jock příběhu, poměrně fajn kresba a tuším třetí příběh s madhatterem, a malinko tvoří i Duke příběh, který nakonec hlavní příběh myslím překonal ... Ale nenechte se zmást tím, že dle toho, co jsem napsal, vypadá tento Batman jako dobrá kniha... Není, nuda, děs, hnus, fuj... :))) Paradoxně si ho celkem pamatuju díky tomu jaká sracka to byla ;) naštěstí půjčeno z knihovny... Důrazně nedoporučuji ..
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.12.2019 22:07Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    Zpětný koment: četl jsem před několika měsíci, půjčeno z knihovny, včera jsem to prolistoval pro osvěžení. 4 příběhy, každý kreslen jiným ilustrátorem. Všechny příběhy jsou luxusní (téměř) a kresba stylová. Nejhorší je určitě poslední postapo příběh kreslený corbenem, ale i tak se drží na 3*. Myslel jsem, že komiks tygr se mi líbit úplně nebude, ale nakonec byl možná i nejlepší a kresba, ač retro... Byla líbivá. Best kresba/malba je u The Cell, příběhy z věznice mě všeobecně bavi, tenhle se ničemu ze zábavnosti nevymyká. První Vietnam příběh přináší vysvětlení , proč je castle, jaký je... Celkové hodnocení 5*
  • Milo_Harwey
    Vůbec se mi do toho nechtělo, páč je to poměrně tlustá kniha a já věděl, že bude plná keců, infantilnosti a spatny kresby. To jsem přesně dostal, brutální infantilnost, velmi zkrácené pribehy, usekané. Na dvou panelech vyřeší, co by dnes trvalo jeden, dva sesity, za jeden sešit vyřeší cely rok vydávání komiksu ... Už v úvodu, jak mr.fantastic chytil atomovku vypálenou na torche a zahodil ji do moře ... Jsem se musel smát, věty typu : ale kdo? A proč? To musíme zjistit" :D nebo "snad nechcete , aby tam byli dřív komunisti":D ... Nejlepší je, jak se ty stary komiksy berou strašně vážně... To vyvolává vtipnost /směšnost celé knihy, a to v dnešní době prostě pobaví... v tomhle smyslu je kniha prostě zábavná. Kdo má takový příběhy rád, ať si dá 4*, v té době to musela bejt bomba, dneska sranda, co by se ale mohla líbit dětem, jednoduché rychlé vyřešené příběhy, totéž kresba. Za mě 2*... To jsem napsal po přečtení prvního sešitu, tj. F4, to je neinfantilnejsi sešit z knihy. Pak už je to o něco lepší. Docela mě zaujal Magneto v X-Men, je dobré nakreslenej i napsanej, iceman je pravej opak, sněhulák, co v 17ti nemá zájem o ženský. A panel s atomovkou s kecy typu: "Tichý strážce demokracie", to jo :D v avengers se wasp chová jak devka, ač v antmanovi byla zabouchla do antmana... :) Za mě nejvtipnější paradoxně díky vážnosti je první sešit F4, postavy jsou vymyšlené dobře a vzhled , potažmo charakter postav zůstal téměř nezměněn dosud, nicméně komiks je tragédie, přečetl jsem to asi za 5 dní "z povinnosti" . Vždycky , když je ten jeden starej komiks v NHM nebo DCCK, tak jsem ho četl z povinnosti a spíš mě otravuje, zdržuje... A tohle je kniha jen z těchto komiksu. Někdo tu psal o vetřelci ve srovnání s touto knihou. Vetřelec je dokonalej film, scifi horor, co přestal neoblomný zub času a po 40ti letech je pořád za 5*. Tenhle UKK v žádným případě. 1* za vymyšlené postavy a druhá * za to, že místy naivitou pobavilo.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš19.12.2019 14:24Sedmikráskov
    Sedmikraskov jsem měl jako malej na 4listku nejradsi. V dnešní době mi ho nejvíc připomněl shakes And fidget. ;) Každopádně si taky nepamatuju motiv zakletého prince, asi to vzniklo spolu s knihou. Je to takový příjemný neurazejici čtení s pohodovou kresbou, co pobaví spíše mladší čtenáře. Pamatuju si, že styl humoru sešitů mi byl blízký a je i teď, ale samozřejmě vás to víc dostane, když je vám kolem 10 let. :) nejvtipnější je určitě závěrečný souboj... Vosák je dobrej kámoš: "můj příběh zde končí slavným útěkem!" :))) a konec knihy je prekvapujici. Chtěl jsem dát lepší 3*, ale myslím, že z vícero důvodu si kniha zaslouží 4*, především je to u mě nostalgie...pro menší čtenáře určitě 4*. P.s. klidne bych byl radši, kdyby to mělo třeba 500 stran, abych mohl číst déle... A pro zajímavost: souborné vydání starších příběhu asi nevyjde, ať z důvodu finančních nebo dochovaných materiálu, což je za mě škoda..
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš16.12.2019 22:13Vrána (pevná vazba)
    Hoši (a děvčata) teď jsem dočetl komentáře ostatních a poslední, co mě teď napadlo je, že snad jen pár lidí se ozve proti proudu s tím, že daj min jak 3* a hned se omlouvají. :D každej může říct svůj názor a nemusí se za něj omlouvat, pokud není nemístný...

    Osobně jsem Vránu četl před cca 2 lety, rozšířené vydání, co jsem sehnal levné nové v antikvariátu zabalené. Hodně mě zaujal koncept a kult okolo Vrány obecně... Btw. Za chvíli bude Vrána v telce na amc, snad se mi díky osobité ponurosti nebude duch vrány mstít za následující slova:))) :

    můj osobní názor na Vranu je takový, že je to psychodílo od psychopata (jako vazne si myslím, že je psychicky nemocnej a tady se prostě "vyblil", souhlasim též , že to nijak nemusi snižovat jeho případnou genialitu, všeobecné jsou "jiní" lidé geniální) určené dalším psychopatum, ale abych nikoho neurazel, též je komiks určen pro lidi, co mají rádi básně, básnickou duši, jsou citliví, něco už si v životě zažili, mají raději lyriku než epiku, filozofuji...apod. (věřím, že mými bráchovi se to bude líbit) já osobně jsem na dobrý příběh, lyrika jde mimo mě, stejně jako basne, jsem (v)opice, neandrtálec u televize s pepsi, co čumí na Ulici se starou :)))) prostě jsem v tomhle ohledu dement total a nemám problem to přiznat, takže ... Mě neuveritelnej patos, shit texty a vše kolem naprosto minulo, nudilo, otravovalo, nasiralo... Samozřejmě nejsem bezcitnej (minulý týden jsem brečel jak malej kluk u Muže v Ohni - to mě vždycky sejme:D) komiks má světlejší momenty , co em bavily, též kresba se mi libila, ale malba obzvlášť, ač mám dojem, že ne vždy... Osobně bych se držel v rámci průměru za 3* , ale z principu věci, viz výše dávám 2* (pro mě přeceněny komiks a bohužel podceněný film) - komentář Kaluže je naprosto výstižný a dal 1* (též souhlasím se sedw) a jeho názor ve smyslu, že by si vrána zasloužila další zpracování je správny, ale viděl jsem nějaký dokument a mám dojem, že z obavy o prokletí dalších lidí to snad Oubar zakázal nebo tak něco, každopádně další vrány jsem četl pak taky a pokud bude další, tak přečtu, jak říkám... Původní motiv se mi líbí ...

    Teď si dovolím reagovat na několik komentářů níže:

    Corvus: ..."The Crow je totiž především o lásce... o lásce, která nezná hranic a potká málokoho v reálném životě. Vrána je o emocích a pokud nejste vytesaní z nějakého hodně odolného kamene nebo odlití ze železa, jitě vám ukápne nejedna slza." /// Se mnou to ani nehlo, jsem chladnej šutr. :)

    "... profil Jamese O' Barra a interview s tímto dodnes psychicky nevyrovnaným chlapíkem." /// Je to psycho, souhlas

    Woffce: "Nemít to doma by se opravdu rovnalo ignoranci." /// Já jsem ignorant, prodal jsem to. :)

    Neutrino:"...Autor se snaží budovat temnou atmosféru podobnou třeba jako Sin City, jenže jemu jsem to prostě nějak neuvěřil. /// Sin City je úplně někde jinde... ;)
    "...Samozřejmě prvotní nápad je výborný a některé pasáže také ujdou. Konfrontování minulosti s budoucností je též velice originální a stejně kladně hodnotím i střídání stylů. Bohužel ale naopak musím říci, že při scénách "ze současnosti" (přibližně 80% knihy) mě neustále rušilo to, že autor se snaží kreslit realisticky, ale neovládá proporce, a to hlavně u ksichtů. Malba mu celkem jde. Obecně je to zajímavý komiks a stojí za přečtení...." /// Naprostý souhlas, doplnil bych, že mně se kresba i malba někde líbila hodne

    Two-face:".... Ale nebyl jsem nucen komiks dočíst na jeden dech a dokázal jsem u něj číst i něco jiného." /// :D

    Killingjoke: ...To, co v mých očích však dělá Vránu vyjímečnou je forma a schopnost spojení protikladů naprostého zla a horoucí lásky v neustále se prolínajících časových rovinách. Je velmi zvláštní vidět mstícího se pierota veršovat a filozofovat, zatímco své oběti drží u hlavy plně nabitou Magnum 357. Snové obrazy z minulosti, kdy Erik vzpomíná na šťastné chvilky s Shelly by naopak fungovaly i beze slov, jelikož jsou přímo nabité emocemi.
    //// Tohle je dobře napsaný...

    Josh: Tenhle komiks na vás přenese spoustu bezmoci a smutku. Nedá se k němu přistupovat jako k spotřebnímu materiálu, tady je opravdu nutný se ponořit hluboko dovnitř a vydržet. /// Ač se obvykle "nořím" rád a hluboko, tady jsem se jen plácal na povrchu :) nepřeneslo to na mě tedy nic :)

    Josh: Vrána je ve svý ponurosti neuvěřitelně pestrá. Líbí se mi to prolínání výtvarných stylů, krásný vzpomínky bývají snově máznutý a čistý, přítomnost naopak plná sytých kontur a hnusu, kterým se hlavní hrdina musí brodit. Próza se střídá s poezií, největší láska s největším utrpením. //// Souhlas

    Gustik5: "...Osobně mám rád příběhy, ve kterých máte pocit že hlavní hrdina není nedotknutelný. V tom smyslu, že může zemřít. Ačkoli Erik nemá co ztratit, nejde ho ani zabít. Protože on už je mrtvý. Je to prostě Terminátor, který jde a mstí se. A nic ho nezastaví... " /// Souhlas, ale já to mám radši, vadí mi naopak, když z někoho smrtelného dělají opak, btw. Terminátor jde zastavit :)
  • Milo_Harwey
    Avx3
    Budu psát opět v bodech...pozor, malý spoilery...
    První sešit, tj. 9.dil byl řekněme spidermanovsky, bavil mě a začalo to fakt dobře.... :)

    Wolverine...:D v tomhle díle ho jako jediného spálily Phoenix řetězy :D neuvěřitelný... Myslím, že pokud autoři zamysleli rozdělení příběhu do 3 části, tak tam chtěli i tohle: 1.kniha : Wolverine je zažívá upálen, pak se několik hodin regeneruje komplet, 2.kniha : je u centra ohňového výbuchu, celý spálený , ale po pár min funkční a regeneruje se povrchově, 3. Kniha : řetězy vězně ho cestou průběžně spalují, ale regenerace to dává... :D (dočetl jsem a zjistil, že teda shoří celej brutálně tady znova, tím se kruh uzavírá :D) nikoho jinýho ten oheň ani nespálil... :)

    Hláška Emy Frost: myslíš, že jsem krutá? Ne... Nemyslím. Říkáš jedno, ale myslíš si druhé. Raději bys měl změnit své myšlení... Ano... Ano, paní. :D tak to mě rozesmalo... Hned jsem si přišel jak u nás v práci. :D

    A jedna z těch vytek, jez jsem ochoten odpustit, antarktida, jedno z nejchladnějších míst, ... Strom je tam téměř nahatá, ostatní taky, pohoda... :D

    Spoiler!: Takže jedinej shorelej mimo Wolverine (hawkeye) je zivej a zdravej, to je teda překvapení. :D

    Malá scenáristická nesrovanlost: Frostka cítí myšlení všech, vidí, scéna jak někoho sejme za starou věc, co udělal, náhodného člověk a teď najednou každej odchází do útočiště, kde se ze všech stanou bestky a ona nic neví? Ok, dobře... :)

    GIGA SPOILER!!! Bohužel jsem dočetl nedávno NHM cap a Hulk, v obou se v historii psalo, že cyclops zabije Xaviera, takže mě vyspoilerovali, což vedle k návratu zpět ke čtení UKK, a já skončil právě u AvsX, každopádně i tak to bylo silný... Ten dialog/boj kyklopa a profesora.

    Ještě spoiler ..
    Co teda nechápu, jak to, že když bojovali na jednom na jednom místě, tak najednou je ukázka jak každej bojuje na jiným místě na planetě ??? A Phoenix je taky všude...ok, to by šlo, ale ostatní ne... zřejmě snaha o ukázku celosvetovosti, ale podle mě je to doocibijici. A když už mluví o tom, že je bůh a síla, ničí planetu, proč nikoho nezabije z těch dalších? Jak funguje ten laser pohled kyklopa, když bourá zdi, ale maso jen někdy... No, nad tím vším se musí člověk nějak povznést , což se druhý knize u mě nepovedlo, třetí se daří ... Ne, úplně , ta celosvetovost byla moc. :) (Ale třeba u sin City zlutej parchant je Hartigen rozstřílenéj a mlacenej, že je to nadmíru a tam to prostě přejdu jakoby nic, zřejmě to chce sílu scénáře... Jasné, tohle bych prostě měl u plastenek vypouštět, ale nějak mi to nejde, no...)

    Každopádně tahle kniha je dobrá, celá ta událost je velká a silná, nicméně má spoustu kolapsu, které mi nedovolí dat 5*... Viz výše... celkové vyznění se závěrem fajn. Udělat pořádnej konec, co nenasere je kumšt, tady se to povedlo, dokonce jsem si pak i cyclopse celkem oblibil. Za 4* to je určitě. Jo a kresba líbivá + čte se to rychle. :)

    Závěrečný souboj příběhy jsou průměrný, nic extra... Na konci jsou krátký jakože vtipný 1-3str "boje", z nichž u ne vede Ca vs cyclops , to mě pobavilo :) a přečtený mega rychle... Ale trochu zas kazí dojem, no 4* teda že solidarity nechám...

    Když vezmu AvsX jako celek, tak bych se rozhodoval mezi 3 a 4*, podobně jako jsem se někde nenechal zviklat špatným koncem, bych se neměl nechat zviklat dobře udělaným koncem. AvsX 1: 3*, 3*souboje, AvsX 2: 2*, 5*, AvsX 3: 4*, 2*
    Výsledek: 19/6= 3* :)

    Čtení UKK jsem před nějakou dobou rozjel od 61 až po 80 tku a skončil před AvsX, páč se mi do toho nechtělo...nakonec to docela šlo Teď se zas pokusím to dojet a ohodnotit = vypsat své "rozumy" :)))
  • Milo_Harwey
    Koupil jsem si a přečetl přednostně (za cca 2 hoďky), abych předběhl cyboye :))
    V NHM jsem ještě GR nečetl, ale tohle je jiný GR než původní, takže nevadí číst ho předem. Na první pohled zaujme nový vzhled , kdy je lebka vytvořena ve stylu helmy a též je i kovová, pouze čelist zůstává kosterního rázu. Určitě by se dala namalovat pěkně, ale v té kresbě se mi víc líbí klasika. První sešit je kreslen uhlazené a postavy mají dlouhá těla a končetiny, je to takový ulítlý dnešní styl kresby, který se v sešitech 6-10 opakuje rizlej stylem Cartoon network (třeba cow And chicken) a je s tenkou linkou někdy hodně detailní. Příběh se tyka mladého středoškoláka , asi Portorykance? Co opravuje auta, živí postiženého bratra a v noci začne závodit, což se trochu zvrtne. Později je už v rozkolu podobně jako Venom a hovoří se satanistickým duchem vraha, co ho posedlí, s nímž bojuje o nadvládu nad svým tělem, tudíž není úplně klasický GR. Bipolarita je zobrazena prostřednictvím barvy očí, jedno oranžovy zdruraznujici oheň a druhý zelený, což je jeho původní barva. Jo, Robbie si taky oholí hlavu, kterou má zjizvenou, to zřejmě způsobilo jeho bílé vlasy, takže to nebyl melir. :) V pozadí probíhá boj gangu o nadvládu nad městem a určitý anabolický hydeovsky pilulky. Spoustu otázek z vynechaných sešitu vám zodpoví následná historie na konci knihy, zejména ohledně auta. V knize pro mě osobne byl nejlepší souboj rideru (hlavně tedy kresbou) a asi jsem trochu divnej, ale jakmile Eláj převzal kontrolu, tak se mi komiks líbil o dost víc (zrovna jsem uvažoval, že mě vůbec nezajímá , jak by to pokračovalo, když přišel na scénu Eláj, hodil hlášku jakoby určenou přímo mně, a to: "Měl bys chlastat min koly a víc mlíka." :))) chvíli byl na scéně, to jsem si řekl, že by mě pokračování zajímalo, jedinej moment, jinak mi to bylo sumak). Je fajn, že v bublinách místo mírných nadávek použili znaky "@&#&$$#&" jakožto vulgarity, které se domyslí samy. :) Co se týče překladu, tak se mi ještě libilo: "hjáhahahaa" , což je smích jednoho pablba a mně to evokovalo smích mjr. Majstnera z Byl jednou jeden polda. Kniha jako představení nového GR obstojí, mě neuchvatila, takže průměr. Čisté 3*.
  • Milo_Harwey
    Bohužel budu muset být jízlivý a jedovatý ...:
    Výprava s jistou smrtí a všichni opět přežili - jak letěli do vesmíru bojovat s Phoenix.
    Phoenix zas vzplála, všichni v dosahu, shořel jen Wolverine :D chudák ... Všichni žijou. A jak rychle IM vyrobil tu zbraň na Phoenix. :))) (Mně takový věci vadí, a to hodně s rostoucí intenzitou jak na výši, tak počtu ... Mam radši uveritelnost, ale samozřejmě jsem ochoten i odpustit některé tyto zaběhlé kliše... )
    Celá ta jejich obnova světa je sama o sobě pěkná utopie (nad tymtez jsem přemýšlel, ale nějak si nedokážu představit, jak mít vše pod kontrolou, hlad, katastrofy, války, apod. To by sama Phoenix nedala, 5 fénixů asi taky ne...myšlenka dobrá, myslím, že každýho musela někdy napadnout). Hlavně fakt nechápu, že po nich avengers jdou očekávajíc obrat a zlo. kyklop spravne tvrdí, že jsou terosti. :) Celá ta výprava Capa v predesle knize je tez nepochopitelná, proč chtěj Hope chytit? Umístit ji někam, kam? A co s ní pak? Dělalo na tom asi 5 scenáristů a stejně to má mouchy ... Jako třeba ten proslov prezidenta USA v jednom panelu, asi Obamy... To je jedna z nejkrásnějších hlasek, a jako motiv k útoku na X-Meny totální picovina...
    "I přes mnohé nedostatky, které máme, v lidstvo věřím. Vždy jsme dokázali najít cestu vpřed" - :D ok... Morální povzbuzení alá CA nebo suprmen, apod. Přesně to, co nemusím...
    A teď to přijde: "ale svět funguje jen proto, že měl vždy nějakou kulturu, která na něj dávala pozor, které se zodpovídal. A to teď tihle X-Meni nemají ... S tím se musí něco udělat." No, teď , když jsem to napsal , tak je chce sejmout, protože mají absolutní nekontrolovatelnou moc, nad níž nemá moc on, potažmo usa... Ok, to jsem chtěl napsat, že měl říct, ale on to vlastně řekl. :D takže nakonec dobrý, ale svinský :))))
    Další bod: V kresbě je Hope někdy jak 10leta holčička a někdy jak pěkná cca 22tka, hlavně tedy v první knize, tady je spíš to děcko...
    V 7.dile je thunderer nazýván hromovladcem po Česku a též po anglicku zas thunderer, to je drobná chyba v prekladu. ;)
    Cela kniha je poměrně chaoticka a 7.dil asi nejvíc. Btw. V jednom malým panelu při zajetí mutantky se z Black pantera stane žena, má prsa. :)
    A kresba je min džonromitovska...(snad jen první dil a styl se ho už pak v rámci jiných ilustrátorů nedrží), škoda, v první knize se mi kresba líbila víc...

    Charaktery jsou stejne jak z první knihy, CA se mi celkem líbí v týhle vojenský nekompromisní pozici :)) a cyclops jako magneto povaha ujde, ale je kurevsky arogantní, což vyloženě nesnáším :D Namor je tady celkem borec, až na jeho homo křidýlka, já ani nevěděl, že je mutant... :) (Musel jsem se podívat a zjistit, našel jsem poznámku od fimiho: Fimi 4.10.2019 13:16
    "Poměrně silná postava
    V aktuálních Avengers solidně serezal celý tým. Chytil dlaní úder Mjolnira a zdržel Thorův útok a druhou rukou ironmanovu ruku že které šel paprsek. Přežil útok cpt marvel a následně útok a výbuch Gama energie She Hulk, poté porazil ghost ridera" , taky mi tady přijde silnej, ale to je díky fýnyx... )

    Závěr knihy , cca posledních 5 stran má najednou nádech 60.leta kresby :D poslední věta spideyho pobaví :))) závěr samozřejmě lehce otevrenej... Pokud jsem dal minulé knize 3*, tak tyhle bych musel dát 2* nebo první 4*, pro mě zklamání ...četl jsem lepší crossovery...

    ALE!!! AVX bonusové sešity... Úplně zprijemnily předešlou pachuť. Grafický každý jiný a každý pěkný, i co se týče scénáře....
    Thing vs colos : na konci mohl říct: abych porazil monstrum, musel jsem se sám stát monstrem... :)
    BW vs magik: v jednom panelu píšou v poznámce, že BW má více jak jednu zbraň.."jj.ma dvě" mě hned napadlo, kreslí ji tu fakt s velkýma manga dudama , btw. Měla dvě pistole ;)
    DD vs psylock: pěkně vnitřní monology a víc k zamyšlení jak celý předchozí avengers vs X-Men
    Thor vs magik: když magik popisovala jak by si šel Thor na 4 a ona si s ním prohrála, tak jsem si rekl, že mě předešlé tvrzení "ty souboje jsou pro děti" u první knihy ... Tak úplně neplatí :D

    No, v první knize byly ty druhé dva dost dobrý... (CA vs gambit, spidey vs colos) ale IM vs megneto..., No taky dobrej, thing vs Namor nic moc (tady se řešilo, že musí dýchat na měsíci, kde není vzduch, ale pod vodou nemusel :D )

    Dávat soubojům hodnocení, tak máj 5*. Kniha jako celek slabší 3*.
  • Milo_Harwey
    Doposud jsem žádný UKK nehodnotil, zřejmě je to věkem, ale superhrdinské komiksy se u mě drží všechny tak nějak v průměru, tj. Za 3*. Jsem alergickej na trapný klišé , jak se vlastně nikomu nic nestane, všichni všechno zachrání, ještě idealne na posledni chvíli (to je i případ star wars), idiotský kecy, antirealsiticke souboje, nikdo neumře, apod. Kupodivu přesto mám pláštěnky rád, a i tento komiks se mi líbil, ač se výše uvedené objevuje i zde (krom Wolverine, ten je zraněn všude, páč se jedinej regeneruje, což je prostě trapný). Schizma jsem četl cca před půl rokem a nebylo to nic extra , podle mě horší než AvsX. V tomhle komiksu jde tedy o volné navazani na schizmu prostrednictvym 0tého sešitu. Hope (neznám kanón, takže neznám její schopnosti, či je dcera, jak to bylo s cablem, nic) je budoucí nosná osoba pro parazita Phoenix, asi po matce a Scott je otec? Je trochu psycho a avengers ji chtěj zajmout , zatímco X-Meni ne, což je jádro příběhu. Scott i Cap jsou poněkud mimo svůj charakter mi přijde, cyplops se chová jak megneto a CA jako IM v občanské válce, na což je paradoxně oba, tj. Magneto Scotta a IM CA, upozorňují. Občas se objeví panel s vícero hrdiny a každej řekne jednu hlášku: letí , to, na , nás, pozor... :D ale ok, no...každej musí dostat prostor :) kniha je plná soubojů a kresba je džonromitovska, takže jakoby fajn. Za mě je nejlepší souboj Wolverine vs Cap. Na konci knihy zmiňují, že mnou zmíněná neznalost kanónu, superhero análu, historie, jinych sérii, apod. Ničemu nevadí a příběh se dá užít i bez těchto znalostí, s cimz souhlasím (já např. Vůbec nevím, kde je zelenej Hulk a proč mají cervenyho - ač musím říct, že číselná návaznost UKK je v tomhle fajn, že v předešlých knihách se spoustu věcí dozvíme... ). A ty soubojové dodatky jsou vyloženě dětinského rázu a jsem asi dement, ale jedinej, kdo vyhrál nějak normálně byl CA. Výhru IM jsem nepobral (mlátička ve vesmíru, a najednou prostě odletěl a megneto byl mimo? Proč?), výhra thinga byla taky mimo mísu (nechápu, jak se namor dostal k zemi, když sejmul za předešlé hlášky "indominus rex" [to je T-Rex z jurskyho světa , ne?:D] velkou rybou thinga...), Spideyho mlátička je rádoby spideyvtipna... Ale Dobry. :) Schizma byla horší a dal bych ji 3* , ale tomuhle dám též 3* , lepší 3* s tím, že uvidím až doctu zbylé dva díly, zde je pěkně otevřený navazující závěr... :)

    Btw. "3,9-4,1 hvězdiček" ? Alex's? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš13.12.2019 15:25Jail City: Město v zajetí
    Koupil jsem si 5 vytrhaných komiksů z ABC, z nichž jeden je i Jail city a teď jsem dočetl (bohužel jsem četl tři dny, dvě malý děti a času není moc, ač komiks není rozsáhlý...). Jail city je určený pro mladší kluky, nejlépe, kdyby ho četli v 80., max v 90.letech, poněvadž v dnešní marvel/dc/superhrdina době je western s nádechem scifi trochu mimo. V té době by dostal od většiny lidí 4-5*. Dnes ode mě to budou hvězdy 3. Příběh je pěkně napsaný, poměrně uvěřitelný, fanoušky by si určitě našel i dnes a někteří by se mohli s hlavním náctiletým hrdinou ztotožnit, infantilnost není tak silná jako právě u některý superhero komiksů, kresba je taková klasika ABC, Kocián kreslí pěkně, zejména teda stroje a krajinu :) (best je u něj kresba lokomitivy, skalnatého údolí, baráku ve tmě třeba :D, ale i teda obličej stařešiny z blízka) ,některé postavy se co stránka mění, někdy i co panel :D a minimálně tři vypadají jakoby měli filmové předobrazy, a to Malý John/zrzavej kluk z Tenkrát na západě, strejda Jerry/Clint Eastwood a náčelník na vozíku/Graham Greene (indiánský kámoš Mavericka ve stejnojmenném filmu nebo dokonce hrál ve stmívání toho náčelníka a tam byl taky na vozíku:D), možná ještě Perkins/Lance Henriksen (vzhledově z Rychlejší než smrt) a možná další, jichž jsem si nevšiml. Za mě bylo v komiksu super vysvětlení určitých pojmů (třeba fungování koltu, sedlo na koni,...) a historie Indiánů, která je pěkně zpracovaná jak textem, tak kresbou ve 4 listech vsunuta do hlavního příběhu (při čtení té historie jsem se nebránil dojmu, že Indiáni byli chudáci a Američani svině). Koukám, že komiks má jen jeden komentář, což není nic moc a cena 399,-Kč, což naopak je poměrně dost (ale zas je u toho desková hra :)), já ho koupil za 50,-Kč. Určitě dobrý pro zdejší superhero smetánku na odreagování nebo pro mladý kluky, asi kolem 10-14 let. ;) (a protože další komisky v sadě, co jsem koupil zde nejsou-nebyly vydány knižně (krom Serpen Levis), tak dám k tomuto komentu malou vsuvku: Obloha zítřka {povedený survival sci-fi s teenegerem hrdinou, které ke konci hodně ztrácí, 3*}, Druhý dům Usherů [stará hororová jednohubka, 3*] a Mars 44 [horor scifi ve stylu Horizontu události, proto nebyl príběh dokončen, prej moc temný, ale za mě úžasnej ABC komiks, 5* a doporučuju všem, co čtou tento komentář]
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2019 02:31Nejmocnější hrdinové Marvelu #007: Hulk
    Mam komiksy s Hulkem rád a tenhle není výjimkou. Kresba je pěkná, neurazí, ale úplně nenadchne. Podle mě se ale celkem mění, měl.jsem pocit, že se střídají kreslíři, ale zřejmě to byli je koloristi. Ke konci podle mě kresba ztrácí na kráse, stejně jako příběh. Zlomovy je myslím 6.sesit, zkrátka po bitce s Fluxem, zde nastává zlom, další strana je jak.od jiného ilustrátora, což možná i je , a pak se kresba změní výrazně. S tímto předělem přichází i zmiňované nelogičnosti (třeba to s tím uvězněním mentaly celkem dostalo), zkratkovitost, ztráta tempa, vypadnutí ze čtivosti a též závěr není nic extra a je vyřešen velmi rychle a neodpustí si vyloženě trapný klišé typu: "Vím, že jsi někde uvnitř, musíš s tím.bijovat!" - to mě vytaci. Škoda , zaporak stryker se mi libil. Vlastně by se dalo říct, že se mi líbily všechny postavy, Nick Fury , psycholožka, Samson , ale i verze Hulka, přičemž u mě vede Joe Fixit (pařil jsem na mobu MCOC a od té doby se mi líbí, pak komiksy od netopejra, kde byl s wolverinem a v UKK 11 [jsou dvě ráno a já si ještě v rychlosti odskočil od této recenze dát 5* tichým výkřikům:) ] a zejména mám rád, když se do hry zapojí psychologie a řeší se psychika hrdiny, zaporak, případně všech, tady se jasně hraje na tuhle notu u Hůlka jako v případě UKK 11. Poněkud mi vadí, když se komiks pěkně čte a drží tempo a pak to něco posere nebo fakt blbej konec. Ještě bych dodal, že pro mě by byl prijatelnej konec, kdyby se Hulk vyrval z okovů a pak nasrane skočil na strykera , zvednul nad hlavu a roztrhl ho vejpůl... :))) Což je škoda, že se stát nemohlo. Vaši mi, když je Hulk uvězněn nebo, když prohrává (resp. Když prohraje), měla by to být velmi silná postava, určitě trochu overpowered ;) a poslední dvě věci: Joe Fixit se fakt předkládá jako "čistič"? Buď bych to nepřekládal nebo myslím, že v těch comics legendách to snad i Wolverine nějak komentoval "fix-it". ;) A druhá věc: Prohozeny bubliny, směřovaly ke špatné osobe 2x (generál/voják, Flux/blond psychokozka) a prohozeny text 1x (Samson/psycholožka)... Obojí možná vícekrát, ale tohle bylo hodně znát ;) slabsi 4*
  • Milo_Harwey
    Četl jsem před cca dvěma roky (možná to bude dýl, 4 roky?) a pamatuji si, že se mi tento UKK zaryl do paměti jako jeden z těch best se sice postarší 90.tkovou kresbou (myslím, že taky byla celkem pohodová), ale výborně napsaným pribehem s psychologickým rozborem hlavní postavy, což mám moc rád , zároveň byl v komiksu pro mě osobně velmi líbivý styl humoru. Absolutně jsem tenkrát nečekal, že mě to takhle zaujme... Díky tomu dávám 5*. Škoda, že to nevycházelo dál... Jo a pamatuji si, že jsem si řekl, že tohle si určitě budu chtít přečíst znova, což si zas tak často neříkám. :)
  • Milo_Harwey
    Začnu kresbou, ta je úplně jiná než u všech předešlých knih (nesouhlasím s tvrzením, že tady je nejlepší), začíná to stylem sin City a pak to přejde do kombinace živých mrtvých, Káji Saudka, abc kreseb a karikatury... Přijde mi, že prostředních 50% knihy buď FM jel hodně rychle nebo odflakl, příklad: dříve představena Modroočko má povisly kozy, myslel jsem, že to byl záměr ji odlišit od všech dokonalých žen, ač v předešlém díle byla jednou z nich, ale pak zas byla dokonalá, takže buď byla kreslená na rychlo nebo odflakla... Všichni v té části mají velké, hranaté ruce a prsty, odflakej styl prostě, ty ruce jsou strašný ... Po tom prostředku to přejde zas do sin City stylu, hodně se mi líbilo zdrogovaný barevný intermezzo s popkulturnimi narážkami (Leonidas, Hellboy - na toho zřejmě odkazuje i rukama v rukavicích- ty vypadají jako helbojova kamenná ruka, ten dvounohéj robot z prvního robocopa, rambo a další ), ... Příběh je též řekněme "jinej" než ty klasický sin City, ale hodně čtivej, četlo se to samo a pěkně, rychle , odsypalo to... Wallace je hrdina, co je řekněme nakreslen jako Ježíš z Živých mrtvých a zároveň má jeho povahu (Ježíše z TWD, ale klidně i biblickýho Ježíše, páč já bych asi neodolal svodům Modroočko jak on, prostě světec:) ) v kombinaci s Miho schopnostmi, umi kung-fu, je extra super voják, bojovat, trochu Batman styl od snydera... Překlad je tentokrát od pana Dorta konečně ostřejší jako v předešlém povídkovém díle, ale stejně jako v předešlém díle je zde jedna pro mě doocibijici veta, a to: "noc už začíná vystydat" na str. 95 :)) btw. Mate recht, Walenquist a Manute žijou... :) Ale myslím, že pokračování už není, ne? (Jinak opět souhlasím s názorem S4TW, ale za mě 4*)
  • Milo_Harwey
    Kresba klasika sincityovska, povídky různorodé (kresba se, co povídka, též mírně liší) nepřišlo mi, že by byla nějaká vyloženě slabá, mají rozdílnou tematiku a mně naopak (oproti ostatním) přišlo, že ty zbylé dvě s modroockem trochu ztrácí dech, .. překlad mnohem lepší, drsnější, což je potřeba ... Ale neodpustim si hnidopisskou poznámku: str.123 "...a ještě vyšetřit čas. A peníze? ...", U toho jsem se teda zasekl :) možná nějaká moravská hantýrka, u nás se v tomhle spojení používalo pouze : "ušetřit" ;) mám hodně rád povídkové knihy, tahle patří mezi ty lepší (např.hellboy neuvěřitelně příběhy patří mezi ty horsi), takže u mě za 4*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš8.12.2019 22:30Nejmocnější hrdinové Marvelu #006: Captain America
    Četl js před cca 6-9 měsíci s tím, že jsem nedocetl a zůstal mi poslední sešit, nějakej upraveném origin jak říkáte... Ten jsem přečetl teď. :) Jen jsem si to tak projel na osvěžení... Kresba je klasická z 80.tek (tehdejší mainstream asi, stejně jako je dnes mainstream kresba darkness, witchblade, tomb raidera... Podle toho, co jsem tu četl), na tehdejší dobu asi fajn, příběhy jsou lehce naivní, ale vůbec ne tak, jak jsem čekal... Škoda, že jsem komentář nepsal hned, páč si pamatuju, že jsem čekal zklamání, z důvodu stáří uvedených sešitu a též z důvodu toho, že CA nemám rád, ve filmech mi je bližší , stejně jako Batman od Snydera (BvsS)... mně přijde jako přihrádek blondýn v oblečku s křidýlka na hlavě, co hlásá patetický kecy a patriotismus, moralizuje a žije jak mnich (teď nevím kterej díl CA to byl, ale asi "Ultimátní komiksový komplet #048: Captain America: Vyvolení" jak v jeskyni je voják a musí se dostat ven, povídá si s duchem CA, tam bylo těch keců, že nechápu, že ta sracka má hodnocení 3,5 a zřejmě "Ultimátní komiksový komplet #014: Captain America: Nový úděl" má 3.0, to si nepamatuju vůbec, ale taky kecy , zda se ... A též myslím, že těmito komiksy se mi cap zhnusil, malý dodatek: totálně idiotský mi přijdou křidýlka namora :) ), zpátky k tomuto komiksu, čekal jsem velký zklamání a vím, že jsem zklamán nebyl, četlo se to pěkně, dalo by se říct, že záživné, souhlasím s prolínáním příběhů jak píše P.G. (ta snad obsehla koment cyboye :)))), ale za mě to ničemu nevadí, jak jsme to prolistoval, tak příběh o robotech, kandidatura , hyde a Francouz a poslední origin, každej příběh má skvělý zakončení, který ve vás nechá jakoby dobrej pocit, že ti nebyla píčovina :D což jsem extrémně očekával a myslel si celou dobu čtení příběhu "čáp prezidentem" nebo jak se to jmenuje, takových těch dřívějších naivit typu hodím drakovi do voka rukavici a tím se zachránit není moc, ani moc toho vykecavani, prostě za mě příjemně překvapeni ... Až na ten poslední příběh, origin, tam jede ty svoje debilni kecy ...NEJ příběh: horor s upírem, nejhorší: origin... Tak ještě za mě, rozhodoval jsem se mezi 3 a 4* , ale dám 3*, i když vlastně všechno bylo fajn a bylo to zábavné... Na tehdejší dobu bych dal 4* a nebo, pokud máte rádi Čápa, tak si též 1 hvězdu přidejte :) ale třeba teď hodně hanebný Quiksilver v rámci NHM mi přišel méně zábavný, tudíž horší a má 2* ode mě ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.12.2019 23:39Star Wars Omnibus: Stíny Impéria
    Tohle jsem četl před asi rokem a půl ... Upřímně řečeno, moc si toho nepamatuju ... Ale vím, že jako většině se mi líbil jeden příběh, a to císařovou rukou. V tom posledním se snad někdo vydával na planetu, kde nějakej vědec dělal androidu nebo co, to bylo s tou kozatou blonckou, jak píšete. Průměr, nadprůměr, podprůměr, tak šly příběhy za sebou. To srovnání je v rámci star wars komiksu. Tohle není úplně tak úžasný, jak tu všichni píšou, alespon pro mě ne. Udivuje mě, že někdo napíše, že to vlastně nebylo moc dobrý a pak vidím 5 hvězd. :) Četl jsem z knihovny, netuším , zda kdy budu číst znovu, abych se mohl lépe vyjádřit ... Za mě takhle zpětné je to průměr = 3*. Ale jako chápu, že fandové star wars by si mohli dát 4*...
  • Milo_Harwey
    Myslel jsem, že Miho má na hlavě kartonovou krabici. :) A též mi úplně hned nedošlo, že jediná je "bílá" postava. :) Malá Asiatka s malými ňadérky, sympatická slečna a jakožto nejmenší postava a ještě žena je tím největší zabijákem. FM má rád silný ženský charaktery. Tohle je delší povídka o Miho. Příběh má dobré tempo, pěkně se čte, béčkový styl - to mám rád, kresba FM standart, ač trochu vyhlazenější nebo vypiplanejsi, rekneme. (Paradoxně jsem myslel, že postavu Miho odflakl, ale asi to byl záměr a dvoulist v autě, kdy Miho domnělé spi, je fajn:) )Souhlasím s fasterem (těm mumlající nespokojenej dozorce mě taky zaujal, čekal jsem, že se to s ním nějak rozvine, škoda :))) ) a s S4TW, až na to, že Faster dal 5*, S4TW dal 3*. Za mě to budou hvězdy 4.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.12.2019 22:57Nejmocnější hrdinové Marvelu #086: Quicksilver
    Na základě doporučení (:D) jsem si tento skvost přečetl přednostně. Musím říct, že vůbec nelituji , bylo to úžasné... :))) Není to tak zly, jak jsem čekal, ale není to nic extra... Kresba dynamická průměrná, nic svetoborneho, asi jak říká "Karnydž", příběh mi přišel dost infantilní... Dětský. Takový ty kecy ve stylu: hahaha, dám ti pěsti... Ne, nedáš, protože ji vykreju svým xichtem z ocele ... Nastesti mám izotop E, co z tebe udělá opici... :)))) Žena krava Bova, nejrozumnější , nejstatečnější , nejchytřejší ... Mě zaujala právě tím, že díky tomu, že je krava vlastně získala post toho nejlepšího "člověka" . ;) Souhlasím s hroubkem, že poslední příběh navíc jako bonus je nejlepší , ale : "Za mě tedy číst jen poslední sešit, který je fakt velmi dobrý." To si nemyslím, je jen zajímavý, ale pořád tak nějaká zapadá do šedi průměru jako celá kniha (navíc myslim, že je malinko v rozkolu s historií Pietra, když tam píšou jinej průběh jeho dětství - nicméně i s prvky zmíněnými v tom sešitu). Vzhledem ke srovnání těch 100UKK (20 zbývá) a 5tu prvnimi NMH (cca 90 zbývá , omg :D), co jsem zatím četl bych dal 2*, ale.jinak klasika průměr. Zůstanu u 2*...
  • Milo_Harwey
    Škoda, že jsem film viděl dřív než tyhle komiksy... GIGA SPOILER! Nevěděl bych, že zlutej parchant je mladej "Rourk" :) (pokud by mi to nedošlo) apod. u ostatních komiksu, co jsem do teď přečetl... (Sin City 1-4, druhej film jsem naštěstí ještě neviděl), příběh je opět silnej a vtáhne do děje, zejména kapitoly 1-3, noir atmosféra určitě super (kdybych to opět nečetl ve svým stylu půlku má trůnu a druhou v ložnici, zatímco pořád všude pobíhá dítě, manželka, hraje Ulice... Bohuzel jsem měl zhoršené podmínky u všech sin City, ve větší či menší míře), originální kresba naprosto přehledná a žlutá jako doplněk je fajnšmejkrovska. Všechny díly měly silnou hlavní postavu: Marvin :), Dwight, Hartigen... Pěkný ženský: Goldie/Lucille, Ava, Gail, Nancy... Jsem.zvedavej, co bude dál, poněvadž nic dalšího už snad v prvním díle filmu nebylo, vlastně ještě něco s tím zabijákem, co se pomstil na zrádkyni z big fucking kill... Věřím, že Kurva velký Sin City jako komiks musí u všech mít 5*, tenhle díl je dostane ...

    Btw. Konečně ostřejší překlad...
  • Milo_Harwey
    Kresba je zde fakt zatím nejlepší (jen v jednom panelu nelze pořádně rozeznat dwighta, a to u letícího vybuchleho vozu, jinak vše ok), u tohoto komiksu mi předešlé zhlédnutí filmu tak moc zážitek neubralo... Ale pocitově bych dal 4*, ač drsnými sbohem jsem dal 4 taky. Překlad opět "slušný" ... Nadavka "zmetku" mi vzhledem k prostředí nepřijde adekvátní ... Nebo "prostitutka", prostě by to chtělo ostřejší slova. Každopádně musím říct, že všechny sin City jsem četl odpoledne na svém trůnu a dočital později večer, což taky asi narušuje zážitek...

    Dobra poznámka od Andreho:
    také je tu možnost, že zklamáni jsou víc pouhý "čtenáři", nežli "prohlížeči" komiksů (nevím jak to nazvat). (Všiml jsem si, že i lidé, kteří se vidí jako komiksoví fanoušci, možná tomu i rozumějí, jsou pouhý "čtenáři" a příliš si nevšímají obrázků, prostě hltaj jenom text a letmě "zkontrolujou" obrázky) Tak pro ty VTZ moc není.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.12.2019 22:14Serpens Levis: Ve smyčkách hada
    Kdysi mě zaujala nějaká část komiksu vizuálně v ABC. Teď po dlouhé době jsem koupil za pade všechny tyto části vytrhane a seřazené do celku, který jak koukám vyšel knižně za pětikilo. :) Nejdříve jsem četl komentáře a ten cyboye mi nějak utkvěl v paměti a dokola jsem si říkal jen, že ta baba měla vypadat jako Angelina, že je to blbost a že neví, pro koho je to určené. Takže doporučuji si číst komentáře až po přečtení a ne pred, jako já. :) Kresba je fajn, jakože asi v pohodě. Zaujal mě jeden hororovej panel s kočárem v lese ve tmě. A jeden dvojlist s kombinanty. ;) Tohle sice vycházelo v ABC, ale vraždí se tam, zabíjí, krev, násilí, mrtvoly, sem tam bradavky Angeliky a nahatý ženský, kozy. :) Těžko říct, kdo je tedy cilovka ABC, dnešní doba je těžko uchopitelná v tomto směru, když v TV můžou odpoledne běžet krajní meze nebo akta x, kde je nahota, násilí, horor a ja z toho byl jako malej posranej. Dneska pohodo ve 3 odpoledne. :D podepisují se pod koment sajboje. Příběh jednoduchý, ale místy nepřehledný, holka skolacka ze spořádané rodiny je svědkem odklizeni mrtvoly, něco najde, zajímá ji to, chce zkoumat, náhodně se dostane do podzemí, potká medika studenta, co bokem vytváří kyborgy , spojí se jak bestky a společně zkoumají o co jde, odhalují to, stanou se Larou Croft (případně lady mechanikou ;)) a Indianou Jonesem v páře, odhalují záměnu mrtvol a mizení lidí, tvoření kombinantu, atd. ;)
    Bohužel jsem byl zaujatý, ale asi ani kdybych nebyl, tak bych nakonec dál 2*. Věkově bych to viděl od 12-13+ , asi.. a jo, Violka je místy namalovaná jinak, když je nahata nebo jsou jí zdůrazněny kozy ;)
  • Milo_Harwey
    Musím sem rychle než zapomenu... dopsal jsem koment k Sin City 2 a tam jsou odkazy na Hellboye...teď jsem opětovně přečetl všechny komentáře zde včetně nových a NIKDO TO NEZMIŇUJE! :) nebo jsem nejbystřejší z vás: poslední strana kapitoly 5, souboj, je tam bojující Hellboy ;) zčekujte ;) za mě úplně super :)

    CONAN je moje srdcovka už od útlého dětství, obálky semic slovart komiksů pro mě bylo něco úžasnýho a komiksy též, ač jsem donedávna nečetl všechny.... tudíž bych dal všem komiksům s Conanem okamžitě 5*, při nejhorším 4* a nikdy míň, jinými slovy nejsem úplně objektivní... ;) svět Conana, jeho vzhled a povaha, to je řekněme něco, co mi je strašně blízké, zřejmě nejspíš proto, že je Conan morální, silný a svobodný a řekněme, že všechny ty zkurvený sráče/svině trestá nebo jsou potrestáni, což se, jak víme, od reálného světa hodně liší..... bohužel....

    tenhle komiks jsem znal již dlouho, zřejmě od doby vydání a díky ceně ho nekoupil až nedávno na aukru někdo prodával paperback verzi, kterou jsem pak nějak četl, asi v únoru 2019, ale už nevim, pamatuju si, že jsem byl po 12ti hod službě večer a druhý den mě čekala buď další 12tka nebo spíš 24ka, ale tohle mě tak zaujalo, že jsem to prostě chtěl dočíst a jel jsem to v kuse... takže jsem po hodně dlouhé době od vydání konečně přečetl :) k tomuto musím dodat, že v době vydání kolosálky jsem o ní věděl a přišla mi moc drahá, kolem 3 litrů :) to jsem ale kokůtek, co? teď se prodává kolem 12K a já lituju, že jsem nekoupil, mentál prostě....

    Každopádně jsem pak přečetl komplet semic i comicsové legendy, kde byla dcera paná mrazu taky, v podstatě je v tomhle ta povídka asi zpracovaná nejlíp, ale paradoxně si pamatuju, že z toho komiksu byla to nejhorší....;) a později koupil i tyto knihy od CC a dokoupím komplet.....

    Jak píšou lidé zde, příběh je sword and magic, ale je to mladší Conan, není to úplně stejnej koncept, ať si kdo chce říká, co chce... Conan opustí vesnici, zachrání dívku, připojí se k výpravě, tu sejmou nějaký (v)opice a všechny uvězní, Conan sbalí best babu, vymaní se z pomyslných okovů, všechny osvobodí, ale bohužel všichni až na něj padnou a on cestuje do vesnice, kde potká zrádce z předešlé výpravy, v pozadí jsou nesmrtelní věznitelé, kteří jsou unaveni životem a těší se na smrt.... /// musím říct, že většinou komiks přečtu a zapomenu co v tom bylo, ale tohle si pamatuju i po takový době, protože to bylo úžasný.....

    kresba, malba a barvy, to je prostě něco nádhernýho, strašně se mi to líbilo, je to malovaný stylově, k fantasy se to extrémně hodí a ten styl si Nord/Stewart drží.... ano, místy vydaj xichty tragicky a Conan jak cikán :D jak dole v komentech zmínili, souhlasím, ale tohle je prostě jiný než každej klasickej komiks typu Marvel, DC a všechno jakoby na jedno brdo, teď čtu Sin City a to má též prostě úžasnej jinej styl a drží si ho, mně se takový věci líběj a u Conan je malba, krásná malba...

    zpracování + překlad = 10/10, hodnostím 3. vydání, ač jsem četl paperback, což je myslím druhý.... překlad Kantůrka, do této doby jsem ho nesledoval, neznal, neřešil, ale překládá výborně a stal se mým oblíbencem.... ;) zpracování má CC na vysokým levelu (taky si nahazují vysokou cenu a asi na to mají právo) + bonusy na konci, které mě taktéž bavili, na konci je vlastně i komiks navíc...

    ještě musím dodat, že jsem před koupí někde viděl jen ty úvodní stránky a byly super a pak, když jsem je četl, tak ten Conan 0 sám o sobě funguje excelentně....

    ZA MĚ TENTO KOMIKS JE VRCHOL A BEST V RÁMCI CONANA! Dávám jasných 5*
  • Milo_Harwey
    Dočetl jsem a začal.hned třetí díl. Myslím, že u prvního mi zážitek pokazil film, který jsem viděl dávno před komiksem...

    Druhý film jsem ještě neviděl, takže mě tohle na něj spíš nalákalo. :) Každopádně kresba se zlepšila, už se tak neztratite jako v případě prvního dílu, je přehledná. Snad až na pár míst. Kazdopadne je to styl a ta bílá na černý je super. Překlad opět poměrně slušný, což je na škodu, páč za mě by se prostě hodilo být drsnější a vulgárnější... Ale dobrý.

    Co se týče příběhu, tak za mě mnohem lepší než první, ale jak říkám, to asi bude filmem. Tohle se řekněme rozjede až s druhou kapitolou a pak už nepustí. Někdo psal o zkratkovitem konci, nepostřehl jsem, ale po zamyšlení díky komentu, musím říct, že trochu zkratkovitý je, ale není to extrém. Provázanost s prvním dílem je super... Odkazů na hellboye jsem si vsiml: tričko chlápka v baru a přívěsek kurvy u opasku. ;) Za mě fajn... Dneska napíšu zpetne i koment ke Conan: dcera pana mrazu - tam jsem četl komenty cca půl roku zpět a NIKDO helboje nezmiňuje, ač je tam v pozadí jako bojující gorilka ;)

    Jinak dodávám, že souhlasím s komentářem od S4TW:

    "První díl byl především o skvělé postavě Marva. Ten druhý zase těží z velice kvalitního scénáře. Silný a emotivní příběh je ještě o kousek drsnější, než ten předešlý, hlavně tedy po psychické stránce. A drsnost, zvrácenost a úchylnost Sin City stále zůstává. Opět nám jsou servírovány ty věci, které jsme si již oblíbili: drsní týpci, ostré kur*y, krásné ženy, auta, cigaretový kouř, špinavé a hříšné město, a především hlavní hrdina, který je dohnán až na samý okraj svých psychických (i fyzických) možností. Kresba je pořád na stejné úrovni, ale opět musím dodat, že skvěle podtrhává celkovou atmosféru, která z díla vyloženě tryská. Užil jsem si i takové drobnosti, jako odkazy na Hellboye či Batmana nebo propojenost s předchozím dílem, to jsou totiž přesně ty perličky, které vyhledávám. A komu by snad chyběla skvělá postava Marva, tak se vůbec nemusí bát, že by byl nějak moc ochuzený. Frank umí výborně napsat hlavního hrdinu, ale jak dokáže vytvořit opravdu skvěle úchylně psychopatického a vychca*ého protivníka, to na něm žeru (Ava je další příklad postavy, kterou milujete, ale zároveň jí přejete jen to nejhorší). Postavy jsou uvěřitelné a svoje emoce dokáží přenést na čtenáře. Pořád se jedná o parádní noir dílo, jak se patří. A promiňte ty ostřejší výrazy, ale k SC to jednoduše patří." , Až na kresbu, která je lepší než v prvním díle nebo řekněme profesionálnější a Batmana jsem si nevšiml, leda by to bylo v rámci skoku a kabatem, které byly i v prvním díle... Ten si chci mimochodem opatřit v původním překladu a přečíst znova, mám dojem, že jsem viděl v knihovně :)

    Pokud jsem dal 4* prvnímu dílu , tak dávám druhému 5* - kresba je jednoduchá, ale stylová, příběh hodně dobrej, zážitek poměrně silnej, bavilo... :)
  • Milo_Harwey
    Včera jsem dočetl drsný sbohem, možná jsem měl velká očekávání, protože se mi film hodně a u komiksu jsem byl mírně zklamán. Někdo tu psal:
    "Me to moc nenadchlo asi proto ze sem nejdriv videl film a vedel sem co bude dal.........Jinak kreba je misty neprehledna.Jediny co to drzi je scenar a atmosfera", s čímž souhlasím.... asi to bude i můj případ, dále souhlasím s tímto:
    "Ano. Super konec, jak má být. Pořádná drsárna. Comics, mě pořádně začal bavit, někde až po sté straně, a pak už to jen gradovalo. ........ Trochu mě zarazila nevyváženost mezi obrázkovým příběhem a dialogy. Pak se to musí dohanět kupou textu na bocích."
    Též se musím vyjádřit ke kapitolám, které konči snad v půlce knihy 9.kapitolou a za mě ještě k překladu, který mi přišel zbytečně jemný, ale asi teda lepší než u druhého vydání, nicméně ten v prvním jsem nečetl, který dle textu zde bude nejlepší:
    „...Sin City je velká, rozteklá, vyžilá, zlobou prolezlá děvka, co leží na zádech, má roztažený nohy a prosí o to a já jí dávám do těla a ona je čím dál hnusnější a já jí dávám do těla zase a zase a ta svině pořád nemá dost. “ (Marv na tahu městem)

    Původně jsem chtěl dát tři hvězdy, jakože průměr... možná to bude mým rozpoložením. Kdysi jsem četl jednu povídku v crwi, nevim jakou a kde, myslím, že o najemným vrahovi a byl jsem z toho unešenej, z tohoto jsem unešený nebyl, ale je fakt, že kresba (ač místy hodně nepřehledná) je atmosferická a specifická, v jednoduchosti je sílá a scénář mnohými povýšen na něco božského je zcela jistě dobrej.... líbilo se mi to. Marv je dobře vymyšlenej, hodnej drsňák, co se s ničím nesere, jehož postava poněkud monutní s ubývajícím příběhem a je poněkud podobný temnému rytíři. ;)

    Za mě vcelku 4*.

  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš20.11.2019 00:08Sykes
    Dnes jsem dočetl celé ve vlaku cestou domů po 24hod službě, v tomto stavu můžu poněkud jinak vnímat, takže je fajn něco číst... Každopádně jsem také čekal něco jiného (asi nějakýho drsnyho lovce, co se s ničím nesere, ale bude to takový syrový celou dobu) a když už jsem začal číst, tak jsem po pár stránkách opět čekal něco jiného (v podstatě ten drsňák, ale zásadový, uhlazeny, nad věcí s tím, že brzo nastane akce a bude se moct predvest..) než následné pronásledování a ten tzv. "Road trip", kde se vlastně jakoby nic neděje a když jo, tak je to hned utnou a už se k tomu nevrací. Jakmile dojde k "závěrečnému" souboji, který skončí také dost rychle, tak.jsem si říkal, že zbývá ještě moc stránek, ač jsem čekal konec... Nasleduje další část komiksu s dalším závěrem a poté další rádoby filmová část se střihy na různá období/souboje směřující k závěrečné tečce v podobě posledniho souboje ústředního dvojice. Kresba je fajn, jak někdo říkal klasická evropská/francouzská. Příběh je jakoby taky fajn, ale chvilkama jsem postřehl, že se trochu nudím, z čehož mě vyvlekl nějaka ta rychle zakončena odbočka, např. Ta s duchy a zas se jelo dál... Četl jsem cca v 9-10 hod, teď je 23:53 a já právě s posexualni rozjasnenou myslí píšu toto hodnocení na druhou ctěnou knihu z edice ERB (první byl mistr mece, a ten mi přišel jakoby lepší), dam tomu průměr, unesený jsem nebyl, něco bylo fajn (úvod, barák duchu, retrospektivní scéna...), něco mi vadilo (usekle příběhy, několik závěru, zkratkovitost...), Kresbu beru za pěknou standartní ... Ale edice ERB vypadá slibně. ;) (Ještě dodám, že si postavám lze vytvořit vztah i v takto krátké knize, tohle by bylo asi lepší jako film)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš20.11.2019 00:06Mistr meče
    Moje první setkání s tímto autorem, čekal jsem něco uplne jinýho, protože jsme jen viděl obálku a název díla. Tohle se mi trefilo do noty, je to béčko jak vyšitý. Rádoby outsider hlavní hrdina, jenz je podcenovan a znalým je náležitě vychvalen, pomůže kámošovi s jeho úkolem, což vyžaduje trochu putování v zimě, přičemž je pronásledován dvěma skupinkami zabijáků s rozdílným názorem. V příběhu je náboženská tématika hugenoti vs katolíci, cíl je dostat přeloženou bibli do tisku a tím mezi prostý lid, poněvadž je zneužita ku prospechu moci díky jazykové bariéře. ;) Některý pasáže textu, např. Srovnávání meče a tapírů mi přišly vypatlany a kazí dojem (že rapír vezmu do ruky a já hned profík, zatímco a mečem se musím učit od kolébky, abych byl profík?). Též závěr příběhu pokazí dojem z celé knihy, takovej ten typ, že si každej řekne, že to tam bylo přidáno na rychlo navíc, aby se to rozseklo. ;) Líbí se mi boj borce proti přesile, potažmo proti svrchovanému řadu, cest a její obhajoba, náboženská tématika i středověk, hezky se to čte, kresba tomu sedne, je líbivá, evropskej standart. ;)

    Výše uvedené jsem si předepsal 7.11., teď už je 00:01 20.11. a já dopsal hodnocení u sykese, na něhož jsem jde dost těšil a mírně mě zklamal. V tomhle byl zkratkovitý závěr a v sykesovi byly zkratkovite úryvky v celém příběhu. Když knihy srovnám , tak mistrovi meče dám nakonec 4*

    Asi kvůli tomu, že hlavní hrdina zaujal, az mě to donutilo si ho vyhledat a náboženský přesah.

    Vylíčeni reality ohledně Hans talhoffera:
    http://www.myschwerk.webzdarma.cz/talhoffer.html ;)
  • Milo_Harwey
    ještě než okomentuji Snyderův druhý počin v rebirthu, jemuž dám dvě nebo spíš asi jednu hvězdu (páč souhlasím s komentem, že je to nejslabší batman buď u nás, nebo určitě, co jsem četl), ač jsem ho četl asi před půl rokem a za jiných okolnosti bych průměr nepamatoval, tohle mě tak dostalo svou nudnosti, že se mi to zarylo do paměti. :D

    dopíšu později
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš13.11.2019 19:08Batman: Deset nocí KGBeasta
    Inu .... jsem poměrně vysazenej na superhrdiny, co jsou lidé, ale záhadným způsobem se dokážou vyhnout kulkám a vydrží vše (superman rychlost a regenerace wolverina), proto se mi líbil obyčejný noir detektivní příběh s vrahem víc než ten s ruskym banem, který měl tempo zhruba do doby, kdy si KGBeast usekl sekerou ruku místo provazu (těžko říct z jakýho materiálu, i kdyby ocelový, tak Batman sám zmiňuje, že dalšími dvě seky by ho přesekl, tzn. třemi celkem :))) )

    Kresba černobílá, která mnohým starším (možná i novějším) komiksům může slušet mnohem víc než barevná, třeba u comicsových legend mi naprosto vyhovuje, u Conana je třeba čb podle mě lepší než barva. Tady je to fajn, nějaký detaily typu chlupatý prdele u Robina si moc nevšimnete (jak někteří píší níže), ale co je u Conana super, tady bych to nechal v průměru.

    Příběh, někdo psal, že není infantilní, to každopádně je a ani nemůže nebýt. :) ale byl jsem z tohoto komiksu, do zlomených prstů batmana, jež ignoroval, celkem nadšený... bohužel od výše zmíněné useknuté ruky to šlo z kopce, kdy se z Batmana stal superman a Beast ztratil svou předešlou veškerou inteligenci. Druhý příběh, který byl KGBeastem přerušen, navázáním už nemá předešlé tempo....
    oba příběhy se skládají ze tří sešitů: první sešit příběhu vraha je za 4*, druhý za 3* a třetí vyprávěný z pohledu vraha s překvapivou pointou a pohledu do nitra Batmana je za 4*. KGBeast první za 4*, zbylé dva 3* a 2*. Kresba za 2-3*. ... Celkově to řeknu tak, že jsem původně chtěl dát 4* díky nadšení (sešity 1-2), které mě pak přešlo a závěrečný sešit (tj. třetí sešit vraha) ho trochu vrátil, ale díky zklamání, co jsem popsal a kresbě v rámci průměru dál závěrečné hodnocení na 3*.

    Vybral jsem si pár úryvků z komentářů níže, které "cituji" a souhlasím s nimi (pro doplnění):
    "Batman si během příběhu zlomil pár prstů, žeber, ale samozřejmě se tím moc nezabýval." - tohle mě dostává všude a jsem na to už kurevsky vysazenej (pár dní zpět jsem viděl anim. film Návrat temného rytíře, který jsem kdysi četl v práci, ve druhém filmu na Batman střílí tolik lidí z tolika samopalu z tak velké blízkosti, že snad ani ten Superman by těm kulkám neuhnul, kdyby chtěl a Batman má jen tričko s netopýrem, žádnej kevlar nebo něco, směšný totál)

    "Politicky motivovaný příběh 'Deset nocí Bestie' proto vyznívá nechtěně směšně, když Batman převlečený za agenta (ano, na netopýřím kostýmu má nasazenou ještě jednu masku :-)) ochraňuje senátory i samotného Ronalda Reagana před ruským superzabijákem a Robin skopává sebevražedného teroristu na rogalu." - :D

    "Akorát mě na tom celém nehorázně sere jedna věc a to je ta, jak scénárista skvělé rozjede příběh popelnicovýho vraha, utne to a vrhne se na řádění KGBesta a pak se zase vrhne na popelnicovýho vraha - jenže to už ten příběh nedokáže tak pohltit, takže mu nezbývá než to vylízat dobrou pointou." - souhlas

    S tímto nesouhlasím:
    "Trošku mi vadilo že je tam černobílá kresba ale i tak se mi to líbilo sem rad že sem si tohle pořídil." - tohle je důvod, proč se komiks neprodával, lidem se čb kresba obecně nelíbí, čb filmy taky ne, moje žena se na film nepodívá, protože je čb a může být jakkoliv kvalitní... za mě může být čb kresba někdy i lepší, viz výše...

    "musím říct, že v porovnání ze všemi staršímy věcmi t.j. převažně comicsové legendy - je tento komiks opravdu vynikající." - četl jsem komplet Conana, Wolverina a jednorázovku Punishera, je to minimálně srovnatelný... možná je tohle kupodivu víc infantilní.... ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.12.2023 00:28Aquaman: Válka o trůn
    Malý Láďa - Obsahuje sešity série Aquaman (Vol. 7) #0, #14-16 (listopad 2012 - leden 2013) a Justice League (Vol. 2) #15-17 (prosinec 2012 - únor 2013)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.10.2023 18:14Batman / Soudce Dredd
    Baatcha - souhlasim s tebou. Podle mě jde Kameňák zakončit různými variacemi překladu a ta první v crwi byla nejlepší ve smyslu, že šlo fakt o KAMEŇÁK. V další mi přišlo, že ten vtip skoro ztrácí pointu. ;)

    Jinak jsou teď překlady o dost mírnější, mně se někdy ta mluvená ostřejší řeč prostě líbí víc: "gde to kurva sem?!" X "do čertíka, kde jsem se to ocitl?" :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.7.2023 18:58Sedmikráskov: Komiksové stripy
    James - v roce 2019 jsem psal R. Svitalskému, zda něco takového plánuje (vydat sedmikráskov komplet) a řekl, že to není úplně vyloučené, ale bylo by to extrémně časově nákladné... V dane době čas neměl, teď nevim.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.5.2023 17:38Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera!
    Spike: :D pěkně jsi to napsal... máš komentáře hezky vymazlený, vyšperkovaný, vyhraješ si, takže jsi i jmenoval mnohem víc absurdit, s nimiž souhlasím. Já to pálím zpravidla na první dobrou :)

    Každopádně se shodneme, ale jsem holt hodnější :D určitě je fajn, že je tu někdo další z rodu opů :)
  • Milo_Harwey
    Doppelganger -
    když Superman potřeboval upoutat pozornost Batgirl, a nenapadlo ho nic lepšího než se vydávat za oživlou sochu /// :D dobrá balíci technika, taky zkusím...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 00:38Ostrov Dr. Moreaua
    No, já zrovna tuhle nekoupil a nekoupím. Jen říkám, že v podstatě kupující byl "upozorněn". ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 23:09Ostrov Dr. Moreaua
    Tak stran máš 120 včetně bonusů, s tímhle nemůžeš kalkulovat...a v podstatě bylo i řečeno, co kniha obsahuje:

    "Tato kniha obsahuje kromě rozsáhlé galerie původních Rodríguezových kreseb i jeho první verzi grafické adaptace Adamsova scénáře."
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 20:45Zázraky
    Jako já osobně, kdybych nakladatel a byla to moje chyba, což je dost pravděpodobný a následné náklady na případný přetisk by byly na mě, tak bych fakt vytiskl fialovou stránku ala Argo a čus. :) Co chcete dělat jinýho, max, že by ta strana byla barevná, no :) ať si každej mektá co chce, většina nepodnikala a bude vždycky nadávat, tohle je schůdné humánní řešení :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:07Zázraky
    Vydal bych vám fialově vytisklou stranu 21, ať si ji vlepite ... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:35Ostrov Dr. Moreaua
    Taky mě docela překvapilo, že komiks má jen 50 stran. V čem je těch 50 bez barev a bublin bonus? Jako vážně...

    Jediný, co mě napadá je jako omalovánka. ¯_(ヅ)_/¯
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:32Zázraky
    To jako ve všech kopiích jedna strana chybí?

    House - jaký tam jsou dalsi chyby?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.12.2022 21:37Amazing Spider-Man: Rodinný podnik
    jáj, jsem Viktor - "Príběh pojednává o Peterovi, kterého najednou zničeho nic helikoptéra, ale Peterovi se samozřejmě povede utéct...."

    - chvíli jsem si myslel, že ti tady chybí slovo, ALE! pak jsem si přečetl tohle:

    "To je vše co potřebujete vědět o příběhu, a čím míň toho budete vědět, tím více si tento příběh užijete, protože o zvraty a silné momenty není nouze."

    A pochopil jsem, jak jsi záludný a že nechces prozradit všechny info .. :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.12.2022 20:01Preacher/Kazatel #03: Lovci
    Karl - to myslíš vážně? A chápeš, že když je ta kniha vyprodaná a někdo chce mít komplet, tak si ji "musí" koupit? Vždyť sis sám odpověděl... Je úplně jedno, jestli je x není kvalitní...

    Jayjay - nechápu člověka, co rozevírá na maximum paperback, zpravidla drží pohromadě, když si ji stěžovatele nerozevřou do roviny...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.12.2022 19:00Zaslíbená Země Nezemě #13
    Sagi - velmi pěkné vysvětlení, celkem i poučné... Pokud je to, jak píšeš, tak souhlasím. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.12.2022 11:34Skupina X
    Dort na tebe ... :P
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.12.2022 12:19Skupina X
    Tak gratuluju...nikdy jsme ten komiks nikde neviděl. Kupoval jsi i ty conany?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.12.2022 11:04Skupina X
    A tys ho koupil, že byl zde záhy přidán? Nebo kdo... priznejte se ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.12.2022 17:05Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Mearez - a co kdyby nějaký pomatený lživý názor (dle tebe) někdo (Fry) zcenzuroval a nakonec by byl tenhle jediný názor (adevruv) pravdivý? :P to už se možná někdy stalo, ne? :D

    Kde je kapis a SSP? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.12.2022 14:40Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Baatcha - přesně to jsem si myslel...:D hezký jsi to napsal, zasmal jsem se a věřím, že ostatni také ...

    A tímto končím svoji i vaši diskuzi :D

    Sorry, bez linku :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.11.2022 20:48Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Nebo teda zmínku o hajlování, abych někoho neočernil :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.11.2022 19:10Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Bača - :D tak svobodná, že hajlování radši smažeš?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.11.2022 19:42Arzach / Hermetická garáž
    Disclose - K? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.11.2022 16:32Petr Pan (Integrál)
    Proč?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.11.2022 23:26Růžový a černý
    Norri - souhlasím s tebou, někdy každej nechápe, jak se někomu může něco líbit nebo nelíbit, ale pozor (!), u Růžového a Černého já vidím pouze pár výborně namalovaných stran soulože a bizáru, ale chápu, že někomu se může celý komiks líbit, příběh ne, ten to ani pořádně nemá, ale např. jak zmiňuješ prožitek, to taky beru, já ho jen neměl a nejsem si jistý, jestli si komiks nechávat, abych ho někdy ještě mohl číst. Jinak já to psal na první dobrou jako prakticky všechno, co píšu, takže snad to nevyznělo tak, abych nebral v potaz tvůj pohled na věc... ba naopak mně se tvoje recenze, názory a postřehy líbí, tohle je pouze jedna z věcí, kde jsme se tedy nesešli :)

    Tohle jsem udělal u Corbena - Ragemoor, kde se mi líbila plastická kresba pouze v prvním sešitu a příběh mi před pár lety přišel nic moc, zbavil jsem se toho (já se prakticky žádných komiksů nezbavuju), aby se ke mně komiks později vrátil za pakatel od někoho jinýho, znova jsem ho ještě nečetl, ale chápu to tak, že mu byla shůry dána druhá šance... :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.10.2022 22:21Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Jj, stačí. Tos měl hodit i do toho komentu, jestli je jinak dle tebe překlad ok. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.10.2022 20:49Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Karl - specifikuj překlad, pls
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.10.2022 01:25Thorgal #24-29: Barbar
    Díky moc za názory ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.10.2022 01:24Království tvé
    Kluci a děvčata, máte prosím někdo z vás tuto verzi a verzi z kompletu ve dvou knihách - jaké jsou mezi nimi rozdíly? Co chybí, přebývá, v čem je co lepší a co byste volili za variantu, kdybyste museli? Děkuju...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.10.2022 03:24Thorgal #24-29: Barbar
    Bude někdo kupovat? Oproti předchozímu albu došlo k drobnému zdražení...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.10.2022 03:09Čas dluhů, aneb, Co byste měli vědět o penězích
    Pan rostlin - Zdravím tě, pane rostlin, mám na tebe pár dotazů, zkus odpovědět prosím:

    1) pokud pracuješ v dluhovem poradenství, čemu důležitému jsi se konkrétně přiučil?
    2) kde konkrétně jsou v komiksu odsouzeny komerční dluhové poradny a jak?
    3) jak ty sám jako poradce nakládáš s financemi, když ti jich na účtu moc nezbývá?

    Děkuji...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.10.2022 19:51Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Je hnusná... Vyloženě odpuzující. Tahle určitě neprodává...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš29.9.2022 20:34Barbar Conan #01: Conan přichází
    Ok, objednam to :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.9.2022 18:56Batman: Prokletí bílého rytíře
    Jen tak pro info...tohle je přímé pokracovani bílého rytíře nebo nějaké volne?
    Bílej rytíř i tohle je jakože uzavřený?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.9.2022 12:27Barbar Conan #01: Conan přichází
    Těžko říct, zda by tahle případně kolos byla investičně výhodná. Spíš to bude jako vycházející hvězdy...

    Barvy bych radši bral od DH, když ne od nich, tak radši čb nebi původní barvy, tyhle nový od Marvel mi prostě přijdou nejhorší.

    Ter - protože je česky "Barbar Conan" a anglicky "Conan, the barbarian", ty hejtici (v)ocase :D

    Ono to hlavně bude snad 30 knih za 15 let vycházení, čímž se z toho stává taková Conan manga, tak uvidíme, kdo z nás vydrží ... A jestli si tady za 15 let budeme psát, že to máme komplet :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.9.2022 12:24Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi - fakt? Nahoď jaký .. ;) superretro :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 23:52Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi - mám dojem, že jsi i říkal, že ti Conan nesedí celkově. Navíc tohle je stary. A na oldies v tomhle duchu taky nejsi. ;)

    Fimi+ter - :D to mě fakt nenapadlo, že by mohla bejt i kolosalka starýho Conana....

    Je teda docela škoda, že CC nepoužilo moderni vybarvení od DH, tohle od marvelu je takový jak v malování z Windows, což je škoda. Asi kvůli právům to nešlo nebo nevím...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 18:25Barbar Conan #01: Conan přichází
    Fimi, čemu? Tohle není pro tebe a ty to víš...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.9.2022 12:39Barbar Conan #01: Conan přichází
    Přečti a napiš názor ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.9.2022 14:07Barbar Conan #01: Conan přichází
    Qvestor - určitě doporučuju kolosalky, všechny 3 a nebo tuhle řadu v malých knihách... ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.9.2022 11:15Barbar Conan #01: Conan přichází
    Jsem zvědavý, jestli se tahle řada zavede... Já sám jako conanofil přemýšlím, jestli si knihu koupit nebo ne. :/
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.8.2022 23:44Tomie
    Hm, to mě napadlo taky, ale hledal další variantu - někdo to smazal, nezobrazulo se mi to nebi já nevím. U recenzí komiksu zpravidla nikdo nediskutuje, co pamatuju, takze vtip na neexistující diskuzi mi přišel laciný. Nu, což ...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.8.2022 21:28Tomie
    Jaká diskuze? Není tam žádný příspěvek ..
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš23.8.2022 10:29Růžový a černý
    Růžový penis... Dobrej bizar, to si musím pořídit...:))
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.8.2022 18:42Zámek a klíč: Zlatý věk
    Díky ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.8.2022 14:57Zámek a klíč: Zlatý věk
    Můžete prosím pak někdo říct, zda je v bonusech (pokud tam jsou) i alternativní obálka, či případně zda je ve verzi s alternativní obalkou ta běžná? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.8.2022 11:19Zámek a klíč #01: Vítejte v Lovecraftu (paperback)
    RR - dobře ti tak! :P
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.7.2022 14:12Thor: Zabiják bohů
    "Odpad" už je něco mimo stupnici ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.7.2022 11:51Thor: Zabiják bohů
    3* jsou průměr, když jsou z 5ti možných, ne?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.7.2022 14:33Providence Omnibus
    Kdysi jeden dnes již zabanovany jedinec jménem jezevec řekl :

    Jezevec26.12.2019 23:52Providence

    "Po obsahové stránce výborný komiks, ale provedení je otresne. Celá jedna kapitola chybně vytištěná, prostě zpackaná, neprofesionální práce. Všecko vyhodit a vytisknout znovu!"

    - což se tedy stalo a máme tu omnibus... Je zvláštní, že providence samo má 4* (sníženo díky některým, co dali 1* za tiskovou vadu) a neonomicon taky 4*, zatímco tady vcelku omnibusu zatím vévodí hodnocení 3*

    Nakonec jsem omibus vrátil a přečtu si původní dvě vydání, které tedy bohužel vlastním...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.7.2022 17:09Perverzní páprda
    Hoši, dá se to někde stáhnout komplet nebo má z vás už někdo komplet stahle a aplouduje pro strejdu Milu? :)))

    Tím komplet mylsim celý všechny casaky score a klan, ale i čisté články o komiksech stahle komplet potěší...

    Díky O:)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.5.2021Koupím
    Koupím Kolosální Conan. První knihu. Nabídky pls na Milo.harwey@seznam.cz. děkuju.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš16.4.2019Prodám
    Nabizim komiksy SANDMAN, černobile vydani, perfektni stav, jako NOVE, jednou ctene:

    Sandman 1: Preludia a nokturna
    Sandman 2: Domeček pro panenky
    Sandman 3: Krajina snů
    Sandman 4: Údobí mlh

    Milo.Harwey@seznam.cz
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.3. 09:54* Připomínky a návrhy
    Zack - ok, v pohodě. Díky :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.3. 20:04* Připomínky a návrhy
    Ahoj, zaujal mě teď jeden příspěvek ve fóru, ale nechtěl jsem psát další, kde bych reagoval jen smajlíkem, proto mě napadlo zavést možnost reakce pouze smajlíky na daný příspěvek. Třeba vysmatej, palec nahoru/dolů, apod.

    Nebo tuhle variantu zavést i u komentářů/diskuzi a pak třeba i možnost seřadit komenty dle počtu reakci na daný příspěvek.

    Co vy na to? Nebo ty, Zacku?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.3. 00:43* Připomínky a návrhy
    3
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.12.2023 18:48Slevy, výprodeje, bazary
    DC průvodce a yakari

    https://www.dobre-knihy.cz/knihy-v-akci/
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.12.2023 01:03Sběratelský klub
    Josekan55 - ahoj, prosím tě, pokud jsi psal na Aukro. Co ti odpověděli? Tohle je poměrně dost očividný podvod.

    + Já se k tobě přidám s tím, že i stav koupených komiksů poměrně často neodpovídá fotkám či popisu. ;)
    Mám dojem, že jsem od něj něco už dvakrát koupil, naštěstí levně.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.10.2023 21:00Sběratelský klub
    Gmork - až seženeš sošku draka, určitě pošli foto ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.10.2023 19:43Pindárna
    Kapis - myslím, že teď se tvoje očekávání taky.nenaplni... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.10.2023 19:41Sběratelský klub
    Gmork - vypadá to moc hezky :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.9.2023 21:11Sběratelský klub
    Ahoj, postřehli jste blížící se prodej pozůstalosti po Janu Kantůrkovi? (Též jako aukce na zmíněném serveru)

    Půjde někdo z vás do něčeho?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš11.5.2023 11:17Sběratelský klub
    Gmork, případně někdo jiný - jsou známé nějaké informace ohledně komiksu Go West, Young men? Kromě počtu kusů / 1 z limitovaných vydání?

    Zda a jaký bude rozdíl mezi standardním a limitovanym?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš13.4.2023 19:00Sběratelský klub
    Ahoj. Už se vám stalo něco podobného?


    .
    .

    Úplně se odlouplo vytlačení obálky. S knihou nebylo manipulováno, pouze uložena do knihovny. Docela jsem byl překvapen...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:52Sběratelský klub
    Toe - jakože si stěžovali, že mají komiks x knihu ve fólii, jo? Zajímavý... A jaký byl důvod?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:36Sběratelský klub
    Toe - už nic, asi jsi doplnil : "Původní náklad z roku 2022 obsahuje chybu, kdy se na straně 87 opakuje strana 41". ;)
    Myslel jsem,.že jako doplníte tu informaci o chybějící straně v legendy Marcelu - zázraky, ne přímo tu stranu :) stalo se...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:30Sběratelský klub
    ty defektni produkte /// :D ale tohle je super :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 14:27Sběratelský klub
    Badboy - a teď budeš na Black listů jak já :D poslechni ho, ja zálohuju sbírku s každou změnou, radši :D
    Ale souhlasím i s tebou, že to zlehcovani mi přijde mimo, nicméně ne každej má ty poruchy, co Zack vypisuje a prostě to bere tak, že chyby dělá každej... Možná, kdyby chyběla půlka knihy, tak už by taky řekl, že je to asi špatný :D

    Zack - jedeš ještě vůbec papír nebo jen online už? A případně, když už papír, tak jedes i českej?

    Soul - ty tvoje závěry "řeči" se mi líbí , jako třeba teď: "ano, chápu, že jsem rozmezlenej nevděčnej parchant - není potřeba mi to připomínat, od toho mám matku)" :)

    Toe - díky za ty info u doktora moró, doplníte tu chybejici/totožnou stranu u zázraků? Jak si přála Tess, měli bychom ji vyjít vstříc, snaží se zapadnout do komunity :D:*


    --- opravil jsem.svuj text po opravě telefonem při primo psaní, čímž vznikají větší paskvily, než je obsah textu :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 12:40Sběratelský klub
    Soul - hezky jsi to napsal a souhlasím s tebou, komunikace je základ...
    Jen tě malinko poupravím - shodnu se s tebou, shodnu se s každým (viz výše a viz za mnt níže), jsem láskyplný a mírumilovný člověk :D
    Zack - souhlasím s tebou ;D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.1.2023 00:39Sběratelský klub
    Soul - musíš se před KAZDOU koupí nejdřív podívat sem! :D

    Četl jsi tohle: "Jako já osobně, kdybych nakladatel a byla to moje chyba, což je dost pravděpodobný a následné náklady na případný přetisk by byly na mě, tak bych fakt vytiskl fialovou stránku ala Argo a čus. :) Co chcete dělat jinýho, max, že by ta strana byla barevná, no :) ať si každej mektá co chce, většina nepodnikala a bude vždycky nadávat, tohle je schůdné humánní řešení :D"

    Co ty na to?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 20:52Sběratelský klub
    Ter - když ti nechybí strana, tak nejsi in, pokud ti chybí víc stran, tak jsi kůl... Jakmile máš v bonusech 20+ stran totožného, tak jsi bůh :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 13:47* Připomínky a návrhy
    Alfi - jj, ještě good games, projel jsem to tak rychle, že jsem neviděl :)

    Toe - jsem rád, že jsi dosáhl nirvány a souhlasíš se mnou stejně jako spousta dalších tichých pozorovatelů či nemocných členu naší kongregace...:)
    Btw. Ten gif je brutal :D dobrej bizarek :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 23:08* Připomínky a návrhy
    Teď už v komentech vidím, že všichni komentovali limitku, jen DR klasickou verzi. Není to úžasné? :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 23:07* Připomínky a návrhy
    :D ale když někdo napíše novej koment, tak asi nevidíš obal, ani nevidíš jinak jakou verzi četl a jakou má v těch komentářích , když jsi např. Jak trefně píšeš na obyčejné verzi, tak máš vypsané u ní všechny komentáře, ne? A jak poznáš který k jaké verzi patří, když mají stejný název? Hele, dobrý. Možná hovadina, já se jen zeptal,, jestli ty názvy budete nějak měnit...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:20* Připomínky a návrhy
    Jde jen o název těch knih. ;) Resp. Jak jsou uvedene tady, aby se oddělily. ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:19* Připomínky a návrhy
    Jo, ale nazev je stejnej. Jakože nepoznáš dle názvu která je která, když např. Někdo napíše novej koment..
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:08* Připomínky a návrhy
    Vyšlo.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:36Pindárna
    Tak to nebude ediční plán, ale ediční rekapitulace nebo změnit název na "vydali jsme"
    ¯_(ヅ)_/¯
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:32* Připomínky a návrhy
    Ahoj, kluci budete nějak oddělovat Petr pan integrál - klasika x limitka ? Takhle máme jen "Petr pan (integrál)"
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.12.2022 15:40Filmový a hudební klub
    yogi :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.12.2022 13:54Filmový a hudební klub
    fimi - souhlasím s tebou... někdo holt jako Buš nahodí nej filmy, co letos viděl nehledě na rok, což je trochu divný.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.12.2022 10:38Pindárna
    Fort - dobrý, já je nerozporuju.... asi jsi to nepochopil. Tak snad senekemu se to povede objasnit ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.12.2022 20:38Pindárna
    Fort - ty info by se prostě hodilo opatřit nějakým kontextem nebo dodatečnou info, jinak to zní jak výstřel do tmy, co jen tak někdo nepobere... ;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.12.2022 18:52Nakupujeme venku
    Gmork - co z toho vyjde český pls?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš20.12.2022 18:08* Připomínky a návrhy
    :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš20.12.2022 14:01Publicistika
    Schirru - klidně se pochlub, je to super. Kdybys ho náhodou už nechtěl, tak ho za pětikilo vezmu. :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 21:02Sběratelský klub
    Ter - voe, proužek za Bura si strč do prdele :D

    Deefha - Buffy a Angela vůbec nejedu, nějak mě to ani neláká, ale pokud je to tvoje pležr, tak chápu :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 19:09Sběratelský klub
    Budete kupovat teď nové komiksy od CC? Za mě vánoční říše stopro...;)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 15:58Pindárna
    Soul - jo a já to beru, ale na konci zminujes odstavec, který se mi jeví, jak píšu a hlavně: Ano, je to naivní, ale.realne by fakt někdo mohl na cumendu a říct si něco ve stylu, že zkusí změnu. Náhoda je blbec. Ale primárně je cílem takové diskuze si zanadávat jak v hospodě nebo i varovat a řešit, kde jsme (v)ojebavani a jak, což beru za největší přínos. :*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 15:46* Připomínky a návrhy
    :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.12.2022 15:45Pindárna
    Zpravidla se pak objeví vždycky někdo, kdo napíše chytre jak to obecně funguje a že nemá smysl dane téma řešit, což vede k tomu, že vlastně nemá smysl nic řešit a nad čímkoliv diskutovat. Ještě by ideálně mohl naskočit Fry a napsat " končím diskuzi".
    Nemyslím si, že by tady někdo napsal,.že díky našim kecum dojde k nějaký revoluci.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš13.12.2022 20:29Pindárna
    Yogi - dám ti za něj 80 Kč ;)

    "komiksy jsou prostě všude i tam kde ostatní mají hrnce a podobné krámy." - z tohodle spoustě těm dle zacka nemocným jebne... :D

    Někdo holt komiks nebo cokoliv vnímá úplně jinak a třeba nemá obecně úctu k věcem...


    Ter - sběratelský artikl, pro někoho opak toho, co píše yogi. Každopádně to vnímám jako ty, ale neodsuzuju toho, kdo koupí a chce.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.12.2022 15:40Pindárna
    Majitel hospody asi bude mít cíl generaci zisku, proto nemusí chlastat, žádný vztah k alkoholu. Tohle se tě netýká ...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.12.2022 08:29Pindárna
    Je zvláštní, že s tímhle názorem/přístupem + mám dojem, tě jsi psal, tě ani nectes už, jsi kápo tyhle databáze ...
    Čtenář bere čtivo jako spotřební zboží, zřejmě ho nezajímá kvalita čehokoliv nebo stav, možná ani nevnímá krásu kresby, zatímco sběratel je opak. Mně přijde hloupý urážet jakoukoliv stranu.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 22:54Čtenářský koutek
    Faster - jmenuj... :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 22:08Čtenářský koutek
    Dinik - vždyť jsou nejlepší,.jsi normální? :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 21:55Čtenářský koutek
    Fry - ano, ten koment jsme si přečetl, abych si ověřil, zda se jedná o sarkasmus nebo ne, než jsme napsal,.co jsem napsal. Ptal jsem se na něco jinýho.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 21:09Čtenářský koutek
    Fry - zní to hodně ironicky, ale zřejmě to myslíš vážně ... Nejlepší jsou konkrétně fčom?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš8.12.2022 10:57Sběratelský klub
    Kapis - a to bylo i vcera nebo se to vyprodalo? Já myslel, že limitka bude jen přímo na vybíral stránkách. Docela mě to překvapilo...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.12.2022 14:02Pindárna
    Ostřílený řemeslník :D borec... Dělá i celý dřevostavby? :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.12.2022 10:51* Připomínky a návrhy
    https://aukro.cz/unikatni-komiks-x-meni-skupina-x-7024722592

    Tohle na přidání? Týpek tam píše, že to tu není...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.11.2022 11:56Slevy, výprodeje, bazary
    Jaká je návratnost ?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.11.2022 23:43* Připomínky a návrhy
    Hliněná božstva mají 48 stran.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0