• Viking
    Viking mecenáš1.8.2018 17:57Malované dějiny Evropy
    Ke knize jsem přistupoval s velkou nedůvěrou a i koupi za poloviční cenu v akci jsem poměrně dlouho zvažoval. Ale pak jsem si řekl, že to zkusím a dám knize šanci. První část o "pravěku" mou nedůvěru jen prohloubila, ale čím více jsem se do knihy začítal, tím více mě začínala bavit. Možná i proto, že mě historie zajímá. Jasně, v knize je spousta nepřesností a jednotlivé události dějin Evropy jsou spíše nastíněny, než jakkoli do hloubky rozebrány, ale myslím, že to odpovídá širokému časovému i geografickému záběru publikace, která do 200 stran směstná vývoj Evropy od Pravěku po Evropskou unii. Myslím, že i člověk se znalostí historie má šanci v publikci objevit něco nového a určitě je to ta správná kniha, která může pár (zejména dětských čtenářů) přivést k zájmu o dějepis a historii, stejně, jako kdysy mě k zájmu o ně přivedly "Obrázky z Českých dějin a pověstí". Pokud máte rádi české ilustrátory a neujíždíte výhradně na zahraničních komiksech z dílny Marvelu a DC, pak určitě dejte této knize šanci. Myslím, že nebudete litovat... ;-) Hvězdy dávám "jen" 4, ale jsou to velmi pěkné 4 hvězdy, blíže k 5 než ke 3. :-)
  • Viking
    Strašná sračka! Zmatenost, nepřehlednost, kresba hrozná, dialogy strašné...! Na tenhle díl Kompletu jsem se moc těšil, protože to, jak přišel Wolverine k adamantiu, jsem znal pouze z filmu, ale teď jsem neskutečně zklamán! Zvládl jsem přečíst zhruba tři "sešity" a dál jsem neměl sílu, chuť ani energii prokousávat se tou šílenou chaotickou změtí obrázků a textu! Brrr! Hnus! Humus! Komiks putoval do knihovny a jsem si jist, že už mu nikdy nedám znovu šanci. A kdybych nechtěl mít sbírku komplet, tak bych ho i prodal. A je škoda, že tady nejde udělit nula hvězd, protože tohle si nezaslouží ani tu jednu!

  • Viking
    Naprosté zjevení! První kniha čtyřlístku se dvěma DLOUHÝMI příběhy! Do dneška si pamatuji, jak jsem ji dostal v neděli večer po návratu z vodáckých závodů a hleděl na ni jako na zjevení. A potom četl stále dokola a dokola! Naprostá dokonalost! A nevím, jak moc je to pravděpodobné, ale možná jsem i malinko přispěl k tomu, že vyšla. Jako malého mě totiž napadlo, že by bylo fajn, kdyby vyšel čtyřlístek jako dlouhý příběh. A tak jsem se rozhodl, že napíšu dopis do redakce čtyřlístku. Ale pak jsem si říkal, že jeden dopis by neměl žádnou váhu. A tak jsem nelenil, sedl a napsal zhruba 20 dopisů. Každý jiným písmem, každý s jiným obrázkem pro redakci, každý s trochu jiným obsahem, každý s jiným jménem. Ale pojítkem všech dopisů byla myšlenka, aby čtyřlístek vyšel jako dlouhý příběh. Poté jsem dopisy zalepil, oznámkoval a "donutil" rodiče, aby v rozmezí zhruba měsíce rozeslali dopisy z různých koutů republiky (podle toho, kam byla zrovna cesta), aby nebylo nápadné, že odešly všechny z jednoho města. Holt jsem to měl promyšlené! :-D Nikdy se nedozvím, zda jsem skutečně tu myšlenku dvojici Němeček - Štíplová vnuknul já, nebo ji vymysleli sami. Ale to není podstatné. Podstatné je, že tenhle čtyřlístek tenkrát skutečně vyšel!!! :-)
  • Viking
    Viking mecenáš11.8.2014 11:27Alois Nebel #03: Zlaté Hory
    Po dvojce, která se nedala ani číst, určité zlepšení. 40% sedí.
  • Viking
    Viking mecenáš11.8.2014 11:09Alois Nebel #02: Hlavní nádraží
    Tak tohle jsem už ani nedočetl. Zmatečné, bez příběhu... Snad jen trocha atmosféry, i když nevím jaké. Jaké hodnocení dát komiksu, který člověk nemá sílu dočist? :-/
  • Viking
    Viking mecenáš11.8.2014 10:40Alois Nebel #01: Bílý Potok
    Trochu nerozumím více méně nadšení, které tu ohledně komiksu panuje. Já sám nebudu dávat vyšší hodnocení jen proto, že se jedná o původní český komiks. Pro mě je to jen "vykrádačka" (nikoli pouhá inspirace) Sin city, tak trochu kombinovaná s ponurým Švejkem, který také vyprávěl různé příhody, které však byly poutavější a zábavnější než ty vyprávěné Aloisem. Celkem dlouho jsem dumal mezi 2 a 3 třemi hvězdami, ale nechci komiksu křivdit, protože znám i horší, které jsem narozdíl od tohoto kusu třeba ani nedočetl, a tak dávám 3 hvězdy s tím, že hodnotím na 50%.
  • Viking
    Viking mecenáš29.7.2014 23:06Záhadný Spider-Man #17
    Hobgoblin mě nějak nebral. Ale pořád super komiks!
  • Viking
    Viking mecenáš29.7.2014 22:57Záhadný Spider-Man #16
    Chůdař je loser! Je vůbec možný, že takového borce jako Spider-mana porazí zrovna takový zoufalec???!!! :-)
  • Viking
    Viking mecenáš29.7.2014 22:51Záhadný Spider-Man #15
    Přízrak je jednou z mých nejoblíbenějších postav z Marvelovského universa. :-)
  • Viking
    Viking mecenáš29.7.2014 19:12Záhadný Spider-Man #02
    Můj úplně první Spider-man a možná i první "zahraniční" komiks. Pro mě opět jden z milníků v rámci komiksu u nás.

  • Viking
    Viking mecenáš29.7.2014 18:52Kometa #01
    Tohle bylo komiksové, ještě předrevoluční, zjevení! Pamatuji si, jak jsem stál frontu u stánku a koupil si první číslo hned 5x. :-) Chatu v Jezerní kotlině jsem pak vytrhával a posílal v dopise kamarádovi, který krátce předtím emigroval s rodiči do německa. Kometa byla podle mého mínění jedním z vekých milníků českého komiksu!!!
  • Viking
    Viking mecenáš29.7.2014 18:41Čtyřlístek #179: Hodina malých duchů
    Smutný konec jedné éry - změna vzhledu čtyřlístku, který měl dvacet let, předznamenala smutný "konec" tohoto časopisu. Od této doby již čtyřlístek nebyl a není tím, co pro mnoho generací, včetně té mé. :-(
  • Viking
    Viking mecenáš29.7.2014 18:37Čtyřlístek #169: S větrem o závod
    Poslední čtyřlístek, který jsem si jako tehdejší puberťák koupil. V tomto roce to již šlo s kvalitou čtyřlístků lehce z kopce. Evidentně docházely nápady a Štíplová s Němečkem stále častěji vykrádali sami sebe. Po revoluci se pak pomalý úpadek změnil ve strmý pád, kdy se z časopisu dělaného s láskou, stala pouze "továrna" na prachy a časopis byl doveden až do sračkového stavu, ve kterém je dnes. Škoda jedné legendy... :-(
  • Viking
    Viking mecenáš29.7.2014 14:06Čtyřlístek #022: Poklad starého opata
    Kubukiman: Tříkoruna v té době existovala. dokonce mám jednu doma. :-) Pro mě osobně srdeční záležitos. Získal jsem jako malý capart na půdě u kamarádky - kus bez obalu. A četl stále dokola až do omrzení. Pro mě byly tyhle stařičké kusy tenkrát jako zjevení.
  • Viking
    Viking mecenáš29.7.2014 14:02Čtyřlístek #014: Ocelový oř
    Zajimavost: V případě příběhů čtyřlístku se jedná o rozsahem nejdelší příběh, pokud budeme brát tento "klasický" formát, ve kterém čtyřlístek vycházel od roku 71 až do roku tuším 91 či 92.
  • Viking
    Jeden z nejlepších příběhů čtyřlístku vůbec!

  • Viking
    Viking mecenáš29.7.2014 13:52Čtyřlístek #001
    Začátek legendy všech legend!
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 1277 (cca 277460 Kč)
Chci: 15 (cca 1146 Kč)
Sháním: 15 (cca 1396 Kč)
Nabízím: 1 (cca 298 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0