Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Nuwanovi, kuchařskému učni sloužícímu u mága Waïwa, se obrátil život naruby, když se ho zmocnil mocný grimoár, zvaný Danthrakon, a začal s ním manipulovat. Se studentkou Lerëh hledá způsob, jak tohle prokletí zlomit. Inkvizitor Amutu má podezření na zakázanou magii a chce se vzácného díla zmocnit. Proto oba mladé lidi nemilosrdně pronásleduje ve své Mygatuli – obrovském pavoukovi, který dokáže spřádat kletby i bouře.

Nuwan s Lerëh doufají, že jim pomůže Lerëhina matka, kterou je téměř nesmrtelná čarodějka Lyreleï. Ale setkání matky s dcerou odhalí tíživá rodinná tajemství…

Scénář
Christophe Arleston (Scotch)
Art
Olivier Boiscommun
Barvy
Claude Guth, Florence Torta
Obálka
Olivier Boiscommun, Claude Guth
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Jan Havlíček (Gmork), Josef Vybíral
Žánry
fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-88098-72-0 (Josef Vybíral)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
237 g
Stran
56
Cena
229 Kč
Originál
Danthrakon #02: Lyreleï la fantasque (Drakoo, 2020)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.3.2022 22:50Danthrakon #02: Vrtošivá Lyrelei
    četl jsem následující den (tedy předevčírem) po prvním dílu, výrazné zlepšení, plynulejší představování dalších skutečností a postav, všechno ostatní známe z minula, hrdinové utíkají před inkvizitorem Amutuem (?), který je pronásleduje v pavoukovi Mygatuli společně s Didiorem, který je takový ten legrační přicmrndáváš svých zlých pánů, které mění jak ponožky dle nutnosti :) utekli v katamaránu vevédy Funkreho z Arpiome, kde byla jeho společnice Dwyne, zlodějka Dreled a pak budou směřovat k Lyreleï ze Sphate. :D (kromě Lyrelei byli všichni představeni v tom prvním sešitu :D), jak píše Ivan K.: "nové postavy, zvraty, momenty, zápletky a motívy. ", lokace, nápady, ale hlavně funguje výborně vtip :) kupodivu všechny představené komplikace se vyřeší a ty, co ne, nás čekají ve třetím sešitu. V tomhle sešitě mě překvapilo jedno drsný zabití jedné obyvatelky ve městě, nemá žádný význam, ale já celkem čuměl - to je tou dětskou kresbou a takovým dobrodružným fantasy stylem s humorem, tohle bylo vymykající se ;) nejlepší sešit, za 4*
  • SickNail
    SickNail mecenáš4.1.2022 13:48Danthrakon #02: Vrtošivá Lyrelei
    Výborné a pekne nakreslené fantastično s milými hlavnými hrdinami. Ťažko sa mi hodnotí len jeden zošit, keďže je to príliš komplexné, a ak si prečítate druhý alebo tretí bez tých predchádzajúcich, tak s najväčšou pravdepodobnosťou budete stratení.
    Ako celok je to ale parádna farebná jazda no možno skôr pre mladšiu generáciu. Napriek tomu je tam pomerne dosť krvavých scén, a finále je už jeden veľký magický randál. Obsahovo naozaj milá jednohubka a je škoda že to nevyšlo spolu v tvrdej väzbe.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš26.12.2021 07:46Danthrakon #02: Vrtošivá Lyrelei
    „Člověk se před knihami nemá nikdy dost na pozoru!“ Prostredný diel z Arlestonovej a Boiscommunovej zábavnej fantasy trilógie sa nesie v klasickom znamení prostredných dielov: je ambicióznejší, do deja vnáša nové postavy, zvraty, momenty, zápletky a motívy. Vlastne nič nerieši, je to len (?) zamotaná predpríprava na veľkolepé finále, ktoré sa uskutoční v trojke. Hravé, zábavné a vynaliezavé. Samozrejme je to fantasticky nakreslené (a rozkošne kolorované). Určite by som to nevnímal ako komiks pre najmenšie deti; myslím, že ideálnym čitateľom je dievča medzi 9 – 14 rokov, ale ono je to vlastne určené aj chalanom (nečakaná nahota, prekvapivo drsné úmrtia) a de facto aj dospelým, ktorí v sebe stále živia detskú, rošťácku, nezbednú časť osobnosti (v dobrom). Každopádne, ak chcete v osobe vo veku 9 – 14 vypestovať lásku ku komiksu (alebo sa o to aspoň pokúsiť), myslím, že netrafíte vedľa, ak siahnete práve po Danthrakonoch. Občas som sa síce nechytal, pripadalo mi to skôr ako dvadsiata, než len druhá časť (prípadne ako keby na každej strane chýbal jeden panel), ale inak určite hravé a milé 4*. Sympatické postavy, krásne prostredia (nádherné rozprávkové mestá, loď, ostrov, more) a nápady plné rozlietanej fantázie (pohybovanie sa skokmi po oblakoch!). Záporne hodnotím tradične nulové (či už textové, alebo výtvarné) bonusy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.10.2021 12:41Danthrakon #02: Vrtošivá Lyrelei
    I když to přímo navazuje na 1. album, tak na mě místy působilo, že je to vytržené jaksi z kontextu a že se tam děje něco, co jsem prošvihl, resp. mi uniklo v 1. albu - jen můj dojem. Nicméně se to pak začíná vracet do těch kolejí, které nastavilo 1. album, ale jen aby se zase došlo k událostem, které na vás budou působit dojmem, že už jste je měli znát. Bohužel na tak krátkém prostoru vyřešit a vysvětlit vše, aby se čtenář zároveň dostal v bezpečí do zdárného konce, není vždy ideální způsob dělat to takhle. Najednou je tam nějaké pozadí, rodiče jsou někdo úplně jiní, najednou je tam víc, než by se zdálo. DO toho další příběh s nějakými malými potvůrkami, které nejsou takové, jak se na první pohled zdálo, jednak už to bylo v Ptákovi času, pak to najdete v Ekhö. Francouzi jsou tímhle asi posedlí nebo co :-). Nicméně to je pořád svižné a umí to pobavit a udržet čtenáře, navíc to čtete s vědomím, že jsou jen tři alba a to další bude finální (aspoň doufám), takže tenhle díl lze přelouskat i přes výše zmíněné neduhy. Přesto je to nejslabší díl série, je zkrátka moc zmatečný, resp. matoucí.
  • Good Games
    Good Games mecenáš22.10.2021 22:06Danthrakon #02: Vrtošivá Lyrelei
    Danthrakon 2 – Vrtošivá Lyrelei je druhým dielom trojdielnej série a musím povedať, že ma to bavilo o úroveň viac ako naposledy. Nepredvídateľné, hravé, svižné a zábavné pokračovanie a už úplne chápem, prečo si túto sériu Vybíral vôbec vybral. Som veľmi zvedavý, ako to celé Arleston ukončí. Celá recenzia
215101