Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Ty jeden/jedna úchyláku/úchylačko!

Kdepak, nemusíte se ohlížet přes rameno, to mluvíme opravdu na vás! Na vás, kteří jste se nechali navnadit nemravným názvem tohoto svěžího dílka, na vás, kteří jste po něm chmátli, hltavě, s oroseným čelem, třesoucíma se rukama a slinou v koutku úst… Na vás, kteří jste nepochybovali, že uvnitř najdete orgie nemravnosti, chlípnosti a prostopášnosti, do kterých se budete moct bez uzardění ponořit! A víte vy co? Nemusíte se vůbec stydět, protože jste se trefili!
Až na to, že ta slinotvorná zhýralost bude jen plodem vaší fantazie zavlečené do šíleného blouznění neodolatelnou kresbou velikého Gotliba, krále ledového a rafinovaného humoru. Takže se na postaršího protagonistu nezlobte. Vždyť jsme všichni/všechny tak trochu perverzní páprdové/páprdy.

Komiks Perverzní páprda vychází k pětadvacátým narozeninám Nakladatelství CREW. Vydavatelé tak vzdávají čest své zvrácené minulosti, neboť tenhle komiks se objevoval v prvních číslech magazínu CREW... a teď si ho čtenáři konečně mohou přečíst v kompletní podobě!

Poprvé vyšlo v nakladatelství Fluide Glacial v roce 1981, české vydání vychází z šestého originálního vydání.

Scénář
Audie
Art
Marcel Gotlieb (Gotlieb)
Obálka
Marcel Gotlieb (Gotlieb)
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-7679-198-5 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
233 x 310 mm
Tisk
černobílý
Váha
625 g
Stran
64
Cena
349 Kč
Originál
Pervers Pépère (Fluide Glacial, 2018)
  • Gaming Professors
    Gaming Professors3.3.2023 16:41Perverzní páprda
    Perverzní páprda je naprostou klasikou, na kterou by se ve světě humoru a hloupých gagů nemělo rozhodně zapomínat. Ačkoliv jsou některé vtipy dneska už překonané, stále dokáže pobavit svou spoustu diváků a i ti největší mrzouti se zasmějí. Perfektní kresba, která nikdy neomrzí, jej tak udržuje aktuálním a velice kvalitním komiksovým počinem. Mimo to se také jedná o velmi dobré souborné vydání.

    Celá recenze: Perverzní páprda – kdysi na hraně slušnosti, dnes nekorektní záležitost

  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 15:01Perverzní páprda
    Spravna picovina a jeste k tomu dobre nakreslena. Tohle se musi brat s nadhledem a velkou porci smyslu pro humor. Parada.
  • p3tris
    p3tris30.10.2022 10:00Perverzní páprda
    S Páprdou jsem se poprvé setkal někdy před 25 lety, když ho pánové Kopřiva a Pavlovský představili ve svém sloupku o komiksu v časopisu Score. A jako teenager se do něj zamiloval. Dlouhou dobu zdobil výstřižek se smradlavým balonkem (vedle Wattersonovi "upšíknuté hlavy" z Calvina a Hobbese) obaly školních indexů. Takže díky těm samým pánům, že jsem se do toho období mohl aspoň na chvilku vrátit. Ten humor je absurdní, nekorektní a pro dnešní generaci asi i trochu neuchopitelný, ale já to tak mám rád.
  • martin28
    martin2815.8.2022 17:28Perverzní páprda
    Pěkný dárek nám (si) hoši z CRWE k výročí nadělili, jen co je pravda. Pro milce fekal humoru povinnost.
  • Good Games
    Good Games mecenáš10.8.2022 21:37Perverzní páprda
    Perverzní páprda je veľmi špecifický komiks plný perverzného drzého humoru. Rozhodne to každému nesadne a veľa čitateľom to nepríde vôbec vtipné, to však neznamená, že to nie je dobre vymyslené. Na viacerých epizódach som sa usmial, ale asi polovica so mnou ani nepohla. Odporúčam však všetkým, ktorí hľadajú nekorektný humor, taký už v dnešnej dobe veľmi nevidno. =►Celá recenzia◄=
  • Alfi
    Alfi18.7.2022 23:47Perverzní páprda
    Radšej si nepozerám filmy a seriály, ktoré mi v detstve prIšli dokonalé, lebo dnešnými očami už dokonalé nie sú. Pervers Pepé mi v minulosti prIšiel veľmi vtipný. Asi som fakt zostarol, ale okrem pár kúskov, ktoré pobavili (záchod, votrelci) väčšina zanechala pocit trápna a mocný to cringe. Samotné spracovanie knihy je veľmi pekné, bonusy super ale ako celok je to asi naozaj artefakt - sentimentálna spomienka pre pamätníkov, v dnešnom svete už, žiaľ, humorom pomerne prežitá. Kresba je stále fajn.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.7.2022 09:26Perverzní páprda
    Já jsem se s Páprdou setkal až teď, takže jsem možná už ve špatné době na poznávání.... každopádně po tomto setkání mohu konstatovat, že se jedná o strašně nevtipnou a nezábavnou věc, u které uznám všehovšudy jeden dva lehce dobré nápady. Jinak jsem měl pocit nepříjemného svědění v zátylku, pozvednutého obočí, pokrčeného nosu a neustálého trapna...

    Celkové dojem: 20%
  • P.G.
    P.G. mecenáš5.7.2022 11:47Perverzní páprda
    Říká se, že méně jě někdy více a v případě páprdy to platí dvojnásob. Pamatuji si pár kousků z dřívějška a tehdy mi přišly vtipné. Ale přečíst některé další v téhle útlé knize bylo opravdu utrpení. Když už perverzní humor, tak musí být rychlý, úderný a - to především - opravdu vtipný, s excelentní pointou. Tady je pár povedených kousků, zbytek je natahované (až za limit) trapno.
  • Dinik
    Dinik3.7.2022 22:50Perverzní páprda
    Už kdysi v Crwi mě pobavily max 2 příběhy. Tohle je extra nálož nevtipného trapna.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum1.7.2022 21:55Perverzní páprda
    Jako pseudointoši tvrdí, že jejich život ovlivnil Kafka, jako pseudopodnikatelé tvrdí, že jejich život ovlivnil Kožený a jako pseudonakladatelé komiksu tvrdí, že jejich život ovlivnil chabý výběr titulů konkurence, tak já, jako pravý a nefalšovaný nepseudoúchyl, tvrdím toto: Bez Pepého bych se nestal tím, čím jsem.

    Nemyslím tím pedagoga, rozeného i vystudovaného (i když na pedagogiku jsem se dost možná dal s vidinou snadného přístupu k mladému masíčku), nemyslím ani milionáře (i když tím jsem se stal hlavně proto, abych si mohl mladé masíčko kupovat), nemyslím tím dokonce ani zdejší diskusní hvězdu, kterou jsem se stal z přesvědčení a nadbytku volného času (a stále doufám, že se tu nějaké mladé masíčko vyskytuje; napiš taťkovi, holčičko, a přilož sken občanky).

    Myslím tím hlavně a především kovaného úchyla, co obchází školy (deváťačky už maj' patnáct, tak si těch keců nechte) v baloňáku a dělá všechny ty legrácky, které se dají dělat jen v baloňáku a jen před školami. A že se toho dá dělat! Nebýt Pepého, tak zůstanu maximálně u tří čísel: Odhalení tvrdé, odhalení měkké a klasická kapsohoňka. Ale Pepé byl (a díky tomuhle komiksu je a bude), takže jsem mohl do svého reperotáru zařadit mnohá čísla pana Pepého a svůj už tak skvělý život vyhonit a vyšlehat do ještě skvělejší, a hlavně tvrdší, vlhčí a oplzlejší podoby.

    Nevím, co víc bych k dílu a k postavě, které ovlivnily, a dost možná i změnily můj život, ještě napsal. Jasně, mohl bych třeba napsat slovo dvě o komiksu samotném, ale lze impotentnímu kastrátovi popsat trápení a nadrženost, kterou zakouší samec v říji, lze slepému popsat krásy ženského těla nebo popsat rozkoš způsobující pohled na rýsující se lemy spodního prádla pod těsnou sukýnkou, lze popsat slovy nejrůznější vůně, včetně té, která není tak úplně za vůni považována, přesto je to ten nejrkásnější pach, který může úchyl do svého rypáku nasát? Ne, nejde ani jedno, stejně tak nejde popsat, proč je tento komiks tak skvělý, tak zábavný, tak poučný a hlavně tak krásně neškodně úchylný. Nejde to proto, že kresba je tady to, o co honí nejvíce, a je jedno, zda zrovna Pepé prdí do balónku, vaří s vibrátorem nebo si do kroku pohoňuje, zábavnost a unikátnost tohoto komiksu je v Gotlibově kresbě a v podání kohokoliv jiného by ty příběhy nejspíš vůbec nefungovaly a byly jen sbírkou nejrůznějších úchylných fantazií určených k pohonění, nikoliv však k poučení a k zábavě.

    Perverzní páprda není jistě pecka, ze které nebudou komiksoví fandové několik dnů spát, není to ani dílo, které by jednotlivcům změnilo nahlížení na komiks, není to komiks, který bude většina z nás zmiňovat při výčtu deseti nejoblíbenějších komiksových děl, ale zcela jistě je to komiks, ke kterému se člověk může opakovaně vracet a každým přečtením se bavit stejně, jako se bavil poprvé, a to bez ohledu na to, v jaké náladě se čtenář zrovna nachází. Za mě jasných pět do ruda vyhoněných hvězdiček a kdyby to šlo, přidám svíjeje se v orgastické křeči šestou, řádně mazlavou.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš1.7.2022 21:36Perverzní páprda
    Já Perverz Peperého (takhle jsem si ho říkal) znám z Krve. Nedávno jsem staré krve četl, cca 3-4 roky zpět a říkal jsem si, že je škoda, že Peperého nebylo víc. Teď je ho víc a říkám si, že ho mělo zůstat min, tzn. mělo zůstat u toho nejlepšího, co bylo ve starých časácích. Exhibice začátek trapnej, přidané komiksy ještě trapnější, ty ukecane na konci s Šerlokem holmzem, Dr. Jekyllem/panem Hydem a Ježíšem jsou extrém trapnosti, Ježíše jsem skoro nedočetl a to bylo blbých pár stránek... Za mě hodně špatný. Kresbu vidíte tady, ta je ok, včetně ukázky exhibice. ;)

    + Obsahuje staré komiksy jako superperverz, vetřelec, perverz na hajzlu a další
    + Barevné obálky na konci v bonusech
    + krátký text o perverz pepere komiksu

    - natahovaný obsah
    - nové komiksy o ničem, nuda, trapnost, silná trapnost (chápu norriho, že mu možná přijde trapný všechno, ale uznej, že třeba ten vetřelec je super :D)

    Myslel jsem si, že nepůjdu pod 4*, čekal jsem mnohem víc a sílu nostalgie. Vůbec, stěží 2*.
  • Norri
    Norri mecenáš1.7.2022 16:05Perverzní páprda
    Moje první setkání s Perverzním páprdou a evidentně jedu na jiné vlně. Chápu, co na tom má být vtipné, ale ani jednou mě to nerozesmálo. Maximálně jsem se pousmál. A to je málo. Kresba je fajn. Ta tenká linka se mi líbí.
  • adevr
    adevr29.6.2022 17:03Perverzní páprda
    Krásné vzpomínky. Nezklamalo.
271481
  • deefha
    deefha mecenáš3.7.2022 22:36Perverzní páprda
    KLAN komplet ke stažení: https://klan2011.cz/changelog/o-petinu-mensi-klan

    Score v PDF se válí na Uložto :-) A LEVEL se dočká oficiální digitalizace: https://www.startovac.cz/projekty/level/
  • deefha
    deefha mecenáš3.7.2022 17:10Perverzní páprda
    Jasně, KLAN vycházel od roku 1997 (resp. nulté číslo vyšlo ještě v prosinci 1996) do 2000 (ke konci už jen jako příloha časopisu PC Gamer). Ale to už je pro mě jen konec devadesátek :-) Jinak ten mnou odkazovaný web https://klan2011.cz je moje práce a KLAN znám skoro nazpaměť :-) I když jsem ho četl hlavně kvůli hrám, hudbě a filmoým trailerům, které se tehdy na internetu ještě skoro nevyskytovaly.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.7.2022 17:09Perverzní páprda
    Hoši, dá se to někde stáhnout komplet nebo má z vás už někdo komplet stahle a aplouduje pro strejdu Milu? :)))

    Tím komplet mylsim celý všechny casaky score a klan, ale i čisté články o komiksech stahle komplet potěší...

    Díky O:)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum3.7.2022 16:55Perverzní páprda
    deefha: KLAN jsem měl dlouho jako hlavní zdroj informací o komiksu. Sem tam tam byly články převzaté z Crwe (nebo naopak), ale dost toho bylo k přečtení jen tam. A do KLANu, na rozdíl od Score, psal i docela dost Petr Litoš. Vedle komiksu se mi líbila i rubrika o filmu Tyhle dvě rubriky a články té čtyřky (Dobeš, Kopřiva, Litoš, Pavlovský) stály za přečtení čistě pro zábavu, byla to pokaždý prča a u něčeho jsem se řehtal nahlas a opakovaně se k tomu vracel (Absolutní žaketky a popis filmu, ve kterém přijedou do města na divokém západě kovbojové, kteří zjistí, že žen je ve městě málo, nebo jsou hnusné, tak si raději kovbojové vzájemě dávají najevo náklonnost, si pamatuju dodnes.) Určitě ale KLAN vycházel dřív, protože tam byla reportáž o koncertu U2, což bylo v roce 1997.
  • deefha
    deefha mecenáš3.7.2022 15:28Perverzní páprda
    Jinak je teda fakt, že já jsem se o komiksech něco pořádného tehdy dozvěděl taky od dua Kopřiva/Pavlovský. Konkrétně z jejich textů v časopise KLAN, který kolem roku 2000 vycházel na CD-ROM. Třeba takovou recenzi Druuny jsem dlouho nemohl dostat z hlavy :-D No a ten Lobo tam byl taky, takže osvěta jak má být.
  • deefha
    deefha mecenáš3.7.2022 14:07Perverzní páprda
    Prostě tady, no: https://www.oldgames.sk/mags/score/
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum3.7.2022 13:59Perverzní páprda
    baatcha: Jestli si chceš přečíst víc podobných článků, tak se podívej na oldgames.sk do sekce časopisů a někde v roce 96 začínají články o komiksu od Š. Kopřivy a J. Pavlovského ve Score. Úplně první byl o Lobovi.
  • baatcha
    baatcha3.7.2022 11:11Perverzní páprda
    SlouzimStarymPsum: Mazec! Díky! :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.7.2022 09:59Perverzní páprda
    Ten strip byl ve starých krvich a patří mezi ty lepší. ;)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum2.7.2022 00:48Perverzní páprda
    Než začal Pepek vycházet v Crwi, objevil se jeden jeho strip, a hlavně povídání o něm, ve vánočním Score v roce 1996. Představení úchyláka si vzalo na starost duo KP (Kopřiva, Pavlovský) a podařilo se navnadit všechny úchyláky náramně. Posuďte sami:

    Stránka první.
    Stránka druhá.
  • Norri
    Norri mecenáš1.7.2022 20:16Perverzní páprda
    Na začátku devadesátek jsem prodal Saudka i Rychlé šípy, aby bylo na pivo. Ke komiksům jsem se pak vrátil až díky UKK :-)
  • deefha
    deefha mecenáš1.7.2022 18:55Perverzní páprda
    Takových nás tu bude víc. Mě třeba v devadesátkách komiksy prakticky úplně minuly, maximálně nějaký prasárny (zdravíme Manaru!), který jsem po nocích tahal po modemu kdovíodkud :-) Takže jsem rád, že to Crew teď takhle zpětně dává k dispozici, stejně jako https://comicsdb.cz/comics/9458/2000-crew-varianta-a .
  • baatcha
    baatcha1.7.2022 18:12Perverzní páprda
    Norri: Cože? První? Nepolíben starou Crwí?