• JohnyG
    Pro Green Arrowa mám slabost, lučištník bez superschopností jen s techno-šípy a kondičkou uprostřed velkoměsta. Jenže aura Robina Hooda a anamnéza napraveného zbohatlíka nějak nutí Percyho interpretovat v celém tomto runu jeho příběhy o ochraně slabších a nemajetných v konfliktech politické levice a pravice, které jsou v této sérii totální fraškou. Na jedné straně jsou hodní levičáci a s nimi bezdomovci, squatteři, feťáci, rasové menšiny a přistěhovalci, na druhé zlí pravičáci a s nimi fašisti, rasisti, lobbisti, libertariáni, militantní zparchantělí rowdies, byznysmeni a vyšší střední třída, zkorumpovaní policisté, stavbaři, dělníci v dřevozpracujícím průmyslu a rafinériích. Mno... kdyby to nebylo alespoň podané tak naivně, černobíle a expresivně. Proč se nemůže držet Devátého kruhu? Boj proti zločinecké korporaci financující všechny ostatní zločince je pro Arrowa přece úplně super téma. Proč tam musí Percy cpát humry a bezdomovce nebo indiány a ropaře a mlátit čtenáře do ksichtu svou ideologickou nalejvárnou? 3 hvězdy za kresbu, barvy a panelování.
  • JohnyG
    Dvě povídky, které by šlo asi číst i samostatně. Zpracování opět vynikající. Práce jen s několika barvami a jednoduchou kresbou funguje opět báječně a podněcuje stísněnou hororovou atmosféru.
  • JohnyG
    JohnyG20.5.2020 22:43Baltimore #04: Kostnice
    Vizuálně velmi působivé zpracování prostředí, nestvůr i postav a jako celá série atmosférické, nápadité. Navazuje na osobní příběh stíhání Haiga a odhaluje mnohem širší perspektivu hrozivého zla v podobě Rudého krále, který čeká na procitnutí.
  • JohnyG
    Hm.. neurazí, nenadchne. Prostředí Divokého západu zde bohužel není tak silné, jako viktoriánský Londýn a s prvním dílem má tento jen málo společného.
  • JohnyG
    Pevná vazba drží pěkně tlustou porci příběhů z oblíbeného světa SW v pohodlném středním formátu a na kvalitním papíru. Fyzická podoba komiksu jen umocňuje požitek ze čtení tohoto nikterak zásadního, ale velmi příjemného kousku. Vader má přesně to drsňácké sebevědomí aka "jsem lord ze Sithu, utíkat by měli oni", z nějž se rodí epické situace jako obligátní "Obklopen jsem jen strachem. A mrtvími". Leia bourá schéma křehkých princezen a je zas odhodlaná jít přes mrtvoly včetně vlastní. No Han a droidi z obou táborů zajišťují trochu té ztřeštěné zábavy. Prostě tak, jak to lze ještě před otevřením booku čekat. Stejně očekávatelné je i to, jak se ve Star Wars málo umírá v porovnání s neuvěřitelným počtem střetů. Zaonačit to vždy tak, aby zloduch i klaďas přežili konflikt, který se vždy předkládá jako něco zcela zlomového a definitivního, to chce scénaristickou prohnanost.
  • JohnyG
    Masakrální nástup Negana a pěkně brutální díl, kde o potoky slz a krve není nouze. Ten větší svět nějak nestojí za to, co Ricku? Tu nakládačku s Lucille jsem mel vyspoilerovanou seriálovou verzí, ale i tak to byla dobrá mozkomíšní kašička. A ten dobráček mi chybět nebude. To spíš vazoun, jehož kyklopí mrtvolka znamená pro Alexandrii v nadcházejících těžkých časech skutečnou ztrátu. Bylo jasný, že ho musel Kirkman odstranit, protože ten by se od Negana vohnout nenechal.
  • JohnyG
    Jo jo, jak se dalo po unylém minulém díle čekat, rozehrávka na velký potíže je tady. Rick má už barvitý vize úžasný budoucnosti v Hilltopu, ale ještě neví, že Negan nebude jen drobnou nepříjemností, ale pěkným šlápnutím do exkrementu. Jesus je slibná postavička, snad chvíli vydrží.
  • JohnyG
    Slabší výplňovka v jinak bezvadný sérii. Hlavně se sbírají zásoby, buduje se a fňuká nad Carlovým očičkem. Ta drobnost s Nicholasem skončila než začala a měla asi ukázat Rickovu znovu nalezenou příčetnost. Celkem se ale nestalo nic.
  • JohnyG
    JohnyG28.7.2019 15:46Requiem: Upíří rytíř #01
    Táhne to hlavně brutalistní kresba, příběh je jen vzteklá nabubřelost jakože diskutující morálku a dráždící pokrytce. Kreslíř dostal od Millse spíš takovou brakovou směsku upírkovské ságy, nácků, vlkodlaků, nemrtvých pirátek a dalších ohraných konceptů, no a zpracoval ji sice typicky kýčově (kissácký heavymetalisti, warhammerovský death guardi, latexový upírky ze S/M salónu), ale tak efektně, že to prostě stejně musíte hltat. Např. Lady Claudia Demona je tak dokonalou expresí pudů Erosu a Thanatu z hlubin Lebroidova podvědomí, že by se měla tisknout na obálky Freudových knih.
  • JohnyG
    Kousek pro fandy, kteří mají načteno a vyžívají se v odkazech napříč komiksovými vesmíry. Nevím, zda jsem do takové fáze již dospěl. Asi ne. V podstatě přímou návazností na "brožuru" Znovuzrození a Batmana 1 pokračují autoři ve stavbě červí díry mezi Rebirthem, Flashpointem a Watchmany. Tento Reverse-Flashovej most přes minulost má jen 4 sešity, kterými Flash s Batmanem probíhají na kosmickém pásu. Jako fakt. Kresba i dynamika komiksu je dobrá, ale prostě to šlo nějak mimo mě.
  • JohnyG
    JohnyG25.7.2019 12:34Živí mrtví #14: Není úniku
    Tentokrát akce v hlavní roli s kousákama, kteří uplatňují nepříliš sofistikovanou, ale účinnou taktiku 'nas mnógo'. Rick se mi zdá nezvykle příčetný, situace vyhodnocuje realisticky a stará se hlavně o sebe a Carla, místo aby jel Geronimo styl a všechny dokola zachraňoval. Načež se vyšponuje hrdinství v ostatních, naběhnou na stádo a řežou to, dokud něco ještě stojí na svých ohnilých zombáckých nohách. Na to konto se u Ricka objevuje totální hype z organizované masy všehoschopných a její známý kamarád spasitelský komplex s jasnou vizí nejlepší budoucnosti pro všechny. Opět slušná porce vykillovací zábavy a trocha toho dramatu navíc, spokojenost.
  • JohnyG
    JohnyG15.7.2019 22:07Pérák: Oko budoucnosti
    Dynamické pojetí panelů a samotných scén je skvělé. Vzhledem k poměrně drsnému ději i pozadí by mi víc seděla realističtější kresba, kterou ale Kopl tahá víc do cartooningu. Tím někdy komiks působí opravdu až příliš Ábíčkovsky, přitom pro děti dvakrát není. Téma je dobré, jen ten Pérák nějak nedal čtenáři šanci, aby si ho oblíbil a fandil mu. Celkově pěkný počin s originál českým hrdinou, kterému by slušela větší hloubka osobnosti.
  • JohnyG
    Vzhledem k malému rozsahu komiksu, který po stránce děje samostatně neobstojí, ale ani nerozvíjí hlavní linku v něčem jiném než drobnostech, nechápu, že to vyšlo mimo sérii. Neganova geneze je sice fajn, ale je zde bohužel brána těžkou zkratkou a sprosťáren ze sebe borec sype až hanba. Ovšem špatný čtení to není, psychologicky to celkem funguje, na křídě to kresbě sluší a týká se to oblíbený postavy, takže tomu fanoušek leccos odpustí.
  • JohnyG
    Bizár a těžkej přepal. Nebavilo.
  • JohnyG
    JohnyG13.7.2019 22:57Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Funebrák byl sympoš, kresba pěkná, příběh nenudil a prostředí westernu bylo neokoukané, takže opravdu příjemný komiks.
  • JohnyG
    Jistě, Thorgal je klasika a v dějinách komiksu mu patří uznání, ale dnes už nevzbudí emoce a nemůže v rámci žánru soudobé produkci moc konkurovat. Kresba je prostě dobová a fantasy příběh využívající seversko-mytologické motivy je naservírován jednoduše až naivně.
  • JohnyG
    Pro dnešního čtenáře (bez nostalgie) Loba definují zejména křiklavé barvy, macho styl a prostý slovní a situační humor během absurdní jízdy plné držkobitek, řevu a devastace. Prostě drsňácké pózy řetězené do jednoduché zápletky vyvedené v dost divoké kresbě. Prvoplánovej komiks, kterej můžete přečíst i po čtvrtým pivu a o nic z něj nepřijdete. Instantní zábava pro chvíle, kdy toužíte po něčem nenáročném a na Ordinaci v růžové zahradě máte moc testosteronu.
  • JohnyG
    JohnyG6.7.2019 13:29Tajemný rytíř
    Barvy, které jsem kritizoval u prvních dvou dílů, se tady setkaly místo lesklého křídového papíru s běžným a dost jim to pomohlo. Rázem to nepůsobí tak hrozně digitálně a neruší to "středověké" prostředí komiksu. Jak u G. R. R. Martina bývá zvykem, klade příběh značné nároky na čtenáře ohledně udržení vztahů spousty postav, odměnou je ale propracované drama s příchutí historických reálií. V Tajemném rytíři se ser Duncen s panošem Eggem dostává opět na turnaj, kde se ale hraje o zradu krále a probouzí se dávná vzpoura Černožára proti Rudému draku v jeho synu Daemonu, druhém toho jména. Jde o celkem samostatné dobrodružství, které díky krátké rekapitulaci na začátku připomene to důležité, přesto se setkáváme s významnými postavami zmíněnými v minulých dílech (Krvevran atd.) a v tak složité šachovnici se prostě každá dřívější znalost hodí. Toto pokračování bylo zatím nejlepším kouskem série.
  • JohnyG
    Scénáristické vyvrcholení, kdy se objeví chybějící dílky skládačky a zapadá to, znamená úlevu, že se série zakončila a není to průšvih šumící do prázdna. Má to dobrý střih, tempo, dialogy i krimi atmosféru, parádní vizuální zpracování... ale nebylo té perverze už zbytečně moc? Na mě teda jo.
  • JohnyG
    Náckovská (dez)interpretace Písma je mazec, ukázka parádní mozkovymejvačský propagandy a všeospravedlňující ideologie. John je tady přesně ten světáckej suverén a hustě říznej příběh je prostě v su(p)rový kresbě.
  • JohnyG
    Na rozdíl od ostatních žádné zklamání nepociťuju, tohle je prostě celkem fajn mainstreamový superhrdinský týmovkový crossover v duchu "padouch nebo hrdina, vždyť jsme jedna rodina". Jasně že nějakej fialovej šutr, kterej je čistý zlo a Max s ním dělá na dálku z půlky amíků strigy je hovadina, ale třeba na poměry rebirthový Ligy spravedlnosti to bylo dokonce dobrý. Diggerovy kecy a nadsázka tomu docela slušela a celá ta pestrá sebranka supráků zajišťuje zajímavé interakce. Sebevražednej oddíl se tady stane pomalu druhou JL. Taky se mi líbilo střízlivý Batmanovo uznání vykoupení Killer Frost a verbování Loba. Amanda už musí štvát úplně všechny, ale nevím, jestli je to záměr scénáristů. No prostě na to půjčit si to v knihovně a přečíst v MHD - pohodka.
  • JohnyG
    JohnyG5.7.2019 09:14Mistr meče
    Parádní dějově svižný komiks, ve kterém je hodně dynamiky, boje a pronásledování, ale má také duchaplný příběh o cti, principech a smyslu lidského údělu, církevní příslušnosti versus osobnímu vztahu k Bohu atd. Poměrně jednoduchá, přehledná kresba podle mě nevyžadovala tak velký formát knihy. Barvy jsou střízlivé a kvůli prostředí hor pořád dominuje světle modrá, což i vzhledem k prosté realistické kresbě po chvíli omrzí. Uťaté údy a smysluplné motivace postav jsou zde ale zárukou zábavy. Období reformace, nábožensko-politických sporů a počátek nové epochy vytváří reálný background, ze kterého by nicméně šel celý příběh o mistru meče klidně zasadit do fantasy kulis. Proto se mi komiks tak dobře četl.
  • JohnyG
    Story pro ufňukaný teenagerky, který hledaj sebe sama (šablonovité vzdory vůči rodičům, tradicím a rolím), femino LGBT+ ladění zas zahřeje kdejakou aktivistku, ale sprosťárny a drogové a sexuální narážky mají asi pobavit starší muže. Tak přemýšlím, pro koho to vlastně je. Kresba byla fajn, fantasy prostředí beru, ale obsahově mi to vadilo a vtipný mi to většinou nepřišlo.
  • JohnyG
    Tak se tam naši přeživší ani neohřáli a už to naplno přebírají. Ale nejspíš právě včas, protože na prahu kolonie se už zase rýsuje válka. Rick ani Abraham nejsou zrovna diplomati a moc se neženýrujou vzít to silou. Jenže zatímco Abraham je zásadovej klaďas, Rick balancuje na hraně a chvíli padá na tu a chvíli na tu stranu. I když to myslí dobře, tak jeho chování á la neurotickej magor s bouchačkou je prostě dobrý řešení jen někdy. Divím se, že pro měl pan senátor takový pochopení. Vzduch před bouří houstne, brzy budou lítat blesky, pak všichni vně i uvnitř osady dostanou tu správnou představu o tom, co je tahle skupinka zač.
  • JohnyG
    Spolu s Rickovou skupinkou jen těžko můžeme uvěřit tomu, že by ta nová úžasná osada byla prostě probuzením z dosavadní noční můry a vše už bude jen hezké. Ten vtíravý pocit na pozadí, že tohle je příliš pěkné na to, aby to byla pravda, nás nechce opustit a za každým rohem čekáme zradu, která ale v tomto sešitu ještě nepřichází. Jen drobnosti dávají tušit, že ten lišák Kirkman na nás zase šije boudu a brzo se něco ošklivě zvrtne. Tentokrát tempo trochu zpomalí a víc se mluví než střílí, o to víc pak leží důraz na dialozích a vztazích.
  • JohnyG
    Pozitivní závěr téhle předčasně ukončené a značně průměrné All-star řady. Hlavní příběh od Snydera nás vrací do Alfrédovy minulosti a působí rozhodně neokoukaně. Hledání paralel s jeho vztahem s Brucem dávalo smysl, na závěr umí i překvapit a tentokrát se Snyderova touha po velkoleposti všeho ještě snesla. Druhý příběh "Vory v zakone" od dvou Rafaelů byla prostě svižná ruská krimi akčňárna, která nic zásadního nepřináší, ale také si na nic nehraje, takže jí nejde vlastně nic vytknout a svou jednoduchostí prostě baví. Kresba slabší, ale dalo se to. Book tedy za mě plní svůj účel na jedničku.
  • JohnyG
    JohnyG24.6.2019 14:05Netvora #01: Probuzení
    První Netvora zanechává rozporuplný dojem, který se mírně zlepšuje po druhém přečtení. Zaprvé je neodpustitelné, jakým způsobem je čtenář seznamován se světem, v němž se vše odehrává. První dvě třetiny knihy jsme naprosto bez vodítek, kdo je kdo a na čí straně stojí, kdo jsou čaromnišky, kdo šamanská císařovna a kdo kočky, co je lilium apod., aby pak tyto informace autorka načrtla až ke konci knihy vždy jednostránkovým školním výkladem kočičího profesora. Takže z víc než poloviny příběhu nedokáže čtenář zachytit skoro nic, přičemž si pak madam Liu rychle vypomůže takovou deus ex machina informační vsuvkou naprosto mimo příběh. Je k zlosti, že bez druhého přečtení tak nemá šanci příběh smysluplně prožít. Ten sám má jistě potenciál a děsivost ukrytou pod krásným vzhledem kombinujícím steampunk, art deco a manga. Manga přitom nejsou jediným asijským podnětem, ale celý příběh má jakousi východní mentalitu a vyprávěcí styl. Jde o tu všudypřítomnou osudovost, obřadnost, moudrost básníků a emocionalitu. Velkolepou zlatavou ozdobnost střídá démonický chlad modrých barev a právě emocionální vizuál je to, co si na masivním prostoru 190 stran užije čtenář nejvíc. Překvapivě to není hlavně přítomnost výhradně ženských postav, co z Netvory činí spíš young adult dívčí komiks, jako celé to hledání sebe sama, křehkost krásy, nimrání se v historii rodiných vztahů a ubližování roztomilým arkaňáčkům, vlkohlavé a jinak zvířátkové prastaré a mnohaocasé kočky, přičemž geopolitika (i mapa samotná) působí celkem uměle. Nakonec si ale svým rozsahem, neobvyklým grafickým pojetím a fantasy tématikou stojí Netvora nadprůměrně, což ještě buď potvrdí nebo vyvrátí dalšími díly.
  • JohnyG
    Přehledná kresba, umírněná paleta barev a jednoduché tradiční panelování přispívá k snadnému čtení a po všech těch digitálně mázlých akčních mainstreamovkách byl návrat k retro vizuálu a obyčejnému pomalému komiksovému vyprávění docela příjemný. Minioriginy jednotlivých postav byly asi to nejzajímavější z celé knihy, protože jinak toho zas tak moc nenabízí. Je to takové komorní farmářské drama o ponorkové nemoci zapomenutých supráků a drobných depkách v jejich zbytečných uvězněných životech.
  • JohnyG
    JohnyG24.6.2019 12:31Mjöllni
    Výpravný severský epos vydaný v obřím formátu, který přeje epickému příběhu i ilustracím. Po stránce fantasy materiálu může být čtenář spokojený: národy trpaslíků, lidí i elfů, obři, trollové, draci, sktřeti, bohové a kouzelné zbraně... Poměrně jednoduchou a přímočarou kresbu doplňují ponurejší barvy. Samotný příběh je poplatný mytologii, která se hodně odvolává na osud a zamotané vztahy, což může být náročnější na pochopení pro ty, kterým Ásgard a celé staroseverské bájesloví není moc povědomé, Ale nakonec jde hlavně o intriky mezi Lokim a Thorem a dalšími rodinnými příslušníky včetně otce Odina a všechny ty bleskem prodchnuté bojové scény. Obsáhlou knihu tak ve výsledku hodnotím nadprůměrně, i když jsem se místy trochu ztrácel.
  • JohnyG
    Tohle už nefungovalo ani jako ta klasická oddechovka do autobusu, od které se nic nečeká. Nepříliš zábavný kousek plný obvyklého chaosu a veletočů (Wallerová), kterému jeho slabá místa tentokrát prostě neodpouštím.
  • JohnyG
    Tynionova vedlejší řada znovu a znovu dokazuje, o kolik je lepší než ta Kingova hlavní. Dokáže se v jednom booku soustředit na jedinou postavu a slušně probrat její psychologii (zde Orphan) a současně udržet ve hře velké množství dalších figur aniž by to ztrácelo tempo nebo zajímavost. I vizuální stránka je zde víc než povedená. Na konci pak tříští děj, dává malé ochutnávky a navnazuje na další díl, kde to vypadá, že se můžeme těšit víc na Azraela.
  • JohnyG
    Osobně mě víc bavil první příběh s naháněním padawanky kvůli jednoduchosti, zajímavé zlodušské partě (Tek-Tek) i vnitřnímu Maulovu monologu. Druhý byl přehlídkou ikonických postav a děj se motal kolem tajných plánů a podrazáckých záměrů Sidiuse vůči všem a v parném letním dni po práci to bylo na mě asi trochu náročné. Ale Maul je parádní postava a tohle rozhodně dobrý akční komiks z milovaného univerza, takže spoko.
  • JohnyG
    Tenhle Arrow na svůj první díl sice zase nemá, ale taky to není tak zcestné jako minule. Poměrně nenápaditý motiv otočení veřejného mínění proti smaragdovému střelci a hledání jeho rozdílu oproti těm zlým samozvancům je zachycen zase v parádní kresbě i barvách a občas překvapí pěkným panelováním. Ideologicky laděné vykreslení über-evil pravičáků (Nat Domine), fašounských fízlů (seržant Notting) a krásného multikulti Seattlu, kde si každý bezdomovec a fetka zaslouží respekt pro tentokrát odpouštím, stačí se soustředit na akci a Canary v minišortkách a jste s tímhle bookem spokojení. Objevil se starý záporák i široká Arrow family, zřejmě se buduje podklad pro něco epičtějšího a v Rebirthu je to pořád jedna z topovek.
  • JohnyG
    Slovo týmovka je tady víc než na místě. Objeví se: Justice League, starej Sebevražednej oddíl s Lobem, nynější operační skupina X a Kimova lidově-demokratická soudružská týmovka. Člověk by čekal totální blábol a ono to přitom šlapalo docela dobře. Nakonec proč ne, takovejch hrdinů pokupě jsem viděl naposled snad jen na plakátu, co dávali k prvnímu Rebirthu. Samozřejmě je to jednoduchá suprácká akční mlátička a druhej den jsem nevěděl, o čem to vlastně bylo, ale na čtení do vlaku dobrý.
  • JohnyG
    JohnyG4.6.2019 17:10Skrýš
    Hororovej žánr zjevně dělá i z manga pro mě použitelnej styl a k mému překvapení mi ty znepokojivé výjevy v černobílé ještě chvíli po přečtení obtěžovaly podvědomí. Ke konci předvídatelné, ale i tak velmi zábavné, rychlé čtení. Jen přijít na to, že se to čte odzadu a zprava doleva, mi trvalo asi 15 stránek. :-D
  • JohnyG
    Fanoušci nemůžou mít snad nic moc proti. Je to pěkně nakreslený akční dvoupříběhový hardback s trochou zábavných konverzačních výměn obsahující důležité klaďasy i zloduchy, u nichž se vše věrně drží šablon jejich charakterů. Je to málo? U mě to splnilo očekávání, takže mi to prostě stačí. Sice se nic moc nového z pozadí kánonu nedozvíme a všem je jasné že Han, Leia i Luke prostě neutrpí ani škrábnutí, ale trávit čas s těmito stránkami byla i tak radost a o to jde především.
  • JohnyG
    Rozhodně příjemné překvapení. Pěkně vizuálně pojaté (malba, ne kresba) a akční špiónování má sice uspěchaný závěr, ale svižně se to čte a požadovanou zábavu poskytne. Trošku zamrzí klasika typu fake šok: vše se mění, aby se nakonec konal návrat ke statu quo. Celkově dobrá jednohubka.
  • JohnyG
    Dobře se na to kouká, opravdu to má i zajímavá místa, ale pořád jsem s Wonderkou na vážkách, jestli pokračovat nebo to vzdát. Ten lore feministických ezoteriček v její domovině mi nesedí, ale hlavně se ztrácím v postavách a motivacích, proč je Barbara Ann zas Cheetah atd. a moc tomu hledání Themysciry a dalším počínáním nerozumím popravdě řečeno. Přesto dokážu ocenit scénáristu, že to není triviální a ploché superhrdinování, i vizuální stránku věci včetně panelování. Takže někde uprostřed bodovací škály.
  • JohnyG
    JohnyG23.5.2019 12:20Přísežný meč
    Určitě lepší než jednička. Příběh se sice také točí kolem jednoho malého bezvýznamného sporu, ale prostředí mi přišlo zajímavější než pestrobarevný turnaj z minula. Také to lépe využívalo dilemata v rozměrech spravedlnosti, poslušnosti a lásky a motivace jednotlivých postav byla srozumitelnější. I ta nenápaditá mainstreamová kresba byla v kombinaci se špinavějšími barvami cesty, venkova a hradu snesitelnější. Přesto to není nijak epické čtení, "jen" slušný nebo lepší průměr.
  • JohnyG
    JohnyG23.5.2019 12:10Potulný rytíř
    Kresba i barvy bez osobitosti a příběh mě ze židle zrovna nezvedl i když úplně marný nebyl, takže takový ten klasický výplňový komiks, který neurazí ani nenadchne.
  • JohnyG
    JohnyG23.5.2019 07:13Lobo: Kostěj nesmrtelný
    Ujetej životní styl a drsňáckej situační humor metláckýho chlastmana a prasáka s povoláním galaktického lovce lidí musel ve svý době nutně vynášet první skutečnou komiksovou generaci do opojných výšin. Čteno po mnoha letech od vydání to na povrchu pobaví, ale nic zajímavějšího v tom není a nejvíc mi to přišlo jako svalnatější verze Harley Quinn.
  • JohnyG
    Do ruky pěkně padnoucí kniha o 250 komiksových stranách o lordu Vaderovi plyne pomalu, ale je moc příjemným čtením. A krom nejprovařenějšího sitha má i další sympatické postavy, ať už jde o zabijáckého droida s kamufláží astrobota nebo post-tarkinovský mučící protokolární protipól k C3PO. Zapomenout nemůžeme ani na Aphru, která sice Darthu Vaderovi pomáhá, ale celkem dobře si uvědomuje, že jde o tanec nad propastí. Vader se ukazuje jako mazaný hráč v politicky nestabilním klání mezi špičkami impéria, znervózněného zničením Hvězdy smrti a nechává za sebou také natěšené konkurenty v boji o přízeň u svého mistra. Prostě povedená záležitost vydaná konečně v důstojném provedení.
  • JohnyG
    Temný fantasy příběh s originální kresbou a pěkným coloringem. Líbily se mi doprovodné texty a celkové ladění. I kraťas na konci dokázal na pár stranách udělat velkou parádu. Za mě spokojenost. Jen baron s manželkou se chovali trochu zvláštně a nesedělo mi to moc, ale jinak taková parádní atmosféra á la Zaklínač.
  • JohnyG
    JohnyG13.4.2019 21:15Punisher II.
    Přišlo mi to lepší než jednička. Máma Gnucciová mě štvala a je fajn, že z ní /spoiler/ zbyl trupíkovskej škvarek /konec spoileru/. Rusák je příliš provařenej koncept velkýho hovada s mentální retardací, takže nepřekvapí. Má to pár brutálních a vtipných momentů (např. Xicht Dave bez ksichtu) a je to fajn oddechovka.
  • JohnyG
    JohnyG12.4.2019 12:44Punisher MAX #01: Kingpin
    Na MAX Punishera od Ennise to nemá, ale je to i tak v pohodě. Klasická brutalitka. Nesmrtelnej Frank s šesti kulkama v hrudi běhá po světě a masí zmetky jednoho za druhým zatímco vyjmenovává počet svých zranění. Vzestup Fiska se mi líbil, i když mi to celkově přijde míň propracovaný, než by si to zasloužilo. Žádná velká dilemata, prostě přímočará řež. Podobně je tomu s kresbou, která je slabá tak, že ani nepomůže zahušťovat atmosféru a kompenzovat body sražené scénářem. Přesto je to furt Punisher, takže dobrý.
  • JohnyG
    Krysí královny ve mně budily rozporuplné pocity. Na jednu stranu mi to připomínalo Zabijačku z Kick-ass série, která je stejně jako zdejší Betty malá roztomilá frajerka, která sype nekorektní hlášky na stránkách plných explicitního násilí. A to je prostě zábavný kontrast s emancipačním podtónem. V první půlce to hodně evokuje styl D&D nebo dračáku, kdy se z questu vyklube pátrání po podrazákovi v pozadí, kterým není ani osoba A, ani B, ale až C. Kdyby se to drželo tohoto formátu, bylo by to parádní, i když je to teda příběh jednoduchoučký.

    Jenže existuje i druhá, odvrácená stránka. Vadila mi hromada nevtipných sexuálních narážek a leckde i kumulace zbytečných vulgarismů nahrazujících skutečný obsah. Scénáristovi se taky bohužel zdálo, že zbývající stránky po příliš rychlém vyřešení primitivní zápletky, bude dobré vyplnit nesouvisející hromadnou řežbou a houbičkovou párty, čímž to celé uvrhá do frašky. Celkově to míří na mladší cílovku, než je deklarováno, a osciluje někde mezi fantasy parodií a vykřičenou feministickou ubohostí.
  • JohnyG
    Srovnání s Baltimorem je nasnadě, ale oproti lordovi mě sir Grey bavil trochu méně. Vizuálně povedenému a atmosféricky zajímavému prostředí viktoriánské Anglie a všech těch tajných společností, koloniálních expedicí, médií či spiritistů za mě chyběl trochu srozumitelnější a přímočařejší příběh. Typicky Mignolovsky se spletlo dohromady kde co: dutozem, pralidi, steampunk komando kultistů boha Ra... S lovem čarodějnic navzdory názvu neměl hlavní příběh (drtivá většina knihy) společného nic, dva kraťasy na konci to trochu vylepšily. Samozřejmě je to pořád fajn komiks a i další díl Witchfindera si určitě přečtu.
  • JohnyG
    Opět luxusní strašidelná lahůdka. Povídky umožňují rozmanitost v nestvurách a pointách (prostředí mi tentokrát víc splývala), i když je to poměrně přímočaře pojaté: Baltimore prostě vždycky přijde, všechny raz dva vymlátí a ani se u toho nezadýchá nebo nezmění výraz tváře. Nicméně atmosféru to má a vizuálně to absolutně nemá chybu.
  • JohnyG
    JohnyG25.3.2019 12:38Baltimore #02: Prokleté zvony
    Drsné počtení, které by citlivější či osamělé osoby neměly číst před spaním. Atmosféra temná a strašidelná. Brutální výjevy se tentokrát neomezily jen na upíry, od nichž by to člověk čekal, ale i na zcela pozemského a o to děsivějšího inkvizitora. Jen se toho po Hellboyovsku smíchává trochu moc dokupy (upíři, čarodějnice, kulty, náckové). Ale ještě si to na rozdíl od HB dokázalo udržet příjemnou kombinaci reálií a fantastiky, a tím i srozumitelnost. Kresba i barvy skvěle podtrhují rámování příběhu, prostě výborná práce všech zůčastněných. Ještě malá výtka k lordu Baltimorovi, u nějž bych si představoval větší péči na vývoji charakteru. Zatím je to přeci jen trochu plochá postava hnaná pomstou.
  • JohnyG
    JohnyG10.3.2019 17:50Lady Mechanika 2: Tabule osudů
    Páni, jsem rád, že jsem dal Lady druhou šanci. Po hrozivě ukecané a zmatené jedničce totiž další díl tyto nedostatky napravil a jde tentokrát o akční a jednodušší příběh kolem pátrání po pradávném artefaktu schopném zničit svět. Časté střídání exotických prostředí pomocí steampunk vzducholodí a s tím i změny kostýmů a vybavení umožnilo vychutnat si velký formát komiksu. Děj je celkem triviální, ale to zážitku příliš nevadí. Atmosféra neohrožené lovkyně pokladů mě bavila.
  • JohnyG
    JohnyG15.4.2019Prodám
    Ahoj, prodám:

    Batman #01: Já jsem Gotham (paperback)................................200,- Kč
    Živí mrtví #01: Staré dobré časy.................................................200 Kč

    7240808225
    Olomouc, Přerov, Brno, Znojmo nebo poštou.
  • JohnyG
    JohnyG30.1.2019Prodám
    Batman #01: Já jsem Gotham (Znovuzrození hrdinů DC, paperback, 2018) 200,- Kč
    Živí mrtví #01: Staré dobré časy 200,- Kč

    Olomouc, Brno, Přerov, Znojmo
    jan.j.havelka@gmail.com, 724 080 225
  • JohnyG
    JohnyG16.10.2018Prodám
    Ahoj,

    prodám Rebirthové komiksy, osobní převzetí Olomouc, Brno, Znojmo, Přerov nebo poštou:

    Znovuzrození hrdinů DC: Batman #01: Já jsem Gotham (paperback)....................................210 Kč
    Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #01: Život a smrt Olivera Queena (paperback).........220 Kč
    Živí mrtví #01: Staré dobré časy.............................................................................................200 Kč
    tři díly Star Wars Magazín 2018 (03 /04 /05)...........................................................................130 Kč

    telefon 724 080 225
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 176 (cca 69855 Kč)
Mám: 10 (cca 3150 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 2 (cca 598 Kč)
Osobní: 28 (cca 14463 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0