Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Geralt na své pouti zavítá na palubu lodi plné bláznů, odpadlíků a zločinců – a někteří z nich jsou ještě nebezpečnější, než by se na první pohled zdálo. Jeden z nich dokonce skrývá ohavné tajemství, které by mohlo na posádku i cestující přivolat nesmiřitelnou pomstu pověstné matky liščice...

Na akčně-hororovém příběhu zasazeném do světa úspěšné herní série Zaklínač spolupracoval scenárista a držitel Eisnerovy ceny Paul Tobin s vycházející ilustrátorskou hvězdou Joem Queriem. Ať už jste Geraltův skalní fanoušek nebo se s jeho příběhy setkáváte poprvé, rozhodně neváhejte!

Obsahuje sešity série The Witcher: Fox Children #1-5

Scénář
Paul Tobin
Art
Joe Querio
Barvy
Carlos Badilla
Obálka
Julian Totino Tedesco
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Filip Gotfrid, Stanislav Komárek, Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-362-1 (Crew)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
167 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
380 g
Stran
136
Cena
329 Kč
Originál
The Witcher #02: Fox Children (Dark Horse Comics)
  • Anton Whatever
    Anton Whatever mecenáš21.7.2020 16:14Zaklínač #02: Liščí děti
    Jako v prvním díle se nám do ruky dostává skvělé dílko z Tobinova pera. Nebudu opakovat obecné věci jako v případě hodnocení Skleněného domu. Tento příběh je jiný, má svoji atmosféru a tajemnost. Co mne lehce vytáčelo byla mluva trpaslíka -_- a chování idiotů, kteří vidí poklad (i po celkem nedávných událostech) a jdou pro něj (několikrát!). Škoda jen, že "Liška" nedostala více prostoru ukázat nám své schopnosti, nicméně i tak mne tato postava bavila. Stačilo, aby se jen objevila její silueta a šel mráz po zádech. Za mě o něco slabší než jednička, ale i tak to stojí za to!
  • Palebras
    Palebras20.6.2020 15:46Zaklínač #02: Liščí děti
    Co se týče druhého dílu Geraltových eskapád, tak zde se pokračuje na kvalitativně stejné vlně a ono se není čemu divit, když se o scénář i kresbu postarali stejní autoři jako v případě předchozího Skleněného domu. Geralt v tomto příběhu cestuje s trpaslíkem Addariem, který hláškuje jako o život a společně s Geraltovými sarkastickými poznámkami, dostává čtenář parádně zábavný konverzační mix. Na scéně přibývá více různorodých postav a dojde taky na změnu prostředí, z temných hvozdů do špinavých močálů..Tak jak se mi velice líbil Lešij a Hrobice v prvním dílu, tak zde se s nějakou výraznější stvůrou nesetkáme, což samozřejmě neplatí v případě samotné Vixeny - antihrdinky tohoto dílu..Ta je vykreslena naprosto skvěle a čtenář z jejích schopností cítí, že zde bude mít i Řezník z Blavikenu co dělat. Tahle výprava se mi líbila srovnatelně s předchozí, tudíž zasloužené 4*.
  • Daw8ID
    Daw8ID29.4.2020 14:39Zaklínač #02: Liščí děti
    V druhém komiksu se čtenářům dostává do ruky příběh, který nejspíš důvěrně znají z Bouřkové sezóny, čili vlastně dostanete grafickou adaptaci s několika menšími změnami v příběhu, což trochu zamrzí, čekal jsem, že si opět přečtu nový, originální příběh ze světa Zaklínače. Styl kresby po prvním díle nepřekvapí, stejně tak pojetí vzhledu Geralta (nad kterým se spousta lidí vztekne, ale mně sedí). Některé kresby jsou opravdu výjimečně povedené, jako ta, kterou jsem si vybral ke své recenzi, jiné jsou zjednodušené, jako už to bylo v prvním díle. Občas jsem se musel při čtení vrátit, kvůli zvláštní návaznosti jednotlivých okýnek, přijde mi, jako když si chtěli autoři ulehčit přechody mezi jednotlivými pasážemi a tak to vzali zkratkou, která ovšem komiksu škodí. Bohužel v tomhle díle chybí "nahlédnutí za oponu" ve stylu minulého, kde bylo alespoň vidět několik návrhů stránek a obálky, zde autoři umístili jen pár artworků (a to navíc z her) a to pro mě přidanou hodnotu příliš nemá. Jinak ale hodnotím opět kladně.
  • baatcha
    baatcha26.12.2019 14:08Zaklínač #02: Liščí děti
    Vlastně ně. Musím opravit své předchozí hodnocení, protože teď jsem si Liščí děti přečetl podruhé a ne, nejsou ani náhodou lepší než Skleněný dům. Naopak, ve všech ohledech jsou výrazně horší. Ať už se jedná o odfláknutější kresbu, která ztratila mignolovské kouzlo jedničky, přímočarý, nudný a navíc těžkopádný scénář (návaznost jednotlivých okýnek občas amatérsky drhne), nebo o skutečnost, že to vlastně ani není autorská tvorba Paula Tobina jako byl Skleněný dům, ale jen skoro doslovná adaptace Sapkowského povídky.
    O to víc mě zarazila velkohubá proklamace na zadní straně přebalu, že v této knize Tobin opravdu dokonale pochopil Zaklínačův svět. Jak kurňa "pochopil", když jen opsal Sapkowského? Skleněný dům je prostě pořád top, kvalita zbytku série má pak jen smutně sestupnou tendenci.

  • Moon
    Hodnocení této knihy pro mě bylo trochu složité.
    V První řadě opět pěkná kresba a nádherný zaklínačův svět, který oproti minulé knize není tak tmavý a temný. Co se týče scénaře tak velké plus, zápletka je skvělá a bude vás zajímat až do konce.
    Proč je tedy hodnocení složité?
    No, protože jsem se těšil na něco nového a ono je to vlastně zkopírovaná povídka z knihy Zaklínač Bouřková sezóna. Samozřejmě je super to vidět i Graficky vyobrazené, ale celou dobu co jsem comics držel v ruce jsem měl pocit jak to všechno znám a nečeká mě žádné překvapení, což mi kazilo celkový dojem.

  • Blackmoor
    Blackmoor10.8.2019 22:12Zaklínač #02: Liščí děti
    Připadal sem si jako bych znovu hrál zaklínače a plnil nějaký quest. Hvězdu dolu dávám jen za to že bych si představoval trochu temnější kresbu jako ve skleněném domě.
  • JohnyG
    JohnyG1.8.2018 12:29Zaklínač #02: Liščí děti
    Za mě lepší, než Skleněný dům. Kresba je pořád pěkná, ale příběh je lepší než u prvního dílu. Asi kvůli tomu, že vychází z knížky Bouřková sezóna, takže dává alespoň trochu smysl a obsahuje nějaký charakter u postav. Ten příběh jsem četl předtím v knize, v komiksu je pár odboček navíc, aby se tam mohly nacpat další příšery. Pohyb na světle, kde je menší prostor pro temnou a stísněnou atmosféru se vyvažuje stísněným prostorem lodi a úzkých říčních koryt plných bažinatých výjevů.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2017 21:21Zaklínač #02: Liščí děti
    To samé jako ve Skleněném domě. Hellboyismus a hellboyismus kam se podíváš... Opět tu kresbu, kterou už tak moc nemusím, vyvažuje příběh. Tady musím vyzdvihnout, že si autoři pěkně hrají s Geraltem v různých světech. V jedničce byl v ponurém a temném lese, ve trojice je na cestách jako už starší a člen skupiny, tady je zase zapleten do nějaké situace, ale za denního světla. Každá taková rovina pěkně odhaluje Geraltův charakter a čím dál víc je mi bližší. Opět doporučuji a 4 z 5. Kresbu sice už moc nemusím, ale pořád si to rád přečtu, pořád je to kvalita.
  • salamandr
    salamandr14.11.2017 10:38Zaklínač #02: Liščí děti
    Druhý zaklínačský příbeh sem znal z knih a i tak mě to stále překvapovalo. Adario krásně narušuje vážnou atmosferu a temný vizuál podtrhne bídnou situaci v močálu. Skvělí comics
  • Murphy722
    Murphy7225.9.2016 16:04Zaklínač #02: Liščí děti
    Kresba Joea Queria mne vůbec neoslovila. U takového tématu jako je Zaklínač bych čekal propracovanější kresbu a ne nástěnku ze školní družiny. Příběh, ač místy temný, byl docela plytký a bez větší jizvy zapamatování. Za mne docela ušmudlané tři hvězdy a je to škoda.
  • baatcha
    baatcha30.5.2016 11:08Zaklínač #02: Liščí děti
    Druhý Zaklínač se mi líbil snad i o něco víc než první. Asi je to dáno tím, že děj se neodehrává pořád na jednom místě, jako v případě Skleněného domu. Na druhou stranu nechápu, proč musel autor adaptovat Sapkovského povídku a nemohl přijít s něčím vlastním, protože mi to přijde jako podfuk na čtenáře, kteří díky předchozí knize čekali "něco nového". A i ten závěr jaksi vyšuměl, jak zmiňuje Lenny. Jednak prostě tušíte, jak to asi dopadne, a poslední stránka se navíc snaží o jakési filozofické završení, které bohužel vyzní děsně banálně. Ještěže pak Geralt zamíří chlastat.

    Co ale má být ta galerie na konci? Ukázka nezajímavého výtvarna a nesouvisejících vizálů ze hry The Witcher? Wtf?
  • Kapis
    Kapis mecenáš24.5.2016 13:18Zaklínač #02: Liščí děti
    Výborně zpracovaná plavba z knihy Bouřková sezóna v zajímavé kresbě. Ne, že bych nadšením chrochtal, ale bavil jsem se velmi dobře, 90% si to za mne zaslouží.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš5.5.2016 11:53Zaklínač #02: Liščí děti
    „Včílkaj sme zaražení a nehnulí jak havíř ve zřúcanej šachtě bez rumu a rajcovných obrázků pro ukrácení dlúhé chvíle.“ (já toho trpaslíka miluju)

    Tohle mi sedlo o něco více než předchozí Skleněný dům, dějově je to sevřenější a i ty dialogy už tady odsýpají mnohem svižněji. Querio se navíc trochu víc trhnul z mignolovského sevření a ukázal, že to zvládne i bez berliček. A to se vždycky cení. Časem si tenhle kousek nejspíš pořídím do sbírky, dobře vypointovaných paranormálních historek se slušným obsazením v zajímavých kulisách není nikdy dost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.3.2016 18:30Zaklínač #02: Liščí děti
    V poslední době možná trochu mhouřím očko či dvě. Ale komiksový Zaklínač je parádně kreslená temná atmosférická fantasy, že mu nějaké ty scénáristické nedostatky odpouštím.

    Celkový dojem: 90%
  • Lenny
    Lenny mecenáš21.3.2016 19:35Zaklínač #02: Liščí děti
    Sympatické fantasy, čekal jsem trošku lepší vyvrcholení
    http://www.youtube.com/watch?v=ePD7YDBDmPs
  • cyboy
    cyboy mecenáš9.3.2016 01:59Zaklínač #02: Liščí děti
    První book je urcite lepsi a to nejen protoze je pribeh temnejsi (a vic odpovida kresbe), ale hlavne nekonci happyendem (tedy alespon pro Geralta). Kazdopadne je to porad nadprumerne a dalsi dil si urcite koupim.
    75%
  • kaylin
    kaylin4.3.2016 07:34Zaklínač #02: Liščí děti
    První knihu s názvem "Zaklínač 1: Skleněný dům" jsem hodnotil přece jen trochu více, ale to bylo dáno tím, že je to trochu temnější. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/03/1115-zaklinac-2-lisci-deti-70.html
  • Norri
    Norri mecenáš2.3.2016 11:51Zaklínač #02: Liščí děti
    Liščí děti až na drobné změny a odbočky kopírují část děje Bouřkové sezóny od Sapkowského. Převod do komiksu se docela pocedl. Příběh vám ale nic navíc nenabídne. Kresba je stejná jako v předchozím díle. K příběhu se docela hodí, ale není to žádná hitparáda. Je potřeba si na to zvyknout. V první knize kresba měla mignolovský nádech, tady je to cítit už jenom ve scénách pod vodou. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/926-zaklinac2
  • Final
    Final mecenáš1.3.2016 09:13Zaklínač #02: Liščí děti
    Když byli ti Oskaři:
    Děkuji Crew, že to riskla a vydala dalšího Zaklínače, děkuji svým dětem, že večer spořádaně spaly a nerušily při četbě,
    děkuji manželce, že mě s tím nevyhodila z domu a očím, že to pozdě večer nezabalily a vydržely do konce.
    Protože tohle se oplatilo si pořídit a přečíst. Příběh má své napínavé, tajemné a humorné okamžiky. Kresba navozuje tu správnou
    atmosféru a skvěle se k Zaklínači hodí. Navíc je Geraltovi soupeřem nejen neobvyklý netvor, ale i lidská chamtivost a blbost.
    Snad za rok u dalšího dílu. Kvalitních fantasy vychází u nás jako šafránu. Když už nějaká vyjde, je třeba si jí vážit. Za mě 90%.
2863215
Četl/a (157)
81splinter, adevr, Alikkk, Anton Whatever, Ash Pointak, AwatarDK, Azik2586, bananzluty, Benny, besikv, bierce, binnmode, Blackhand47XD, Blackmoor, borknagar1, Bronn, calvin10, CaptainMarty, Chaolinek, charvos, ConanVJ, Const.ex, Covenant, Craxx, cyboy, dajik, DanielT, Darth Raelchi, Daw8ID, Deniskka15, Devlin2, Dzoglik, Dzonik, Elfo.here, Elizabeth, erik, ertefol, figis, Filios dVekerec, Final, Fos4, foudy, Fox01, Foxized, frantavasil, frantisekcap1, fvalek1, Garp, Glumal, Golem, Grrr, guseppe, Hades, Hawwwran, HellWeber, hypermlok, invape, James, japes, Jerdas91, jh666, Jimbeam90, JohnyG, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, kendor007, kindanerd, koudak89, Kubix, Lachvos, Ladinek82, lantan1, Lawer de Sanctis, libcenko, Librarian, Light, Lobok257, Loks19, Lookass33, Lord Baltimore, lucmartincova, Macek78, Madao, Mamut12, Martin.imr, Marty_von_Shit, Matthew, Maty48, Mercurio, mgeralt, mineralk, Monkey, monocyt, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, Mrtvejbazen, mywiel, namdnas, Nexis, NikkiKonig, Norri, NylKasbri, oleav, onfr300, opytz, Osimchin, OwerLord, Ozymandias, PAK, pavlosson, petad, Petrisko911 , Plechy, PrastenejCitron, punisher, pxashes, RadimNemec, raenius, Raul, Rezet, rooty, RudyRod, S313, Saint of Killers, Scaleo1, Schramm, SkillJam, sleepless, Snegis, spagr, start05, Suši, terrordemon, the.kasztan, the_proph, Toe, Tomzany, Triša, trudoš, tukak, Ukko, VasaX, vranakx, VskPrzk, VXP, Walome, xflori01, z-e-d, Zbysek2410, zlejzmrd
(243)
2scha, 353638, 665+1, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, akrijus, alchymista5, Alfi, Alfonzo, Alikkk, andik007, Anton Whatever, Ash Pointak, Awakener, AwatarDK, AxusNalim, Azbest, Azik2586, bananzluty, BeeSee, Benny, besikv, bierce, binnmode, BlackDragon, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, borknagar1, Bronn, Buchtic, burzum, Butch, calvin10, CaptainMarty, Chaolinek, charvos, chcita, ConanVJ, Const.ex, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, DanielT, Daw8ID, Dinik, disclose, DoctorWho, doophy, DracoAn, Dzoglik, Dzonik, erik, ertefol, farb, FatMonster, fel68, felis, fifas, figis, filemon, Filios dVekerec, Final, Fos4, Fox01, Foxized, frantavasil, frantisekcap1, fvalek1, Geralt, ghousty, Glumal, Golem, gongon44, Grrr, guseppe, Hades, Hawwwran, HellWeber, herbert, hiro666, Honza R., Honzin, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, ivo84, JackOneil, James, james dixon, japes, Jay-jay, Jerdas91, jh666, Jimbeam90, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kapis, karel, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, koudak89, Krvavý Patejl, krvinka56, kubanec13, Kubix, kucik, Lachvos, Lamahe, lantan1, libcenko, Librarian, Light, Lobok257, Loks19, Lookass33, lucmartincova, maara, Macek78, Madao, Malachias, Mamut12, Martin.imr, Marty_von_Shit, Masinfira, Matio, matohan, Matthew, Maty48, Maxianimal, MB, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, Milo_Harwey, mineralk, mirec, Mitthrawnuruodo, Monkey, monocyt, MonsterGyre, monty.cl, Moon, morddutha, Mr. Baboon, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nightmare, NikkiKonig, noMster, Norri, NylKasbri, octobersa, OldaB, onfr300, opytz, Osimchin, OwerLord, PAK, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pechna, petad, Petrisko911 , Piros0013, Pjenkus, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, R3d, RadimNemec, raenius, Ragnarog, razielus, Rezet, Ricarderon, Rich, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, S313, Saint of Killers, saja, Salien, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, semi41, Sidi Santini, SkillJam, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, songoku, StanleyHu, start05, Stlucius, suricattaontheway, Suši, syon, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, TheoDread, Till, Toe, tomasko33, Tomzany, Traum, Triša, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, vranakx, VXP, Wasps, willis, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yojimbo, Zajo original, Zaknafeine, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (22)
arnecht, Askalon, barthez, Corvus, davidek, deadpool, delsemela, dvoracekpetr1, Fida, husakpetr93, Jack, kisuke93, Kitykatyn, Miriyak, Neuro, Olesh, Sebastian the wise, spot, timek, TZcomics, Wakker, Wiruss
Shání (5)
Adelheid1, Al0f0k, Corvus, delsemela, Kitykatyn
Nabízí (3)
Abstinent, frantisekcap1, MB