• spagr
    spagr5.8.2023 13:34Velvet
    Jak mam Brubakera rad, tak tohle bylo fakt spatny. (Nebo mozna spatny preklad) slozite nezajimave dialogy, slaba noir atmosfera, vse zamotane bez vyusteni, proste velka nula s par zajimavymi stripky.
  • spagr
    spagr30.7.2020 00:32Bouncer
    Kasta metabaronu, Posledni Incal, Technoknezi, Oci kocky - boze, to bylo utrpeni! Jak ja Jodorovskiho nemam rad. Nulovej dej, bez zapletky, rozplizle na 400 stranek.
    Sakra- kdo psal Bouncera? To je proste pravej opak vsech jeho predchozich knizek! Charaktery vypiplane do posledniho pismenka, atmosfera vam neumozni prestat cist, zvraty vloudi slivo "kuuu*va" do pusy. A to vse na standardnim oldschool divokem zapade.
    Pet z peti.
  • spagr
    Unikátní nadčasové vtipy z dob, kdy císařpán vládl světu.
  • spagr
    Miluju cestovatelské komiksy. Miluju pohled autora na běžný život v jiných zemí, běžné problémy a s tím spojené lokální příběhy. Goražde, Palestina, třeba i Fotograf všechno mé očekávání splňuje.
    Ale čas od času se mi do ruky dostane do ruky knížka od Guy Delisle. A pokaždé, když pro ni sahám, tak se mi promítne pachuť získaná při posledním čtení jeho knihy - "nebylo to úplně o ničem?"
    A po deseti stránkách vím, že jeho knihy jsou úplně o ničem! Bože! Popisovat na 15 obrázků, jak objel s kočárkem blok a nic neviděl, nic se nestalo. Hlavní a jediné téma kapitoly kroužit okolo toho, že klimatizace fouká studený vzduch. Tři kapitoly věnovat bezduchému hledání kavárny.
    Nulové ponaučení, nulový zážitek, prostě nic. Jedno velké nic, které mi tento autor dal.
    Možná je to skutečností, že jsem popisované země navštívil a za 14-21 dnů jsem zažil stokrát víc zážitků než Guy Delisle za rok. A laťku tak nastavuji vysoko.

    Ale už nemám sílu dávat panu Delisle další šanci. Barmu odkládám po 35 stránkách.

  • spagr
    ...Tenhle komiks není pro mladý... howgh
  • spagr
    spagr16.6.2019 22:38Putování s dinosaury
    Historičtí dinosauři + komiks. Super, to tu ještě nemáme. Dinosauři nemluví, ale přemýšlí. Další plus. Proč se safra celá knížka čte z druhé strany? Nějaká umělecká novinka pro děti? U komiksů pro dospělé přejaté z japonštiny to beru (Skrýš), ale proč by děti ve věku, kdy se učí číst, měly učit číst z opačné strany? Pro mne big fail od CREW. A stejně tak by mohlo ubýt drsných vět. ("ukoušu tě k smrti")
    Podrženo sečteno - část knihy je připravena pro čtenáře 15+, příběhy spíš pro děti do 10 let. Divná a nefungující kombinace.
  • spagr
    spagr11.6.2019 16:01Veverka a Myška v Praze
    Jak jsem byl z původních příběhů Veverky a myšky nadšený (Co se děje ve starém dubu), tak se mi tato knížka nelíbí. A moje mláďata také.
    Příhody dvou zvířecích kamarádek zmizely, celou knihou sedí na vráně a koukají na město. Vrána létá po Praze a vypráví o budouvách a jejich historii. Nuda. Příběhově bod mrazu.
  • spagr
    spagr14.11.2018 20:24Věčná válka (pevná vazba)
    On je to takový nudný, plytký komiks o ničem. Jenže vás vtáhne do děje. A vy budete cítit nudu, bezmoc i adrenalin stejně jako hlavní hrdina. A pak si přečtete, kdo že komiks napsal a co zažil. A pochopíte...
  • spagr
    spagr29.5.2018 22:43Anča a Pepík #05
    Ze všech knížek o Anče a Pepíkovi nejslabší díl. Nebýt čarovného lesa, tak se nic zajímavého nestane. Navíc - oproti předchozím dílům jsou mnohem menší písmenka. A pokud si dítě listuje v knížce a vy mu přes rameno čtete nahlas příběh, tak máte docela problém.
  • spagr
    spagr24.2.2016 17:25Bezpečná zóna Goražde
    Unikatni komiks ukazujici pohled obycejnych lidi na valku v Bosne, pribehy z vypraveni i nadhled na politicke zalezitosti. Mne osobne knizka nekolikanasobne rozsirila znalosti o konfliktu v bosne. A diky emotivnimu vypraveni se na hodne dlouhou dobu zaryla do mozku.

    Zadni superhrdinove, zadni nesmrtelni bojovnici, ale realita. Nekdy kruta, nekdy stastna, ale extremne dobre a objektivne popsana bez naklonnosti k jakekoliv strane.

    Pet hvezd, bez debat.
  • spagr
    Asi jsem udelal velkou chybu, kdyz jsem cetl Delisleho i Sacca. Sacco emotivne popisuje, zatahuje vas do kazdeho detailu pribehu, vyucuje vas. Delisle ukazuje, jak promrhava zivotem a jak mu stale moc nejde vypravovani.

    Delisleho komixy vypravi pribehy ve stylu - "Odjel jsem na rok do Izraele. Rano jsem odvedl deti do skolky, odpoledne hledal kavarnu. Nasel jsem jednu uzasnou, sem budu chodit." Tato situace se v knizce opakuje asi 5x
    Sem tam se vyskytne odvazny napad - "Dneska jsem se rozhodl vyrazit za dobrodruzstvim. Pujdu pozadat nekoho znaleho mistnich pomeru, at jde se mnou. Ridic spal, prekladatelka na mne nemela cas a humanitarni pracovnice se se mnou nechtela bavit. Tak jsem sel do kavarny."

    Dve hvezdicky - kreslit umi. A cca 10% pribehu stoji za precteni.
  • spagr
    spagr24.2.2016 16:58Čchanové příběhy
    Cchanove pribehy byl prvni komiks, ktery v mych ocich sojoval hluboke myslenky a komiksove kresby. No dobre, v te dobe mi bylo patnact a dostal jsem ho nahodou z ruky nasi ucitelky obcanske nauky.
    V kazdem pripade - Cchanove pribehy obsahuji priblizne 3x tolik pribehu, nez kolik jich najdete na vsech ceskych webech dohromady. Chcanove pribehy vam ukazi jiny pohled na svet - bezstarostny, filozoficky, proste pohled Zenovych mnichu. U Cchanovych pribezich se na kazde strance alespon jednou zamyslite. A pokud se zamyslite vickrat, treba to zmeni vas phled na zivot.
  • spagr
    spagr13.12.2016 17:14Sběratelský klub
    Nemate, pripadne nevite, kde by se na netu dala sehnat - PDF ceska verze - Criminal: Každý je zločinec ?

    V praci pravidelne vylepuju tri stranky komiksu nad musle. Uspech veliky!

    Ale ted se hlasovanim dospelo k tomu, ze dalsi serie bude prave Criminal: Každý je zločinec.
    Na netu jsem za 2 hodiny nasel jen par stranek.
    A teda vubec se mi tech 430 stranek nechce scanovat...
  • spagr
    spagr3.3.2016 21:51* Připomínky a návrhy
    Muzu pridat nahled stranek k nejakemu komiksu? Jak?
  • spagr
    spagr25.2.2016 18:15* Připomínky a návrhy
    @andre - dik. Krtkovu babicku nemame. Jaro, leto mame, teda mame dve knizky. Dalsi dve se vydaly ted v unoru, dalsi bude v cervnu. A uprimne - cca 200 Kc za cca 5 stranek mi prijde strasne moc. Ty pribehy jsou dobre, tech jsem si nevsiml. Zkusim to mladymu znova ukazat.

    U nas nejvic vedla knizka se strasnym nazvem - Můj pestrý obrázkový slovník. Cca 20 stranek hledacich obrazku s pribehem, v Lidlu prodavali za cca 70 Kc.
    Ted proste vedou komiksy, u kterych volne podle obrazku vypravim pohadky (Bratri Grimmove, atd.)

    Tady je par obrazku z "Můj pestrý obrázkový slovník"

  • spagr
    spagr23.2.2016 15:00* Připomínky a návrhy
    ...ale to vyhledavani podle zanru by se stejne hodilo...
  • spagr
    spagr23.2.2016 14:38* Připomínky a návrhy
    @charvos, charvos, Draco nobilis

    Mladymu je dva a pul. Zatim je top komiksem "Kdo bydli ve starem dubu" ...Taťko pohuku - pejska edě dům, tytyty myška... (volnym prekladem - tatko, pujdeme si cist pohadku o tom, jak pejsek pokadil mysce dum a ta mu za to vyhubovala)

    Ezopovy bajky se vypravet temer nedaji, ale mame vlastni verzi kazde bajky. Aspon to rychle ubiha.
    Knizku Tri kamaradi tu na comicsdb.cz ani nemate. Ale ta se spatne vypravi.
    Zlaté české pohádky jsou celkem dobry. I kdyz odvypravet pohadku na 60 stranek je docela zahul. A spostu z nich mladej nechape. Zato miluje otesanka :)
    Kreslené pohádky od Grimmu se mu libi, ale musel jsem zalepit stranky o pernikove chaloupce, tech kreseb se mladej boji.

    A dalsi inspiraci pro tak male dite nemam. Ted vytahava ze skrine moje knizky, ale vubec je nechape.
    Chtel bych neco, co si bude cist sam - coz treba komiks o Sedmi kuzlatkach uz zvlada...

  • spagr
    spagr13.1.2016 23:53* Připomínky a návrhy
    Je mozne filtrovat komiksy podle zanru? Chtel bych sehnat mladymu nejake pekne detske kousky a vubec nevim, jak je v databazi vyhledat.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 271 (cca 100179 Kč)
Mám: 500 (cca 140683 Kč)
Chci: 43 (cca 2070 Kč)
Sháním: 27 (cca 10007 Kč)
Nabízím: 4 (cca 263 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0