Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Velvet Templetonová sice pracuje pro jistou agenturu jako sekretářka, ale její minulost podléhá nejpřísnějšímu utajení a vědí o ní pouze její nejvyšší nadřízení. Mohla by pod křídly organizace v klidu dožít, jenže pak kdosi zničehonic zabije jednoho z jejích oblíbených kolegů a zároveň jednoho z nejlepších tajných agentů na světě. A protože Velvet se celý případ nezamlouvá, začne ho vyšetřovat na vlastní pěst. Což je jedna z největších chyb jejího života.

Všechno, čemu Velvet Templetonová věřila, je totiž jedna velká lež. Čeká ji velký hon za pravdou, při kterém není úplně jasné, kdo je lovec a kdo kořist. S každým dalším krokem se vynořují nová a ještě obludnější tajemství. Vydejte se s Velvet na dobrodružnou honičku přes půlku zeměkoule, abyste spolu s ní osvětlili spiknutí vedoucí až do těch nejvyšších kruhů.

Obsahuje sešity série Velvet #1-15 (říjen 2013 - červenec 2016)

Scénář
Ed Brubaker
Art
Steve Epting
Ink
Steve Epting
Barvy
Elizabeth Breitweiserová
Obálka
Steve Epting
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, noir, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7595-591-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
1440 g
Stran
416
Cena
990 Kč
Originál
Velvet Deluxe Hardcover Edition (Image Comics, 2017)
  • spagr
    spagr5.8.2023 13:34Velvet
    Jak mam Brubakera rad, tak tohle bylo fakt spatny. (Nebo mozna spatny preklad) slozite nezajimave dialogy, slaba noir atmosfera, vse zamotane bez vyusteni, proste velka nula s par zajimavymi stripky.
  • choze
    choze27.2.2023 15:51Velvet
    Brubaker si střihl sedmdesátkovou bondovku, kde místo Bonda řádí sexy a neméně schopná Moneypenny. A i když jsem si užil mudrování o špionské branži, formální vychytávky (jako znázornění ruského přízvuku), efektně nakreslenou akci a celkově parádní kresbu, barvy a atmosféru, tak postavy ani příběh mě nezaujaly a nic moc si z toho nebudu pamatovat. Ne, že by Brubaker nevybavil hlavní postavu potřebným backgroundem, ale stejně mi k srdci nepřirostla a všichni ostatní byli víceméně zaměnitelní agenti. Čekal jsem víc.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.12.2022 23:50Velvet
    Slusny akcnak, dobre plot twisty, zajimave pojate spionazni tema. Kresba velmi dobra, sedla mi ta prostorovost a plnost barev. Konec mi prisel jen trochu zvlastni, ale jinak spokojenost. Tohle si asi znovu neprectu, ale jinak pobavilo. Slusny Brubaker.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2022 12:57Velvet
    Brubaker je můj oblíbenec a znovu ukazuje, že psát prostě umí. Tahle špionážní zamotaná záležitost z dob studené války, která se několikrát otře i o Prahu, je napínavá velice, alespoň první polovinu. Pak, zdá se mi, se zašmodrchá až trochu moc, přidá na nerealističnosti, kdy se k létajícímu a neprůstřelnému obleku přidají komplikované náhody, přestřelky a ještě komplikovanější zlo-plány, tedy něco, co špatně koušu i u superhrdinského žánru, kde se asi Brubaker bohužel trochu zapomněl. A konečné vyústění mi tento dojem nespravilo, ba naopak.

    Celkový dojem: 70%
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš1.11.2022 08:07Velvet
    Schválne som si pozrel, čo všetko som od Brubakera čítal. Okolo 15 vecí. A z toho... chvíľa napínavého ticha... ani jednu zlú! Skvelá Velvet túto tradíciu našťastie neporušila. Uznávam síce, že ide zrejme o Edovo najkomplikovanejšie dielo, ale to predsa nič nevypovedá o jeho nekvalite, skôr naopak. Keďže sa dej odohráva medzi špiónmi a organizáciami takými tajnými, že o nich nevedia ani konkurenčné tajné organizácie, je pochopiteľné, že musíte mať neustále oči ako na stopkách a všímať si detaily. Ono celkovo ide o dielo určené dospelému, zrelému čitateľovi. Napriek tomu je dej vcelku v pohode prehľadný a priamočiary, skoky v čase samozrejme robia svoje, ale osobne každý komiks čítam minimálne dvakrát v rýchlom tempe po sebe a musím povedať, že pri repríze som fakt mal v podstate vo všetkom jasno. Velvet je rozvážne, komplexné dielo. Obsahuje síce tonu (priam veľkolepej) akcie a nakreslené Steveom Eptingom (Captain America: Zimní voják) je to skutočne neskutočne, ale proste akcia nie je na programe dňa, to by sme scenáru krivdili a to si nezaslúži. Spomenúť musím nielen famóznu prácu koloristky Elizabeth Breitweiserovej (Zatmívačka), ale aj tvrdú väzbu, prebal, lacetku a plno parádnych bonusov (alternatívne obálky, eseje, skice, komiksový trailer...). Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-velvet-komiks
  • Good Games
    Good Games mecenáš14.10.2022 14:00Velvet
    Velvet je skvelý špionážno-akčný thriller, v ktorom budete viackrát prekvapení udalosťami. Ed Brubaker vytvoril poriadne zamotaný príbeh s veľmi sympatickou hlavnou hrdinkou, ktorej budete na jej nebezpečnej ceste za pravdou určite fandiť. Veľa akcie, úchvatný vizuál a zaujímavý príbeh v kompletnej edícii v jednej perfektne spracovanej knihe. Tých 416 strán je poriadna nálož, nevedel som sa od čítania odtrhnúť a knihu som dočítal na jeden dych. =►Celá recenzia◄=
  • faster86
    faster864.10.2022 08:22Velvet
    Výborná věc. Měl jsem strach že mi bude chybět Phillips, ale Epting je snad ještě lepší. Jde o klasický špionážní příběh, který ale Brubaker napsal krásně svižně, s klacikýma cliffhangerama jako hovado na konci každého sešitu. Letos jsou za mě 2 nejlepší přeložené komiksy VELVET a ALIAS jen nevím, který bude na prvním a který bude na druhém místě....i když na záda jim dýchá ZABIJ NEBO BUDEŠ ZABIT, to bude o prsa.
  • louza
    louza30.9.2022 09:44Velvet
    Neuvěřitelné. Kdyby mi před rokem někdo tvrdil, že stojíme na prahu série Brubakerových omnibusů, které budou vycházet jako čtvrtletník, zřejmě bych vystoupil ze stínů a jeho překvapenou větu "Kde se si se tu kurva vzal Bobe?" bych zadusil v hrdle smrtícím úderem z korespondenčního kursu kung-fu, za to, že tak bezostyšně lže. O to víc překvapí, že došlo i na Velvet, která rozhodně není Edovou notoricky známou prací z důvodů, jež jsem nikdy tak docela nepochopil. Příběh super tajné agentky, kterou dohání její vlastí minulost si moc nezadá s tím co mnozí adorovali v seriálu The Americans. Zápletkou možná není tak komplexní jako Zatmívačka, ani nepracuje s charaktery tak jako Kriminál, ani tu není tak rafinovaný story telling jako v ZNBZ. Jde defakto "jen" o čistou špionážku. Ta ale uhání kupředu zběsilým tempem. Kniha je typický turn pager nedávající vydechnout až to finální pointy. Ohromně silnou stránkou je tu rozhodně produkce, která z ní dělá vedle ZNBZ asi nejlépe vypadající Brubakerovo dílo. Jako Phillips dobrý, ale Eptingova práce na Velvet je doslova kulervoucí. Špičková, dokonale čistá, realistická perokresba plná dobových detailů. No kterej ze současných Buriánů tohle má? Breitweiserová se tu stará o barvy a i když nedělá ostudu, mistrovství které převedla v ZNBZ je tu ještě v plenkách. Každopádně skvělá kniha v top kvalitě, kde jediné co trochu chybí je Kopřivovská rétorika. Jinak ale dost must have titul, pokud máte Eda rádi.
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.9.2022 17:05Velvet
    Výborná věc, od Brubakera jsou lepší věci, ale tohle je taky skvělé, kór když to vychází souborně a ne idiotsky jako Zabij nebo budeš zabit ve více knihách.
322161
  • Olwen
    Olwen11.5. 14:25Velvet
  • Const.ex
    Const.ex21.3. 12:34Velvet
  • Fox01
    Fox01 mecenáš21.2. 14:28Velvet
  • Denis
    Denis16.2. 17:47Velvet
  • Jabba
    Jabba16.11.2023 14:20Velvet
  • Dezodoo
    Dezodoo1.10.2023 21:05Velvet
  • puolpm
    puolpm mecenáš5.9.2023 16:59Velvet
  • spagr
    spagr5.8.2023 13:34Velvet
  • mackin
    mackin30.6.2023 16:57Velvet
  • Valdaufinka
    Valdaufinka25.6.2023 16:44Velvet
  • jeanbaklajean
    jeanbaklajean14.6.2023 09:37Velvet
  • Palebras
    Palebras12.6.2023 23:41Velvet
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš5.6.2023 14:47Velvet
  • Zlord_Antijezis
    Zlord_Antijezis6.5.2023 05:01Velvet
  • Nezbi
    Nezbi mecenáš23.4.2023 17:57Velvet
  • oleav
    oleav mecenáš22.4.2023 08:50Velvet
  • willis
    willis14.4.2023 18:00Velvet
  • Izmir Čupr
    Izmir Čupr7.4.2023 14:20Velvet
  • filemon
    filemon1.4.2023 08:39Velvet
  • Light
    Light25.3.2023 14:11Velvet
  • fuerto_gepa
    fuerto_gepa28.2.2023 23:07Velvet
  • choze
    choze27.2.2023 15:51Velvet
  • sercial
    sercial mecenáš21.2.2023 20:46Velvet
  • charvos
    charvos mecenáš16.1.2023 08:20Velvet
  • majer
    majer6.1.2023 15:40Velvet
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš30.12.2022 03:23Velvet
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.12.2022 23:50Velvet
  • Beng.D
    Beng.D26.12.2022 20:36Velvet
  • flipflop
    flipflop24.12.2022 13:42Velvet
  • Matthew
    Matthew15.12.2022 19:45Velvet
  • Garp
    Garp4.12.2022 01:11Velvet
  • house192
    house19230.11.2022 13:42Velvet
  • Meier
    Meier27.11.2022 20:19Velvet
  • 2scha
    2scha mecenáš19.11.2022 08:11Velvet
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo13.11.2022 15:05Velvet
  • jh666
    jh6666.11.2022 15:53Velvet
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2022 12:57Velvet
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš1.11.2022 08:07Velvet
  • MP
    MP26.10.2022 20:49Velvet
  • Zbysek2410
    Zbysek241025.10.2022 07:38Velvet
  • mcleek
    mcleek16.10.2022 20:06Velvet
  • Mamut12
    Mamut12 mecenáš15.10.2022 22:18Velvet
  • Unerr
    Unerr15.10.2022 19:29Velvet
  • lantan1
    lantan115.10.2022 08:34Velvet
  • BadBoy
    BadBoy15.10.2022 02:04Velvet
  • Davispear
    Davispear 14.10.2022 23:04Velvet
  • Good Games
    Good Games mecenáš14.10.2022 14:00Velvet
  • NecRoman
    NecRoman13.10.2022 19:55Velvet
  • regressiv
    regressiv12.10.2022 16:51Velvet
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko11.10.2022 16:14Velvet
  • invape
    invape mecenáš9.10.2022 23:56Velvet
  • fifas
    fifas4.10.2022 18:07Velvet
  • Cabal
    Cabal4.10.2022 13:59Velvet
  • faster86
    faster864.10.2022 08:23Velvet
  • trudoš
    trudoš editor1.10.2022 18:41Velvet
  • rooty
    rooty30.9.2022 20:59Velvet
  • louza
    louza30.9.2022 09:44Velvet
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš30.9.2022 08:00Velvet
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.9.2022 17:05Velvet
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš26.9.2022 16:42Velvet
Četl/a (75)
123peta, 2scha, 353638, 3DD!3, BadBoy, ben_bella, Black Bro, yo, Bonpar, Cabal, charvos, choze, Const.ex, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Denis, Dezodoo, farnhajt, faster86, fifas, filemon, flipflop, Fox01, fuerto_gepa, Garp, George Walker Bush, Georgíno J., Giskard, Good Games, house192, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, James, japes, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Kaluž, Kil-Khal, Killingjoke, kindanerd, KOWE, lantan1, Light, majer, Mamut12, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Matthew, Meier, mgeralt, MP, NecRoman, Nezbi, oleav, Palebras, petrSF, Poniczech, Poseidon1978, puolpm, Ricarderon, rooty, sercial, spagr, Spike, start05, trudoš, Unerr, Valdaufinka, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(150)
123peta, 2scha, 353638, Alfi, Artigas, Ash Pointak, BadBoy, Beng.D, Benny, ben_bella, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, calvin10, charvos, cobe, Const.ex, D.K.Logic, Dalamar, davidek, Davispear , Daw8ID, Deckard, delsemela, Denis, Dezodoo, Dinik, DKoscik, dre, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, filemon, filosh, flipflop, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Future-Death, Georgíno J., Glumal, gumidekmedvidek, hellblazer, herbert, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, invape, Izmir Čupr, Jabba, JackOneil, James, japes, jeanbaklajean, jh666, jiskra, jjjirik, Kadin, Kamoš, Karel Sec, KdG, kendor007, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, Knuckless, komik.sx, KOWE, krupan, kubosos, lantan1, Light, listr, Macek78, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, Matthew, mcleek, Meier, merhyx, mgeralt, Mikei, Mitak, Montiseus, monty.cl, MP, MP81, mstefl, NecRoman, Nightmare, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, petrSF, PH79, porculan, Poseidon1978, puolpm, regressiv, Ricarderon, RicHard. , rooty, Saran, sercial, Shake, SickNail, Skot, sleepless, spagr, Spike, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, Tomasino79, trudoš, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vranakx, Vrenn, willis, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (24)
besikv, Blacklarch, Corvus, Dali, Darker, deadpool, Draco nobilis, Erich, Fida, Final, GeorgeeW, illy, Infarkt, jajsemviktor, Joshua_T, Maty48, Murphy722, RadimNemec, radkin, raimi, royan, RudyRod, Sikk, skepsi
Shání (4)
Corvus, GeorgeeW, mineralk, Šedo