Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
V úvodu druhé knihy série oceňovaných noirových mistrů se pro našeho hrdinu, samozvaného mstitele Dylana, věci konečně začínají obracet k lepšímu. Má od lékaře předepsané správné léky, mstitelskou kariéru zdárně ukončil a jeho osobní démon, zdá se, nenávratně zmizel. Takže je asi všechno v nejlepším pořádku, ne?

No, bylo by, kdyby ruská mafie stále zatvrzele nepátrala po maskovaném muži, který zabil Bogdana, oblíbeného bratrance nejvyššího šéfa. A v momentě, kdy se tato brutální organizace Dylanovi konečně dostane na stopu, bude náš hrdina opět postaven před známou volbu… ZABIJ, NEBO BUDEŠ ZABIT.

Obsahuje sešity série Kill or be Killed #11-20 (srpen 2016 - červenec 2017)

Scénář
Ed Brubaker
Art
Sean Phillips
Barvy
Elizabeth Breitweiserová
Obálka
Sean Phillips
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, noir, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7595-568-5 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
960 g
Stran
264
Cena
799 Kč
Originál
Kill or be Killed Volume Three, Kill or be Killed Volume Four (Image Comics, 2018)
  • hypermlok
    Toto byla jízda, která nenechá čtenáře na chvilku vydechnout, což spolu s výbornou kresbou i coloringem nedává jinou možnost, než dát 5*.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 15:00Zabij, nebo budeš zabit, kniha druhá
    Dobre zakonceni pribehu. Libi se mi ta lidska rovina, ktera krasne balancuje na hrane snu, fantaskna a reality. Pritom to dobre davkuje akci, ktera nerusi a dej obohacuje. Za me a pro me, citelny Brubaker.
  • Norri
    Norri mecenáš22.10.2022 09:46Zabij, nebo budeš zabit, kniha druhá
    Původně jsem chtěl napsat jeden společný komentář pro obě knihy této parádní jízdy. Jenže to nejde. Druhá kniha je totiž jiná než ta první. Jasně, pořád je to o zabíjení zlých lidí, ale motor, který to celé žene kupředu je už jiný. Na konci první knihy si Dylan uvědomil, že démon, který ho ke všemu nutil, byl jen v jeho hlavě. Produkt špatné mediace. Nyní už bere správné prášky a démon zmizel. Dylan si tak mohl dát život zase dohromady a budoucnost zase vypadala růžově. Jenomže, jak se zdá, naši démoni ani ruská mafie nezapomínají.

    S halucinacemi démona zmizelo i určité kouzlo ve vyprávění. Předtím byl Dylan jenom pošuk, který byl pod vlivem svého démona. Amatér, který sotva věděl jak na to. V této knize zbyl už jenom metodický sériový vrah, amatérský Punisher. Ale oproti první knize, kde se vše vyvíjelo a gradovalo víceméně plynule, tak tady si Ed Brubaker připravil několik zvratů, které znenadání úplně mění směr vyprávění. A je to vážně překvapivé. Snad jen to poslední překvápko, v podobě celého posledního sešitu, si mohl odpustit.
  • adevr
    Když opomenu příběh, který neustále, v ději a čase, skákal sem a tam ( a ano, je mi jasné že to byl záměr který občas oglosoval i sám vypravěč... ) , tak to bylo docela fajn. Navíc, když jsem pro připomenutí si prvního dílu, začal příběh číst znovu, už jsem tolik neřešil děj ale všímal jsem si i více kresby ,a objevoval detaily a neskutečně přesně nakreslené výrazy a duševní rozpoložení protagonistů. A to se málokdy vidí.
  • choze
    Jednička mě bavila slušně, dvojka už míň, nějak jsem nebyl moc zavědavej na hrdinu zavřeného docela dlouho v blázinci. A s motivem copycata se taky dalo víc vyhrát a ani závěr mě nějak nesejmul. Navíc ruští mafoši jsou už dost ohraní záporáci.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.7.2022 17:19Zabij, nebo budeš zabit, kniha druhá
    Fascinující, jak někdo může tak dobře odvíjet příběh na takřka triviálních morálních premisách; občas rádobyfilosofovat nad levičáckými mantrami, ale zároveň mít chyceného čtenáře za varlata až do konce... není to dokonalé, ale je to setsakramentsky dobré.

    Celkový dojem: 90%
  • Good Games
    Good Games mecenáš21.7.2022 12:26Zabij, nebo budeš zabit, kniha druhá
    Druhá kniha Zabij, nebo budeš zabit je finále príbehu o vysokoškolákovi Dylanovi, ktorému nakáže samotný diabol, aby každý mesiac zabil jedného človeka, inak zomrie on. A finále je to perfektné! Značne nepredvídateľné, prekvapivé a veľmi drsné. Je to jedna z najlepších prác od dvojky Ed Brubaker a Sean Phillips a je vidieť, že to oboch naozaj bavilo. Ak máte radi drsné kriminálne príbehy, je to povinnosť. Jeden z najlepších komiksov roka. =►Celá recenzia◄=
  • faster86
    Výborný vypravěčský styl jako v jedničce. Dějově malinko slabší než první kniha a to kvůli psychiatrické léčebně... přišlo mi, že se tím tempo malinku zpomalilo což byla škoda. Jinak jako celek je to úžasná věc. Autorská dvojice u které prostě nejde šáhnout vedle. Vzhledem k tomu co chce bbart ještě letos a příští rok od nich vydat to vypadá, že nám brzy dojdou a nastane otazka "Co teď?"
  • Doppelganger
    Doppelganger17.7.2022 12:04Zabij, nebo budeš zabit, kniha druhá
    U druhého dílu mi konečně docvaklo, že vlastně čtu parafrázi na Death Note:
    - chytrý student se rozhodne vlastnoručně zbavit svět zlých lidí
    - je u toho doprovázen démonickou bytostí
    - když přestane se zabíjením, objeví se napodobitel
    - v příběhu figuruje jméno Kira

    Přesto (proto?) zatím nejlepší Brubaker, co u nás vyšel, a spravil mi chuť po třetím Criminalu
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš15.7.2022 06:55Zabij, nebo budeš zabit, kniha druhá
    „Hodně se usmívá, ale je to takovej smutnej úsměv, víte?“ Dvojka je o chlp slabšia, ale nebojte sa: keďže sú to Brubaker a Phillips, stále máme dočinenia s patrične úderným nadpriemerom. V dvojke je príbeh dôstojne ukončený. Odpovede na niektoré otázky Ed necháva bez odpovedí resp. ich zamotal tak majstrovsky, že zrejme nebudete vedieť, ako sa to skončilo (tentokrát to nemyslím ako kritiku, skôr naopak). Brubaker v scenári síce žiaľ siahol po hŕstke béčkarských zvratov, v ktorých neskutočným spôsobom ohýba náhodu (Dylan sa pri kúpe kávy dozvie, že po ňom ruská mafia stále ide, to ako vážne?). Avšak nejde o nič katastrofické (len by ste to u machra Brubakerovho formátu skrátka nečakali). Inak vynikajúca vec, ktorej veľa dáva sympatický ústredný mladistvý (anti?)hrdina, ktorému držíme palce, aj keď samozrejme vieme, že takto by sa to nemalo robiť, lebo by to skončilo ako vo filmovej Očiste. Ostatné postavy sú buď sympatické (vyšetrovateľka, Kira, mama) alebo zaujímavé i na minimalistickom priestore (psychiater, šéf mafie). Samozrejmosťou je bravúrna výtvarná stránka Brubakerovho dvorného Seana Phillipsa (snežné pasáže). Kvitujem zákerný koniec. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-zabij-nebo-budes-zabit-kniha-druha-komiks
  • louza
    Čekal někdo, že závěr bude méně boží? Brubaker je zatraceně chytrej parchant s léty vypsanou rukou, který v klidu poruší snad všechny narativní pravidla a přesto zůstane čistej a srozumitelnej. Vyústění knihy je samozřejmě perfektní. S dokonalým finále a několikanásobným tuplovaným závěrem, kde autor stylově zdvihá prostředník na všechny ty stupidní vyfabulované syntetické konce, na něž jako čtenáři všichni tolik čekáme. Místo toho si zůstává věrný ať už čtenář čeká cokoli a tomu nezbývá jen přijmout autorovu premisu s otevřenou pusou, když s ním autor vyjebává. Zavírám knihu a představuju si odlesky lampičky na holé lebce Štěpána Kopřivy, když odkládal poslední sešit a uznale pokyvoval kolegovi ze zámoří s úsměvem nezadajícím si s démonem na poslední stránce. Protože on ví, že Ed je náš kluk. A že není nad to, když s vámi mistr jako on pořádně vyjebe.
  • flipflop
    Čistá krása, komiks roku atd... užil jsem si parádní příběh i kresbu.
4471
Četl/a (69)
2scha, adevr, Alfi, BadBoy, Beng.D, ben_bella, Black Bro, yo, Bonpar, buscheer, calvin10, charvos, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Doppelganger, faster86, fifas, filosh, flipflop, Garp, George Walker Bush, Georgíno J., Good Games, house192, hypermlok, invape, Ivan Kucera, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, Kaluž, Kil-Khal, Killingjoke, kindanerd, KOWE, lacoste, lantan1, Light, majer, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Matthew, mgeralt, MP, Nezbi, Norri, oleav, Ozymandias, Paja78, paulmuaddib, Pavel2222, petrSF, Plechy, robur31, roswelll, S313, Saint of Killers, spagr, Spike, Stara.kryta, szajter, the.kasztan, Unerr, vranakx, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(134)
2scha, adevr, Alfi, Ash Pointak, BadBoy, Beng.D, ben_bella, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, buscheer, calvin10, charvos, cobe, Corteg, CSE_AC/DC, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, Davispear , Daw8ID, Deckard, delsemela, Denis, Dezodoo, DKoscik, Doppelganger, farnhajt, faster86, fifas, filemon, filosh, flipflop, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Future-Death, Georgíno J., Glumal, Hades, hellblazer, herbert, herrman, HevyEli, house192, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, JackOneil, Jak, james dixon, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, KOWE, krupan, kubosos, lacoste, lantan1, Light, listr, Lojza, maara, majer, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, markic, Marvin, Matthew, mcleek, merhyx, mgeralt, Mikei, Mitak, MP, mstefl, NecRoman, Norri, Olesh, opytz, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pearlxjam, perak, petrSF, PH79, Poseidon1978, raimi, RaptoR, regressiv, Ricarderon, RicHard. , roswelll, Rumburaq, Saint of Killers, Saran, schefik, sercial, Sikk, Skot, sleepless, spagr, Spike, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, Tialster, trudoš, Valdaufinka, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vranakx, Vrenn, willis, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
Chce (26)
Al0f0k, besikv, deadpool, Draco nobilis, Fida, Final, Himlik, Infarkt, Jabba, James, Joshua_T, Macek78, maitreja, Maty48, monty.cl, Nightmare, OldaB, oleav, RadimNemec, radkin, royan, RudyRod, S313, skepsi, Thorug, Tomasino79
Shání (2)
Nightmare, Šedo