Miluju své přátele, sport a literaturu.
  • Delphín
    Delphín7.10.2023 01:03Vrána (paperback)
    ,,Existuje více cest, vedoucích k očistě duše. Rozhřešení, spasení, vykoupení a také možnost se vším skoncovat. A pokud některé z těchto axiomů mají opačnou polaritu, je přinejmenším jistou útěchou, že mají společné východisko."
    ,,Vždycky to v tvý hlavě vypadá takhle?"
    ,,Ne, obvykle prší."
    Co stránka, to ohromující panel a fantastická dialogizace. Autorův život jest opravdu tragický a zde ona frustrace ze stránek doslova přetéká. Úžasné čtení a velký klenot literatury jako takové.
  • Delphín
    Hrozně mě mrzí, jakým směrem se tato série vydala. Tohle je prostě komiks, který má krásnou kresbu, ale totální propadák je scénář. Scenárista absolutně odevzdaný, příběhy nezajímavý a nelogický, první nedotažený, druhý zbytečně urychlený. Celkově to na mě působí, že si s tím autoři moc nevěděli rady a podle toho to taky, bohužel, dopadlo.
  • Delphín
    ,,Rakovina. Je to invazivní, nepřemýšlející ohavnost, která infikuje hostitele a žere ho zaživa, dokavad z něj nezbude víc než kapačka s morfiem a příbuzný s jedním okem permanentně na hodinkách.“
    Přímé navázání na skvělou jedničku, to přece musí být dobrý, ne? No, bohužel…
    Začněme pozitivně a to tím, že nápad na zápletku je super a funkční, rovněž závěr vás umí krásně nalákat na pokračování. Humor mi ne vždy sedl, stejně tu je ale pár úžasných dialogů, nad kterými se zastavíte a vidíte v nich tu hloubku. Více ale bohužel pochválit nelze.
    Ona zápletka je totálně zahozená do kopru, záporák mě tu ničím neoslovil. Kresba místy zbytečně překombinovaná. No a to, nač tu všichni nadávají, se nelíbí ani mně – chování Spider-Mana. Ono na jednu stranu ok, může být zajímavý vidět Spideyho totálně mimo charakter, třeba v nějaké alternativní realitě, kde bude mít Vision na čele Sauronovo oko. Ale vážně by se Spidey po tolika životních fackách (strýček Ben, smrt Gwen Stacy…) začal chovat TAKHLE po jedné události, kterou navíc scenárista ani pořádně nerozebere? To asi úplně ne. Bylo hezký vidět, jak se ho DP snaží brzdit, ale zase se tím totálně pozastavil jakýkoliv vývoj vztahu těchto postav.
    Celá série má na víc, ale dokazuje to bohužel zatím jenom první book.
  • Delphín
    Delphín15.6.2023 00:28Sága #05
    ,,Každý vztah nás vzdělává. Každá nová bytost, kterou si vypustíme do srdce, je možností, vyvinout se v cosi výrazně odlišného od toho, čím jsme byli předtím."
  • Delphín
    Velice slušný komiks.
    Duo scenáristů mi sedí. Nová a hravější kresba celému příběhu dodává šmrnc. Opravdu fajn origin klasické postavy. Je to vtipné, každá akce je super a chemie jak s otcem tak i Robinem zde funguje na jedničku.
    Jedinou výtku bych měl k záporákovi, který se nám v průběhu příběhu představí. Je to opravdu super magor, právě proto se z něj ale dalo vymačkat daleko více.
  • Delphín
    Delphín24.5.2023 05:23Sága #04
    Nevěra, drogy, zabíjení a mega cool záporák. Autor se s tím nemazlí, tady se skutečně odvázal a sakra jo, vytvořil skvělý kousek.
  • Delphín
    Delphín22.5.2023 23:13Spider-Man / Deadpool #02: Bokovky
    Bokovky? Doslova. Trochu mě mrzí, že se odbočilo od stanoveného příběhu v prvním díle. Ta dynamika Spideyho s DP tam byla výborně provedená a zde prostě a jednoduše chyběla ve všech sešitech.
    Natržený trhák: První panel krásný odkaz por milovníky Spider-Mana. Ale zbytek bohužel neuvěřitelně stupidní, pevně doufám, že záměrně - 2/5.
    Předvolební chaos: Duggan DP umí, znatelně to ukázal svou sérií, kterou jsem četl několikrát a mám ji moc rád, tohle je ale jeden z jeho slabších kousků – 3/5.
    Změna partnerů – Tohle bylo šílený wtf, kdy jsem místy absolutně nechápal, co to vlastně čtu. Příběh lehce zachraňuje pointa, celkový požár nudy to ale zdaleka neuhasilo – 2/5.
    Vánoce – Tenhle příběh mě naopak dost bavil. Děj nespadl do klasického klišé, akce dostatek a stejně tak dobrého humoru, byť chápu, že humor je čistě individuální a každému čtenáři zde může sednout v různých příbězích. Já se nejvíce a upřímně usmíval u tohoto kousku, který byl opravdu fajn – 4/5.
    Monstra utržená ze řetězu – Cením odkazy, vtípky a obecně chemii mezi oběma aktéry, která zde byla ze všech sešitů rozhodně nejlepší. Spidey mi tu místy přišel lehce mimo charakter, ale to bych přešel. Co už jsem přecházel hůř, bylo chápání mladých holčin, jejich činu jsem tak nějak nerozuměl. Jaká byla jejich motivace k tomu udělat to, co udělaly? Ale celkový dojem mi to nekazilo – 3/5.
    Po Bokovkách už znovu nesáhnu. Zopakuji si jedničku a těším se na Pavučinku.
  • Delphín
    Klasický superhrdinský průměr. Paradoxně nejvíce mě bavily dialogy, naopak akce místy bohužel dost drhla, zkrátka jsem se při ní nedokázal začíst.
  • Delphín
    Delphín9.3.2023 18:58Sága #02
    Příběh zatím nadále pokračuje ve stanoveném tempu. Máme zde sice dost návratů do minulosti postav, právě díky tomu nám ale do sebe vše začíná zapadat. Jestli potom na autorovi něco mega obdivuji, tak to, s jakým citem a lehkostí zvládá psát o nelehkých věcech, které se dějí mimozemšťanům i skutečným lidem.
  • Delphín
    Docela fajn komiks. Cením výskyt několika dalších postav, jako třeba Thora, nebo Skrullů. Více dospělejší příběhy by ale tomuto kousku seděly rozhodně více..
  • Delphín
    Delphín7.3.2023 12:42Sága #01
    Zajímavé postavy, dosazeny do zajímavého světa, který zatím autorovi funguje dost dobře. Jen občas jede možná zbytečně rychle.
  • Delphín
    Delphín6.3.2023 18:18Harleen
    Tohle je opravdu super. Byť je nám od začátku jasné, jak to skončí, komiks se čte jedním dechem. Autor si to babraní v postavách užívá a opravdu to umí. Fantasticky je zde vyobrazeno, jak Joker postupně s nebohou psycholožkou manipuluje, až jí úplně zamotá. Příběhová linka s Two-Facem zajímavá, ale kdyby zde nebyla, ničemu by to neuškodilo.
    Kresba je taky dobrá, líbilo se mi panelování i používání metafor.
  • Delphín
    U posledních dílů jsem mírně prskal, nějak mi přišlo, že Usagi ztrácí šťávu. Zde ale došlo k plnému natankování. Super hlavní zápletka, každý panel má emoci, skvěle provedené akční scény i momenty, které chytnou za srdíčko. Jasně, taky bych rád viděl posun hlavního příběhu, ale jelikož čtu knihy s časovým rozestupem, nijak mě to neeliminuje.
  • Delphín
    Delphín5.12.2022 00:01Usagi Yojimbo #26: Zrádci země
    Stále dobré čtení. Poslední povídka byla skvělá.
  • Delphín
    ,,Bohatý je ten, koho baví jeho práce a uspět může jen tehdy, má-li věrné přátele."
    Byla to nádherná nostalgie do dětských let, kdy jsem nadšeně ujížděl na Velkolepém Spideym a Kačerech. Jasně, české vydání bohužel má pár překladatelských failů ale jsem schopen to přejít. Při čtení Rosovo příběhů jsem se totiž kochal dějem i kresbou, která obsahuje několik skrytých vtípků.
  • Delphín
    Delphín7.9.2022 13:40Zámek a klíč: Zlatý věk
    ,,Nejsou snad pravdivé naše city? Nebo jsou méně pravdivé věci, jimž porozumíš ve snu, ale po procitnutí se rozplynou?"
    ,,Mám ráda vznešenost. A musím říct, že ji častěji nacházím u vymyšlených lidí než u těch skutečných."
    Komiks jsem bral do rukou s velkými očekáváními a obavami. Zámek a klíč je má nejsrdcovější komiksová série. Proto by mě mrzelo, kdyby jí toto dílo nějak poskvrnilo jméno. A to se rozhodně nestalo. Tvůrčí duo Hill a Rodriguez dokázali, že do stejné řeky člověk vstoupit dokáže. Nádherně nás zavedli do historie rodiny Zámkových a z na úvod nevinně vypadající poklidné rodinky, udělali neuvěřitelně akční a emocemi nabitou jízdu. Klobouk dolů!
  • Delphín
    Delphín22.8.2022 19:39Skalpy #10: Konec cesty
    Fantastická série se dočkala svého zakončení! A úctyhodného? Za mě ano, leč od něj jistě byla jiná očekávání. Každá postava se dočkala svého zakončení. Jedni skončili tragicky, druzí úctyhodně. Rozhodně by se z toho dalo udělat deset dalších komiksových knih. Umění ale je skončit včas a i to zde Aaron v této dokonalé sérii dodržel. Komiksy jsem si půjčoval v knihovně, něco takového ale musí povinně zdobit mou knihovnu. Brzy to z ní jistě zase vytáhnu k přečtení.
  • Delphín
    Delphín21.8.2022 04:26Skalpy #09: Zatni pěsti
    Už moc dobře víme, že čistě dobrou postavu z hlediska charakteru zde nenajdeme. Ale že ani žádnou evidentně nečeká dobrý osud, to nám tento revoluční díl dokonale zobrazil. Těším se na finále.
  • Delphín
    Těžko se nadále hledají slova k této sérii. Ani díl číslo osm nezklamal a měl co nabídnout.
  • Delphín
    Děj nám zde lehce zpomaluje a rozvíjí nám již dobře známé postavy. Rozhodně bych ale tento díl nenazval bokovkou, kterou při čtení celé série můžete přeskočit. Pevně věřím, že se jedná o malinký dílek tohoto unikátního depresivního puzzle.
    Vypíchnout musím noční scénu mezi Carol a Dashielem na silnici, kde jsem byl atmosférou doslova pohlcen.
  • Delphín
    Delphín10.8.2022 17:19Taven Bachtale - Buďte šťastni!
    Průměr jsem očekával a taky jsem jej dostal. Kreslíř odvádí relativně dobrou práci, leč některé panely byly zbytečně velké.
    Scénář bohužel drhne. Základní nápad je opravdu dobrý, nicméně vydává se zcela nezajímavým směrem. V druhé polovině jsem byl už lehce znuděný, páč se toho moc nedělo. Oceňuji finální rozuzlení, ale cesta k němu byla zbytečně zdlouhavá..
  • Delphín
    Delphín8.8.2022 12:50Skalpy #06: Hlodání
    Málokdy se mi stane, že komiks přečtu na jeden zátah. Zde to šlo samo. Ta práce s jednotlivými postavami a jejich postupným ,,vývojem" je učebnicová.
  • Delphín
    Delphín8.8.2022 05:48Usagi Yojimbo #25: Hon na lišku
    Další perfektní počin. Některé příběhy už mají lehce předvídatelný konec, obsahují ale rovněž plno emocí, které celému dílu vždy dodají nový a jedinečný nádech.
  • Delphín
    Delphín5.8.2022 12:53Skalpy #05: Úplně sám
    Cesta do hlubin prérijních duší. Leč už se to zdá neuvěřitelné, Aaronovi se nadále daří hrát si s čtenářem a odkrýt další závoj tajemství. Závěrečnou akci jsem si zde moc neužil, ale čert to vem, když tu byla taková tuna skvěle napsaných momentů, které jsou občas řádné psycho.
  • Delphín
    Fajn čtení. Bylo zajímavé sledovat počáteční chemii mezi Batmanem a Robinem, ale i to, jak Robina bere Gordon, Alfréd nebo spolužáci.
    Důstojné pokračování Temného vítězství!
  • Delphín
    Po pár lehce vlažnějších stránkách na samotném začátku, se nám Skalpy vrací do zajetých kriminálních kolejí. Pecka díl s dost zajímavým koncem, díky kterému se rozhodně těším na následující díly.
  • Delphín
    Další super díl této jedinečné a dokonalé série. Návrat černé duše je opravdu dobře napsaný hororový příběh, jenž si ale zasloužil více grandiózní vyvrcholení..
  • Delphín
    Delphín26.7.2022 03:33Skalpy #03: Mrtvé matky
    Famózní detektivka, kterou mi Jason Aaron naprosto vyrazil dech. Tak napjatý jsem při čtení dlouho nebyl.
  • Delphín
    Delphín24.7.2022 05:37Skalpy #02: Kasino v rytmu boogie
    Parádní počin, který nám dovolí nahlédnout do hlubin duše hlavních postav tohoto velkého příběhu, díky čemuž pro jejich chování a rozhodnutí máme rázem větší pochopení.
  • Delphín
    Delphín22.7.2022 15:37Skalpy #01: Země Indiánů
    Parádní start série. Aaron rád píše psychopaty a tady jich má tunu. Skvěle vyobrazené prohnilé prostředí, jenž obývají trosky, jen zdánlivě připomínající lidské bytosti.
  • Delphín
    Delphín20.7.2022 22:06Jail City: Město v zajetí
    Komiks, koupený čistě z nostalgie, kdy jsem jako malý špunt miloval komiksy, které se nacházely v časopisu ABC.. Příběh je relativně dobře promyšlený a převedený na komiksové plátno, přesto si ale neodpustím poznámku, že děj pokaždé něco brzdilo. Nejčastěji popisné texty, jejíchž existenci jsem ochotný pochopit, ale ne v jedné z nejvíce dramatických scén celého příběhu.
    Pohodové westernové počtení, které neurazí, ale ke čtyřem hvězdičkám mu ještě dost chybí.
  • Delphín
    Delphín2.7.2022 14:40Milada Horáková
    Skvělé historické dílo. Autor si s tím možná mohl více vyhrát. Detailněji vypsat život paní Horákové, nebo přidat více citací. Jako historické okénko to ale poslouží skvěle. A toto je zrovna část historie, která se musí připomínat, aby se již nikdy neudála.
  • Delphín
    Delphín30.6.2022 14:48Myší hlídka #03: Černá sekera
    Nečekaně drsný ale čtivý příběh, kterému nic neschází
  • Delphín
    Delphín25.6.2022 05:56Myší hlídka #02: Zima 1152
    Pokud měl autor v prvním díle nějaké nedostatky, ty zde vymazal a dodal ještě větší kouzlo svému krásnému a propracovanému světu. Komiks má pár dost silných momentů, myslím ale, že kdyby byl komiks delší, zapůsobilo by to na čtenáře ještě více. Rovněž dějová linka ohledně spiknutí vyšla lehce naprázdno, pořád je to ale úžasný a čtivý komiks.
  • Delphín
    Je mi líto, že s hodnocením dosti vybočuju z řady. Jo, komiks je to fajn ale přijde mi, že se to dalo celé pojmout jinak a lépe. Příběh si mě nejvíce získal společnou minulostí Nikoho s Brucem ale i to je už celkem otřepané klišé..
  • Delphín
    Delphín2.6.2022 18:05Batman Mikea Mignoly
    Zkáza - Dost povedený příběh, kvůli kterému si komiks kupujete a rozhodně vás nezklame 3,5/
    Ve světle plynových lamp - Příběh, který jsem si užil rozhodně nejvíce, už proto, že mám rád tématiku a teorie ohledně Jacka Rozparovače. Rozuzlení výborný, jen zde mohla být obsáhlejší detektivní práce 5/5
    Svatyně - Jak rychle graduje, tak rychle končí, což jí dost podkopává nohy. 4/5
  • Delphín
    Delphín19.5.2022 03:06Usagi Yojimbo #23: Most slz
    Nečekaně temný, ale stále výborný Usagi
  • Delphín
    ,,Když věc pohání nenávist, obvykle vydrží dlouho."
    Komiks startuje relativně povedeným retrem, převážně mě ale oslovil následující příběh. Začíná nám výslechem, u nějž sedí Peter a Wolverine, kteří popisují svou akcí nadupané dobrodružství. A komu? Odhalení na konci stojí za to. Cením rovněž bohatou sekci bonusů, která byla v tomto kompletu občas opravdu chudá..
  • Delphín
    ,,Možná proto zůstávám silný v tomto chaosu. Protože vím, že jsem slabý."
    Příběhy od Jenkinse mi občas nesedly, ovšem jeho práce v tomto komiksu je fakt úžasná, Jenkins zde ukázkově pracuje jak s Goblinem tak Peterem a rozhodně se toho nebojí, škoda jen kresby, která se mi moc nelíbila.
    Ze řetězu se autoři utrhli i v druhém příběhu, jehož zápletka je dosti zvláštní ale jako celek to funguje relativně v pohodě, ale jak už psal Hroubek, rozhodně to nesedne každému. Za mě ale pohoda a celkově dost fajn počtení.
  • Delphín
    Usagi, ve kterém se dočkáme nadpřirozenosti i přirozené a roztomilé chemie. Každý příběh byl svým stylem kouzelný, hlavně ten poslední, jenž umocňuje poznámka k příběhu na konci komiksu
  • Delphín
    Delphín2.3.2022 11:09Usagi Yojimbo #21: Matka hor
    Paráda
  • Delphín
    První sešit je opravdu výborný. Pak se dostáváme k hlavnímu příběhu. Ten se hlavně ze začátku četl sám, postupem času mu ale docházel dech..
  • Delphín
    Tento komiks obsahuje dva příběhy

    Ten první jsem si užil opravdu neskutečně. Slidey je zde vedlejší postava, což nám rázem nabízí příběh z jiné perspektivy. Parádní kresba, zajímavá zápletka, výborné vyobrazení Octopuse, vše skvělé.

    Druhý příběh byl oproti minulému horší, nechte se tím ale odradit. Příběh se dlouho pohyboval na hranici lepšího průměru, v závěru ale nabral pořádně grády, čímž si dost polepšil.
  • Delphín
    Stále výborný komiks, ovšem v tomto tomu chybělo něco navíc, proto našemu ušatému samuraji bez pána výjimečně nemohu střelit 5*. Ale čtivo pochopitelně stále boží
  • Delphín
    Poctivé a zásadní retro. Must have pro milovníky Spideyho i komiksů obecně
  • Delphín
    Neskutečně nádherné, silné a emotivní počtení
  • Delphín
    Komiks dost zvedá příběh s Thanosem, který byl zajímavý. Zbytek ale podprůměrný příběhy, co obsahují nepřehledné a nezáživné rubačky s (pro mě) nepěknou kresbou Larsena i McFarlaneho.
  • Delphín
    Z počátku jsem byl úplně zbytečně na obavách. Ti dva se skvěle doplňují a autor z toho těží na maximum. Sahá se zde hluboko do Spideyho historie, je to vtipné ale místy i vážnější.
  • Delphín
    Když pominu pasáž s Lokim, která mě nebavila, tak se jedná o důstojné rozloučení se skvělou sérií.
  • Delphín
    Můj oblíbený a vícekrát čtený pavoučí příběh, který mě vždycky naprosto dostane. Straczynski je fakt frajer, užívá si strhující i dojemné monenty a obecně celý Spidey vesmír chápe tak, jako málo kdo
  • Delphín
    Delphín22.7.2022 17:44Pindárna
    Hawwwran: menší seznam kostek:
    x-man tornado v2
    tengyun v2 m
    valk 3 m

    Jinak, u mě komiksy na dovolenou jedině do letadla, či jiné dopravy. Na pláž zásadně voděodolnou čtečku :D
  • Delphín
    Delphín26.8.2021 01:49Filmový a hudební klub
    Fimi: Zrovna na Schang-chiho nejsem nijak extrémně natěšený, ale ujít si to nenechám :)
  • Delphín
    Delphín17.3.2021 01:39Pindárna
    Lijem24: Jj, Civil War mi taky udělalo radost
  • Delphín
    Delphín17.2.2021 11:37Pindárna
    Fimi: Díky moc
  • Delphín
    Delphín16.2.2021 23:25Pindárna
    Zdravíčko, milovníci komiksů. Chtěl jsem se poptat, nevěděl byste někdo, co vše se hodí mít načteného předtím, než se pustím do Války říší od J. Aarona?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 291 (cca 74339 Kč)
Mám: 228 (cca 50304 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0