Koupit
Podaří se Bobbymu a jeho přátelům otevřít Bránu času a zachránit se z obleženého Jail City? Takové prázdniny Robert ještě nezažil. Na cestě po USA si pořídil pistolnický obleček a vyrazil do indiánské rezervace. Hra na kovboje se ale záhy změnila v drsnou realitu prožívanou mezi kovboji a indiány v záhadně ztraceném a zapomenutém městečku Jail City na konci 19. století. V napínavém komiksovém příběhu Roberta alias Bobbyho, jeho matky Liliany a jejich nových přátel zažijete divoké střílečky, zběsilé honičky na koních i bez nich, přátelství i nenávist na život a na smrt.

Jako přílohu obsahuje deskovou hru pro 2-4 hráče.

Scénář
Zdeněk Ležák, Martina Otčenášková
Art
Michal Kocián
Redakce
Jiří Matoušek, Eva Mrázková
Žánry
dětský, western
ISBN/ISSN
978-80-266-1078-6 (Edika (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
214 x 304 x 14 mm
Tisk
barevný
Stran
104
Cena
399 Kč
  • Jonas Woodsman
    Jonas Woodsman 13.6.2023 07:45Jail City: Město v zajetí
    Tento komiks sa mi prekvapivo páčil. Nie je to klasický western, ale je to wastern s trochou Sci-fi. Mám rád klasický Western a nevedel som čo mám od toho očakávať, ale bolo to celkom zábavné a kresba je zaujímavá. No nič moc. Je to zmena. Čítal som to, ako desať-ročný a veľmi sa mi to páčilo no už som o niečo starší a prečítal som celkom dosť westernových románov. Skrátka mám v tomto komikse nejakú tú nostalgiu. Teraz keď sa na komiks pozerám 3/5, ale s nostalgiou je to rozhodne 4/5.
  • Delphín
    Delphín20.7.2022 22:06Jail City: Město v zajetí
    Komiks, koupený čistě z nostalgie, kdy jsem jako malý špunt miloval komiksy, které se nacházely v časopisu ABC.. Příběh je relativně dobře promyšlený a převedený na komiksové plátno, přesto si ale neodpustím poznámku, že děj pokaždé něco brzdilo. Nejčastěji popisné texty, jejíchž existenci jsem ochotný pochopit, ale ne v jedné z nejvíce dramatických scén celého příběhu.
    Pohodové westernové počtení, které neurazí, ale ke čtyřem hvězdičkám mu ještě dost chybí.
  • Anton Whatever
    Anton Whatever mecenáš30.6.2020 22:27Jail City: Město v zajetí
    Jail City jsem koupil jen tak ze zvědavosti. Příběh je vcelku zajímavý, s ne až tak ohraným námětem, nicméně co mě lehce provokovalo, bylo neustálé skákání mezi jednotlivými příběhovými liniemi. Ke konci mi toto vadit přestalo, nicméně subjektivně musím říct, že Kociánův styl mi nesedí, ale tady to nebylo až tak výrazné, možná díky poutavým a živým barvám. Kocián je zde, zdá se mi, lehce mimo svůj standart. Nicméně se jedná o klasický ABC komiks - Ležákův styl pozná každý, kdo si někdy přečetl Mourisona. Osobně mi vadí popisné a naučné části, kdy např. popisuje výbavu westernového koně. Jedná se ale o celkem příjemnou záležitost, s celkem fajn ,,neklasickou" Kociánovou kresbou a s klasickým Ležákem. Ale opravdu se jedná spíše o komiks pro mladší publikum.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš13.12.2019 15:25Jail City: Město v zajetí
    Koupil jsem si 5 vytrhaných komiksů z ABC, z nichž jeden je i Jail city a teď jsem dočetl (bohužel jsem četl tři dny, dvě malý děti a času není moc, ač komiks není rozsáhlý...). Jail city je určený pro mladší kluky, nejlépe, kdyby ho četli v 80., max v 90.letech, poněvadž v dnešní marvel/dc/superhrdina době je western s nádechem scifi trochu mimo. V té době by dostal od většiny lidí 4-5*. Dnes ode mě to budou hvězdy 3. Příběh je pěkně napsaný, poměrně uvěřitelný, fanoušky by si určitě našel i dnes a někteří by se mohli s hlavním náctiletým hrdinou ztotožnit, infantilnost není tak silná jako právě u některý superhero komiksů, kresba je taková klasika ABC, Kocián kreslí pěkně, zejména teda stroje a krajinu :) (best je u něj kresba lokomitivy, skalnatého údolí, baráku ve tmě třeba :D, ale i teda obličej stařešiny z blízka) ,některé postavy se co stránka mění, někdy i co panel :D a minimálně tři vypadají jakoby měli filmové předobrazy, a to Malý John/zrzavej kluk z Tenkrát na západě, strejda Jerry/Clint Eastwood a náčelník na vozíku/Graham Greene (indiánský kámoš Mavericka ve stejnojmenném filmu nebo dokonce hrál ve stmívání toho náčelníka a tam byl taky na vozíku:D), možná ještě Perkins/Lance Henriksen (vzhledově z Rychlejší než smrt) a možná další, jichž jsem si nevšiml. Za mě bylo v komiksu super vysvětlení určitých pojmů (třeba fungování koltu, sedlo na koni,...) a historie Indiánů, která je pěkně zpracovaná jak textem, tak kresbou ve 4 listech vsunuta do hlavního příběhu (při čtení té historie jsem se nebránil dojmu, že Indiáni byli chudáci a Američani svině). Koukám, že komiks má jen jeden komentář, což není nic moc a cena 399,-Kč, což naopak je poměrně dost (ale zas je u toho desková hra :)), já ho koupil za 50,-Kč. Určitě dobrý pro zdejší superhero smetánku na odreagování nebo pro mladý kluky, asi kolem 10-14 let. ;) (a protože další komisky v sadě, co jsem koupil zde nejsou-nebyly vydány knižně (krom Serpen Levis), tak dám k tomuto komentu malou vsuvku: Obloha zítřka {povedený survival sci-fi s teenegerem hrdinou, které ke konci hodně ztrácí, 3*}, Druhý dům Usherů [stará hororová jednohubka, 3*] a Mars 44 [horor scifi ve stylu Horizontu události, proto nebyl príběh dokončen, prej moc temný, ale za mě úžasnej ABC komiks, 5* a doporučuju všem, co čtou tento komentář]
  • kaylin
    kaylin17.5.2017 10:42Jail City: Město v zajetí
    Celkově musím říct, že jsem byl spokojený, příběh je dostatečně zajímavý, aby bavil, má postavy, které nejsou špatné, a tak je tohle ukázka toho, že i dnešní ábíčkovský komiks má co nabídnout současnému čtenáři. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1438-jail-city-mesto-v-zajeti-70.html
1342