Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Starý kovboj se vrací v čele bandy desperátů a dožaduje se pravdy o smrti svého adoptovního syna… Temný mistrovský western z časů posledních kovbojů.

Vyšlo jako 7. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)

Scénář
Jérôme Félix
Art
Paul Gastine
Barvy
Paul Gastine
Obálka
Paul Gastine
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Jiří Nevěřil, Josef Vybíral
Žánry
akční, western
ISBN/ISSN
978-80-8809-850-8 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Stran
80
Cena
399 Kč
Originál
Jusqu'au dernier (Bamboo Édition, 2019)
  • perak
    perak30.1. 11:56Až do posledního
    No to, jak je to krátké, tak se v příběhu stane hodně dějových zvratů, které dokáží několikrát překvapit. Vůbec jsem netušil, kam děj bude na dalších stránkách směřovat. A přitom se v základu jedná o dost realistický příběh. Opět jeden western, který umí zaujmout originalitou a rychlým stylem vyprávění. Až škoda, že to bylo takto krátké. K tomu si přidejte výbornou kresbu a máte knihu, která kvůli svému rozsahu bude sice bavit jen chvíli, ale určitě vícekrát.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1. 17:49Až do posledního
    Super westernová jízda plná zvratů a nečekaných vyústění. Krátký prostor, ale dostáváme vše potřebné a autoři dobře pracují s látkou na tak krátkém prostoru. Super počtení a kresba.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.11.2020 09:07Až do posledního
    Tento komiks skutečně exceluje ve scenáristické rovině, zápletka je nesmírně zajímavá, přičemž zprvu se téměř nic neděje, aby za chvíli příběh dosti zrychlil. Neobvyklé tempo vyprávění, neobvyklý styl vyprávění, neobvyklá (nečekaná) katarze na závěr. Jsem mile překvapen. Škoda jen, že dříve nežli jsem si mohl k někomu vytvořit skutečný vztah, komiks skončil.

    Celkový dojem: 80%
  • Norri
    Norri mecenáš4.11.2020 22:24Až do posledního
    Páni, tak tohle vyeskalovalo rychle! Přestože je celý komiks odvyprávěn v jednom jediném evropském albu, tak mu vůbec nic nechybí. Scénář je naprosto precizní, a to říkám i přesto, že jsem mu v jednu chvíli trošku nevěřil. Začíná rychlým, ale velmi dobrým představením postav, jejich vztahu a motivace. No a jak jsem psal, potom to velmi rychle vyeskaluje. Ale na rozdíl od Sykese tady nemáte šanci odhadnout, jak to skončí. To je na tom komiksu asi úplně nejlepší - scénář Jérôma Félixe je naprosto nepředvídatelný a neustále překvapuje.
    Ale možná že na tom komiksu není nejlepší ten scénář, ale jeho kresba. Ta je úžasná a je plná promyšlených detailů, které vás vtáhnou do děje. Jsou to takové ty detaily, které by tam vůbec být nemusely, ale když si jich všimnete, tak si řeknete, že Paul Gastine je prostě génius. Za zmínku stojí i jeho barvy, které nejsou šedivé či vybledlé, jak by mohl někdo od drsného komiksu čekat, ale jsou pěkně syté a dívá se na to fakt dobře.
    Tenhle komiks je parádní jízda až do poslední stránky!
  • Dinik
    Dinik8.10.2020 22:07Až do posledního
    Skvělý příběh s nečekaným průběhem, navíc úžasně nakreslen. Jednoznačně pět hvězd. Vybíral je pro mě momentálně nejlepší comicsový vydavatel, co kniha to perla. Škoda, že toho do nás nepumpuje více.
  • louza
    louza12.9.2020 20:57Až do posledního
    Dobře napsaný, ale i na tak malý rozsah příběhově vcelku řídký western s výraznějším dobovým a morálním poselstvím. Kresba je naprosto výtečná a určitě by jí slušela absence barev. Kniha je v jistém smyslu úplným opakem Sykese. Přesto obě díla dokazují, že evropani umí westerny slušně a to dokonce na několik způsobů
  • Gmork
    Gmork5.9.2020 15:03Až do posledního
    Četlo se to skutečně rychle a je to western, který se svému žánru vymyká, zvlášť ten epilog čeká člověk úplně jiný. Příběh o tom, kterak banální nehoda zapříčinila velkou tragédii, víc se prozrazovat nesluší. Kresba je naprosto parádní a i díky ní zvedám své hodnocení ze čtyř na pět.
  • cyboy
    cyboy mecenáš4.9.2020 16:20Až do posledního
    Spatne to neni, jen by tomu sluselo delsi zpracovani, aby mel ctenar sanci szit se s postavami. Takhle je to hodne zkratkovite, ale jinak souhlasim, ze pan Vybiral vybira dobre.
    70%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš3.9.2020 22:18Až do posledního
    Western, ktorý vo Francúzsku v roku 2019 skončil na 2. mieste spomedzi všetkých komiksov v tom samom roku a predbehol aj Undertakera. Síce mám Undertakera veľmi rád, ale Až do posledního je jednoducho skvelý komiks a vôbec sa tomu umiestneniu nečudujem. Krásna kresba, úchvatné farby a aj scenár sa vydaril. Postavy nám neukazuje čiernobielo a každá má vlastný dôvod na svoje konanie. Vybíral vybírá výborne!
  • Good Games
    Good Games3.9.2020 19:04Až do posledního
    Až do posledního je skvelá westernová jednohubka. Realistický, drsný, krásne kreslený a dobre napísaný komiks, ktorý ide viacerými scénami proti čitateľovým očakávaniam. =►Celá recenzia◄= V recenzii nájdete aj ktorá hláška ma najviac dostala a ktorá strana sa mi najviac páčila kresbou.
41201
Četl/a (59)
2Hitman3, Berry669, Blackmoor, Bronn, Cabal, Const.ex, cyboy, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, davidek, Draco nobilis, flipflop, foudy, George Walker Bush, Glumal, hellblazer, house192, Jabba, James, jh666, Kaaos, Killingjoke, Lachvos, lantan1, Light, Lobok257, Lord Baltimore, lukascus, maco, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Matthew, Matthew, Mercurio, mstefl, M_M, nejakdivne, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Ozymandias, perak, PH79, rajot, rooty, sala, schefik, start05, tacmud, the.kasztan, trudoš, Valdaufinka, vankobra, vranakx, Zbysek2410
(110)
2Hitman3, 2scha, Alfi, Azbest, Beng.D, Benji, Berry669, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bob, Bronn, Cabal, calvin10, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, DanielT, Darker, Darth Raelchi, Deckard, Dekssan, Dinik, disclose, Draco nobilis, erik, farnhajt, Fida, filosh, Fimi, Final, flipflop, Future-Death, Géba, Glumal, Hawwwran, hellblazer, Honzin, house192, invape, Jabba, James, jankie, Jay-jay, jh666, Karel Sec, Karolín78, Kazumaki, KdG, Killingjoke, Knuckless, Lachvos, lantan1, Light, Lobok257, Lord Baltimore, lukascus, maara, Macek78, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, Matthew, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, Milten, moiqpiom, mstefl, M_M, NecRoman, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, pearlxjam, pechna, perak, PH79, Poseidon1978, RadimNemec, rajot, regressiv, Ricarderon, rooty, sala, schefik, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, tacmud, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, Valdaufinka, valon, vishnar, vranakx, Vrenn, willis, xintax, Zbysek2410
Chce (21)
burzum, charvos, davidek, Dezodoo, DKoscik, DracoAn, HellWeber, Himlik, Infarkt, Jimbeam90, kadas97, KarlosJB, Keno, Maty48, monty.cl, Murphy722, Nightmare, rockyt, Tarka Daal, XGMan!ak, yogi
Shání (4)
Marran, mineralk, Nightmare, XGMan!ak
Nabízí (1)
pechna