• mcleek
    Komiks se mi moc líbil, jediným negativem pro mě bylo, že znám perfektně předlohu (četl jsem ji už asi třikrát a pak ji ještě slyšel coby audioknihu) a tady je to převedeno jedna k jedné.
    Oproti D.R. se mi nejvíce líbily právě příběhy od Mignoly a ten poslední (kolik toho dokáže vyjádřit i jen malý obrázek bez textu!).
    A informace pro Pána rostlin - David Rubín je Španěl.
  • mcleek
    mcleek2.2. 06:57Wika
    Totální vítězství formy na obsahem.
  • mcleek
    Za mně první kniha a půl = velký chaos a zbytečná krutost (což ovšem mohl být záměr). V druhé půlce druhé knihy jsem se konečně začínal trochu bavit, ale ten závěr mě tedy teprve natřel. Rovnou jdu na Modrou crew 28, jestli to bude mít podobně vzestupnou tendenci.
  • mcleek
    mcleek16.12.2023 13:55Conan #12: Aquilonský trůn
    Hmm... tak tohle je první darkhorsácký Conan, který mě moc nebavil. Snad bude zase lépe...
  • mcleek
    I třetí díl této série si drží svou vysokou kvalitu. Bravo!
  • mcleek
    Konečně díl, který je našlapaný komiksy až skoro po okraj! Tentokrát mi to konečně dává trochu smysl.
  • mcleek
    mcleek1.12.2023 16:55Hitler
    Příběh je plný poučných detailů, ale objevil jsem i pár chybek (tak třeba v době konání mnichovské konference nebyl Eduard Beneš ve vedlejší místnosti). Pojetí příběhu se mi líbilo, jen mě vadilo groteskní pojetí postaviček, ve kterém postavy neustále šilhají, vychází jim z nosu obláčky páry apod.
  • mcleek
    mcleek28.11.2023 17:02Moudrost pouštních otců
    Drobné filozofické epizodky má snad každé náboženství, napadají mně příběhy konfuciánské či židovské anekdoty. Tady máme náhled raných křesťanů. Nejsou všechny úplná paráda, ale mnohé pobaví a vedou k zamyšlení.
  • mcleek
    Jak by řekla klasička: "Tady vidím velký dobrý!" První kniha se jeví jako čisté fantasy, ale zbylé tři jsou už žánrově i atmosférou dost jinde. Příběh je neuvěřitelně vyvážený - civilní a zároveň epický. Dal jsem to na jeden zátah, vtáhlo si mě to a nepustilo. Už aby tu byla druhá polovina a snad bude stejně strhující!
  • mcleek
    mcleek27.10.2023 19:00Tulák (sběratelská varianta)
    Graficky je to opravdu vymazlená záležitost.
    Ale příběhově to pro mě vůbec nefunguje. Snažil jsem se, ale prostě jsem to nepobral. Komik se tak rozpadá do série zajímavých obrazů a scének, ale děj absolutně nechápu. Mrzí mě to, ale prostě ne.
  • mcleek
    Obsah skvělý, jen nevím, nakolik ho miluji kvůli nostalgii. Za zpracování ale musím jednu hvězdu ubrat.
  • mcleek
    mcleek1.7.2023 08:59Průvodce lepšími časy
    Tak tohle hodnocení je těžké.
    Pokud se na publikaci podívám jako na celek a budu sledovat její cíl, musím uznat, že ho dosáhla na 100%. Průvodní texty, komiksy, rozhovory a soupisy kontaktů na patřičná místa jsou v dokonalé symbióze a čtenář z vězeňského prostředí se jistě snadno zorientuje a ví, co by měl dělat a koho v případě obtíží kontaktovat. Publikace je v tomto smyslu opravdu dobře udělaná.
    Pokud se však na ni podívám z pohledu někoho, koho zajímají jen komiksy, bude tu spousta výhrad. Scénáře příběhů jsou jednoduché, většinou se snaží poučovat a vést přes zaškobrtnutí hrdinů k jejich záchraně a celkově ke šťastnému konci. Kresba je poměrně přehledná, ale také velmi jednoduchá a o nějakém uměleckém zážitku tu nemůže být ani řeč.
    Celkově se mi kniha líbila především proto, že se o danou problematiku zajímám, ale nejsem si jist, zda nadchne větší množství čtenářů komiksů.
  • mcleek
    mcleek30.5.2023 21:13Inkognito - Tajné vydání
    Opět skvělý tandem a opět pecka. Včera jsem kvůli tomu téměř nešel spát, jak mě to chytlo a nepustilo. První příběh mi přišel vynikající, druhý už byl o fousek slabší. 95%
  • mcleek
    mcleek24.5.2023 20:15Babi
    Martinu Trchovou znám jako muzikantku a zpěvačku a zde ukazuje, že výborně zvládá i komiksové médium. Surreálné příběhy beze slov jsou zcela uhrančivé a při jejich prohlížení přestává člověk dýchat. V knihovně zařazuji vedle Kytiček z ulice od Sydneho Smitha (na jejich inspirační úlohu autorka upozorňuje), ale hodnotím mnohem výše.
  • mcleek
    mcleek19.4.2023 09:08Jim Hawkins (varianta B)
    Tak tohle je opravdu příjemné překvapení! Moc jsem si od toho nesliboval, ale vtáhlo mě to a už nepustilo. Když jsem si komiks předplácel, říkal jsem si, že ta kresba je taková nedodělaná. Ale jak jsem se pletl! Kresba je úžasně dynamická, panelování bezmála geniální. A ty dvoustrany! Něco takového jsem čekal od Petera Pana, ale dostal jsem to až tady. Příběh krásně odsýpá, jen je to opravdu až pro dospělejší čtenáře, je tu pár krvavých scén (věkové doporučení od vydavatele je od 14 let). Od Zaniru jsem četl několik komiksů a vše je spíše průměr nebo podprůměr. Ale tohle mě dostalo. Jen houšť a větší kapky! V knize byl navíc vložen obrázek bojovného jezevce Greye s dvěma šavlemi, nevím, jestli v jiných výtiscích jsou vloženi jiní hrdinové příběhu...
  • mcleek
    mcleek15.3.2023 20:49Český komiks a jeho svět
    Letos v zimě dvě komiksové výstavy - jedna v MZM v Brně a druhá v Západočeské galerii v Plzni. Obě hezké a s hezkými katalogy. Ale v Brně přece jen širší záběr a katalog zajímavější .
  • mcleek
    Devět krátkých příběhů z východních Krkonoš a pár drobných úkolů navíc. Nic světoborného, zároveň ale zajímavé a poučné. Malíř mění v každém příběhu styl, což je velmi osvěžující. Naopak by si ale měl dát více záležet na letteringu.
  • mcleek
    mcleek10.2.2023 11:12Shi #1, 2
    Po druhé přečtení ubírám jednu hvězdu. Já se při tom dost nudil...
  • mcleek
    mcleek10.2.2023 11:09Jožin z bažin
    Konečně se odkrylo, jak prášek Jožinovi ublíží. Jednou jsem podle textu písničky nacvičoval divadlo a pojali jsme Jožinův zánik trochu jinak... :-)
  • mcleek
    mcleek18.1.2023 18:36Iogi
    Vizuálně paráda a to nejen v českých luzích a hájích. Horší už je to se sdělování obsahu. Hned několik povídek jsem vůbec nepochopil. Nejsem čtenář mangy a jen průměrný znalec japonských reálií, možná tedy nejsem cílovka - za mě tak 75%.
    V Plzni teď ke sborníku probíhá výstava, zvažuji, zda má cenu ji navštívit.
  • mcleek
    To zpracování příběhu je hrozně zmatené a nepomáhá tomu ani překlad plný chyb. Koupil jsem přímo v muzeu Auschwitz, měli tam komiks v mnoha jazykových mutacích, v některých měli až čtyři díly. V češtině jen tenhle. Asi o to nebyl moc zájem...
  • mcleek
    mcleek23.11.2022 15:26Noční chodci
    Milé. Jednoduše silné a silně jednoduché. Obyčejné. Veselé až k slzám a smutné až k úsměvu.
  • mcleek
    Na první pohled to nevypadá nic moc, ale je to moc pěkné retro.
  • mcleek
    Smysl publikace mi pořád trochu uniká...
  • mcleek
    mcleek28.9.2022 17:33Trojka (sběratelská verze)
    Mighty Boys nahlédli za hranice sci-fu a hororu a dopadlo to skvěle. Jen houšť a větší kapky!
  • mcleek
    Tak se mi zdá, že tahle série jde dost do kopru. Dnes 50% a je to stejně jako minulý díl scénáristicky dost WTF. Jen ta malba je pořád nádherná... Ach jo...
  • mcleek
    mcleek24.8.2022 10:00Ozvěny (sběratelská verze)
    Tak tady jsou ty bonusy super! Většinou bonusy v knížkách jen tak prolétnu, ale to bylo setsakra poučné. Čtyři * za obsah a pátá * za bonusy! ;-)
  • mcleek
    Za mě je to jen opakování nápadů z prvního dílu a opadávající originalita.
  • mcleek
    Před čtyřmi měsíci jsem četl Příběhy z Krkonoš v komiksech, teď došlo i na Šumavu. Mám k ní blíže, nějaký čas jsem bydlel v Srní a často na ni jezdím. Témata komiksů jsou dobře vybrána, scénáristicky je to docela dobré a příběhy jsou vyprávěny přehledně. Také je to plné drobných vtípků, díky čemuž si komiks užijí nejen děti, ale i dospělí. Kresba a volba barev mi ale trochu vadí. Oproti kresbě Tomáše Chluda mně zde především vadilo, jak jsou nakresleny postavičky a hlavně jejich obličeje. Přesto je vidět, že ilustrátor je jinak schopný - zvlášť pěkné jsou třeba jeho obrázky měst. S lehce přimhouřenýma očima však nakonec můžu dát opět čtyři hvězdy.
  • mcleek
    mcleek4.8.2022 12:42Brána do Čech v komiksech
    Příjemná jednohubečka, která trochu pokulhává svou formou. Ale zdá se mi, že se kreslíř od prvního příběhu k poslednímu alespoň posouvá správným směrem.
  • mcleek
    Platí zde totéž, co jsem psal o prvním dílu: několik folklorních pověstí v nářečí na malém prostoru v minimalistické formě. Kresba se od minule nezlepšila ani o fous, lettering je fakt hnus a originality ubývá. 40%
  • mcleek
    Jojo, Danův scénář a kresba nemá chybu. :-)
  • mcleek
    Za mě asi druhý nejlepší Brubaker v češtině (hned po první knize Criminalu). Dokončení se nemohu dočkat...
  • mcleek
    Jednoduché, zábavné a poměrně vtipné.
  • mcleek
    mcleek27.1.2022 16:24Jágr, legenda
    Nejsem žádný hokejový fanda, ale příběh ctí komiksové médium a čte se jedním dechem. Paráda!
  • mcleek
    mcleek23.1.2022 21:19Naprostá šílenost
    Něco takhle dobrého z českých luhů a hájů jsem dlouho nečetl! Pěkný příběh, zajímavě nakresleno s výrazným použitím barev, četlo se to prakticky samo. Váhal jsem mezi 4-5 hvězdičkami, ale nakonec dávám plný počet.
  • mcleek
    Prvnímu dílu jsem dal tři hvězdy, ale tady mohu s klidným svědomím zdvihnout palec nahoru a dát plný počet. Gangsterské prostředí a atmosféra mě bavily mnohem více. Boj proti obřím nestvůrám vystřídal boj proti chlápkům s klobouky a tomíky, čímž příběh zcivilněl (i když jsou zde nepřátelé i z hororových krajin). Knížka se četla téměř sama, nemohl jsem ji odložit a jít spát, dokud jsem ji nepřelouskal celou. Jen houšť a větší kapky!
  • mcleek
    Vidím S-M a Wolverine a povídám si: to musím mít! Možná jsem se ale unáhlil...
    První příběh (cca 40% svazku) je retro (což nemusím), ale nebyla to až taková nuda, jak bych čekal. Vlastně fajn oddechovka. Druhý příběh měl šílenou kresbu, která se snažila být absolutně free-cool-in + totálkafaktickymegahustá, ale já si neustále ťukal na čelo, jestli to jako autoři myslí vážně. Tohle přece nemohlo působit ani ve své době a ani na teenagery! Ne že bych se nudil - chtěl jsem číst pořád dál a dozvědět se, kdo vlastně celou dobu S-M a Wolverina vyslýchá... a když jsem se to v úplném závěru dozvěděl, tak mě to dost dožralo.
    Za komiksy následuje ještě pár stránek informací, které shrnují, kdy a kde spolu tito dva zkřížili cesty (či drápy a pavučiny) a trochu jsem zatoužil, aby v tomto svazku byly použity raději některé z těchto příběhů a ne to, co jsem právě dočetl.
    Shrnuto podtrženo: průměr - 50%. Na jeden večer jsem se jakž takž zabavil, ale znovu to už asi číst nebudu...
  • mcleek
    mcleek27.11.2021 10:05Siegfried
    Dějem jsem byl občas trochu zmatený, ale graficky je to úžasné. Místy jsem prohlížel nádherné stránky a zapomínal číst text v bublinách. To se mi snad ještě nikdy jindy u ničeho jiného nestalo.
  • mcleek
    mcleek21.10.2021 17:01Orlové Říma #3, 4
    Kulisy starověkého Říma vystřídala nelítostná Germánie a příběh začal gradovat. Tím pádem je to ještě větší pecka, než byl první díl. Z nějakého důvodu jsem si myslel, že zde bude příběh i ukončený, ale po dočtení koukám, že se teď rozjede na plné obrátky... :-)
  • mcleek
    Komiks jsem si koupil kvůli příběhu Briana K. Vaughana a trochu jsem se bál... ale úplně zbytečně. Tenhle scénárista mě opět nezklamal. Druhý příběh je opravdu přinejlepším průměrný. Celkově 75%.
  • mcleek
    Příběh Čtyřlístku Dana Černého mě zanesl o 30 let zpět... :-)
  • mcleek
    mcleek5.9.2021 09:20Bomba
    Tak tohle je opravdu bomba! Široce pojaté a přitom čtivé, perfektně nakreslené (ač černobílé), plné velkých i malých příběhů. Já jen čekal, že bude dovyprávěn i příběh ze stránky 90 ("Za tisíc jeřábů máš právo na přání.") a ten na konci nebyl (kdo ví, pochopil, kdo neví, dostuduje si).
  • mcleek
    mcleek31.8.2021 13:57Štefánik: Komiksový román
    Chtěl jsem dát čtyři hvězdy, ale pár hodin po přečtení zvyšuji na plný počet. Tohle se moc povedlo!
  • mcleek
    mcleek16.8.2021 12:19Linka
    Koukám, že reakce jsou tu zcela rozdílné a každý by si měl udělat představu sám. Za mě hodně nabušený čtyři hvězdy - scénáristicky jeden z nejlepších počinů na české scéně v poslední době, grafické znázornění mi ale příliš nesedlo a mám k němu hromadu výhrad. Pana scénáristu budu nadále sledovat, protože tohle byl opravdu silný zážitek...
  • mcleek
    mcleek15.6.2021 20:12Neználci
    Škoda, že Richard nezkusil vytvořit alespoň nějaký krátký komiks... :-)
  • mcleek
    Dane! Paráda! ;-)
  • mcleek
    mcleek14.5.2021 15:33Kosmogoniály zpívá Silénus
    Myslím, že znám antickou filozofii, literaturu a umění vůbec, spoustu citovaných děl jsem už dříve četl. A mám ji rád. Přesto ve mně komiks vyvolal rozpaky - nápad je to rozhodně originální, ale kresby jsou takové podivně neurčité a citované pasáže ne vždy reagují na to, co se v "příběhu vzniku" děje.
    Komiks bych doporučil jen těm, kteří už mají v tomto médiu hodně načteno a hledají nové originální způsoby přístupu. Kdo ještě nemá načteno alespoň 1000 komiksů, bude mít asi spíše zvednuté obočí a neodbytný WTF pocit...
  • mcleek
    mcleek12.5.2021 08:26Husovi na stopě
    Komiks zachycuje období roku 1412, ačkoliv se vrací i do období před tímto rokem i ukazuje v závěru vyvrcholení dramatu. Scénář je poměrně přesný, i když pár drobných chyb by se našlo (ne, Karlovo náměstí se opravdu tak ve středověku nejmenovalo, název zněl Dobytčí trh), ale jeho kvality klesají v momentech, kdy se snaží něco moralisticky vysvětlovat (nezávazný sex, emancipace apod.). V ten moment se příběh "ředí" a tyto momenty působí navíc nepatřičně a jako pěst na oko. Kresba je taková ... rustikální a bubliny jsou často mnohem větší, než by bylo potřeba. Přesto komiks není špatný a myslím si, že čtenářům školního věku v ničem neuškodí.
  • mcleek
    Souhlasím s předchozími dvěma kolegy ohledně hodnocení obsahu knihy, ačkoliv bych byl na Přístav Země ještě přísnější - podprůměr a 2*.
    Zatmění je naopak nadprůměr a má vše, co Přístavu Země chybí - atmosféru, zajímavé postavy, o které jsem se chvílemi bál, a originální práci s kresbou a panely. Na některé obrázky plné desítek různých postaviček a dalších detailů jsem zůstal doslova zírat... - 4*
    Bonusy jsou rozsáhlé, ale já nejsem ten typ čtenáře, který si na to potrpí a patřičně to ocení.
    Za co musím pochválit a přidat ke třem hvězdám za obsah ještě čtvrtou, to je zpracování. Papír, na který je komiks vytištěn, se bezvadně otáčí (nemusím se bát, že vezmu dvě stránky a rušit své čtení sledováním čísel stránek) a nezůstávají na něm otisky prstů. Knihy má skvělou vazbu a ač je to pašík, dobře se s ním při čtení zachází. Nemám rád "kolosální" edice a tady jsem se toho trochu bál, ale dopadlo to na výbornou. Další komiksy už budu číst v tričku Mighty Boys... :-)
  • mcleek
    mcleek10.1. 18:20Brodeckova zpráva
    Mause bych se v zastal. Četl jsem ho na konci devadesátek a dodnes jsem nucen s ním některé komiksy porovnávat, pokud vidím, jak dobrý příběh z reálného světa nejasně popisují a jak špatně pracují s komiksovým médiem. Aktuálně třeba Španělská epopej. Celou dobu jsem si říkal, jak perfektní by bylo, kdyby si autor místo komiksového média zvolil klasickou beletrii, neboť v komiksu má jisté mezery (špatné panelování, střih, křížení promluvových bublin, nejasnost v čase a prostoru...).
    Takže coby čtenář vždy volím raději vizuální zkratku v médiu, které autor ovládá, než totální realističnost v médiu, v němž drobet plave.
  • mcleek
    mcleek6.12.2023 14:06Osm miliard přání
    Díky! Budu se toho držet. ;-)
  • mcleek
    mcleek5.12.2023 15:06Osm miliard přání
    V doporučeném pořadí se má číst nejdřív Kletba a pak Přání?
  • mcleek
    mcleek30.5.2023 21:09Inkognito - Tajné vydání
    Můžete mi prosím někdo vyjasnit, co Zackovi Ava prozradila ve spodní části strany 127? Nějak mi to nedává smysl... Stačí odkaz do děje, ať tu není nějaký spoiler... Díky!
  • mcleek
    mcleek29.5.2023 16:22Každý jeden den
    Hodnocení deseti lidí během necelých dvou týdnů a všichni dáváme plný počet! A to ta knížka fakt vyšla v úplné tichosti bez jakéhokoliv proma... Hustý!
  • mcleek
    mcleek19.4.2023 21:22Jim Hawkins (varianta A)
    Díky! Tím se to vysvětluje... :-)
  • mcleek
    mcleek4.1.2023 19:53Šangri-La
    Tak to spíš překladatel koktá....
  • mcleek
    mcleek18.11.2022 14:02Ruddy
    Při porovnání počtu stránek se zdá, že docela dost... :-)
  • mcleek
    Z Albatrosu psali, že se to zdrželo ve výrobě a bude to k dostání až k 15.11. Taky se dost těším. :-D
  • mcleek
    mcleek18.10.2022 13:16Velká kniha komiksů: Bimba
    Mám! :-)
  • mcleek
    mcleek18.10.2022 06:07Velká kniha komiksů: Bimba
    Já chodím kolem Limana z práce a včera už to měli ve výloze. Dnes půjdu z práce včas, tak budou mít ještě otevřeno a budu mít možnost to koupit.
  • mcleek
    mcleek17.10.2022 17:34Velká kniha komiksů: Bimba
    V Plzni se to už prodává...
  • mcleek
    mcleek14.7.2022 12:44MatracMan (2. vydání)
    Fry: Díky moc za vysvětlení. A chválím tvou přednášku na Crweconu. ;-)
  • mcleek
    mcleek7.7.2022 13:54MatracMan (2. vydání)
    Tak teď nevím, jestli mám doma první vydání, nebo to druhé...
  • mcleek
  • mcleek
    Mám dojem, že Jirka Pavlovský říkal, že nás ještě 1 kniha čeká... :-)
  • mcleek
    @Draco: Pamatuji si, že autoři zamýšleli projekt jako trojdílný... :-)
  • mcleek
    mcleek21.6.2021 19:40U283
    Mělo by jít koupit dalších 100 kusů mimo kampaň - viz https://www.youtube.com/watch?v=SyMHIx90dwA
  • mcleek
    Milo_Harwey: Napíšu reakci za sebe, asi jsem to tu rozjel... Děje se mi s železnou pravidelností, že čtu komiks a na papíru, kam sáhnu bříškem prstíku, abych otočil stránku, zůstane věrný otisk. Nečtu komiksy se zašpiněnými prsty, ani si prsty neolizuji před otočením stránky. Stane se to pravděpodobně kvůli druhu a kvalitě papíru. Všímám si toho u komiksových kompletů, ale velmi často i u knih z renomovaných komiksových nakladatelství, která by měla tušit, že komiks je také sběratelským artiklem a stránky s otisky prstů nejsou žádoucí.
  • mcleek
    mcleek6.12.2020 06:59Vodní had
    Zpočátku jsem se divil, proč to má věkový rating 16+, ale v poslední části knihy to opravdu není pro děti...
  • mcleek
    mcleek25.10.2020 14:24Zatmívačka
    No ty koky,
    to já taky! ;-)
  • mcleek
    mcleek19.10.2020 19:30Apokalypsa svatého Jana
    To vypadá dost ulítle, hlavně ten tisk - černobílý s fialovou a růžovou. ;-)
  • mcleek
    Jojo, zrovna tyhle dva kousky jsem si pořídil... ;-)
  • mcleek
    Hawwwran: podmět není nevyjádřený (oni), jelikož je uveden v první větě. Média vyhledala... zeptala se. Dnes dočítám...
  • mcleek
    Hawwwran: Koukám, že se tím probíjíš stejně pomalu jako já... Chyb je tam hromada, aktuálně kaboním čelo nad chybnou shodou přísudků s podmětem na str. 266 úplně nahoře (média... vyhledali, zeptali). A vůbec nechápu, proč je text v bublinách někdy slabším a světlejším písmem a někde zase dvojitě (str. 202 -204).
  • mcleek
    Jojo, v tiráži knihy jsi uveden coby "redakce". ;-) Stav knihy opravdu odpovídá tomu, že ji nikdy žádný editor ani redaktor neviděl...
  • mcleek
    mcleek16.8.2020 11:13Béowulf
    Taky by mě to zajímalo, také zvažuji koupi... navíc jméno David Rubín by mělo být zárukou kvality... nebo ne? V čem je problém?
  • mcleek
    mcleek25.6.2020 09:20Fatale #04: Modlitba za déšť
    Zázraky se dějí!
  • mcleek
    Cyboy to evidentně četl už v UKK, kde vyšly svazky Dolů mezi mrtvé a Jed, každý měl 4 čtyři sešity příběhu Marvel Knights: Spider-Man (čtyři poslední sešity vyšly česky až teď v této knize).
  • mcleek
    Carnage v recenzi píše, že na obálce je Darkseid. A já si v první chvíli myslel, že je to Goon! XD
  • mcleek
    SomeOne - jasně jsi na to kápl, ta magie čísel je jasná... ;-) a všimni si: když odčteš od výšky knihy její šířku, vyjde ti devadesát a to je dělitelné 15. Vyjde ti šest, což když napíšeš třikrát za sebou, vyjde ti Číslo Šelmy. Jasné znamení, že za vydáváním komiksových kompletů stojí... templáři? Miloš Zeman? A co na to Jan Tleskač? :-D
  • mcleek
    Týjo.. dobrá diskuze.. osobně si myslím, že i mezi "pláštěnkami" lze najít pětihvězdy při srovnání všech žánrů: Marvels, Old man Logan, Black Hammer...
  • mcleek
    mcleek28.11.2018 16:19Iko #01
    Ako?
  • mcleek
    Podle jmen scénáristů by to měla být PECKA... je to fakt dobrý?
  • mcleek
    mcleek19.2.2018 14:40Rumcajs se vrací #02
    Dá se to někde koupit???
  • mcleek
    mcleek12.2.2018 18:43Čaromor #02: Obléhání Prahy
    Tomu říkám odvaha... ;-)
  • mcleek
    mcleek18.3. 16:11Pindárna
    Když jsme v těch českých luzích a hájích - netuší někdo, kdy se dočkáme třetí Divočiny?
  • mcleek
    mcleek14.3. 07:59* Připomínky a návrhy
    Sme asi hodně velký konzervy...
  • mcleek
    mcleek14.3. 06:39* Připomínky a návrhy
    4
  • mcleek
  • mcleek
    mcleek16.2. 12:06Slevy, výprodeje, bazary
    https://www.booktook.cz/clanek/333/sleva-20-na-knihy-?hmc=7&utm_campaign=yot_email_2024_02_16_vikendovka&utm_source=samba&utm_medium=email&yottly_email=33b5e3dc-b5c1-4275-92df-02c5c0bfa081
    Booktook má 20% slevu s kódem DVACET na některé knihy. Bohužel ne na všechny - koukal jsem na pár komiksů z poslední doby a sleva byla jen asi u půlky z nich...
  • mcleek
    mcleek24.1. 21:38Pindárna
    Asi před 20 - 25 lety jsme hráli různě po hospodách na kytary, a když se nás někdo ptal na žánr, já ve smíchu říkal, že hrajeme "gypsy jazz". A teď je to fakt prý ofilciální škatulka...
  • mcleek
    mcleek24.1. 21:33Pindárna
    A romale hip hop je přijatelnej?
  • mcleek
    mcleek12.1. 15:50* Připomínky a návrhy
    B] Je to super, je to pro vas dulezita/zajimava informace a Fry je nejvetsi borec, ze to udrzuje.
  • mcleek
    mcleek12.1. 14:09Slevy, výprodeje, bazary
    Booktook sleva 20% s kódem DVACET až do pondělí. Více zde: https://www.booktook.cz/clanek/333/sleva-20-na-knihy-
  • mcleek
    mcleek9.1. 11:17Sběratelský klub
    Včera jsem urgoval svoji objednávku sběratelské edice Brodeckovy zprávy v plátně. Dnes mi odpověděli, že ji v průběhu dneška odešlou. Pokud pořád také čekáte, asi to bude podobné...
  • mcleek
    mcleek6.1. 13:33Sběratelský klub
    josekan55: tak už taky ne... ;-)
  • mcleek
    mcleek4.1. 11:18Sběratelský klub
    Mr.Plysh: Tak tomu říkám doznání!!! XD
  • mcleek
    mcleek21.12.2023 07:45Sběratelský klub
    Mně také zatím nikdo nic nenapsal.
  • mcleek
    mcleek15.12.2023 14:22Sběratelský klub
    Ad Yaromil: Mám to podobně. Byl to takový fofr, že jsem dvakrát zvolil číslo výtisku a něž jsem stačil vyplnit údaje, musel jsem vybírat nové číslo znovu, neboť bylo vyprodáno. Napotřetí se mi podařilo objednat. :-)
  • mcleek
    mcleek24.11.2023 14:28Pindárna
    JIK: Já proběhal v pondělí, úterý a středu celou Plzeň a nikde nic. V neděli jedu na celý den do Prahy, snad ho ulovím někde tam... :-(
  • mcleek
    mcleek17.10.2023 11:07Pindárna
    Když jsem viděl prvního Vetřelce, tak jsem taky asi tři dny nespal. :-) A první "velkej americkej" film, na kterým jsem byl asi v šesti či sedmi letech v kině, byl Indiana Jones a Chrám zkázy a to mi taky pěkně naložilo.
    Z her určitě Hexen, jak se tam na počátku na člověka hrnou hordy hnusných pavouků s brutálními zvukovými efekty...
  • mcleek
    mcleek26.8.2023 12:27* Připomínky a návrhy
    Sleduji v něm, co má vyjít, ale nemám nikam přidáno.
  • mcleek
    mcleek19.8.2023 16:28Pindárna
    Ne, jeho vedlejšák určitě bude kněz! ;-)
  • mcleek
    mcleek14.7.2023 15:24Slevy, výprodeje, bazary
    Přeji vše nejlepší k narozeninám!!! XD
  • mcleek
    mcleek2.5.2023 19:42* Připomínky a návrhy
    V databázi jsem nenašel tento komiks: https://www.databazeknih.cz/knihy/martin-luther-bozi-spravedlnost-363388
    Prosím, přidat!
  • mcleek
    mcleek16.4.2023 09:04Slevy, výprodeje, bazary
    Než jsem na to kouknul, už je zase na běžné ceně... :-(
  • mcleek
    mcleek28.3.2023 13:10* Připomínky a návrhy
    V sobotu jsem kupoval Pověsti z Dobříšska #2 v dobříšské knihovně a cena je 350,- Kč. Cena u prvního dílu odpovídá (tedy 299,- Kč).
  • mcleek
  • mcleek
    mcleek13.2.2023 19:02Pindárna
    MisaNuff: pPokud vím, třetí (a poslední) Divočina je také rozpracovaná. Z českých doporučím ještě Rváčov (druhý díl už je snad taky nadoslech) a konečně pořádně souborné vydání Rychlých šípů. Jinak ty největší pecky jsi pochytil.
  • mcleek
    mcleek3.1.2023 11:33Publicistika
    Rozhovor je zajímavý, ale strááášně obsáhlý. Dal jsem dvě hodiny a odpadl jsem, zbytek dotáhnu dnes večer. Je ale fakt zajímavý, pak se asi vrátím i k těm předchozím z Nerdopolisu, které tam v průběhu několikrát inzerovali...
  • mcleek
    mcleek2.1.2023 11:30Pindárna
    Souhlas!!!
  • mcleek
    mcleek26.11.2022 08:20Slevy, výprodeje, bazary
    Hlásím se také do fanklubu!
  • mcleek
    mcleek25.11.2022 09:17Slevy, výprodeje, bazary
    Dinik: Já ji právě koupil. Už ji netrpělivě očekávám. Ale ještě mám zálusk na dalších pár titulů, které mi zatím unikaly...
  • mcleek
    mcleek25.11.2022 07:16Slevy, výprodeje, bazary
    Tak to vypadá, že letos Vybíral na Černý pátek nehraje... :-(
  • mcleek
    mcleek22.3.2022 16:54Pindárna
    To je dobře, ne? "Crewní retro" publikace překvapily a potěšily... :-)
  • mcleek
    mcleek1.12.2021 16:51Slevy, výprodeje, bazary
    Milo: Jojo, já od něj beru pravidelně, takže jsem to dostal do e-mailu. Bohužel všechno aktuálně mám, takže jsem BF nevyužil... snad příště...
  • mcleek
    mcleek8.11.2021 20:05Slevy, výprodeje, bazary
    deefka: Já taky kolosálky nekupuju (nedá se to normálně číst, sorryjako, je to velký a těžký jaxfiň), ale tady do toho asi půjdu...
  • mcleek
    mcleek29.10.2021 11:07Slevy, výprodeje, bazary
    radek: Aha, tak to jsem totálně pomotal, myslel jsem, že se to vztahuje k Černému pátku na Wall Streetu na konci října 1929. Teď jsem tomu snad už porozuměl...
  • mcleek
    mcleek28.10.2021 23:14Slevy, výprodeje, bazary
    Omlouvám se, mea culpa... teď si vybavuju, že CC má Black Friday vždy o měsíc déle než zbytek světa... ;-)
  • mcleek
    mcleek28.10.2021 17:56Slevy, výprodeje, bazary
    Neměl by být zítra v Comicscentru Black Friday? Žádné informace nikde nenacházím...
  • mcleek
    mcleek23.10.2021 14:42Slevy, výprodeje, bazary
    Tak Luxor píše v reakci na moji dva týdny starou objednávku Criminalu 3, že půjde do tisku až 20. 1. 2022. O ceně nepíší nic...
  • mcleek
    mcleek22.10.2021 16:26Slevy, výprodeje, bazary
    Někdo musí na Zahradu a někdo musí na zahradu... ;-)
  • mcleek
    mcleek22.8.2021 08:32Sběratelský klub
    Batman komplet - jojo, taky plánuju koupit jen občas nějaký kousek, který mi přijde zajímavý a hlavně ho ještě nemám. Přemýšlím jen, jaký komplet vymyslí příště... ;-)
  • mcleek
    mcleek20.10.2020 18:29Sběratelský klub
    Tak kucí z Mighty Boys skončili na 125%. Gratulka! A už se těším na nadílku pod stromečkem... ;-)
  • mcleek
    mcleek16.10.2020 13:37Sběratelský klub
    Gmork: Ano, jsem taky zvědavý... a s námi dalších 350 předplatitelů. :-)
  • mcleek
    mcleek12.10.2020 19:40Sběratelský klub
    No jasný, teď kolem patnáctýho všem přijde vejplata a projekt podpoří... :-)
  • mcleek
    mcleek17.4.2020 16:22Slevy, výprodeje, bazary
    Jojo, tohle je moc dobrý, doplnil jsem sbírku Erbů do kompletní podoby... ;-)
  • mcleek
    mcleek16.4.2020 14:03Slevy, výprodeje, bazary
    Jojo, něco takového si také myslím, ačkoliv úplně přesně jejich vztahy neznám...
    Pro mě je škoda jen to, že skoro všechny zlevněné knihy už doma mám...
  • mcleek
    mcleek25.6.2019 08:44Slevy, výprodeje, bazary
    Toe: tak už jsou zlevnění u Brubakerovi CaptainAmericové a Bendisovi Daredevilové... kam ten svět spěje... ;-)
  • mcleek
    mcleek7.9.2018 16:34Slevy, výprodeje, bazary
    George Walker Bush: Díky za upozornění, právě jsem si z Meanderu objednal 18 komiksů... Očekávám dlouhé podzimní večery... :-)
  • mcleek
    mcleek26.6.2018 19:30* Připomínky a návrhy
    V databázi mám trochu problém s dvěma knihami Pavla Čecha, které jsem právě přečetl: druhé vydání knihy Velké dobrodružství Pepíka Střechy v sobě má rok vydání 2016 a tady ho máte s rokem 2018, druhé vydání Tajemství ostrova za prkennou ohradou v databázi zcela chybí.
  • mcleek
    mcleek10.4.2018 08:19Srazy, cony, festivaly
    Ahoj, zcela mi tam chybí Gotham central - dal bych ho do sérií... ;-)
  • mcleek
    mcleek3.6.2012 09:34* Připomínky a návrhy
    Ahoj, v db chybí komiks Max a Móric z roku 2011 od nakl. Deus, ISBN 978-80-87408-07-0. Prosím doplnit. Díky!
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 15 (cca 1036 Kč)
Mám: 1363 (cca 489660 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 1 (cca 890 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0