Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Rváč, dojemný i mrazivý příběh, je jedním z vrcholných počinů oceňovaného komiksového scenáristy a výtvarníka Jeffa Lemirea. Citlivá a překrásně výtvarně zpracovaná grafická novela vypráví především o důležitosti rodiny a rodinného odkazu, a také o touze vystoupit z uzavřeného kruhu násilí.

Derek Ouelette má dny slávy dávno za sebou. Jeho hokejová kariéra skončila před deseti lety kvůli násilnému zákroku na ledě. Od té doby žije už jen z pozůstatků své zašlé slávy v malém městečku na severu Kanady, kde vyrostl. Opíjí se a rve se s každým, kdo mu zkříží cestu. Nepočítá ale s tím, že se jednoho dne zčistajasna objeví jeho dávno ztracená sestra Beth, hledající u něj úkryt na útěku před násilnickým přítelem. Oba sourozenci se rozhodnou schovat v opuštěném loveckém srubu v nedalekých lesích. A právě zde se pokusí znovu najít cestu jeden k druhému prostřednictvím své bolestné minulosti... Do města ale přichází Bethin přítel. Hrozí tak, že opět stáhne Dereka i s jeho sestrou do světa sebedestrukce, z něhož se oba snaží zuby nehty vymanit...

Scénář
Jeff Lemire
Art
Jeff Lemire
Obálka
Jeff Lemire
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
drama, ze života
ISBN/ISSN
978-80-88152-92-7 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
169 x 239 mm
Tisk
modrobílý s doplňkovými barvami
Váha
980 g
Stran
272
Cena
699 Kč
Originál
Roughneck (Gallery 13, 2017)
  • Fry
    Fry admin12.2.2022 15:02Rváč
    Rváč - Zapomenutelná věc, podobně jako třeba Aaronův thriller Men of Wrath. Tohle rozhodně není Essex County. Rváč je poněkud komornější, postavy značně přímočařejší a po dočtení se nelze ubránit dojmu že by se to mohlo smrsknout do polovičního počtu stran s úplně stejným vyzněním. Navíc oficiální tiráž (!) prozrazuje cca prvních 100 stran příběhu, tj. třetinu obsahu ... Za mě 2*!
  • Lobok257
    Lobok2575.12.2021 11:23Rváč
    Jako film na který náhodou přepnete, celý vcelku o ničem, ale "něco" neurčitého vás donutí sledovat do konce. Lidskost, obyčejnost, uvěřitelnost.
  • SickNail
    SickNail mecenáš29.9.2021 13:16Rváč
    Po vizuálnej stránke jedna paráda. Dejovo však trochu chabé a na môj vkus zbytočne rozťahané (aj keď v tomto prípade to bol autorov zámer) Nechať rozprávať kresbu je v tomto prípade viac než vhodné a výsledný efekt je skvelý. Každopádne na mňa to až taký dopad nemalo a pravdupovediac sa neviem zbaviť pocitu, že to bola tak trochu nuda...
  • trudoš
    trudoš editor22.9.2020 08:53Rváč
    Pro mě o hvězdu lepší než Essex County a to hlavně proto, že Rváč má silnější dějový oblouk. Neříkám, že Essex County žádný nemá, jen pro mě nebyl tak výrazný. Tam šlo o čtvero propojených povídek, které se různými způsoby ohlížely za uplynulými životy a špatnými rozhodnutími, tady o jeden komplexní příběh, kde je jasně definovaný začátek, prostředek a konec. Jinak byste od sebe oba komiksy těžko odlišili, protože kulisy i postavy jsou prakticky stejné. Jeff Lemire znovu dokonale pracuje s maloměšťáckým prostředím, kde každý zná každého a soukromí je de facto veřejným majetkem. Jednotliví protagonisté nejsou výkvětem společenské smetánky, ale ti nejvšednější z všedních, kteří se den co den perou se svými vnitřními démony. A vy jim držíte palce, přestože víte, že s největší pravděpodobností selžou. Libí se mi přitom, že autor nežongluje s traumaty minulosti jako definitivou, proti které nelze nic dělat. Možnost změnit se tu je – jen není zadarmo. Perfektní lidské drama o pěti figurách.
  • perak
    perak23.4.2020 13:04Rváč
    Pokud bych měl shrnout příběh v pár větách, tak by mi z toho zas až tak originální vyprávění nevyšlo, ale Lemirova práce s jednotlivými postavami je opravdu výborná. Každá postava se svými radostmi, traumaty, vzpomínkami na minulost, nadějemi, … je do posledního kousku svého chování uvěřitelná a i když se těžko dá napsat, že jsou to kladné postavy, tak si je rychle oblíbíte (tedy samozřejmě ne všechny). K tomu si přidejte atmosféru stísněné kanadské mrazivé zimy, kdy vám křoupe sníh pod nohami (úplně jsem to při prohlížení těch obrázků slyšel), někde v opuštěné části země. Kresba využívající především modrou a bílou (v níž o to více vynikne rudá barva krve) se k vyprávění výborně hodí. Každý výraz tváře je plný emocí, každá na první pohled nicneříkající kresba krajiny dotváří nádech příběhu, který by právě bez těchto krajinek nebyl tím, čím je, tj. skvělým vyprávěním o mezilidských vztazích.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš20.4.2020 01:12Rváč
    Technika je zvládnutá, vizuál je správně rozvolněný, atmosféra funguje, ale minul jsem se příběhem i postavami a ve výsledku to na mě nezapůsobilo.
    Rčení "zima jako v psírně" jsem viděl vůbec poprvé, myslel jsem si, že se říká "zima jako v psinci." Tak asi díky za poučení.
  • sedw
    sedw19.4.2020 19:41Rváč
    Příběh sám o sobě nebyl vlastně nic převratného, ale jakou se podařilo Lemirovi navodit atmosféru, to ještě teď nechápu. Přečetl jsem s jednou přestávkou, až tak mě příběh chytl. Kresba byla parádní a postavy, ač vlastně pořádně nebylo co na nich mít rád, jsem si zamiloval.
  • Norri
    Norri mecenáš4.4.2020 21:11Rváč
    Je neuvěřitelné, jak Jeffovi Lemireovi všechny ty jeho postavy věříte. Jak cítíte jejich frustraci, cítíte, jak moc jsou v hajzlu a chápete každé jejich gesto. Zároveň jim hrozně fandíte, protože víte, že se z toho chtějí dostat, ale život je někdy svině a cesta ze dna končí happy-endem jen zřídka kdy. Zvláště pro toho, kdo má příliš prudkou povahu. Rváč je další Lemireův skvěle odvyprávěný příběh, ve kterém se perfektně doplňuje scénář a specifický výtvarný styl. Přítomnost má jen rozpitý akvarelový modrý koloring s kontrastní rudou krví. Vzpomínky jsou naopak hřejivě barevné. Jakoby už samotný koloring říkal, že dobře už bylo. Zkrátka dokonalost! Zase jste mě dostal pane Lemire.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore13.2.2020 08:35Rváč
    Tohle je pro mě Lemirův první komiks, kde se můžu podívat i na jeho kresbu (už jsem četl Thanose, Černou palici a Plutonu) a nakonec mi k tomuto příběhu skvěle vyhovovala. Celkově je to mistrovské dílo, skvělé rozvržení panelů, sfxka, postavy se chovají logicky a nikdy nejednají mimo jejich charakter. Tohle jsem si vážně užil a doufám, že kromě Rváče a Essexu tu vyjde ještě hromada Lemirových autorských komiksů.
  • Walome
    Walome mecenáš16.1.2020 19:23Rváč
    No tak hurá, konečně Lumír, kterej neni úplně zoufalej. Naopak mě bavil (i když jedno oko jsem přimhouřit musel). Jasně, pořád je to otravná melancholická pocitovka bez děje, postavy jsou stejný jako ve všech ostatních jeho věcech, ale to PANELOVÁNÍ!

    Z toho jsem se skoro počůral. Geniální práce s panelama a komiksovým médiem obecně je na tomhle díle to nejlepší. A povedla se i atmosféra izolovaného zapadákova. Pochválit musím taky sfxka a překlad, existence slova seskveč pro mě byla překvapením!

    A musím přiznat, že jsem bulel.
  • MEGA
    MEGA27.12.2019 16:27Rváč
    Úžasná studie hlavní postavy, mrazící kresba a filmové tempo. To vše tvoří silný zážitek. Při čtení jsem si vzpomněl na skvělý film Wind River, který na mě také působil takovou samotou a izolací. Kvůli pár nešvarům jsem myslel že dám 4*, ale pořád o tom komiksu přemýšlím a snažím se najít skryté významy a to už něco znamená.
  • Palebras
    Palebras17.12.2019 14:39Rváč
    Co se mě týče, tak tohle je moje autorova prvotina .. A hned v úvodu musím říct, že se rozjezd povedl na výbornou. Díky Comics Centru jsem si všiml jejich novinky Rváč o kterou jsem se začal zajímat.. Poté jsem se dočetl, že u nás vyšlo i skvěle hodnocené Essex County, takže objednávka byla jasná a bral jsem obě dvě knihy.. Zatím mám za sebou Rváče, který byl jedním slovem skvělý a už teď se nemůžu dočkat, až se ponořím do Essexu.. Co se týče Rváče, tak mě zcela uchvátil styl jakým je vše napsáno a dávkováno.. Jedná se téměř o filmový zážitek, který člověk zhltne na jedno posezení..Já například na noční začal číst a nemohl se odtrhnout až jsem se najednou dostal na konec a jen si řekl ... WAU!!! Tohle stálo za to... Pocit byl stejný, jako když člověk zapne řemeslně zpracovaný film na který se strašně těší a dostane vlastně ještě více než očekával..Příběh o síle a důležitosti rodiny, zabalený do překrásně mrazivého balení, které obsahuje vše co by jste od pořádného dramatu mohli očekávat... Chlast, rvačky, rodinná zklamání, drogy, útěky, tátu hajzla, vykoupení a mnoho dalšího..Určitě na mě zapůsobilo i vykreslení zasněžené a mrazivé krajiny, kterou já naprosto zbožňuji, takže Derekovo chrup chrup, kdy se plouží krajinou a sníh pěkně křupe do ticha noci, považuji za opravdový zážitek.. Tohle je povinnost pro každého čtenáře a strašně moc se těším na další autorovy svazky, kterých u nás, doufám výjde co nejvíce.
  • Kadin
    Kadin mecenáš15.12.2019 11:54Rváč
    Lemire zase boduje, tentokrát s mrazivým drama. Příběh má filmové tempo a rychle odsýpá. Scénář je napsán výtečně a Lemire je zde ve své nejlepší formě. V příběhu se vyskytuje sice jen pár postav, ale zato jsou skvěle napsané a chápete jak se chovají a co dělají. Ano, Derek je ze začátku na facku, ale jak jde děj dál a samotná postava Dereka se vyvíjí tak si toho rváče prostě musíte oblíbit. Vztah mezi Derekem a jeho sestrou Beth je parádní a uvěřitelný. Zápletka je poutavá a má spád. Jediné co mi chybělo tak byl nějaký vetší cliffhanger na konci. Praskání sněhu, pára, která vychází z úst, padající sníh, mrazivá atmosféra až k prasknutí. Mám hodně rád netradiční kresbu a tahle se Lemirovi opravdu povedla. Kresba není detailní, ale zato je surová a temná a má své kouzlo. Coloring je taky bezvadný. Přítomnost modrobílá, minulost barevná, věci důležité pro děj barevně. Lemire si s tímhle komiksem opravdu vyhrál. Mám rád takovéto komorní drama/thriller příběhy a tento se mi trefil do vkusu. Perfektní komiks na zimní večery. 9/10
  • james89
    james899.12.2019 21:34Rváč
    Zajímavá kresba a svižný děj. Jako bych četl film :-)
  • Fimi
    Fimi mecenáš1.12.2019 00:04Rváč
    Já prostě Lemira žeru, jeho styl a to hlavně autorské věci. Ta skycoidní kresba mi sedne, rozpyté pozadí oblohy, primitivní čáry máry, prostě super. Postavy a příběh, tohle je život, napsané s lehkostí ovšem se silným příběhem trosek někde v prdelákově, to je přesně Jeff Lemire...doufám, že tu u nás Lemire bude vycházet stále častěji, už ted od něj vychází hodně a nějak věřím, že to neskončí...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.11.2019 23:14Rváč
    Spokojenost. Je to jiné než Essex County, ale to je samozřejmě dobře. Ani jsem nepředpokládal, že by to mělo být stejné, byť se to jak naschvál nabízí, jelikož vyšly dva jeho velké tituly za sebou. Rváč má tu výhodu, že je to samostatný příběh, který má jednu ústřední dějovou linii s občasnými flashbacky. Essex County má zase prvky bildungsromanu a jede spíš na vlně rodinného dramatu. Tohle je prostě zpověď člověka, který má zašlou slávu. Daleko lépe jsem se chytal při čtení než u Essexu, víc jsem se ztotožňoval s hlavním hrdinou. Daleko lépe jsem mu rozuměl a do toho ta kresba, která už fakt má parametry kvalitního komiksu - až mě láká si přečíst Sweet Tooth. Do toho ty barvy, fakt jsem si původně myslel při letmém zkoumání, že ty kolorované stránky jsou Lemirův omyl a že to dělal, jak mu to přišlo pod ruku. Krásné dny a šťastné dny - barva, radost, bez starostí. Odstíny modré - ponurost, hnus, rutina, nuda a další. Přitom k tomu ledu a Kanadě to jaksi pasuje. Jediné co bych vytkl je závěr, který mi prostě přišel strašně sešupový. Moc rychle to skončilo, na to jak se to napětí průběžně dávkovalo a pak najednou bum a konec. Škoda, postavy na konci mohly dostat víc prostoru a i ten "souboj" mezi dvěma bijci by zvládl větší a dramatičtější entrée a finále. Tohle je fakt škoda. Jinak za mě 5 hvězd.
  • Moon
    Moon21.11.2019 16:12Rváč
    Kniha Rváč mě zaujala v diskuzích kde jí většina lidí vychvalovala pomalu do nebes a část psala, že je to autorův pokles kvality.
    Tak si říkám zkusím to.
    Rovnou říkám ,jestli je tohle pokles autorovi kvality, tak zbytek jeho díla musí být snad to nejlepší co může člověk číst. Je to drama jak má být, Jeff Lemire úžasně buduje atmosféru od začátku až do konce, atmosféra je až filmová a autor se nebojí kolikrát na několika stránkách nenapsat ani čárku textu. Což vůbec nevadí, naopak kresbou krásně vykresluje atmosféru. Kresba jako taková je hodně specifická a nikde jsem takovou ještě nezažil ( neznám autorovo ostatní dílo), kresba náramně sedne k příběhu a k atmosféře. Nejvíc se mi však líbilo vybarvování obrázku, které je vybarvené asi vodovkami ? Barvy jsou tak krásně rozplzlé a ještě víc to dokresluje mrazivou atmosféru.
    Za mě jasných 5/5
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko17.11.2019 18:17Rváč
    Příběhově prosté sociální drama s -hlavně na Britských ostrovech- oblíbené edice všichni jsme v prdeli Téměř filmové tempo je plusem, z tohoto média, žel přichází i klišé, doslova na každé druhé stránce (tolik k mínusům) Essex County prostě zapůsobilo víc (přeci jen, má větší přesah)
  • karl173
    karl173 mecenáš9.11.2019 11:40Rváč
    Znáte film Goon? Jestli ano, tak to si odeberte humor tak o 90% a přidejte stejnou měrou drama a rodinné hodnoty. Seanna Williama Scotta ( " Stiflera " ) nahradíte tvrďákem s indiánskými kořeny a celé to necháte prohnat hlavou a rukou Jeffa Lemira. A máte Rváče. Skvělý příběh, který vás vtáhne přímo doprostřed dění a vy budete jen otáčet jednu stránku za druhou a hltat vše co se na obrázku děje. Najednou z nenadání jste na konci a řeknete "wow", to bylo něco. Tento komiks se čte opravdu velmi svižně a lehce, že vám ten počet stran uteče jako voda. Je pravda, že Lemire využívá hodně panelů jen k navození atmosféry a to celý proces čtení velmi urychlí, na druhou stranu to ale díky tomu působí tak opravdově. I když nemohu si rýpnout a musím zmínit, že jsem ještě nikdy neviděl tolik záběrů na boty jako tady. Jsem tedy rozhodně spokojený a už se těším na Essex County. 5 *
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.11.2019 21:40Rváč
    Velmi podobné témata a metody, jako u Essex County, které jsem dočetl včera večer. Opět Kanada, rodinné trable, sourozenci, co se mnoho let vůbec neviděli, hokej... tento komiks mi ale mnohem více připomněl moji cestu do Kanady před třemi lety. Také mě (podruhé) s majáčky naháněla kanadská policie daleko na severu, aby mi následně sdělila, že můj kamarád, co se mnou jel v autě, před chvílí močil ve "městě", tedy na veřejnosti (rozuměj někde u stromu v trávě mimo lidi). Violation ticket za "public peeing" jsme tehdy bohužel nedostali. Též si vybavuji ty řídce osídlené krajiny, sruby v dalekých končinách, vykořeněné původní obyvatelstvo, soby, přenádhernou přírodu. Naštěstí jsem tam byl ale v létě, a nikoli během té zkurvené zimy, která sálá z každé Lemirovy stránky...

    ... takže zpět ke komiksu. Příběh není složitý, je však v takovém tom stylu "Fargo", což se mi líbí vždy. Napjatě jsem četl do poslední stránky a ač jsem si myslel o Beth, že je tak trochu kráva, a o Derekovi, že je fakt trochu mimo, samozřejmě jsem jim fandil. Kresba je jaksi "vybroušenější" nežli u Essex County, ale nemůžu říct, že by se mi více líbila, možná právě naopak. Ale těžko říct, oboje je skvělé. Essex je více propracovaný, ale opět, nemohu říct, že by mě Rváč zklamal zase na této frontě. Lemirovi se myslím povedla obě tyto díla, která jsou v lecčem jiná, a v lecčem velmi zatraceně podobná.

    Celkový dojem: 90%
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš7.11.2019 04:21Rváč
    Mrazivý thriller z kanadských lesů. Na Lemirovy poměry víceméně průměr, ovšem v porovnání s žánrovou konkurencí to furt proráží strop.
  • louza
    louza6.11.2019 13:48Rváč
    Pokud je tohle váš první autorský Lemire, budete asi uneseni. Já osobně pokládám právě Rváče a v menší míře i sérii Royal City, ze stejného období, za mírný pokles jeho autorské tvorby, kde se už začal příběhově opakovat a i emoce, které jitří už nejsou tak bezprostřední. Na druhou stranu je v těchto dvou titulech výrazně lepší kreslíř a hlavně přidal opravdu úžasný ruční coloring z něhož ta vodovka doslova kape. Takhle se dělají barvy přátelé! Přesto po hvězdné trojici The Nobody, Essex Country a The Underwater Welder hodnotím naplno jen se skřípějícími zuby a pokud bych před pár dny nedočetl, nebo spíš neprohlédl Frogcatchers, kde mě pod dlouhé době od svářeče opět rozplakal, asi bych nad Lemirem začal pomalu ohýbat hůl přes koleno.
  • cyboy
    cyboy mecenáš5.11.2019 19:11Rváč
    2x Lemire behem 24 hodin? Velky zazitek.
    Rvac sice neni tak propracovany jako Essex, ale to neznamena, ze neni dobry, i kdyz ten konec je mirne predvidatelny.
    Vyborna vec.
    90%
733443
  • Abstinent
    Abstinent mecenáš29.2. 12:29Rváč
  • cybern
    cybern28.1. 13:26Rváč
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš24.11.2023 14:04Rváč
  • sercial
    sercial mecenáš26.7.2023 06:35Rváč
  • Zlord_Antijezis
    Zlord_Antijezis5.5.2023 09:45Rváč
  • porculan
    porculan18.4.2023 16:32Rváč
  • Onkel 1928
    Onkel 19284.4.2023 23:29Rváč
  • Davispear
    Davispear 31.3.2023 22:24Rváč
  • MP81
    MP81 mecenáš31.1.2023 16:09Rváč
  • Doly
    Doly8.1.2023 10:06Rváč
  • flyboj
    flyboj5.8.2022 21:14Rváč
  • Berry669
    Berry6697.7.2022 11:12Rváč
  • cobe
    cobe2.6.2022 23:38Rváč
  • Unerr
    Unerr1.5.2022 14:59Rváč
  • MP
    MP29.4.2022 12:51Rváč
  • BadBoy
    BadBoy19.4.2022 15:01Rváč
  • Alfi
    Alfi3.3.2022 14:06Rváč
  • Const.ex
    Const.ex18.2.2022 08:33Rváč
  • Fry
    Fry admin12.2.2022 15:04Rváč
  • Lobok257
    Lobok2575.12.2021 11:23Rváč
  • flynander
    flynander16.11.2021 09:47Rváč
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:25Rváč
  • SickNail
    SickNail mecenáš29.9.2021 13:16Rváč
  • kindanerd
    kindanerd20.8.2021 21:07Rváč
  • Mamut12
    Mamut12 mecenáš20.7.2021 21:18Rváč
  • invape
    invape mecenáš23.6.2021 23:38Rváč
  • filemon
    filemon30.4.2021 17:19Rváč
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum29.3.2021 22:05Rváč
  • Sikk
    Sikk12.3.2021 07:18Rváč
  • Mitak
    Mitak10.3.2021 21:15Rváč
  • Nexis
    Nexis26.2.2021 20:33Rváč
  • Anton Whatever
    Anton Whatever mecenáš20.1.2021 10:35Rváč
  • jeanbaklajean
    jeanbaklajean14.1.2021 20:17Rváč
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády3.1.2021 02:47Rváč
  • libcenko
    libcenko16.11.2020 13:45Rváč
  • lacoste
    lacoste2.11.2020 16:21Rváč
  • stavik
    stavik30.10.2020 13:50Rváč
  • spagr
    spagr21.10.2020 20:55Rváč
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš22.9.2020 11:27Rváč
  • besikv
    besikv30.8.2020 13:53Rváč
  • GCRyan
    GCRyan19.8.2020 09:20Rváč
  • Goldfinch
    Goldfinch17.8.2020 17:38Rváč
  • japes
    japes15.7.2020 15:47Rváč
  • Géba
    Géba26.6.2020 10:03Rváč
  • hypermlok
    hypermlok18.5.2020 10:55Rváč
  • Tomket.Tom
    Tomket.Tom26.4.2020 21:49Rváč
  • perak
    perak23.4.2020 13:04Rváč
  • foudy
    foudy20.4.2020 20:48Rváč
  • sedw
    sedw19.4.2020 19:41Rváč
  • slavik38
    slavik3810.4.2020 19:27Rváč
  • Benny
    Benny mecenáš5.4.2020 20:06Rváč
  • Norri
    Norri mecenáš4.4.2020 21:11Rváč
  • Karolín78
    Karolín7829.3.2020 15:00Rváč
  • Himlik
    Himlik25.3.2020 21:36Rváč
  • 2scha
    2scha mecenáš17.3.2020 11:03Rváč
  • Nezbi
    Nezbi mecenáš16.3.2020 15:58Rváč
  • calvin10
    calvin101.3.2020 15:48Rváč
  • Bronn
    Bronn14.2.2020 18:23Rváč
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore13.2.2020 08:35Rváč
  • duri
    duri30.1.2020 05:51Rváč
  • panKaplan
    panKaplan27.1.2020 10:58Rváč
  • trudoš
    trudoš editor25.1.2020 09:17Rváč
  • Dezodoo
    Dezodoo23.1.2020 14:22Rváč
  • Giskard
    Giskard20.1.2020 15:37Rváč
  • Walome
    Walome mecenáš16.1.2020 19:23Rváč
  • Doppelganger
    Doppelganger15.1.2020 08:23Rváč
  • oleav
    oleav mecenáš10.1.2020 10:21Rváč
  • punisher
    punisher8.1.2020 17:03Rváč
  • dajik
    dajik1.1.2020 18:08Rváč
  • MEGA
    MEGA27.12.2019 16:27Rváč
  • kadas97
    kadas9727.12.2019 12:48Rváč
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo25.12.2019 11:39Rváč
  • house192
    house19223.12.2019 22:52Rváč
  • Macek78
    Macek7820.12.2019 19:49Rváč
  • Ozymandias
    Ozymandias19.12.2019 07:06Rváč
  • mcleek
    mcleek17.12.2019 19:20Rváč
  • Palebras
    Palebras17.12.2019 14:39Rváč
  • jh666
    jh66617.12.2019 06:57Rváč
  • M_M
    M_M16.12.2019 15:30Rváč
  • flipflop
    flipflop15.12.2019 15:25Rváč
  • petrSF
    petrSF15.12.2019 12:14Rváč
  • Kadin
    Kadin mecenáš15.12.2019 11:54Rváč
  • NecRoman
    NecRoman15.12.2019 00:10Rváč
  • Darker
    Darker mecenáš14.12.2019 13:39Rváč
  • Light
    Light13.12.2019 01:06Rváč
  • Lachvos
    Lachvos mecenáš11.12.2019 19:58Rváč
  • james89
    james899.12.2019 21:34Rváč
  • sala
    sala9.12.2019 07:26Rváč
  • terrordemon
    terrordemon7.12.2019 16:19Rváč
  • Cabal
    Cabal7.12.2019 11:04Rváč
  • disclose
    disclose3.12.2019 05:01Rváč
  • Fimi
    Fimi mecenáš1.12.2019 00:04Rváč
  • Noci
    Noci30.11.2019 07:52Rváč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.11.2019 23:14Rváč
  • james dixon
    james dixon mecenáš26.11.2019 13:26Rváč
  • Moon
    Moon21.11.2019 16:12Rváč
  • rajot
    rajot21.11.2019 07:25Rváč
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš18.11.2019 10:20Rváč
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko17.11.2019 18:17Rváč
  • listr
    listr15.11.2019 23:27Rváč
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle15.11.2019 16:58Rváč
  • Stara.kryta
    Stara.kryta13.11.2019 17:25Rváč
  • Olesh
    Olesh12.11.2019 21:17Rváč
  • Zbysek2410
    Zbysek241011.11.2019 13:22Rváč
  • rooty
    rooty10.11.2019 15:42Rváč
  • karl173
    karl173 mecenáš9.11.2019 11:40Rváč
  • kinak
    kinak8.11.2019 21:03Rváč
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš8.11.2019 18:18Rváč
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.11.2019 21:40Rváč
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš7.11.2019 04:21Rváč
  • louza
    louza6.11.2019 13:50Rváč
  • Galupus
    Galupus6.11.2019 12:26Rváč
  • hellblazer
    hellblazer6.11.2019 07:04Rváč
  • cyboy
    cyboy mecenáš5.11.2019 19:11Rváč
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.2.2020 00:08Rváč
    Ano Trillium, Descender nebo klidně Gideon falls...jsem hodně zvědav na novinku Family tree nebo tak nějak...
  • louza
    louza25.2.2020 23:51Rváč
    Fimi : ty jo, UV super, ale fakt Lost dogs? To snad ani neni nutný...to po dvou geniálních knihách čtenáři popraví. Proč ne třeba nobodyho? Trillium opravdu chybí. Skvělá žánrovka.
  • Fimi
    Fimi mecenáš13.2.2020 09:51Rváč
    Lord Baltimore vyjde, letos by mělo vyjít od Paseky Underwater Velder, příští rok Lost dogs, CC by mělo vydat v rámci překvapení Berserker a kdo ví, třeba crew na drihe pololetí oznámí Trillium nebo Descender, ale to spíš ne, takže Lemira bude dost...
  • louza
    louza7.11.2019 14:45Rváč
    maco : zatím ne. Ale u Frogcatchers je to jedno. Tam skoro není žádnej text.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš7.11.2019 04:24Rváč
    maco: Ne. Ale pomalu se nám tu ten Kanaďan roztahuje, takže možná časem... http://comicsdb.cz/autor/4140/jeff-lemire
  • maco
    maco6.11.2019 23:47Rváč
    Louza - Frogcatchers,The Nobody a The Underwater Welder vysli aj v češtine?
  • Fimi
    Fimi mecenáš5.11.2019 20:02Rváč
    Dva komiksy od Lemira a hned ty nejlepší roku 2019
Četl/a (156)
123peta, 2scha, adevr, Adira Santini, Alfi, Anton Whatever, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, Berry669, besikv, binnmode, Bronn, Cabal, calvin10, cobe, Const.ex, Covenant, cybern, cyboy, dajik, DanielT, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Dezodoo, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, farnhajt, fel68, filemon, filosh, flipflop, flyboj, flynander, foudy, Franta z Čokolády, Fry, GCRyan, Géba, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, Hades, hellblazer, HevyEli, Himlik, house192, Hugin, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, kindanerd, Kocour, KOWE, kubosos, Lachvos, lacoste, libcenko, Light, listr, Lobok257, Lord Baltimore, Loxin, Macek78, maco, Mamut12, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, MEGA, Mitak, Moon, MP, MP81, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Palebras, panKaplan, pechna, perak, Petrisko911 , petrSF, porculan, Poseidon1978, punisher, raenius, rajot, RaptoR, Rinter, rooty, S313, sala, schefik, sedw, sercial, Sick666, SickNail, Sikk, slavik38, SlouzimStarymPsum, SNUFKIN, spagr, start05, stavik, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tomket.Tom, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, Vajper, vita, Walome, Wasps, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
(223)
2scha, adevr, Adira Santini, Alfi, Anton Whatever, Artigas, Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benny, ben_bella, Berry669, besikv, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, calviti, cobe, Const.ex, cybern, cyboy, D.K.Logic, Dali, DanielT, Darker, davidek, Davispear , Deckard, DEmnoG, Dezodoo, disclose, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, dre, duri, dvory, erik, farnhajt, faster86, fel68, fifas, filemon, filosh, Fimi, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, GCRyan, Géba, Georgíno J., gongon44, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hawwwran, hellblazer, herbert, herrman, HevyEli, Himlik, house192, Hugin, hugosnowden, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KarlosJB, Kazumaki, kendor007, Keno, Killingjoke, Kocour, komik.sx, koudak89, Kouzelnik7, KOWE, krupan, kubosos, lacoste, libcenko, Light, listr, Lobok257, Lord Baltimore, Loxin, maara, Macek78, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, mcleek, MEGA, merhyx, Mikei, MIKER65, mirec, mirror, misa, Mitak, Montiseus, monty.cl, Moon, moris.cz, MP, MP81, Mr.Plysh, Mrlah, mrstffl, mstefl, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, Noci, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, panKaplan, parado, pavel, pearlxjam, pechna, perak, Petrisko911 , petrSF, PH79, porculan, Poseidon1978, Premek, punisher, RadimNemec, raenius, raimi, rajot, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, rooty, sala, Saran, schefik, Šedo, sedw, sercial, Sick666, SickNail, Sidi Santini, Sikk, Skot, slavik38, sleepless, SNUFKIN, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, stavik, Stlucius, suricattaontheway, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomket.Tom, tomned, trudoš, Ukko, Vajper, VasaX, Viking, vishnar, vita, vranakx, Wasps, Wiruss, wolfgang, xintax, yardaformi, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
Chce (11)
BreakingAway, CSE_AC/DC, deefha, delsemela, GeorgeeW, HellWeber, illy, Kamoš, skepsi, Tomasino79, Velkej šéf
Shání (5)
CSE_AC/DC, deefha, GeorgeeW, Mighty_Morphine, mineralk