Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Série, jejíž klasická část přišla na svět v sedmi albech mezi lety 2001 a 2009, dělá komiksovému westernu podobnou službu, jako v beletrii Malý velký muž či další podobná díla: zachovává žánrová pravidla, ale přitom jej povyšuje "přidanou" uměleckou hodnotou. Jodorowského scénář nás zavádí do doby po konci občanské války, kdy někteří vojáci Jihu sice pateticky vyhlašují pokračování v boji za ideály Konfederace, ale my otřeseně sledujeme, jak se propadají jen k nízkým osobním cílům a k násilí (zobrazovanému na poměry westernového komiksu velmi drsně).

Obsahuje sedm původně samostatných alb (Bouncer 1: Un Diamant pour l'Au-delà, Bouncer 2: La Pitié des Bourreaux, Bouncer 3: La Justice des Serpents, Bouncer 4: La Vengeance du manchot, Bouncer 5: La Proie des Louves, Bouncer 6: La Veuve noire, Bouncer 7: Cœur double) v jedné knize.

Scénář
Alejandro Jodorowsky
Art
François Boucq
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Anežka Dudková, Richard Klíčník, Erik Lukavský, Pavel Mařata
Žánry
akční, western
ISBN/ISSN
978-80-257-3018-8 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
200 x 268 mm
Tisk
barevný
Váha
1692 g
Stran
416
Cena
998 Kč
Originál
Bouncer (Les Humanoïdes Associés, 2015)
  • adevr
    adevr28.10.2023 16:01Bouncer
    Tenhle westernový komiksový špalek, jsem si fakt užil...
  • ludek.n
    ludek.n7.6.2023 11:32Bouncer
    „Vítejte v Barro City! Tady najdete kdejakou spodinu, nejhorší odpad lidstva v okruhu padesáti mil. Tady se v barech sází a za ženský se platí zlatým prachem. Co tejden pěkná úroda rvaček, raněnejch a mrtvejch…“ a právě tady v saloonu Infierno se o pořádek a právo stará jednoruký muž jménem Bouncer. Scénárista Alejandro Jodorowsky pojal svou drsnou a nemilosrdnou podobu divokého Západu ve velkém stylu. Žádné hraní se slovíčky nebo romantickými scénami. Jen krev a slzy, pomsta a násilí, zabij nebo budeš zabit, spravedlnost je jen pro ty, co si ji umějí zajistit, jinak po ní neštěkne ani pes. Extrém střídá extrém, jednotlivé sekvence jdou až na hranu absurdity, přesto působí nesmírně skutečně a reálně. Samo peklo otevírá v Barro City svou náruč a kreslíř François Boucq do ní přispívá svým dílem. Jakoby dodal dvourozměrnému světu hloubku a ostrost. Jeho kresby nejsou v pravém smyslu slova líbivé a krásné, ale kypí životem, napětím a pohybem. Temný les je stejně okouzlujícím místem jako sluncem spálená prérie či pustý skalní masiv. A přestože Boucqovi rozlehlé scenérie jsou úchvatné, prim tady hrají lidé, zabijáci a vrazi, vojáci a kati, zrůdy, pistolníci a děvky, ale také děti, učitelky, čestní muži a bohabojní farmáři. Ti všichni se účastní tohoto dech beroucího westernového karnevalu.
  • Palebras
    Palebras23.5.2022 13:45Bouncer
    Westerny nejsou příliš můj panák kvalitní whisky, ale v tomto případě jsem udělal výjimku, jednak, že za scénářem stojí Jodorowsky a za druhé, že kniha je pořádný špalek, který evokuje pořádně dlouhý a zcela jistě intenzivní zážitek. A musím se přiznat, že se opravdu jednalo o táhlý zážitek ze samotného čtení, jelikož jsem knihu přelouskával až nezvykle dlouho. Samotný scénář je dobrý a nemá příliš hluchých míst. Pořád se něco děje, všude kolem lítají kulky, válejí se mrtvoly a whisky teče proudem. Bouncer je vlastně sympaťák, který pro kolt neváhá sáhnout během mžiku a tudíž dostáváme tuny přestřelek či pěstních soubojů ve kterých, vybaven pouze jednou rukou exceluje. To vše je zabaleno do kresby o kterou se postaral François Boucq a tady jsem již pociťoval mírný problém, jelikož nejsem přílišným obdivovatelem jeho práce. Také mi přišlo, že samotný scénář, možná až příliš často sází na náhodu, všichni jsou vlastně příbuzní a vlastně celé mi to tak trochu přišlo jako rodinná sešlost po letech, odehrávající se na jednom place. Bouncer je však rozhodně kvalitním počinem u kterého milovníci westernů budou vrnět blahem. Já jsem se přesvědčil, že tenhle žánr z mého pohledu nebude úplně tím pravým, ale i přes pár drobností jsem se při čtení bavil. Ale jiné westernové příběhy již přenechám ostřílenějším fanouškům. Ale i tak díky Bouncere, byl to docela fajn výlet do krajiny hazardu, vnadných žen a frajerů, kteří nosí kolty proklatě nízko.
  • trudoš
    trudoš editor24.12.2021 10:06Bouncer
    Alejandro Jodorowsky je, mírně řečeno, specifický autor a ne všechno od něj mi úplně sedne. Jeho verze Divokého Západu tak nezklamala stran syrovosti, současně mě ale mile překvapilo, jak se autor ještě dokázal držet při zemi. Z doslovu jsem pak vyrozuměl, že je to převážně zásluha Françoise Boucqa, který ho zlehka v lecčems umírňoval. Zároveň se ubralo na mystice, takže jednoduchá střílečka není kombinována s duševními vzestupy a pády aktérů. Přesto zůstává Jodorowsky v dialozích záměrně teatrální, jako by cíleně psal divadelní frašku a ne realistické drama. Naštěstí zůstalo jeho westernové dobrodružství zaplněno tolika atypickými postavami, že se člověk prostě jen baví tou plejádou šílenců – bratři, hádající se o diamant nezměrné ceny, padouch se sekerou v hlavě, smečka vraždících dětí, katovská mistryně se sadomaso choutkami, v poezii si libující zabiják, vzájemně se nenávidějící siamská dvojčata… jestli se o Bouncerovi dá něco říct, tak je to jistota, že nudit se rozhodně nebudete.
  • SickNail
    SickNail mecenáš4.11.2021 08:52Bouncer
    Ujujuuuuj tak toto bol nárez. Masívny rozsah, nespočetné množstvo zvratov, drsný svet plný chlastu, ožratých chlapov, vychcaných kuriev, všadeprítomnej smrti a do toho tri nadväzujúce príbehy. Veľmi podarené. Akurát mi vadilo že Boucqove ženy veľa krásy nepobrali, a taktiež ma rozčuľovali nezmyselné skoky v časových intervaloch. Na výsledný dojem to ale veľký vplyv nemalo.
  • faster86
    faster8610.9.2021 09:13Bouncer
    první příběh je klasika všech klasik - o pomstě. Jako jo, tohle bych ještě bral i když to má své mouchy. Druhý a třetí příběh už je bolestivé čtení... fakt nevím kdy naposled jsem v půlce čtení věděl že to půjde prodat a ve 3/4 už jsem se přemáhal ke čtení a dokonce došlo i na hlasité "ježiš to je pičovina". --------------------- Jo vlastně vím - Ekho a Krásná temnota

    Ono myšlenka celkového příběhu knížky je ok, ale to jakým způsobem je to podávané... je tu prostě hromada nesmyslných věcí, zvratů, inteligence veškerých postav končí na hranici vylétého leča. Překvapivá odhalení ve stylu venezuelské telenovely, nejsou překvapivé ale debilita o které víte už mnoho stran dopředu.

    Kdyby Jodorovsky došel s tím že má námět na příběh a dal ho napsat někomu kdo umí westerny a šel si zase hrát do světa Incalu, tak by vylo všechno v pořádku. Ale toto jako fakt ne.

    Ale abych nebyl jen negativni, tak první příběh je snesitelný a z postav mi nejzajímavější přijdou asi číňani, hlavně paní co chce 10 vnoučat.
  • tom173
    tom17328.3.2021 22:38Bouncer
    Velkolepé dílo, které stavím stejně vysoko jako Kastu metabaronů. Jodo se tu drží poměrně při zemi a vypráví tři nádherně nakreslené povídky z doby konce občanské války, jejichž hlavním motivem jsou opět rodinné tragédie. V tomhle podání je divoký západ opravdu drsný a nikdo tu nejde pro nějakou tu vraždu či znásilnění daleko. Násilí tady ale vždy slouží příběhu, postavy jsou mistrovsky napsané a na stránkách doslova dýchají. Největši komiksový zážitek za poslední dobu a čirá esence westernu!
  • nejakdivne
    nejakdivne mecenáš15.1.2021 20:51Bouncer
    Bouncera som odložil, až keď som si po jeho 400 stranách smutne uvedomil, že je koniec a stále nemám dosť a netuším kedy ma najbližšie čosi nadchne až do tejto miery.

    Western ma takto bavil naposledy v Red Dead Redemption II.
    Nezaslúži si podľa mňa nič iného než 5✭, pre milovníkov westernu 6. Možno využiť čoby návod ako písať napínavý scenár.

    Na umocnenie zážitku otestované a vrelo doporučené počúvanie: The Big Gundown (Morriconeho originál nasledovaný remakeom Johna Zorna).
  • Norri
    Norri mecenáš18.11.2020 23:04Bouncer
    Nikdy jsem nebyl velkým fanouškem westernů. Z mayovek jsem už vyrostl a ke klasickým westernům jsem si nenašel cestu. To se nedávno změnilo a zásluhu na tom mají čeští komiksoví vydavatelé. Westernů v poslední době vyšlo hodně a žádný z nich mě nezklamal. Platí to i pro tento komiks od dvou legendárních autorů - Jodorowského a Boucqa. Jodo si tentokrát odpustil veškerou mystiku a nebýt v doslovu rozboru celého Bouncera, tak bych v tom nenašel nic, co je pro něj typické. Vypráví zde několik drsných příběhů jednorukého vyhazovače z příšerně prohnilého města Barro City. Při čtení jsem měl pocit určité schématičnosti, zkratkovitosti a občas vysloveného přehrávání jako třeba v již zmíněných mayovkách, kdy cudné ženy pod tíhou emocí vykřikují příšerné banality - "Bože, jak moc tě miluji!" Když jsem se potom v doslovu dočetl, že se Jodo snažil vytvořit Shakespearovský western, tak to začalo dávat smysl. Musím říct, že ač to místy bilo do očí, tak ta občasná zkratkovitost a přehrávání atmosféře nijak neuškodilo. Všechny příběhy jsou už od začátku dobře rozehrané a hodně dobře odvyprávěné. Bouncer baví od první stránky až do posledního mrtvého parchanta.
    Hodně mě překvapila Boucqova kresba. Na první pohled to totiž vypadá, jako byste listovali starým westernovým komiksem. Vypadá to velmi oldschoolově, přestože to vzniklo až v tomto tisíciletí. Boucq zde na čtenáře dobře přenáší dojem rozlehlých kaňonů a vyprahlých skal a skvěle zobrazuje dynamiku ženoucích se koní a divokých přestřelek. Zajímavá je i jeho práce se stíny. K tomuhle komiksu se bude dobře vracet.
  • lukascus
    lukascus10.10.2020 11:43Bouncer
    Ano, ano, ano. Konečně poctivý western, s prvky americké gotiky. Tvrdí chlapi (ale i ženský), indiáni, běloši, jatka a to vše v důmyslném příběhu, který má hlavu a patu a nestaví pouze na žánru samotném. Bouncer naštěstí není superhrdina svou dokonalostí, jak by taky mohl, když mu chybí jedna ruka, ale svým úsudkem, pohotovostí, střízlivostí (není myšleno v kontextu s alkoholem) a vyrovnaností. Jasně, sem tam mu poplete hlavu nějaká ženská, a svede ho malinko na scestí, ale vždy dokáže najít cestu zpět.... Velmi vřele doporučuji.
  • spagr
    spagr30.7.2020 00:32Bouncer
    Kasta metabaronu, Posledni Incal, Technoknezi, Oci kocky - boze, to bylo utrpeni! Jak ja Jodorovskiho nemam rad. Nulovej dej, bez zapletky, rozplizle na 400 stranek.
    Sakra- kdo psal Bouncera? To je proste pravej opak vsech jeho predchozich knizek! Charaktery vypiplane do posledniho pismenka, atmosfera vam neumozni prestat cist, zvraty vloudi slivo "kuuu*va" do pusy. A to vse na standardnim oldschool divokem zapade.
    Pet z peti.
  • louza
    louza24.6.2020 17:41Bouncer
    Vcelku dost ligová kniha. Nečekejte žádnou reálnou kovbojku. Jodo je tu nicméně úchylný v mezích a jeho celkem tři vykonstruované příběhy jsou zajímavé, mají skvělou dramaturgii i tempo, pěkné nečekané zvraty a jsou podpořené dalšími mikro příběhy postranních charakterů. Kresba evropská a fešně vypadající. Hrdinové sympaticky antihrdinští a padouši v pravdě ďábelští. Head-Axe a jeho rodina opravdu uhrane i čtenáře co mají načteno. Nebyl by žádný dív, kdyby si tohle vybral Tarantino jako podklad k dalšímu filmu. Skvělé.
  • MEGA
    MEGA10.6.2020 01:24Bouncer
    Mám z komiksu naprosto skvělý zážitek. Už od prvních stránek jsem byl pohlcen špinavým a nemilosrdným prostředím a byl jsem šokován, co za hrůzy některé postavy v knize prožívají. Každý charakter má něco do sebe a společně s morálně zkorumpovaným světem tvoří originální a autentický western. Příběhy jsou do posledního detailu propracované a jsou napínavé až do konce. Jenom poslední cyklus mě přišel místy předvídatelný. Kresba je naprosto dokonalá a ke komiksu se skvěle hodí. Za zmínku stojí zejména úžasné vyobrazení pustých plání divokého západu. Kniha je celkem špalek, ale čte se bez problému. Naprosto úžasná věc.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš19.4.2020 20:25Bouncer
    Nebýt jména autora na obálce, tak bych ani nehádal, že je to od Joda. Čímž mě potěšil, protože konečně přišel s komiksem, který mi nepřipadal jako kopie předešlých, co u nás vyšly. Je to hutný western plný náležitě zbídačených, zmrzačených postav, s nimiž se osud nijak nemazlí, stejně jako ostruhy zaryté ve slabinách pádícího koně. Je velmi příjemné, že všech sedm alb je pohromadě v jedné knize. Je to zážitek. Hned první příběh o hledání prokletého diamantu mi zdařile evokuje dobrodružství Skrblíka na Klondiku, ale zbytek je celý Shakespeare (aspoň podle doslovu). Anebo ne. Je to prostě svoje. Přečtěte si to.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.3.2020 11:18Bouncer
    Chvíli jsem váhal, jestli to není od mistra trochu spotřebnější zboží, než jsme zvyklí. Nabízela se totiž i paralela s nedávno čteným Hrobařem, který je sice fajn, ale jmenované přízvisko o něm docela platí. Netrvalo však dlouho a Jodo mě zase uchvátil svým vypravěčstvím a fantazií. Skvělý western, a to se dovolím považovat za člověka, který má v tomhle žánru docela nakoukáno, takže s drsnějším a špinavějším stylem jsem obeznámen a především s tucty variant fatálních příběhů ze širých plání též. Přesto Bouncer zaujal, a to více než dost. Mně se ten Jodo snad nikdy nezají...
  • mcleek
    mcleek11.3.2020 18:52Bouncer
    Rozhodně mně nejbližší Jodorowsky. A pěknej špalek. Začátek je geniální a pak kvalita trochu klesne, ale opravdu jen o fous. 90%
  • james89
    james8925.2.2020 23:56Bouncer
    Drsné, čtivé. Stylově trochu jak Hrobař. Hodně zvratů, které vždy nedopadly dobře. Trochu jinej western, než známe z tv, kde slušní kovbojové běhají v nažehlených, bílých košilích :-)
  • autokineton
    autokineton16.1.2020 00:36Bouncer
    Drsná westernová jízda pod taktovkou Joda... byť mám raději jeho mystičtější polohu (která nicméně nechybí ani zde), za mě jeden z nejlepších komiksových westernu co znám... Papírový Sergio Leone 👍 85%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.1.2020 18:04Bouncer
    Wow, ostřejší a drsnější než šmirglpapír. Nečekal bych, že něco takového napíše Jodorowsky. Povedený western s permanentní tématikou pomsty, který se dobře četl, jen člověku po nějaké době dojde, že osoby (nikoli Bouncer samotný) jsou takové jednoznačně černobílé. Respektive skoro všichni černé jak dehet. Nehostinné místo ten Divoký západ.

    Celkový dojem: 80%
  • Majklbig
    Majklbig4.1.2020 13:32Bouncer
    Tak tato kniha je naprostá paráda. Skvělá kresba, perfektní westernové příběhy a postavičky, žádné očekávátelné happyendy.
    Až se divím, že to nevyšlo v MDEK, tam by se to krásně hodilo.

    Za mě nejlepší Jodorowsky co u nás vyšel, ačkoliv jen o fous.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.12.2019 23:23Bouncer
    Brutální velejízda. Super lidský příběh. Naprosto obdivuji tu ladnost přechodů mezi naprosto ryze lidskými prvky a osudy, které se střídají s naprostými archetypy lidství (dobro/zlo, příroda/civilizace, peníze/jiné bohatství, skvělá matka kurva/zbožní pokrytci, indiáni/yankeeové, a mnoho dalších). Jodorowsky je znám svým pojetím duality a vždy dává věci do protikladu, tady tomu nevyjímaje. Do toho dostáváme opravdu lidský příběh, který se fakt mohl stát a dokonce mu povolíte tu popuštěnou uzdu jeho fantazii u určitých fantaskních prvků. Bouncer opravdu jede a co příběh to unikát a přitom jsou propojené. Boucq skvěle zachytil dobu a málokterý komiks se snaží nebýt stylizovaný. I mnou opěvovaný Sykes je svým způsobem stylizovaný a je to klasický úpadkový western svým způsobem. Hrobař je také stylizovaný. Western od Rosinského svým způsobem také. Sykes je někde mezi ale zbylé dva jsou jak filmy ty tam. Bouncer je někde jinde a nedovedu si to představit jako film, což je dobře. Tohle hraje samo za sebe a každý prvek hraje roli - viz ta pasáž ve třetím cyklu, kdy jede Bouncer za Evelyn kaňonem. Labůžo. Příběhy s Bouncerem prožíváte a věříte mu to. Luxusní komiks a luxusní dílo. Za mě plný počet.

    Velké mínus: třetí cyklus nemá popisky narozdíl od předchozích dvou. Je mi jedno jaké je vysvětlení a je mi jedno, že se jedná o soutisk - sorry mě to nezajímá a jsem zákazník, naštěstí pár lidí z branže mi vysvětlilo co to je soutisk a srovnávat takový opus s Hatchettem a UKK, které se soutiskem vyrábí, mí přijde jako úplně zcestná logika vydávacího plánu - dle mého názoru, soutisk nesoutisk, kniha za litr má vypadat a každý nakladatel by si to měl hlídat a dělat dobré jméno těm autorům, které vydává. Tak to dodělám, nebo zajistím, aby to bylo perfektní. Jako sorry, ale že by to jinak nevyšlo? To jako v Les Humanoides Associes si řeknou, jo vydejte knihu s chybějícím popisky u titulků, takhle je to kůl, to nikdo nemá, budou mít aspoň v Česku raritku. Není to poprvé co Argo dělá chyby v komiksech. Nemám nic proti chybám, ale mám proti tomu, když za chyby neplatí zodpovědná osoba. To je tak těžký říct, sorry já to prostě zmršil - jo podělal jsem to?! Argument, že bychom to jinak neměli, není dost dobrý, když platím za věc, která není 100% a ještě se k tomu nejedná o levné tituly.
  • robur31
    robur3123.11.2019 14:47Bouncer
    Jodorowsky je vynikající vypravěč, který své příběhy dokáže v jakékoliv rovině s citem okořenit. Bouncer není výjimkou. Tři napínavé cykly nadchnou každého čtenáře dobrodružné literatury. Dal bych pět hvězd, ovšem kvůli nedokonalému (chybějícímu) tisku ohodnotím pouze čtyřmi.
  • cyboy
    cyboy mecenáš21.11.2019 20:21Bouncer
    Naprosta pecka, ktera slape od prvni do spoledni stranky. Jako ano, posledni tretina malicko ztraci dech a dost pripomina Velkou zemi, ale celkove je to skvele a nejspis (jeste o tom budu premyslet) jde o nejlepsi Jodorowskeho vec, ktera tady kdy vysla. A neni to zadna jeho klasicka mystika (akorat na par strankach, kde popisuje trip, ale i tam je umirneny).
    100%
622551
  • james89
    james891.2.2020 20:31Bouncer
    Díky, celkem mě to uklidnilo, že nemám na výběr :-)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.2.2020 09:28Bouncer
    Mam dojem, že je prodavaj bez fólie ;)
  • james89
    james8931.1.2020 20:05Bouncer
    Díky za odpověď. Já mám trochu pocit, že komiksy od Arga mi vždy přijdou nezabalený. U některých bych to pochopil, ale tady moc ne. Proto se ptám
  • Darker
    Darker mecenáš31.1.2020 10:49Bouncer
    Nejsem si stoprocentně jistý, ale když mi došel Bouncer z Megaknih, tak si myslím, že byl ve fólii.
  • james89
    james8927.1.2020 09:56Bouncer
    Zajímalo by mě, jestli Argo balí knihy do folie. Dneska mi Bouncer přišel bez folie, s trochu ošoupanýma deskama, tak jestli to už bylo vybaleno a nebo to ani nezabalili. U takové knihy bych folii čekal.
  • robur31
    robur3124.11.2019 21:02Bouncer
    Abstinent: Ano jedná se mi o titulní stranu třetího cyklu. Ovšem - chybí, nechybí. Pokud jsou v knize dva v plném rozsahu, proč u třetího je jen obrázek. Mě to třeba chybí, hodilo by se to tam.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš24.11.2019 16:55Bouncer
    Řešíme to za pochodu. Zatím jsme ještě nerozdýchali ten šok, ale sešit už se tiskne. Určitě půjde i dodání samostatného sešitu k nalepení/vložení. A fakt všem díky za podporu. Moc.
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš24.11.2019 13:30Bouncer
    ad off topic: už to máte nějak vymyšlený? já určitě nic vracet nebudu, preferuji dotisk kapitoly v čb...
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš24.11.2019 11:58Bouncer
    Už se vyjasnilo, že v Bouncerovi nic nechybí. Jde o titulní listy mezi příběhy, které vyhodili už ve Francii, aby nebrzdily příběh. Jde o soutisk, česká strana nemohla vůbec nic přidávat.
  • Darker
    Darker mecenáš23.11.2019 00:54Bouncer
    louza: Dík že si mi rozsekl dilema... teďka už vím, že do toho nemusím jít, když je potřeba mít načteno něco dalšího. Zase ušetřím :)
  • louza
    louza22.11.2019 19:17Bouncer
    Soutisk. Tak to hodně vysvětluje. Bylo mi divný, že by Argo vydalo takovou mega knihu jako Providence a pak hned přešlo na jiný formát.

    Taky doufám, že se Providence prosadí. Ta kniha je impozantní a věřím, že každý pochopí, že jste zrovna tohle nenaházeli do stoupy a nenechali to tisknout znova. Za pár dotisků se o dnešní kousky budou šmelináři prát na aukcích. Spíš mám trochu obavu, že čtenáři knihu nepochopí, ani ne tak kvůli chybějícím textům, kterých je jen promile, ale kvůli znalostem, protože na tohle je třeba mít Lovecrafta fakt dobře načteného a to komplet.

    Kniha má navíc dva konce. Jeden ze základní line, který dáte i jen na základě obsahu Providence a druhý trochu víc wtf, který je vlastně zakončením Moorova Neonomiconu a ten tady tuším nikdy nevyšel. V porovnáním s tím co kniha vyžaduje je to co v ní kvůli technické chybě chybí zanedbatelné.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš22.11.2019 17:41Bouncer
    Díky moc za podporu s Providence, je to přesně, jak to píšeš, ta snová pasáž pomáhá zmírnit bolest z tohohle nechtěného spektáklu. Pořád věřím, že to celé dopadne dobře a s námi zvoleným řešením Providence nakonec získá něco navíc a nic neztratí.

    K velikosti Bouncera můžu uvést jedinou věc: je to soutisk. Nemohli jsme si vybrat a kvůli ceně práv nebyla možnost dělat to samostatně. Smutné je, že případné další 4 sešity, které mezitím vyšly u Glénatu, budeme případně muset také dělat v tomto formátu. Ale máme i pozitivní zprávu - když si dáte knihu vedle MDEKu, velikostně skoro nepoznáte rozdíl! :-)
  • louza
    louza22.11.2019 17:17Bouncer
    Předem se omlouvám za offtopic. Ale teprve před chvílí jsem si přečetl vyjádření Arga ohledně problémů s Providence, takže můj předchozí komentář může vyznít úplně jinak, což bych velmi nerad. Myslel jsem to opravdu obdivně, že se do něčeho takového Argo pustilo a protože jsem nečetl originál, netušil jsem, že došlo k tak masivnímu výpadku bublin.

    Asi se budete smát, ale výpadek bublin zrovna v kapitole, týkající se snového Kadathu jsem, díky tomu, že Moore celou kapitolu dodatečně rekapituluje v textu, bral jako umělecký záměr dát kreslířovi co nejvíce prostoru ve snových světech a přišlo mi to jako opravdu perfektní nápad jak tuhle jinak brutální konverzačku odlehčit :-) Knihu jsem si skvěle užil i ve stávající formě a věřím, že jestli něco opravdu chybělo, tak je to detailnější znalost díla Lovecrafta, kterou Moore předpokládá a ne nějaký cancy v obrázkách.

    Každopádně přeji Richardovi i Argu ať problémy s Providence ustojí a nenechají se znechutit zapšklými komentáři FB komentáři (k nimž se v neznalosti situace omylem připojil i můj předchozí). Věřím, že opravdoví fanoušci ví jaké, že Argo dělá kvalitní tituly a nezlomí nad vámi hůl. Držte se!
  • louza
    louza21.11.2019 22:06Bouncer
    Ta knížka je nějaká malá :-) Vypadá to jak čtyři svázaný modrý Crwe v pevný vazbě. Už jsem chtěl Richardu Klíčníkovi hodit na podium svoje spodky k nohám za to jak se vytáhl s Providence a hned rána do vazu. Za tohle moje slipy nedostane.
Četl/a (118)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, AlmightyMates , autokineton, ben_bella, Berry669, binnmode, blackJag, Bronn, calvin10, charvos, choze, cobe, cybern, cyboy, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Draco nobilis, Elfo.here, farnhajt, faster86, filemon, filosh, flipflop, Fort, foudy, Freckles, Future-Death, Géba, Georgíno J., Giskard, Glumal, Goldfinch, hellblazer, HellWeber, house192, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, James, jankie, Jay-jay, jiskra, Kaluž, KdG, Killingjoke, kinak, KOWE, kubosos, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, ludek.n, lukascus, maco, majer, Mamut12, Mariohurbanek, mart.in, Matthew, MEGA, Meier, Mercurio, monte walsh, mstefl, NecRoman, nejakdivne, Nexis, Nezbi, Norri, oleav, Ozymandias, Paja78, Paldini, Palebras, pearlxjam, perak, petad, Petrisko911 , Philologus, Plechy, rajot, rockyt, rooty, S313, Saint of Killers, Scaleo1, Schirru, sercial, SickNail, SNUFKIN, spagr, start05, t0mas, tacmud, taidana, tom173, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Valdaufinka, Vojtěch 393, votik, vranakx, Wasps, Zbysek2410, Zdendy, Zlord_Antijezis
(176)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, AlmightyMates , Anton Whatever, Artigas, autokineton, Azbest, bboorreekk, Beng.D, ben_bella, Berry669, Betelguese, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, Bronn, calvin10, charvos, cobe, Corvus, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Dalamar, DanielT, Darker, davidek, Davispear , Deathwing, Deckard, deefha, DEmnoG, Devilek, Dinik, disclose, Doly, Draco nobilis, Elfo.here, erik, farnhajt, fel68, filemon, filosh, Final, Fox01, Future-Death, Géba, Georgíno J., Glumal, GORERATED, Hawwwran, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, James, jankie, Jay-jay, jiskra, jjjirik, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Keno, Killingjoke, kinak, KINIMODUS, Knuckless, komik.sx, KOWE, kubosos, lacoste, Light, Lobok257, lukascus, maara, Macek78, maco, majer, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, mart.in, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, Meier, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, Mitak, moris.cz, MP81, mstefl, NecRoman, Nexis, Nightmare, Noci, Norri, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paja78, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, petad, Petrisko911 , Philologus, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, rajot, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , rockyt, rooty, S313, Saint of Killers, sala, Saran, Scaleo1, Schirru, Šedo, sercial, SickNail, Skot, SNUFKIN, spagr, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, tacmud, taidana, the.kasztan, Tialster, tom173, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, Ukko, Valdaufinka, Velkej šéf, vishnar, Vojtěch 393, votik, vranakx, Vrenn, Wasps, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, Zdendy, Zlord_Antijezis
Chce (17)
Benji, besikv, Blacklarch, BreakingAway, brkowycz, burzum, delsemela, flynander, Hades, Himlik, Lojza, monty.cl, Premek, skepsi, sleepless, Tarka Daal, timek
Shání (6)
buscheer, Černá Krysa, D.K.Logic, delsemela, marduk, mineralk