Koupit
Hiroki Dan, úspěšný detektiv z oddělení vražd, má doslova potěšení v mučení zločinců, na které je ruka spravedlnosti krátká. Žádný padouch, který terorizuje společnost, mu neunikne, ať už je to novinář, který jen předstírá, že stojí na straně spravedlnosti nebo byznysmen, který pohrdá ženami…

Scénář
Kei Koga
Art
Ryou Izawa
Obálka
Ryou Izawa
Lettering
Daniel Pocar
Překlad
Igor Cima
Redakce
Kateřina Kubanová, Šárka Osuská
Žánry
detektivka, thriller
ISBN/ISSN
978-80-277-1496-4 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 13 mm
Tisk
černobílý
Váha
165 g
Stran
160
Cena
219 Kč
Originál
Brutal Satsujin Keisatsukan no Kukuhaku #02 (Bamboo Comics Tatan, 2020)
  • Milo_Harwey
    Horší než první díl.

    1) bezcitnej novinář si absolutně nebere servírky, čímž dohání lidi k ... A k ..... Prepalenej bulvár, připomnělo mi to film slídil. ;) Celkem realnej základ síly médií.

    2) misogyn vykonává "spravedlnost" za každou hovadiny, dokud ji někdo nevykoná na něm, ale celkem trapně :)
  • Sagikkun
    Z Brutalu se asi stává moje menší guilty pleasure. Má to absolutně stejnou šablonu jako v jedničce, čímž přetrvávají i veškeré neduhy - za největší považuju nedostatek prostoru pro detektiva Dana či absenci nějaké větší příběhové důmyslnosti, jenž by později vybízela i ke znovučtení. Nicméně, i s vědomím všech nedostatků mě to baví. Když už se Dan objeví, tak si (zřejmě zvráceným způsobem) užívám jeho způsoby odplaty a černý smysl pro humor. Navíc navzdory určité vypravěčské jednoduchosti oceňuji společenská témata, kterých se autor dotýká a která vlastně nejsou (alespoň co vím) jinde tak příliš často vyobrazována. Taková každodenní tabu, která jsou zde pochopitelně vyhnána do ještě o level většího extrému, ale svůj velice reálný základ mají. Jak tu zde již bylo zmíněno, o must mangu se vážně nejedná. Není to něco, co bych musel nutně nakoupit a přečíst celé najednou, ať už kvůli vypravěčským nedostatkům či silnějšímu obsahu. Na druhou stranu, je to právě onen silnější obsah, na který jednou za čas dostanu náladu a Danovy způsoby vykonání spravedlnosti fungují jako uspokojivý ventil, čímž svůj nijak náročný účel plní i samotná manga.
  • Fort
    Dva povídkové příběhy o vinicích zločinu na který spravedlnost nestačí a jejich následný přesun do pece na keramiku.
  • Poniczech
    Víceméně stále totéž, co v prvním díle. Tenhle styl revenge story mě osobně baví, ale není to nějaký "must read".
  • faster86
    Detektiv Dan se opět vrhá po zločincích, na které je justice krátká. 2 oběti - 2 vinící (podle toho jestli máte sklenici poloplnou, nebo poloprázdnou). No začínám mít pocit, že to prostě nemá děj, očividně až do konce půjde o epizodní vraždy. Druhá vražda je lejm, první je dobrá. Jen mi vadí jak tam všude autor cpe ubližování nemluvňatům, nevidím v tom jiný záměr, než aby se to čtenáře dotklo jakože jde o strašně silný prožitek, který má zasáhnout srdíčko čtenáře a přitom je to ubohé. Do konce se prokoušu, ale názor na mangu mi to zatím nezměnilo.