Mafií ovládané newyorské předměstí. Smrtí páchnoucí džungle Vietnamu. Přísně střežená věznice. Svět po atomové katastrofě. Co mají všechny tyto věci společného? Punishera.

Kniha Od kolébky do hrobu je soubor čtyř masivních Punisherovských speciálů, mapující celý jeho život, od dětství až po jeho poslední chvile. Každý z příběhů měl na svědomí jiný slavný malíř a všechny samozřejmě napsal sám Garth Ennis.

Obsahuje sešity série Born #1-4 (červen 2003 - září 2003) a samostatné příběhy Punisher: The Tyger (únor 2006), Punisher: The Cell (květen 2005) a Punisher: The End (červen 2004)

Scénář
Garth Ennis
Art
Richard Corben, Lewis Larosa, Darick Robertson, John Severin
Ink
Richard Corben, Scott Koblish, Tom Palmer, John Severin
Barvy
Lee Loughridge, Paul Mounts, Raul Trevino
Obálka
Wieslaw Walkuski
Překlad
Šimon Španihel
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-521-9 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-521-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
746 g
Stran
240
Cena
499 Kč
Originál
Punisher MAX: Born; Punisher MAX: From First to Last (Marvel Comics, 2004; 2008)
  • martin28
    Dokonalý Punisher, Ennis ve vrcholné formě. Jak napovídá název knihy, dozvíme se vše podstatné z Frankovy minulosti, až po jeho poslední akci, která vyústí v epické finále. Scénář je opravdu silný, ani chvíli jsem se nenudil. Frank je nemocný a vždycky byl, tato kniha čtenáři poodhalí Frankovy spouštěče, které z něj
    vytvořily besti. Těžko říci, jestli to šlo napsat lépe. 100%
  • Norri
    Norri mecenáš18.9.2022 23:33Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    Musím říct, že jsem trošku zklamaný. Ani vlastně nevím, co jsem od tohoto nultého dílu čekal, ale určitě ne tuhle nesourodou sbírku povídek. Ve výsledku to ale vůbec není špatné.
    První příběh nás přivádí na základnu Valley Forge ve vietnamské džungli. Chtělo by se říci, že rozvádí to, co jsme dostali v knize "Valley Forge, Valley Forge" ve formě úryvků z fiktivní knihy. Avšak komiksový příběh "Zrození" vznikl jako první a až podle něj vznikly ony knižní stránky. To je poměrně zajímavé, protože více mě bavila ta textová forma. Možná proto, že jsem ji četl jako první a ten celkový obraz tam vznikal postupně ze střípků v rozhovorech. V komiksu "Zrození" je to všechno najednou a působí to jako komiksová adaptace. Musím říct, že mě to nebavilo. I proto, že jsem věděl, jak to dopadne. Jediné, co je zde zajímavého, je to, že Frank Castle byl zabijácký psychopat už před masakrem ve Valley Forge. Kresba je zde pěkná, ale Frank vypadá na každém obrázku jinak a to mi dost vadilo.

    Druhý příběh "Tygr" se odkazuje ke stejnojmenné básni Williama Blaka. Vrací se k Frankově dětství, ve kterém získala první obrysy jeho nenávist k mafii a zřejmě také jeho sklony k nezbytným definitivním řešením. Kresba mě moc nebavila.
    Příběh "Cela", to je úplně jiné kafe. Má skvělou atmosféru i kresbu. Účty musí být splaceny a Franka s jeho osobní vendetu nezastaví vůbec nic. Ani nejstřeženější vězení.
    Nezastaví ho dokonce ani totální jaderná válka. Vždycky totiž zbývá ještě někdo, kdo si zaslouží zemřít. Povídku "Konec" si střihl Richard Corben a pro mě je to jeden z jeho nejlepších komiksů.
  • MEGA
    Velmi vydařená sbírka příběhů, které nám dohromady nabízí psychologickou analýzu Punishera. První příběh je pro mě rozpoluplný. Jsou v něm nejlepší momenty knihy, ale také jsou tam věci, které k Punisherovi nepasují jako například ten vnitřní hlas, který Franka doprovází po celý příběh. Na druhou stranu dialogy mezi vojáky byly úžasné a ani na chvíli jsme se nenudil... "Tygr" je moje oblíbená část, protože je odlišný od jiných Punisherovských příběhů. Dozvíme se zde, co Franka jako malého formovalo a že za Punisherovým zrodem není jen Vietnam. Násilí je v tomto příběhu méně než obvykle, ale to vůbec nevadí. Staromódní kresba vytváří úžasnou atmosféru a komiks by bez ní o hodně přišel... "Cela" je klasická řezničina, jak jsme u Punishera zvyklí s tím, že tentokrát je to osobní. Kresba v tomto příběhu byla taky skvělá a množství černé vytvářelo správný pocit neklidu... Poslední příběh je neméně povedený. Příběh a kresba se doplňují a z výsledku mrazí v zádech. Punisher je nekompromisní i při konci světa... Jako celek této knize neváhám dát 5*. Ať jste nováčci nebo oddaní fanoušci, tak si tohoto Punishera užijete.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.12.2019 22:07Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    Zpětný koment: četl jsem před několika měsíci, půjčeno z knihovny, včera jsem to prolistoval pro osvěžení. 4 příběhy, každý kreslen jiným ilustrátorem. Všechny příběhy jsou luxusní (téměř) a kresba stylová. Nejhorší je určitě poslední postapo příběh kreslený corbenem, ale i tak se drží na 3*. Myslel jsem, že komiks tygr se mi líbit úplně nebude, ale nakonec byl možná i nejlepší a kresba, ač retro... Byla líbivá. Best kresba/malba je u The Cell, příběhy z věznice mě všeobecně bavi, tenhle se ničemu ze zábavnosti nevymyká. První Vietnam příběh přináší vysvětlení , proč je castle, jaký je... Celkové hodnocení 5*
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK10.5.2019 11:59Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    Prekvapivo ide o moje prvé komiksové stretnutie s Mužom z oceli. Sám neviem, prečo som sa mu vyhýbal, stále som mal pocit, že Superman je príliš pompézny a plný pátosu. Ako veľmi som sa však mýlil. Utajený počátek som zhltol v priebehu jedného dňa a vynikajúco sa bavil. Detstvo malého Clarka je spracované výborne a aj keď do "dospelého" života dej vhupne veľmi rýchlo, stále si ma príbeh držal. Kresba je rovnako veľmi kvalitná.
  • Deathwing
    Jednoznačne najlepší comics Punishera ktorý sa mi zatiaľ dostal do rúk, popisuje časť udalosti ktoré sa stali vo Vietname a doplňuje to dokonalou kresbou ktorej sa darí navodiť špinavú a drsnú atmosféru konfliktu ktorého súčasťou je náš hlavný hrdina. Príbeh je počas celého čítania pútavý a dokáže nadchnúť svojim spracovaním aj čitateľov ktorý si po chvíli dokážu sami vyvodiť zaver príbehu a hlavnú dejovú linku. Samotnou kresbou, farbami a textovým obsahom som maximálne spokojný až na poslednú časť s názvom ‘ Konec ’ kde bohužiaľ kresba a farebne spracovanie vyčnievajú z radu svojou jednoduchosťou. Na zaver musím povedať že sa jedna o naozaj fascinujúci celok ktorý dokázal vykresliť Punishera v tom pravom svetle.
  • JohnyG
    MA-SA-KR! Říkal jsem si, jestli je legální takovej hustej komiks vůbec prodávat mladším 18 let. Příběhy z Vietnamu a vězení jsou výborný. Jak vylikvidoval toho malýho generála bylo krásný, ale takovejch momentů bylo víc. Kresba skvělá, barvy luxusní. Rozstříkající se hlava, střeva ven, prostě nasyrovo. Zvlášť to superrealistický ztvárnění pak ve vazbě, to už bylo jako film spíš. To odhodlání, to se Punisherovi prostě musí nechat.Třetí příběh o mafiánským synkovi měl uspokojivě krutej konec, kresba oldschool, ale alespoň to bylo krátký. Příběh postapo mě nějak nedostal, asi to bylo kresbou, která byla prostě podprůměrná. Nicméně 80 % komiksou jsou vynikající nekorektní zábava, kde Punisher krutě nakládal.
  • mearez
    Tak tohle je jiný kafe, fakticky

  • Syndrom
    Bravo! Pečlivě poskládaná mozaika Frankovi pološílené a pologeniální duše. Že by inspirováno Návratem Temného Rytíře? Cela mě sere, protože je to nudná (takže zvrácená) výplň, jinak supr. Moderní válka. Blakeovo peklo. Sejmout ty korporátní svině. Souhlas. Souhlas. Souhlas. A rodina.
  • Luigim
    Tak s Punsiherem jsem se setkal poprvé v občanské válce a take v televizi. Koupil jsem si tento komiks tedy bez očekávání. Jake pak bylo mé příjemné překvapení od prvních stránek. V dnešní ultra korektní době to je perfektní komiks, který si na nic nehraje. Parádní bitva ve Vietnamu a postapo na konci! Kresba zajímavá a hezky svázaná s atmosférou. Tuto sérii si rozhodně pořídím celou. Full hodnocení dávám za postapo tečku na konci!
  • 3DD!3
    Čtyři klíčové momenty v životě Franka Castla. Chvíle, kdy to nebyl tak úplně PUNISHER, jak ho známe. První mapující jeho poslední dny ve Vietnamu nesou téměř Faustovskou patinu, když s ním temnota uzavře dohodu. Druhý kus je ještě starší vzpomínkou, na dobu kdy to byl ještě malý chlapec, který rád četl a miloval poezii. Třetí příběh v dokonalé Larosově kresbě, je příběhem té nejděsivější pomsty. Promyšlené, pomalé a přesné. Konec v nepříliš vzdálené budoucnosti, je pak děsivou tečkou rámovanou jadernou válkou a zaslouženou smrtí lidského pokolení. Z poslední stránky až mrazí. Ennis bravůrně vystihl podstatu charakteru, dohromady dávají všechny čtyři příběhy lidský rozměr fanatickému vraždění. Stojí za přečtení.
  • kadas97
    Príbehy zo života Franka Castlea stoja naozaj za to. Depresívna džungľa a duševný boj cpt. Castlea v prvom príbehu. V druhom príbehu je predstavený tiger žijúci v dušiach niektorých ľudí. Tretí a najlepší príbeh kreslil môj favorit Larosa a preto sa mi zdal najlepši. Temnota surového väzenia a nenávisť spoluväzňov sa dá krájať a Frank Castle ide za najdôležitejšími objektami záujmu. Posledná poviedka je najveselšie nakreslená a pritom vyznieva najsmutnejšie a asi si ju prečítam aj po poslednom diele Punishera.
  • Schramm
    Pro fandy Punishera důležitá věc - přesto mě to nevím proč extra nechytilo. V rámci Punishera hodnotím jako průměr (čili jinak nadprůměr) :)
  • Fry
    Soubor čtyř povídkových příběhů, kterému jasně dominuje Tygr a Cela, ústřední příběh mě moc nebavil a Konec taky ne...
  • TheWrecker
    TheWrecker28.12.2014 19:13Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    Co na to říct... No jasně, je to Ennis a je to Punisher - a Punisher určitě patří k tomu nejlepšímu, co Ennis kdy napsal. Ze všech ostatních booků jsem byl nadšený, tady to ale neplatí. Nechci to označovat za zklamání, ale přesto na této knize chybělo něco, co v ostatních tak dobře fungovalo. Navíc je tu hodně věcí, které jsem nepobral. Nejpravděpodobnější bude, že když čtu Punishera, očekávám hlavně brutální akci ve které se Frank nebojí zajít do extrému, nebo jsem si taky všiml toho, že Punisher mě tolik nebaví když má naprostou prostorovou svobodu a jeho příběhy se odehrávají v uzavřeném poli (jako např. bojiště či vězení) a v jiných časových úsecích. Prostě tady není ten Punisher, kterého bychom čekali. Nicméně se jedná se o celkem příjemný čtení, ale nic k čemu byste se chtěli vracet za méně než rok nebo dva.
  • mAGiic
    mAGiic editor19.11.2014 10:45Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    Velmi ponuré a smutné příběhy ze života Punishera, ve 4 příbězích sledujeme osud Franka Castla od dětství, přes Vietnam, jeho pobyt ve vězení až ke konci světa...4x Ennis a 4x výborný příběh, který vás chytne.
    Osobně se mi nejvíce líbil příběh "Tygr". 5*
  • kaylin
    Pokud chcete s tímhle hodně netradičním členem marvelovského universa začínat a neznáte ho, je tohle kniha, kterou mohu jen doporučit, protože o postavě - a mluvím o její dospělé podobě - se dozvíte přesně to, co potřebujete. A navíc je to v parádní kvalitě, kterou si Punisher zaslouží. Ennis se překonává a dokonce i Richard Corben mě bavil, i když ho jinak moc nemusím. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/07/674-punisher-max-od-kolebky-do-hrobu-85.html
  • J.T.honza
    Baví mě na tom děj i různorodá kresba jednotlivých epizod a je fajn, že to nekončí tak, že by mě to naštvalo. Na druhou stranu, zapamatováníhodných momentů tam moc není a především tomu chybí humor, který jsem si zamiloval v "běžné" čtyřdílné řadě Punishera. Snad ho v dalších dílech bude víc. Každopádně je to výživná porce komiksu za dobrou cenu, která určitě nezklame.
  • sedw
    První příběh mě, jako asi všechny tady, naprosto nadchnul. Parádní kresba, super scénář, vše příjemně odsýpalo. Stejně tak druhý příběh, návrat do dětství Franka byl velmi povedený a za mě ještě lepší, než úvod. Třetí kousek ničím extra nevynikal a scénářem nepřekvapil, ale jednalo se o dobře odvedenou práci a rozhodně nenudil. Poslední příběh mi pak nesedl kresebně, ale scénář mile překvapil, líbilo se mi, jak se kruh uzavřel. Sice se jednalo o nejslabší příběh, ale výborný dojem z celé knihy rozhodně nepokazil. Takže za mě maximum. Musím si postupně dokoupil další díly, Punisher mě opravdu baví.
  • Walome
    Walome mecenáš13.7.2013 17:47Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    5* v rámic série i mimo ni a za všechno může famózní, geniálně nakreslený a atmosférou nahuštěný první příběh. Druhý příběh je taky fajn, ale poslední dva se až příliš snaží zaujmout, přičemž pointa Cely je znalým čtenářům jasný hned. Poslední storka je už jen takový slabý odvar. Corbenovi sedí jiné věci, nikoli marvelovské universum.

    Ale ta první povídka, to je prostě síla a perfektní věc.
  • faster86
    zacatky az konec... frank je hajzl, proto ho maji lidi radi... tady zjistite proc, od kdy, do kdy... pokud se nekdo rozmysli ze by chtel nejakeho punishera, tak rozhodne tohodle protoze je v nem uplne vsechno
  • Masinfira
    Tak tento Punisher rozhodne od serie neodradi. Velmi dobre provedeni kreseb i scenaru. Kdyz uz bych mel neco vytknout, tak tu tajemnou "silu" nebo hlas nebo co to bylo... cekal bych od toho asi malicko vic. Mozna nejaky vysvetleni nebo neco ve smyslu: "V kazdem lidskem veku se najde nekdo, kdo mi nasloucha atd atd." proste takhle mi to prislo trochu nadprirozeny, coz k Punisherovi moc nesedi, na druhou stranu do kontextu celeho Marvelu docela jo, takze bych to asi prezil, ze Punishera stvorila nejaka vetsi sila... ale trochu to natuknout mohli.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš14.12.2011 12:23Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    Nejlepší Punisher kterého jsem zatím četl. Brutální, syrový, temný. Frank je vraždící mašina a zabíjí prostě rád. Je tady ale i dobře propracovaná psychologie hlavní postavy a jak dokládá poslední příběh, Frank bude zabíjet až do posledního dechu a do posledního záporáka...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.8.2011 21:58Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    Velmi drsné a surové dílko, ale kdo by čekal u Punishera něco jiného, že? Kniha mě bavila celé první tři příběhy, které pěkně střídaly prostředí i věk hlavního protagonisty. Až čtvrtý příběh mi nesedl ani obsahem, ani kresbou. Jinak zajímavý pokus o psychologickou sondu do duše "férového" zabijáka.
  • andre
    andre mecenáš23.2.2011 10:27Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    Tak jsem takový rozpolcený, pokud bych hodnotil pouze v kontextu s řadou "Punisher" tak jsem spokojený. Ale pokud bych hodnotil pokus o bližší nahlédnutí do Punisherovi osobnosti a jeho pohnutek, tak jsem zklamaný. A nemohu se zbavit pocitu "promarněné šance". ..... Kresebně tato kniha neurazí ...tedy vyjma prvního příběhu, kde není kreslíř schopen udržet u jedné postavy jeden obličej.
  • Lucifer
    Tak toto byl velmi dobrý kauf. Nejlepší Punisher, kterého jsem kdy koupil. Trochu prohloubený příběh, psychologičtější postavy a čtyři příběhy od čtyř různých kreslířů bylo něco suprovýho. Rozhodně mnohem lepší než předchozí MAX. Punisher vládne a valí to až do konce (světa).
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš27.7.2010 19:25Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    Vydatný povídkový ranec funguje bez sebemenšího škobrtnutí a nabízí tak výrazný prostor pro vykreslení Frankovy zhýralé duše. Jo a taky tam pár stran načmáral nějakej Corben a toho já vyloženě žeru.
  • punisher
    Zajímavé zpracování Punishera.
  • Pafnuc
    Dobré.
  • massilia
    O třídu lepší, propracovanější a psychologičtější Punisher. Ostatně jako většina ze série Punisher MAX. Každopádně obdivuji scénáristu Gartha Ennise, který dokáže do poměrně úzkého nastaveného rámce - zabiják nelítostně kosící aktéry světa zločinu - zasadit tak zajímavé a neotřelé příběhy.
  • Final
    Final mecenáš21.11.2009 07:52Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu
    Dávám tomuto booku vysoké hodnocení 90%, v sérii Punisher 100%. Je to příběhově nejlepší, velmi drsná zbírka příběhů z Punisherova života.
  • Netorack
    Velmi dobré. Hlavně Born, ale i ostatní tři speciály odhalují postavu vždy zase trochu z jiného úhlu, což je speciálně u Punishera hodně potřeba, aby to nebyla jen dokola střelba do mafiánů. Dalším plusem je celková délka a samozřejmě také BBartí zpracování a docela dobrá cena. Opravdu povedená kolekce, něco podobného bych si nechal líbit i u jiných komiksových postav.
  • adinqo96
    tento punisher je naj...
  • andywart
    Verím, že Corbenov súčasný kresebný štýl nekonvenuje každému. Pripomína nemenej expresívne grafiky José Guadalupe Posadu. Netreba však zabúdať že napr. Corbenov Den a podobné staršie veci sú robené veľmi realisticky. Autor sa skor už nasýtil toho príliš realistického rukopisu a dovolil si na staré kolená zvolniť. Pre mňa osobne majú ale jeho veci stále silný náboj...
  • krvinka56
    Tak tohle je opravdu nejlepší Punisher co tu kdy vyšel,hlavně ten první příběh z Větnamu stojí zato.Zde je postava Punishera tedy Franka popsána do mrtě.Taky se toho zde odehrává nejvíce.A ukazuje jaký je ve skutečnosti.Tenhle příběh až zamrazí protože se někde nějak přecijenom odehrál.Nejvíce mne dostala šestá stránka od konce jak tam jen stojí a má ten strašný výraz.Je vydět jeho první přeměna.Asi jedna z nej scén.Druhá povídka Tygr má taky něco do sebe sice sem čekal něco jiného jako ostatní co hodnotily ale i tak to působí zajmavě.Rozhodně lépe než kdyby už jako malej likvidoval osttní padouchy.Kresba k tomuto příběhu přímo sedne.Cela je jednoduchý temný příběh ale má hlavu a patu přistupoval sem kněmu s nejnižším očekávním a proto se mi líbyl.No a Konec příběh na který sem se asi nejvíce těšil stím že ho uvidíme jako starého v nějakém postapokaliptickém světě.Přiznám se že sem takový příběh teda nečekal.Je sice nejkratší to je jeho plus a taky vcelku o ničem ale ukazaje Punisherovo smíšlení že život vlastně je skoro zločin stačí jen trochu vybočit z jeho přesvědčení o morálce a ste na jeho seznamu.Poněkud přehnané.No kresba semi tentokrát vůbec nelíbila.Autora kresby znám z jednoho u nás vyšlého Hellblazera a musím se přiznat tam ji mněl podle mne lepší a taky se některé postavy dost podobaly tamním.Hlavně ten kníratej bachař.Obálky sou opravdu perfektní sice u posledního příběhu chybí ale to zas tak moc neva opravdu Perfektní Punisherova kniha kterou by si mněli pořídit i ti které teto komiks minul.Nejlepší na nejpromyšlenější je hlvně ten první příběh.Opravdová lahůdka.
  • choze
    "Čím to, že každý kluk miluje monstra?" Druhá MAXovská kniha nenabízí jen další z Frankových řeznických dobrodružství, ale črtá čtyři zásadní kapitoly ze čtyř různých etap Punisherova vývoje. A to od Frankova prvního seznámení s mafií, ztrátou blízké osoby vinou mafie a s brutální spravedlností vzatou do vlastních rukou, přes fatální třetí turnus ve Vietnamu (který Ennis zmiňoval už dříve), kde Frank dostává nabídku, která se neodmítá, přes konečné zúčtování s původci masakru jeho rodiny, až po jeho poslední tažení (v post-apokalyptickém světě). Story z Vietnamu je takový výcuc ze Stoneovy Čety, totální deziluze a šílenství, ve kterém si vietnamské děti olizují z rukou rozprášeného Agenta Orange, končící pamětihodným přesilovým nočním masakrem. Příběh z Frankova dětství jsem si dopředu představoval jako nějakou Ennisovskou srandičku o dětském Punisherovi řádícím na základce, ale je pojatý zcela vážně a ze všech čtyř je dle mého nejsilnější a nejlepší. Vězeňský díl mi naopak přišel nejslabší, celkově zbytečný (ale má ode mě bod za epizodku s Pištícím Petem), což by se dalo říct i o díle posledním, který je jen takovým vtípkem o Punisherově absolutní genocidální nekompromisnosti. Nicméně díky Corbenově kresbě vtípkem pekelně atmosférickým (ale špičkově nakreslené jsou všechny příběhy) a díky Ennisově kritice nenažranosti „těch nahoře“ i jeho pesimismu ohledně lidstva jako takového, i vtípkem mimořádně hořkým.
  • willis
    Pro fanoušky Punishera povinnost, pro ostatní důvod začít a možná i skončit u tohohle booku. Čtyři povídky dávají jasný obraz o psychickém profilu "hrdiny":.) Mimochodem 6 knížek za 5 let, to dělá z Punishera nejčastěji vydávanou postavu v našich krajích.
  • andywart
    Veľmi dobrý počin oživený tým, že je autorská kresba rozmanitá. Scenáristicky sa mi zdá posledný príbeh najslabší pre svoju priamočiarosť. Kresebne sú všetci autori lepší ako Dillon, no najviac sa mi páči Larosa a Corben a najmenej Severin (má taký "vyšívaný rukopis"). Preto dávam len toľko.
  • brkowycz
    Docela doufám, že už lepší Punisher neexistuje, protože jestli jo, radši bych ho ani nečetl, to bych nevydržel. Příběh z Vietnamu je lepší než všechny příběhy z Vietnamu co vyšli v Preacherovi (myslim i v těch, co v češtině teprve vyjdou), navíc je vyprávěn jakýmsi Stevem Goodwinem, takže se na celý příběh koukám očima kluka, který to má ve Vietnamu za pár, těší se až se vrátí domů. Navíc slouží na nějaký armádou úplně zapomenutý základně a jeho velitel je nějakej Frank Castle, zabiják na třetím turnusu. Bomba. Tiger je trochu slabší, nic kouletrhající, normální příběh který se nám snaží říct, co bylo Frankovým vzorem, ale tohle jsem Ennisovi nesežral. Cela byla zase jiný kafe, drsná Larosova kresba a drsnej příběh.
    !!!SPOILER!!!!Zde mi trošku přišlo zvláštní, že ten příběh vyprávěl asi o jakési "finální pomstě", přitom ve veškerých Punisherovských dílech co u nás vyšli, se o vrazích Frankovi rodiny mluví jako o "dávno mrtvých". Z tohohle příběhu jsem cítil něco jiného. !!!!KONEC SPOILERU!!!!
    Poslední příběh byl asi vůbec nejlepší, skoro to tam vypadá, jako že se Franka stal prostě totální magor. Což se klidně dalo celou dobu čekat. Každá kresba mi k příběhu sedla, zvláště dobře vybarvila podtext příběhu Larosova kresba k cele.
    Celkově cynické, brutální a často nahlédneme Frankovi do duše. Líbilo se mi to a nevěřím, že u nás kdy vyjde nějaký lepší Punisher.
  • erik
    Tak toto je najlepší Punisher, aký zatiaľ vyšiel. Ani Corben a jeho napuchnuté tváre to nedokážu zhodiť. Niet tu miesta pre humor, iba krutosť, násilie a vyhladenie ľudskej rasy. A k tomu silná dávka psychológie hlavného protagonistu, čo je prekvapivé, keď uvážime, že Frank zabíja, lebo ho to baví.
9831131
Četl/a (160)
-spacilost-, 123peta, 2scha, 3DD!3, adriel, Al0f0k, Alikkk, AlmightyMates , alois13, Ash Pointak, AwatarDK, BadBoy, Balů103, batoo, besikv, binnmode, Blockholm, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, choze, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, dajik, Darker, davidek, dbar, Deathwing, Deckard, Doctorow, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, farnhajt, filosh, Final, flipflop, Fos4, Fox01, Fry, Golem, guseppe, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jankie, JANNE, jh666, jiskra, John Wick, JohnyG, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Khagrael, Killingjoke, kinak, lacoste, Ladinek82, lantan1, Lawer de Sanctis, libcenko, Librarian, Light, LookAss, Macek78, mAGiic, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mgeralt, miuanek, mkolar, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, Paldini, pbabinec, pearlxjam, pechna, Peppa, perak, Petr, Petrisko911 , PH79, Pietro26, Plechy, punisher, radimisko, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, saja, samuelo12, Schramm, sedw, seneke, Shake, SHORTY, Shpeckk, slavik38, SNUFKIN, Spacecore, spagr, Spike, Symbi, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, vrazdinek, VskPrzk, Walome, Wasps, Wiw, Yefery, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(307)
15500, 2scha, 665+1, adam.butch.kubik, adam.ra, adinqo96, adriel, Aerchel, Ajit, Al0f0k, Alfi, AlmightyMates , alois13, andik007, andywart, arnecht, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, Beng.D, besikv, Bezvliv, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, brkowycz, Bronn, calvin10, calviti, Capa, Caps, Cassidy, Chaolinek, charvos, choze, cobe, ConanVJ, Corvus, CP, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DAN478, Darker, davidek, dbar, Deathwing, Deckard, Denis1996, disclose, Doctorow, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, dracula, Duchy, dvoracekpetr1, Einstain666 , Elhonzo , erik, EvilvsGod, Famozní, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filmagor, filosh, Final, firesnake, Fos4, Fox01, Fry, Fuf00n, Galupus, gezic, goldschmidchen, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grellenort, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hash, hedgehog, hellblazer, herbert, ho.mof, holubdema, horaczhlinska, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Ilock, invape, isildur heir, ivos309, J.T.honza, Jabba, James, jankie, JANNE, jh666, jiskra, jjjirik, John Wick, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, KINIMODUS, komik.sx, krvinka56, kubanec13, kucik, lacoste, Lawer de Sanctis, Lenny, libcenko, Librarian, Lisien, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Lucifer, lutrix, maara, Macek78, mainman, malylada, markic, mart.in, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marv8, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matthew, Maty48, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikki.maser, mirec, Mistak, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, Mr.Plysh, mrkirby, Mrlah, mrsk, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nevidal7, NewYorkMan, Nightmare, Noci, noMster, Norek, Norri, nx, Odal , ohromno, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Pafnuc, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, Petr, Petrisko911 , petrsimcik, PH79, Plumm, POLAKST, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, Radowan, raenius, RaggamuffinSVK, Raikou, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Roiser, Ronik, rooty, Rowan, RudyRod, Saiffer, Salien, samuelo12, Saran, Schramm, sedw, seeker666, Shake, SHORTY, Shpeckk, SirSandál, Skot, Slaine, slavik38, sleepless, SNUFKIN, songoku, spagr, Spideyy, Spike, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, Symbi, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, Toe, Tomate, Tombal, Tomek, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, Viking, Vítek, vrazdinek, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (36)
-spacilost-, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, Benny, Blacklarch, Bury, ComicBookGuy, deadpool, DKoscik, DracoAn, Drbo Jebo, fusnix, Geralt, gwen666, halamastepan, Hauzina, Hebled, Knuckless, Mamut12, Marthy76, MignolaMoore, mildaE, Miriyak, mkolar, mouminek, Qee, RedButton, taidana, timek, Tomas024, Vcelka_Maja, XGMan!ak, xxaannddeerr, Zelvak, Zod
Shání (9)
Adelheid1, delta11, Dzoglik, Hauzina, mineralk, mkolar, Mr. Baboon, taidana, Taťka Tuleň
Nabízí (5)
Al0f0k, bourgeois, oleav, SirSandál, suchy