Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
První díl nové komiksové série ze světa Zaklínače!
Zaklínač Geralt potkává rybáře, jehož mrtvá a vražedně nebezpečná žena ovládá tajemný dům se zdánlivě nekonečným množstvím prázdných pokojů. Zdá se, že to je jen další práce pro zaklínače... jenže dům skrývá za každým rohem nějaké nové děsivé překvapení a tajemství.

Obsahuje sešity série The Witcher: House of Glass #1-5

Scénář
Paul Tobin
Art
Dave Johnson, Dan Panosian, Joe Querio
Barvy
Carlos Badilla
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Filip Gotfrid, Stanislav Komárek, Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-300-3 (Crew)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
167 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
380 g
Stran
136
Cena
329 Kč
Originál
The Witcher #01: House of Glass (Dark Horse Comics)
  • TheLavk
    Super příběh! Komiks mi ležel v polici asi 3 roky, a po jeho přečtení lituji, že jsem se k němu nedostal dřív. Myslel jsem, že komiks nebude mít takovou tu zaklínačskou atmosféru, ale on ji naopak má až až.
  • Anton Whatever
    Anton Whatever mecenáš21.7.2020 16:11Zaklínač #01: Skleněný dům
    Zaklínače mám rád, a trošku jsem se bál po knihách sáhnout po tomhle počinu. Musím ale říct, že jsem nebyl zklamán - naopak. Na to, že Sapkowski nepsal scénář, se tady Tobinovi podařilo velmi věrně vykreslit Zaklínačův svět. Geralt je správně chladný, zápletka je poutavá, kresba sedí jako pr*del na hrnec a podkresluje celkovou atmosféru. Bonusem jsou monstra, které v knize potkáme - autoři absolutně na nic nečekali a v prvních několika stránkách na nás vystřelí s Lešijem! Roli Hrobice jsem moc nepochopil, nicméně dávala příběhu určitou tajemnost a její výjev v mlze byl skvělý. Dostane se nám i lehké Zaklínačské erotiky cca tak, jak jsme zvyklí z her. Není moc co bych na knize kritizoval - dokonce ani cenu, která je na počet stran lehce vyšíí, nicméně ji kompenzuje kvalita zpracování. Vřele doporučuji.
  • Palebras
    Palebras19.6.2020 14:49Zaklínač #01: Skleněný dům
    Všechny čtyři u nás vydané Zaklínače mám již nějaký ten pátek v knihovně a jelikož vlastním i celou knižní sérii plus tu herní tak nechápu, že jsem s přečtením tak dlouho otálel. A hned ze začátku musím konstatovat, že to byla velká chyba. Hned první díl s podtitulem Skleněný dům mě opět vrhl do Zaklínačova světa a musím říct, že jsem si tuhle komorní výpravu opravdu užil. Jelikož příběh není kdo ví jak dlouhý, tak oceňuji, že není roztříštěný mezi tisíci postavami, ale více méně si vystačíme s Geraltem a lovcem a později s párem švarných dam, kterým nakopávají zadky staré dobré monstra jako je topivec, hrobice v čele s lešijem a to vše zabalené do kresby chlapíka jménem Joe Querio. Ze začátku jsem měl s kresbou menší problém, protože například ani s Mignolou nemám kdo ví jaké zkušenosti, ale ve finále mi tenhle styl kresby neskutečně sedl. Jak jsem psal již výše, příběhově se zde hraje na komornější notu, ale ve spojení s celkovou atmosférou lesa a všemožných příšer, kdy všemu dominuje Geralt ruku v ruce s karafou vína a svými dvěma meči, tak já jsem byl nadmíru spokojen. Kdyby se jednalo o jeden díl, tak bych hodnotil za 5*. Jelikož mě čekají ještě tři Geraltovy výpravy, tak si nechám menší rezervu. Pro fanoušky povinnost. Pro začátečníky kteří chtějí se zaklínačem začít, perfektní příležitost.
  • Daw8ID
    Daw8ID17.3.2020 14:18Zaklínač #01: Skleněný dům
    Na to, že není příběh od Sapkowského, se drží vyprávění v duchu knížek, což mě příjemně překvapilo. Určitě je ale ve scénáři cítit, že se snažili Zaklínače představit i lidem, kteří do styku s touto knižní/herní/seriálovou ságou ještě nepřišli do styku a tak tu Geralt během boje zároveň vysvětluje jednotlivá znamení a je značně poznat, že míň "máchá mečem a celkově je o něco víc "užvaněnější". Po vizuální stránce je komiks správně potemnělý, což odpovídá nádechu příběhu, postavy a příšery jsou zpracovány skvěle. Autor ilustrací používá při kresbě postav v dálce až přílišné zjednodušování, ale mimo to je to opravdu pastva pro oči, hrobice je opravdu ohavná a ačkoliv dle komentářů má spousta čtenářů jiný názor, mně Geraltův vzhled nijak nevadil, navíc mi připomínal jiné ztvárnění - od Jany Komárkové z knížek v českém vydání. Způsob pojetí humoru v komiksu mi sedl a určité erotické scény jsou vyvedeny citlivě, nijak extra explicitně (což mi připomnělo opět knížky, kde často byly zmíněny dost kulantně, nijak vulgárně). Vazba i papír jsou kvalitní, potěší také pár bonusových stránek se skicami a krátkým popisem (jen mě zarazilo, že kresby odkazují na konkrétní strany, ale ty číslované nejsou). Celkově jsem tedy spokojený a jsem zvědavý na další komiksy, které už na mě čekají na poličce.
  • M4rsellino
    M4rsellino4.3.2020 20:38Zaklínač #01: Skleněný dům
    Trochu táhlejší začátek. Kresba je dostačující (ale z nějakého důvodu jsem postrádal dvojstranu/y).
  • Moon
    Miluji svět zaklínače, četl jsem knihy, hrál hry a nakonec koupil i tento comics. Přesně v tomto pořadí.
    Nejvíc mě nalákala obálka, kterou má na svědomí můj velice oblíbený Mike Mignola. Dostavilo se menší zklamání, že má na svědomí jen tu obálku. Dokázal bych si v tomto stylu představit celou knihu.
    Nicméně tím nechci říct, že by byla kresba špatná. Naopak je krásná, tmavá, drsná a hezky detailní a dobře se na ní kouká.
    Nejvíc jsem se bál, aby to mělo zaklínačskou atmosféru a díky bohu atmosféra je úžasná. Blíží se víc té herní atmosféře než knížní, to však není na škodu.
    To samé scénář a příběh, který je hezky po zaklínačsku nemilosrdný a postavy byli dost zajímavé, aby si je člověk vybavil i po nějaké době od přečtení.
    Jedinou menší výtku bych měl k akční stránce, která se mi zdála trochu uspěchaná a malinko mi vadilo jak Geralt při použití znamení vykřikoval jeho jméno. Nicméně chápu, že se znamení špatně vyjadřuje kresbou a neznalí Zaklínačova světa by nemuseli úplně chápat co to dělá.
    80%
  • JohnyG
    JohnyG18.7.2018 14:01Zaklínač #01: Skleněný dům
    Pěkné pokoukání, což byl nejspíš hlavní záměr. Proto se asi v komiksu vyskutuje řada nestvůr, i když dějově tam jsou celkem zbytečné. V domě se to pak trochu táhlo s dějem, ale jinak pěkný komiks s dobrou atmosférou a parádní kresbou v temných odstínech. Jako fanoušek Geralta jsem ochotný odpustit komiksu trošku z té logické díry v příběhu a užít si jeho zvrat, ale hlavně všechny ty akční scény.
  • tresida99
    tresida9916.1.2018 18:36Zaklínač #01: Skleněný dům
    Nádherná kresba. Skvělá zápletka a děj. K tomu ukázka skiců což je něco co bych ocenil i jinde.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2017 21:18Zaklínač #01: Skleněný dům
    Zajímavý a drsný příběh ze světa Zaklínače. Oceňuji, že to není paběrkování z knížek. Neznám herní svět, tak doufám, že jsem tady nepřestřelil. Pro mě to prostě v době vydání byl neznámý příběh a jako celek je opravdu dobrý. Hororová atmosféra par excellence. Bohužel mi ale poněkud vadí ta kresba. Je pěkná a vím, že je kvalitní, ale já už ten hellboyismus fakt moc nemusím. Výjimky se samozřejmě najdou, kdy ten vliv tak nevnímám, ale tady to zachránil Geralt a Sapkowski. Příběhově tomu nemám co vytknout, líbí se mi, že je tam i trochu erotiky a sexuální náznaky. Násilí a krev taky bomba, jen tak kresba už mě tak nebere. 4 z 5 - jinak ale pořád kvalitní čtení a komiks!
  • salamandr
    salamandr14.11.2017 10:37Zaklínač #01: Skleněný dům
    Škoda, že zaklínačů není víc, kdyby svět ubral na supermanech a přidal na zaklínačích,tak bych byl rád
  • hanocri
    hanocri24.6.2017 22:40Zaklínač #01: Skleněný dům
    Hodně jsem váhal mezi 3 a 4 hvězdičkami. Nakonec pro lepší hodnocení rozhodlo to, že Zaklínače hlavně v podobě třetí videoherní iterace, mám jednoduše děsně rád. Z knih jsem zatím přečetl, bohužel, jenom jednu, ale napravím. Komiks je ale příjemné, rychlé hupsnutí do Sapkowského světa, i když ho Sapkowski sám nenapsal. Nicméně příběh je poměrně zdařilý a má fajn komorní atmosféru (mimochodem nechybí ani milostná eskapáda s nádhernou sukubou). Tempo děje by mohlo být vyváženější, alespoň na můj vkus je příliš kolísavé. Notnou slabinou je pro mě malba. Obecně preferuji vyobrazení více detailů. Navíc jsem příliš zmlsán podobou Geralta v Zaklínači 3 a na toho komiksového si stále nemohu zvyknout...
  • Maxianimal
    Maxianimal16.8.2016 07:27Zaklínač #01: Skleněný dům
    Tak tenhle kousek se celkem povedl. Rozhodně to není žádný mistrovský dílo, ale mělo to super atmosféru. Kresba mi přišla místy hodně minimalisticka, až "odfláknutá", ale je to styl kreslíře, a na druhou stranu tý atmosféře to dokonale vyhovuje. Příběh jednoduchej, ve hře by to byl takovej střední vedlejšák, ale dobrej, má spád a dokonce i malej twist na konci. Komiks se nebojí krve, nahotinek a sprostých slov, což kvituju s povděkem. Ono když by místo "kurva do prdele" bylo "krucipísek", moc by to neštymovalo. Celkově vzato se tenle komiks povedl a už mám koupenej druhej díl, Liščí děti, tak se těším. Geralt (pro mě tedy především ten herní) nikdy neomrzí.
    7.5/10
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš5.5.2016 11:52Zaklínač #01: Skleněný dům
    Lehkonohá tuctovka, nic zásadního. Čte se to celkem samo, akorát ty dialogy trochu klopýtají a kdyby se o něco prostříhaly, o nic zásadního bychom nejspíš nepřišli. Kresba je fajn, Querio umí budovat atmošku v mignolovském stylu a i ty barvy příjemně ladí. Jakožto okrasný přívěsek k videohře to funguje na výbornou, skuteční labužníci však raději dají přednost literární předloze od Sapkowského.
  • sedw
    Knižní předlohu jsem nečetl, proto pro mě byl komiks poměrně příjemným překvapením. Čekal jsem nepříliš náročný fantasy horor a to jsem dostal. Děj byl dostatečně zajímavý, aby mě nutil číst dál, vše bylo ještě podtrženo výbornou atmosférou a skvělou kresbou. Jelikož však nešlo o nic převratného, dávám zasloužené 4* za nadprůměrné dílo.
  • cyboy
    cyboy mecenáš9.3.2016 02:07Zaklínač #01: Skleněný dům
    Na Zaklinacovi jsem vyrustal a desne me stvalo cekani na to nez Sapkowski napise dalsi dil. Sice uz jsem z fantasy vyrostl (nectu ji), ale nezanevrel jsem na ni (i kdyz zadna fantasy vlastne neexistuje, jako zanr se definovat neda, jedina definice, ktera je mozna, je fantastika).
    Kazdopadne od tohohle "vytezovani" herniho sveta jsem necekal vubec nic a dostal jsem toho prekvapive mnoho. Jsem vazne mile prekvapeny. Pribeh ve kterem vlasne nikdo nevyhraje ma pohlcujici atmosferu, sympaticke dialogy a dobre vykreslene postavy. Zase jsem jednou vahal zbytecne.
    80%
  • kadas97
    kadas976.10.2015 14:14Zaklínač #01: Skleněný dům
    Táto kniha bola mojím prvým kontaktom s fantasy svetom lovca príšer Geralta. Každou stranou sa odvíja kus deja pomaly sa plížiaceho hororu. Čakal som, že Geralt bude zase jeden z tých hrdinov čo povie desať slov za celú knihu. Bol som veľmi príjemne prekvapený keď rozprával príhody a vtipy a slopal víno. Kresba je neskutočne dobrá a miestami docela nezvykle smelá (hrobice). Zaklínač je proste prvotriedny fantasy hororový zážitok.
  • Josh
    Moje první zkušenost se Zaklínačem.

    Fajn povídka, moc se mi líbila vyloženě hororová atmosféra (hluboký les; mlha; hřbitov; starý dům, kde se dějí nevysvětlitelné věci; nemrtvé a prokleté bytosti) a kresba, užíval jsem si tu tíživou ponurost...
    ...občas možná trochu nemístně odlehčenou nějakým fórkem, ale netušil jsem, jestli to k postavě Geralta nepatří... díky Kapišovi už vím:))
  • Golem
    Čakal som nenáročnú oddychovku a tú som aj dostal a ako bonus veľmi peknú kresbu. Pokračovaniu dám určite šancu.
  • kadas97
    kadas9723.5.2015 10:08Zaklínač #01: Skleněný dům
    Táto kniha bola mojím prvým kontaktom s fantasy svetom lovca príšer Geralta. Každou stranou sa odvíja kus deja pomaly sa plížiaceho hororu. Čakal som, že Geralt bude zase jeden z tých hrdinov čo povie desať slov za celú knihu. Bol som veľmi príjemne prekvapený keď rozprával príhody a vtipy a slopal víno. Kresba je neskutočne dobrá a miestami docela nezvykle smelá (hrobice). Zaklínač je proste prvotriedny fantasy hororový zážitok.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.5.2015 21:37Zaklínač #01: Skleněný dům
    Zaklínače jsem samozřejmě kdysi četl a považuju ho za brilantní dílo světové fantasy. Přesto bych celou jeho ságu při hodnocení nechal trochu stranou (i proto, že už jsem řadu věcí pozapomínal). Tento komiks mě navnadil už Mignolovou obálkou, ale nezklamala mě ani kresba Queria, naopak mě dosti zaujala. Ale vzal mě i celý příběh a zejména hutná atmosféra, kterou je prodchnuté celé dílo. Pro mě se jedná o další příklad skvěle zmáknutého fantasy, fantasy mě v komiksu prostě začíná děsně bavit. A nevím, zdali skalní fanoušci jásají, či zdali by si Sapkowksi neodplivl stejně, jako při hodnocení televizního seriálu, ale mně se to ohromně líbilo.

    Celkový dojem: 90%
  • Lenny
    Lenny mecenáš22.4.2015 11:43Zaklínač #01: Skleněný dům
    Pokud máte rádi temnější fantasy, zaklínač vás určitě nezklame. Nabízí slušný služný mysteriozní příběh, který je i přes všechny ty hrobnice a buxy především o lidských postavách (a sukubě). Jen ta závěrečná pointa mi přišla taková plytká.
    Recenze od 3:25
    http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komikov%C3%A9-bubliny-29-recenze-zakl%C3%ADna%C4%8D-superman-nespoutan%C3%BD-%C5%A1moulov%C3%A9-a-dal%C5%A1%C3%AD/
  • kaylin
    kaylin25.3.2015 08:13Zaklínač #01: Skleněný dům
    Paul Tobin se postaral o scénář, který je fantasy skutečně jen částečně. Primárně je to detektivní horor, který se dokonce snaží o nějakou tu pointu, respektive o překvapivé vyústění. Nebudu tvrdit, že se mu to dokonale povedlo, ale musím uznat, že mu příběh funguje a to, jak jej vedl, je prostě logické, srozumitelné a celkem padnoucí. Ke konci už to není velké představení, ale příběh, jak je napsán, dává smysl. To se mi na něm líbí. Žánrově je celkem jasně ukotvený a dokáže vzbudit pocity napětí, stejně jako pocity pobavení. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/878-zaklinac-skleneny-dum-75.html
  • Tomic
    Prvotní nedůvěra byla vystřídána příjemným překvapením. Jako fanoušek Sapkowského jsem se sice na pár místech trochu ošíval, ale myslím, že zpracování předlohy je v rámci možností důstojné a citlivé. Kresba mi sedla a atmosféra je perfektní (příběh solidní a jen lehce předvídatelný). Kdo nezná "původního" Zaklínače nemá, myslím, nejmenší problém. Znalci se s tím musí nějak popasovat;) Další díly rozhodně ano.
  • vallyslayer
    vallyslayer17.3.2015 09:49Zaklínač #01: Skleněný dům
    Byl jsem mile potěšen.Příběh je lehce hororově laděný ale našlo se místo i pro vtipy, které jsou fajn ale oproti Sapkowskiho výmluvnosti jsou dost "okaté" .Jinak si myslím,že se toho Tobin chopil víceméně bez ztráty kytičky. Očividně pochopil zaklínačskou poetiku.Co se týče nadužívání znamení je to asi částěčně dáno tím,že to v comicsu vypadá dobře a taky tím,že vznikl na základě licence hry. S tím souvisí i zvolené logo,které je stejné jako u hry,což mne trošku mrzí.Jinak je obálka skvělá a vazba tradičně také .
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.3.2015 10:20Zaklínač #01: Skleněný dům
    Norri: ano, pravda, to jsem pozapomněl napsat, je tam velké nadužívání znamení, to je asi taky reminiscence ze hry....
  • Norri
    Norri mecenáš11.3.2015 09:17Zaklínač #01: Skleněný dům
    Má to výbornou temnou atmosféru. Kresba taky skvělá. Snad jen mnoho znamení a málo šermířských fines. Rozhodně se těším na další díl.
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.3.2015 08:19Zaklínač #01: Skleněný dům
    Jelikož jsem loni podruhé přečetl celou Zaklínačovu ságu s vytisklou mapu v jedné a s pérem v druhé ruce, povídky i Bouřkovou sezónu, považuju se samozřejmě za velikého znalce;) Nechápu proto, proč má Geralt jizvu přes oko, o tom jsem se nikde nedočetl, ale došli jsme doma se ženou k tomu, že to musí být z těch her o něm. Hraní RPG-ček je super, ale když člověk opustí brány škol, většinou na tohle už nemá čas. A je mi jasné, že americké publikum se k Zaklínači dostalo pravděpodobněji přes hry než složité a únavné čtení, proto asi komiksová podoba Geralta vypadá tak jak vypadá. OK, proč vlastně ne. Na to, že předlohu nečetlo tolik lidí asi i autor spoléhá, jak už tu psali kolegové pode mnou, Geralt se nechová ve všech situacích úplně tak jak by to psal Sapkowski. Ale není to nic strašného, humor by byl určitě drsnější, údernější a vycházející ze situace, nejsem si vědom, že by slovutný Geralt z Rivie někdy vykládal vtipy. Pilo by se spíš pivo než víno atd... Ale celkově to je v kontextu, má to hlavu a patu a vše vyvyažuje naprosto excelentní kresba. Ta je opravdu úžasná, temná, krutá. Jo, za mě spokojenost a další díly si určitě koupím.

    A tu marketingovou vyždímavačku, tu "výpravnou publikaci Zaklínač a jeho svět" to bude taky vydávat Crew?
  • vachudik007
    vachudik0079.3.2015 11:00Zaklínač #01: Skleněný dům
    Kresba 80 % příběh 20 %
  • willis
    Souhlasím s erikem, lepší než jsem očekával, ale někdy se Geralt chová jinak než jak ho znám z knížky. Je až moc přátelský, upovídaný a důvěřivý a také si nějak nepamatuju, že by tak často používal fireball. Kresba funguje líp, než jsem soudil z náhledů na počítači. Ve starém hodnocení bych dal 70%.
  • erik
    Tak tu máme americkú verziu Zaklínača. Bál som sa, ako to môže dopadnúť a musím povedať, že komiks ma vcelku pozitívne prekvapil. Ale!

    Scenárista sa snažil narvať tam toho pomerne dosť, vo výsledku viaceré nápady vyšumeli dostratena (hrobice, samotný dom, príbeh rybára a jeho ženy atď.). Sapkowski sa vždy vedel pohrať s každým detailom, Tobin ich tam práska, len aby boli. Okrem toho asi čítal len jednu poviedku z originálu. Celý príbeh by ani nezačal, keby sa Zaklínač správal ako sa patrí a nezdržoval sa celé dni kdesi uprostred ničoho plného príšer. Napokon má toho plné zuby a odchádza. Došli stránky? Kresba je typicky "darkhorseovská", miestami sa mi zdalo, že sa pozerám na Solomona Kanea. K príbehu sa hodí. Chválim vitrážové vsuvky.

    Vo finále tu máme celkom dobrý hororový fantasy komiks, akých je v našich končinách akútny nedostatok, nuž sa teším na prípadné pokračovanie.

  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš3.3.2015 19:29Zaklínač #01: Skleněný dům
    Komiks je překvapivě dobrý, Tobin pochopil Zaklínače a napsal ho s citem a pietou k originálu. Sapek by tam propašoval ještě nějaký humor, ale nechybí nijak okatě. A ještě recenze: http://magazin.aktualne.cz/kultura/literatura/recenze-komiksu-zaklinac/r~a657c61ebdb511e49e4b0025900fea04/
  • baatcha
    baatcha2.3.2015 10:50Zaklínač #01: Skleněný dům
    Okázale jsem zatím Zaklínače ignoroval a teď valím oči, jak parádně mi sedne. Velice jsem si užil kresbu a hlavně vitráže, ve kterých se odvíjí paralelní příběh, aniž by autor měl potřebu jej zbytečně komentovat. Tohle "spolehnutí se na čtenáře" mi přijde jako velice sympatický krok. Překlad je velmi příjemný, jedinou výtkou je, že kniha mohla být asi tak třikrát delší (i v tom smyslu, že místy je příběh možná moc uspěchaný).
  • Schramm
    Schramm28.2.2015 09:00Zaklínač #01: Skleněný dům
    Naprostá spokojenost. Komiks dostatečně respektuje zaklínačský kánon, kresba je patřičně temná (Mignola na obálce není mimo, Querio umí zručně vyvolat jeho ducha, ač je jinak svébytný kreslíř), všechno funguje tak, jak má. Příběh, odpovídající duchem povídkám, není nic, co by člověka posadilo na zadek, zajímavý je ovšem dostatečně a i pointa ladí se Sapkowského duchem, takže takže 4/5 uhraje Skleněný dům naprosto s přehledem. Takže, kdy bude pokračování? :)
  • Toe
    Toe admin28.2.2015 08:55Zaklínač #01: Skleněný dům
    Zaklínač dobrý, Hellboy dobrý, vazba (alá BB/art) výborná, rozhodně lepší než origoš US vydání...
  • Walome
    Walome27.2.2015 10:53Zaklínač #01: Skleněný dům
    Málo koz a bobrů, jinak Zaklínač jak ho známe :)
3796284
Četl/a (189)
2scha, 81splinter, adevr, Afrodoman, Alikkk, Anton Whatever, Azik2586, Babany, Baffman55, bananzluty, Benny, ben_bella, besikv, binnmode, Blackhand47XD, Blackmoor, borknagar1, Bronn, calvin10, CaptainMarty, Chaolinek, charvos, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, DanielT, Darker, Darth Raelchi, davidek, Daw8ID, Deniskka15, Devlin2, DoctorHarpy, dvory, Dzoglik, Dzonik, Elfo.here, Elizabeth, emanek, erik, ertefol, Faxim, fifas, figis, Filios dVekerec, Final, flipflop, Fos4, foudy, Fox01, Franta z Čokolády, frantavasil, frantisekcap1, fvalek1, Garp, Glumal, Goldfinch, Golem, Grrr, gruno, guseppe, Hades, Hawwwran, HellWeber, Himlik, hypermlok, invape, ivo84, Jabba, James, james dixon, japes, Jerdas91, jh666, Jimbeam90, JohnyG, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Kerbellos, Killingjoke, kinak, kindanerd, kisuke93, koudak89, koudy, Kubix, Lachvos, Ladinek82, lantan1, Lawer de Sanctis, libcenko, Librarian, Light, Lobok257, Loks19, Lookass33, Lord Baltimore, lucmartincova, Macek78, Madao, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, Martin.imr, Marvin, Matthew, Maty48, Mercurio, mgeralt, michelangelo, mineralk, Monkey, monocyt, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, mywiel, namdnas, Negan, Nexis, NikkiKonig, Norri, NylKasbri, oleav, onfr300, opytz, Osimchin, OwerLord, Ozymandias, PAK, pavlosson, petad, Petrisko911 , Piros0013, Plechy, Posluš, PrastenejCitron, punisher, pxashes, RadimNemec, raenius, RaptoR, Raul, Rezet, rooty, RudyRod, S313, Saint of Killers, samuelo12, Scaleo1, Schramm, seneke, SkillJam, sleepless, Snegis, start05, Suši, terrordemon, the.kasztan, TheLavk, the_proph, Toe, tresida99, trudoš, tukak, Ukko, vankobra, VasaX, vranakx, VskPrzk, VXP, Walome, xflori01, xxSIMIxx, yogi, z-e-d, Zbysek2410, zlejzmrd
(298)
2scha, 353638, 665+1, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Afrodoman, alchymista5, Alfi, Alfonzo, aliens, Alikkk, andik007, antiimini, Anton Whatever, ArmadOon, Ash Pointak, Awakener, AxusNalim, Azbest, Azik2586, Babany, Baffman55, bananzluty, BeeSee, Benny, besikv, binnmode, BlackDragon, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, borknagar1, Bronn, Bubsy, Buchtic, burzum, Butch, calvin10, CaptainMarty, Chaolinek, charvos, chcita, ConanVJ, Const.ex, Corteg, Corvus, cranial, CSE_AC/DC, cyboy, DanielT, davidek, Daw8ID, DAxik, Dinik, disclose, DoctorHarpy, DoctorWho, doophy, DracoAn, Draug, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Dzonik, Eddiesiska, emanek, Erich, erik, ertefol, farb, FatMonster, fel68, felis, fifas, figis, filemon, Filios dVekerec, Final, Fos4, Fox01, Franta z Čokolády, frantavasil, frantisekcap1, fvalek1, Geralt, ghousty, Glumal, Golem, gongon44, Grrr, gruno, guseppe, Hades, Hamichal, hanocri, Hawwwran, HellWeber, herbert, herrman, Himlik, hiro666, Honza R., Honzin, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, ivo84, Jabba, Jack, JackOneil, James, james dixon, japes, Jay-jay, Jerdas91, jh666, Jimbeam90, JohnyG, jones1240, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kapis, karel, Karel Sec, karl173, Karolín78, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, kinak, KINIMODUS, kisuke93, konous, koudak89, Krvavý Patejl, krvinka56, kubanec13, Kubix, kucik, Lachvos, Lamahe, lantan1, Lavk, libcenko, Librarian, Light, Lobok257, Loks19, Lookass33, Lord Baltimore, Lord_Arthas, lucmartincova, maara, Macek78, Madao, Madmax, Malachias, Mamut12, markic, Martin D. Antonín, Martin.imr, Marvin, Matio, matohan, Matthew, Maty48, Maxianimal, MB, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, michelangelo, mikado, mike731, Mikko, Milo_Harwey, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, Monkey, monocyt, MonsterGyre, Moon, morddutha, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mrkirby, Mrlah, mstefl, namdnas, NecRoman, Negan, Niaz, NikkiKonig, noMster, Norri, NylKasbri, octobersa, OldaB, Olesh, onfr300, opytz, Osimchin, OwerLord, pacient, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pechna, peposek, petad, Petrisko911 , Piros0013, Pjenkus, Poseidon1978, Posluš, PrastenejCitron, punisher, Qee, R3d, RadimNemec, raenius, Ragnarog, Raijin, RaptoR, razielus, Rezet, Ricarderon, Rich, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, S313, Saiffer, Saint of Killers, saja, Salien, samuelo12, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, SedllY, sedw, semi41, seneke, Sidi Santini, SkillJam, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, songoku, spot, StanleyHu, stanleystar, start05, Stlucius, Suši, syon, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, The Genius, TheLavk, TheoDread, Till, Toe, Traum, tresida99, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xflori01, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yojimbo, Zajo original, Zaknafeine, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (19)
arnecht, barthez, Blacklarch, Braindead, deadpool, husakpetr93, jakouback, Kitykatyn, koniklec, Maryl, monty.cl, Neuro, Nightmare, rockyt, Sebastian the wise, Sikk, Strokes, timek, Wakker
Shání (5)
Adelheid1, Al0f0k, Kitykatyn, Maryl, Nightmare
Nabízí (4)
Abstinent, Fox01, frantisekcap1, MB